Beste Zit-Sta Bureau van 2024

Een zit-sta bureau is onmisbaar kantoormeubilair, vooral wanneer thuiswerken na de coronatijden steeds gebruikelijker wordt. Zo geef je bijvoorbeeld bij het sollicitatiegesprek al aan of je de meeste dagen vanuit huis mag werken. Sommige werkgevers geven je ook de optie om te kiezen of je thuis wilt werken. Daarom is het investeren in een goed deugend kantoormeubilair van groot belang voor het comfort en je gezondheid. Bij langdurig zitten, kan negatieve effecten hebben op onze gezondheid. In combinatie met een slechte zithouding kan je lichamelijke klachten krijgen. Je kan een stijve nek, schouders of andere spierklachten ervaren. Te lang staan, is ook niet bepaald goed voor je. Je kan gedurende tijd een slechte houding hebben tijdens het staan. Met een zit-sta bureau kan je gedurende dag afwisselen. Na een tijdje gezeten te hebben, kan je het bureau omhoog stellen. Hierdoor kan je staand jouw werkzaamheden uitvoeren op de computer.

Beste Zit-Sta Bureau

Ieder zit-sta bureau kan verschillende onderdelen en bouwmaterialen hebben. Over het algemeen verschillen de prijzen van de iets goedkopere en de duurdere varianten niet veel. Toch beschikken sommige zit-sta bureaus over betere functionaliteiten en eigenschappen. Enkele zit-sta bureaus kunnen de ingestelde hoogtes onthouden. Hierdoor hoef je alleen maar op één knop te drukken om staand of zittend te werken. Wij raden meestal aan om een duurder zit-sta bureau aan te schaffen. Deze bureaus zijn ook meegenomen in dit artikel en goed onderzocht. Een betere kwaliteit zorgt voor een langere levensduur. in dit artikel leggen wij uit welk zit-sta bureau het beste bij je past en op welke punten je moet letten tijdens de aankoop van het zit-sta bureau. Wij voeren jouw onderzoek uit, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is het beste Zit-Sta Bureau van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een zit-sta bureau? Dan wil jij weten: wat is het beste zit sta bureau? Uit onze test is het gebleken dat het OrangeLabel Elektrisch Zit/Sta Bureau de beste zit-sta bureau van 2024 is. Kies uit 11 verschillende kleuren en 2 breedtes: 140 of 160 cm. Dit zit-sta bureau heeft een formaat van 140 x 80 cm. De hoogte kan met het LED-display versteld worden tussen 65 tot 128 cm. De gewenste hoogtes kunnen opgeslagen worden met de 4 geheugenstanden. Het bureau beschikt over 2 motoren en een draaggewicht van 100 kg.

De top 10 beste Zit-Sta Bureaus van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste zit-sta bureaus van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Zit-Sta Bureau kopen?

Als je regelmatig vanuit huis werkt, is het belangrijk om een kwalitatief meubilair aan te schaffen. Langdurig zitten heeft slechte effecten op de gezondheid. Tegenovergestelde is erg lang staan ook slecht, omdat je op een gegeven moment een slechte houding gaat staan. Een zit-sta bureau is de perfecte oplossing voor deze twee problemen.

Wat voor complicaties kan je dan krijgen bij langdurig zittend werken? Hierbij kan je denken aan: spierproblemen, vertraagde stofwisseling, risico op hart- en vaatziekte, risico op diabetes type 2, een slechte bloedcirculatie en pijn of stijfheid bij je rug, nek of schouders. Je gezondheid is altijd je nummer 1 prioriteit. Probeer vaker pauzes te nemen wanneer dit kan. Loop een rondje of ga kort staan en doe anti-RSI oefeningen. Door een hoogwaardig kantoormeubilair aan te schaffen, zoals een zit-sta bureau, een ergonomische bureaustoel of een ergonomische muis, zorg je voor veel jaren voor een klacht- en pijnvrij thuiswerken.

Je kan op 2 manieren het bureau omhoog verstellen, namelijk door een draaihendel of door een LED-display. Mocht je gedurende dag iedere keer van positie wisselen? Dan kan een draaihendel vervelend zijn. Je moet iedere keer de hendel draaien om het bureau hoger of lager te verstellen. Hierdoor kan jouw arm verzuurd raken. Je hebt ook de mogelijkheid voor een LED-display. De bureaus met LED display zijn vaak duurder. Je kan elektrisch het bureau in hoogte verstellen door de pijltoetsen. Sommige bureaus beschikken ook over meerdere geheugenstanden. Hierdoor kan jij de gewenste hoogte voor het zitten en het staan instellen. Met één druk op de knop is het zit-sta bureau op de juiste hoogte. Houd wel rekening mee dat het bureau bij een stopcontact moet plaatsen. Het bureau met LED-display moet je aansluiten op de netstroom.

Beste Zit-Sta Bureaus van 2024OrangeLabel Elektrisch Zit/Sta Bureau

Het OrangeLabel Elektrisch Zit/Sta Bureau van Euroseats heeft een maat van 140 x 80 cm. Het bureau wordt omhoog gesteld door 2 motoren. Verstel de hoogte tussen 65 tot 128 cm. De poten bestaan uit 3 kolommen. Je kan de hoogte instellen door de knoppen. Daarnaast heeft het bureau een LED-display met 4 geheugens. Er zijn verschillende kleuren en materialen beschikbaar. Het zit-sta bureau heeft een draaggewicht van 100 kg en voldoet aan de NPR 1813 norm.

Merk:
Euroseats.
Maximaal draaggewicht:
100 kg.
Afmetingen (bxdxh):
140 x 80 x 65 cm.

OrangeLabel Elektrisch Zit/Sta Bureau

Elektrisch / Spaanplaat tafelblad / Metalen frame / In hoogte verstelbaar: 65 tot 128 cm / Keuze uit 2 afmetingen (b): 140 & 160 cm / LED Display / 4 geheugenstanden.

Pluspunten

 • De hoogte is verstelbaar tot 128 cm;
 • Beschikt over 4 geheugenstanden;
 • Een vrij hoog draaggewicht van 100 kg;
 • De mogelijkheid om uit 11 kleuren te kiezen en 2 soorten breedtes.

Minpunten

 • Lastig om een keuze te maken door de kleurvariaties.

Euroseats Zit-Sta Thuiswerkplek

Het Euroseats Zit-Sta Thuiswerkplek is een elektrisch bureau met afmetingen van 120 x 60 cm. Verstel de hoogte tussen 72 tot 121 cm. Hierdoor kan jij zowel zittend als staand werken. Het bureau heeft een moderne uitstraling door het glazen blad en het LED-display. Het LED-display is gemakkelijk te bedienen. Het is voorzien van een memory functie, waarmee je 4 verschillende hoogtes kan opslaan. Het bureau beschikt ook over een persoonlijke lade, 2 USB-poorten en 1 USB-C poort. Je kan ook kiezen voor een ander materiaal tafelblad, namelijk kunststof.

Merk:
Euroseats.
Maximaal draaggewicht:
50 kg.
Afmetingen (bxdxh):
120 x 60 x 72 cm.

Euroseats Zit-Sta Thuiswerkplek

Elektrisch / Glazen tafelblad / Metalen frame / In hoogte verstelbaar: 72 tot 121 cm / Lade / LED Display / 4 geheugenstanden / 2 USB & 1 USB-C poort(en).

Pluspunten

 • Beschikt over een mooi wit glazen bureaublad;
 • Beschikt over 2 USB poorten en 1 USB-C poort;
 • Beschikt over 4 geheugenstanden;
 • Het zit-sta bureau is voorzien van een persoonlijke lade.

Minpunten

 • Het zit-sta bureau heeft een zwakke draaggewicht.

Euroseats Active Zit Sta Bureau

Het Euroseats Active Zit Sta Bureau werkt op een motor. Met het elektrisch bedieningspaneel kan je de hoogte verstellen tussen 73 tot 121 cm. Dit paneel kan je links of rechts onder het bureau plaatsen. Met behulp van de pijltoetsen kan je eenvoudig de gewenste hoogte instellen. Dit zit sta bureau heeft een draagvermogen van 80 kg. Het bureau heeft een formaat van 140 x 80 cm.

Merk:
Euroseats.
Maximaal draaggewicht:

80 kg.
Afmetingen (bxdxh):
140 x 80 x 73 cm.

Euroseats Active Zit Sta Bureau

Elektrisch / Melamine tafelblad / Metalen frame / In hoogte verstelbaar: 73 tot 121 cm / Keuze uit 3 afmetingen (b): 120, 140 & 160 cm / LED Display.

Pluspunten

 • Een hoog draaggewicht van 80 kg;
 • Beschikbaar in 3 soorten breedtes en 5 verschillende kleuren bureaubladen.

Minpunten

 • Het zit-sta bureau is niet voorzien van een memory functie.

E-Base 125 Zit-Sta Bureau

Het E-Base 125 Zit-Sta Bureau is een ideaal bureau voor je thuiskantoor. De hoogte kan elektrisch versteld worden tot 125 cm. De afmetingen van het tafelblad is 140 x 70 cm. Met het LED display pas je gemakkelijk de hoogte aan met de pijltoetsen. Ook is het mogelijk om 4 hoogte standen op te slaan. Het bureau heeft een maximale belasting van 80 kg.

Merk:
Betaalbarewerkplek.
Maximaal draaggewicht:

80 kg.
Afmetingen (bxdxh):
140 x 70 x 75 cm.

Betaalbaarwerkplek Zit-Sta Bureau

Elektrisch / MDF tafelblad / Metalen frame / In hoogte verstelbaar: 75 tot 125 cm / LED Display / 4 geheugenstanden.

Pluspunten

 • Het tafelblad is veilig door de kinderslot en de afgeronde hoeken;
 • Beschikt over 4 geheugenstanden;
 • Een hoog draaggewicht van 80 kg.

Minpunten

 • Het zit-sta bureau is alleen beschikbaar in één formaat.

Euroseats Elektrisch Zit Sta Bureau

Het Euroseats Elektrisch Zit Sta Bureau is beschikbaar in meerdere breedtes, namelijk 120, 140 en 160 cm. Het bureau voldoet aan de NPR maatvoering. Dit bureau heeft afmetingen van 140 x 80 cm en een draaggewicht van 125 kg. Het bureau is voorzien van een bedieningspaneel. Met de pijltoetsen stel je gemakkelijk de gewenste hoogte in. Ook beschikt het zit-sta bureau over 3 geheugenstanden. Met één druk op de knop heb je altijd de juiste zit- of stahoogte. De hoogte is te verstellen tussen 65 tot 130,5 cm. Het bureaublad en de bureaupoten zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Merk:
Euroseats.
Maximaal draaggewicht:
125 kg.
Afmetingen (bxdxh):
140 x 80 x 65 cm.

Euroseats Elektrisch Zit-Sta Bureau

Elektrisch / Kunststof tafelblad / Metalen frame / In hoogte verstelbaar: 65 tot 130,5 cm / LED Display / 3 geheugenstanden.

Pluspunten

 • De hoogte is verstelbaar tot 130,5 cm;
 • Beschikt over 3 geheugenstanden;
 • Een erg hoog draaggewicht van 125 kg;
 • Het bureau is beschikbaar in 2 kleuren bureaubladen en 2 kleuren bureaupoten.

Minpunten

 • Het zit-sta bureau is aan de prijzige kant.

Welke merken maken het beste Zit-Sta Bureau?

Euroseats

Euroseats is een bedrijf uit de Nederlandse bodem. Het bedrijf is opgericht in 2005 en richt zich op het ontwerpen en produceren van het hedendaagse kantoormeubilair. Het bedrijf heeft een grote assortiment, waaronder kantoorstoelen, ergonomische bureaustoelen, vergaderstoelen, wachtkamer stoelen en lounge meubilair. Het bedrijf focust zich op het design, de functionaliteit, de duurzaamheid en de kwaliteit.

Hoe kies je het beste Zit-Sta Bureau?

Het kiezen van het beste zit-sta bureau vereist aandacht voor verschillende factoren, waaronder ergonomie, verstelbaarheid, stabiliteit en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen bij met het maken van de juiste keuze:

 • 1 of 2 motors: de zit-sta bureaus met 2 motor zijn vaak meer robuust en kunnen meer draaggewicht leveren. Deze bureaus zijn hierdoor steviger. Een zit-sta bureau met één motor levert minder draaggewicht op en zijn vaker slomer bij het verstellen van de hoogte;
 • Bureaublad constructie: de meeste bureaubladen zijn gemaakt van MDF of pershout constructie. Dit is helaas een minpunt voor een zit-sta bureau. Je kan beter kiezen voor om een massief bureaublad op maat te laten maken. Hierdoor kies jij het gewenste materiaal uit en heb jij een bureau dat op maat past in de werkkamer;
 • Bureau stabiliteit: hoe hoger je het zit-sta bureau verstelt, des te minder stabiel dit wordt. Door een zit-sta bureau te kiezen dat een zware gewichten aan kan, vermijd je deze zwakke punt;
 • Frame kwaliteit: de meeste bureaus hebben een metalen frame. Een brede en grotere frame zorgt voor meer stabiliteit. Op de hoogste stand heb je geen last van een wankelend bureau tijdens het staand werken;
 • Programmeerbare hoogte instelling: enkele hogere klasse zit-sta bureaus bieden de functie om voorgeprogrammeerde hoogte-instellingen op te slaan. Met één druk op de knop verstel je het bureau op de juiste hoogte voor het staand of zittend werken;
 • Ruimte op het bureaublad: kies de juiste breedte bureaublad uit, dat het beste bij jouw situatie en ruimte past. Kies liever een groter bureau dan een net iets te klein bureau. Mocht je in de toekomst meerdere elektronica aanschaffen? Dan hoef jij nooit na te denken of deze apparaten op het bureau gaan passen, zoals een printer of een tweede monitor.

Wat betekent de NEN-EN 527 en NPR 1813 norm bij het Zit-Sta Bureau?

De NEN-EN 527 en NPR 1813 norm is een Europese norm die specifiek geldt voor kantoormeubelen, met name voor bureaus en werktafels. Deze norm wordt ook genoemd als: kantoormeubelen-werktafels en bureaus-afmetingen. Deze norm biedt richtlijnen en specificaties voor de afmetingen en functionele eigenschappen van kantoortafels, inclusief de zit-sta bureaus. De NPR 1813 norm is een strengere richtlijn dan de NEN 527 norm. Het is ontworpen om beter tegemoet te komen aan de behoefte van kleinere als grotere mensen. Hieronder hebben wij de eigenschappen opgesomd, waar de NEN-EN 527 en NPR 1813 uit bestaan:

 • Afmetingen: volgens deze norm mag het bureaublad van een zit-sta bureau tussen de 120 en 200 cm breed zijn. De diepte van het bureaublad wordt meestal aangeraden tussen de 80 en 100 cm;
 • Veiligheid en stabiliteit: deze norm stelt eisen aan de stabiliteit en structurele integriteit van kantoortafels. Dit is relevant voor de zit-sta bureaus om ervoor te zorgen dat deze veilig en stabiel zijn in beide werkposities;
 • Verstelbaarheid: de hoogte van de verstelbaarheid bij het zit-sta bureau is minimaal 65 en maximaal 125 cm hoog. Bij de NPR 1813 norm gelden strengere richtlijnen. De hoogte van de verstelbaarheid is maximaal 130 cm in plaats van 125 cm hoog. Hierdoor is er een betere tegemoetkoming aan de behoeften van zowel kleinere als grotere mensen.

Het naleven van de NEN-EN 527 en de NPR 1813 norm is van belang om te verzekeren dat de geproduceerde zit-sta bureaus zich voldoen aan de gestandaardiseerde specificaties. Het zit-sta bureau, dat deze normering heeft, draagt zich bij aan een ergonomisch verantwoorde en veilige werkomgeving.

Budgetgericht keuze van het beste Zit-Sta Bureau van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht jij op zoek zijn naar een zit-sta bureau met een groot assortiment aan kleuren? Kies dan voor het OrangeLabel Elektrisch Zit/Sta Bureau. Je hebt keuze uit 11 verschillende kleuren en 2 breedtes: 140 of 160 cm. Dit bureau heeft een formaat van 140 x 80 cm. De hoogte kan elektrisch versteld worden tussen 65 tot 128 cm. Het bureau heeft een draaggewicht van 100 kg. Met het LED-display kan jij gemakkelijk de hoogte verstellen. De gewenste hoogtes kunnen opgeslagen worden met de 4 geheugenstanden.

Ben jij op zoek naar een zit-sta bureau met een lade? Dan raden wij het Euroseats Zit-Sta Thuiswerkplek aan. Dit bureau beschikt over een persoonlijke lade. Verstel de hoogte tussen 72 tot 121 cm met de LED display. Het bureau is ook voorzien van 4 geheugenstanden, 2 USB poorten en 1 USB-C poort. Het formaat van het bureaublad is 120 x 60 cm.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een zit-sta bureau aanschaffen? Kies dan voor het E-Base 125 Zit-Sta Bureau. Stel de hoogte in tussen 75 tot 125 cm. Voeg de gewenste hoogte toe aan één van de vier geheugenstanden. Het bureaublad heeft afmetingen van 140 x 70 cm. Het zit-sta bureau is erg veilig door de kinderslot en de afgeronde hoeken.

Samenvatting beste Zit-Sta Bureaus van 2024

Tegenwoordig kan je kiezen om op kantoor te werken of om thuis te werken. Mocht je een kantoorbaan hebben? Dan zit je meestal erg lang op een dag. Door op een verkeerde houding te zitten, kan jij verschillende klachten krijgen, zoals stijve spieren of spierpijn. Het afwisselen van de werkhouding wordt als prettig ervaren. Dit is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken in ergonomische werkomgevingen. Met een zit-sta bureau kan jij zittend of staand werken afwisselen. Deze afwisseling is goed voor de ergonomie. Je vermindert de kans op lichamelijke klachten en verbetert ook de productiviteit.

Het zit-sta bureau kan op twee manieren in de hoogte versteld worden, namelijk met een draaihendel of een LED-display. In dit artikel hebben wij gekozen voor het LED-display. Hierdoor kan jij elektrisch het bureau in hoogte verstellen met de pijltoetsen. Sommige bureaus beschikken over geheugenstanden. Hierdoor kan jij de gewenste hoogtes opslaan, waardoor je met één druk het bureau op de juiste staand of zittend hoogte versteld. Hieronder hebben wij de top 5 beste zit-sta bureaus van 2024 uitgekozen:

Zo heeft ieder zit-sta bureau z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en eigenschappen van het bureau dat jij wilt hebben. Zo hebben wij in dit artikel de beste zit-sta bureaus met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Maak je set-up compleet met een printer voor thuis of een bureaustoel. Past het zit-sta bureau toch niet bij jou? Misschien past een gaming bureau met een gamestoel beter bij jou. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over het Zit-Sta Bureau

Wat zijn de voordelen van het Zit-Sta Bureau?

Langdurig zittend werken in slecht voor je postuur en gezondheid. Langdurig staand werken is ook niet goed voor je. Een zit-sta bureau is de perfecte midden weg voor beide problemen. Zo kan je afwisselend werken, waardoor je niet te lang zittend of staand werkt.

Hoe vaak is het aangeraden om van werkpositie te veranderen bij een Zit-Sta Bureau?

Er is geen strikte regel van staand en zitten werken. Je kan in het begin per 30 minuten beginnen met afwisselen van staand en zittend werken, totdat je jouw perfecte comfort in werktijden hebt gevonden.