Beste Wifi Versterker

Beste Wifi Versterker van 2024

Krijg je thuis ook vaak te maken met wifi problemen? Over weeg dan om een goede wifi versterker aan te schaffen. Tegenwoordig komen wifi versterkers in verschillende technieken. Daarom is het van groot belang dat je weet welke technieken je kiest voor jouw situatie. In dit artikel hebben we de beste wifi versterkers van 2024 met elkaar vergeleken en beoordeeld. Zo hoef je alleen nog maar een keuze te maken uit onze zorgvuldig samengesteld lijst.

Beste Wifi Versterker

Welke soorten technieken en oplossingen moet je dan opletten bij het aankopen van een wifi versterker? Zo heb je keuze uit mesh wifi router, wifi router, powerline adapter, wifi repeaters en access point. Verschillende techniek hebben verschillende voor- en nadelen. Al deze methodes van wifi versterken zijn erg verschillend van elkaar. Daarom is het goed om te weten welke methode het beste bij jouw situatie past. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de Wi-Fi versterker, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Wifi Versterker van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een wifi versterker? Dan wil jij weten: wat is de beste Wi-Fi versterker? Uit onze test is het gebleken dat de TP-Link TL-WPA8631P de beste wifi versterker is van 2024. Door het gemak van plug en play en z’n wifi versterk functionaliteit kan je gemakkelijk je wifi probleem oplossen zonder enige IT-kennis. Ook raak je geen stopcontactpunt kwijt door het handig geïntegreerd stopcontact.

De top 10 beste Wifi Versterkers van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste wifi versterkers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Wifi Versterker kopen?

Overweeg zeker een wifi versterker te kopen als je vaak thuis te maken hebt met zwakke wifi of andere wifi problemen. Hoe verder je van jouw wifi router zit, des te meer jouw signaal verzwakt. Hierbij kan jij denken aan de uiterste hoek van je appartement of op de zolder. Wil je graag films en series streamen? Dan is een wifi versterker de beste oplossing bij een kamer waar je weinig tot geen bereik hebt. Over het algemeen zal een wifi versterk je internetervaring sterk verbeteren.

Beste Wifi Versterkers van 2024


TP-Link TL-WPA8631P

De TP-Link TL-WPA8631P is de simpelste manier zonder enig IT-kennis om je wifi netwerk gemakkelijk uit te bereiden. Met dit handig apparaat creëer je een extra wifi netwerk in en rondom je huis op plekken waar je geen tot weinig wifi verbinding hebt. Door de plug en play van deze handige wifi versterker hoef je alleen simpelweg door de eerste adapter in het stopcontact te steken en te verbinden met je router. De andere adapter steek je in het stopcontact op de plek waar je een extra wifi netwerk wilt opzetten.

Zo zet je gemakkelijk een wifi of bedrade netwerk op je zolder of ergens in een kamer waar geen tot weinig wifi signaal is. Dankzij de 3 netwerkaansluitingen op deze adapter sluit je ook probleemloos verschillende bedrade apparaten aan, bijvoorbeeld je smart tv, game console, pc of netwerkschijf. Tenslotte mis je ook geen stopcontactpunt door het handig geïntegreerd stopcontact.

Merk:
TP-Link.
Afmeting (bxdxh):
7,2 x 4,2 x 13,1 cm.
Gewicht:
0,531 kg.

TP-Link TL-WPA8631P Powerline Adapter - Wifi versterker

Wifi versterk methode: powerline adapter / Totale leversnelheid: 1.300 Mbps.

Pluspunten

 • Gemakkelijk te installeren middels plug and play;
 • Beschikt over drie internet poorten;
 • Beschikt over een geïntegreerd stopcontact;
 • Deze wifi powerline adapter heeft geavanceerde functies zoals fast roaming, zo heb je overal een draadloze verbinding.

Minpunten

 • De maximale snelheid van powerline adapters is afhankelijk van het stroomnet in je huis.

TP-Link RE450 – Wifi Versterker

Met de TP-Link RE450 Wifi Versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de antennes “dode zones” in jouw huis te elimineren. Dit apparaat maakt gebruik van de Wireless AC wifi-standaard, waardoor dit gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1.750 Mbps.

Via de Gigabit ethernet-aansluiting van deze wifi versterker voorziet je bedrade apparaten, zoals Blu-ray® spelers, game consoles, laptops/PCs of smart TV’s, van een krachtige bedrade verbinding. Verder zorgt het intelligente signaal lampje om de beste locatie voor het plaatsen van de extender.

Merk:
TP-Link.
Afmeting (bxdxh):
6,7 x 7,7 x 16,3 cm.
Gewicht:
0,448 kg.

TP-Link RE450 - WiFi Versterker - Range Extender - 1750 Mbps

Wifi versterker methode: wifi repeater / Totale leversnelheid: 1.750 Mbps.

Pluspunten

 • Je kan meerdere apparaten aan de versterker koppelen, mits je snelle internet abonnement beschikt;
 • Dankzij de ingebouwde led lamp zorgt de versterker date juiste afstand zit van de router.

Minpunten

 • Moet op en perfecte afstand geplaatst worden in een stopcontact;
 • De repeater heeft 1 netwerkpoort om een apparaat bedraad op aan te sluiten.

Ubiquiti Networks UniFi 6 Long-Range

De Ubiquiti UnFi 6 Long Range is een access point met een hoog wifi leververmogen. Hierdoor voorziet je een grote ruimte of een groot terras van wifi. De UniFi 6 Long Range access point heeft een IP54 rating. Hierdoor plaats je dit apparaat probleemloos onder een afdak om je terras van wifi te voorzien. Je binnenruimtes voorziet je dan van wifi met één van de andere U6 access points.

Dankzij de ingebouwde wifi 6 techniek ga je met meer dan 100 apparaten tegelijk online zonder dat het draadloze netwerk onbetrouwbaar wordt. De snelheid is 2 keer hoger dan bij wifi 5, waardoor al je apparaten en smart home-apparaten zonder haperingen werken. Met de UniFi Network app stel je dit access point moeiteloos in. Je bepaalt precies wie online mag, via welk netwerk en koppelt meerdere access points aan elkaar. Deze werken toevallig ook samen via mesh router techniek. Hierdoor heb je altijd en overal stabiele internet verbinding.

Merk:
Ubiquiti.
Afmeting (bxdxh):
22 x 22 x 4,8 cm.
Gewicht:
0,93 kg.

Ubiquiti UniFi 6 Long-Range Access Point

Wifi versterk methode: access point / Totale leversnelheid:
5.400 Mbps.

Pluspunten

 • Dit access point ondersteunt wifi 6, hierdoor zet je een snellere en veel stabielere wifi verbinding op;
 • Koppel meerdere access points aan elkaar en beheer ze gelijktijdig met de UniFi Network app;
 • Het access point is spatwaterdicht, zo bevestig je deze ook buiten onder een afdak.

Minpunten

 • Om deze verbinding systeem op te zetten heb je veel IT kennis nodig;
 • Er wordt geen stroomadapter meegeleverd met dit access point, je hebt een PoE switch of PoE injector nodig om het access point van stroom te voorzien;
 • Om gebruik te maken van alle verbeteringen van wifi 6, moeten je apparaten dit ondersteunen.

TP-Link Deco X60 – Mesh WiFi

De TP-Link Deco X60 Mesh Wifi is de beste oplossing voor het creëren van één groot wifi netwerk in je gehele huis of appartement. Dit wifi systeem maakt gebruik van de nieuwste innovaties als het om een netwerkverbinding gaat. Zo krijg je niet alleen hoge snelheden, maar ook een betere dekking en een stabielere verbinding. Dit doet de Deco X60 met Wifi 6 en een Mesh-netwerk. Dankzij Mesh-wifi verbind je verschillende routers (wifi stations) met elkaar. Deze werken naadloos samen, zodat jij altijd de beste verbinding hebt.

Met een snelheid van ruim 2.400 Mbps stream je alle films in de hoogste kwaliteit, terwijl de rest van je gezinsleden ook streamen of gamen. Dankzij de nieuwe technieken verbind je bovendien meer apparaten tegelijk zonder haperingen. Je draadloze netwerk vertraagt ook niet als je met meer dan 20 apparaten tegelijk online bent. Dankzij Multiroom wifi ga je op meerdere plekken online op hetzelfde netwerk.

Merk:
TP-Link.
Afmeting (bxdxh):
11 x 11 x 11,4 cm.
Gewicht:
1,5 kg.

TP-Link Deco X60 Mesh WiFi

Wifi versterker methode: mesh wifi router / Totale leversnelheid: 5.400 Mbps.

Pluspunten

 • Deze router ondersteunt wifi 6, waardoor je een snellere verbinding opzet en betere dekking hebt;
 • Bescherm je kinderen tegen schadelijke sites met ouderlijke controle;
 • Dit Multiroom wifi systeem heeft een snellere wifi-verbinding dan wifi versterker oplossingen.

Minpunten

 • Om gebruik te maken van alle verbeteringen van wifi 6 heb je geschikte apparaten nodig.

Netgear Orbi RBK763S – Mesh WiFi

Met de Netgear Orbi RBK763S mesh wifi 6 systeem zorg je voor stabiele wifi verbinding in een volledig huis van een grootte tot aan 525 m2. Dankzij de hoge wifi snelheid heb je zowel in de woonkamer als de slaapkamer en zolder de snelste draadloos internet verbinding. Dit mesh systeem ondersteunt wifi 6. Hierdoor sluit je tot wel 40 apparaten aan zonder dat je wifi instabiel wordt. Zo stream je op meerdere apparaten tegelijk en kan je veel smart home apparaten aankoppelen.

De mesh stations, in deze set, communiceren constant met elkaar. Hierdoor zet je 1 netwerk op en schakelen je apparaten vanzelf over naar het sterkste station als je door huis loopt. Je installeert dit wifi mesh systeem gemakkelijk met de app voor je smartphone.

Merk:
Netgear.
Wifi versterker methode:
Mesh Wifi.
Afmeting (bxdxh):
16,8 x 6,4 x 21,1 cm.
Gewicht:
0,73 kg.

Netgear Orbi RBK753 Mesh WiFi

Wifi versterker methode: mesh wifi / Totale leversnelheid: 5.400 Mbps.

Pluspunten

 • Met mesh wifi systeem creëer je 1 groot wifi netwerk met een sterk signaal in je hele huis;
 • Deze router ondersteunt wifi 6, waardoor je een sneller en stabieler verbinding opzet;
 • Dit mesh systeem heeft een aparte frequentieband voor communicatie tussen de wifi punten.

Minpunten

 • Aangesloten apparaten moeten 5GHz ondersteunen voor de volledige snelheid.

Welke merken maken de Wifi Versterker?

Netgear Orbi

Netgear is een multinational computernetwerkbedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van netwerkhardware producten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders. Het bedrijf werd opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië. Netgear is gerenommeerde bedrijf die regelmatig hardware awards krijgen voor hun hardware producten. Zo zijn ze gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardig producten zoals: routers, switches, gateways, modems en netwerkopslagapparaten.

TP-Link

TP-Link is een Chinees bedrijf opgericht in 1996. Dit bedrijf is een wereldwijde aanbieder van betrouwbare netwerkapparatuur en accessoires voor elk aspect van het dagelijks leven. Het bedrijf is één van de marktleider onder de netwerkapparatuur voor bedrijf als particulieren. TP-Link levert aan meer dan 170 landen en bedient miljarden mensen wereldwijd. Dankzij bewezen stabiliteit, prestaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft TP-Link een product portfolio samengesteld dat aan ieders behoeften weet te voldoen.

Ubiquiti

Ubiquiti Networks Inc, is een Amerikaans technologiebedrijf dat geavanceerde netwerkapparatuur voor zowel zakelijke als particuliere klanten voorziet. Ubiquiti is opgericht in 2005 en is gevestigd in New York City. Door de specialisatie in netwerk en wifi netwerk dat zij een marktleider zijn in netwerkapparatuur. Het bedrijf staat bekend om zijn gebruik van innovatieve technologieën voor het oplossen van netwerkproblemen.

Welke verschillende soorten Wifi Versterkers bestaan er?

Wifi router:
Een wifi-router is een apparaat dat wordt gebruikt om een draadloos netwerk te creëren en te beheren. Het werkt door het verbinden van verschillende apparaten, zoals computers, laptops, smartphones en smart home apparaten.

Een wifi-router werkt als een hub voor alle apparaten in het netwerk en biedt toegang tot het internet door middel van een Ethernet-kabel, die is aangesloten op een modem. De meeste huishouden hebben een modem en router in 1. Deze dozen krijg je altijd van jouw ISP, oftewel internet service provider.

Wifi repeater:
Een wifi repeater is een apparaat dat wordt gebruikt om het bereik en de sterkte van een draadloos netwerk te vergroten. Het werkt door het draadloze signaal van de bestaande router op te pikken en het signaal vervolgens opnieuw uit te zenden om het bereik van het netwerk te vergroten. Dit kan worden gedaan door middel van een bekabelde of draadloze verbinding tussen de repeater en de hoofdrouter.

Een wifi repeater moet strategisch worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het signaal sterk genoeg is om een stabiele verbinding te bieden op de plaats waar het nodig is. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van meerdere repeaters het netwerk langzamer kan maken, omdat elke repeater de snelheid van het signaal kan vertragen.

Powerline adapter:
Powerline adapters maken gebruik van het elektriciteitsnet in je huis om een netwerkverbinding tot stand te brengen. Het systeem bestaat uit twee adapters: één die is aangesloten aan de router via een Ethernet-kabel en de ander die is aangesloten op het apparaat dat jij wilt verbinden met het netwerk. De adapters communiceren onderling met elkaar via het elektriciteitsnetwerk.

Een powerline-adapter kan handig zijn in situaties waarin het moeilijk is om een bekabelde of draadloze verbinding tot stand te brengen tussen de router en het apparaat. Het kan echter soms minder betrouwbaar zijn dan een bekabelde verbinding, omdat de kwaliteit van de stroomtoevoer in jouw huis van invloed kan zijn op de kwaliteit van de netwerkverbinding. Bij oudere huizen voor 1960 kan de verbinding van de internetkwaliteit minder goed zijn.

Mesh wifi router:
Een mesh wifi-versterker is een apparaat dat wordt gebruikt om de draadloze signaalsterkte en het dekkingsgebied van een bestaand wifi-netwerk optimaal te verbeteren. In tegenstelling tot traditionele wifi-versterkers, die het bestaand signaal simpelweg versterken en doorgeven, werkt een mesh wifi-systeem anders.

Een mesh wifi-systeem bestaat uit een hoofdrouter en een aantal satellietrouters, oftwel “nodes” die draadloos met elkaar zijn verbonden zijn om één groot draadloos netwerk te creëren. Het systeem maakt gebruik van een speciaal algoritme en techniek om de beste route te bepalen voor het verzenden en ontvangen van gegevens van de ene node naar de andere. Dit zorgt ervoor dat er geen onderbrekingen of vertragingen optreden bij het verzenden van gegevens tussen de nodes. In dit geval is dit jouw internetsnelheid en de kwaliteit van de verbinding.

Elke node heeft zijn eigen wifi-zendvermogen en dekkingsgebied, waardoor het systeem de mogelijkheid heeft om het draadloze signaal over een groter gebied te verspreiden dan een lostaande router ooit zou kunnen. Hierdoor is het mogelijk om het draadloze netwerk overal in het gehele huis te gebruiken zonder dat er maar ergens een zwak signaal voordoet.

Een mesh wifi-systeem kan worden geconfigureerd via een mobiele app of webinterface, waar gebruikers de instellingen van het netwerk kunnen aanpassen en de prestaties van elke node kunnen controleren. Over het algemeen bieden mesh wifi-systemen betere prestaties en betrouwbaarheid dan traditionele wifi-versterkers. Echter moet je hiervoor wel enkele IT-kennis over beschikken.

Access point:
Een access point is een apparaat dat wordt gebruikt om een draadloos netwerk uit te breiden of te versterken. Het werkt door een bekabelde netwerkverbinding tot stand te brengen met de router en vervolgens een draadloos signaal uit te zenden om het bereik van het netwerk te vergroten.

Een access point kan nuttig zijn in situaties waarin je dekking nodig hebt in een gebied dat erg ver buiten het bereik van jouw bestaande router ligt. Het kan ook worden gebruikt om de draadloze prestaties van een bestaand netwerk te verbeteren door extra capaciteit toe te voegen. Een access point kan betere prestaties bieden dan een wifi-repeater, omdat het een bekabelde verbinding gebruikt om verbinding te maken met de router en geen draadloze verbinding gebruikt om het signaal door te geven.

Welke soort Wifi Versterker past het beste bij mijn situatie?

Zoals hierboven uitgelegd is, bestaan er verschillende wifi versterkers. Welke de beste bij jou past, hangt erg af van jouw situatie en internetabonnement.

 • Wifi router: een wifi router met antenne is alleen handig voor het huishouden waar je wifi alleen over één verdieping wilt verspreiden. Heb je een kleine appartement? Ga dan voor een goede kwaliteit wifi router;
 • Wifi repeater: een wifi repeater verstuurt de wifi verbinding alleen door van de router naar jouw apparaat. Ook moet een wifi repeater op een gunstige afstand geplaatst worden van de router, zodat het apparaat in het verbindingsnetwerk zit om de wifi te kunnen verspreiden;
 • Powerline adapters: je kiest voor een powerline adapter als je bijvoorbeeld een eengezinswoning hebt met een zolderkamer, waar geen wifi is. Verder kan je het apparaat ook gebruiken in een middel tot grote appartement. Door de plug en play functionaliteit van deze wifi versterker methode heb je geen IT-kennis nodig om je wifi netwerk uit te bereiden;
 • Mesh wifi routers: een mesh wifi router kies je wanneer je een grote eengezinswoning of een grote appartement hebt. Voor deze wifi versterker vergt wel wat handigheid en IT-kennis. Lees daarom goed de gebruikershandleiding door als je kiest voor deze methode;
 • Access point: een access point is iets beter dan een mesh wifi router. Verder is deze methode geschikt voor grote eengezinswoningen en grote appartementen. Echter is dit wel de lastigste optie. Je hebt goede IT-kennis nodig om gebruik te maken van deze methode.

Budgetgericht keuze van de beste Wifi Versterker van 2024

Binnen elke wifi versterker opties bestaan er verschillende prijsklasse. Een budgetgerichte oplossing die goed in verhouding met prijs en functionaliteit is, is toch wel de TP-Link TL-WPA8631P – Powerline Adapter. Voor zijn prijsklasse en functionaliteit is dit product erg goed. Verder is het apparaat ook zeer gemakkelijk te installeren en in te stellen doordat het plug en play is.

Mocht een wifi repeater de wifi probleem in jouw huis oplossen? Dan raden wij jou de TP-Link RE450 – WiFi Versterker aan. Dit apparaat versterkt en verbreedt het signaal, waardoor je geen dode zones meer hebt. Voor de prijs en functionaliteit kan je geen betere repeater kunnen wensen.

Heb je iets meer te besteden en wil je de beste wifi versterker oplossing hebben? Dan raden wij jou de TP-Link Deco X60 – Mesh WiFi aan. Deze is zeer geschikt voor grote eengezinswoningen met meerdere verdiepingen of een groot oppervlakte, zoals een luxe appartement. Een mesh systeem werkt anders dan een normale wifi versterker. Verder wordt de wifi communicatietechniek ook geheel anders gecommuniceerd tussen the mesh routers. Dit systeem creëert één groot wifi netwerk in je gehele huis of appartement, waardoor je overal stabiel en snel wifi hebt, mits je wel een snelle internetabonnement beschikt.

Is budget geen probleem voor jou? Kies dan voor de Netgear Orbi RBK763 – Mesh Wifi. Deze mesh wifi is één van de beste op de huidige markt. Zo is de snelheid wat dit apparaat kan bereiken met 2.4 ghz verbinding en 5.0ghz verbinding vele malen beter en stabieler. Daarnaast kan je tot wel 525 m2 aan oppervlakte met wifi bedekken.

Samenvatting beste Wifi Versterkers van 2024

Tenzij je een handige IT’er bent, los je wifi problemen tegenwoordig alleen op met een wifi versterker. Niet alleen kan een wifi versterker het vervelende verbindingsprobleem oplossen. Ook zorgt het nog eens voor een fijne internet surfplezier. Door de variaties aan wifi versterker is het van belang dat je een product kiest die goed bij jouw situatie past.

Heb je alleen verbindingsprobleem op een bepaalde hoek van een kamer? Dan is een goede WiFi versterker voldoende. Bij een situatie waarbij je video’s wilt streamen of gamen? Dan is een Powerline Adapter de perfecte keus. Een Powerline Adapter is dus een goede all rounder op het gebied van wifi versterker. Heb je een grote appartement of vrijstaande woning? Kies van voor een Mesh WiFi versterker of een Access Point. Deze versterkers garanderen het beste resultaat en een ultra stabiele internet connectie. Hieronder sommen wij de top 5 beste wifi versterkers op van 2024:

Zo heeft iedere wifi versterker z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs, functionaliteit, verbindingsmethode en verbindingssnelheid van het apparaat dat jij wilt hebben. Zo hebben wij in dit artikel de beste wifi versterkers met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Heb je toch de wifi versterker niet nodig, maar ben jij wel op zoek naar een slimme stopcontact? Bekijk dan ons artikel over de slimme stekker. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Wifi Versterker

Wat is een Wifi versterker en hoe werkt het?

Een wifi versterker is een apparaat dat het wifi signaal van uw router oppikt en dit signaal wordt versterkt rondom de ruimte. Het apparaat werkt als een soort “booster” dat het signaal opvangt en opnieuw uitzendt om een sterker signaal te creëren. Dit verhoogt het bereik van het wifi signaal en maakt het mogelijk om verbinding te maken met internet op plekken waar dit eerder niet mogelijk was.

Waar plaats ik mijn Wifi Versterker?

De plek hangt af van de type wifi versterker die je wilt plaatsen. Bij een wifi versterker plaats je deze in de buurt van jouw router in een stopcontact. Gebruik je een powerline adapter of andere type wifi versterker uit ons lijst? Dan hoef je over de plaatsing van de locatie geen zorgen over te maken.

Kan een Wifi Versterker mijn internetverbinding of snelheid verbeteren als deze al traag is?

Nee, een wifi versterker kan niet je internetverbinding of snelheid verbeteren als deze al traag is. Daarom is het belangrijk om een internetabonnement aan te schaffen waar de internetsnelheid snel genoeg is voor jouw huishouden.

Kan ik de verbinding prestatie bekijken van mijn Wifi Versterker?

Alle wifi versterkers in dit artikel kan je via de applicatie van de versterker de prestatie van de wifi verbinding bekijken. Verder kan je in de app verschillende instellingen aanpassen. Zo gebruik je optimaal jouw wifi versterker.