Beste Waterkoker van 2024

Wie heeft dit handig keukenapparaat nog niet? Mocht je oude waterkoker het begeven? Dan pas weet je hoe handig en onmisbaar dit apparaat is. Van water koken tot aan warme dranken klaar maken. De waterkoker is sinds de fluitketel compleet veranderd. Zo hebben we tegenwoordig waterkokers met een automatische thee brouw mechanisme en waterkokers met regelbaar temperatuurinstellingen. De keuzes zijn er volop, maar welke pas het beste bij jou en jouw gezin? Lees gerust verder of bekijk in één oogopslag welke jij moet aanschaffen. Vrijwel alle waterkokers hebben uiteindelijk dezelfde werking en dat is het water koken. Alleen de één maakt gebruik van betere materialen en de andere maakt meer gebruik van goedkopere materialen.

Beste Waterkoker

Zo komen er toch enkele vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste waterkoker voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste waterkokers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de waterkoker, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Waterkoker van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een waterkoker? Dan wil jij weten: wat is de beste waterkoker? Uit onze test is gebleken dat de Tefal Flagship KO8508 de beste waterkoker is van 2024. Het apparaat heeft een vermogen van 1.800 W. Met het modern design geeft de waterkoker een gave uitstraling in de keuken. Met één druk op de knop gaat de deksel automatisch open. De waterkoker beschikt over een naadloos digitaal scherm. Hierop kan jij realtime de temperatuur van het water in het apparaat zien. Je hebt keuze uit 5 temperatuurstanden, namelijk 40, 70, 80, 90 en 100°C. De waterkoker staat op een 360 graden basis. Het apparaat blijft stevig op zijn plek staan en kan vanuit elke hoek teruggezet worden. Door de dubbelwandige constructie wordt de warmte binnen gehouden, terwijl de buitenkant koel blijft. Het apparaat heeft een inhoud van 1,7 liter. Na het koken van het water kan je dit nog 30 minuten warm houden met de warmhoudfunctie.

€59,00
€70,38
Op voorraad
Bol.com

Wat zijn de top 10 beste Waterkokers van 2024?

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste waterkokers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Waterkoker kopen?

Vrij weinig mensen kennen nog de tijd toen je vroeger met de fluitketel water moest koken. In de loop van de jaren zijn er veel dingen veranderd. Tegenwoordig zijn er elektrische waterkokers met temperatuurregeling en een automatische thee brouw mechanisme. Een waterkoker is onmisbaar keukengereedschap bij iedere huishouden. Wie heeft er rond deze tijd geen waterkoker in huis? Vrijwel alle waterkokers hebben dezelfde werking. Toch zijn er enkele merken die er tussenuit springen, zoals Tefal, SMEG en KitchenAid. Deze merken brengen producten uit met extra functionaliteiten of een bijzonder design met een robuuste bouwkwaliteit.

Hoewel we dit apparaat in het dagelijks leven weinig naar terugkijken, weten we niet hoe handig een waterkoker is, totdat deze niet meer functioneert. Daarom is het belangrijk om een goede kwaliteit waterkoker aan te schaffen, die jarenlang zal meegaan. De waterkoker kan veel voor je betekenen. Je maakt niet alleen instant koffie of verse kopjes thee mee. Je kan ook een warme kruik mee vullen of een warm voetenbad klaarzetten. Verder kan je ook direct heet water koken om verschillende voedsel voor te bereiden, zoals het koken van eieren, het maken van Cup-a-Soup, noedels, pasta, instant havermout en ontbijtgranen. Tenslotte kan je met de waterkoker babyvoeding mee voorbereiden. Door de temperatuurinstellingen kan jij de gewenste temperatuur selecteren.

Beste Waterkokers van 2024


Tefal Flagship KO8508

De Tefal Flagship KO8508 is geavanceerd en stijlvol. Je kan de temperatuur instellen door middel van het digitaal scherm. Je ziet realtime de temperatuur van het water in de waterkoker. Kies uit 5 standen voor de gewenste temperatuur. Kies van 40 tot 100°C. Met één druk op de knop verwarm je het water. Dit apparaat heeft een modern design. De warmte wordt vastgehouden door de dubbelwandige constructie. Daarnaast blijft de buitenkant koel.

De waterkoker beschikt over een warmhoudfunctie van 30 minuten. Met de automatische deksel kan je gemakkelijk het water afvullen. De basis, waarop de waterkoker staat, kan 360 graden draaien. Je hoeft verder geen zorgen te maken dat het apparaat aan blijft staan. De waterkoker beschikt over een automatische uitschakelingsfunctie. Het apparaat heeft een inhoud van 1,7 L.

Merk:
Tefal.
Afmetingen (bxdxh):
17,5 x 22 x 27,5 cm.
Gewicht:
1,8 kg.

Tefal Flagship KO8508 - Waterkoker

Vermogen: 1.800 W / Capaciteit: 1,7 L / 5 temperatuurinstellingen / Temperatuur indicator / Digitaal scherm / Snoerlengte: 0,7 m / Min. en max. temp: 40 – 100°C / Warmhoudfunctie van 30 minuten / Kooksnelheid: varieert per temperatuur.

Pluspunten

 • Door de dubbelzijdige wand wordt de warmte vastgehouden, terwijl de buitenkant koel blijft;
 • Beschikt over 5 verschillende temperatuurinstellingen tussen de 40 tot 100°C;
 • De waterkoker heeft een realtime digitaal scherm, dat de temperatuur laat zien.

Minpunten

 • Het waterniveau is niet zichtbaar aan de buitenkant.

SMEG KLF03BLEU

De SMEG KLF03BLEU heeft een iconisch jaren 50 design. Kies uit de 8 standaard kleuren. De waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 liter. Door het vlakke verwarmingselement is het mogelijk om ook klein hoeveelheid water te koken vanaf 0,5 liter. Het apparaat is gemakkelijk te reinigen door de RVS binnenkant. Ook beschikt de waterkoker over een kalkfilter. Deze filter is ook gemaakt van roestvrijstaal. De deksel heeft een soft opening. De draaivoet is gemaakt van chroom en is 360 graden draaibaar. Met het handig kijkvenster zie je hoeveel water in de waterkoker zit.

Merk:
SMEG.
Afmetingen (bxdxh):
22,3 x 17 x 24,6 cm.
Gewicht:
1,7 kg.

SMEG KLF03BLEU - Waterkoker

Vermogen: 2.400 W / Capaciteit: 1,7 L / Geen temperatuurinstellingen / Uitneembare kalkfilter / Snoerlengte: 1 m / Min. en max. temp: 100°C / Kooksnelheid: 114 sec.

Pluspunten

 • Een duurzame behuizing van metaal;
 • Binnen 1 min en 54 seconden is het water klaar met koken;
 • Een hoog vermogen van 2.400 W;
 • Beschikt over een uitneembare kalkfilter.

Minpunten

 • De waterkoker beschikt niet over een dubbelwandige behuizing. Je kan alleen bij het handvat het apparaat vasthouden.

KitchenAid Artisan 5KEK1522ECA

De KitchenAid Artisan 5KEK1522ECA is een stijlvolle waterkoker met een temperatuurregeling. Hierdoor kook je water precies op de juiste temperatuur, namelijk tussen de 50 tot 100°. Het apparaat heeft een snelle kooktijd van 107 seconden. Zodra de waterkoker klaar is, gaat er een geluidsignaal af. Met de temperatuurmeter aan de voorkant kan je altijd zien wat de temperatuur is. Het apparaat heeft een dubbele wand, waardoor het water langer warm blijft. Daarnaast voelt de buitenkant minder warm aan. De waterkoker heeft een capaciteit van 1,5 liter.

Merk:
KitchenAid.
Afmetingen (bxdxh):
26,3 x 21,0 x 21,8 cm.
Gewicht:
2,1 kg.

Kitchenaid Artisan 5KEK1522ECA - Waterkoker

Vermogen: 2.400 W / Capaciteit: 1,5 L / 7 temperatuurinstellingen / Kalkfilter / Temperatuur indicator / Snoerlengte: 1,37 m / Min. en max. temp: 50 – 100°C / Kooksnelheid: 107 sec.

Pluspunten

 • Met de temperatuurmeter zie je meteen wat de watertemperatuur is;
 • Binnen 1 min en 47 seconden is het water klaar met koken;
 • Beschikt over 7 temperatuurstanden;
  Een hoog vermogen van 2.400 W;
 • Het water blijft langer op temperatuur door de dubbelzijdige behuizing.

Minpunten

 • De waterkoker beschikt niet over een warmhoudfunctie.

Russell Hobbs 24361-70 Inspire

De Russell Hobbs 24361-70 Inspire is voorzien van een mooi uiterlijk. Hierdoor past de waterkoker goed in de keuken. Je kookt altijd genoeg water voor 7 kopjes thee. Bij het vullen van het water kan je aan de zijkant de meetaanduiding zien. Hierdoor weet je hoe vol het apparaat is. Niet alleen is dit weergeven in liters, maar ook in kopjes. De waterkoker is erg eenvoudig te gebruiken door de ingebouwde verlichting en de verlichte bedieningsknoppen. De waterkoker is erg krachtig met een vermogen van 2.400 watt. Kook 1,7 liter water in slechts 55 seconden.

Merk:
Russell Hobbs.
Afmetingen (bxdxh):
23,3 x 15,8 x 26,6 cm.
Gewicht:
1,16 kg.

Russell Hobbs Inspire Black Kettle

Vermogen: 2.400 W / Capaciteit: 1,7 L / Geen temperatuurinstellingen / Uitneembare kalkfilter / Snoerlengte: 0,91 m / Min. en max. temp: 100°C / Kooksnelheid: 55 sec.

Pluspunten

 • Een hoog vermogen van 2.400 W;
 • Binnen 55 seconden is het water klaar met koken;
 • Beschikt over een uitneembare kalkfilter, dat je makkelijk onder de kraan kan schoonspoelen.

Minpunten

 • De waterkoker beschikt niet over een dubbelwandige behuizing. Je kan alleen bij het handvat het apparaat vasthouden.

Russell Hobbs 24992-70 Mini

De Russell Hobbs 24992-70 Mini is een kleine waterkoker met een hoog vermogen van 2.400 watt. Het apparaat neemt weinig plek in beslag en beschikt over een inhoud van 1 liter. De waterkoker beschikt over energiebesparende functies en kookt één kopje in 50 seconden. Hierdoor hoef jij in de ochtenden niet lang te wachten voor het koken van water voor één kopje thee. Je bespaart 66% aan energie door de handige aanduiding van één kop thee.

Het apparaat is voorzien van een handige meetaanduiding, zodat jij kan zien voor hoeveel aantal kopjes water jij het apparaat vult. Met de verlichtingsknop zie jij wanneer de waterkoker aanstaat of klaar is. Het apparaat is voorzien van een goede schenktuit, waardoor je geen geknoei hebt op het aanrecht. De voet is 360 graden draaibaar.

Merk:
Russell Hobbs.
Afmetingen (bxdxh):
16 x 22 x 21 cm.
Gewicht:
1,244 kg.

Russell Hobbs 24992-70 Mini Waterkoker

Vermogen: 2.400 W / Capaciteit: 1 L / Geen temperatuurinstellingen / Uitneembare kalkfilter / Snoerlengte: 0,61 m / Min. en max. temp: 100°C / Kooksnelheid: 111 seconden.

Pluspunten

 • Beschikt over een uitneembare kalkfilter, dat je makkelijk onder de kraan kan schoonspoelen;
 • Een hoog vermogen van 2.400 W;
 • Een handige maataanduiding voor 1, 2 of 3 koppen thee.

Minpunten

 • De waterkoker beschikt niet over een dubbelwandige behuizing. Je kan alleen bij het handvat het apparaat vasthouden.

Welke merken maken de beste Waterkoker?

KitchenAid

KitchenAid is een Amerikaans huishoudelijk merk. Het bedrijf is in 1919 opgericht door Herbert Johnson. Wat eerst begon met een industriële deeg mixer is later in de jaren doorgegroeid naar een marktleider in deegmixers voor huishoudelijke apparaten. KitchenAid staan bekend om hun kwaliteit en merk. De huishoudelijk apparaten zijn van hoge kwaliteit en hebben een hoog prijskaartje. Innovatie, techniek en kwaliteit staan bij KitchenAid vooraan.


Russell Hobbs

Russell Hobbs is een Brits merk van huishoudelijke apparaten dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. De producten van Russell Hobbs hebben een modern design. Het bedrijf werd in 1952 in Engeland opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde merken op het gebied van huishoudelijke apparaten. Russell Hobbs biedt een breed scala aan producten voor de consumenten. Je hebt keuze uit: koffiezetapparaten, stofzuigers, koelkasten en fornuizen. Russel Hobbs heeft voor elke type huishouden een geschikt huishoudelijk apparaat. Alle Russell Hobbs apparaten zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en gebruiksgemak. Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om een lange levensduur te garanderen.

SMEG

SMEG is opgericht in 1948 in het Italiaanse Guastalla. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis van meer dan zeventig jaar in het leveren van hoogwaardige producten, die zowel stijl als prestaties belichamen. Een echt Italiaans design is niet alleen elegant en aanzienlijk, maar ook van goede kwaliteit en origineel. Al deze eigenschappen heeft dit merk perfect samengebracht in een mooi assortiment. Dit bedrijf gaat mee met de laatste ontwikkelingen en trends, maar het echte Italiaanse gevoel blijft altijd aanwezig. Kies dus niet alleen voor het gebruiksgemak, maar ook voor de excellentie en voelbare passie van dit merk.

Tefal

In 1954 vond Tefal de anti-aanbakpan uit en ontwikkelde vervolgens een compleet assortiment anti-aanbakpannen. Op deze manier werd het koken elke dag een stuk makkelijker. Door de jaren heen werd Tefal ’s werelds grootste fabrikant van anti-aanbakpannen. Zij werden wereldmarktleider van o.a. friteuses, strijkijzers, stoomgeneratoren, waterkoker voor thee en noem het maar op. Tefal biedt handige producten aan die dagelijkse bezigheden, zoals bijvoorbeeld strijken en koken, versoepelen. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument. Zij spelen hierop in door met creatieve en innovatieve oplossingen te komen. De producten gaan met de tijd mee, zijn aantrekkelijk om in huis te hebben, makkelijk te gebruiken en passen bij jouw leven en huishouden.

Hoe kies je de beste Waterkoker?

Hoewel een waterkoker een simpel apparaat is, hebben sommige waterkoker andere functionaliteiten. Daarom kan deze functionaliteiten jouw aankoop keuze beïnvloeden. Een keuze maken, verloopt soms niet zo gemakkelijk. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de meest passende waterkoker aanschaffen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel eenvoudiger wordt. Er zijn enkele factoren die van belang zijn, namelijk:

 • Bouwkwaliteit: zoek je een waterkoker met RVS-materiaal of voldoet een plastic waterkoker al aan je eisen? Stevige waterkokers hebben meestal betere bouwmateriaal. Hierdoor hebben deze apparaten een langere levensduur dan plastic waterkokers;
 • Capaciteit: hoeveel liter water wil je maximaal in één keer koken? Een grotere capaciteit waterkoker aanschaffen, is nooit een slecht idee. Mocht je in een keer veel gasten ontvangen? Dan heb je altijd genoeg capaciteit om voor iedereen een kopje thee of koffie te zetten;
 • Functionaliteit: de waterkokers komen tegenwoordig met verschillende technieken, zoals regelbare temperatuurinstellingen en een thee brouw mechanisme. Drink je vaak thee en wil je gebruik maken van regelbare temperatuurinstellingen? Dan past een waterkoker voor thee het beste bij jou;
 • Kooksnelheid: de kooksnelheid van waterkokers kunnen vaak verschillen. Over het algemeen zijn de verschillen niet zo extreem groot. Deze waarde hangen ook af hoeveel ml water je in één keer wilt koken. Gemiddeld duurt het 50 seconden tot 1 minuut om klein hoeveelheid water te koken;
 • Ontwerp en design: De waterkokers komen tegenwoordig in verschillende ontwerpen. Je kan kiezen voor een retro look waterkoker, een waterkoker met een digitaal scherm een simpel design waterkoker. De esthetica is natuurlijk niet de belangrijkste punt waar je naar moet kijken, maar toch kan het invloed hebben op de aankoopkeuze;
 • Regelbare temperatuurinstellingen: tegenwoordig hebben we waterkokers die het water op verschillende temperatuur kunnen koken. Dit is extra handig voor thee- of koffie liefhebbers. Verder is een waterkoker met regelbare temperatuurinstellingen ook ideaal voor het klaarmaken van babyvoeding;
 • Wattage: de wattage van een waterkoker kan verschillen per merk of model. Een standaard waterkoker heeft een wattage van 1.500 tot 2.000 W. De hogere klasse waterkokers hebben een wattage van 2000 W en hoger. Hierdoor kookt het water veel sneller op de gewenste temperatuur.

Budgetgerichte keuze van de beste Waterkoker van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht jij op zoek zijn naar een waterkoker met een digitaal scherm? Dan raden wij de Tefal Flagship KO8508 aan. Het apparaat beschikt over een naadloos digitaal scherm. Hierop kan jij realtime de temperatuur van het water in de waterkoker zien. Je hebt keuze uit 5 temperatuurstanden, namelijk 40, 70, 80, 90 en 100°C. De waterkoker is voorzien van een dubbelwandige constructie. De warmte wordt binnen gehouden, terwijl de buitenkant koel blijft. Je kan maximaal 1,7 liter water vullen. Na het koken van het water kan je dit nog 30 minuten warm houden met de warmhoudfunctie. De 1.800 W waterkoker heeft een modern design en geeft een gave uitstraling in de keuken.

Ben jij op zoek naar een krachtige waterkoker met een uitneembare kalkfilter? Dan raden wij de SMEG KLF03BLEU aan. Dit apparaat heeft een vermogen van 2.400 watt. Je kookt 1,7 liter water in dit apparaat. Hiermee kan jij water koken voor 7 koppen thee. De waterkoker heeft een snelle opwarmtijd van 114 seconden. Het apparaat heeft een bijzonder retro design met een RVS behuizing. Lees eenvoudig af hoeveel liter of koppen water je gaat koken via de indicator. De schenktuit is groot, waardoor je snel en zonder te knoeien water uitschenkt. In de schenktuit vind je ook de anti kalkfilter. Dit filter is eenvoudig uit te halen en kan onder de kraan schoongespoeld worden.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een waterkoker aanschaffen? Kies dan voor de Russell Hobbs 24992-70 Mini. Je kookt altijd genoeg water voor jezelf of voor de gasten. Het apparaat heeft een inhoud van 1 liter. Bij een volle inhoud bedraagt de kooktijd 111 seconden. Met de handige meetaanduiding kan jij zien of jij voor 1, 2 of 3 koppen thee water kookt. De waterkoker neemt niet veel plaats in op het aanrecht door het compact formaat. Het apparaat is voorzien van een anti-kalkfilter.

Samenvatting beste Waterkokers van 2024

Tegenwoordig heeft elke huishouden een waterkoker thuis. Deze apparaten koken snel het water. Hierdoor ben jij niet lang bezig met het water opwarmen op het fornuis. De waterkoker kan je gebruiken voor verschillende doeleinde, zoals het maken van thee, koffie, instant soep en noem het maar op. De waterkokers hebben tegenwoordig veel handige functionaliteiten. Zo zijn er modellen aanwezig waar je de temperatuur kan instellen en het water warm houden met de warmhoudfunctie. Hieronder sommen wij de top 5 beste waterkokers van 2024 op:

Zo heeft iedere waterkoker z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs, eigenschappen en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste waterkokers met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Wil jij niet wachten totdat het water gekookt is? Misschien pas een heetwaterdispenser beter bij jou. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de Waterkoker

Hoe vaak moet ik mijn Waterkoker ontkalken?

Hoe vaak jij de waterkoker moet ontkalken, hangt ervan af hoe vaak jij de waterkoker gebruikt. Gebruik je dagelijks een waterkoker? Dan is het aangeraden om eens in de twee weken de waterkoker te ontkalken met het ontkalkingsmiddel of de ontkalkingstablet.

Waarom maakt een Waterkoker veel geluid?

Een stille waterkoker bestaat niet. Veel mensen zijn direct ontevreden wanneer een waterkoker veel geluid maakt tijdens het koken. Tijdens het water koken ontstaan er implosies, water cavitatie en stoombellen. Tevens moet een waterkoker in een mum van tijd het water tot het kookpunt brengen. Al deze factoren zorgen voor geluid en trillingen. Hoe dan ook zal een elektrische waterkoker veel beter zijn dan een fluitketel.