Beste Waterflosser

Beste Waterflosser van 2024

Ben je benieuwd hoe je nog beter en efficiënter kan flossen? Overweeg dan om een goede waterflosser aan te schaffen. In dit artikel hebben wij de beste waterflossers van 2024 met elkaar vergeleken en beoordeeld. Orale hygiëne is ontzettend belangrijk en niemand heeft zin in een tandarts afspraak. Verder kan het krijgen van tandbederf of gaatjes erg vervelend zijn in jouw dagelijkse leven.

Beste Waterflosser

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van een waterflosser voor jou of jouw gezin. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van de waterflosser. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de waterflosser, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Je kan een waterflosser op verschillende momenten van de dag gebruiken voor een schone mondhygiëne. Zo is het ook aangeraden om minstens 2 keer per dag je tanden te poetsen met een goede elektrische tandenborstel. Zo zorg je voor een schoon gebit en een gezonde tandvlees, waardoor je vele nare situaties kan voorkomen bij de tandarts of mondhygiëniste.

Wat is de beste Waterflosser van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een waterflosser? Dan wil jij weten: wat is de beste flosapparaat? Uit onze test is het gebleken dat de Waterpik WP-662 de beste waterflosser is van 2024. Deze waterflosser is in goed verhouding met prijs, functionaliteit en kwaliteit. Bij aanschaf van deze waterflosser krijg je 7 spuitkoppen meegeleverd. Voor iedere moeilijke plek kan je weer een andere spuitkop gebruiken.

€95,49
Op voorraad
Bol.com

Ben je op zoek naar een draadloze waterflosser? Dan is de Waterpik WP-562 de beste draadloze waterflosser van 2024. De waterflosser biedt je 3 verschillende sproei standen. Met de 4 verschillende sproeistukken kan je jouw flosroutine helemaal naar eigen wens aanpassen. De waterflosser is bovendien ook waterdicht. Wat betekent dat je het ook tijdens het douchen kan gebruiken.

De top 10 beste Waterflossers van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste waterflossers van jouw favoriete online webshops!

Wat is een Waterflosser?

Waterpik of een waterflosser (water flos apparaat) wordt niet door vele onder ons gebruikt. Maar het begint door de jaren heen steeds populairder te worden. Waterpik is een merk van een Amerikaans bedrijf. Vandaar dat je soms in de war kan raken bij het zoeken in Google. Wat is een waterpik precies? Waterpik of beter gezegd: een waterflosser, gebruikt water om je gebit te flossen na het tandenpoetsen. Ook kan je de waterflosser tussen de dag door gebruiken. Het water wordt onder druk gezet. Samen met verschillende spuitstukken kan je bijvoorbeeld moeilijke plekken flossen, zoals jouw kiezen.

Verder is een waterflosser handig voor de mensen die niet een fan zijn van flossen. Je bent vast wel gevraagd door jouw tandarts of mondhygiëniste of je wel eens je tanden flost? Of je wordt geadviseerd elke dag te gaan flossen. Vaak doe je dit voor een paar dagen en daarna geef je het op of je vergeet het regelmatig. Met een waterflosser raak je in een gezonde verslaving met flossen.

Beste Waterflossers van 2024


Waterpik WP-662

De Waterpik WP-662 is de geavanceerdste waterflosser van Waterpik. Het is klinisch bewezen dat dit topmodel van de Amerikaanse uitvinder “Waterpik” tot 2x effectiever is dan flosdraad in het verbeteren van de gezondheid van het tandvlees en een schone mondhygiëne. Naast tweemaal dagelijks tandenpoetsen is het van groot belang dat je ook dagelijks je tanden flost na het consumeren van eten.

Deze waterflosser komt met in totaal 10 snelheden en 7 opzet stukken. Zo kan je jouw flosroutine helemaal naar eigen wens aanpassen. Naast de flos stand beschikt het apparaat ook over een massagestand om je tandvlees zo comfortabel schoon te sproeien. Zo houd jij je tandvlees lang gezond. Het is aangeraden om de 3 dagen het waterreservoir schoon te maken. Tenslotte kan je na het flossen jouw spuitkoppen hygiënisch opbergen in je waterflosser.

Merk:
Waterpik.
Gewicht:
1.079 gr.
Spuitkoppen:
7 spuitkoppen meegeleverd.

Waterpik WP-662 - Flosapparaat

Aantal snelheden: 10 / Standen: 2 standen / Inhoud waterreservoir: 650 ml / Waterdruk: 7 bar.

Pluspunten

 • Je krijgt maar liefst 7 spuitkoppen erbij. Zo past jij je flosroutine helemaal naar eigen smaak;
 • De waterflosser beschikt naast een floss stand ook over een massagestand om je tandvlees gezond te houden;
 • Je bewaart de spuitkoppen hygiënisch in de daarvoor bestemde opbergruimte;
 • Groot waterreservoir.

Minpunten

 • Niet reisvriendelijk. Schaf hiervoor een draadloze waterflosser aan.

Waterpik Cordless Advanced WP-562

De Waterpik Cordless Advanced WP-562 is het meest uitgebreid draadloos flosapparaat van Waterpik. Deze waterflosser is ook erg handig voor als je op reis bent. Zo beschikt de waterflosser over 3 verschillende flos intensiteit. De waterflosser komt met 4 verschillende spuitkoppen. Je kan daarom verschillende spuitkoppen gebruiken om je flosroutine helemaal naar wens te maken.

Deze waterflosser is ook waterdicht. Zo kan je deze waterflosser ook in de douche gebruiken. Ben je klaar met flossen? Dan kan je de spuitkoppen netjes opbergen in de op opbergdoos. Je kiest telkens een andere spuitkop om elke zone in je mond te bereiken. Met een vol waterreservoir flos je 45 seconden door. Berg alles netjes op in het waterdichte reisetui en je neemt de gehele set veilig en hygiënisch mee op vakantie of weekendje weg. Opladen doe je met de magnetische oplaadkop. Een volledige oplaadbeurt duurt ongeveer 4 uur. Let er wel op dat een draadloze waterflosser nooit zo sterk kan zijn vergeleken met de bedrade waterflosser.

Merk:
Waterpik.
Gewicht:
340 gr.
Spuitkoppen:
4 spuitkoppen meegeleverd.

Waterpik Cordless Advanced WP 562 - Flosapparaat

Draadloos / Aantal snelheden: 3 / Standen: 2 standen / Inhoud waterreservoir: 200 ml / Waterdruk: 6 bar / Inclusief reistasje en opbergdoos.

Pluspunten

 • Draadloos op te laden;
 • Waterdicht en daarom in de douche bruikbaar;
 • 4 spuitkoppen meegeleverd;
 • Binnen 4 uur volgeladen;
 • Makkelijk mee te nemen door meegeleverd etui.

Minpunten

 • Heeft een zwakkere straal dan een bedrade waterflosser;
 • Waterreservoir kan snel leeg raken bij lange flos sessies.

Philips Cordless Power 3000

Met de Philips Sonicare Cordless Power 3000 flos je snel en effectief jouw tanden dankzij de Quad Stream technologie. Deze technologie scheidt de waterstroom in 4 stralen. Hierdoor bereik je een groter gebied tussen je tanden en langs de tandvleesrand, dan wanneer je met flosdraad flost. Het flosapparaat heeft 2 standen en 3 sterktes. Je gebruikt de Clean modus voor een continue waterstroom. Deze stand is geschikt voor de dagelijkse reiniging.

Wil je jouw gebit grondig reinigen? Dan ga je voor de Deep Clean modus. Met de 3 sterktes pas je het intensiteitsniveau van de straal aan op jouw wensen. Door de combinatie van lucht en vloeistof maak je jouw gebit binnen 60 seconden schoon. Je gebruikt het flosapparaat 14 dagen op een volle accu. Let er wel op dat een draadloze waterflosser nooit zo sterk kan zijn vergeleken met de bedrade waterflosser.

Merk:
Philips.
Gewicht:
228 gr.
Spuitkoppen:
2 spuitkoppen meegeleverd.

Philips Cordless Power 3000 HX3806/33 - Flosser

Draadloos / Aantal snelheden: 3 / Standen: 2 standen / Inhoud waterreservoir: 250 ml / Waterdruk: 6 bar.

Pluspunten

 • Bevat over een 4-richting spuitkop. Hierdoor bereik je groter gebied tussen de tanden;
 • De waterflosser van Philips gebruikt hoge waterpulsaties voor snellere gebitsreiniging;
 • Volledig draadloze waterflosser. Zeer handig voor op reis;
 • Mooi ergonomisch design.

Minpunten

 • Lange oplaadtijd van 24 uur, maar met één oplaadbeurt kan je 14 dagen lang op een opgeladen accu;
 • Alleen twee spuitkoppen meegeleverd.

Waterpik Whitening WF-05

De Waterpik WF-05 zorgt zowel voor een schoon gebit als wittere tanden. Je gebruikt na het flossen de whitening tabletten om je tanden witter te maken. Door de waterflos techniek worden de ruimtes tussen jouw tanden ook stukjes witter. Je ontvangt bij deze waterpik helaas wel wat minder spuikoppen. Je krijgt namelijk 4 spuitkoppen. 2 daarvan bevatten een jet-kop. Dit is de meest reguliere spuitkop. Deze kop wordt vooral gebruikt op normale, volwassen gebitten.

Verder krijg je een ortho-kop. Deze kop is speciaal voor gebitten met beugels of spalkjes. Als laatst krijg je een tandplak-kop. Deze gebruik je voor een gebit met implantaten, bruggen, kronen of andere kunstmatige gebit. Zoals de andere waterflossers uit onze lijst kan je met dit model ook van 10 snelheden gebruik maken. Na het gebruik berg je de spuitkoppen netjes in de waterflosser.

Merk:
Waterpik.
Gewicht:
1.170 gr.
Spuitkoppen:
4 spuitkoppen meegeleverd.

Waterpik Whitening WF-05 Waterflosser

Aantal snelheden: 10 / Standen: 2 standen / Inhoud waterreservoir: 650 ml / Waterdruk: 7 bar / 30 whitening tablets.

Pluspunten

 • Flossen terwijl je jouw tanden witter maakt;
 • Beschikt over 10 verschillende snelheden;
 • Fijne waterstraal met een sterkte van 7 bar;
 • Beschikt over flos timer, waardoor je tijdig van kanten veranderd.

Minpunten

 • Minder spuitkoppen beschikbaar dan de normale versie.

Auronic Waterflosser 

De Auronic Elektrische Waterflosser houdt je gebit sterk en gezond. Met 1.400 tot 1.800 waterpulsen per minuut verwijder je bijna alle voedselresten en tandplak. Verder is deze waterflosser volledig draadloos. Dit apparaat is verder ook waterproof met een IPX7 rating. Wat betekent dat je deze onder de douche kan gebruiken. Met een volledige oplaadbeurt gaat deze waterflosser tot 20 dagen mee. Je kan deze waterflosser zowel via USB als het stopcontact opladen.

Met de verwisselbare spuitkoppen kan je de moeilijkste plekken bereiken. Daarnaast kan je jouw flosroutine helemaal naar eigen wens aanpassen.

Merk:
Lifegoods.
Gewicht:
305 gr.
Spuitkoppen:
4 spuitkoppen meegeleverd.

Auronic Waterflosser - Elektrisch - Monddouche - 3 Standen - 4 Opzetstukjes

Draadloos / Aantal snelheden: 3 / Inhoud waterreservoir: 300 ml / Waterdruk 6 bar.

Pluspunten

 • Veilig gebruik onder de douche;
 • Met een volle batterij kan je tot 20 dagen lang de waterflosser gebruiken;
 • Opladen kan via USB of stopcontact.

Minpunten

 • Spuitkoppen zijn minder verfijnd en zijn van lagere kwaliteit.

Welke merken maken de beste Waterflosser?

Philips

Phillips is opgericht in 1891 in Eindhoven. Philips is een Nederlands merk en is ook erg bekend. Ze produceren veel elektronicaproducten. Zij begonnen als producent van gloeilampen, waarnaar ze steeds verder uitgebreid zijn naar gebruiksartikelen en medische apparaten. Zo produceren ze door jaren heen consumentenelektronica en zijn ze ook marktleider in de medische apparaten zowel voor ziekenhuizen als voor de alledaagse consument.

Waterpik

Waterpik, een Amerikaans bedrijf, is opgericht in 1962. Zij zijn de marktleiders van waterflossers. Innovatie, techniek en design staat bij Waterpik centraal. Het bedrijf “Waterpik” richt zich vooral in de orale gezondheid. Zo merk je waarom de producten van hun zo goed zijn vergeleken met de concurrenten.

Mag mondwater gebruikt worden voor in mijn Waterflosser?

Wat kan mijn apparaat beschadigen? Wat kan ik wel en niet gebruiken? In dit kopje leggen we uit wat veilig is voor de waterflosser en welk mondwater niet veilig is voor het apparaat. Het is klinisch bewezen dat warm water effectief genoeg is als je met water flost. Maar mocht je toch fijn vinden om mondwater te gebruiken bij het flossen? Lees gerust verder wat wel of niet veilig is voor jouw waterflosser.

Mondwater dat veilig is voor je waterflosser:

– Standaard mondwater zonder toevoegingen;
– Antiseptische mondspoeling;
– Antibacteriële mondspoeling (chloorhexidine).

Mocht je mondwater willen toepassen in de waterflosser? Gebruik dan de volgende vuistregel: Voeg een kleine hoeveelheid mondwater toe aan een reservoir gevuld met warm water. Om schade aan het apparaat te voorkomen, mag de verhouding van mondwater tot water niet groter zijn dan 1:1.

Mondwater of toevoegingen die niet veilig zijn voor je waterflosser:

– Mondwater met essentiële oliën;
– Jodium;
– Zoutoplossing.

Er hangen voorwaarden aan bij het gebruik van mondwater in een waterflosser. Zo is het ook belangrijk om de waterflosser met warm water door te spoelen na gebruik van mondwater in je waterflosser. Je kan ook kiezen om mondwater na gebruik van de waterflosser te gebruiken. Dit is de veiligste manier.

Hoe kies je de beste Waterflosser?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de beste waterflosser kopen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn enkele factoren die van belang zijn, namelijk:

 • Bedraad: bedrade waterflossers hebben voor- en nadelen. Je kan met een bedrade waterflosser sterke waterstraal behalen, wat je met een draadloze waterflosser niet kan. Maar de vrijheid van beweging verlies je hierdoor. Verder kan je het flosapparaat ook niet mee op reis nemen;
 • Draadloos: hou je ervan om vrij te bewegen wanneer jij je tanden aan het flossen bent?
  Dan is je keuze vrij snel gemaakt. Maar let er echter wel op dat een draadloze waterflosser nooit even sterke waterstraal heeft als een bedrade waterflosser;
 • Functionaliteiten: allereerst is het belangrijk om te weten welke functionaliteiten een waterflosser allemaal heeft. Gelukkig zijn de functionaliteiten van de waterflossers allemaal hetzelfde. Het verschil zit echter in de hardware van de producten;
 • Spuitkoppen: de spuitkoppen zijn echter de belangrijkere zaken bij een waterflosser. Hoe meer keuze je hebt, des te beter het is. Soms heb je een andere spuitkop nodig om de moeilijkere plekken te kunnen bereiken;
 • Waterreservoir: bedrade waterflossers hebben meestal een waterreservoir van 650 ml. Hiermee kan je vele malen langer flossen dan een draadloze waterflosser, die een inhoud heeft van 250 ml;
 • Waterstraal sterkte: een aangename waterdruk ligt op de 7 bar bij waterflossers. Een bedrade waterflosser heeft een grotere motor, waardoor die hogere snelheden kan bereiken. Draadloze waterflossers hebben een zwakkere staal.

Budgetgerichte keuze van de beste Waterflosser van 2024

Er zijn wel goedkope waterflossers op de markt. Maar deze modellen gaan vaak sneller stuk en de kwaliteit van deze producten worden ook niet goed gewaarborgd. Daarom raden we het af om een goedkoper product aan te schaffen. Goedkoop is vaker duurkoop op dit gebied. Gelukkig zijn de meeste waterflossers redelijk geprijsd voor hun kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Mocht je op zoek zijn naar een waterflosser die met extra spuitkoppen komt? Dan raden we, de Amerikaanse waterflosser, de Waterpik WP-662 aan. Deze waterflosser kan je helaas niet draadloos gebruiken.

Wil je een waterflosser hebben die je wel draadloos is? Dan raden we de Waterpik Cordless Advanced WP-562 aan. De waterflosser maakt gebruik van een 4 richtingsspuitkop, waardoor deze kop nog beter jouw gebit kan schoon flossen. De waterflosser heeft ook een verfijnd en vernieuwd uiterlijk.

Wil je toch liever een Nederlands merk waterflosser, die ook nog eens draadloos is? Dan raden we de Philips Sonicare Cordless Flosser 3000 aan. Deze waterflosser beschikt over een 4 richtingsspuitkop, waardoor je meer moeilijke plekken kan bereiken. Verder beschikt dit apparaat over 3 snelheden, 2 standen, een inhoud waterreservoir van 250 ml en een waterdruk van 6 bar.

Samenvatting beste Waterflossers van 2024

Wie wil nou geen gezond tandvlees en mondhygiëne? Zoek je een blijvend alternatief voor flossen met draad? Dan is het aanschaffen van een waterflosser de ultieme oplossing. Niet iedereen houdt van flossen of doet dat met regelmaat. Vaak vergeten we na het tandenpoetsen te flossen, omdat je soms er echt geen zin in hebt. Dat kunnen wij natuurlijk begrijpen. Hieronder hebben wij de top 5 beste waterflossers van 2024 opgesomd voor jou:

Zo is er voor iedereen een passende waterflosser. Je merkt pas een wereld van verschil als eentje ooit hebt geprobeerd. Zo ga je het flossen leuk vinden en kan je er daarna niet meer zonder. Een waterflosser zal je leven efficiënter en handiger maken. Wie wilt dat nou niet? Tijd besparen en je mondhygiëne bijhouden. Zo is het ook handig voor de mensen onder ons die nog een beugel hebben. Een waterflosser zeker een handig apparaat om te hebben. Zo heeft iedere waterflosser z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben voor jouw waterflosser. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de Waterflosser

Is een Waterflosser beter dan traditioneel flossen?

Nee, een waterflosser is niet beter dan traditioneel flossen. Een waterflosser is wel een waardevolle aanvulling op de bestaande mondverzorgingsroutine. Desondanks blijft traditioneel flossen en ragen de gouden standaard bij mondverzorging. Een waterflosser vereenvoudigt en versnelt echter wel de mondverzorgingsroutine.

Hoe vaak moet ik een Waterflosser gebruiken?

Probeer de waterflosser dagelijks te gebruiken. Zo hoef je minder te flossen of te ragen met een rager, mits je een goede mondhygiëne hebt natuurlijk.

Is een Waterflosser geschikt voor mensen met beugels of implantaten?

Ja, soms kan je moeilijk bij de plekken tussen je tanden komen als je een beugel of implantaten hebt. Zo kan een waterflosser en goede oplossing zijn voor als je even niet kan flossen of moeilijk kan ragen.