Beste Wasmachine
Techform.nl

Beste Wasmachine van 2024

Wekelijks wordt de was gedaan. Een wasmachine hebben, is een must voor iedere huishouden. Een wasmachine kopen, doe je niet vaak. Het is van groot belang om de perfecte wasmachine te halen, zodat jij de maximale uit kunt halen. In het verleden wordt de vuile was met de hand gewassen. Als modern alternatief is de wasmachine ontwikkeld. Een wasmachine is een machine voor het reinigen van textiel door het draaien van het wasgoed in sop. Door het draaien van het wasgoed in sop wordt het vuil uit het wasgoed geweekt. Hierdoor zijn al jouw wasgoed na verloop van het proces heerlijk fris en schoon. Na het wassen, moet het wasgoed ook gedroogd worden. Combineer een wasmachine met een wasdroger om efficiënter jouw huishoudelijke taken uit te voeren.

Beste Wasmachine

Een nieuwe wasmachine halen kan een moeilijke keuze zijn. Er zijn veel soorten wasmachines beschikbaar op de markt. In dit artikel wordt uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de functies, de eigenschappen en de verschillende soorten wasmachines, zodat jij de juiste keuze maakt tijdens jouw aankoop. Het schone wasgoed kunnen na het opdrogen kreukels bevatten. Pak deze aan met een kledingstomer of een stoomstrijkijzer.

Wat is de beste Wasmachine van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een wasmachine? Dan wil jij weten: wat is de beste wasmachine? Uit onze test is gebleken dat de AEG L9FEE96S de beste wasmachine is van 2024. Deze wasmachine heeft een laadvermogen van 9 kg en kan tot 1.600 toeren per minuut draaien. Dit AEG apparaat beschikt over de ÖKOMix-technologie. Hierdoor worden de wasverzachter en het wasmiddel vooraf in het water opgelost, waardoor elk kledingstuk verzorgd en gewassen wordt. De wasmachine zorgt voor perfect schone was zonder vlekken. Mede door de ÖKOMix-technologie kan je zelfs op lage temperaturen en met een kort programma hardnekkige vlekken verwijderen. De wasmachine bevat een beschermende ProTex trommel om de kleding te verzorgen en langer mooi te houden en het bevat een ÖKOInverter-motor. Deze zorgt voor een laag energieverbruik en de motor heeft maar liefst 10 jaar garantie. Met een energielabel van A is deze wasmachine erg energiezuinig.

€1.059,00
Tijdelijk niet op voorraad
Bol.com

De top 10 beste Wasmachines van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 wasmachines van jouw favoriete online webshops!

Welke soorten Wasmachines zijn er?

Mocht je jouw zoektocht starten naar een nieuwe wasmachine? Dan kom je verschillende soorten apparaten tegen. Zo heb je wasmachines met een bovenlader of een voorlader. Een wasmachine met een bovenlader is nuttig voor mensen die moeite hebben met bukken. Wekelijk doe je paar keer de was. Na verloop van tijd kunnen klachten ontstaan door het bukken. Door de bovenlader hoef je niet meer te bukken om je was in- of uit te laden. Mocht je ook weinig plek hebben, dan kan een wasmachine met een bovenlader de juiste keuze zijn.

Op de markt zijn veel wasmachines met een voorlader. De voorlader stop je de was letterlijk aan de voorkant erin. De was komt in het algemeen schoner uit een voorlader dan uit een bovenlader. In dit artikel komt alleen de wasmachines met een voorlader in voor.

Slimme wasmachines
Tegenwoordig zijn er slimme wasmachines op de markt. Deze apparaten maakt gebruik van een Wi-Fi verbinding en een mobiele app. Hierdoor wordt het was doen veel makkelijker, leuker en functioneler. Je kan de wasmachine op afstand bedienen. Op de app is te zien hoe lang de was nog duurt en je kan ook zien of het mogelijk is om vergeten wasgoed toe te voegen tijdens het wasproces. De gebruiksgemak wordt hierdoor vergroot. Als het was klaar is, geeft het een melding op je smartphone of tablet. Hierdoor kan tussendoor wat anders doen, terwijl je was wordt gemonitord.

Wat zijn de afmetingen en capaciteit van de Wasmachine?

Wasmachines hebben een gemiddeld capaciteit van 7 á 8 kilo. Deze kan erg variëren per type apparaat. Sommige hebben zelfs een capaciteit van 5 tot 17 kg. Per huishouden verschilt deze. Mocht je huishouden uit de volgende bestaan:

 • 1 tot 2 personen: capaciteit van 5 tot 6 kilo;
 • 3 tot 4 personen: capaciteit van 7 kilo;
 • Vanaf 5 personen: minimale capaciteit van 8 kilo;
 • Machines van meer dan 10 kilo zijn namelijk geschikt voor bv. een sportclub.

De meeste wasmachines hebben een standaard breedte van 60 cm. De diepte is afhankelijk van de capaciteit in de wasmachine. De meeste wasmachine hebben een standaard diepte rond 55 – 60 cm. Het gewicht van de wasmachine weegt tussen 65 tot 95 kg.

Beste Wasmachines van 2024


Miele WWR 760 WPS

De Miele WWR 760 WPS Wasmachine wast goed, snel en energiezuinig. Met dit apparaat in huis ben je verzekerd van jarenlang genieten van frisse en schone was. Zo kan jij op je eigen manier de was doen. Bij elk programma kan jij zelf het centrifugetoerental en de temperatuur kiezen, via het toegankelijk touchscreen scherm. Je kan met de automatisch doseren en PowerWash 2.0 de was doen, die op dat moment voor jou uitkomt. Ook heeft deze wasmachine een AddLoad functie. Je kan tot kort voor het eind de vergeten kledingstuk toevoegen aan de was. Met deze app kan je duidelijk zien tot wanneer dit kan.

De wasmachine beschikt ook tot WiFiConn@ct. Hierdoor kan jij een smartphone of tablet aan koppelen. Je kan ondertussen andere dingen doen. Op de app zie je nog hoe lang de was nog bezig is en het geeft ook een melding aan wanneer de was klaar is. Zeker handig! De app geeft ook een melding wanneer het TwinDos-wasmiddel bijna leeg is, zodat je altijd voorzien bent van wasmiddel. Zo heeft deze wasmachine meerdere eigenschappen, zoals honingraatstructuur voor kledingbescherming, beladingsherkenning, gebruikersgemak, 20 jaar garantie op het waterbeveiligingssysteem en een LGA-keurmerk “Geteste Hygiëne”.

Merk:
Miele.
Energielabel:
A.
Gewicht product:
95 kg.

Miele WWR 760 WPS - Wasmachine

9 kg capaciteit / Toerental: 1.600 tpm / Geluidsniveau: 46 – 72dB / Bediening via app. / Afmeting (bxhxd): 59,6 x 85 x 64,3 cm.

Pluspunten

 • Binnen 49 minuten is je was grondig schoon;
 • De wasmachine beschikt over automatisch doseren;
 • Beschikt een keurmerk ‘Geteste Hygiëne’: bewezen effectief tegen bacteriën;
 • Beschikt over een app. Hierop kan je de wastijd zien en geeft een melding als de was klaar is;
 • Door beladingsherkenning gebruikt de wasmachine precies zo veel water, tijd en stroom voor een optimaal frisse en schone was;
 • Het is mogelijk om tussendoor vergeten was toe te voegen;
 • Een stille wasbeurt.

Minpunten

 • De wasmachine beschikt niet over trommelverlichting.

AEG L8FB86ES

De AEG L8FB86ES is met een vulgewicht van 8kg geschikt voor huishoudens tot 5 personen. De beladingssensor weegt precies hoeveel wasgoed in de wasmachine bevindt en past automatisch de energie- en waterverbruik aan. Het apparaat beschikt over 10 verschillende programma’s, waardoor het geschikt is voor alle soorten wasgoed. De wasmachine beschikt over de ÖKOMix technologie, waardoor wasmiddel vooraf met water wordt gemengd. Hierdoor verspreidt het wasmiddel zich beter over het wasgoed.

Zo was je ook op een lage temperatuur schoon en bespaar je energie. De wasmachine beschikt ook over een ProSteam stoomfunctie. Deze functie vermindert kreukels in de trommel.

Merk:
AEG.
Energielabel:
B.
Gewicht product:
73,5 kg.

AEG L8FB86ES - 8000 serie - ÖKOMix - Wasmachine

8 kg capaciteit / Toerental: 1.600 tpm / Geluidsniveau: 51 – 76dB / Afmeting (bxhxd): 60 x 85 x 60 cm.

Pluspunten

 • Met de Prosteam stoomfunctie heb jij minder strijkwerk na de wasbeurt;
 • Zeer zuinige wasmachine met energieklasse B;
 • De ÖKOMix technologie zorgt voor een schonere was, doordat wasmiddel zich gelijkmatig verspreidt;
 • Beschikt over een beladingssensor. Hierdoor past de energie- en watergebruik op aan.

Minpunten

 • De programma’s kunnen lang duren.

Samsung WW70T554ATT

De Samsung WW70T554ATT Wasmachine heeft veel voordelen om de was krachtiger te laten verlopen. Met de EcoBubble en BubbleSoak kan je hardnekkige vlekken gemakkelijk verwijderen. Het Al Control systeem onthoudt instellingen, gewoontes en adviseert programma’s, waardoor de wasmachine nog persoonlijker wordt. Met de AddWash functie kan de vergeten was tussendoor toevoegen. Het HygieneSteam programma zorgt voor extra hygiëne, waardoor 99% van de bacteriën, allergenen en hardnekkig vuil worden verwijderd. Om het nog leuker te maken, is er een SmartThings app. Hierdoor kan je de wasmachine van afstand bedienen.

Zo zijn er meerdere eigenschappen, die dit apparaat zeer gebruiksvriendelijk maken, zoals de Diamond Drum-trommel voor minder kreukels en schade voorkoming en de Digital inverter motor voor meer zuinigheid en efficiëntie.

Merk:
Samsung.
Energielabel:
B.
Gewicht product:
67 kg.

Samsung WW70T554ATT Wasmachine

7 kg capaciteit / Toerental: 1.400 tpm / Geluidsniveau: 54 – 72dB / Bediening via app. / Afmeting (bxhxd): 60 x 85 x 63,5 cm.

Pluspunten

 • Beschikt over een hygiënisch stroomprogramma;
 • De trommel kan op hoge temperatuur doorgespoeld worden met het reinigingsprogramma;
 • Bij vergeten was kan je deze makkelijk toevoegen met de AddWash functie;
 • De Diamond trommel zorgt voor minder kreukels en voorkomt schade;
 • Met de EcoBubble en BubbleSoak is de wasmachine nog krachtiger, waardoor hardnekkige vlekken verwijderd kunnen worden;
 • Bevat een digitale app om de wasmachine te bedienen.

Minpunten

 • De wasmachine beschikt niet over automatische wasmiddeldosering.

Siemens WM14UU00NL

De Siemens WM14UU00NL heeft een iQdrive-motor, waardoor het een stuk energiezuiniger en stiller is. Met deze wasmachine was je binnen 15 of 30 min schoon met het SpeedPack L, of gebruik varioSpeed bij programma’s om tot 65% sneller te wassen. Mocht je was vergeten toe te voegen, dan is deze mogelijk met de bijvulfunctie. De WaveTrommel gaat met zorg om met het wasgoed voor een zacht en perfect resultaat.

Zo bevat deze Siemens wasmachine meerdere eigenschappen, zoals antiVibration-wand voor minder trillingen en stabieler stance, zo min mogelijk watergebruik door het slimme WaterPerfect Plus-systeem en 10 jaar garantie op de iQdrive-motor.

Merk:
Siemens.
Energielabel:
C.
Gewicht product:
69 kg.

Siemens WM14UU00NL - iQ500 - Wasmachine

9 kg capaciteit / Toerental: 1.400 tpm / Geluidsniveau: 48 – 72dB / Afmeting (bxhxd): 59 x 84,5 x 60 cm.

Pluspunten

 • Het is mogelijk om tussendoor vergeten was toe te voegen;
 • Door de koolborstelloze motor is de wasmachine energiezuiniger en stiller;
 • Beschikt AntiVibration-wand, waardoor de wasmachine minder trillingen heeft en stabieler staat;
 • De WaveDrum trommel geeft betere zorg voor het wasgoed;
 • Het varioSpeed programma zorgt ervoor dat je tot 65% sneller kan wassen met hetzelfde resultaat;
 • Bevat versnelde wasprogramma’s, waardoor je de was in 15 of 30 min kan wassen.

Minpunten

 • Beschikt niet over intelligent dosing om je wasmiddel en wasverzachter automatisch te doseren.

Samsung WW70TA049TH

De Samsung WW70TA049TH doet de was extra hygiënisch door middel van het HygieneSteam programma. Dit programma verwijdert bacteriën tot 99%. De diamond trommel gaat voorzichtig met het wasgoed om en beschermt kleding tegen schade. De diamond trommel geeft ook de was na zijn wasbeurt minder kreukels.

Na langdurig gebruik kan je de trommel goed schoonmaken met het DrumClean programma. Met de EcoBubble is de was krachtig. Het wasmiddel wordt als schuim in de trommel geblazen. In combinatie met de optie BubbleSoak worden hardnekkige vlekken verwijderd.

De wasmachine bevat veel handige functies. Het beschikt over een digital inventer motor. Deze bevatten sterke magneten, waardoor er minder wrijving is in de motor. Hierdoor is de wasmachine krachtiger, stiller en energiezuiniger. Op de motor zit een garantie van 10 jaar.

Merk:
Samsung.
Energielabel:
B.
Gewicht product:
65 kg.

Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

7 kg capaciteit / Toerental: 1.400 tpm / Geluidsniveau: 54 – 72dB / Afmeting (bxhxd): 60 x 85 x 55 cm.

Pluspunten

 • Met het reinigingsprogramma wordt de trommel op hoge temperatuur doorgespoeld;
 • De wasmachine beschikt over een hygiënisch stoom programma;
 • Met de EcoBubble motor wordt het wasgoed grondiger gewassen;
 • Bevat een diamond trommel voor bescherming tegen schade;
 • Met de Bubble Soak technologie worden lastige vlekken verwijderd.

Minpunten

 • Heeft geen AddWash deur om vergeten wasgoed toe te voegen.

Bosch WAXH2K70NL

De Bosch WAXH2K70NL beschikt de meest handige functies. Met de i-DOS automatische wasmiddel dosering gebruik je nooit te veel wasmiddel of water. Het 4DWash programma zorgt voor een diepere en betere reiniging. Door de varioDrum wordt wasgoed beter beschermd. Je kan nu ook sneller de was doen met de SpeedPerfect functie. Tot 65% wordt het wasgoed sneller gewassen. Mocht na verloop van tijd de trommel vies zijn, dan kan deze schoongespoeld worden op hoge temperaturen door het trommelreinigingsprogramma. Je kan altijd vergeten was toevoegen tijdens het programma. Dit is zeker heel handig.

Zo zijn er meerdere handige functies aanwezig bij deze wasmachine, denkend aan een EcoSilence Drive voor een betere reiniging, bediening via de smartphone en AntiVibration-wand voor minder trillingen en een stabielere stance. Deze functies maken het wassen van wasgoed veel leuker en gemakkelijker!

Merk:
Bosch.
Energielabel:
C.
Gewicht product:
83,2 kg.

Bosch WAXH2K70NL - Serie 8 - Wasmachine

9 kg capaciteit / Toerental: 1.600 tpm / Geluidsniveau: 47 – 70dB / Bediening via app. / Afmeting (bxhxd): 59,8 x 84,8 x 59 cm.

Pluspunten

 • De wasmachine is te bedienen via een app op je smartphone;
 • Door de i-DOS wordt automatisch wasmiddel gedoseerd;
 • Bevat de SpeedPerfect functie, waardoor wasgoed tot 65% sneller gewassen wordt;
 • Je kan vergeten kledingstukken toevoegen tijdens het programma;
 • Bij langdurig gebruik kan je de trommel schoonmaken door het trommelreinigingsprogramma;
 • Diepere en betere reiniging door het 4DWash;
 • De VarioDrum zorgt ervoor dat wasgoed beter beschermd worden.

Minpunten

 • Beschikt niet over een stoomfunctie.

AEG L9FEE96S

De AEG L9FEE96S heeft een laadvermogen van 9 kg en kan tot 1.600 toeren per minuut draaien. Het water, dat in de wasmachine gaat, wordt gefilterd. Schadelijke stoffen, zoals kalk worden hierbij verwijderd. Ook blijft je kleding langer zijn kleur behouden. Deze AEG wasmachine beschikt over de ÖKOMix-technologie. Hierdoor worden de wasverzachter en het wasmiddel vooraf in het water opgelost, waardoor elk kledingstuk verzorgd en gewassen wordt. De wasmachine zorgt voor perfect schone was zonder vlekken. Mede door de ÖKOMix-technologie kan je zelfs op lage temperaturen en met een kort programma hardnekkige vlekken verwijderen.

De ÖKOPower programma reinigt je kleding intensief in slechts 59 minuten. Met dit programma verbruik je ook nog eens minder energie. Een ander handig programma is de Eco TimeSave. Dit programma bespaar je zowel energie als tijd. Met de ProSteam-technologie kan je na elk wasprogramma het wasgoed laten stomen. Hierdoor wordt je kleding zachter en kreukels in de kleding worden tot een derde verminderd.

Andere handige eigenschappen van deze wasmachine zijn o.a. de ProSense technologie, waardoor elke was automatisch wordt afgewogen. Hierdoor wordt het wasprogramma precies afgestemd op de was die in de wastrommel zit. De wasmachine bevat een beschermende ProTex trommel om de kleding te verzorgen en langer mooi te houden en het bevat een ÖKOInverter-motor. Deze zorgt voor een laag energieverbruik en de motor heeft maar liefst 10 jaar garantie.

Merk:
AEG.
Energielabel:
A.
Gewicht product:
80,5 kg.

AEG L9FEE96S - 9000 serie - SoftWater - Wasmachine

9 kg capaciteit / Toerental: 1.600 tpm / Geluidsniveau: 47 – 75dB / Afmeting (bxhxd): 60 x 85 x 66 cm.

Pluspunten

 • De ÖKOMix-technologie zorgt ervoor dat iedere kledingstuk perfect schoon en verzorgd wordt. Daarnaast verbruikt deze technologie efficiënter energie en water;
 • De ÖKOMix-technologie verwijdert gemakkelijk hardnekkige vlekken;
 • Bevat een handig ÖKOPower programma, die intensief je kleding reinigt in 59 minuten. Dit programma verbruik ook minder energie;
 • Bevat een Eco TimeSave functie, waardoor je bespaart op tijd en energie;
 • De ProSteam-technologie zorgt voor extra hygiëne, het zachter worden van kleding en kreukels in je kleding worden tot een derde verminderd;
 • De wasmachine bevat een beschermende ProTex trommel;
 • De ÖKOInverter-motor verbruikt laag energie en heeft een garantie van maar liefst 10 jaar.

Minpunten

 • Er is geen verbinding met een mobiele app mogelijk.

Miele WER 875 WPS

De Miele WER 875 WPS is een luxe energiezuinige wasmachine. Met een toerental van 1.600 zorgt ervoor dat je was extra droog uit de wasmachine komt. Het is geen probleem voor dit apparaat om een keertje half vol de was te draaien. Door de beladingssensor meet de wasmachine hoe vol de trommel zit. Hierop wordt de hoeveelheid water en het wasprogramma aangepast. Mocht je weinig tijd hebben? Dan kan je met het korte wasprogramma de was snel draaien.

Er zijn meerdere eigenschappen, die deze wasmachine zeker goed maakt, zoals het TwinDos-systeem voor het automatisch dosering, de mogelijkheid om met een mobiele app of tablet te verbinden, een ProfiEco-motor voor energiebesparing en het is onverslijtbaar, een vlekkenfunctie om 23 verschillende soorten vlekken te behandelen, een EcoFeedback voor een volledige controle over de verbruikskosten, een lange levensduur, de honinggraatstructuur trommel voor meer zorg en minder kreukels van de kleding tijdens en na het wasproces. Als laatst heeft deze wasmachine een PowerWash programma, die een maximale reinigingscapaciteit biedt. Met het QuickPowerWash programma duurt het wasproces minder dan een uur. De apparaten wassen tot 40% zuiniger.

Merk:
Miele.
Energielabel:
A.
Gewicht product:
95 kg.

Miele WER 875 WPS

9 kg capaciteit / Toerental: 1.600 tpm / Geluidsniveau: 46 – 72dB / Bediening via app / Afmeting (bxhxd): 59,6 x 85 x 63,6 cm.

Pluspunten

 • Bevat een TwinDos-systeem voor automatische dosering;
 • Via WiFiConn@ct is het mogelijk om de wasmachine te verbinden met een app op de smartphone of tablet;
 • De wasmachine beschikt over een intelligente automatische beladingsherkenning, zodat precies zo veel energie en water nodig is op dat moment. Zo behaal je het optimale wasresultaat;
 • Met de EcoFeedback-functie geeft de wasmachine nauwkeurige indicatie van het water- en energieverbruik;
 • Een lange levensduur;
 • Verschillende programma’s, o.a. vlekkenfunctie en PowerWash;
 • De wasmachine heeft een honinggraatstructuur trommel, zodat de kleding extra zorg en minder kreukels krijgt na de wasbeurt;
 • Stille wasmachine.

Minpunten

 • De wasmachine kan best prijzig zijn.

ASKO W2086C.W/2

De ASKO W2086C.W/2 kan de was voorzien voor een gezin tot 5 personen. De wasmachine heeft keuze uit 15 verschillende wasprogramma’s. Je kan de wasmachine intensiever of energiezuiniger maken met de 2 extra functies. De wasmachine heeft een zelfreinigende wasmiddellade en trommel, waardoor je geen tijd in hoeft te stoppen voor onderhoud en schoonmaak. Hierdoor blijft de wasmachine altijd schoon en heb je geen last van nare geurtjes of zeepresten. De vulopening is van staal, waardoor er geen vuilresten in de rubberen band achterblijven. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken om de vulopening te vervangen of te repareren. De wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor deze jarenlang mee kan gaan.

Merk:
ASKO.
Energielabel:
B.
Gewicht product:
75 kg.

ASKO W2086C.W/2 - Wasmachine

8 kg capaciteit / Toerental: 1.600 tpm / Geluidsniveau: 52 – 76dB / Afmeting (bxhxd): 59,5 x 85 x 58,5 cm.

Pluspunten

 • De wasmachine heeft een pauzeknop, waardoor je extra wasgoed kunt toevoegen aan het wasproces;
 • Door de topklasse bouwkwaliteit heeft de wasmachine een langere duurzaamheid;
 • De wasmachine heeft een Steel Seal deursluiting, waardoor de was extra hygiënisch verloopt. Daarnaast blijft er geen vuil ophopen in de trommelopening;
 • De wasmachine bevat 2 extra functies bij het wasprogramma. Je kan kiezen om de was intensiever of energiezuiniger te maken.

Minpunten

 • De wasmachine beschikt niet over automatische wasmiddeldosering om de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen.

LG FH17KG

De LG FH17KG is een wasmachine met een extra ruim laadvermogen. Deze wasmachine heeft namelijk een trommelinhoud van 17 kg. De LG wasmachine heeft een beladingssensor. Deze meet hoe vol de trommel zit en hierdoor worden de hoeveelheid water en het wasprogramma hierop aangepast. Mocht je een keer de was draaien, waarbij de trommel niet helemaal vol zit? Dan is het geen probleem met deze LG wasmachine. Dit apparaat beschikt ook over een TurboWash, die in 59 minuten klaar is.

Buiten deze heeft deze wasmachine veel handige eigenschappen, zoals de handige stoomfunctie 3-in-1 voor minder geuren, kreukels en extra hygiëne, een 6 Motion Direct Drive, 14 verschillende soorten wasprogramma’s en de mogelijkheid om de wasmachine te bedienen via de app.

Merk:
LG.
Energielabel:
A++ (oud).
Gewicht product:
93 kg.

LG FH17KG - Wasmachine

17 kg capaciteit / Toerental: 1.100 tpm / Geluidsniveau: 58 – 78dB / Bediening via app. / Afmeting (bxhxd): 70 x 99 x 77 cm.

Pluspunten

 • Extra ruim trommelinhoud van maar liefst 17 kg;
 • Beschikt 6 was bewegingen voor de beste zorg;
 • Te bedienen vanaf een applicatie op de smartphone;
 • Handige 3-in-1 stoomfunctie voor extra hygiëne.

Minpunten

 • Deze wasmachine neemt veel ruimte in en is niet handig voor een klein gezin.

Welke merken maken de beste Wasmachine?

Er zijn veel soorten merken beschikbaar van de wasmachine. Vrijwel elk merk is goed en vervult zijn taken. In deze onderstaande kopjes worden de 5 populairste merken opgenoemd (volgens ons perspectief). Niet alleen kijken wij naar de naam, maar ook kijken wij naar de functionaliteit en de klantenbeoordeling van de wasmachines.

AEG

De AEG, oftewel Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, is een Duitse producent van elektronische en elektrische apparaten en onderdelen, waaronder keukenapparatuur en witgoed. Zij bieden innovaties, die een ultiem gevoel van meesterschap bieden in huis, keuken en wasgoedverzorging. Alles wat wij in huis doen, willen zij dat naar een hoger niveau brengen met intelligente technologieën en buitengewone prestatie. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring op dit gebied. De wasmachines van AEG zal je zeker niet teleurstellen!

Bosch

Bosch is zeker een bekend merk. Wie kent het nou niet? Mocht je thuis naar je gereedschap bekijken, dan heb je vast minstens 1 product van Bosch. Bosch is een internationaal technologisch en dienstverlenend bedrijf. Bosch is opgericht in 1886 en bestaan uit consumentenproducten, industriële technologie, automobieltechnologie, energie en bouwtechnologie. De eerste wasmachine van Bosch kwam uit in 1958. Zij hebben veel ervaring met elektronica en na verloop van tijd komen er steeds nieuwe innovaties bij kijken. Bosch maakt zijn producten zeer gebruiksvriendelijk en de wasmachines van Bosch is zeker een aanrader!

Miele

Miele is een Duitse machinefabriek. Zij werden vooral bekend als fabrikant van huishoudelijke apparatuur. In 1899 begon Miele eerst met de productie van botermachines en melkcentrifuges. In 1907 verhuisde de fabriek, waar kort daarna ook Miele automobielen werden gemaakt. De wasmachines van Miele is zeker een goede koop. Zij hebben in 2018 als eerst “het predicaat beste merk wasmachines” toegekend gekregen. 

Samsung

Samsung is één van de grote en bekende merken op de wereld. De Samsung Group is opgericht in 1938 en één van de dochterbedrijven is Samsung Electronics. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zuid-Korea en de naam Samsung betekent letterlijk 3 sterren. Samsung electronics produceert vele elektronica, waaronder wasmachines. Samsung is in 1974 begonnen met het produceren van de wasmachines.

Siemens

Siemens AG is een wereldwijd Duits opererend conglomeraat in elektrotechniek en elektronica, dat actief is in de sectoren energie, industrie en gezondheidszorg. Siemens opereert wereldwijd in circa 190 landen. De hoofdkantoor bevinden zich in München en Berlijn. Dit merk is zeer betrouwbaar en de wasmachines van Siemens scoren over het algemeen erg hoog.

De Wasmachine Verhoger

Wekelijks doen wij paar keer de was. Keer op keer moet je bukkend het wasgoed in de wasmachine doen en vervolgens nog eruit halen. Voor de mensen die het zat zijn om keer op keer zo de was te doen, is er nu een perfecte oplossing. De wasmachine verhoger zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te bukken. Mensen met rugklachten profiteren hier zeker van! De wasmachine verhoger wordt ook wel een sokkel genoemd. Vaak hebben de wasmachine verhoger een extra opbergruimte om wasmiddelen en andere producten op te bergen. Je kunt nu makkelijker de was doen, plus je slingert niet overal je spullen. Alles kan makkelijk terug te vinden zijn in de lades. Mocht je meer willen weten over de wasmachine verhoger? Bekijk dan ons artikel over de wasmachine verhoger.

Hoe kies je de beste Wasmachine?

Bij het maken van de juiste keuze kunnen er verschillende factoren aanwezig zijn. Probeer van tevoren je criteria te bedenken, zodat het makkelijker is om een keuze te kunnen maken. Om het voor je te versimpelen, worden de factoren waar jij rekening mee moet houden hieronder opgenoemd.

Afmetingen en gewicht
Het is belangrijk om van tevoren te kijken naar de beschikbare ruimte. Mocht je veel ruimte hebben, dan kan je vrijwel elke soort wasmachine halen. Mocht de ruimte erg beperkt zijn, dan moet je hiermee rekening houden. Je kan kiezen om een wasmachine met een bovenlader te halen. De deur van de wasmachine zit dan aan de bovenkant. Het voordeel is wel dat je niet meer hoeft te bukken. In het algemeen komt de was schoner uit een voorlader dan een bovenlader. Mocht je toch een wasmachine met een voorlader willen? Bekijk dan de afmetingen van de wasmachine, zodat jij een wasmachine met passende afmetingen haalt. Het gewicht van de wasmachine weegt tussen de 60 tot 95 kilogram. Wij raden je toch aan om niet zelf de wasmachine te plaatsen. Dit werk kan erg zwaar zijn.

Bediening en extra functies
Tegenwoordig zijn er wasmachines aanwezig, die met een smartphone bediend kunnen worden. De wasmachine maakt namelijk verbinding met Wi-Fi en een merkgebonden app. Je kan vanaf afstand de wasmachine bedienen. Mocht de wasmachine klaar zijn, dan geeft het een melding op je smartphone of tablet. Je kan ook op de app aflezen hoelang de was nog duurt, verschillende instellingen aanpassen, noem het maar op!

Wasmachine kunnen ook meerdere functies beschikken. Hierbij kan je denken aan automatische wasmiddeldosering. Je hoeft niet meer zelf wasmiddel te doseren. De wasmachine kan ook een functie beschikken om de hoeveelheid was te wegen. Hierop past het automatisch de hoeveelheid water en het wasprogramma op aan. Sommige wasmachine beschikken ook over een functie om vergeten was tijdens het wasproces toe te voegen. Zo zijn er meerdere functies aanwezig om kleding wassen leuker te maken, zoals de stoomfunctie voor minder strijkwerk, technologieën om schonere was te krijgen, etc.

Capaciteit
De capaciteit van de wasmachine is een belangrijke factor. Afhankelijk van de aantal personen binnen jouw huishouden kan jij hierop een keuze makkelijk baseren. Om het voor jouw overzichtelijk te maken, geven wij hieronder richtlijnen van de capaciteit van de wasmachine.

 • 1 tot 2 personen: capaciteit van 5 tot 6 kilo;
 • 3 tot 4 personen: capaciteit van 7 kilo;
 • Vanaf 5 personen: minimale capaciteit van 8 kilo;
 • Machines van meer dan 10 kilo zijn namelijk geschikt voor bv. een sportclub.

Energielabel
Elke wasmachine is voorzien van een energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de wasmachine daadwerkelijk is. Wanneer een wasmachine heel zuinig is, betekent het niet alleen een voordeel voor jouw portemonnee. Ook is het goed voor het milieu. Hoe zuiniger een wasmachine is, hoe meer profijt je eruit haalt op gebied van kosten. Je zal merken dat wasmachine met een hoger energielabel duurder zijn, maar dit kan zeker terugverdiend worden in de energierekening.

Geluidsniveau
Het geproduceerde geluid is zeker een belangrijke factor. Dit kan erg vervelend zijn. Mocht je dunne wanden hebben, dan kan vaak een wasmachine veel lawaai maken. Probeer te kijken wat jouw situatie is. Mocht je er niet veel last van hebben, dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Ben jij een persoon, die altijd de was heel laat in de avond doet? Dan wil je natuurlijk een wasmachine hebben, die een minimaal geluidsniveau heeft. Tijdens het slapen word je niet gestoord door de wasmachine.

Toerental
Het toerental geeft aan hoe droog het wasgoed uit de was komt. Het toerental geldt meestal voor de toeren bij de katoen was. De meeste wasmachine hebben een toerental van maximaal 1400 tot 1600. Hoe hoger het toerental, hoe droger je kleding uit de wasmachine komt. Dit kan handig zijn, als je de kleding in de droger stopt. Hierdoor hoeven ze minder lang in de droger te zitten, waardoor je energie bespaart. De kleding kunnen wel met meer kreukels uit de wasmachine komen door het hoog toerental. Vaak hebben de wasmachine technieken om dit te verminderen, zoals stoomfuncties.

Wasprogramma’s
Elke wasmachine bevat verschillende soorten wasprogramma’s. Er zijn programma’s om het was in een korte tijd te doen met uitstekende resultaten. Daarnaast zijn er programma’s aanwezig om hardnekkige vlekken of kleding hygiënischer te maken door het stoomprogramma. In dit artikel zijn verschillende wasprogramma’s per type product opgenoemd. Probeer zelf te kijken wat jij nodig hebt en wat het beste bij jou past.

Wanneer is het de beste tijd om een Wasmachine te kopen?

Mocht je op zoek zijn naar een wasmachine? Dan kan het zo zijn dat je veel soorten wasmachines tegenkomt. Er zijn nu veel aanbiedingen op de markt. Sommige wasmachines zijn afgeprijsd tussen de 25 tot 200 euro. Wij raden aan om een kijkje te nemen naar alle wasmachines in dit artikel. De wasmachine, die jij wilt hebben, kan eventueel afgeprijsd zijn. Dit zou echt mooi meegenomen zijn!

Daarnaast kan het ook zijn dat bij aankoop jou gratis producten geven, zoals wasmiddelen. Ook komt het voor dat de wasmachine in de outlet staan. Hierdoor is de prijs sterk afgeprijsd. Als laatst bieden sommige wasmachines korting door lid te zijn van Select. Hierdoor heb je kortingen op honderden populaire artikelen, nooit meer verzendkosten en je kan zonder kosten je retour thuis laten ophalen. Hier tegenover betaal je maar €9,99 per jaar via bol.com. Mocht je regelmatig dingen bestellen via bol.com, dan is dit een goede actie voor jou!

Budgetgerichte keuze van de Wasmachine van 2024

Er zijn veel verschillende typen wasmachines aanwezig op de markt. Voordat je een keuze gaat maken, probeer van de voren na te denken wat voor eigenschappen en functies je wilt hebben. Elk gezin of huishouden bestaat uit een aantal mensen. Als je de was wilt draaien, wil je natuurlijk alles in 1 keer doen in plaats van meerdere wasbeurten.

Bestaat je huishouden uit 2 personen? Dan is een wasmachine met een capaciteit van 5 tot 6 kilo al voldoende. In dit artikel hebben wij wasmachines vanaf 7 kilo, omdat deze qua prijs- en kwaliteit beter bevallen. In de toekomst is dit ook veel handiger, mocht je gezin of huishouden groter worden. Wij raden dan de Samsung WW70T554ATT wasmachine aan. Deze wasmachine heeft een toerental van 1.400 tpm en heeft vele handige programma’s en eigenschappen. Daarnaast is het een slimme wasmachine, die met een digitale app verbonden en bediend kan worden. Deze wasmachine kan kleding wassen tot 4 personen.

Wasmachine met 8 tot 9 kilo capaciteit
Mocht je huishouden uit 5 of meerdere personen bestaan? Dan is het handig om een wasmachine aan te schaffen van 8 tot 9 kilo capaciteit. Er zijn veel soorten aanwezig. Wil je liever een wasmachine hebben, die simpelweg de standaard functies heeft? Dan raden wij de AEG L8FB86ES aan. Deze wasmachine is de goedkoopste uit de lijst en heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Daarnaast is deze wasmachine erg zuinig met een energieklasse B. Het beschikt ook over de ÖKOMix technologie, die het wasmiddel gelijkmatig verspreid. Hierdoor krijg je een schonere was met geen nare geuren.

Ben jij een persoon die vaak de was heeft laat in de avond doet? Dan wil je natuurlijk een wasmachine hebben die weinig geluid produceert. Wij raden dan de Miele WWR 760 WPS aan. Deze heeft een geluidsniveau van 46 tot 72dB. Deze wasmachine is ook bedienen met een mobiele app. Ook heeft het een toerental van 1.600 tpm, waardoor het wasgoed wat droger uit de was komt.

Mocht je het geproduceerde geluid erg vervelend vinden? Dan is het belangrijk om een wasmachine te zoeken, die op hoogste stand zo min mogelijk geluid produceert. Hiervoor raden wij de Bosch WAXH2K70NL wasmachine aan. Ook deze wasmachine is erg slim en produceert op een minimale geluidsniveau van 47dB tot maximaal een geluidniveau van 70dB. Daarnaast beschikt deze wasmachine ook over vele functies, zoals het automatisch doseren van wasmiddel, de SpeedPerfect functie om wasgoed tot 65% sneller te wassen, diepere reiniging met het 4DWash, noem het maar op!

Mocht ruimte een probleem zijn? Dan is het misschien handiger om over te stappen naar een wasmachine met een bovenlader. Het voordeel van deze wasmachine is dat je niet meer hoeft te bukken voor het in- of uitladen van de was. In het algemeen komt de was schoner uit een voorlader dan een bovenlader. Mocht je toch liever een wasmachine willen met een voorlader? Dan raden wij de ASKO W2086C.W/2 aan. Ook deze wasmachine heeft een hoge toerental van 1.600 tpm, waardoor het wasgoed droger uit de wasmachine komt.

Ben je op zoek naar een slimme wasmachine met veel functies? Dan kan je overwegen voor de Miele WER 875 WPS. Deze wasmachine heeft vele programma’s en functies, zoals WiFiConn@ct, de EcoFeedback-functie, het TwinDos-systeem en een vlekkenfunctie om 23 verschillende soorten vlekken te kunnen behandelen. Daarnaast is deze wasmachine erg stil, heeft een lange levensduur en heeft ook een hoge toerental van 1.600 tpm.

Mocht de capaciteit niet genoeg zijn? Dan is de LG FH17KG een goede uitkomst. Deze slimme wasmachine heeft een ruim laadvermogen van 17 kg. Het beschikt een beladingssensor, die precies het gewicht van het wasgoed weegt en past hierop het wasprogramma en de hoeveelheid water aan. Het heeft ook een handig 3-in-1 stoomfunctie voor extra hygiëne. Deze wasmachine is namelijk geschikt voor bijvoorbeeld een sportclub.

Samenvatting beste Wasmachines van 2024

Een wasmachine hebben is tegenwoordig een must in gezin of huishouden. Je koopt niet vaak een wasmachine. Mocht je wasmachine na verloop van tijd veel mankementen hebben? Dan wil je liever een nieuwe hebben. Het is van groot belang om dan de perfecte wasmachine te halen, zodat jij de maximale uit kunt halen. Natuurlijk kan de zoektocht naar de perfecte wasmachine voor jou erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten wasmachines aanwezig, zoals een voorlader, een bovenlader en slimme wasmachines. De capaciteit van de wasmachine kan ook een beslissende keuze zijn om jouw zoektocht te versimpelen. Iedere huishouden bestaat uit een aantal personen. Probeer één te vinden, die geschikt is voor jouw huishouden. Na het wassen, moet je natuurlijk niet vergeten te strijken. Heb je niet veel tijd om te strijken? Misschien past een kledingstomer perfect bij jou? Hieronder sommen wij de beste wasmachines van 2024 op:

Elk product is uitgebreid onderzocht en onderbouwd. Door middel van onze koopgids en informatieve tekst met onderbouwing hopen wij dat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Veel plezier met je nieuwe wasmachine en mocht je interesse hebben in andere producten? Laat het ons weten! Misschien voeren wij jouw onderzoek uit. Mocht je de wasmachine best prijzig vinden? Dan is het ook mogelijk om een wasmachine goedkoop te huren. Voor meer informatie bekijk dan ons artikel over wasmachine huren.


Veelgestelde vragen over de Wasmachine?

Kan een wasdroger op de Wasmachine?

Het is bijna altijd mogelijk om de wasdroger op de wasmachine te zetten. Het is wel aangeraden om rubberen viltjes onder de voetjes van de wasdroger te plaatsen. Hierdoor raakt de bovenkant van de wasmachine niet beschadigd en schuift de droger ook niet.

Hoeveel capaciteit heb ik nodig voor de Wasmachine?

• 1 tot 2 personen: capaciteit van 5 tot 6 kilo;
• 3 tot 4 personen: capaciteit van 7 kilo;
• Vanaf 5 personen: minimale capaciteit van 8 kilo;
• Machines van meer dan 10 kilo zijn namelijk geschikt voor bv. een sportclub.

Is een slimme Wasmachine beter?

Een slimme wasmachine maakt gebruik van Wi-Fi verbinding en een mobiele app. Het is een persoonlijke voorkeur. Op gebied van functionaliteit verschillen beiden modellen niet. Op gebied van gebruiksgemak is de slimme wasmachine wel beter. Je kan met de slimme wasmachine op de app kijken hoelang de was nog duurt, het apparaat op afstand bedienen en het is mogelijk om vergeten wasgoed toe te voegen tijdens het wasproces.

Hoeveel gewicht kan er op een Wasmachine?

Afhankelijk van het model, type en formaat weegt een wasdroger tussen de 45 en 60 kg. Op de meeste wasmachine kan je een droger plaatsen van 50 tot 60 kg (lege wasdroger).

Zijn er verschillende soorten Wasmachine?

Er zijn twee soorten wasmachine. Een wasmachine met een bovenlader en een voorlader. Een bovenlader geeft je minder buk werk. Bij een voorlader komt de was in het algemeen schoner uit de wasmachine.

Hoeveel weegt een Wasmachine?

Een wasmachine weegt gemiddeld tussen de 65 tot 95 kg.

Wat zijn de afmetingen van de Wasmachine?

De meeste wasmachine hebben een breedte van standaard 60 cm. De diepte is vaak rond 55 tot 60 cm. Dit is afhankelijk van de capaciteit van de wasmachine.

Hoe verminder ik mijn rugklachten tijdens het was doen?

Met een wasmachine verhoger kan jij je rugklachten verminderen. De wasmachine verhoger zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te bukken of minder diep hoeft te bukken. De wasmachine verhoger wordt ook wel een sokkel genoemd. Er zijn modellen beschikbaar, waarbij je een extra opbergruimte hebt om wasmiddelen en andere producten op te bergen.

Wat is de beste Wasmachine merk?

Miele staat momenteel op nummer 1 op gebied van het produceren van wasmachines. Merken als: AEG, Bosch, Samsung en Siemens zijn ook erg goed. Mocht je in bezit zijn van deze merken? Dan zit je goed.