Beste Vloerreiniger van 2024

Ben je het ook zat om iedere keer je vloer met veel moeite en spierkracht schoon te boenen? Overweeg dan om een snoerloze vloerreiniger aan te schaffen. Met een vloerreiniger ben je 2x zo snel klaar met de vloer schoon reinigen. Zo bespaar je moeite, kracht en tijd door een vloerreiniger te gebruiken. Alle vloerreinigers in dit artikel zijn snoerloos. Deze apparaten bieden het voordeel van meer bewegingsvrijheid tijdens het schoonmaken. Ook voorkom je irritaties bij moeilijk te bereiken plekken. Daarnaast wordt schoon- en vuil water apart gescheiden, waardoor je nooit meer met het vieze water opnieuw de vloeren schoonmaakt. Niet alleen is het gebruik van een vloerreiniger meer efficiënt, maar het is ook minder vermoeiend. Waarom nog manueel je vloeren boenen, terwijl je veel beter af bent met een snoerloze vloerreiniger.

Beste Vloerreiniger

Een vloerreiniger is een veelzijdige en efficiënte schoonmaak elektronica, die over de jaren heen steeds populairder worden bij verschillende huishoudens in Nederland. Bij de aankoop van zo’n veelzijdig apparaat komt er veel vragen bij kijken. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste vloerreinigers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de vloerreiniger, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Vloerreinigers van 2024?

Een vloerreiniger wordt gezien als een elektrische dweil. Mocht jij op zoek zijn naar dit product? Dan wil jij weten: wat is de beste elektrische dweil? Uit onze test is het gebleken dat de BISSELL CrossWave HydroSteam 3527N de beste vloerreiniger is van 2024. Dit product is een multifunctioneel apparaat. Je kan ermee stofzuigen, dweilen, drogen en stomen. Het apparaat is geschikt voor verschillende vloertypen. Mocht je in bezit zijn van huisdieren? Dan is deze vloerreiniger ook geschikt voor dierenharen. Met een ruime water opslag van 0,82 liter en een vuilwater reservoir van 0,64 liter kan je voor een lange tijd doorgaan met schoonmaken. Na gebruik klik je op de zelfreinigingsfunctie. Hierdoor wordt haar, vuil en afval van de borstelrol weggespoeld.

De top 10 beste Vloerreinigers van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste vloerreinigers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Vloerreiniger kopen?

Je koopt een vloerreiniger om de schoonmaak routine gemakkelijker te maken en de schoonmaaktijd te verkorten. Hierdoor kan jij met de overige tijd focussen op andere bezigheden. Een schone vloer is niet alleen een aantrekkelijk uitstraling, maar het is ook van essentieel belang voor een gezonde en hygiënische leefomgeving. Stof, vuil, bacteriën en vlekken kunnen zich ophopen. Hierdoor krijg je een onverzorgde uitstraling en loop je gezondheidsrisico op door het opgehoopte stof en vuil.

Wat zijn de voordelen van een vloerreiniger? Hierbij kan je denken aan: tijdbesparing, grondig reiniging, gebruiksgemak, effectieve vlekreiniging en multifunctioneel (stofzuigen, dweilen en drogen). Verder kan je bij enkele hoogwaardige vloerreinigers de vloeren stomend reinigen. Hygiëne is belangrijk bij iedere huishouden. Een vloerreiniger draagt bij aan de bestrijding van bacteriën en allergenen. Dit resulteert in een gezonde en schone leefomgeving. In combinatie met een steelstofzuiger is je schoonmaakarsenaal goed samengesteld.

Kortom, het aanschaffen van een vloerreiniger scheelt je veel poetswerk, energie en tijd. Je kan de schoonmaakroutine sterk verkorten. Het is belangrijk om de juiste vloerreiniger te kiezen op basis van het type vloer die je hebt.

Beste Vloerreinigers van 2024


BISSELL CrossWave HydroSteam 3527N

De BISSELL CrossWave HydroSteam 3527N is een multifunctionele reiniger voor huishoudens met huisdieren. Het apparaat combineert dweilen, stofzuigen, stomen en drogen. Hierdoor is deze vloerreiniger een alles in één product. Deze vloerreiniger scheidt schoon water van vuil water. Er zijn twee reservoirs: een watertank van 0,82 liter en een reservoir voor vuil water van 0,64 liter. De vloerreiniger is geschikt voor harde vloeren, tegels, multi-oppervlak, tapijt, houten vloeren en karpet.

De vloerreiniger beschikt over een HydroSteam-technologie. Plakkerige vlekken en hardnekkig vuil worden goed aangepakt. Door de Tangle-Free technologie minimaliseert rond de borstelkop het inwikkelen van haren en huisdierharen. Na het gebruik van de vloerreiniger heeft dit apparaat een zelfreinigingsfunctie. Het spoelt haar, afval en vuil van de borstelrol weg.

Merk:
BISSELL.
Afmetingen (lxbxh):
27 x 25 x 111,8 cm.
Gewicht:
5,67 kg.

BISSELL CrossWave HydroSteam Pet Vloer & Tapijt Reiniger

Stofzuigen, stomen, dweilen en drogen / Capaciteit waterreservoir: 0,82 L / Capaciteit vuilwater reservoir: 0,64 L / Geluidsniveau 76 dB / Vermogen: 1.100 W / Snoerlengte: 7,5 m / Zelfreiniging functie.

Pluspunten

 • Een multifunctioneel apparaat voor stofzuigen, dweilen, stomen en drogen;
 • De motor is krachtig, met een vermogen van 1.100 watt;
 • Een lange snoerlengte van 7,5 meter;
 • Beschikt over een zelfreinigingsfunctie. De borstelrol wordt schoongespoeld;
 • De vloerreiniger minimaliseert het wikkelen van dierenharen en haren rond de borstelrol.

Minpunten

 • De vloerreiniger is niet draadloos.

Kärcher FC 7 Cordless Premium White

De Kärcher FC 7 Cordless Premium White is een snoerloze vloerreiniger. Dit apparaat kan dweilen, stofzuigen en drogen. Je kan de vloerreiniger 45 minuten gebruiken op een volle accu. Met een volle accu kan je een oppervlakte van 135 vierkante meter schoonmaken. Je reinigt snel de vloeren door de 4 rollen. Haren worden probleemloos opgeruimd door het haarfilter.

Je hebt voortaan geen gedoe meer met het slepen van een emmer. De vloerreiniger heeft een afval- en schoonwatertank. Er is geen contact meer met vuil, omdat dit rechtstreeks wordt afgevoerd naar de afvalwatertank. Er zijn 2 reinigingsmodi voor de rotatiesnelheid en de watertoevoer van de rollen. Ook is er een boostfunctie voor het bestrijden van hardnekkig vuil. Het apparaat is voorzien van ledverlichting bij de rollers voor meer schoonmaakgemak. Na gebruik van de vloerreiniger gebruik je het automatisch reinigingsprogramma. Daarnaast hoef je alleen de haren uit te kammen te verwijderen met de meegeleverde borstel en de vuilwatertank schoonspoelen. De rollen kunnen in de wasmachine.

Merk:
Kärcher.
Afmetingen (lxbxh):

23 x 31 x 121 cm.
Gewicht:
4,3 kg.

Kärcher FC 7 Cordless Premium White

Snoerloos / Stofzuigen, dweilen en drogen / Capaciteit waterreservoir: 0,4 L / Capaciteit vuilwater reservoir: 0,2 L / Geluidsniveau 57,2 dB / Vermogen: 80 W / Batterijduur: 45 min / Oplaadtijd: 4 uur / 3 standen / Zelfreinigingsfunctie.

Pluspunten

 • Een multifunctioneel apparaat voor stofzuigen, dweilen en drogen;
 • De vloerreiniger is snoerloos. Je hebt alle bewegingsvrijheid;
 • Beschikt over een zelfreinigingsfunctie;
 • Door het reinigingsmiddel en de speciale steenrollers reinig je ook kwetsbare, stenen vloeren;
 • Beschikt over 2 verschillende reinigingsmodi en een boostfunctie.

Minpunten

 • Dit apparaat is niet geschikt om tapijten te reinigen.

BISSELL Crosswave X7 Plus Cordless Pet Select

De BISSELL Crosswave X7 Plus Cordless Pet Select is een vloerreiniger, die zowel nat als droog schoonmaakt. Het apparaat is geschikt voor huishoudens met huisdieren. Je kan de vloerreiniger gebruiken voor verschillende vloertypen, zoals houten vloeren, linoleum, rubberen vloermatten, tegels, laminaat en vloerkleden. De motor is duurzaam en heeft een sterke zuigkracht van 45.000 RPM. Je kan het apparaat 30 min snoerloos gebruiken. Je hebt keuze uit 3 reinigingsmodi, namelijk vloerkleedmodus, harde vloer modus en pet modus.

Deze vloerreiniger stofzuigt terwijl jij aan het nat reinigen bent. Het vuile water wordt apart opgeslagen in zijn eigen reservoir. Daarvan is de inhoud 0,55 liter. Het schoonwaterreservoir heeft een inhoud van 0,83 liter. Mocht het filter vol zijn? Dan krijg jij een melding om dit te legen. Na gebruik kan je de zelfreinigende cyclus activeren. Hierdoor maakt de vloerreiniger de binnenkant van het apparaat en de borstelrol schoon.

Merk:
BISSELL.
Afmetingen (lxbxh):

27 x 24 x 63,5 cm.
Gewicht:
4,54 kg.

BISSELL Crosswave X7 Plus Cordless Pet Select - Vloerreiniger

Snoerloos / Stofzuigen, dweilen en drogen / Capaciteit waterreservoir: 0,6 L / Capaciteit vuilwater reservoir: 0,385 L / Geluidsniveau 75 dB / Vermogen: 183 W / Batterijduur: 30 min / Oplaadtijd: 4 uur / 3 standen / Zelfreinigingsfunctie.

Pluspunten

 • Een multifunctioneel apparaat voor stofzuigen, dweilen en drogen;
 • De vloerreiniger is snoerloos. Je hebt alle bewegingsvrijheid;
 • Beschikt over een zelfreinigingsfunctie;
 • In de vuilwatertank is er een filter voor huisdierharen;
 • Een speciale borstel, waar geen haren blijven vastzitten;
 • Beschikt over 3 verschillende reinigingsmodi.

Minpunten

 • Met een volle accu kan de vloerreiniger 30 minuten gebruiken. Daarna moet je het apparaat 4 uur lang opladen.

BISSELL CrossWave Pet Pro 2225N

De BISSELL CrossWave Pet Pro 2225N is een vloerreiniger geschikt voor huisdierharen. Het apparaat dweilt, droogt en stofzuigt in één slag. Je kan de vloerreiniger gebruiken voor verschillende vloertypes, zoals hardhout, tapijt, tegels en karpetten. De vloerreiniger werkt op netstroom. De lengte van de snoer is 7,5 meter. Je bedient het apparaat door middel van de digitale tiptoetsen. Hierdoor kan je de vloerreiniger schakelen tussen harde vloeren en tapijt.

Door de duo-tank technologie wordt vuil water gescheiden met schoon water. Het vuilwater reservoir heeft een inhoud van 0,62 liter. Het schoonwaterreservoir heeft een inhoud van 0,82 liter. De vloerreiniger heeft een krachtige motor. Door de krachtige zuiging worden de vloeren streepvrij schoongemaakt tijdens het drogen. Bij aankoop krijg je een Easy Clean opbergplateau meegeleverd voor de reiniging na het gebruik.

Merk:
BISSELL.
Afmetingen (lxbxh):

30 x 23 x 116,8 cm.
Gewicht:
4,9 kg.

BISSELL CrossWave Pet Pro 2225N - Vloerreiniger

Stofzuigen, dweilen en drogen / Capaciteit waterreservoir: 0,82 L / Capaciteit vuilwater reservoir: 0,62 L / Geluidsniveau 76 dB / Vermogen: 560 W / Snoerlengte: 7,5 m / 2 standen / Zelfreinigingsfunctie.

Pluspunten

 • Een multifunctioneel apparaat voor stofzuigen, dweilen en drogen;
 • Een lange snoerlengte van 7,5 meter;
 • Zet de vloerreiniger na het gebruik in de houder. Hierin wordt de borstel gereinigd, zodat het apparaat klaar staat voor de volgende schoonmaakklus;
 • In de vuilwatertank is er een filter voor huisdierharen;
 • Een speciale borstel, waar geen haren blijven vastzitten.

Minpunten

 • De vloerreiniger is niet draadloos.

BISSELL 3551N Crosswave C3 Select

De BISSELL 3551N Crosswave C3 Select zorgt voor een krachtige verwijdering van droog en nat vuil. Deze vloerreiniger zuigt, dweilt en droog tegelijkertijd. Met de vingertop bediening kan je schakelen tussen verschillende vloeroppervlakken. Daarnaast kan je kiezen hoeveel water je nodig hebt. Het apparaat gebruikt altijd schoon water om de vloeren schoon te maken. Het heeft een reservoir voor zowel schoon als vies water.

Met het FrestStart-geurbeheersysteem voorkomt de borstelrol en het filter nare geurtjes. Je kan de vloerreiniger zowel op harde vloeren als zachte vloerkleden gebruiken. Na gebruik klik je op het zelfreinigende systeem. De borstelrol wordt schoongespoeld van vuil en haar.

Merk:
BISSELL.
Afmetingen (lxbxh):

30 x 27 x 116,8 cm.
Gewicht:
5,22 kg.

BISSELL 3551N Crosswave C3 Select - 3-in-1 Vloerreiniger

Stofzuigen, dweilen en drogen / Capaciteit waterreservoir: 0,82 L / Capaciteit vuilwater reservoir: 0,62 L / Geluidsniveau 80 dB / Vermogen: 560 W / Snoerlengte: 7,5 m / 2 standen / Zelfreinigingsfunctie.

Pluspunten

 • Een multifunctioneel apparaat voor stofzuigen, dweilen en drogen;
 • Een lange snoerlengte van 7,5 meter;
 • Zet de vloerreiniger na het gebruik in de houder. Hierin wordt de borstel gereinigd, zodat het apparaat klaar staat voor de volgende schoonmaakklus.

Minpunten

 • De vloerreiniger produceert veel geluid.

Welke merken maken de beste Vloerreinigers?

BISSELL

BISSELL is een familiebedrijf, dat al sinds 1876 huishoudelijke apparaten maken om de tapijt of meubilair te reinigen. Het bedrijf wordt 5 generaties lang gerund door dezelfde familie. Functionaliteit en kwaliteit staan bij BISSELL vooraan. Ze zijn toegewijd aan het onderzoeken en begrijpen van de levens- en schoonmaakbehoeften van haar klanten. Het bedrijf ontwikkelt slimme, innovatieve en praktische schoonmaak oplossingen voor thuis, geïnspireerd door het hedendaagse leven. Dit merk maakt van stofzuigers, tapijtreinigers, stoomreinigers tot dier gerelateerde reinigingsproducten.

Kärcher

Kärcher is een Duitse bedrijf, dat opgericht is in 1935 door Alfred Kärcher. Het bedrijf is sinds 1950 al een marktleider in de professionele stoomreinigers. Kärcher heeft verder in 1984 de eerste portable hogedrukreinigers op de markt gebracht voor de hedendaagse consumenten. Innovatie, techniek, kwaliteit en functionaliteit staan bij Kärcher vooraan. Zo weet je dat je altijd het beste product aanschaft, dat je geld waard is.

Tips bij het gebruik van een Vloerreiniger

Hoe je een vloerreiniger gebruikt spreekt voor zich. Je voert eerst de juiste handelingen uit voordat je de vloer gaat reiniger. Je zet de vloerreiniger aan en begint direct met schoonmaken. Toch kan het eindresultaat bij iedereen anders verlopen. Door de tips hieronder op te volgen, kan iedereen hetzelfde verwachtte resultaat behalen met de vloerreiniger.

 • Gebruik de juiste hoeveelheid water en reinigingsmiddel: de juiste verhouding tussen het water en reinigingsmiddel is van belang. Tijdens het schoonmaken van de vloeren zullen hierdoor geen vlekken achterblijven.
 • Gebruik het correcte reinigingsmiddel: iedere type vloer is anders. Mocht je bijvoorbeeld tegels hebben? Gebruik dan een reinigingsmiddel voor deze type vloer. En ga zo maar verder. Vermijd het gebruik van een allesreiniger.
 • Lees de handleiding van het product: lees grondig de gebruiksaanwijzing. De vloerreinigers kunnen unieke functies bevatten.
 • Beweeg met de vloerreiniger in rechte stroken: beweeg met het apparaat in rechte stroken (alsof je aan het verven bent). Zo voorkom je dat de vloer te nat wordt.
 • Het regelmatig reinigen en onderhouden van de vloerreiniger: na elk gebruik is het aanbevolen om de vloerreiniger schoon te maken. Ook moet je tijdens het schoonmaken de losse onderdelen meenemen. Verwijder na elk gebruik alle reinigingsmiddelen en vieze restjes. Hierdoor verleng je de levensduur van het apparaat.

Budgetgericht keuze van de beste Vloerreinigers van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een krachtige vloerreiniger op netstroom? Dan raden wij de BISSELL CrossWave HydroSteam 3527N aan. Dit apparaat heeft een vermogen van 1.100 watt. De elektrische dweil is een multifunctionele reiniger voor huishoudens met dieren. Je kan dit apparaat gebruiken om te stofzuigen, dweilen, stomen en drogen. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 0,82 liter en het vuilwaterreservoir heeft een capaciteit van 0,64 liter. Het apparaat is geschikt voor vrijwel alle vloeren. Na het gebruik van de elektrische dweil heeft dit apparaat een zelfreinigingsfunctie. Het spoelt haar, afval en vuil van de borstelrol weg.

Er zijn ook snoerloze modellen beschikbaar. Ben jij op zoek naar een snoerloze model met een lange batterijduur? Kies dan voor de Kärcher FC 7 Cordless Premium White. Deze vloerreiniger kan 45 minuten zonder onderbrekingen gebruiken. Het apparaat beschikt over een waterreservoir van 0,4 liter en een vuilwater opslag van 0,2 liter. Mocht dit te weinig zijn voor jou? Dan kan je altijd nog kiezen voor de BISSELL Crosswave X7 Plus Cordless Pet Select. Dit apparaat heeft een ruimer reservoir, namelijk een schoonwater-opslag van 0,6 liter en een vuilwater reservoir van ongeveer 0,4 liter. Met een volle accu heeft de vloerreiniger een looptijd van 30 minuten. Beiden producten beschikken over een zelfreinigingsprogramma.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een elektrische dweil aanschaffen? Dan raden wij de BISSELL 3551N Crosswave C3 Select aan. Deze vloerreiniger is een 3-in-1 reiniger. Je zuigt vuil op, terwijl je de vloer ook dweilt en boent. Mocht je drinken morsen op de grond? Met dit apparaat ben je binnen een korte tijd klaar met schoonmaken. Zo hoef je nooit meer met een doekje heen en weer te gaan. Het vuil en schoon water worden gescheiden van elkaar. Na gebruik zet je de vloerreiniger in de houder. Daarin wordt de borstel van het apparaat gereinigd en is deze vloerreiniger weer schoon voor het volgende gebruik.

Samenvatting beste Vloerreinigers van 2024

Is je huis een puinhoop? Dan is het weer tijd om te beginnen met het opruimen en schoonmaken van je huis. Je ruimt eerst alle troep op en vervolgens begin je met stofzuigen. Na het stofzuigen de vloer dweilen? Dit proces kan veel tijd kosten. Heb jij geen geduld hiervoor en wil jij tijd besparen? Dan is een vloerreiniger het perfect product voor jou. Een vloerreiniger is een veelzijdig en efficiënt schoonmaak apparaat. Door de multifunctionaliteit kan dit apparaat meer doen dan alleen reinigen. De vloerreiniger kan stofzuigen, dweilen en drogen voor jou. Hiermee kan je in één slag meerdere werkzaamheden uitvoeren. De vloerreinigers hebben een aparte opslag voor vuil water en schoon water. Hierdoor maak je de vloer altijd schoon met het schone water. Met dit apparaat bespaar je veel poetswerk, energie en tijd. Je kan kiezen uit apparaten op netstroom of snoerloos. Hieronder sommen wij de top 5 vloerreinigers van 2024 op:

Zo heeft iedere vloerreiniger z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste elektrische dweilen met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Ben jij liever op zoek naar een apparaat, dat niet multifunctioneel is? Bekijk dan onze artikelen over de steelstofzuiger met dweilfunctie. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Vloerreinigers

Wat is een Vloerreiniger?

Een vloerreiniger is een handig apparaat, dat de vloer schoonpoetst met behulp van elektrische schoonmaakborstels. Met vieze water de vloer poetsen is verleden tijd. Het schoonmaakwater en het vieze water wordt apart gescheiden. Hierdoor poets je altijd de vloer schoon met schone water.

Hoe vaak moet ik mijn Vloerreiniger schoonmaken?

Het is sterk aangeraden om na elke reinigingsbeurt de vloerreiniger compleet schoon te maken. Door het onderhouden van de vloerreiniger verleng jij de levensduur van het apparaat.