Beste Tondeuse

Beste Tondeuse van 2024

Voor degene die graag thuis zijn eigen haar wilt knippen, kan een tondeuse een wereld van verschil zijn. Het kiezen van een juiste tondeuse is van groot belang. Ongeacht of je een beginnende barbier of een enthousiaste thuis barbier bent. Maar voor wie is een tondeuse dan meer bestemd? Als jij minimaal 1 keer per week naar de kapper gaat, dan is de tondeuse beter voor jou. Niet alleen kan jij jouw kapsel blijven bijwerken. Het gaat jou zeker ook veel geld schelen, doordat je minder naar je kapper hoeft te gaan. De meeste mensen, die meer dan 2 of 3 keer per maand naar de kapper gaan, trimmen meestal hun zijkantjes, achterkant en fade bij. Met een tondeuse kan jij zelf jouw haren trimmen en jouw contouren bijwerken. Mocht dat lastig zijn? Vraag gewoon aan je familiegenoot of vriend om jou te helpen. Heb jij ook andere apparaten nodig dan alleen voor jouw hoofdhaar? Misschien passen een baardtrimmer, een scheerapparaat en een scheerapparaat voor onder de douche ook bij jouw collectie.

Beste Tondeuse

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste tondeuse. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste tondeuses voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de tondeuse, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Tondeuse van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een tondeuse? Dan wil jij weten: wat is het beste tondeuse? Uit onze test is gebleken dat de BaByliss Super-X Metal E996E de beste tondeuse is van 2024. Het apparaat heeft een krachtige accu, waardoor je de tondeuse 180 minuten draadloos kan gebruiken. De tondeuse levert professionele resultaten op door de vlijmscherpe Japanse stalen messen. Je haalt in één beweging al het haar weg. Je hebt keuze uit 10 opzetkammen en een verstelbare hendel met 5 standen. Hierdoor stem je de tondeuse af op de gewenste lengte. Op het digitaal display zie je de operatieduur en de voortgang van het opladen. Bij een lege accu zet je de tondeuse in de oplaadstandaard met USB aansluiting. Na het scheren, kan je de messen verwijderen om vervolgens het apparaat schoon te maken met de reinigingsborstel.

De top 10 beste Tondeuses van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 beste tondeuses van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Tondeuse kopen?

Een tondeuse kan handig apparaat zijn voor het tijdsonderhoud van een vers geknipte kapsel. Op deze manier hoef je minder vaak naar de kapper te gaan. Wat ook nog eens jou op de lange termijn veel geld zal gaan besparen. Ook is de tondeuse handig voor als je nog een leerling barber bent en thuis wilt oefenen op vrienden en familie. Zo heb jij altijd je eigen gear en kan je jou vaardigheden in de tussentijd verfijnen met het oefenen op vrijwillige modellen.

Heb jij altijd een geschoren kop of een buzz cut. Dan kan jij altijd aan jouw huisgenoot of vriend vragen om voor jou te knippen. Veel mannen onder ons gaan wel 2 tot 3 keer per maand naar de kapper om de zijkanten, de achterkant en contouren bij te werken. Door het gebruik van een goede tondeuse ben je sneller klaar met jouw trimbeurt en bespaar je nog eens tijd. Je hoeft dan nooit meer bij de kapper te wachten, totdat jij aan de beurt bent.

Een tondeuse kan je altijd gebruiken, wanneer jij wilt. Heb jij een spontane afspraak en ziet jouw haar er niet uit? Dan kan je snel jouw hoofdhaar bijwerken. De tondeuse is bedoeld voor de hoofdhaar. Natuurlijk heb jij tegenwoordig opzetstukken, waardoor jij het apparaat kan inzetten voor meerdere gebieden, zoals baard trimmen, neusharen trimmen en lichaamshaar scheren.

Beste Tondeuses van 2024


BaByliss Super-X Metal E996E

De messen van de BaByliss Super-X Metal E996E is gemaakt van Japans staal. De messen zijn scherp geslepen, waardoor je haar in één beweging weghaalt. Hierdoor hoef je niet tussentijds de messen te vervangen. Bij aankoop krijg je onderhoudsolie en een reinigingsborstel meegeleverd. Maak altijd de tondeuse goed schoon na gebruik. Het mes is verwijderbaar en kan onder de kraan afgespoeld worden. Het apparaat heeft een krachtige accu, waardoor je de tondeuse tot 180 minuten draadloos kan gebruiken. Bij een lege accu laad je de tondeuse binnen 3 uur weer volledig op.

De messen zijn extra breed, namelijk 45 mm. Je stelt de juiste lengte in door de verstelbare hendel aan de zijkant. Ook krijg je 10 opzetkammen meegeleverd, waardoor jij kan kiezen uit verschillende trimlengtes. Tijdens het scheren kan haar wegvloeien door het driehoekig design aan de bovenkant. Er blijven geen haar verstoppen in het apparaat. De tondeuse levert professionele resultaten.

Merk:
BaBylissMEN.
Operatieduur:
180 min.
Gewicht:
264 gr.

BaByliss Super-X Metal E996E - Tondeuse

Draadloos: accu / Oplaadtijd: 180 minuten / Gebruiksduur: 180 minuten / Bruikbaar tijdens laden / 10 opzetkammen / Verstelbare hendel met 5 standen / Trimhoogtes: 0,8 tot 25 mm / Mes breedte: 45 mm.

Pluspunten

 • De tondeuse heeft een lange gebruiksduur van 3 uur lang;
 • De messen zijn gemaakt van Japans staal. Hierdoor zijn de messen harder, scheper en met meer precisie geslepen;
 • Beschikt over 10 opzetkammen en een verstelbare hendel met 5 standen om nauwkeurig te scheren;
 • De gebruikstijd en de voortgang van het opladen, is te zien op het digitaal display;
 • Meegeleverd met een oplaadstandaard met USB-aansluiting;
 • Je verricht nauwelijks onderhoud van de tondeuse door de zelfslijpende messen.

Minpunten

 • De tondeuse is aan de prijzige kant.

Wahl Combipack Cordless Super Taper Tondeuse + Super Trimmer

De Wahl Combipack Cordless Super Taper Tondeuse + Super Trimmer bestaat uit een set van de 2 bestsellers. Allereerst zullen we het hebben over de tondeuse. De Wahl Super Taper Cordless Tondeuse is één van de meest bekendste apparaten. Dit apparaat is licht in gewicht en fijn in gebruik. Door de verstelbare hendel kan jij kiezen tussen scheerlengtes van 1 tot 3,5 mm. De tondeuse is snoerloos te gebruiken.

De Wahl Super Trimmer 1592 is de juiste allround trimmer. De trimmer heeft een gebruikstijd van 100 minuten. Het apparaat gebruik je snoerloos, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt. De trimmer is licht in gewicht en heeft een ergonomisch design. Het apparaat heeft een scheerlengte van 0,4 mm. Dit is perfect om contouren af te werken.

Merk:
Wahl.
Operatieduur tondeuse & trimmer:
90 & 100 min.
Gewicht tondeuse & trimmer:
290 & 130 gr.

Wahl Combipack Cordless Super Taper Tondeuse + Super Trimmer

Tondeuse: Draadloos: accu / Oplaadtijd: 120 minuten / Gebruiksduur: 80 minuten / Bruikbaar tijdens laden / Verstelbare hendel / Trimhoogtes: 1 tot 3,5 mm / Mes breedte: 40 mm.

Trimmer: Draadloos: accu / Oplaadtijd: 60 minuten / Gebruiksduur: 100 minuten / Bruikbaar tijdens laden / Kniplengte: 0,4 – 6 mm / 1 opzetkam / Mes breedte: 28 mm.

Pluspunten

 • Je schaft een set aan, waardoor je een tondeuse en een trimmer hebt;
 • Een hoogwaardig verchroomde snijmes.

Minpunten

 • De tondeuse maakt iets meer geluid.

Philips HC7650/15

De Philips HC7650/15 is een krachtige tondeuse. Het apparaat knipt sneller door de DualCut-technologie. Hierdoor knipt de tondeuse twee keer zo snel jouw haar. Je kan kiezen uit 28 lengte standen door de 2 instelbare kammen. Je hebt keuze uit 0,5 tot 28 mm. Door de Trim-n-Flow Pro technologie glijdt de getrimde haren weg van de mesjes. Hierdoor komt er geen haren tussen de kam te zitten. Is jouw haar dik? Je hebt een turbo modus, waardoor de motor sneller gaat. Hierdoor trim je sneller de stugge haren. De tondeuse kan je draadloos gebruiken. Het apparaat werkt op accu. Na 1 uur opladen, kan je het apparaat tot 90 minuten gebruiken.

Na gebruik spoel je de tondeuse onder de kraan. De mesjes zijn zelfslijpend, waardoor ze altijd even scherp blijven. Bij het design hebben ze een prettig handvat gemaakt. Hierdoor zit de tondeuse lekker in je hand, waardoor je ook gemakkelijk het apparaat kan sturen tijdens het trimmen. Het apparaat is gemaakt van RVS.

Merk:
Philips.
Operatieduur:
90 min.
Gewicht:
505 gr.

Philips Serie 7000 HC7650/15

Draadloos: accu / Oplaadtijd: 60 minuten / Gebruiksduur: 90 minuten / 3 opzetkammen / Trimhoogtes: 0,5 tot 28 mm / Mes breedte: 41 mm.

Pluspunten

 • De tondeuse beschikt over 28 lengte instellingen;
 • Een turbo functie om dikker haar mee te trimmen;
 • De tondeuse trimt 2x zo snel door de DualCut-technologie;
 • Krijgt veel opzetkammen en accessoires meegeleverd;
 • Je verricht nauwelijks onderhoud van de tondeuse door de zelfslijpende messen.

Minpunten

 • De tondeuse kan niet gebruikt worden tijdens het laden.

Philips HC5630/15

De Philips HC5630/15 is een krachtige tondeuse. Het apparaat knipt sneller door de DualCut-technologie. Hierdoor knipt de tondeuse twee keer zo snel jouw haar. Je kan kiezen uit 28 lengte standen door de 2 instelbare kammen. Je hebt keuze uit 0,5 tot 28 mm. Door de Trim-n-Flow Pro technologie glijdt de getrimde haren weg van de mesjes. Hierdoor komt er geen haren tussen de kam te zitten. Is jouw haar dik? Je hebt een turbo modus, waardoor de motor sneller gaat. Hierdoor trim je sneller de dikkere haren. De tondeuse kan je draadloos gebruiken. Het apparaat werkt op accu. Na 1 uur opladen, kan je het apparaat tot 90 minuten gebruiken.

Na gebruik spoel je de tondeuse onder de kraan. De mesjes zijn zelfslijpend, waardoor ze altijd even scherp blijven. Bij het design hebben ze een prettig handvat gemaakt. Hierdoor zit de tondeuse lekker in je hand, waardoor je ook gemakkelijk het apparaat kan sturen tijdens het trimmen. Het apparaat is gemaakt van kunststof.

Merk:
Philips.
Operatieduur:
90 min.
Gewicht:
325 gr.

Philips 5000 Series HC5630/15

Draadloos: accu / Oplaadtijd: 60 minuten / Gebruiksduur: 90 minuten / Bruikbaar tijdens laden / 3 opzetkammen / Trimhoogtes: 0,5 tot 28 mm / Mes breedte: 41 mm.

Pluspunten

 • De tondeuse trimt 2x zo snel door de DualCut-technologie;
 • Je verricht nauwelijks onderhoud van de tondeuse door de zelfslijpende messen;
 • De tondeuse beschikt over 28 lengte instellingen;
 • Een turbo functie om dikker haar mee te trimmen.

Minpunten

 • De tondeuse is minder robuust dan de 7000 series.

BaByliss Japanese Steel E990

De BaByliss Japanese Steel E990 is een robuuste tondeuse. Dit apparaat gebruikt het beste materiaal, namelijk de Japanse staal. De messen zijn erg scherp, waardoor je in één beweging het haar weg trimt. Vervangingen van de messen zijn niet nodig. Ze blijven altijd scherp. Wel is het belangrijk om goed het apparaat te onderhouden. Na gebruik kan je de messen verwijderen en onder de kraan spoelen. Met de meegeleverde reinigingsborstel en olie kan je de tondeuse blijven onderhouden.

De tondeuse bevat brede messen van 45 mm. Het apparaat heeft een comfortabel design, waardoor het prettig in je hand zit. Zelfs bij natte handen verlies je geen grip. Met het 360 graden gegroefde wiel kan je de juiste lengte instelling selecteren. De batterij is ook erg krachtig. Je kan het apparaat draadloos tot 160 minuten gebruiken. Als het leeg is, kan je met de snelladen functie 30 minuten opladen en vervolgens 15 minuten de tondeuse gebruiken. Desnoods houd je het apparaat bedraad en gebruik je het om je haar te trimmen. In de handige hardcase koffer kan jij de tondeuse met de kopstukken in kwijt.

Merk:
BaBylissMEN.
Operatieduur:
160 min.
Gewicht:
370 gr.

BaByliss Japanese Steel Tondeuse E990

Draadloos: accu / Oplaadtijd: 180 minuten / Gebruiksduur: 160 minuten / Bruikbaar tijdens laden / 8 opzetkammen / 360° draaiwiel om de lengte in te stellen / Trimhoogtes: 0,6 tot 25 mm / Mes breedte: 45 mm.

Pluspunten

 • De tondeuse heeft een lange gebruiksduur van 160 minuten lang;
 • De messen zijn gemaakt van Japans staal. Hierdoor zijn de messen harder, scheper en met meer precisie geslepen;
 • Beschikt over 8 opzetkammen en een 360° draaiwiel om de lengte nauwkeurig in te stellen;
 • De gebruikstijd en de voortgang van het opladen, is te zien op het digitaal display;
 • Meegeleverd met een opbergcase, waardoor je de tondeuse overal kan meenemen;
 • Je verricht nauwelijks onderhoud van de tondeuse door de zelfslijpende messen.

Minpunten

 • Het materiaal van de meegeleverde case is matig.

Welke merken maken de beste Tondeuse?

BaByliss

BaBylissMEN is de specialist in baardtrimmers, grooming sets, precisietrimmers en tondeuses. Het merk richt zich op de man die graag verzorgd voor de dag komt en bewust kiest voor de beste kwaliteit. BaBylissMEN heeft een uitgebreid assortiment aan krachtige, innovatieve en hoogwaardige producten. Zo is er binnen dit assortiment voor iedereen een gepast product. Of je nu gaat voor gladgeschoren of een getrimde driedagenbaard? Dit is allemaal mogelijk met de producten van BaBylissMEN.

Philips

De koninklijke Philips staat wereldwijd bekend om hun medisch apparaten voor ziekenhuizen en elektronicaproducten voor particulieren klanten. De geschiedenis van Philips begon in 1891 toen Gerard Philips in Eindhoven gloeilampen begon te maken. Door de jaren heen heeft Philips, alles wat te maken heeft met elektronica, geïmplementeerd met hun innovatie en techniek. Tegenwoordig is Philips een ware marktleider in elektronicaproducten voor de reguliere consumenten. Dit zie je vooral terug in hun verzorgingsproducten.

Wahl

Het merk “Wahl” is opgericht in 1919 door Leo J. Wahl. Het bedrijf is een ware marktleider in scheerapparaten voor professionele barbiers en ook consumenten. Dit merk heeft als eerst de tondeuses gemaakt. Het merk is geliefd door miljoenen mensen en barbieren over de hele wereld. Het is een toonaangevend merk in de persoonlijke scheerapparaten industrie.

Tips bij het gebruik van een Tondeuse

Bij de tondeuse zit een leerproces. Dit betekent dat je wel enigszins ervaring moet opbouwen om perfecte resultaten te boeken. Een goede style kapsel knippen met een tondeuse kan in de praktijk lastig zijn. Veel mensen denken er te makkelijk over. Door de onderstaande tips op te volgen en vaker te oefenen, kan jij met een beetje ervaring en inzicht het gewenste knipresultaat boeken.

 • Begin met droog en schoon haar: is je haar vettig en vies? Was je haar en droog het vervolgens op, voordat je begint met het trimmen. Door natte haren kunnen de messen vaker verstopt raken;
 • Schaf een kapper knipschaar: het is aangeraden om een kapper knipschaar aan te schaffen. Deze gebruik je in combinatie met een tondeuse om je haar te knippen en te stylen. Knip nooit je haar met een knutsel schaar of een keukenschaar. Deze scharen zijn bot en zijn vaak gemaakt van slecht kwaliteit;
 • Professionele tondeuses of tondeuses voor een hobby barbier: wil je een professionele tondeuse of een apparaat dat geschikt is voor elke hobby barbier? Professionele tondeuses zijn meestal zwaarder en meer robuust. Deze apparaten hebben vaker minder functionaliteiten, zoals verwijderbare kopstukken. Maar met de juiste handelingen kunnen ze wonderen verrichten. Wil je thuis je eigen kapsel bijwerken of haren knippen van vrienden en familieleden? Dan is een simpele tondeuse al voldoende;
 • Tril niet met je hand: probeer eerst te oefenen met het vasthouden van de tondeuse en verticaal van beneden naar boven te bewegen zonder te trillen. Door te trillen, kan je scheef gaan trimmen. Zo zorg je voor meer werk in de afwerkingsfase;
 • Verwijder klitten: kam je haar, voordat je begint met trimmen. De tondeuses kunnen verstopt raken door de klitten, waardoor het apparaat aan de haren kunnen trekken. Dit zorgt voor een pijnlijke trimsessie. Vermijd dit ten alle tijden. Vooral als je andere mensen gaat knippen;
 • Gebruik de juiste opzetstukken: kies de juiste opzetstukken om de gewenste lengte of style te bereiken, zoals een fade, low fade, high fade en mid fade. Begin meestal met lage nummer opzetstuk, zoals 0.5 mm. Werk dat tot boven af, door ieder keer een hogere opzetstuk te gebruiken;
 • Je knipt van beneden naar boven: je trimt jouw haar altijd van beneden naar boven. Zo creëer je de juiste textuur en lagen;
 • Wees geduldig: neem de tijd om een gelijkmatig trimbeurt te garanderen en de gewenste style te creëren. Probeer niet te snel te trimmen. Er bestaat een kans dat je gaat uitschieten
 • Onderhoud de tondeuse: reinig de tondeuse direct na elk gebruik. Bij de volgende knipbeurt heb jij altijd schone messen. Zo verminder je risico dat de messen verstopt raken tijdens het knippen. Vervang of slijp de messen indien ze bot aanvoelen of schaf een tondeuse aan die de messen zelf slijpen;
 • Vermijd te veel druk: vermijd te veel druk. Anders kan de tondeuse over de hoofdhuid van je hoofd gaat stuiteren. Laat de messen van de tondeuse het werk doen voor het trimmen van je haar;
 • Controleer regelmatig: controleer regelmatig of je recht en symmetrisch trimt. Anders ga je van slecht naar erger knippen.

Door deze tips te volgen, vergroot je de kans voor een perfecte knipbeurt. Haar trimmen met een tondeuse vergt wat oefeningen en ervaring. Door vaak te oefenen met de juiste technieken kan je professionele resultaten behalen.

Budgetgerichte keuze van de beste Tondeuse van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een draadloze tondeuse met een lange gebruiksduur en veel lengte instellingen? Dan raden wij de BaByliss Super-X Metal E996E aan. Deze tondeuse kan met een volle accu 3 uur lang mee gaan. Mocht het geen batterij mee hebben? Dan kan je het apparaat nog gebruiken tijdens het laden. De oplaadtijd bedraagt ook 3 uur lang. Bij aanschaf van de tondeuse krijg je ook 10 opzetkammen meegeleverd. Je heb keuze uit trimhoogtes van 0,8 tot 25 mm. Met de verstelbare hendel aan de zijkant van het apparaat kan je ook uit 5 standen kiezen. De tondeuse gebruikt nu het allerbeste materiaal, namelijk Japans staal. Je hoeft de messen niet te vervangen. Door de scherpte van de messen haal je in één beweging al het haar weg.

Ben jij op zoek naar een combipack? Kies dan voor de Wahl Cordless Super Taper Tondeuse + Super Trimmer. Je krijgt bij aankoop een tondeuse en een trimmer meegeleverd. De tondeuse is de meest bekendste en geliefde apparaat voor iedere professionele barber. Kies uit de scheerlengtes van 1,0 tot 3,5 mm. Het apparaat beschikt over hoogwaardig verchroomde snijmes. De tondeuse kan je met een volle accu 90 min lang gebruiken. De trimmer is een perfecte allround apparaat. Het apparaat heeft een gebruiksduur van 100 minuten. De trimmer is licht in gewicht en heeft een ergonomisch design. Voor contourafwerkingen is de close-cut van 0,4 mm de perfecte keuze. Beide draadloze apparaten kunnen ook aan de snoer gebruikt worden.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een tondeuse aanschaffen? Dan raden wij de Philips HC5630/15 aan. Het apparaat heeft een handig ontwerp. Hierdoor blijven jouw getrimde haren niet vastzitten in de kam. Je bent ook sneller klaar met jouw trimbeurten door de DualCut-technologie. Kies uit de 2 opzetkammen en trim jouw haar van 3 tot 28 mm. Met de baardkam kan je een lengte van 2 mm trimmen. Wil je nog korter hebben dan dat? Trim dan zonder een opzetkam tot 0,5 mm. Als jouw haar dik is, gebruik dan de turbo modus. Na gebruik spoel je de tondeuse onder de kraan. Het apparaat is draadloos te gebruiken en heeft een gebruiksduur van 90 minuten. Tijdens het laden, kan je gebruik maken van de tondeuse.

Samenvatting beste Tondeuses van 2024

Een tondeuse is bedoeld voor het trimmen van hoofdhaar. Een apparaat als dit thuis hebben is erg handig. Mocht je iedere week of meerdere keren in de maand naar de kapper gaan om je haar bij te werken? Dan is een tondeuse een must voor jou. Je bespaart centen ermee. Vraag aan je huisgenoot of een vriend om voor jou de zijkanten, de achterkant en de contouren in shape te brengen. Tegenwoordig heb je ook opzetstukken, waardoor de tondeuse een multifunctioneel apparaat is. Je kan ook jou neushaar, gezichtshaar en lichaamshaar mee trimmen. Het is belangrijk om te oefenen met de tondeuse. Met een beetje ervaring en inzicht kan je het gewenste knipresultaat behalen. Volg daarom onze tips om niet jou kapsel te verpesten. Hieronder sommen wij de top 5 beste tondeuses van 2024 op:

Zo heeft iedere tondeuse z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste tondeuses onderbouwd. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de Tondeuse

Hoe knip ik een fade met een Tondeuse?

In het kort: begin met het kortste opzetstuk (bijvoorbeeld 0.5 mm) en werk van het laagste opzetstuk van beneden naar boven. Knip het haar kort op de nek en zijkanten van het hoofd. Houd de tondeuse plat tegen het hoofd om een gelijkmatige vorm te behouden.

Hoe onderhoud ik mijn Tondeuse?

Reinig de haren uit de tondeuse na elke knipbeurt. Vervang het mesjes indien ze bot aanvoelen of slijp de mesjes indien mogelijk. Olie de bewegende onderdelen van de tondeuse met de onderhoudsolie.

Wat is het verschil tussen een Tondeuse en een trimmer?

Tondeuses en trimmers lijken in de eerste instantie erg op elkaar. Maar ze hebben verschillende werkingen. De tondeuses zijn speciaal ontworpen voor het knippen van langer haar en zijn ideaal voor het creëren van verschillende kapsels. De trimmers worden meestal gebruikt voor het bijwerken van haar, baard en snor contouren.