Beste Stoomstrijkijzer van 2024

Heb je vaak last van kreukels in je kleding, lakens en andere stoffen? Een goed strijkijzer is dan een onmisbaar hulpmiddel in elke huishouden. Of je nou een zakelijk iemand bent die vaak jouw pak moet strijken of gewoon af en toe thuis je kleding of andere stoffen kreukelvrij wilt gladstrijken. Een stoomstrijkijzer kan je leven veel gemakkelijker maken. Een stoomstrijkijzer werkt door water naar stoom te verhitten. Hierdoor creëer je stoom en warmte om kreuken en plooien uit je kleding te verwijderen. Een simpel stoomstrijkijzer met weinig stoomfunctie verhit simpelweg alleen water naar stoom met enkele stoomsterktes. Een degelijk stoomstrijkijzer beschikt over meerdere functies, waaronder de kalk reinigingsfuncties. Deze functie zorgt voor een langere levensduur van het apparaat.

Beste Stoomstrijkijzer

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van het beste strijkijzer voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste stoomstrijkijzers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over het stoomstrijkijzer, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is het beste Stoomstrijkijzer van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een stoomstrijkijzer? Dan wil jij weten: wat is het beste stoomstrijkijzer? Uit onze test is het gebleken dat het Philips Azur DST8050/20 het beste stoomstrijkijzer is van 2024. Dit apparaat heeft een stoomdruk van maximaal 260 gram per minuut. Het produceert continue stoom tot 85 gram per minuut. Het stoomstrijkijzer is erg krachtig met een vermogen van 3.000 W. Sluit dit strijkijzer aan op het stopcontact en binnen 2 minuten is het klaar voor gebruik. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 0,35 liter. Mocht je het apparaat voor een tijdje niet gebruiken? Dan schakelt het stoomstrijkijzer automatisch uit na 8 minuten. Het strijken gaat erg eenvoudig. De temperatuur- en stoomhoeveelheid past automatisch aan. Zo voorkom je brandplekken en hoef je niet na te denken over de instellingen.

De top 10 beste Stoomstrijkijzers van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste stoomstrijkijzers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Stoomstrijkijzer kopen?

Het kopen van een stoomstrijkijzer zal veel voordelen met zich meebrengen. Je verwijdert kreuken, waardoor kledingstukken net nieuw weer lijken. Een stoomstrijkijzer zal je leven gemakkelijker maken, waardoor jij kan focussen op belangrijke zaken. Hier zijn enkele redenen waarom je zou overwegen om een stoomstrijkijzer aan te schaffen.

Niet alleen verwijdert een stoomstrijkijzer kreuken uit je kleding en andere stoffen. Het zorgt er ook voor dat je kleding netjes en glad eruit zal zien. Je bespaart verder ook meer tijd in verhouding met een droog strijkijzer, omdat de stoom ervoor zorgt dat de vezels in je kleding kunnen ontsnappen. De stoom zorgt er ook voor dat bacteriën en nare geurtjes verwijderd worden uit de kleding. Tenslotte kan je een stoomstrijkijzer gebruiken voor een reeks stoffen van katoen tot zijde en wol. Als jij een apparaat aanschaft met een automatische instelling voor temperatuur en stoom, dan kan jij heel snel en gemakkelijk kledingstukken strijken. Je hoeft niet iedere keer de juiste instelling te selecteren. Het apparaat doet dat automatisch voor jou. Merk jij bij het strijken dat de kledingstukken veel pluizen en pillen bevatten? Gebruik dan een pluizentondeuse om kledingstukken pluisvrij te maken en een opknapbeurt te geven.

Beste Stoomstrijkijzers van 2024


Philips Azur DST8050/20

Met het Philips Azur DST8050/20 verwijder je de meest hardnekkige kreukels in één keer. Dit apparaat is erg krachtig met een sterke stoom. Met een vermogen van 3.000 W zijn al jouw strijk klusjes binnen no time afgerond. Mocht de kreukels van gordijnen of dikke stof te hardnekkig zijn? Met de turbostoom, tot 260 gram per minuut, verwijder jij deze kreukels gemakkelijk. Het stoomstrijkijzer geeft continu een stoomproductie van 85 gram per minuut.

Door het hoge vermogen verwarmt de strijkijzer erg snel. Het apparaat heeft een super gladde SteamGlide Elite-zoolplaat. Hierdoor strijk je soepel kreuken glad. Deze plaat is krasbestendig, eenvoudig schoon te maken en duurzaam. Daarnaast beschikt het apparaat over de OptimalTEMP-technologie. Het strijkijzer veroorzaakt door deze technologie nooit brandplekken aan de stoffen. Mocht je na het strijken het stoomstrijkijzer laten staan? Dan schakelt het apparaat na 8 min automatisch uit.

Merk:
Philips.
Afmetingen (lxbxh):
33,3 x 13,5 x 17,5 cm
Gewicht:
1,8 kg.

Philips Azur 8000 series - DST8050/20 - Stoomstrijkijzer

Waterreservoir: 0,35 L / Continu stoomproductie: 85 gr. per minuut / Max. stoomdruk: 260 gr. per minuut / Vermogen: 3.000 W / Type anti-kalksysteem: kalkverzamelaar / Opwarmtijd: 120 seconden / Automatische stoom- en temperatuurkeuze / Snoerlengte: 3 m.

Pluspunten

 • Een verticaal stoomfunctie voor gordijnen of hangende kledingstukken;
 • De OptimalTEMP-technologie regelt de temperatuur zelf;
 • Veel bewegingsvrijheid door de lengte van de snoer;
 • De stoomstrijkijzer schakelt na 8 min automatisch uit bij geen gebruik;
 • Er is een kalkverzamelaar. Deze kan je gemakkelijk afspoelen onder de kraan;
 • Een snelle opwarmtijd door het hoog vermogen;
 • Een krachtige strijkijzer met een hoge stoomdruk van maximaal 260 gram per minuut.

Minpunten

 • Een vrij zware strijkijzer.

Tefal Ultimate Pure FV9845

Het Tefal Ultimate Pure FV9845 gaat kalkvlekken tegen door een exclusief systeem en geweldige stoomkracht. Door de Micro-Calc filtertechnologie voorkom je kalkvlekken op jouw kleding tijdens het strijken. De stoom wordt 100% gefilterd om kalkrestjes te voorkomen. Het stoomstrijkijzer geeft continu een stoomafgifte van 60 gram per minuut.

Het apparaat beschikt over een krachtige stoomstoot functie van 250 gram per minuut. Hiermee kan je de meest hardnekkige kreukels gemakkelijk verwijderen. Met een vermogen van 3.200 W is het apparaat binnen 2 minuten opgewarmd. Het stoomstrijkijzer beschikt over een Durilium AirGlide Autoclean strijkzool. Dit is het beste glijdvermogen van Tefal.

Merk:
Tefal.
Afmetingen (lxbxh):

31,6 x 15,1 x 16,3 cm
Gewicht:
1,45 kg.

Tefal Ultimate Pure FV9845 Stoomstrijkijzer

Waterreservoir: 0,35 L / Continu stoomproductie: 60 gr. per minuut / Max. stoomdruk: 260 gr. per minuut / Vermogen: 3.200 W / Type anti-kalksysteem: kalkverzamelaar / Opwarmtijd: 120 seconden / Handmatige stoom- en temperatuurkeuze / Snoerlengte: 2,5 m.

Pluspunten

 • Een filtersysteem voorkomt kalkvlekken en kalkresten. Hierdoor is de stoom 100% gefilterd;
 • Een krachtig apparaat met een hoog vermogen en krachtige stoomdruk;
 • Veel bewegingsvrijheid door de lengte van de snoer;
 • Een snelle opwarmtijd door het hoog vermogen;
 • Je krijgt automatisch een melding als het Micro-Calc filter schoongemaakt moet worden.

Minpunten

 • Je kan het waterreservoir niet tijdens het gebruik vullen. Hiervoor moet je tijdelijk de strijkklus onderbreken.

Philips DST7040/80

Het Philips DST7040/80 is een krachtig stoomstrijkijzer met een vermogen van 2.800 W. Met het apparaat glijd je gemakkelijk over alle kledingstukken. Het stoomstrijkijzer heeft een SteamGlide Elite strijkzool. Deze zool zorgt voor een geweldige glijdprestaties. De strijkzool is niet klevend, gemakkelijk schoon te maken, kras- en slijtbestendig. Het strijkijzer geeft een continu stoomstoot van 50 gram per minuut af. Mochten de kreuken hardnekkig zijn? Dan kan je het apparaat extra krachtig maken met een stoomstoot van 250 gram per minuut.

Het stoomstrijkijzer heeft een kalkverzamelaar. Hierdoor hecht kalk zich er aan. Hierdoor behoudt het apparaat optimale prestaties. Na gebruik kan je de kalk gemakkelijk onder de kraan schoonspoelen. Het strijkijzer beschikt ook over een verticale stoomfunctie. Hierdoor kan jij kledingstukken of gordijnen hangend stomen. Gebruik je het apparaat voor een tijdje niet, maar staat dit nog wel aan? Geen zorgen, want het stoomstrijkijzer schakelt automatisch uit.

Merk:
Philips.
Afmetingen (lxbxh):

33,2 x 13,7 x 16,7 cm
Gewicht:
1,67 kg.

Philips 7000 Series DST7040/80 - Stoomstrijkijzer

Waterreservoir: 0,3 L / Continu stoomproductie: 50 gr. per minuut / Max. stoomdruk: 250 gr. per minuut / Vermogen: 2.800 W / Type anti-kalksysteem: kalkverzamelaar / Opwarmtijd: 120 seconden / Handmatige opties stoom- en temperatuurkeuze / Snoerlengte: 2 m.

Pluspunten

 • Het stoomstrijkijzer schakelt automatisch uit bij geen gebruik;
 • Een krachtig apparaat met een hoog vermogen en krachtige stoomdruk;
 • Een snelle opwarmtijd door het hoog vermogen;
 • Met de ingebouwde Calc-clean reinigingsfunctie behoud je optimale prestaties en verwijder je kalkaanslag.

Minpunten

 • Je kan het waterreservoir niet tijdens het gebruik vullen. Hiervoor moet je tijdelijk de strijkklus onderbreken.

Braun TexStyle 3 SI 3030 PU

Het Braun TexStyle 3 SI 3030 PU heeft een continu stoomafgifte van 45 gram per minuut. Mocht dit niet krachtig genoeg zijn? Dan kan je het apparaat tot maximaal 140 gram per minuut stoom laten stoten. In het stoomstrijkijzer kan 270 ml water in. Met een vermogen van 2.300 Watt is het strijkijzer best krachtig. Sluit het apparaat aan op het stopcontact en binnen 35 seconden is het strijkijzer klaar voor gebruik.

Het stoomstrijkijzer heeft een 3D-strijkzool waarmee je ook achterwaarts kan strijken. Daarnaast strijk je gemakkelijk over alle hindernissen, zoals zakken, ritsen en knopen. Je krijgt altijd een optimaal glijdresultaat door het krasbestendig materiaal.

Merk:
Braun.
Afmetingen (lxbxh):

30 x 12 x 15 cm
Gewicht:
1,3 kg.

Braun Texstyle 3 Stoomstrijkijzer

Waterreservoir: 0,27 L / Continu stoomproductie: 45 gr. per minuut / Max. stoomdruk: 140 gr. per minuut / Vermogen: 2.300 W / Type anti-kalksysteem: zelfreinigend / Opwarmtijd: 35 seconden / Keuze opties stoom- en temperatuurkeuze / Snoerlengte: 2 m.

Pluspunten

 • Na registratie bij Braun heb je garantie tot 4 jaar;
 • Een krachtig apparaat met een hoog vermogen van 2.300 Watt;
 • Een snelle opwarmtijd van 35 seconden;
 • De stoom komt in de punt van de strijkzool. Dit is vooral handig bij het strijken van overhemden;
 • Door het reinigingsprogramma af te spelen, stoom je eenvoudig kalk uit het stoomstrijkijzer.

Minpunten

 • Het apparaat schakelt niet automatisch uit.

Philips GC6840/20

Het Philips GC6840/20 geeft continu krachtige stoom. Je hoeft met dit strijkijzer de stoom- en temperatuurkeuze niet meer te selecteren. Dit gaat automatisch, mede dankzij de OptimalTEMP-functie. Hardnekkige kreukels is geen probleem voor dit apparaat. Het apparaat geeft continue stoom van 120 gram per minuut. Mocht dit nog steeds niet genoeg zijn? De stoomgenerator kan maximaal stoom afgeven van 360 gram per minuut. De extra stoom is handig als je verticaal kledingstukken of gordijnen wilt stomen.

De stoomgenerator heeft een transparant waterreservoir van 1,3 liter. Hierdoor kan jij 1 uur lang niet onderbroken worden. Het apparaat heeft een Calc-Clean systeem. Dit ingebouwde systeem waarschuwt je wanneer je moet ontkalken. De zoolplaat beweegt gemakkelijk over alle soorten stof. Deze plaat is niet klevend, eenvoudig schoon te houden, krasbestendig en duurzamer. Het strijkijzer zit met een slang vast aan het reservoir. Deze slang heeft een lengte van 1,6 meter.

Merk:
Philips.
Afmetingen (lxbxh):

38,4 x 20,1 x 22,2 cm
Gewicht:
2,72 kg.

Philips PerfectCare Compact Essential GC6840/20

Waterreservoir: 1,3 L / Continu stoomproductie: 120 gr. per minuut / Max. stoomdruk: 360 gr. per minuut / Vermogen: 2.400 W / Type anti-kalksysteem: zelfreinigend / Opwarmtijd: 120 seconden / Automatische stoom- en temperatuurkeuze / Snoerlengte: 1,65 m.

Pluspunten

 • Het apparaat is geschikt voor veel was en intensief gebruik;
 • Beschikt over een Calc-Clean reservoir. Hierdoor heb je geen extra kosten op cassettes;
 • De stoom- en temperatuurinstelling wordt automatisch aangepast;
 • De stoom komt in de punt van de strijkzool. Dit is vooral handig bij het strijken van overhemden;
 • Een groot waterreservoir van 1,3 L. Hierdoor kan je 1 uur lang achter elkaar strijken;
 • Een hoge continue stoom van 120 gr. per minuut en een hoge maximale stoomdruk van 360 gram per minuut.

Minpunten

 • Een stoomgenerator past niet op een strijkplank.

Welke merken maken het beste Stoomstrijkijzer?

Braun

Max Braun opende in 1921 zijn werkplaats voor apparaten in Duitsland. Vanaf dat moment is het merk Braun ontstaan. Braun staat garant voor een handig, duurzaam en eenvoudig ontwerp. Braun vindt het belangrijk dat een goed design jarenlang kan meegaan. Ze ontwikkelen van huishoudelijke producten naar persoonlijke verzorging. Dit merk is zeker bekend op gebied van persoonlijke verzorging. De scheerapparaten van Braun hebben een vibrerende bladen. Door de jaren staat Braun ook bekend in je elektronische huishoud producten zoals contactgrill, elektrische tandenborstels en staafmixers tot aan stoomstrijkijzers.

Philips

De koninklijke Philips staat wereldwijd bekend om hun medisch apparaten voor ziekenhuizen en elektronicaproducten voor particulieren klanten. De geschiedenis van Philips begon in 1891 toen Gerard Philips in Eindhoven gloeilampen begon te maken. Door de jaren heen heeft Philips, alles wat te maken heeft met elektronica, geïmplementeerd met hun innovatie en techniek. Tegenwoordig zie je de producten van Philips ook terug in de consumenten sector terug, zoals bij de stoomstrijkijzers.

Tefal

In 1954 vond Tefal de anti-aanbakpan uit en ontwikkelde vervolgens een compleet assortiment anti-aanbakpannen. Op deze manier werd het koken elke dag een stuk makkelijker. Door de jaren heen werd Tefal ’s werelds grootste fabrikant van anti-aanbakpannen. Zij werden wereldmarktleider van o.a. anti-aanbakpannen, friteuses, strijkijzers, stoomgeneratoren, waterkokers en noem het maar op. Tefal biedt handige producten aan die dagelijkse bezigheden, zoals bijvoorbeeld strijken en koken, versoepelen. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument. Zij spelen hierop in door met creatieve en innovatieve oplossingen te komen. De producten gaan met de tijd mee, zijn aantrekkelijk om in huis te hebben, makkelijk te gebruiken en passen bij jouw leven en huishouden.

Tips bij het gebruik van een Stoomstrijkijzer

Het effectief gebruik van een stoomstrijkijzer zorgt voor een langere levensduur van het apparaat. Door de juiste handelingen uit te voeren, zorg je ervoor dat de kledingstukken een perfecte strijkresultaat krijgt. Hieronder volgen enkele tips bij het gebruik van een stoomstrijkijzer.

 • Lees de handleiding: lees de handleiding van je stoomstrijkijzer zorgvuldig door en volg de aanbevolen instellingen voor temperatuur en stoom. Dit is essentieel om schade aan de stof te voorkomen.
 • Gebruik gedestilleerd water: het kraanwater is hard water. Wat betekent dat er veel mineralen en kalk in het water bevindt. Dit varieert per regio waar je woont. Gebruik daarom gedestilleerd water om kalkaanslag te verminderen.
 • Sorteer je wasgoed: groepeer kledingstukken met vergelijkbare stofsoorten en strijktemperaturen om te voorkomen dat je de temperatuur instelling steeds moet aanpassen.
 • Strijk binnenste buiten: voor gevoelige stoffen, zoals zijde en donkere kledingstukken, is het een goed idee om binnenste buiten te strijken om vlekken te voorkomen.
 • Bevochtig de stof: als de stof erg gekreukeld is, bevochtig deze eerst licht met water voordat je begint met strijken. Dit maakt het strijkproces makkelijker.
 • Gebruik niet te veel stoom in één keer: gebruik voldoende stoom, maar overdrijf niet. Een overmatige hoeveelheid stoom kan de stof te veel doordringen. Hierdoor kan je de stof erg vochtig maken, waardoor het strijkproces moeilijker wordt.
 • Begin met delicate stoffen: als je meerdere kledingstukken gaat strijken, begin dan met de meest delicate stoffen en werk geleidelijk naar de stevigere stoffen. Zo voorkom je schroeiplekken op de delicate stoffen.
 • Laat kleding na het strijken afkoelen: laat gestreken kleding enige tijd afkoelen, voordat je deze ophangt of opvouwt. Dit helpt de stofvezel om zijn vorm vast te houden en ook om de gladheid te behouden.
 • Onderhoud het stoomstrijkijzer: reinig regelmatig het stoomreservoir en ontkalk het strijkijzer om de prestaties te behouden. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies.
 • Gebruik een degelijk kwaliteit strijkplank met kwaliteitshoes: een goed gestoffeerde strijkplank met een geschikte hoes kan het strijkproces makkelijker maken en de resultaten verbeteren.

Door deze tips op te volgen, kan je effectief en efficiënt strijken. Je kan ook de levensduur van het stoomstrijkijzer met jaren verlengen. Elk strijkijzer heeft een leerproces. Hoe vaker je het apparaat gebruikt, des te beter je erin wordt.

Budgetgericht keuze van het beste Stoomstrijkijzer van 2024

Heb jij veel strijk klusjes en altijd hardnekkige kreukels? Dan is het handig om een krachtig apparaat aan te schaffen. Het Philips Philips GC6840/20 is het perfecte product voor jou. Dit apparaat is sterker dan een stoomstrijkijzer. Met deze stoomgenerator strijk en stoom je snel en eenvoudig dikke stoffen glad. Het apparaat heeft een continue stoomproductie van 120 gram per minuut en maximaal een stoomproductie van 360 gram per minuut. Hierdoor ben jij in een mum van tijd klaar met kreukels verwijderen. Ook is het mogelijk om het apparaat verticaal te gebruiken. Je kan gordijnen of hangende kleding opfrissen. Deze stoomgenerator heeft geen knoppen meer. Met de OptimalTEMP technologie wordt de temperatuur- en stoominstelling automatisch afgesteld. Hierdoor kan jij verschillende soorten texturen achter elkaar strijken. Het waterreservoir heeft plek voor 1,3 liter. Zo kan je 1 uur lang ongestoord achter elkaar strijken. Goed voor grote klusjes.

Mocht jij op zoek zijn naar een compacter product, dat ook erg krachtig is? Dan raden wij het Philips Azur DST8050/20. Dit stoomstrijkijzer strijkt gemakkelijk schone was kreukelvrij. Ook kan je het apparaat gebruiken om kledingstukken verticaal te stomen. De kalk verzamelt zich tijdens het strijken aan de kalkverzamelaar. Eens in de zoveel tijd moet je deze afspoelen. Ook dit strijkijzer beschikt over het automatisch instellen van de temperatuur en stoomdruk. Mocht je het stoomstrijkijzer vergeten uit te schakelen na gebruik? Na 8 minuten schakelt het apparaat automatisch uit. Dit Philips product heeft een continue stoomproductie van 85 gram per minuut. Voor hardnekkige kreukels kan het apparaat tot 260 gram per minuut stoom produceren.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een stoomstrijkijzer aanschaffen? Dan raden wij het Braun TexStyle 3 SI 3030 PU aan. Dit stoomstrijkijzer is een krachtig basisstrijkijzer. De meeste kreuken verdwijnen uit de kleding met een continu stoomdruk van 45 gram per minuut. Mocht dit niet genoeg zijn? Dan kan het apparaat tot 140 gram per minuut stoom afstoten. Het apparaat heeft een snelle opwarmtijd. Binnen 35 seconden kan je het stoomstrijkijzer gebruiken. Stoom komt bij dit stoomstrijkijzer in de punt uit. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld gemakkelijk rondom de knopen van overhemden strijken. Het strijkijzer heeft een waterreservoir van 270 ml.

Samenvatting beste Stoomstrijkijzers van 2024

Kleding wassen in de wasmachine. Nadat de schone was opgedroogd is, kunnen ze kreukels bevatten. Bij het één is het hardnekkiger dan het ander. Een stoomstrijkijzer is een onmisbaar hulpmiddel in elke huishouden. Het geeft jouw kleding een glad en nette resultaat. Een stoomstrijkijzer kan vele functionaliteiten hebben. Je kan apparaten selecteren, waardoor het strijken veel makkelijker wordt. Hierbij kan je denken aan een strijkijzer met een hoge stoomdruk en een automatische instelling voor temperatuur en stoomhoeveelheid. De meeste stoomstrijkijzers hebben verschillende manieren om kalk op te slaan. Het één heeft een zelfreinigend werking en het ander kan een kalkverzamelaar hebben. Heel simpel gezegd, is een stoomstrijkijzer een waardevol kleding verzorging hulpmiddel. Het bespaart je tijd, laat je kleding beter uitzien en de levensduur van jouw kleding verlengt. Hieronder hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van de top 5 beste stoomstrijkijzers van 2024:

Zo heeft ieder stoomstrijkijzer z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste stoomstrijkijzers met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Mocht jij niet veel strijkwerk hebben en ben jij op zoek naar een compacter apparaat? Misschien past een kledingstomer beter bij jou. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over het Stoomstrijkijzer

Hoe vaak moet ik het Stoomstrijkijzer ontkalken?

Het is aangeraden om dat direct uit te voeren na gebruik om kalkaanslag te vermijden. Het is ook aangeraden om geen water in het reservoir achter te laten.

Kan ik ook kraanwater gebruiken in een Stoomstrijkijzer?

Dat kan, maar het is aangeraden om gedestilleerd water te gebruiken om kalkaanslag te minderen en te vermijden. Deze in combinatie met regelmatig ontkalken, zorgt voor een langere levensduur van het stoomstrijkijzer.

Welke stoffen kan gestreken worden met een Stoomstrijkijzer?

Je kan met een stoomstrijkijzer de volgende stoffen strijken: linnen, katoen, wol, zijde, synthetische stoffen. Om het strijken nog gemakkelijker te maken, kan je een stoomstrijkijzer zoeken met een automatische stoom- en temperatuurkeuze. Je hoeft niet meer na te denken over de instellingen.