Beste Zakloze Stofzuiger

Beste Stofzuiger zonder zak van 2024

Een goede stofzuiger is een must in elke huishouden. Gemiddeld doen we iedere week een grote schoonmaak. Sommige doen het om de 2~3 dagen. Daarom is het belangrijk om over een goede zakloze stofzuiger te beschikken. Heb je last van veel stof in huis of heb je een stof allergie? Dan is het belangrijk dat jij over een goede stofzuiger beschikt. Samen met een goede luchtreiniger zijn deze twee apparaten een goede combinatie naar een stofvrij huis! Een rommelig huis creëert ook een rommelig hoofd. Het is dus erg fijn als je een schoon huis hebt. Zo is het in je hoofd ook opgeruimd en georganiseerd. Daarnaast is schoonmaken een fysieke taak. Zo verbrand je wat extra calorieën tijdens het schoonmaken.

Beste Stofzuiger zonder zak

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten stofzuigers. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht naar een nieuwe stofzuiger. Gelukkig hebben wij de beste stofzuigers zonder zak voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals zuigkracht, geluid, duurzaamheid, gewicht, accessoires en nog meer. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de zakloze stofzuiger, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Stofzuiger zonder zak van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een stofzuiger zonder zak? Dan wil jij weten: wat is de beste zakloze stofzuiger? Uit onze test is gebleken dat de Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine de beste stofzuiger zonder zak is van 2024. Als je kijkt naar de prijs- en kwaliteitsverhouding scoort deze zakloze stofzuiger veel beter. Het apparaat heeft een grote actieradius van 9 meter en een groot capaciteit een capaciteit van 2 liter. De zakloze stofzuiger zorgt voor het schoonste resultaat. Door de unieke Vortex technologie van Miele staat deze stofzuiger garant voor de separate opvang van fijnstof en grof stof. Hierdoor wordt de hoogste hygiëne wordt gegarandeerd. 

Mocht jij de snoer vervelend vinden en ben jij op zoek naar een steelstofzuiger? Dan is de Dyson V8 Absolute de beste snoerloze en zakloze stofzuiger is van 2024. Deze stofzuiger zonder zak heeft geen kabel, waardoor je actieradius niet beperkt is. Na het gebruik moet je de stofzuiger weer opladen en dan is deze gereed voor het volgend gebruik. Daarnaast heeft de stofzuiger meerdere standen, waardoor je een perfecte stand kan selecteren voor jouw type grond.

€799,00
€899,00
Op voorraad
Coolblue.nl

De top 10 beste Stofzuigers zonder zak van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 beste stofzuigers zonder zak van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Stofzuiger zonder zak kopen?

Wie kent het niet? Een traditionele stofzuiger, waarbij je ieder keer de zak moet vervangen. In de loop van de tijd is er veel veranderd. De zakloze stofzuiger is nu op de markt en er zijn genoeg redenen om één aan te schaffen.

Wat is een zakloze stofzuiger? De naam zegt het al. Je hebt een stofzuiger zonder zak. Hierdoor hoef je niet meer stofzuigerzakken te halen. Dit scheelt veel moeite. Je hoeft niet meer online te zoeken voor een nieuwe of naar de winkel gaan om één aan te schaffen. Door de zakloze stofzuiger bespaar je ook geld. De stofzuigerzakken zijn natuurlijk ook niet goedkoop. Niet alleen is het goedkoper. Je houdt jouw stofzuiger ook makkelijker schoon. De zakloze stofzuigers hebben allemaal een gemakkelijk kliksysteem, waardoor je de vuil met een druk op de knop kunt legen. De stofzuigers met zak komt vaak nog veel stof vrij als je de zak probeert te ontkoppelen en te vervangen.

Een andere reden is een betere zuigkracht. Het klinkt gek, maar een zakloze stofzuiger heeft een betere zuigkracht. Een stofzuiger met zak verliest veel sneller de zuigkracht naarmate de zak voller wordt door de vuil en stof. Bij de zakloze stofzuiger is dit niet het geval.

De belangrijkste reden is dat je duurzaam bezig bent. Je hoeft nooit meer stofzuigerzakken te halen, waardoor je de vervuilde zakken nooit meer hoeft weg te gooien. Niet alleen is het goedkoper en schoner, maar je bent ook duurzamer met de zakloze stofzuiger!

Welke soorten Stofzuigers zonder zak zijn er?

In de markt zijn verschillende zakloze stofzuigers. De traditionele stofzuiger ken je vast wel, namelijk de steelstofzuiger. Je hebt een stofzuiger, waarbij het stofreservoir aan de onderkant zit. Bij het stofzuigen, neem je deze overal mee. Dit kan zeker vervelend zijn, maar deze stofzuigers hebben meer capaciteit. Denk hierbij aan de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691.

Je kan ook kiezen voor een stofzuiger met het reservoir aan de bovenkant, denk hierbij aan een Dyson steelstofzuiger. Deze stofzuigers zijn vaak makkelijker te gebruiken. Je hoeft niet ieder keer het stofreservoir overal achter je aan te slepen. Deze modellen hebben vaak ook geen kabel, waardoor het makkelijker is. Vergeet alleen niet op te laden voor het gebruik!

Beste Stofzuigers zonder zak van 2024


Thomas Aqua+ Pet & Family 

De Thomas Aqua Pet&Family stofzuiger is één van de meest speciale zakloze stofzuiger op de huidige markt. Dit product beschikt een geïntegreerd waterspuitstuk. Je kunt dit stofzuiger ook wel vergelijken als de schrob- en zuigmachine, die je ziet in de supermarkt en op kantoor. Deze stofzuiger is ideaal voor het verwijderen van dierenharen en vlekken. Je kan met dit product ook vloeistoffen opzuigen. Hierdoor heb je minder dweilwerk. Je kan rond twee liter water opzuigen en daarnaast verfrist de aqua-freshair-box de lucht. Hierdoor kan jij je woning ontdoen van nare geurtjes.

Deze Thomas zakloze stofzuiger heeft een snoerlengte van 8 meter. Bij aankoop krijg je vele accessoires ook meegeleverd. Hierdoor is het ook mogelijk voor het schoonmaak van meubels, banken, tapijt en noem het maar op. Door het wasbare HEPA 13-filter is deze stofzuiger ook geschikt voor mensen met stofallergie. De stofzuiger heeft een zeer sterkte zuigkracht, waardoor je op zowel harde vloeren als op zachte vloeren effectief kan zuigen. Je krijgt in totaal zeven kopstukken voor verschillende plekken en gronden.

Merk:
Thomas.
Afmetingen (lxbxh):
48,6 x 31,8 x 30,6 cm.
Geluidsniveau:
70 dB.
Gewicht product:
14 kg.

Thomas Aqua+ Pet & Family - Stofzuiger zonder zak

Snoer Lengte: 8 m / Wasbaar HEPA 13-Filter / 7 kopstukken / Was en stofzuiger / Te combineren met verschillende vloerreinigers / Capaciteit verzamel reservoir: 1,8 L / Vermogen: 1700 W.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Was- en stofzuigfunctie ideaal voor tapijten en banken met stof;
 • Wasbaar HEPA 13-filter;
 • Sterke zuigkracht op harde en zachte vloeren;
 • Met de aqua-fresh air-box kan je de lucht verfrissen;
 • Beschikt een opvangreservoir van 1,8 liter;
 • Krachtig stofzuiger van 1700 Watt;
 • 360 graden draaibaar voorwielen;
 • Geleverd met vele accessoires. Hierdoor is de stofzuiger geschikt voor vele schoonmaakklusjes.

Minpunten

 • Vrij zware stofzuiger van 14 kg;
 • Waterfilter moet schoongemaakt worden na elke schoonmaak beurt.

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine

De Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine zorgt voor het schoonste resultaat. Door de unieke Vortex-technologie van Miele staat deze stofzuiger garant voor de separate opvang van fijnstof en grof stof. Hierdoor wordt de hoogste hygiëne wordt gegarandeerd. Dit apparaat is zelfs zo krachtig tegen stof dat het legen van het stofreservoir en het innovatieve filtersysteem zijn gecertificeerd. Bovendien is het filtersysteem volledig onderhoudsvrij, waardoor je tijdens de lange levensduur geen bijkomende kosten heeft. De stofzuiger is meegeleverd met accessoires, waardoor het geschikt is voor zowel harde vloer als zachte vloer.

De stofzuiger heeft een handige functie, namelijk de Click2open. Het is hygiënisch en eenvoudig te gebruiken. Het grote stofreservoir van 2 liter met grof stof is eenvoudig en snel te legen via één druk op de knop. Zo komt je niet in contact met het stof.

Merk:
Miele.
Afmetingen (bxhxd):
31 x 51,5 x 55 cm.
Geluidsniveau:
76 dB.
Gewicht product:
8,6 kg.

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine

Snoer Lengte: 7,5 m / 5 kopstukken / Capaciteit verzamel reservoir: 2 L / Vermogen: 890 W.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Beschikt een separate opvang van fijnstof en grofstof;
 • Het filtersysteem is volledig onderhoudsvrij;
 • Hygiënisch en eenvoudig te gebruiken;
 • Gecertificeerd hygiënisch legen van het stofreservoir.

Minpunten

 • Best prijzig.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 is een stofzuiger zonder zak. Door de sterke zuigkracht kan de stofzuiger zowel op harde als op zachte vloeren stofzuigen. Bij het aanschaffen van deze stofzuiger krijg je verschillende mondstukken geleverd. Hierdoor kan je met speciale mondstukken op meubels stofzuigen en is honden- en kattenharen verwijderen geen probleem. Dit apparaat heeft een geluidsniveau van 67 dB, wat erg stil is voor een stofzuiger. Door de zeer effectieve filters en de geavanceerde cyclonale technologie wordt 99,98% van het stof opgevangen in de stofzuiger.

Het vergrendelsysteem van de stofzuiger levert een robuust design, dat ongewilde opening van de stofzuiger beperkt. De stofzuiger heeft een gebruiksvriendelijke en eenvoudige methode voor het leegmaken van het stofreservoir. Met een capaciteit van 2,5L zorgt het ervoor dat de stofopvangbak minder vak geleegd hoeft te worden.

Merk:
Rowenta.
Afmetingen (lxbxh):
43,5 x 30 x 33,3 cm.
Geluidsniveau:
67 dB.
Gewicht product:
9,8 kg.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 - Stofzuiger zonder zak

Snoer lengte van 8,4 m / 6 meegeleverde accessoires / Inhoud opvangreservoir van 2,5 Liter / HEPA luchtfilter / Vermogen: 550 W.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Kan gebruikt worden op zowel harde als zachte vloeren;
 • Erg stil met een geluidsniveau van 67 dB;
 • Erg efficiënt op het gebied van energieverbruik en stofuitstoot;
 • Meerdere zuigmonden geleverd. Hierdoor is het geschikt voor meerdere vloeren en schoonmaak klusjes;
 • Zeer efficiënte filters vangen 99,98% van het stof in de stofzuiger op en geavanceerde cyclonale technologie.

Minpunten

 • De slang wordt als kort ervaren.

AEG LX7-2-CR-A

De AEG LX7-2-CR-A is een stofzuiger zonder zak, die ideaal is voor een huis met voornamelijk parket en harde vloeren. De stofzuiger heeft een sterke zuigkracht op harde vloeren. Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor deze stofzuiger, dankzij de speciale turboborstel. Daarnaast wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een parketborstel, die speciaal geschikt is voor meer kwetsbare vloersoorten, zoals onbehandeld hout en marmer. Het gewicht van 5 kg is voor een stofzuiger erg licht. Deze stofzuiger beweegt daardoor soepel en je tilt het makkelijk op. Het apparaat heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes. Bij aankoop krijg je ook veel handige accessoires meegeleverd, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor zachte vloeren.

De stofzuiger beschikt ook over het Silence Pro systeem. De motor met geoptimaliseerde geluidsisolatie zorgt er samen met de DustPro zuigmond dat je stiller kunt stofzuigen. Het Easy Empty systeem zorgt ervoor dat het stof dat je hebt opgenomen tijdens het stofzuigen gemakkelijk verwijderd kan worden. Zo houd jij je huis altijd stofvrij en schoon. Je haalt de 1,4 liter stof opvangbak eruit en maakt deze snel en handig leeg in je vuilcontainer.

Met het wasbare allergie en hygiëne plus-filter is deze stofzuiger perfect uitgerust om allergenen en andere verontreinigende stoffen tegen te houden, zodat deze niet opnieuw in de lucht terecht komen. Ideaal voor wanneer je een allergie hebt of hier gevoelig voor bent. Je hoeft geen nieuwe filter te halen, omdat het filter wasbaar is. Met de vergrendelbare telescopische buis kan gemakkelijk aan je lengte worden aangepast. Zo krijg je geen last van je rug tijdens het stofzuigen.

Merk:
AEG.
Afmetingen (lxbxh):
32 x 27 x 43 cm.
Geluidsniveau:
72 dB.
Gewicht product:
5 kg.

AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak

Snoer lengte van 6 m / 4 meegeleverde accessoires / Inhoud opvangreservoir van 1,4 Liter / Wasbare HEPA filter / Vermogen: 550 W.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht op harde vloeren;
 • Hygiënisch te legen opvangbak met Easy Empty Systeem;
 • Handige draaiknop om de zuigkracht te bedienen;
 • Vergrendelbare telescopische buis, die je gemakkelijk op je lengte aan kunt passen;
 • Te gebruiken voor zowel zachte als harde vloeren.

Minpunten

 • Capaciteit van het stofreservoir is wat kleiner, waardoor je de zakloze stofzuiger vaker moet legen.

Philips PowerPro Compact FC9333/09

De Philips PowerPro Compact FC9333/09 is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel zachte als harde vloeren. De stofzuiger heeft een sterke presentatie voor stofopname op harde vloeren. Met een gewicht van 4,5 kg is deze stofzuiger erg licht. Het apparaat beweegt daardoor soepel en je tilt hem makkelijk op. De stofzuiger heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes. Bij aankoop krijg je een handige combizuigmond erbij geleverd. Je kan deze gebruiken voor zowel laagpoligtapijt als harde vloeren. Ook krijg je een kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare spleten en kieren. Als laatst krijg je ook een parketborstel voor meer kwetsbare vloersoorten als onbehandeld hout of marmer.

Merk:
Philips.
Afmeting (lxbxh):
41 x 28,1 x 24,7 cm.
Geluidsniveau:
75 dB.
Gewicht product:
4,5 kg.

Philips PowerPro Compact FC9333/09 - Stofzuiger zonder zak

Snoer lengte van 6 m / 3 meegeleverde accessoires / Inhoud opvangreservoir van 1,5 Liter / HEPA 13 luchtfilter / Vermogen: 850 W.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De stofbak ontworpen voor hygiënisch legen met één hand;
 • TriActive mondstuk voor reiniging in 3 richtingen;
 • PowerCyclone 5 zorgt voor een continue hoge zuigkracht;
 • Eenvoudig op te tillen door het lichte gewicht van 4,5kg.

Minpunten

 • Geen bediening op de handgreep.

AEG LX9-3-CR

De AEG LX9-3-CR heeft een volledig afgedicht PureFlow-systeem voor geavanceerde zuivering en superieure prestaties zonder enig probleem. Het revolutionaire 3D-filter, het filtersysteem dat uit 7 stappen bestaat, zorgt voor superieure reinigingsprestaties met een minimaal verlies van zuigkracht. Het filtersysteem zorgt voor geavanceerde zuivering van microstof. Daarnaast garandeert het dat er alleen schone lucht terug in jouw woning terechtkomt. Het gevoelsmatige systeem voor het legen van het stofreservoir en gemakkelijke toegang tot het filter zorgt voor eenvoudig en snel onderhoud.

Met de nauwkeurige precisie en extra grote wielen volgt deze stofzuiger jou probleemloos door jouw woning zonder slag of stoot. Met het exclusieve filter dat levenslang meegaat en nooit vervangen hoeft te worden, hoef je je geen zorgen meer te maken.

Merk:
AEG.
Afmeting (lxbxh):
43,7 x 29,6 x 30,8 cm.
Geluidsniveau:
72 dB.
Gewicht product:
7,5 kg.

AEG LX9-3-CR - Stofzuiger zonder zak

Snoer lengte van 9 m / Met combizuigmond / Inhoud opvangreservoir van 1,6 Liter / Filter gaat levenslang mee / Vermogen: 650 W.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De filter is voorzien van 7 stappen filter systeem en gaat levenslang mee;
 • Extra grote wielen voor flexibele beweging;
 • Volledig afgedicht PureFlow-systeem voor geavanceerde zuivering en superieure prestaties zonder enig probleem;
 • Snel en eenvoudig onderhoud door het gevoelsmatig leeg systeem.

Minpunten

 • Geen bediening via handvat.

Dyson V15 Detect Absolute

Met de Dyson V15 Detect Absolute stofzuig je jouw hele huis zonder onderbrekingen. De accu heeft namelijk een looptijd van één uur. Je ziet de status van de batterijduur en filter op het lcd scherm. Bij de steelstofzuiger krijg je onder andere een slimme gemotoriseerde zuigmond, die de zuigkracht aanpast aan het vloertype en de hoeveelheid stof. Dankzij de Piëzo sensor zie je precies wat voor stof en vuil je opzuigt. Zo ga je niet onnodig 5 keer over dezelfde plek. De speciale parketborstel heeft een groene laser die onzichtbaar vuil zichtbaar maakt.

Ook heeft deze zuigmond heeft een anti-klittechnologie, net als de schroefvormige klitvrije borstel. Hierdoor hoef je nooit meer haren uit je stofzuiger te knippen. De steelstofzuiger is na 4,5 uur weer volledig opgeladen.

Merk:
Dyson.
Afmeting product (lxbxh):
26,6 x 25 x 126 cm.
Geluidsniveau:
75 dB.
Gewicht product:
3,1 kg.

Dyson V15 Detect Absolute

Gebruikstijd: 60 min / Turbostand: 8 min / Geluidsniveau: 75 dB / Oplaadtijd: 4.5 uur / Inclusief zuigmond met digitale motor, parketborstel met lichtstraal, kieren zuigmond, schroefvormige klitvrije borstel, accessoire klem voor stofzuigerbuis, muur oplaadstation, meubel zuigmond en zachte afstofborstel.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Handige zuigkracht controle met drie standen;
 • Via het LCD-scherm kan je direct informatie ontvangen over de zuigstand, resterende accuduur en eventuele foutmeldingen;
 • Een lange gebruiksduur van 60 minuten maak je de klus ononderbroken af;
 • Met de meegeleverde torque zuigmond past de zuigkracht automatisch aan op het vloertype;
 • Dankzij de anti-klittechnologie komen er geen haren vast te zitten in de zuigmond;
 • De groene lichtstraal op de parketborstel maakt stofdeeltjes die je met het blote oog niet ziet zichtbaar, waardoor je niets over het hoofd ziet.

Minpunten

 • Deze steelstofzuiger is aan de prijzige kant.

Welke merken maken de beste Stofzuiger zonder zak?

AEG

De AEG, oftewel Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, is een Duitse producent van elektronische en elektrische apparaten en onderdelen, waaronder keukenapparatuur en witgoed. Zij bieden innovaties, die een ultiem gevoel van meesterschap bieden in huis, keuken en wasgoedverzorging. Alles wat wij in huis doen, willen zij dat naar een hoger niveau brengen met intelligente technologieën en buitengewone prestatie. Zij hebben al meer dan 130 jaar ervaring op dit gebied. De zakloze stofzuigers van AEG zal je zeker niet teleurstellen!

Dyson

In de afgelopen jaren is Dyson van een stofzuigerbedrijf naar een technologiebedrijf getransformeerd, dankzij de ontwikkeling van innovatieve producten. Dyson staat al jaren bekend om de ontwikkeling van zakloze stofzuigers met de cycloontechnologie. Recentere innovaties zijn de luchtreinigers die de lucht in de hele kamer reinigende, revolutionaire producten voor persoonlijke verzorging en krachtige snoerloze steelstofzuigers. Ze hebben als missie om alle zo simpel mogelijk te maken en problemen op te lossen die anderen lijken te negeren. Dyson is inmiddels heel populair geworden en zeker revolutionair.

Miele

Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteit, functionaliteit en design. Bij elke ontwikkeling van Miele keren deze begrippen terug. Het zijn de pijlers van de gedragscode die bij Miele geldt. Miele is een Duitse machinefabriek, die vooral bekend werd als fabrikant van huishoudelijke apparatuur. Het Duitse bedrijf was in 1899 begonnen met productie van botermachines en merkcentrifuges. In de loop van de tijd produceerde zij ook Miele-automobielen. In Nederland en België is Miele met name bekend door zijn reclamespreuk:  “Miele, er is geen betere”, die bedacht was in 1955. Het bedrijf had het imago van duurder dan gemiddeld, maar kwalitatief beter en vooral onverslijtbaar.

Philips

Philips is één van de beroemdste merken van de Nederlandse bodem en inmiddels wereld bekend. De geschiedenis van Philips begon in 1891 toen Gerard Philips in Eindhoven gloeilampen begon te maken. Door de jaren heen heeft Philips, alles wat te maken heeft met elektronica, geïmplementeerd met hun innovatie en techniek. De zakloze stofzuiger van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk.

Hoe kies ik de beste Stofzuiger zonder zak?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de best passende zakloze stofzuiger halen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn, namelijk:

Actieradius
De zakloze stofzuiger hebben een bepaalde actieradius. Vaak moet je deze stofzuiger aansluiten aan het stopcontact om het te kunnen gebruiken. Iedere stofzuiger heeft een bepaalde snoerlengte, waardoor je een beperkte actieradius hebt. Mocht je een groot huis hebben? Dan is het handiger om een stofzuiger te halen met een langere snoerlengte. Hierdoor hoef je niet tijdens jouw sessie te stoppen om de stofzuiger in een ander stopcontact te stoppen. Je kan ook kiezen voor een zakloze stofzuiger zonder snoer. Deze stofzuigers zijn vaak handiger en hebben geen beperkte actieradius. Vaak zijn deze stofzuigers wel prijziger.

Ook moet je rekening houden met jouw woning. Heb jij meerdere verdiepingen in jouw huis? Dan kan het vervelend zijn om ieder keer een zwaar stofzuiger ieder keer op en neer te tillen. Een licht apparaat is compacter.

Accessoires
Er zijn veel factoren, die een goede zakloze stofzuiger kunnen beïnvloeden. Heb jij een zachte vloer, harde vloer, tapijt, houten vloer, marmervloer of huisdieren? Het is handig om dit te weten. Met de meegeleverde accessoires kan je de mondstukken aanpassen, zodat de stofzuiger beter geschikt is. Heb je veel kieren en spleten in jouw huis? Dan kan je beter een stofzuiger halen met een meegeleverd mondstuk. Bedenk daarom van tevoren wat je precies wilt stofzuigen, zodat je de goede koop doet.

Capaciteit reservoir
De capaciteit van het reservoir speelt een factor. Tijdens het stofzuigen wordt het reservoir gevuld met vuil. Het heeft een aantal capaciteit, voordat het vol zit. De inhoud kan verschillen tussen tot 2,5L. Het reservoir is vaak eenvoudig te legen met een druk op de knop. Gebruik je jouw stofzuiger zonder zak vaak? Dan is het aangeraden om een grotere capaciteit te nemen. Hierdoor hoef je minder vaak te legen. Een groter reservoir is vaak ook hygiënischer, omdat je vaker het reservoir leegt. Hierdoor spaar je minder vuil op.

Filtratie
De filtratie is een belangrijke factor bij stofzuigers. De filter bepaalt hoe effectief de stof en vuil uit jouw omgeving opgezogen wordt. Mocht je last hebben van astma of allergieën? Dan is het handig om een stofzuiger aan te schaffen met een HEPA-graads filter. Deze filter vangt vuil, stof en andere allergenen op. Ze worden vervolgens gefilterd en niet vrijgelaten in de omgeving. Kijk daarnaast ook naar het gebruik van de filter. Vaak zijn de filters wasbaar, waardoor ze levenslang mee kunnen gaan!

Gewicht
Heb je vaak last van je rug? Of heb je veel trappen in je huis? Dan is het natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden met het gewicht. Het zou niet fijn zijn als je ieder keer een zware stofzuiger op en neer moet tillen. Probeer bij het aanschaffen van jouw stofzuiger rekening te houden met het gewicht van de stofzuiger.

Geluidsniveau
Bij iedere persoon is deze factor anders. Sommige vinden het geluid van de stofzuiger erg vervelend. Diverse stofzuigers kunnen met een laag geluidsniveau de stof en vuil opzuigen, terwijl andere meer geluid produceren. Het is belangrijk om ook te kijken hoeveel geluid een stofzuiger produceert, zodat jij zonder irritaties gaat stofzuigen.

Grootte van de zakloze stofzuiger
Bij het aanschaffen van een stofzuiger moet je rekening houden met de grootte van de zakloze stofzuiger. Heb je genoeg plek om jouw stofzuiger op te bergen? Mocht dit het geval zijn, dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Als je beperkt plek hebben, dan is het handig om een kleinere model te halen. Denk hierbij aan een stofzuiger met het reservoir aan de bovenkant. Deze zijn vaak makkelijker op te bergen en neemt minder ruimte in beslag. Een kleinere stofzuiger is vaak ook makkelijker te gebruiken en minder zwaar.

 • Zeer stil:  65 dB;
 • Stil: 66-69 dB;
 • Normaal: 70-75 dB;
 • Luid: ≥76 dB.

Snoerloze stofzuigers
Bij snoerloze stofzuigers komen andere factoren bij kijken. Voor meer informatie? Klik op deze link.

Zuigkracht vermogen
Het is belangrijk om rekening mee te houden wat voor vloeren jij wilt stofzuigen. Mocht je tapijt hebben en je hebt ook eens huisdieren thuis? Dan wil jij natuurlijk een stofzuiger hebben met een sterkere zuigvermogen. Op basis van deze factor kan jij de zuigkracht hoger of lager instellen. Dit kan op 3 manieren. Je kan een speciaal kopstuk hebben, die speciaal is ontworpen voor een specifieke vloertype. Vaak hebben de Dyson steelstofzuigers een Torque vloer zuigmond. Dit slimme mondstuk past zich automatisch aan op de ondergrond.

Daarnaast kan je de zuigkracht mechanisch regelen door middel van een schuif op de zijstang. Als de schuif dicht is, dan zuigt de stofzuiger zonder zak op het hardst. Als je minder hard wilt zuigen, dan kan je de schuif meer openen. Je kan de zuigkracht elektrisch bedienen door middel van een draaiknop, schuifknop of knoppen op het apparaat. Met de knoppen kan je verschillende standen selecteren tijdens het stofzuigen.

Budgetgerichte keuze van de beste Stofzuiger zonder zak van 2024

Een budgetgerichte keuze maken is afhankelijk naar jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht je op zoek zijn naar een grote actieradius en een groot capaciteit? Dan raden wij de Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine aan. Deze stofzuiger heeft een snoerlengte van 7,5 meter, een actieradius van 10 meter en een capaciteit van 2 liter.

Wil je een zakloze stofzuiger hebben met veel meegeleverde accessoires? Dan raden wij de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691. Deze stofzuiger heeft 6 meegeleverde accessoires, waardoor je bij ieder type vloer een ander kopstuk kunt gebruiken. Daarnaast heeft deze stofzuiger een actieradius van 8,4 meter en een groot capaciteit van 2,5 liter. In ons lijst produceert deze stofzuiger ook het minst geluid: 67 dB.

Wil je een zakloze stofzuiger ook kunnen wassen? Dan raden wij de Thomas Aqua Pet&Family stofzuiger aan. Deze stofzuiger heeft een geïntegreerd waterspuitstuk. Dit kan je ook vergelijken als de schrob- en zuigmachine. Deze stofzuiger is ideaal voor het verwijderen van dierenharen en vlekken. Je kan met dit product ook vloeistoffen opzuigen. Hierdoor heb je minder dweilwerk. Je kan rond twee liter water opzuigen en daarnaast verfrist de aqua-freshair-box de lucht. Hierdoor kan jij je woning ontdoen van nare geurtjes.

Vrijwel ieder stofzuiger is voorzien van een goed filter. Wil je op basis van de kosten een beslissing maken? Dan raden wij de AEG LX7-2-CR-A aan. Deze beschikt over een wasbare HEPA filter.

Mocht het gewicht en de grootte van de stofzuiger een belangrijke factor voor jou zijn? Dan raden wij de Dyson V15 Detect Absolute aan. Deze stofzuiger heeft een gewicht van 3,1 kg en heeft een compact formaat. Het reservoir zit aan de bovenkant, waardoor je geen reservoir karretje overal naartoe hoeft te brengen. Ook heeft deze stofzuiger geen snoer, waardoor je overal kunt stofzuigen. Zorg wel ervoor dat je de stofzuiger na gebruik weer in de lader stopt, zodat het bij het volgend gebruik weer gereed staat. Deze stofzuiger kan je ook gemakkelijk transformeren tot een kruimelzuiger. Door het verwijderen van de buis en het gebruik van verschillende accessoires kan je gemakkelijk deze stofzuiger gebruiken in de auto, op diverse meubels en op de trap.

Samenvatting beste Stofzuigers zonder zak van 2024

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Het is belangrijk om een schoon en stofvrij huis te hebben. Na een zware werkdag kom je thuis in een schoon huis. Je kan dan pas echt genieten van jouw avondje thuis. Hieronder sommen wij de beste stofzuigers zonder zak van 2024 op:

Zo heeft iedere stofzuiger zonder zak z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben van jouw toekomstige zakloze stofzuiger. In dit artikel hebben wij de beste zakloze stofzuiger onderbouwd. Mocht je meer interesse hebben in de Dyson steelstofzuigers? Kijk gerust naar ons artikel over de Dyson steelstofzuiger. Ook kan je andere artikelen vinden, zoals de steelstofzuiger met dweilfunctie, de kruimeldief, de vloerreiniger of de stoomreiniger. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over Stofzuiger zonder zak

Hoe onderhoud ik mijn Stofzuiger zonder zak?

Leeg na elke schoonmaakbeurt altijd de stofcontainer. Maak de stof/luchtfilter schoon door deze te wassen indien het wasbaar is en vervang de filter wanneer deze niet meer naar behoren functioneert. Reinig vervolgens de buitenkant en de borstels van de stofzuiger.

Is de Stofzuiger zonder zak goedkoper dan een Stofzuiger met zak?

Een stofzuiger zonder zak is altijd goedkoper dan een stofzuiger met zak. Je hoeft geen stofzuiger zakken meer te kopen. Wel moet je eens in de zo veel tijd de luchtfilter vervangen. Bij enkele stofzuigers zonder zak zijn de filters wasbaar. Hierdoor betekent dat je nog voordeliger uit bent door een lagere onderhoudskosten.