Beste Stijltang
Techform.nl

Beste Stijltang van 2024

Een stijltang hebben is tegenwoordig onmisbaar in het leven. Een stijltang is niet alleen bedoeld om je haar steil te maken. Met de juiste technieken kan je je haar ook golvend of krullend maken. Er zijn veel soorten stijltangen aanwezig met verschillende technieken. Hierdoor kan het lastig zijn om de best passende stijltang te vinden.

Beste Stijltang

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste stijltang voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste stijltangen voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van de stijltang. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de stijltang, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Stijltang van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een stijltang? Dan wil jij weten: wat is de beste stijltang? Uit onze test is gebleken dat De L’Oréal Professionnel Steampod 4 de beste stijltang is van 2024. Dit apparaat is een professionele stoomstijltang. Deze stijltang maakt gebruik van de zachtheid en kracht van stoom, waardoor je haar getransformeerd en beschermd wordt. De stijltang heeft een geïntegreerde kam, dat je haar op zijn plek houdt en ontklit tijdens het gebruik. Dit apparaat heeft een ingebouwde waterreservoir. De stijltang heeft een handige snoer, die 360 graden kan ronddraaien. Overige goede eigenschappen van de stijltang is: geschikt voor alle haartypes, makkelijk tijdens het gebruik, bevat 3 temperatuurstanden en bevat stoomkracht in combinatie met de reparatie van pro-keratine.

De top 10 beste Stijltangen van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 stijltangen van jouw favoriete online webshops!

Wat is een Stijltang en hoe werkt het?

Tegenwoordig heeft iedereen wel een stijltang thuis liggen. Een stijltang is een instrument om je haren glad te strijken, dankzij de twee verwarmde platen aan iedere kant. Door de tang tegen elkaar aan te drukken, kan jij jouw haar steil maken. Je kan natuurlijk de stijltang ook gebruiken om concrete vormen te geven in je haar, zoals golvend of zelfs krullend. Natuurlijk moet je ook de juiste technieken gebruiken. Dit wordt later in het artikel besproken.

Mocht je toch benieuwd zijn hoe de stijltang werkt? Jouw haar heeft een beschermend eiwit, genaamd keratine. Keratine beschermt en herstelt het haar, de huid en de nagels. Deze stof zorgt voor flexibiliteit en kracht. Een stijltang geeft op een constante en uniforme manier warmte voor het haar, waardoor nieuwe haarstijlen gecreëerd kunnen worden. Voor veel fabrikanten is het een uitdaging om een goede balans te vinden tussen de juiste temperatuur en goede resultaten, zodat het haar niet wordt beschadigd. Er zijn verschillende technieken aanwezig in een stijltang om je haren mee te kunnen stijlen. In het volgend stuk wordt dit uitgebreid besproken.

Welke type technologieën zijn er aanwezig?

Er zijn verschillende type technologieën aanwezig bij de stijltang. Hieronder worden deze soorten uitgebreid besproken.

Keramische platen
De stijltang bestaat uit twee platen. Platen, die van keramiek zijn gemaakt, verspreidt de warmte gelijkmatig over elk oppervlak. Dit materiaal is één van de meest gebruikte materialen voor stijltangen. Daarnaast is er ook een onderscheid tussen platen van keramiek en keramische coating. De keramische coating heeft een klein laagje keramiek met daaronder platen van aluminium. De keramiek kan na verloop van tijd slijten, waardoor er uiteindelijk alleen aluminium overblijft. Dit is erg schadelijk voor het haar. Het is aangeraden om te kiezen voor een stijltang met keramische platen om slijtage te voorkomen. De keramische platen zijn geschikt voor normaal tot fijn haar. Deze platen beschermen je haar, omdat het infrarode warmte afgeeft. Het voorkomt vervaging en uitdroging van gekleurd haar.

Toermalijn gesteente
Je kan ook kiezen voor een stijltang met een gesteente, namelijk toermalijn. Deze gesteente is fijngemalen en gemengd met keramiek of titanium. Keramiek en toermalijn gesteente hebben dezelfde kenmerken. De toermalijn gesteente maakt je haar nog gladder en is ook geschikt voor alle haartypen.

Ionische technologie
Tegenwoordig kunnen stijltangen ook ionische technologie bevatten. De keramische en toermalijn elementen produceren negatieve ionen. Het haar bevat positieve ionen, denk hierbij aan een elektrische lading, die ervoor zorgt dat het haar statisch wordt. Hierdoor is het lastig om je haar in model te brengen. Met de ionische technologie (negatieve ionen) is er een tegenwerking, waardoor dit wel mogelijk is. De negatieve ionen zorgen voor een beschermd en glanzend haar. Vaak hebben de duurdere of professionele stijltangen deze ionische technologie.

Titanium platen
Je kan ook kiezen voor een stijltang met titanium platen. Deze platen zijn steviger en is geschikt voor dikker haar, kroeshaar of krullen. De titanium platen gaan lang mee en kan je ook vaak gebruiken. De platen zorgen ook ervoor dat de warmte egaal over het haar wordt verspreid. Deze is zeker belangrijk voor de bescherming van het haar. De professionele stijltangen hebben vaak de titanium platen, omdat ze geschikt zijn voor alle haartypes.

Stijltang met stoom
Als laatst kan je ook kiezen voor een stijltang met stoom. Deze stijltang heeft een extra functie bijgekregen. Er wordt stoom door het haar geblazen. Hierdoor worden de haarvezels verzorgd in plaats van beschadiging door de hitte. Daarnaast gaat het stijlen vele malen sneller dan je gewend bent. De stijltang met stoom is zeker geschikt voor dik, kroes of krullend haar. Door de verzorgende werking is het ook te gebruiken voor beschadigt haar.

Beste Stijltangen van 2024


L’Oréal Professionnel Steampod 4

De L’Oréal Professionnel Steampod 4 Stijltang is een professionele stoomstijltang, geschikt voor het creëren van steil, wave & krul haartype. Deze stijltang maakt gebruik van de zachtheid en kracht van stoom, waardoor je haar getransformeerd en beschermd wordt. De stijltang heeft een geïntegreerde kam, dat je haar op zijn plek houdt en ontklit tijdens het gebruik. Deze stijltang heeft een ingebouwde waterreservoir met een capaciteit van 13ml. Je kan stijlen tot 192 meter haar zonder bij te vullen. De stijltang heeft een handige snoer, die 360 graden kan ronddraaien.

Overige kenmerken van de stijltang is: geschikt voor alle haartypes, makkelijk tijdens het gebruik, bevat 5 temperatuurstanden, 3x snellere styling, 95% minder schade en bevat stoomkracht in combinatie met de reparatie van pro-keratine. Deze zorgen voor een sublieme glans en een ultieme diepgaande behandeling van het haar. Je kan eenvoudig dit apparaat meenemen met de reispouch.

Merk:
L’Oréal Professionnel.
Min. & max. temperatuur:
180 – 210°C.
Gewicht product:
1,4 kg.

L’Oréal Professionnel Steampod 4 - Vierde generatie stijltang met stoomtechnologie

Keramische coating / Stoom styler / Temperatuur instelbaar / 60 sec. opwarmtijd / Meedraaiend snoer / 3 temperatuurstanden / geïntegreerd kam.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Heeft een geïntegreerd waterreservoir voor extra gebruiksgemak;
 • Kan zowel het haar stijlen als krullen en een wave creëren;
 • Na 30 min ongebruikt schakelt de stijltang automatisch uit;
 • Bevat een geïntegreerd kammetje dat je haar goed op zijn plek houdt en tegelijk je haar ontklit;
 • Een handige snoer, die 360 graden kan ronddraaien.

Minpunten

 • Het waterreservoir moet aangevuld worden.

Philips Moisture Protect HP8372/00

Met de Philips Moisture Protect HP8372/00 Stijltang voorkom je statische elektriciteit voor glanzend, pluisvrij en glad haar. De stijltang heeft ingebouwde sensoren, die je haar 30 keer per seconde beoordeelt. Daarnaast past de stijltang de temperatuur aan om te voorkomen dat jouw haar uitdroogt of beschadigd raakt. Bij het gebruik duurt het 15 seconden om de stijltang op te warmen.

Overige kenmerken van deze stijltang is: 3 digitale temperatuurinstellingen, bevat een verborgen display, de ionenconditioner, heeft flexibele keramische platen en natuurlijk de Moisture Protect technologie & -sensor.

Merk:
Philips.
Min. & max. temperatuur:
150 – 200°C.
Gewicht product:
0,66 kg.

Philips Moisture Protect HP8372/00 - Stijltang

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Keramische coating / Temperatuur instelbaar / 15 sec. opwarmtijd / 3 temperatuurstanden / MoistureProtect-sensor / Reisetui.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Een snelle opwarmtijd van 15 seconden;
 • De stijltang is snel en zorgt ook voor meer verzorging met het krachtige verwarmingselement;
 • De innovatieve sensor zorgt voor perfect vochtbehoud en een ideale hitteregeling;
 • Bij aankoop krijg je een etui meegeleverd. Deze is handig als je de stijltang overal meeneemt.

Minpunten

 • Geen titanium bedekte platen.

CHI G2

De CHI G2 Stijltang is een professionele stijltang, die speciaal ontworpen is om elk haartype te steilen. Deze stijltang is een stijltang en krultang in één. Je kan met een handomdraai mooie krullen of steile lokken maken. De stijltang bevat titanium platen met keramische- en ionen technologie in verwerkt. Bij het gebruik van de stijltang zijn de platen binnen 40 seconden opgewarmd. Op de stijltang is een display ingebouwd, waar je de temperatuur duidelijk op ziet staan. Daarnaast heeft deze stijltang 27 standen met drie voorgeprogrammeerde temperatuurstanden.

Overige kenmerken van de stijltang is: een lange snoerlengte van 3m, een garantie van 2 jaar, heeft 27 standen en bevat 3 vaste temperatuurinstellingen voor ieder haartype. Deze is op de display te zien. Iedere voorgeprogrammeerde temperatuurinstelling heeft een eigen kleur, zodat je goed onderscheid kunt maken van de stand.

Merk:
CHI.
Min. & max. temperatuur:
160 – 220°C.
Gewicht product:
0,45 kg.

CHI G2 - Stijltang - Mat zwart

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Volledig Keramisch / Titanium platen / Krultang en stijltang in één / Temperatuur instelbaar / 27 standen / 40 sec. opwarmtijd / Meedraaiend snoer / 3 vaste temperatuurstanden / Hittebestendige mat / Afgeronde platen.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Keramische- en ionen technologie voor extra bescherming;
 • Geschikt voor elke haartype door de instelbare temperatuur;
 • De platen zijn van 100% titanium;
 • Krultang en stijltang in één;
 • Vaste temperatuurinstelling voor elk haartype en aangegeven met een kleur op het display;
 • Bij aankoop krijg je een hittebestendige mat erbij.

Minpunten

 • De stijltang wordt niet meegeleverd met extra accessoires.

Remington S8500 Shine Therapy 

De Remington S8500 Shine Therapy Stijltang geeft je haar een verzorgende glansboost. De keramische coating is geïmpregneerd met verzorgende arganolie, die door warmte wordt geactiveerd. Tijdens het steilen wordt deze op het haar afgegeven. Je krijgt hierdoor een levendig en glanzend kapsel. De stijltang heeft variabele temperatuurinstellingen tot 230ºC en is geschikt voor ieder haartype. De stijltang heeft 15 seconden nodig om warm te worden.

Een aantal kenmerken wat deze stijltang heeft, zijn o.a. een automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur, een draaibaar snoer, een digitale temperatuurinstelling met LCD display, een hittebestendige opberghoes en flexibel bewegende platen voor een gelijkmatige druk op het haar.

Merk:
Remington.
Min. & max. temperatuur:
150 – 230°C.
Gewicht product:
0,39 kg.

Remington S8500 Shine Therapy

Keramische warmte-elementen / Keramische coating / Temperatuur instelbaar / 15 sec. opwarmtijd / 9 temperatuurstanden / Draaibaar snoer / Automatisch uit functie / Reisetui / Afgeronde platen.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De temperatuur kan tussen 150 tot 230°C. Het is geschikt voor zowel elk haartype;
 • Na 60 min ongebruikt schakelt de stijltang automatisch uit;
 • De stijltang is binnen 15 seconden klaar voor gebruik;
 • Bij aankoop krijg je een hittebestendige opberghoes erbij.

Minpunten

 • De stijltang bevat geen negatieve ionen technologie om statisch haar tegen te werken.

Max Pro Evolution

De Max Pro Evolution Stijltang is voorzien van 100% titanium platen. Deze beschermen optimaal het haar tijdens het krullen of stijlen. Vanwege het lichtgewicht van de stijltang is het makkelijk te gebruiken en geliefd bij professionals, zoals haarstylisten en kappers. De stijltang is uitgerust met de negatieve ionen technologie, dat zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten. Dit proces heeft een gezond effect op het haar en geeft een natuurlijke glans. Bovendien zorgen de negatieve ionen voor een langdurig resultaat.

Een aantal kenmerken wat deze stijltang heeft, zijn o.a. een levenslange garantie, een ruime selectie van temperaturen tussen 130 tot 230°C, een LCD display, een automatisch uit functie na 60 min ongebruikt te zijn en binnen 6 seconden klaar voor gebruik.

Merk:
Max Pro.
Min. & max. temperatuur:
130 – 230°C.
Gewicht product:
0,674 kg.

Max Pro Evolution Stijltang - Zwart - Levenslange Garantie - Hair Straightener - Alle Haartypes - Krullen

Ionentechnologie / Titanium platen / Temperatuur instelbaar / 6 sec. opwarmtijd / 10 temperatuurstanden / Automatisch uit functie / Levenslange garantie / Afgeronde platen.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De ionen technologie zorgt dat het haar minder statisch wordt en geeft een langdurig resultaat;
 • De stijltang is binnen 6 seconden klaar voor gebruik;
 • De temperatuur kan tussen 130 tot 230°C. Het is geschikt voor zowel elk haartype;
 • Na 60 min ongebruikt schakelt de stijltang automatisch uit;
 • Bij aankoop heb je een levenslange garantie.

Minpunten

 • De buitenkant kan erg warm worden.

Braun Satin Hair 7 ST780

De Braun Satin Hair 7 ST780 Stijltang heeft als enige een SensoCare technologie. De SensoCare technologie van Braun is een nieuwe innovatie in de haarverzorgingsindustrie. Het brengt het stylen van haar naar het volgende niveau. Met de SensoCare is het mogelijk om geweldige stijlen te creëren met extra haarbescherming. Hierbij is te denken aan steil, golvend of krullend haar. De resultaten zijn natuurlijk glad, glanzend en pluisvrij haar. De SensoCare biedt ook bescherming voor je haarkleur tegen het vervagen door hittebeschadiging.

De stijltang heeft ingebouwde sensoren, die 20 keer per seconde het haar leest en past de temperatuur aan, zodat je haar de ideale behandeling en bescherming krijgt. Een aantal kenmerken wat deze stijltang heeft, zijn o.a. een 100% keramische plaat, een persoonlijke display met feedback en voor maximaal 3 gebruikers bewaart de stijltang de persoonlijke haarcondities.

Merk:
Braun.
Min. & max. temperatuur:
120 – 200°C.
Gewicht product:
0,55 kg.

Braun Satin Hair 7 ST780 - SensoCare Stijltang

Keramische warmte-elementen / Keramiek / Temperatuur instelbaar / 30 sec. opwarmtijd / 9 temperatuurstanden / SensoCare.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De stijltang met keramische platen is duurzaam;
 • De temperatuur is instelbaar tussen 120°C tot 200°C graden;
 • Een intelligente SensoCare technologie geeft mooie resultaten voor je haar.

Minpunten

 • De stijltang bevat geen (negatieve) ionen technologie om statisch haar tegen te werken.

BaByliss Steam Pure ST495E

De BaByliss Steam Pure ST495E gaat ervoor zorgen dat je haar gezond wordt gestyled. De micro steam herstelt de vochtbalans in het haar, waardoor het haar in perfecte conditie blijft. De stijltang heeft een waterreservoir, die geschikt is voor 10 min lang steilen. De micro steam ontspant de haarvaten en sluiten de haarschubben. Hierdoor krijgt je haar een langdurig glanzend resultaat. Naast steil haar kan je met deze stijltang ook krullen maken met een handomdraai. Dankzij de chromen ronde buitenkant wordt de buitenkant van de stijltang ook warm, waardoor je meer haar looks kan creëren.

Een aantal kenmerken wat deze stijltang heeft, zijn o.a. een diamond ceramic coating, voorzien van LED display, een meedraaiend snoer, 2 afneembare siliconen beschermdopjes, afneembare steil kammetjes en een opberg/hittebestendige matje.

Merk:
BaByliss.
Min. & max. temperatuur:
150 – 230°C.
Gewicht product:
0,15 kg.

BaByliss Steam Pure Stoomstijltang ST495E - 39mm platen - Krulfunctie

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Keramische coating / Stoom styler / Temperatuur instelbaar / 15 sec. opwarmtijd / 5 temperatuurstanden / Meedraaiend snoer / Afneembare steil kammetjes / Hittebestendige mat / Afgeronde platen.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De volledig keramische tang is duurzaam;
 • Herstelt het vochtbalans in het haar door de micro steam;
 • Geschikt voor ieder haartype, zelfs gekleurd haar;
 • Bevat afneembare steil kammetjes. Je haar wordt evenredig tussen de platen geplaatst en het ontklit je haar;
 • Bij aankoop krijg je een opberg/hittebestendig matje erbij.

Minpunten

 • Minder geschikt voor kort haar;
 • De stijltang kan vrij groot zijn in je hand.

Dyson Corrale

De Dyson Corrale Stijltang heeft een intelligente systeem, waardoor het steilen van het haar minder schadelijk en gemakkelijker maakt. Deze stijltang is de enige met flexibele platen, die zich aanpassen om het haar te verzamelen. Je kan met deze stijltang je haren stijlen met of zonder snoer.

Een aantal kenmerken wat deze stijltang heeft, zijn o.a. een intelligente warmteregeling, een krachtige 4-cellige lithium-ion batterij voor thermische prestaties, een batterijduur van 30 minuten, een garantie van 2 jaar, een lange snoerlengte van 4,3m en flexibel om overal mee te nemen.

Merk:
Dyson.
Min. & max. temperatuur:
165 – 210°C.
Gewicht product:
0,56 kg.

Dyson Corrale Koper/Nikkel

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Keramische coating / Intelligente warmteregeling / Temperatuur instelbaar / 2 sec. opwarmtijd / Magnetische 360° oplaadkabel / 3 temperatuurstanden / Reisetui / Met of zonder snoer te gebruiken / Afgeronde platen.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Een stijltang, die met of zonder snoer, gebruikt kan worden;
 • Bevat flexibele platen, die zich aanpassen om het haar te verzamelen;
 • Een geïntegreerde sensorsysteem reguleert de temperatuur van de platen 100 keer per seconde;
 • Een batterijduur van 30 min. Je kan de stijltang overal meenemen met de reisetui;
 • Een lange snoer van 4,3m en een magnetische 360° oplaadkabel voor de hybride oplaadmodus.

Minpunten

 • Kan best prijzig zijn.

Welke merken maken de beste Stijltang?

BaByliss

Het merk “BaByliss” is al meer dan 50 jaar de specialist in beauty. Het is opgericht door een Franse kapper, die eerst begon met een elektrische krultang. De naam is geïnspireerd door zijn muze Brigitte Bardot en zo heeft zijn passie voor mooi haar vele andere kwalitatieve haarinnovaties gezorgd. BaByliss is in de heden het merk voor premium stylingtools en kan jij thuis de mooiste resultaten behalen met hun producten. BaByliss heeft met zekere zin goede stijltangen en veel tevreden kopers.

CHI

CHI begrijpt als je last hebt van futloos haar of het gevoel hebben dat je haar je tegenwerkt. Zij bieden professionele hulp voor jouw bad hair day. CHI staat voor Cationic Hydration Interlink en is opgericht door Farouk Systems USA. CHI is één van de snelst groeiende merken in professionele kapsalons. Van stylings- of reinigingsproducten tot haarstylingsapparaten, bij CHI vind je diverse haarproducten die perfect voor jouw haar zijn. Geef je haar de behandeling die het verdient, dankzij verschillende technologieën, zoals de negatieve ionen, keramische platen, etc.

Max Pro

Met de Max Pro producten is een bezoek bij de kapper niet meer nodig. Door de nieuwste technologieën van Max Pro ga je mee met de ontwikkeling van het bedrijf. Al sinds 2013 brengt Max Pro haarstylingtools op de markt. Ze staan bekend om het bieden van topkwaliteit. Max Pro heeft een uitgebreid assortiment aan innovatieve producten, die je haar verzorgen en beschermen. Er zijn vele producten beschikbaar, zoals krultangen, stijltangen, föhns, etc. Deze producten zijn ook nog eens eenvoudig te gebruiken. Het creëren van glanzend stijl haar of perfecte krullen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Remington

Remmington is opgericht in 1937 en verkoopt wereldwijd hun stijltangen. Naast stijltangen staat Remmington ook bekend voor de krultangen, föhns en scheerapparaten voor mannen. Remmington valt ook onder de populairste merken voor stijltangen en is met zekere zin ook een goede investering.

Hoe gebruik je een Stijltang?

Een stijltang gebruik je altijd als je haar droog is. Mocht je net uit te douche komen? Dan is het belangrijk om je haar goed droog te maken. Sommige stijltangen bevatten een wet&dry-functie, waardoor je deze meteen kan gebruiken. Wij raden altijd aan om je haar goed op te drogen met een föhn, voordat je je haar gaat stijlen. Met een föhn kan je je haar al in model föhnen. Tijdens het gebruik van de stijltang verloopt dit proces veel sneller.

Je kan van tevoren gebruik maken van hittebestendige producten om je haar extra goed te beschermen. Zorg eerst ervoor dat de spray goed je haar intrekt, voordat je gaat beginnen met steilen. Mocht je best klunzig zijn, dan is het ook handig om je handen goed te beschermen. Het gebruik van hittebestendige handschoenen kunnen veel wonderen verrichten. Zo voorkom je brandwonden en littekens.

De stijltang is oorspronkelijk bedoeld om je haar recht te zetten. Hou een kleine secties droog haar klem tussen de platen en met een langzame beweging strijk je je haar naar beneden. Naast steil haar kan je ook verschillende effecten en stijlen creëren met de stijltang. Je kan je haar een golvend effect geven. Met kleine rotaties in je haar kan je een mooi golvend effect creëren. Je kan ook gaan voor gelijke pijpenkrullen. Hiervoor moet je meer rotaties maken met kleine secties van het haar. Je creëert mooie resultaten voor een andere look.

Welke Stijltang is geschikt voor jouw haartype?

Iedere persoon heeft een bepaald haartype. Aan de hand van jouw eigen haartype kan je al snel beslissen wat voor soort stijltang je moet aanschaffen.

Dun en fijn haar
Mocht je dun en fijn haar hebben? Dan kan jouw haar makkelijk beschadigd raken. Er wordt aangeraden om een stijltang aan te schaffen met meerdere warmtestanden. Je kan flexibel de warmte regelen. Bij dun en fijn haar heb je relatief weinig warmte nodig, omdat fijn haar makkelijk te stijlen is. De beste soort stijltang voor dun en fijn haar is een stijltang met keramische platen.

Dik haar
Mocht je dik haar hebben? Dan heb je een stijltang nodig met hogere warmtestanden. Het is niet handig om een stijltang te nemen met een lage temperatuur. Hierdoor moet je meerdere keren over dezelfde plek heen gaan, waardoor de kans toeneemt op beschadiging. Een stijltang met een hogere warmtestand kan je met één of twee bewegingen het haar stijl maken. De beste soort stijltang voor dik haar is een stijltang met titanium platen.

Krullend of kroes haar
Mocht je krullend of kroes haar hebben? Dan heb je één van de moeilijkste haartype om te stijlen. Schaf een stijltang aan met bredere platen, zodat deze makkelijker je haar steil kan maken. De beste soort stijltang voor krullend of kroes haar is een toermalijn stijltang.  

Beschadigd haar
Mocht je last hebben van beschadigd haar? Dan moet je een stijltang zoeken met meerdere warmtestanden. Je lokken worden dan niet blootgesteld aan extreme temperaturen. Het is aangeraden om een hete haarborstel aan te schaffen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld voor een glad eindresultaat. De beste soort stijltang voor beschadigt haar is een stijltang met titanium platen in combinatie met ionische technologie.

Hoe kies je de beste Stijltang?

Het maken van de juiste keuze kan lastig zijn. Je zou in het begin denken dat het makkelijk is om een stijltang te kiezen. Er zijn verschillende type technologieën aanwezig bij de stijltang. Je haartype speelt als eerst een rol. Natuurlijk zijn er ook andere factoren aanwezig. Deze factoren worden hieronder uitgebreid toegelicht.

Instelbaar temperatuur
Schaf je een goedkoop en simpele stijltang? Dan kan het zijn dat de temperatuur niet instelbaar is. In veel gevallen is dit zeker niet handig. Tegenwoordig is deze functie zeer belangrijk geworden. Hiermee kan je de temperatuur van de platen gemakkelijk aanpassen. Iedereen heeft een ander type haar. Bij elk type vereist een ander soort temperatuur. Het is noodzakelijk deze functie te hebben op de stijltang, zodat jij de perfecte temperatuur kan selecteren voor jouw specifieke haartype. De gemaakte selectie in dit artikel beschikken allemaal tot deze functie.

De juiste vorm
Mocht je niet veel afweten van een stijltang? De platen van de stijltang kunnen ook afgerond zijn aan de buitenranden. Hierdoor kan je de stijltang omzetten in een krultang. Mocht je variatie in je haar willen, dan kan de afgeronde platen zeker van pas komen. Ben jij meer een persoon die altijd met stijl haar rondloopt? Dan is een stijltang met scherpe randen al genoeg. Het is wel minder aanpasbaar, maar het kan je meer steil haar geven.

De juiste platen
In het kopje “Welke type technologieën zijn er aanwezig?” is te lezen dat er verschillende soorten platen aanwezig zijn. Iedere plaat is toch iets beter voor een bepaald haartype. Mocht je een stijltang aanschaffen? Houd in je achterhoofd welk haartype jij hebt, zodat je niet de stijltang verkeerde haalt. Hieronder wordt kort samengevat over deze soorten:

 • Keramische stijltang: Goed voor dun en fijn haar;
 • Titanium stijltang: Goed voor dik haar;
 • Toermalijn stijltang: Goed voor krullend en kroes haar;
 • Stijltang met ionische technologie: Goed voor statisch haar;
 • Stijltang met stoom: Goed voor dik, kroes, krullend en zelfs beschadigt haar.

De breedte van de platen
De breedte van de platen is ook een belangrijke factor. Hoe breder de platen zijn, des te sneller je het haar kunt stylen. De bredere platen zijn goed geschikt voor mensen met dik, kroes of krullen haar. Mocht je dun haar hebben, dan merk je vaak dat te veel warmte wordt toegepast, waardoor de kans groter is dat je haar wordt beschadigd.

Meegeleverde hulpstukken
Bij sommige stijltangen krijg je meegeleverde hulpstukken erbij. Ben je geneigd om vaak jouw kapsel te veranderen, dan kunnen deze hulpstukken jou goed van pas komen. Het is handig om een stijltang te kiezen die wisselbare onderdelen aanbieden. Een voorbeeld is een stijltang die afneembare steil kammetjes heeft. Hierdoor kan jij het haar goed op zijn plek houden tijdens het stylen. Daarnaast ontklit je meteen je haar tijdens jouw sessie.

Snelle opwarming
Iedere stijltang heeft een bepaalde tijd nodig om warm te worden. De één heeft 15 seconden nodig en de ander heeft 60 seconden nodig om warm te worden. Mocht je vaak veel haast hebben? Dan kan een snelle opwarming van de stijltang een handige functie zijn.

Temperatuurbereik
Het temperatuurbereik van de stijltang is ook een belangrijke factor. Iedere stijltang gaat tot een maximaal temperatuur. Je kan op basis van het temperatuurbereik sneller een keuze maken. Iedere haartype heeft een ideale temperatuur:

 • Dun en fijn haar: 140 – 190°C.
 • Dik haar: 190 – 210°C.
 • Krullend of kroes haar: 210 – 215°C.
 • Beschadigd of gekleurd haar: 80 – 140°C.

Je kan ook een stijltang aanschaffen met een groot bereik. De stijltang kan ingezet worden voor elk haartype. Een stijltang met veel standen kan zeker ook handig zijn. Je kan de stijltang op een specifieke temperatuur of stand instellen voor jouw haartype.

Budgetgerichte keuze van de Stijltang van 2024

Een budgetgerichte keuze maken is afhankelijk van jou haartype. Bij elk haartype is een ander soort stijltang beter passend. Mocht je op zoek zijn naar een stijltang met keramische platen? Dan raden wij de Philips Moisture Protect HP8372/00 aan. Deze stijltang beschikt tot ionen technologie. De stijltang neemt statische elektriciteit van het haar weg en zorgt ook voor het haar. Daarnaast bevat deze stijltang ook sensoren, die je haar 30 keer per seconde beoordeelt.

Mocht je op zoek zijn naar een stijltang met titanium platen? Dan raden wij de Max Pro Evolution aan. Deze stijltang heeft afgeronde platen aan de buitenkant, waardoor het ook mogelijk is om deze stijltang te gebruiken om krullend of golvend haar te creëren. Deze stijltang met titanium platen heeft 10 standen met een groot temperatuurbereik: 130°C – 230°C. Daarnaast krijg je bij aankoop van deze stijltang een levenslange garantie!

Mocht je op zoek zijn naar een stijltang met stoom? Dan raden wij de BaByliss Steam Pure ST495E aan. Deze stijltang heeft de nieuwst innovatie, namelijk de micro steam. De micro steam herstelt de vochtbalans in het haar, waardoor het haar in perfecte conditie blijft. De micro steam zorgt er ook voor dat de haarvaten ontspant en sluit de haarschubben. Hierdoor krijg het haar een langdurig glanzend resultaat. Deze stijltang bevat ook keramische warmte-elementen met ionen technologie.

Ben je specifiek op zoek naar een bepaald functie op een stijltang, namelijk:

 • Een stijltang met veel standen, namelijk 27 standen. Daarnaast heeft de stijltang een lange snoerlengte van 3 meter – CHI G2;
 • Een stijltang met of zonder snoer. Deze stijltang kan je flexibel overal meenemen door de batterij. Daarnaast beschikt de stijltang tot flexibele platen en intelligente warmteregeling – Dyson Corrale;
 • Een stijltang met een opzetkam. Deze opzetkam zorgt ervoor dat je haar op z’n plek blijft tijdens het stylen en onklit ook je haar – L’Oréal Professionnel Steampod 4

Mocht budget een belangrijke factor zijn? Dan zijn deze stijltangen een goed aankoop. Op gebied van prijs- en kwaliteitverhouding scoren ze erg hoog:

Mocht je budget veel hoger zijn? Dan raden wij de duurdere varianten van de stijltangen aan. Op gebied van kwaliteit zijn deze stijltangen duurzamer en geeft een betere werking.

Samenvatting beste Stijltangen van 2024

Een stijltang uitkiezen kan best lastig zijn. De stijltang is niet alleen bedoeld om je haren steil te maken. Met de juiste technieken kan jij jouw haar ook golvend of krullend maken. Er zijn veel verschillende type stijltangen aanwezig. Voor een persoon met dik haar is een stijltang met titanium platen beter en voor een andere persoon met dun haar is een stijltang met keramische platen beter. Niet alleen is de type stijltang belangrijk, maar de juiste temperatuur voor elk haartype is ook erg belangrijk. Elk haartype heeft een ander soort temperatuur nodig. Zo zijn er meerdere factoren aanwezig, die een rol kunnen spelen voor het maken van een keuze. Toch niet zo simpel om een stijltang uit te kiezen. Hieronder hebben wij de beste stijltangen van 2024 op een rijtje voor jou gezet:

Iedere stijltang heeft zijn plus- en minpunten. In dit artikel hebben wij per product beschreven en overzichtelijk gemaakt. Kijk wat voor functies jij op jouw stijltang wilt hebben, zodat je sneller een keuze kan maken. Combineer de stijltang met de föhn voor krullen of een gewone föhn. Of liever krullen gewild? Bekijk dan ons artikel over de krultang. Hopende wij jou hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en verhelp je bad hair day met jouw stijltang.


Veelgestelde vragen over de Stijltang

Hoe bescherm jij je haar bij het gebruik van een Stijltang?

Maak altijd gebruik van een hittebestendige spray, voordat je een stijltang op je haar gaat gebruiken. Zo creëer je een extra beschermingslaag. Daarnaast is het belangrijk om de juiste temperatuurinstellingen te gebruiken en vermijd het gebruik van te hoge temperaturen.

Kan ik een Stijltang gebruiken op nat haar?

Nee, het is sterk afgeraden om een stijltang te gebruiken op nat haar. Wacht tot je haar compleet droog is, voordat je een stijltang gaat gebruiken. Een stijltang gebruiken op nat haar zal het haar beschadigen, omdat het vocht nog in het haar zit. De hitte kan leiden tot schade aan de haarstructuur

Hoe onderhoud ik mijn Stijltang?

Reinig de stijltang na gebruik. Wanneer het apparaat is afgekoeld, verwijder dan alle haarproduct resten en oliën van de hitteplaten. Hiermee behoud je schone hitteplaten en is de stijltang klaar voor het volgend gebruik.