Beste steelstofzuiger van 2021
Techform.nl

Dyson Steelstofzuiger Review 2022

Grondige, veelzijdige en krachtige reiniging voor in en om je huis met de Dyson Steelstofzuiger.
Grondige, veelzijdige en krachtige reiniging voor in en om je huis met de Dyson Steelstofzuiger.

Voor elke huishouden is een goede stofzuiger een must. Iedere week doen wij minimaal één keer grote schoonmaak. Sommige doen het om de 2~3 dagen. Een goede stofzuiger beschikken is al een goed begin. In dit artikel wordt besproken over de Dyson Steelstofzuiger. Deze stofzuiger is zakloos, die geschikt is voor alle vloertypen. De Dyson steelstofzuigers zijn snoerloos, waardoor je eindeloze bewegingsvrijheid hebt. Je kan tot een uur mee stofzuigen. Hiermee kan je zeker heel je huis mee stofzuigen. Vervolgens laad je de steelstofzuiger in het meegeleverde basisstation. Binnen 5 uur is je Dyson weer volledig opgeladen. De Dyson Steelstofzuigers zijn makkelijk om te toveren tot een kruimelzuiger. Enkel door de opzetstukken te veranderen, bereik je moeilijke plekken, zoals hoger gelegen oppervlakken of meubels. Deze steelstofzuigers zijn vrij licht, waardoor je deze makkelijk op kan tillen. Deze apparaten bevatten een HEPA-filter, die minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegenhoudt en is geschikt voor mensen met een stofallergie.

In dit artikel worden twee soorten Dyson steelstofzuigers besproken. Deze twee steelstofzuigers hebben de hoogste beoordeling, namelijk de Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger en de Dyson V11 Absolute Extra Steelstofzuiger. Wij gaan een kijkje nemen naar het verschil, zodat jij weet welke van de twee steelstofzuigers beter bij jou past.


Dyson V8 Absolute

De Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger is geschikt voor alle type vloeren. Met deze stofzuiger kan je tot wel 40 minuten stofzuigen. Het verwijdert gemakkelijk hardnekkig vuil door de gemotoriseerde turboborstel. Je hoeft niet meer langduren op één plek te zuigen om alles goed schoon te maken. De Dyson V8 steelstofzuiger heeft een MAX modus, die 7 minuten kan presteren. Mocht de batterij leeg zijn, dan kan je de stofzuiger gemakkelijk opbergen in het oplaadstation. Deze moet 5 uur lang laden, voordat het volledig vol is voor het volgend gebruik.

De stofzuiger is snel en gemakkelijk te transformeren tot een kruimelzuiger. Door het verwijderen van de buis en het gebruik van verschillende accessoires kan je gemakkelijk deze stofzuiger gebruiken in de auto, op diverse meubels en op de trap. Bij aanschaf van dit product heb je ook een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar.

Merk:
Dyson.
Afmeting product (bxhxd):
25 x 124,3 x 21 cm.
Gewicht product:
2,63 kg.

Gebruikstijd: 40 min / Turbostand: 7 min / Geluidsniveau: 82 dB / Oplaadtijd: 5 uur / Inclusief geïntegreerde kruimelzuiger, parketborstel, gemotoriseerde miniborstel, zachte afstofborstel, lange kieren zuigmond en een 2-in-1 accessoire.

Pluspunten
 • – Complete stofzuiger met veel accessoires;
 • – Ook te gebruiken als kruimelzuiger;
 • – Geschikt voor het verwijderen van dierenharen.
Minpunten
 • – Kan veel geluid produceren (82 dB);
 • – Op turbostand heeft dit grote impact op de accuduur.

Dyson V11 Absolute Extra

De Dyson V11 Absolute Extra Steelstofzuiger is het nieuwste product, die zowel geschikt is voor zachte als harde vloeren. Je kan met deze stofzuiger tot 60 minuten stofzuigen. Mocht je na het stofzuigen geen batterij meer hebben? Dan kan je de stofzuiger in het laadpunt zetten, zodat deze na 4,5 uur volledig opgeladen is. Net als de Dyson V8 hebben deze twee steelstofzuiger bijna identieke eigenschappen. Alleen is de Dyson V11 toch een stuk beter.

De Dyson V11 stofzuiger heeft een LCD-scherm. Dit full color display geeft een realtime weergave van de accustatus. Je kan ook zien op welke stand de stofzuiger zit. Er zitten drie standen op de stofzuiger: eco, auto en boost-modus. Bij aanschaf van dit product krijg je een Torque vloer zuigmond. Dit slimme mondstuk past zich automatisch aan op de ondergrond. Op de buis van de stofzuiger is een handige accessoire houder standaard meegeleverd. In deze clip kan je twee accessoires kwijt. Tijdens het stofzuigen heb je altijd twee accessoires binnen handbereik.

Merk:
Dyson.
Afmeting product (bxhxd):
26,1 x 126,8 x 25 cm.
Gewicht product:
3,09 kg.

Gebruikstijd: 60 min / Turbostand: 7 min / Geluidsniveau: 84 dB / Oplaadtijd: 4.5 uur / Inclusief geïntegreerde kruimelzuiger, parketborstel, gemotoriseerde combi zuigmond, mini turboborstel, zachte afstofborstel, kieren zuigmond, borstel voor hardnekkig vuil, accessoire clip, wandoplader en een 2-in-1 accessoire.

Pluspunten
 • – De hoogste zuigkracht voor alle snoerloze Dyson stofzuigers ooit;
 • – Handige zuigkracht controle met drie standen;
 • – Via het LCD-scherm kan je direct informatie ontvangen over de zuigstand, resterende accuduur en eventuele foutmeldingen;
 • – Een lange gebruiksduur van 60 minuten maak je de klus ononderbroken af;
 • – Met de meegeleverde torque zuigmond past de zuigkracht automatisch aan op het vloertype.
Minpunten
 • – Kan veel geluid produceren (84 dB);
 • – Op turbostand heeft dit grote impact op de accuduur.

Het verschil
Beiden Dyson stofzuigers zijn erg goed. Toch verschillen deze twee erg van elkaar. De één is wat duurder dan de ander door bepaalde functionaliteiten en eigenschappen. Om een goed overzicht te hebben van deze verschillen is hieronder een tabel weergeven.

Eigenschappen:Dyson V8Dyson V11
Maximale gebruikstijd:40 min60 min
Gebruikstijd turbostand:7 min7 min
Geluidsniveau:82 dB84 dB
Oplaadtijd:5 uur4,5 uur
Gewicht:2,63 kg3,09 kg
Inhoud opvangreservoir:0,54 liter0,76 liter
Afmetingen (bxhxd):25 x 124,3 x 21 cm26,1 x 126,8 x 25 cm
Vloertype:AlleAlle
LCD-scherm:x
Automatisch torque vloer mondstuk:x
Aantal standen:23
Kruimelzuiger:
Meegeleverd componenten / accessoires:810
Batterijen:6 Lithium-Ion 7 Lithium-Ion
Vermogen motor:400 Watt545 Watt
Levenslang wasbaar HEPA filter:x

Mocht je liever een ander soort zakloos stofzuiger willen? Bekijk dan het artikel over de beste Zakloze Stofzuiger van 2021.