Beste Sapcentrifuge van 2024

Wie regelmatig jus d’orange drinkt of een juice cleanse (Detox Sapkuur) doet, is een sapcentrifuge een onmisbaar stuk keukenapparaat. Dit handig keukenapparaat biedt je de mogelijkheid om direct 100% vers sap te maken, zowel voor jezelf als voor je familieleden. Verder krijg je met een sapcentrifuge de volledige voedingswaarde van de gebruikte ingrediënten. Kies voor een fruitsap of een mix van fruit en groente (Detox sap). Of je kiest om een grote batch gember of een kurkuma shot te maken, zodat je deze elke ochtend kan consumeren als een ochtendboost. Doordat je veel ingrediënten kan gebruiken in een sap is de smaakmogelijkheden eindeloos. Streef je naar een gezondere levensstijl of wil jij jezelf verwennen met een verfrissend gezond drankje vol met vitaminen en mineralen? Een sapcentrifuge voegt een heerlijk en gezond waarde toe aan jouw dagelijkse routine.

Beste Sapcentrifuge

Er komen veel vragen bij kijken bij de aanschaf van de beste sapcentrifuge. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste sapcentrifuges voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de sapcentrifuge, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Sapcentrifuge van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een sapcentrifuge? Dan wil jij weten: wat is de beste sapcentrifuge? Uit onze test is het gebleken dat de Sage the Nutri Juicer Cold Plus de beste sapcentrifuge is van 2024. Dit apparaat heeft een sterke motor van 1.300 Watt. Kies uit 2 snelheden om het fruit en de groenten te persen. Door de Cold Spin technologie is er een minimale temperatuurstijging van het sap. Deze sapcentrifuge is gemaakt van RVS, waardoor het zeer robuust is. Het apparaat is voorzien van een reservoir van 2 liter voor het sap en een reservoir van 1 liter voor de pulp. Je hebt minimaal snijwerk door de ruime vulopening van 8,8 cm. Na gebruik zet je het tuitje omhoog, zodat je het nadruppelen voorkomt.

€223,00
€229,00
Tijdelijk niet op voorraad
Bol.com

Wat zijn de top 10 beste Sapcentrifuges van 2024?

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste sapcentrifuges van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Sapcentrifuge kopen?

Houd je van sap drinken, zoals jus d’orange, detox sap of andere combinatie fruitsappen? Dan is een sapcentrifuge zeker een onmisbaar apparaat voor in jouw keuken. Je hebt altijd direct toegang tot 100% vers sap, dat jij en je familieleden ervan kunnen genieten. Iedereen krijg wel eens te horen om vaker fruit of groenten te moeten eten. Maar actie ondernemen is soms lastiger dan verwacht. Zo kan je geen zin hebben om fruit voor te bereiden, zoals het snijden van fruit of het pellen van de fruitschil. Door middel van een sapcentrifuge kan je de voedingsstoffen van fruit en groenten binnenkrijgen zonder de hele fruit of groente op te eten. Handig voor mensen die haast hebben in de ochtend. Zo krijg je toch de nodige vitamines en mineralen binnen, die je hard nodig hebt. Bovendien is het erg handig voor kleine kinderen die nog kieskeurig zijn in hun fruit- en groentekeuzes. Hierdoor zorg je ervoor dat ze de benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgen. Door bepaalde fruit- en groente soorten vloeibaar te consumeren, gaat dit veel makkelijker naar binnen. Zelfs als jouw kinderen deze niet lusten.

Beste Sapcentrifuges van 2024


Sage the Nutri Juicer Cold Plus

De Sage the Nutri Juicer Cold Plus beschikt over een Cold Spin technologie. Hierdoor pers je verse sappen met een minimale temperatuurstijging. Het sap wordt omhoog gevloeid, waardoor het sap niet warm wordt door de RVS snijschijven. Er is geen geklieder op het aanrecht door de speciale ontworpen schenktuit. Het sap komt na het persen in het glas. Er kan tot 2 liter direct geperst worden in een grote sapkan. Het is mogelijk om de kan met jouw gemaakt sapje een aantal dagen in de koelkast te bewaren. Je perst groenten en fruit zonder deze in stukken te snijden door de extra brede vul trechter van 8,8 cm. Als je klaar bent, zet je het tuitje omhoog. Hierdoor voorkom je het nadruppelen.

Merk:
Sage.
Afmetingen (bxdxh):
21,9 x 33,4 x 44,8 cm.
Gewicht:
8,81 kg.

Sage the Nutri Juicer Cold Plus - Sapcentrifuge

Sap reservoir: 2 L / Inhoud pulpreservoir: 1 L / Aantal snelheden: 2 / Vermogen: 1.300 W / Juice reservoir & pulp container / Vaatwasser veilig / Snoerlengte: 1,5 meter / Anti drup.

Pluspunten

 • De sapcentrifuge is robuust door de RVS behuizing;
 • Minder snijwerk door de grote vulopening van 8,8 cm;
 • Een minimale temperatuurstijging door de Cold Spin technologie.

Minpunten

 • Het apparaat kan veel ruimte innemen op het aanrecht.

Bosch MES4010 Sapcentrifuge

De Bosch MES4010 Sapcentrifuge is een krachtig apparaat. Binnen een handomdraai maak jij verse sapjes. Je hebt een hoog saprendement door de keramische schijf. Deze schijf is ook eenvoudig schoon te maken en voorzien van een RVS zeef. Je krijgt een sapkan meegeleverd, waar 1,5 liter sap opgevangen kan worden en is afsluitbaar. Het apparaat beschikt over een vulopening van 8,4 centimeter, waardoor je grote stukken fruit of groente kan persen. De sapcentrifuge is voorzien van een schenktuitje met druppelstop. De losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Het apparaat functioneert alleen als alle onderdelen correct zijn gemonteerd. De snoer kan makkelijk opgeborgen worden door de geïntegreerde snoeropberging.

Merk:
Bosch.
Afmetingen (bxdxh):
32,2 x 22,1 x 42,5 cm.
Gewicht:
5,9 kg.

Bosch MES4010 Sapcentrifuge

Sap reservoir: 1,5 L / Inhoud pulpreservoir: 2 L / Aantal snelheden: 3 / Vermogen: 1.200 W / Juice reservoir & pulp container / Vaatwasser veilig / Snoerlengte: 1,5 meter / Anti drup.

Pluspunten

 • De sapcentrifuge is robuust door de deels RVS behuizing;
 • Beschikt over een geïntegreerde snoeropberging, zodat je het apparaat eenvoudig kan opbergen;
 • Een ruim pulpreservoir van 2 liter;
 • Minder snijwerk door de grote vulopening van 8,4 cm;

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een reinigingsborstel.

Braun Sapcentrifuge Multiquick 7 J 700

De Braun Sapcentrifuge Multiquick 7 J 700 is robuust gebouwd door de RVS behuizing. Bij het persen van fruit en groenten wordt de pulp opgeslagen in een reservoir van 2 liter. Dit reservoir is eenvoudig los te koppelen. Deze sapcentrifuge beschikt over een 4-voudig systeem. Wanneer dit systeem niet voldoet aan de veiligheidsvereisten zal de motor binnen 3 seconden stoppen. Kies uit 2 snelheden om de kracht van het persen aan te passen op basis van jouw situatie. Het persen gaat vrij snel door het perssysteem. Binnen 15 seconden kan jij genieten van een lekkere glas verse sap.

Je krijgt een sap opvangbak apart meegeleverd, waar een inhoud 1,25 liter in kan inclusief schuimscheider. Het lekken van het sap is niet mogelijk met deze beker. De geintegreerde tuit zorgt voor een druppelstop, waardoor jouw aanrecht altijd schoon blijft. Druk op de knop en de druppelstop wordt geactiveerd. De vulopening heeft een grootte van 7,5 cm.

Merk:
Braun.
Afmetingen (bxdxh):
27 x 38 x 51 cm.
Gewicht:
6,4 kg.

Braun Sapcentrifuge Multiquick 7 J 700

Sap reservoir: 1,25 L / Inhoud pulpreservoir: 2 L / Aantal snelheden: 2 / Vermogen: 1.000 W / Juice reservoir & pulp container / Vaatwasser veilig / Snoerlengte: 1,5 meter / Anti drup / Schuimscheider.

Pluspunten

 • Het apparaat is meegeleverd met een reinigingsborstel;
 • Minder snijwerk door de grote vulopening van 7,5 cm;
 • Een ruim pulpreservoir van 2 liter.

Minpunten

 • De sapcentrifuge is groot in formaat en kan veel plek op het aanrecht innemen.

Philips Viva HR1855/70

De Philips Viva HR1855/70 beschikt over een trechter van 7,5 cm. Het sapextractiesysteem beschikt over QuickClean technologie, waardoor je 2 liter sap kan persen zonder de pulpopvangbak te legen. Het schoonmaken gaat binnen 1 minuut door de QuickClean gepolijste zeef, de gladde oppervlakken en de ingebouwde pulpopvangbak. De pulp wordt opgeslagen in een doorzichtig reservoir met een inhoud van 1,2 liter. Dit is eenvoudig te verwijderen en te legen. Je krijgt een sapkan meegeleverd, waar een inhoud van 0,8 liter in kan. De snoer is eenvoudig op te bergen door de geintegreerde opbergvak.

Merk:
Philips.
Afmetingen (bxdxh):
25,5 x 25,5 x 45,7 cm.
Gewicht:
3,474 kg.

Philips Viva HR1855/70 - Sapcentrifuge

Sap reservoir: 0,8 L / Inhoud pulpreservoir: 1,2 L / Aantal snelheid: 1 / Vermogen: 800 W / Juice reservoir & pulp container / Vaatwasser veilig / Snoerlengte: 1 meter.

Pluspunten

 • Minder snijwerk door de grote vulopening van 7,5 cm;
 • Eenvoudig te reinigen door de QuickClean technologie;
 • De sapcentrifuge neemt minder plek in op het aanrecht door het verticaal design;
 • Beschikt over een geïntegreerde snoeropberging, zodat je het apparaat eenvoudig kan opbergen.

Minpunten

 • De sapcentrifuge kan gaan nadruppelen op het aanrecht door het onderbreken van een schenkstop.

KitchenMasters Sapcentrifuge

De KitchenMasters Sapcentrifuge beschikt over een motor van 800 W. Kies uit 3 snelheidsstanden om voedsel te blenden. Het sap reservoir heeft een inhoud van 0,6 liter en de pulp wordt opgeslagen in een reservoir van 1,5 liter. Deze sapcentrifuge is eenvoudig schoon te maken, omdat de verwijderbare onderdelen in de vaatwasser kunnen. Door de anti-drup functie blijft het aanrecht ook schoon na het gebruik. Dit apparaat is veilig te gebruiken en licht in gewicht.

Merk:
KitchenMasters.
Afmetingen (bxdxh):
20 x 34 x 32 cm.
Gewicht:
2,88 kg.

KitchenMasters Sapcentrifuge voor Groenten & Fruit - Juicer met Pulpcontainer - Grote Vulopening - 3 snelheden - 800 Watt

Sap reservoir: 0,6 L / Inhoud pulpreservoir: 1,5 L / Aantal snelheden: 3 / Vermogen: 800 W / Juice reservoir & pulp container / Vaatwasser veilig / Snoerlengte: 1 meter / Anti drup.

Pluspunten

 • Licht in gewicht;
 • Beschikt over een grote opening voor minder snijwerk.

Minpunten

 • De pulpcontainer is niet verwijderbaar.

Welke merken maken de beste Sapcentrifuge?

Bosch

Bosch is zeker een bekend merk. Wie kent het nou niet? Mocht je thuis naar je gereedschap bekijken, dan heb je vast minstens 1 product van Bosch. Bosch is een internationaal technologisch en dienstverlenend bedrijf. Bosch is opgericht in 1886 en bestaan uit consumentenproducten, industriële technologie, automobieltechnologie, energie en bouwtechnologie. De eerste wasmachine van Bosch kwam uit in 1958. Zij hebben veel ervaring met elektronica en na verloop van tijd komen er steeds nieuwe innovaties bij kijken. Bosch maakt zijn producten zeer gebruiksvriendelijk en de sapcentrifuges van Bosch zijn zeker een aanrader!

Braun

Max Braun opende in 1921 zijn werkplaats voor apparaten in Duitsland. Vanaf dat moment is het merk Braun ontstaan. Braun staat garant voor een handig, duurzaam en eenvoudig ontwerp. Braun vindt het belangrijk dat een goed design jarenlang kan meegaan. Ze ontwikkelen van huishoudelijke producten naar persoonlijke verzorging. Dit merk is zeker bekend op gebied van persoonlijke verzorging, huishoudelijke producten en keukenapparatuur.

Philips

Phillips is opgericht in 1891 in Eindhoven. Philips is een Nederlands merk en is ook erg bekend. Ze produceren veel elektronicaproducten, waaronder ook sapcentrifuges. Zij begonnen als producent van gloeilampen, waarnaar ze steeds verder uitgebreid zijn naar gebruiksartikelen en medische apparaten. De sapcentrifuges van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk!

Sage

Sageappliances is een groot merk in de huishoudelijk apparatuur. Dit bedrijf bestaat al meer dan 90 jaar en is opgericht in Australië. Voor de mensen die de wereldberoemde chef “Heston Blumenthal” kennen, zullen dit merk zeker wel eens gehoord hebben. Sage maakt bekroonde keukenapparatuur, die is ontworpen om mensen te inspireren om met gemak thuis perfecte eet- en drinkresultaten te behalen. Van espressomachines tot keukenmachines, de innovatie in elk apparaat is een genot voor elke huishouden.

Tips bij gebruik van een Sapcentrifuge

Elke keukenmachine heeft zijn eigen leerproces. Dit geldt ook voor de sapcentrifuge. Wellicht heb je totaal niet nagedacht over sommige zaken of tips. Zo hebben wij hieronder enkele tips voor je samengesteld, die je kan helpen bij het gebruik van de sapcentrifuge:

 • Snij grote fruit en groenten: hoewel je bij een sapcentrifuge fruit niet hoeft te snijden, kan het wel handig zijn om dit wel te doen. Zo zorg je voor een snellere extractie van het sap, doordat het fruit en de groenten al in redelijk kleine stukken zijn gesneden. Verder maak je het werk van de sapcentrifuge ook eenvoudiger door hardere groenten, zoals wortelen, bieten en gember in stukken te snijden. Je haalt meer het sap uit door de grotere groenten en fruit in kleinere stukken te snijden;
 • Vermijd liever de schil en pit van bepaalde soorten fruit: het is raadzaam om pitten van appels te vermijden. De pitten van de appel kunnen in blauwzuur (cyanide) veranderen. Dit levert natuurlijk geen gevaar op, maar kan wel de smaak van het sap beïnvloeden. Vermijd alle harde pitten van kersen, perziken, etc. Ook is het raadzaam om schillen van sommige fruit te verwijderen, denk hierbij aan: ananas, mango en meloenenschillen;
 • Maak direct schoon: maak de sapcentrifuge direct schoon na het gebruik. Spoel de losse onderdelen onder warme kraan, gooi of compost de fruitafval. Stop alle vaatwasbestendige onderdelen in de vaatwasser. Hierdoor verleng je de levensduur van het apparaat en bij het volgend gebruik kan je direct aan de slag gaan;
 • Bewaar overtollig sap in een luchtdichte fles: indien de sapcentrifuge geen luchtdicht bewaar beker heeft, bewaar het overtollig sap in een fles met dop. Zo zorg je voor een minimale oxidatie an de voedingsstoffen na het centrifugeren van het fruit en de groenten;
 • Experimenteer met combinaties: experimenteer met verschillende fruit en groente combinaties. Bekijk online voor detox recepten en heerlijke fruitsap recepten.

Hoe kies je de beste Sapcentrifuge?

Door de belangrijkste kenmerken van een sapcentrifuge goed door te nemen, bepaal jij welke sapcentrifuges wel of niet bij je wensen passen. Hieronder hebben wij de meest belangrijke kenmerken van een sapcentrifuges samengesteld, zodat jij een goede overwogen keuze kan maken.

 • Vermogen: kies een sapcentrifuge met voldoende vermogen (gemeten in wattage) als je snel en efficiënte sapextractie wilt hebben. Ook kunnen deze sapcentrifuges hard fruit beter behandelen. Snelheid is iets wat je niet kan aanpassen. De meeste sapcentrifuges komen meestal in 2 snelheden. Stand 1 voor zachte fruit en stand 2 voor harde fruit. Enkele apparaten beschikken over 3 standen. De derde stand bereikt het apparaat de maximale wattage. Mocht een sapcentrifuge 2 standen hebben en over meer wattage beschikken? Dan is de sapcentrifuge met een hogere wattage beter dan het ander apparaat met 3 standen met een lagere wattage;
 • Type sapcentrifuge: er zijn twee verschillen sapcentrifuges. Deze zijn: sapcentrifuge en een slowjuicer. De slowjuicer plet als het ware het fruit en de groenten, maar bij dit apparaat moet je het fruit en de groenten klein snijden om het hoogste saprendement uit te halen. Men zeggen dat de slowjuicer beter de voedingsstoffen behouden, maar in realiteit zijn de voedingsstoffen uit beide apparaat identiek. De sapcentrifuges zijn velen malen sneller in het produceren van sap in vergelijking met een slowjuicer. Het ligt vooral aan de voorkeur in snelheid voor het klaarmaken van jouw fruit en detox sappen;
 • Geluidsniveau: de sapcentrifuges kunnen luid zijn, vooral als de gekozen sapcentrifuge een sterke motor heeft. Zo zijn er voor- en nadelen van elk apparaat. Een fluisterstille sapcentrifuge bestaat niet. Wel kunnen producenten kiezen voor een efficiëntere motor. Voor een iets stillere werking is een slowjuicer beter geschikt voor jou;
 • Breedte vulopening: een brede vulopening betekent dat je meerdere fruit en groenten tegelijk in kan stoppen. Hierbij kan je denken aan een hele appel in het apparaat stoppen zonder deze in stukken te snijden. Wel is het aangeraden om liever niet de pitten in het sap te hebben. Voor allerlei andere grote fruitsoorten hoef je vaak minder te snijden;
 • Grootte van pulpopvangbak: controleer de grootte en het gemak van de pulpopvangbak. Deze wordt weergegeven in liter. Hoeveel droge pulp je kan opvangen bepaalt hoelang je door kan werken zonder tussentijds te stoppen.

Budgetgerichte keuze van de beste Sapcentrifuge van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een sapcentrifuge met een groot sap- en pulpreservoir? Kies dan voor de Bosch MES4010 Sapcentrifuge. Dit apparaat beschikt over een sap reservoir van 1,5 liter en een pulpreservoir van 2 liter. De motor is erg krachtig met een vermogen van 1.200 Watt. Kies uit 3 snelheden om het fruit en de groenten te persen. Het apparaat beschikt verder over een grote vulopening van 8,4 cm, een geïntegreerde snoeropberging, een schenktuit met druppelstop en de vaatwasmachinebestendige losse onderdelen.

Ben je op zoek naar een sapcentrifuge met een minimale temperatuurstijging? Dan raden wij de Sage the Nutri Juicer Cold Plus. Dit apparaat beschikt over een Cold Spin technologie. Hierdoor vloeit het sap omhoog tijdens het persen, waarna de RVS snijschijven ervoor zorgen dat het sap niet warm wordt. De motor is erg krachtig met een vermogen van 1.300 Watt. Het sap reservoir heeft een inhoud van 2 liter en het pulpreservoir heeft een inhoud van 1 liter. Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser. De trechter is extra groot, waardoor jij fruit en groente zonder te snijden in de trechter kan plaatsen. Deze vulopening heeft een grootte van 8,8 cm. Na het gebruik zet je het tuitje omhoog om nadruppelen te voorkomen.

Is jouw plek op het aanrecht beperkt en zoek je naar een compact formaat apparaat? Kies dan voor de Philips Viva HR1855/70. Deze sapcentrifuge heeft een verticaal design, waardoor het minder plek op het aanrecht inneemt. De vulopening is vrij groot, namelijk 7,5 cm. Er kan een inhoud van 1,2 liter in het pulpreservoir. In het sap reservoir kan een capaciteit in van 0,8 liter. Na gebruik maak je deze sapcentrifuge binnen een minuut schoon door de gladde oppervlakken, de ingebouwde pulpopvangbak en de gepolijste QuickClean zeef.

Let jij op het budget en wil jij niet al te duur een sapcentrifuge aanschaffen? Dan raden wij de KitchenMasters Sapcentrifuge aan. Dit apparaat heeft een reservoir van 0,6 liter voor het sap en 1,5 liter voor de pulp. Kies uit 3 snelheden om het fruit en de groenten te persen. Deze sapcentrifuge is licht in gewicht en beschikt over een anti drup functie.

Samenvatting beste Sapcentrifuges van 2024

Verwen jezelf met een heerlijk vers en gezond sapje uit jouw eigen keuken. Met een sapcentrifuge kan jij binnen een korte tijd sap maken met bomvol gezonde voedingsstoffen en vitaminen. Mocht jij bepaalde fruit of groenten niet lusten? Pers deze dan in de sapcentrifuge en drink het vervolgens op. Door op deze manier te consumeren, gaat het veel makkelijker naar binnen. In de meeste gevallen krijg je een sap opvangbak meegeleverd. Hierin kan jij het sap opslaan en in de koelkast bewaren. Op elk gewenste moment kan jij dit sap gaan consumeren. Hieronder sommen wij de top 5 beste sapcentrifuges van 2024 op:

Zo heeft een sapcentrifuge z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste sapcentrifuges gekozen, getest en onderbouwd. Wil jij liever op een andere manier sapjes maken? Misschien past een blender, een blender met ijscrusher of een smoothie blender beter bij jou. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de Sapcentrifuge

Wat is beter: een Sapcentrifuge of een slowjuicer?

Beide apparaten hebben hun voor- en nadelen. In de praktijk zijn beide apparaten even goed. Wel is het waar dat een sapcentrifuge veel sneller is in het produceren van sap in vergelijking met een slowjuicer. Vandaar ook de naam “slowjuicer”. Ook krijg je geen vezels van fruit en groenten in jouw sap. Tenslotte is er minder snijwerk voor de groenten in een sapcentrifuge.

Hoe onderhoud ik mijn Sapcentrifuge?

Je onderhoudt de sapcentrifuge door de losse onderdelen direct na het gebruik onder de kraan te spoelen. Stop daarna deze onderdelen in de vaatwasser (indien de losse onderdelen vaatwasser bestendig zijn). Gebruik de inbegrepen borstel om de onderdelen goed schoon te maken, zoals het verwijderen van vezels van fruit en groenten.

Hoe luidruchtig is een Sapcentrifuge?

Hoe sterker de motor is, des te meer sap uit het fruit en groenten gehaald kan worden. Ook produceren sterkere motors harder geluid. Bedrijven kunnen ook kiezen voor een iets efficiëntere motor, maar in realiteit zal een sapcentrifuge altijd luid blijven. Een fluisterstille sapcentrifuge bestaat niet.