Beste Ruitenreiniger van 2024

Ramen zemen is een tijdrovende klus, vooral wanneer je meerdere huishoudelijke taken tegelijk wilt uitvoeren. Verder kan je een knoeiboel van maken als je niet weet hoe je een raam moet zemen als een professionele glazenwasser. Er is enigszins ervaring en techniek nodig om de ramen perfect streeploos te zemen en dat ook nog eens zonder een knoei boel van te maken. Met een degelijke ruitenreiniger voorkom je dit probleem en ben je ook nog eens veel eerder klaar met de schoonmaaktaken. Zo ben je niet alleen efficiënt, maar ook nog eens effectief bezig bij het zemen van de ramen. Het is wel van groot belang dat je een ruitenreiniger kiest die robuust gebouwd is en te allen tijden betrouwbaar zal blijven. Ook zal de opzetstukken de efficiëntie van de ruitenreiniger vergroten. Hierdoor kan je ook smallere oppervlakken zemen zonder enige restrictie.

Beste Ruitenreiniger

Hoewel de ruitenreiniger een simpele werking heeft, komt er toch wel enkele vragen bij kijken wanneer je zo’n handig huishoudapparaat wilt gaan aanschaffen. Er zijn tegenwoordig veel producten en onbekende merken op de huidige markt. Je raakt soms verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste ruitenreinigers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de bouwkwaliteit, gebruiksduur, beschikbare opzetstukken, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de ruitenreiniger, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Ruitenreiniger van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een ruitenreiniger? Dan wil jij weten: wat is de beste raamwisser? Uit onze test is het gebleken dat de Kärcher Window Vac WV 6 Premium White de beste ruitenreiniger is van 2024. Met dit apparaat maak je eenvoudig en snel al jouw ramen, spiegels en gladde oppervlaktes zonder strepen schoon. Voor kleinere oppervlaktes, zoals een kookplaat of een spiegel, gebruik je de smalle zuigmond op de reiniger om deze plekken schoon te maken. Als je te maken hebt met vieze vlekken, dan gebruik je de meegeleverde vuilschraper om dit aan te pakken. Op het scherm van de handgreep kan je de gebruiksduur zien. Op een volle accu kan je de ruitenwisser 100 minuten gebruiken. Heb je het apparaat nodig voor kleine schoonmaaksessies, maar is de accu leeg? Gebruik dan de snellader, waardoor jij snel weer aan de slag kan gaan.

De top 10 beste Ruitenreinigers van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste ruitenreinigers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Ruitenreiniger kopen?

Ramen zemen op de ouderwetse manier kan een erg tijdrovende klus zijn, tenzij je een professionele ramenwasser bent. Een ruitenreiniger zorgt ervoor dat je deze klus in een mum van tijd kan afmaken. Zo hoef je alleen het water met de glasreiniger vloeistof of sop op de ramen te smeren of spuiten. Daarna gebruik je een ruitenreiniger om deze vloeistof of sop op te zuigen. Terwijl de ruitenreiniger de vloeistof opzuigt, trekt de rubberen strip het raam droog en schoon. Het is een waardevolle huishoudelijk gereedschap. Zo is een ruitenreiniger ook toepasbaar op andere gladde oppervlaktes in en buiten het huis.

Zo kan je een ruitenreiniger ook gebruiken voor spiegels, (gladde) tegels, douchecabines, glazen douchewand, deuren en andere gladde oppervlaktes. Een ruitenreiniger heeft een simpele werking en dat is puur voor het opzuigen van het reinigingsmiddel of het sop. Veel functies heeft het apparaat dus niet. Dit is ook niet nodig. De belangrijkste factoren zijn: de robuustheid van het apparaat, betrouwbaarheid, beschikt over meerdere opzetstukken en een lange operatieduur. Deze zijn de hoofdzaken waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n huishoudelijke elektronica.

Beste Ruitenreinigers van 2024


Kärcher Window Vac WV 6 Premium White

De Kärcher Window Vac WV 6 Premium White maak je in een handomdraai streeploze en schone ramen. De producten hebben een luxueuze witte kleur en wordt meegeleverd met extra accessoires, namelijk een outdoor microvezeldoek, een vuilschraper en een kleine zuigmond. Deze ruitenreiniger heeft een innovatieve zuigstrip, waarmee je in één beweging oppervlakten kan droog trekken. Je kan op een volle accuduur 100 minuten werken. Op het display van de handgreep kan je zien hoeveel minuten jij het apparaat nog kan gebruiken.

Niet alleen kan je deze ruitenreiniger toepassen voor ramen. Ook kan je het gebruiken voor spiegels, autoramen, keukenapparatuur, badkamertegels en andere gladde oppervlakten. Sproei de oppervlakte in met het reinigingsmiddel. Reiniger de oppervlakte met de raamwisser en zuig het vuil op met de ruitenreiniger. Na het gebruik laad je de ruitenreiniger weer op. Voor een volle accu duurt het 170 minuten.

Merk:
Kärcher.
Afmetingen (lxbxh):
12,6 x 28 x 31 cm.
Gewicht:
0,8 kg.

Kärcher Window Vac WV 6 Premium White Ruitenreiniger - ca. 300 m² - met striptechnologie

Gebruikstijd: 100 minuten / Oplaadtijd: 170 minuten / Vuilreservoir: 0,15 L / Werkbreedte: 28 cm / Snelladen.

Pluspunten

 • Meegeleverd met een extra mondstuk;
 • Eenvoudig droog trekken door de verbeterde zuigstrip;
 • Op het display kan je de resterende accuduur zien;
 • De ruitenreiniger heeft een accuduur van 100 minuten;
 • Beschikt over de snellader.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een draagtas om alle onderdelen op te bergen.

Kärcher WV 5 Premium Non Stop

De Kärcher WV 5 Premium Non Stop heeft een accu aandrijving. Hierdoor maak jij moeiteloos jouw ramen schoon zonder druppels of strepen. Mocht je kleine panelen of smalle ramen willen behandelen? Gebruik dan de smalle zuigmond. Je reinigt effectief met het meegeleverde microvezeldoek en de spuitfles. De batterij heeft een gebruiksduur van 35 minuten.

De ruitenreiniger zit ook comfortabel in de hand door de zachte onderdelen op de handgreep. Bij aankoop krijg je een extra accu meegeleverd. Bij een lege batterij verwissel je simpelweg de accu, waardoor jij in een rap tempo klaar bent. De tank is eenvoudig te legen zonder contact te maken met het vuil water. Na het gebruik kan je de accu’s opladen of plaats je de hele ruitenreiniger in het laadstation.

Merk:
Kärcher.
Afmetingen (lxbxh):
12,5 x 28 x 32,5 cm.
Gewicht:
0,7 kg.

Kärcher WV 5 Premium Non Stop - Ruitenreiniger

Gebruikstijd: 35 min. / Oplaadtijd: 185 min. / Vuilreservoir: 0,1 L / Werkbreedte: 28 cm.

Pluspunten

 • Beschikt over 2 accu’s, waardoor je zonder pauze kan doorwerken;
 • Meegeleverd met een extra mondstuk;
 • Beschikt over een batterij indicator (3 LED’s).

Minpunten

 • Het microvezeldoek moet na verloop van tijd vervangen worden.

Kärcher Window Vac WV 2 Plus N

De Kärcher Window Vac WV 2 Plus N is op accu aangedreven. Hierdoor maak jij moeiteloos jouw ramen schoon zonder druppels of strepen. Mocht je kleine panelen of smalle ramen willen behandelen? Gebruik dan de smalle zuigmond. Je reinigt effectief met de meegeleverde reinigingsmiddel, microvezeldoek en de sproeifles. De batterij heeft een gebruiksduur van 35 minuten. De ruitenreiniger zit ook comfortabel in de hand. De tank is eenvoudig te legen zonder contact te maken met het vuil water. Dit apparaat is licht in gewicht en kan op oppervlakken gebruik worden, zoals spiegels, douchecabines, tegels en meerdere gladde oppervlaktes.

Merk:
Kärcher.
Afmetingen (lxbxh):
12 x 28 x 32 cm.
Gewicht:
0,6 kg.

Kärcher Window Vac WV 2 Plus N Ruitenreiniger

Gebruikstijd: 35 min. / Oplaadtijd: 230 min. / Vuilreservoir: 0,1 L / Werkbreedte: 28 cm.

Pluspunten

 • De ruitenreiniger is licht in gewicht;
 • Meegeleverd met een extra mondstuk.

Minpunten

 • Een lange oplaadtijd van 230 minuten.

Tomado TWC3701W

De Tomado TWC3701W maakt streeploos je ramen schoon. Het waterreservoir is afneembaar en kan tot 150 ml water opnemen. Na het gebruik leeg je snel en hygiënisch deze watertank. Deze ruitenreiniger werkt op accu en heeft een gebruiksduur van 30 minuten. Dit apparaat is geschikt voor tegels, ramen, spiegels en andere gladde oppervlakken. Bij aankoop krijg je 2 wasbare microvezeldoeken en een sprayfles meegeleverd.

De ruitenreiniger heeft een brede opzetstuk van 28 cm. Het apparaat zit fijn in de hand. Het apparaat produceert minimaal geluid. Je kan een oppervlakte reinigen tot 100 m2. Je sprayt de oppervlakte met het reinigingsmiddel. Vervolgens gebruik je de raamwisser om de oppervlakte te reinigen. Als laatst zuig je het vuil op met de ruitenreiniger en leeg je het reservoir na het gebruik.

Merk:
Tomado.
Gewicht:
0,76 kg.

Tomado TWC3701W - Ruitenreiniger - Elektrische raamwisser - 28 cm breed – Tot wel 100 m2 - Oplaadbaar – Incl. inwasser

Gebruikstijd: 30 min. / Oplaadtijd: 180 min. / Vuilreservoir: 0,15 L / Werkbreedte: 28 cm.

Pluspunten

 • Meegeleverd met 2 microvezeldoekjes en een sprayfles;
 • De ruitenreiniger ligt fijn in de hand en gebruiksvriendelijk.

Minpunten

 • Het microvezeldoek moet na verloop van tijd vervangen worden.

Leifheit Dry & Clean Raamzuiger

De Leifheit Dry & Clean Raamzuiger pakt vervelende strepen op gereinigde ramen aan. Met deze ruitenreiniger kan jij gemakkelijk spiegels, tegels, douchecabines en andere gladde oppervlakken behandelen. Je voorkomt het achter laten van strepen en druppels. Dit apparaat zuigt in elke positie en kan gedurende 38 minuten volop functioneren. Je krijgt een zuigmond van 17 cm meegeleverd. Hiermee kan je vensterbanken en smalle ramen schoon maken. Je kan het bereik ook vergroten met de meegeleverde 43 cm handgreep.

Bij hoge ramen kan jij moeiteloos reinigen zonder een ladder of verhoging bij te pakken. Met de elektrische raamtrekker met dweilhoes kan jij kozijnen en ramen in één keer reinigen. Het apparaat is 360 graden bruikbaar. Je kan tot 110 m2 oppervlakte behandelen. Na het gebruik duurt het 2 uur lang voor het volledig opladen van de accu.

Merk:
Leifheit.
Gewicht:
0,739 kg.

Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger met Steel + Smalle Zuigmond en Inwasser

Gebruikstijd: 38 min. / Oplaadtijd: 120 min. / Vuilreservoir: 0,1 L / Werkbreedte: 28 cm.

Pluspunten

 • Geschikt om kozijnen, smalle ramen en vensterbanken te reinigen;
 • Beschikt over een 43 cm steel om de werkhoogte te vergroten;
 • Voorzien van een Leifheit Click systeem. Hierdoor kan jij dit apparaat combineren met andere Leifheit Click systeem stelen om hogere plekken te bereiken.

Minpunten

 • De kwaliteit van deze ruitenreiniger is niet zo robuust.

Welke merken maken de beste Ruitenreiniger?

Kärcher

Kärcher is een Duitse bedrijf, dat opgericht is in 1935 door Alfred Kärcher. Het bedrijf is sinds 1950 al een marktleider in de professionele en huishoudelijk reinigingsapparaten. Kärcher heeft verder in 1984 de eerste portable hogedrukreinigers op de markt gebracht voor de hedendaagse consumenten. Innovatie, techniek, kwaliteit en functionaliteit staan bij Kärcher vooraan. Zo weet je dat je altijd het beste product aanschaft, dat je geld waard is.

Tomado

Tomado is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1923 door de broers van der Togt in Dordrecht. Vandaag, de dag, is Tomado fabrikant en distributeur van een breed scala aan huishoudelijke producten, die het huishouden eenvoudiger en meer plezierig maken. Van droogrekken, ovens, magnetrons, mobiele airco’s tot aan heetwaterdispensers. Dit merk is een veelzijdig en een tijdloos merk, dat niet meer weg te denken is uit de wereld van huishoudelijke producten. Alle producten van Tomado zijn eenvoudig te gebruiken en komen op ieder moment van de dag van pas. Ervaar het comfort van dit merk.

Tips bij het gebruik van een Ruitenreiniger

Elk apparaat heeft een eigen leerproces. Dit geldt ook voor een ruitenreiniger. Om het gebruik eenvoudiger te maken, geven wij hieronder handige tips om effectief en efficiënt een ruitenreiniger te gebruiken voor een glanzend resultaat.

 • Lees de instructies: lees altijd de instructies, zodat je te allen tijde op de juiste manier met het apparaat gebruikt. Onjuist gebruik kan leiden dat het apparaat vroegtijdig defect zal raken;
 • Niet op een hete dag de ramen wassen: was niet de ramen of ruiten op een warme dag. Door de hete zon kan het reinigingsmiddel op de ramen eerder drogen. Kies een gunstige dag uit om de ramen te reinigen;
 • Verwijder hardnekkig vuil voordat je begint met zemen: verwijder eerst hardnekkig vuil en eventuele oliën van de ramen, voordat je begint met het zemen van de ramen met de ruitenreiniger of het sop. Hierdoor bereik je een schoner en streeploos resultaat wanneer je de ruitenreiniger gebruikt;
 • Onderhoud de ruitenreiniger: onderhoud de ruitenreiniger door na elke schoonmaakbeurt de ruitenreiniger grondig schoon te maken. Zo zorg je niet alleen voor dat je bij de eerste volgende keer direct het apparaat kan gebruiken. Je zorgt er ook voor een langere levensduur van de ruitenreiniger;
 • Maak gebruik van een inwasser of spons: maak gebruik van een raam inwasser of spons om de reinigingsvloeistof of het sop aan te brengen op het raam. Breng een laag aan op de ruit, waardoor de ruitenreiniger eenvoudiger over het raam glijdt. Hierdoor kan jij gemakkelijker een streeploos resultaat behalen;
 • Houd het rubber schoon: houdt de rubberen trekker van de ruitenreiniger ten alle tijd schoon, voordat je het volgende stuk van het raam gaat trekken of lappen. Zo behaal je een schoon en streeploos resultaat;
 • Niet te veel kracht: probeer niet te veel kracht te gebruiken. Door te veel kracht kan het rubber blijven plakken met de rubberen trekker of kan je gaan uitschieten met de ruitenreiniger. Gebeurt dit wel? Dan moet je de ruiten opnieuw met sop of reinigingsmiddel gaan inwassen;
 • Maak gebruik van een verlengsteel: heb je hoge ramen en wil je niet op een ladder of stoel staan? Maak dan gebruik van een verlengsteel. Ook kan je kiezen voor een apparaat met een meegeleverde steel, zoals de Leifheit Dry & Clean Raamzuiger;
 • Veeg de hoeken met een spons: de hoeken zijn vaak moeilijk schoon te maken met een trekker of of ruitenreiniger. Hiervoor moet je de hoeken vegen met een reinigingsmiddel door middel van een spons. Veeg indien gewenst de hoeken daarna droog met een apart microvezeldoek;
 • Werk vlot, maar niet overhaastig: werk vlot, maar niet te snel. Drogen er sommige plekken uit? Dan moet je deze plekken opnieuw inwassen met het sop of reinigingsmiddel. Je kan ook kiezen om het raam in verschillende secties te gaan verdelen;
 • Droog met een schone microvezeldoek: droog indien nodig de ramen met een microvezeldoek na het gebruik van de ruitenreiniger. Zo kan je eventuele achtergebleven strepen verwijderen om een glanzende afwerking te bereiken;
 • Gebruik een stoomreiniger indien nodig: zijn de ruiten na het gebruik van een ruitenreiniger nog steeds vies? Gebruik dan een stoomreiniger om de ruiten schoon te vegen met hete stoom. Door stoom te gebruiken, krijg je een streeploze schone ruit zonder gebruik te maken van reinigingsmiddelen.

Hoe maak je zelf een DIY ruiten reinigingsmiddel?

Het maken van een zelfgemaakt ruitenreinigingsmiddel is zeer eenvoudig en vaak meer kosteneffectief dan een concentraat reinigingsmiddel. Hier is een basisrecept voor een zelfgemaakt reinigingsmiddel voor ramen en ruiten:

Ingrediënten voor het zelfgemaakte ruiten reinigingsmiddel:

 • 2 kopjes lauw water;
 • 1 kopje schoonmaakazijn;
 • Een halve eetlepel afwasmiddel.

Pas de hoeveelheid ingrediënten aan mits je meer reinigingsmiddel nodig denkt te hebben voor meerdere ruiten en ramen. Als je veranderingen maakt, zorg dan dat de verhoudingen nog steeds kloppen.

Budgetgericht keuze van de beste Ruitenreiniger van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een hoogwaardige ruitenreiniger met een lange gebruiksduur? Kies dan voor de Kärcher Window Vac WV 6 Premium White. Dit apparaat heeft een gebruiksduur van 100 minuten. Nadat de accu leeg is, duurt het 170 min lang om het volledig op te laden. De ruitenreiniger is geschikt voor spiegels, ramen, douchecabine en meerdere gladde oppervlaktes. Je maakt deze oppervlakken streeploos schoon. Op de handgreep is een ingebouwd scherm. Hierop kan jij zien hoeveel minuten jij nog kan schoonmaken, voordat deze ruitenreiniger opnieuw opgeladen moet worden. Moet jij vieze vlekken reinigen of kleinere oppervlaktes aanpakken? Gebruik dan de meegeleverde vuilschraper en smalle zuigmond om deze plekken te behandelen.

Heb jij hoge ramen en kom je daar nooit staand bij? Dan is de Leifheit Dry & Clean Raamzuiger de perfecte keuze voor jou. Deze ruitenreiniger beschikt over een steel van 43 cm. Hierdoor kan jij eenvoudig bij de bovenkant van het raam komen. De opzetstukken beschikken over een kliksysteem, waardoor je eenvoudig alle kopstukken kan verwisselen. Dit apparaat maakt jouw ramen schoon zonder strepen, geklieder of gedruppel. Je kan de ruitenreiniger 360 graden gebruiken. Eerst gebruik je de Power Washer, voordat jij begint met het schoon zuigen van oppervlakken. Verder is dit apparaat is geschikt om een raamoppervlak van 100 m2 schoon te zuigen en gaat 35 minuten lang mee.

Let jij op het budget en wil jij niet al te duur een ruitenreiniger aanschaffen? Kies dan voor de Tomado TWC3701W. Dit apparaat heeft een werkbreedte van 28 cm en is geschikt om een oppervlakte aan te pakken van 100 m2. In het vuilreservoir kan een inhoud in van 150 ml. Dit reservoir is afneembaar en kan hygiënisch geleegd worden. De ruitenreiniger kan 30 minuten mee op een volle lading. Bij aankoop krijg je een sprayfles en 2 microdoeken meegeleverd.

Samenvatting beste Ruitenreinigers van 2024

Tegenwoordig zijn er veel manieren om het werk minder intensief te maken. Ook bij het schoonmaken van ramen wil jij zo snel mogelijk klaar zijn. Ramen zemen kan erg tijdrovend en vermoeiend zijn. Je wilt zo min mogelijk geknoei en gedruppel hebben tijdens het proces. Na het reinigen wil je dat de ramen streeploos en zonder druppels stralen. De ruitenreiniger is dan het perfect hulpmiddel in zo’n situatie. Je smeert of sprayt de glasreiniger vloeistof of sop op de ramen. Vervolgens gebruik je een ruitenwisser om de oppervlakte te reinigen. Dan komt de ruitenreiniger te werk. Dit apparaat zuigt het vuil op.

Zo reinig je de ramen 3x sneller dan met de traditionele methodes. Er zijn verschillende opzetstukken of meegeleverde accessoires om het proces eenvoudiger te maken, zoals een extra zuigmond, een microvezeldoek, een spuitfles, een steel om het bereik te vergroten en noem het maar op. Niet alleen kan jij de ruitenreiniger inzetten voor ramen. Ook kan je dit apparaat gebruiken om spiegels, tegels, douchecabines, glazen tafels en andere gladde oppervlaktes aan te pakken. Hieronder sommen wij de top 5 beste ruitenreinigers van 2024 op:

Zo heeft iedere ruitenreiniger z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste raamzuigers met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Wil jij andere gebieden binnen en buiten het huis gaan reinigen, zoals vloeren, balkons, looppaden, etc? Bekijk dan onze artikelen over de steelstofzuiger met dweilfunctie, de vloerreiniger of de hogedrukreiniger. Misschien dat één van deze producten een toegevoegde waarde heeft in jouw huishoudelijke apparatuur. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Ruitenreiniger

Hoe vaak moet je een Ruitenreiniger onderhouden?

Het is aangeraden om na elke schoonmaakbeurt de ruitenreiniger schoon te maken. Zo zorg je dat er geen vuil achterblijft in de ruitenreiniger. Ook zorg je voor een langere levensduur van dit apparaat.

Hoe zorg ik voor een streeploos resultaat met een Ruitenreiniger?

Verwijder eerst hardnekkig vuil en mogelijke oliën van het raam of ruit. Breng ruiten-schoonmaakmiddel/sop aan met een ruiten inwasser of door middel van een spons. Veeg de ruit of raam schoon met een vloeiende beweging van boven naar beneden. Veeg indien nodig het raam of ruit over met een microvezeldoek.