Beste Racestuur

Beste Racestuur van 2024

Speel je nog steeds op een instap racestuur of zelfs op een normale controller? Dan is het hoog tijd om deze te upgraden naar een hoge klasse sim race set-up. Een racestuur is namelijk de ultieme oplossing voor een meeslepend simulatierace ervaring. Het racestuur tilt de simulatierace ervaring en gameplay naar een compleet nieuw niveau. Door de verschillende technieken en racesturen beschikbaar zijn, kan het soms overweldigend zijn om het meest passend product uit te kiezen. Het is belangrijk om eerst te weten wat voor technieken er in een racestuur zijn, zodat jij uiteindelijk de verschillen naast elkaar kan leggen. Hierdoor is het maken van de keuze veel gemakkelijker. Om kort op te sommen welke techniek er belangrijk zijn, sommen wij de belangrijkste eigenschappen op: Force Feedback, Direct Drive, H.E.A.R.T technologie, verstelbare pedalen, programmeerbare knoppen en de speciale besturingssoftware.

Beste Racestuur

Een racestuur wordt geliefd door miljoenen sim race liefhebbers over de hele wereld. Maar welk racestuur past het beste bij mij en welke klasse racestuur is voldoende? Bij de aankoop van zo’n veelzijdig gaming accessoire komen er veel vragen bij kijken. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste racesturen voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over het racestuur, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is het beste Racestuur van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een racestuur? Dan wil jij weten: wat is het beste gaming racestuur? Uit onze test is het gebleken dat het MOZA R9 V2 and CS V2 Bundle het beste racestuur is van 2024. Het is geleverd met een stuurwiel en een wiel basis. Het racestuur heeft een hoogwaardig kwaliteit. Met een diameter van 33 cm zit het stuur lekker in de handen en beleef je een echte race-ervaring. Het wiel beschikt over 25 programmeerbare knoppen, 2 universele joysticks, 2 knoppen met 20 segmenten, een schakelindicator met 10 segmenten LED strip van 256 RGB kleuren en magnetische schakelpeddels. De wiel basis heeft een aluminiumlegering behuizing en beschikt over een slim temperatuurregelsysteem. De data en het vermogen worden draadloos verstuurd tussen de basis en het stuur. De Wheelbase heeft een piekkoppel van 9 Nm.

Ben jij meer op zoek naar een racestuur met Force Feedback? Kies dan voor het Thrustmaster T-GT II. Dit stuurwiel beschikt over Real-Time Force Feedback, waardoor je alles voelt wat een coureur ook zal voelen. Als je door een grindbak rijdt, gaat het stuur trillen. Dit racestuur is meegeleverd met een pedaalset met 3 pedalen. Dit apparaat is compatibel met PlayStation 4, PlayStation 5 en de PC. Het stuurwiel is stijlvast door de magnetische techniek, het systeem met dubbele riem en de borstelloze 40 Watt motor. Het stuur heeft een lange levensduur. Dit racestuur is ook afneembaar, waardoor je andere racesturen op de Servo base kan plaatsen. Op het stuurwiel vind je 25 actieknoppen, 4 draaiknoppen en 1 drukknop.

De top 10 beste Racesturen van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste racesturen van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Racestuur kopen?

Voor degenen, die gepassioneerd zijn over simulatierace spellen, zoals F1, DiRT Rally 2.0, Forza, Assetto Corsa, Gran Turismo en vele andere simulatierace spellen, is een racestuur een onmisbaar gaming accessoire. Een simulatierace spel spelen zonder een racestuur kan een minder spectaculaire ervaring zijn. Een racestuur is niet zomaar een accessoire voor de gaming console. Het is de sleutel naar simulatie racen. Voor de volledige sim race ervaring raden wij aan om het racestuur te combineren met een racestoel. Zo zit je net als een raceauto in een cockpit, waardoor je meer betrokken bent in het spel. Door het gebruik maken van de rem, gas en de pedalen maak jij de ultieme race ervaring compleet. De racesturen met Force Feedback bootsen naast de weerstand ook de weg condities na.

Wil je een hogere klasse racestuur hebben en een soepelere rijervaring beleven? Dan is een direct drive racestuur perfect voor jou. Dit racestuur met Direct Drive maakt geen gebruik van tandwielen om tegenkracht aan te gaan. In tegendeel tot de racesturen met Force Feedback maken wel gebruik van tandwielen. De Direct Drive racesturen maken gebruik van een motor en magneten om directe weerstand aan te bieden. Je kan het zien als een mini generator, die je kan besturen. Niet alleen krijg jij speelplezier met een racestuur. Ook verbeter jij jouw rijvaardigheden en ga jij bepaalde herstel manoeuvre beter begrijpen. Enkele getalenteerde individuelen worden door sim racen ook echte coureurs. Er is een sim race community beschikbaar waar jij kan aansluiten om ervaringen met elkaar te delen.

Beste Racesturen van 2024MOZA R9 V2 and CS V2 Bundle

Het MOZA R9 V2 and CS V2 Bundle is een set met een racestuur en een Direct Drive wiel basis. Het CS V2 stuur is ontworpen met gesmeed koolstofvezel. Het wiel heeft een diameter van 33 cm. Door de contactloze foto elektrische technologie maakt de peddels zeer betrouwbaar. Hierdoor reageert het stuur snel. Zo kan je snel van stuurwiel wisselen door de aangepaste Quick Release.

Het racestuur is gebaseerd van de stuurwielsystemen van echte racewagens. Bestuur de auto met de 15 programmeerbare knoppen, 2 knoppen met 20 segmenten en 2 universele joysticks. Met de puntmatrix kan je zien hoe je de auto schakelt. Het beschikt over 10 segmenten LED strip, waarbij die 256 kleuren RGB kan produceren. De instellingen en timing van de belichting kan je aanpassen naar je behoeften. Het racestuur is geheel draadloos.

De Moza R9 V2 Wheel Base kan je overal monteren met grondbeugels. Dit product is gemaakt van aluminiumlegering behuizing, licht in gewicht en bestendig tegen corrosie. De basis beschikt over een slim temperatuurregelsysteem, waardoor de motoren en chips stabiel werken bij intensieve race sessies. De basis verzendt draadloos het vermogen en de data naar het stuur zonder latency. Via de MOZA app kan je de instellingen wijzigen naar eigen wens.

Merk:
MOZA.
Gameplatform:
PS4, PS5 & Windows.
Diameter stuurwiel:
33 cm.

MOZA R9 V2 and CS V2 Bundle

Draadloos / Direct Drive / Max. draaihoek: oneindig / Koppel: 9 Nm.

Pluspunten

 • Beschikt over een hoogwaardig kwaliteit stuur en wiel basis;
 • Een ultieme game ervaring door de Direct Drive;
 • Het racestuur is geheel draadloos;
 • Uitbreiding voor PC, PS4 en PS5 gaming;
 • Het racestuur is afneembaar.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een schakelbak.

Logitech G920 Driving Force

Het Logitech G290 Driving Force is een de ultieme simulatie race hardware met spiraalvormige tandwielen en pedalen en realistische Force Feedback. Dit racestuur is exclusief ontworpen voor de Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X en de PC. De Force Feedback beschikt over twee motoren. Het gevoel achter het stuur voelt realistisch aan. Door de tandwielen voelt sturen veel vloeiender en preciezer aan. De anti-backlash spanning houdt de pedalen en het stuurwiel strak voor maximale controle.

De rempedaal geven responsief gevoel. De kwaliteit van het racestuur is hoogwaardig door de RVS componenten en het hard gestikt leer. Het stuur kan 900 graden roteren. Je draait tot 2,5 keer het stuur. Hierdoor maak je dezelfde stuurbewegingen als een echte auto. De gameknoppen op het stuurwiel is eenvoudig te bereiken. Hierop zijn de consoleknoppen, halfautomatische verstellingsregelaar en D-Pad te vinden.

Merk:
Logitech G.
Gameplatform:
Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X & Windows.
Diameter stuurwiel:
28 cm.

Logitech G920 - Driving Force Racing Wheel - Geschikt voor Xbox Series, Xbox One en PC

Bedraad / Met pedalen / Force Feedback / Max. draaihoek: 900 graden / Koppel: 2,2 Nm.

Pluspunten

 • Een ultieme game ervaring door de realistische Force Feedback;
 • De metalen pedalen hebben een onbeperkte levensduur, slijten niet en zijn nauwkeurig;
 • Uitbreiding voor de Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X en PS5 gaming.

Minpunten

 • Het racestuur is niet afneembaar;
 • Niet meegeleverd met een schakelbak.

Logitech G29 Driving Force

Het Logitech G29 Driving Force is een de ultieme simulatie race hardware met spiraalvormige tandwielen en pedalen en realistische Force Feedback. Dit racestuur is exclusief ontworpen voor het Playstation 3, PlayStation 4, PlayStation 5 en de PC. De Force Feedback beschikt over twee motoren. Het gevoel achter het stuur voelt realistisch aan. Door de tandwielen voelt sturen veel vloeiender en preciezer aan. De anti-backlash spanning houdt de pedalen en het stuurwiel strak voor maximale controle.

De rempedaal geven responsief gevoel. De kwaliteit van het racestuur is hoogwaardig door de RVS componenten en het hard gestikt leer. Het stuur kan 900 graden roteren. Je draait tot 2,5 keer het stuur. Hierdoor maak je dezelfde stuurbewegingen als een echte auto. De gameknoppen op het stuurwiel is eenvoudig te bereiken. Hierop zijn de consoleknoppen, halfautomatische verstellingsregelaar en D-Pad te vinden. Om de maximum versnelling te kunnen behouden, kijk je naar de LED-statuslampjes. Deze bevinden net boven het midden van het racestuur.

Merk:
Logitech G.
Gameplatform:
PS3, PS4, PS5 & Windows.
Diameter stuurwiel:
28 cm.

Logitech G29 - Driving Force Racestuur - PS5/PS4 + PC

Bedraad / Met pedalen / Force Feedback / Max. draaihoek: 900 graden / Koppel 2,1 Nm.

Pluspunten

 • Een ultieme game ervaring door de realistische Force Feedback;
 • De metalen pedalen hebben een onbeperkte levensduur, slijten niet en zijn nauwkeurig;
 • Uitbreiding voor PC, PS3, PS4 en PS5 gaming.

Minpunten

 • Het racestuur is niet afneembaar;
 • Niet meegeleverd met een schakelbak.

Thrustmaster T300 RS GT

Het Thrustmaster T300 RS GT geeft een krachtige en realistische rijervaring. Het racestuur is geschikt voor Playstation consoles en de PC. Het stuur heeft een diameter van 28 cm. Het wiel zit lekker in de hand en is bekleed met versterkte rubber. Je kan dit apparaat bedienen met 13 actieknoppen, waarvan 2 op de voet en 1 op de D-Pad. Er zijn twee grote schakelflippers bevestigd op het racestuur en deze zijn goed bereikbaar. De pedalen voelen realistisch aan. Deze zijn gemaakt van 100% metaal. De hoogte en de tussenruimte van het koppelingspedaal is instelbaar. De motor is erg fluisterstil en reageren snel, zonder enige vertraging.

Bij dit apparaat heeft Thrustmaster de H.E.A.R.T technologie toegevoegd. Deze techniek maakt gebruik van een magnetische contactloze sensor. Hierdoor is de stuurnauwkeurigheid erg hoog. Deze technologie is slijtvrij en heeft een onbeperkte levensduur. Het racestuur is afneembaar.

Merk:
Thrustmaster.
Gameplatform:
PS3, PS4, PS5 en Windows.
Diameter stuurwiel:
28 cm.

Thrustmaster T300 RS GT Racestuur - PC + PS5 + PS4 + PS3

Bedraad / Met pedalen / Force Feedback / Max. draaihoek: 1.080 graden / Koppel 4,5 Nm.

Pluspunten

 • Uitbreiding voor PC, PS3, PS4 en PS5 gaming;
 • Een ultieme game ervaring door de Force Feedback;
 • De metalen pedalen hebben een onbeperkte levensduur, slijten niet en zijn nauwkeurig;
 • Beschikt over H.E.A.R.T technologie voor nauwkeurigheid;
 • Het racestuur is afneembaar, waardoor je dit gemakkelijk verwisselt met een F1 stuurwiel.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een schakelbak.

Thrustmaster T-GT II

Het Thrustmaster T-GT II is compatibel met PlayStation 4, 5 en de PC. Het racestuur is voorzien van 25 actieknoppen, 4 draaiknoppen en 1 drukknop. Door de Force Feedback en de snelle 40 Watt borstelloze motor reageert het stuur sneller en accurater. De componenten zijn van hoogwaardig kwaliteit en hebben een zeer lange levensduur. Met de H.E.A.R.T technologie heb je optimale precisie en een onbeperkte levensduur. Het racestuur is afneembaar. Het systeem is erg snel en eenvoudig, waardoor je andere sturen kan gebruiken. Het racestuur is meegeleverd met een T3PA GT II-pedaalset met 3 pedalen.

Beleef soepele game sessies zonder dode zones door het systeem met dubbele riem. Het racestuur beschikt over extreme innovatie technologie, waardoor je een realistische racebeleving hebt. Het racestuur is bekleed met leer en heeft een maximale draaihoek van 1.080 graden.

Merk:
Thrustmaster.
Gameplatform:
PS4, PS5 & Windows.
Diameter stuurwiel:
28 cm.

Thrustmaster T-GT II - Racestuur met 3 Pedalen - PS5, PS4, PC

Bedraad / Met pedalen / Force Feedback / Max. draaihoek: 1.080 graden / Koppel: 8 Nm.

Pluspunten

 • Een ultieme game ervaring door de Force Feedback;
 • Beschikt over H.E.A.R.T technologie voor nauwkeurigheid;
 • Het racestuur is afneembaar, waardoor je dit gemakkelijk verwisselt met een F1 stuurwiel;
 • Uitbreiding voor PC, PS4 en PS5 gaming.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een schakelbak.

Thrustmaster T818 Ferrari SF1000

Het Thrustmaster T818 Ferrari SF1000 is een krachtig stuur, dat beschikt over Direct Drive technologie. Deze technologie met geoptimaliseerde rotatieversnelling zorgt voor een krachtige en soepele turbo aangedreven Force Feedback. Hierdoor krijg jij het gevoel dat jij daadwerkelijk zelf in een race zit. Het racestuur heeft een consistent vermogen en een supersnelle reactietijd. Dankzij het Quick Release stuurbevestigingssysteem kan je het stuur in slechts 5 seconden verwisselen.

Dit racestuur is compatibel met Thrustmaster sturen en pedaalsets. Het stuur heeft een officiële licentie van Ferrari. Het middenplaat is gemaakt van 21 lagen koolstofvezel. Het racestuur beschikt over aluminium schakelflippers, 11 drukknoppen en 2 duimwielen. Op het LCD scherm kan je tot 69 verschillende informatie items zien.

Merk:
Thrustmaster.
Racestuur techniek:

Direct Drive.
Gameplatform:
Windows.

Thrustmaster T818 Ferrari SF1000 Direct Drive Bundel - Racestuur - Simulator

Bedraad / Zonder pedalen / Direct Drive / Force Feedback / Max. draaihoek: 1.080 graden / Koppel: 10 Nm.

Pluspunten

 • Een ultieme game ervaring door de realistische Direct Drive Force Feedback;
 • Het racestuur is een replica, nagemaakt uit een Formule 1 wagen;
 • Het racestuur is afneembaar, waardoor je dit gemakkelijk verwisselt met een ander stuurwiel.

Minpunten

 • Alleen geschikt voor het Windows platform;
 • Niet meegeleverd met een schakelbak en pedalen.

Welke merken maken het beste Racestuur?

Logitech G

Logitech, misschien wel het bekendste merk als het om computertechnologieën gaat. Ze zijn een Zwitsers bedrijf, dat in Amerika is gevestigd. Logitech is opgericht in Zwitserland in 1981. Sindsdien hebben ze zich snel al uitgebreid naar Silicon Valley “de plek voor innovatie in techniek”. Logitech heeft mensen verbonden via innovatieve randapparatuur voor computers en vele primeurs in de branche. De gaming lijn van Logitech worden zowel door esporters en miljoenen mensen geliefd. Met producten, die in bijna elk land ter wereld worden verkocht, heeft Logitech zich ontwikkeld tot een bedrijf met meerdere merken. De merken, die hieronder vallen, zijn Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones en Streamlabs.

Logitech G focust zich op elk detail voor de winnende gaming apparatuur. Het merk biedt toetsenborden, headsets, controllers en muizen. Deze zijn ondersteund met speciale software, waar jij verschillende profielen kan instellen en aanpassen naar jouw wensen. In samenwerking met professionele gamers worden alle producten keer op keer getest. Dit merk heeft als passie om met hun producten alle spellen te kunnen winnen.

Moza

Moza is recent bedrijf dat in een korte tijd als één van de beste producten worden bevonden door miljoenen sim racers over de hele wereld. Moza is een chinees bedrijf, dat hoogwaardig simulatie racesturen produceert. Het merk werd officieel actief in 2021 en in een korte tijd worden ze als één van de marktleiders beschouwd. Zowel de hardware als software is van hoogwaardig kwaliteit. Moza heeft een uitgebreide kennis op het gebied van aandrijflijn-, elektromotor- en chassisbesturing van simulatie racen.

Thrustmaster

Het bedrijf “Thrustmaster” is opgericht in 1990. Het bedrijf is sindsdien gekroond als één van de marktleiders in racing sim technologieën. Thrustmaster staat ook bekend om hun H.E.A.R.T. (HallEffect AccuRate Technology). Deze technologie zorgt voor ongeëvenaarde precisie in de racing producten. Thrustmaster ontwikkelt hoogwaardige gaming accessoires, waaronder racesturen, vliegsimulatoren en andere randapparatuur. Nauwkeurigheid en innovatie staan bij Thrustmaster vooraan en dankzij hun reputatie kunnen miljoenen gamers genieten van degelijk kwaliteit simulatie hardware.

Wat is Force Feedback bij een Racestuur?

Force Feedback bij een racestuur is een speciale technologie die ervoor zorgt dat het stuurwiel fysieke weerstand en trillingen nabootsten om de speler in Realtime Feedback te geven. Het systeem gebruikt sensoren en motoren om deze Feedback te realiseren. De weersomstandigheden en veranderingen op de weg voelen realistisch aan. Hieronder hebben we enkele punten genoteerd wat je bij de Force Feedback voelt en hoe deze techniek de speelervaring beïnvloedt:

 • Trillingen en schokken: stel je dat je over een grindweg rijdt of in natte weersomstandigheden. Dan zal het racestuur gaan trillen of schokken om zo de weg omstandigheden na te bootsen;
 • Weerstand bij de bochten: als je bochten neem met verschillende snelheden, dan kan het stuurwiel weerstand hebben. Dit voel je ook wanneer in een echte auto rijdt. Je kan aanvoelen of je juist gas moet geven of moet remmen bij het nemen van scherpe bochten;
 • Verlies van grip: mocht je de grip verliezen, omdat je de banden laten slippen op een natte wegdek? Dan zal het racestuur daarop reageren door bijvoorbeeld te trillen. Zo krijg je een weerstand en kan je hierop reageren. Net als in een echte auto zal je dan minder gas geven of het stuur corrigeren, zodat je minder gaat slippen en niet door de bocht vliegt.

Het doel van deze Feedback is om de speler de meest realistische rijervaring aan te bieden. Door deze real-time Feedback krijg je extra immersie niveau bij het spelen van je favoriete sim race spellen. Ook kan door deze Force Feedback tijdig reageren. Je kan experimenteren met de Force Feedback en handelingen inschatten.

Wat is Direct Drive en is deze beter dan Force Feedback?

Direct Drive en Force Feedback zijn beide technologieën die worden gebruikt in racesturen om de rijervaring te verbeteren. Ze verschillen in de manier waarop ze de kracht op het stuurwiel overbrengen.

Direct Drive:
Werking: Direct Drive stelt het stuurwiel rechtstreeks aan op de motoras. Zo wordt er niet geen gebruik gemaakt van een motor, die verschillende tandwielen draaien om tegenkracht aan te bieden. Dit resulteert in een directe overdracht van krachten zonder verlies van precisie. Direct Drive sturen maken gebruik van krachtige motoren die snel en nauwkeurig reageren op veranderingen in het spel;
Voordelen: Direct Drive wordt vaak beschouwd als de meer geavanceerd technologie. Het biedt een ongeëvenaarde precisie, een sterkere tegenkracht bij het sturen en een snellere reactietijd dan bij de traditionele racesturen met tandwielen (die aangedreven worden door een motor). Dit maakt Direct Drive sturen veel meer gewild bij alle sim racer fanaten, die op zoek zijn naar de hoogste simulatie van realisme.

Force Feedback:
Werking: Force Feedback maakt gebruik van een systeem van tandwielen en motoren om krachten te genereren, die op het stuurwiel worden overgebracht. Sensoren in het stuur meten de virtuele omgeving en de prestaties van het voertuig, waarna de motoren weerstand, trillingen en andere krachten op het stuur toepassen;
Voordelen: Force Feedback is wel bekend en wordt vaak gebruikt in verschillende racesturen. Deze technologie biedt een realistische rijervaring en is geschikt voor zowel beginners als ervaren sim racers. Bovendien zijn de Force Feedback sturen meer betaalbaar dan een racestuur met het Direct Drive systeem.

Keuze tussen Force Feedback en Direct Drive:
Hoe zit het dan tussen de keuze tussen een Force Feedback en een Direct Driver racestuur? Dat hangt echter aan je budget. De Direct Drive sturen zijn over het algemeen veel beter dan de Force Feedback racesturen. Een Force Feedback racestuur wordt meestal ervaren als een goedkope ervaring, omdat het racestuur een tikkend geluid kan gaan maken afhankelijk van de bouwkwaliteit. Ook zijn de Force Feedback sturen meer betaalbaar dan de Direct Drive racesturen. Direct Drive biedt een hogere kwaliteit speel ervaring, precisie en realisme aan.

Tips voor de beste simulatie ervaring met een Racestuur

Een racestuur voor de eerste keer gebruiken kan een beetje vreemd aanvoelen. Het stuurwiel kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen door het formaat en het design. Daarom is er voor ieder model een specifiek leerproces. Hieronder hebben we een paar essentiële tips genoteerd hoe jij de beste simulatie ervaring kan beleven.

 • Schaf een racestoel aan: voor een echte race simulatie ervaring is het aangeraden om een racestoel aan te schaffen. Zo lijkt het alsof je in de cockpit zit in van een raceauto. Ook kan je harder op de rem drukken bij racesturen waar je de remsterktes naar eigen sterktes kan aanpassen;
 • Neem het serieus: zorg dat je de sim racen net zo serieus neemt alsof je normaal deelneemt in het verkeer. In het echt ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook de veilig van andere mensen. Tevens wil jij ook niet dat de auto beschadigd raakt. Als je serieus rijdt in een sim, dan zal je ook een betere sim racing ervaring gaan beleven;
 • Experimenteer met de settings: kijk naar andere sim racers en wat hun settings zijn. Zo krijg je een compleet plaatje en kan je verder experimenteren of bepaalde settings goed voor jou aanvoelen;
 • Blijf oefenen: blijf oefenen, want oefening baart kunst. Bij alle fysieke activiteiten heb je ook een leerproces, waardoor jij leert van al jouw fouten. Hoe beter je wordt met het besturen van het stuurwiel, des te meer plezier je uit zal halen;
 • Sluit je aan bij de racing sim community: sluit je aan bij verschillende racing sim community van het racing spel dat je speelt. Zo haal je meer plezier uit de game en kan je regelmatig tips en tricks vragen, zodat je beter wordt in het spel.

Budgetgericht keuze van het beste Racestuur van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht jij op zoek zijn naar een krachtig racestuur met Force Feedback en veel actieknoppen? Dan raden wij het Thrustmaster T-GT II aan. Het stuur geeft je een realistische race ervaring voor de PS4, PS5 en de PC. Bij de aanschaf krijg je een pedaalset met 3 pedalen inbegrepen. Met het Realtime Force Feedback krijg je hetzelfde gevoel van een coureur in een racewagen. Het stuur is slijtvast door de borstelloze 40 Watt motor, de magnetische techniek en een systeem met dubbele riem. Het is ook mogelijk om het racestuur te verwisselen. Als je beschikt over een ander Thrustmaster stuurwiel, dan kan je dit wiel ook plaatsen op de Servo Base.

Ben je op zoek naar een replica van een echte stuurwiel met Direct Drive Force Feedback? Dan raden wij het Thrustmaster T818 Ferrari SF1000 aan. Dit racestuur is een uitbreiding voor de PC race set-up. Door de Direct Drive Force Feedback beleef je de meest realistische Feedback. Het stuur plaats je eenvoudig op het bureau, racestoel of wheel stand, dankzij het klemsysteem. Dit stuurwiel is een replica, nagemaakt van een racestuur uit een Formule 1 wagen, namelijk de Ferrari SF1000. Daarnaast is het wiel voorzien van een LCD scherm met al jouw racegegevens. Het racestuur zit comfortabel in de handen door de rubberen coating.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een racestuur aanschaffen? Kies dan voor het Logitech G29 Driving Force. Dit racestuur is geschikt voor PS3, PS4, PS5 en de PC. Dit stuurwiel beschikt over Force Feedback, waardoor het realistisch aanvoelt alsof je over een racebaan rijdt. De trillingen van de auto voel je in je eigen handen. De Force Feedback wordt geregeld door 2 motoren. De pedalen zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een lange levensduur. Via de software van Logitech kan je eenvoudig de kracht van de pedalen aanpassen. Zoek je een racestuur voor de Xbox console? Kies dan voor het Logitech G290 Driving Force. Dit racestuur met pedalen is geschikt voor Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X en Windows.

Samenvatting beste Racesturen van 2024

Een race game spelen op je controller? Til je race games naar het volgend niveau met een racestuur. Ervaar prestaties en onderdompeling met een professionele stuurwiel. Ieder racestuur is compatibel met een bepaalde console. Houd rekening mee, voordat jij een aankoop doet. Daarnaast is het van belang om te kijken wat voor technologie jij wilt hebben. Ben jij op zoek naar een race stuur met Direct Drive of Force Feedback? Door deze twee technologieën ervaar je gamen op een ander level. Hoe jij bochten neemt en bij het rijden op grindweg, het stuur past zich aan op de huidige situatie. Hierdoor gaat het racestuur trillen, weerstand hebben of schokken, waardoor het spel veel realistischer aanvoelt. Een racestuur wordt geliefd door miljoenen sim race liefhebbers over de hele wereld. In de onderstaande lijst sommen wij de beste racesturen van 2024 op:

Zo heeft ieder racestuur z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs, eigenschappen en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste racesturen met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Maak je game set-up compleet met een spelcomputer of een gaming bureau. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over het Racestuur

Wat is het verschil tussen Force Feedback en Direct Drive racesturen?

De Force Feedback sturen gebruiken motoren en tandwielsystemen om virtuele krachten te simuleren. De Direct drive racesturen gebruiken servo motor en magneten om een directe en nauwkeurig torque en feedback aan te bieden.

Welk koppelniveau is geschikt voor een realistische race-ervaring?

Voor beginners tot ervaren casual sim racers is een koppel van 5 tot 10 Nm voldoende. Mocht je een zeer ervaren F1 simulatie racer zijn? Dan kan je kiezen voor racesturen van 15 tot 20 Nm. Maar dat hangt echter af van je voorkeur. Over het algemeen kiezen de meeste sim racers een racestuur van 12 Nm.