Beste Powerbank van 2021
Techform.nl

Beste Powerbanks van 10000mah uit 2022

Portable batterij van 10.000mAh voor onderweg.
Portable batterij van 10.000mAh voor onderweg.

In het dagelijks leven wordt veel gebruik gemaakt van smartphones. Het is
handig om een powerbank bij je te hebben om je smartphone te voorzien van
batterij. Naast het gebruik van smartphones kunnen meerdere apparaten opgeladen
worden, denk hierbij aan tablets, smartwatches, E-readers, noem het maar op!

In dit artikel worden de beste powerbanks opgesomd en vergeleken met
een capaciteit van 10.000mAh. Wij adviseren en zorgen ervoor welke het meest geschikt is voor jou.

Het kiezen van een Powerbank?

Bij het kiezen van een powerbank komen verschillende factoren bij kijken. Hierbij kan gedacht worden aan prijs, capaciteit, aantal toestellen die opgeladen kan worden, formaat en andere extra functies van een powerbank. In dit artikel wordt eerst een uitgebreid uitleg gegeven, zodat jij een goede blik krijgt, tijdens het uitkiezen van een powerbank.

Prijs

In dit artikel wordt gekeken naar powerbanks met een capaciteit van 10.000mAh. Voor een goede powerbank zit je meestal rond 30 tot 40 euro. Je merkt meteen dat de kwaliteit ook beter is, dan goedkopere powerbanks.

Capaciteit

Powerbanks hebben verschillende soorten capaciteiten. Hoe meer capaciteit, hoe vaker toestellen opgeladen kunnen worden. In dit artikel wordt puur gefocust op powerbanks met een capaciteit van 10.000mAh.

De afkorting mAh staat voor milliampère-uur. De capaciteit is het product van de stroom, in dit geval voor een powerbank en de duur van de ontlading. Over de tijd worden steeds meer nieuwe smartphones ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling worden meer functies en ontwikkelingen toegevoegd in smartphones. In 2014 was de gemiddeld accucapaciteit op ongeveer 2000mAh. Tegenwoordig zijn de gemiddelde accucapaciteit van smartphone op ongeveer 4000mAh. Dit betekent dat powerbanks met 10.000mAh toestellen tot 2,5 keer opgeladen kan worden.

Aantal USB-uitgangen

Tegenwoordig is het handig te weten hoeveel USB-uitgangen een powerbank heeft. Hoe meer USB-uitgangen een powerbank heeft, des te meer toestellen tegelijk opgeladen kunnen worden. Het is handig om meer USB-uitgangen te hebben. In dit artikel worden powerbanks vergeleken met twee of meerdere uitgangen.

Formaat

Bij het uitkiezen van een powerbank komt de formaat ook bij kijken. Voor zowel lange als korte trips is het handig om te weten hoe groot een powerbank is. De formaat zegt iets over de compactheid tijdens het meenemen naar zulke trips. In dit artikel worden formaten ook met elkaar vergeleken, zodat jij de juiste powerbank kiest. Denk hierbij aan powerbanks, die in broekzakken past of handig mee te nemen zijn tijdens het reizen!

Fast Charge & Wireless

Voor het uitkiezen van een powerbank is handig te weten welke functies het allemaal heeft. Fast charge en wireless powerbanks zijn nu tegenwoordig een voorkomend product.

Smartphones in het dagelijks leven zijn vaak voorzien met een fast charge functie. Dit zorgt ervoor dat toestellen sneller opgeladen kunnen worden. Met een powerbank, die fast charge bevat, laden toestellen binnen no time op.

Naast fast charge bevatten smartphones tegenwoordig ook wire charge. Deze functie maakt het mogelijk om zonder kabel het toestel op te laden. Zo worden ook powerbanks gemaakt met wireless charge functie, waarbij smartphones op de wireless powerbank worden gelegd. Op deze manier kunnen smartphones opgeladen worden.

Functies in Powerbank

Tegenwoordig hebben powerbanks meerdere functies dan alleen het opladen van toestellen. Powerbanks kunnen naast het opladen van telefoon en tablets ook laptops opladen. Laptops verbruiken meer stroom, dat betekent een prijzigere en grotere powerbank.

Sommige powerbanks beschikken nu ook een zaklamp. Tijdens het reizen en trips kan dit heel handig zijn. De prijzen liggen dan een stuk hoger dan powerbanks zonder een zaklamp.

Naast deze functie kunnen powerbanks ook een display scherm bevatten. Op deze scherm is af te lezen hoeveel percentage de powerbank heeft. Dit is altijd handig, zodat het op tijd opgeladen kan worden.

In het dagelijks leven worden ook powerbanks geproduceerd, die op zonne-energie opgeladen kan worden. Dit is ideaal tijdens reizen in de bergen of andere warme en zonnige gebieden. Deze powerbank beschikt tot kleine zonnepanelen, die ervoor zorgen dat de powerbank opgeladen wordt. Als men duurzaamheid een belangrijk factor vindt, is de Solar powerbank zeker een aanrader!

Beste Powerbanks


Samsung Powerbank


De Samsung USB-C Powerbank met 10.000mAh is voorzien van twee USB poorten. Hierbij kunnen twee apparaten/toestellen tegelijk worden opgeladen. Naast twee USB poorten ondersteunt deze externe batterij ook Fast Charge. Hierdoor worden apparaten of toestellen sneller opgeladen. Deze powerbank is ook voorzien van een Led-indicator, waarbij de batterij hoeveelheid weergeven is.

Formaat (hxbxd):
14,1 x 7,1 x 1,4 cm.

Gewicht:
220 gram.

Pluspunten
 • – Bevat een fast charge functie, waardoor toestellen sneller worden opgeladen;
 • – Kan een toestellen 2 tot 3 keer opladen;
 • – Bevat een USB-C naar USB kabel;
 • – Compacte formaat;
 • – Gebruiksvriendelijk.
Minpunten
 • Meegeleverde kabel is best kort.

Samsung Wireless Powerbank


Samsung Wireless Powerbank heeft een capaciteit van 10.000mAh. Deze powerbank beschikt een Wireless functie, waarbij toestellen met een draadloos laden techniek opgeladen kan worden zonder kabel. Naast deze functie kan het toestel twee toestellen gelijktijdig opladen en beschikt ook Fast Charge, waarbij het toestel sneller geladen kan worden. De powerbank heeft een Led-indicator, waarbij de hoeveelheid batterij te zien is.

Formaat (hxbxd):
15,0 x 7,1 x 1,5 cm.

Gewicht:
234 gram.

Pluspunten
 • – Bevat een fast charge functie, waardoor toestellen sneller worden opgeladen;
 • – Kan toestellen 2 tot 3 keer opladen;
 • – Modern design;
 • – Gebruiksvriendelijk.
Minpunten
 • – Kan 1 apparaat snelladen, bij twee apparaten gaat het laden op normale snelheid.

Belkin Powerbank


De Belkin Powerbank heeft een compact formaat, waarbij deze makkelijk overal mee te nemen is. Deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000mAh en kan een toestel 2 tot 3 keer opladen. Daarnaast kunnen er 2 toestellen tegelijk worden opgeladen. Als laatst beschikt deze powerbank ook de functie Led-indicator, waar de hoeveelheid batterij weergeven is.

Formaat (hxbxd):
13,6 x 7,4 x 1,6 cm.

Gewicht:
222 gram.

Pluspunten
 • – Bevat een fast charge functie, waardoor toestellen sneller worden opgeladen;
 • – Compacte formaat;
 • – Duurzame, plastic behuizing;
 • – Gebruiksvriendelijk.
Minpunten
 • – Korte oplaadkabel.

De populairste merken van de Powerbank

Anker
De merk “Anker” is een chinees elektronica merk. Het is opgericht in Shenzhen, Guangdong. Anker staat bekent voor het produceren van computer en mobiele randapparatuur. Het bedrijf is opgericht in 2011. Anker focust vooral op mobiele opladers, zoals powerbanks, oplaadkabels en draadloop opladen. Naast deze producten focussen zij ook op andere elektronica, zoals gadgets, bluetooth oordopjes en nog veel meer producten.

Belkin
Bij Belkin International willen zij producten maken, die mensen optimaal van technologie laten profiteren en het leven aangenamer en makkelijker maken. Belkin is opgericht in 1983. De Belkin producten staan bekend om de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

Samsung
Samsung is één van de grote en bekende merken op de wereld. De Samsung Group is opgericht in 1938 en één van de dochterbedrijven is Samsung Electronics. De hoofdkantoor is gevestigd in Zuid Korea en de naam Samsung betekent letterlijk 3 sterren. Samsung electronics produceert vele elektronica, waaronder powerbanks.

Trust
Trust is ook een zeer bekende elektronica merk. Het bedrijf is opgericht in 1983 en de producten zijn wereldwijd te verkrijgen. De visie van Trust is het plug & play van producten, value for money en het producten laten voldoen aan de hoogste standaard, namelijk CE.

Het maken van de juiste keuze

Bij het maken van de juiste keuze is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je precies op zoek bent. Er komen een aantal factoren bij kijken. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Fast charge: het snel opladen van de smartphones;
 • Wireless charge: draadloos opladen van de smartphones;
 • Aantal USB poorten: hoeveel toestellen wil jij tegelijk opgeladen worden;
 • Aantal capaciteit: hoeveel capaciteit powerbank ben je naar op zoek, bij meer capaciteit, klik hier.

Budgetgerichte keuze van de Powerbank

Na een keuze gemaakt is welke functies je in een powerbank wilt hebben, kan makkelijker een powerbank gekozen worden. Voor een budgetgerichte keuze raden wij de Samsung USB-C Powerbank aan. Het is voorzien van twee poorten, waarbij meerdere toestellen tegelijk opgeladen kunnen worden. De Powerbank beschikt tot de volgende functies: fast charge, batterijniveau indicatie en geschikt om tablets op te laden. Daarnaast heeft het zeker een compact formaat. Mocht je budget hoger zijn, dan raden wij zeker de andere twee powerbanks aan.

Samenvatting beste powerbank van 2022

In dit artikel zijn de beste powerbanks van 2022 met elkaar vergeleken. Hierbij is rekening gehouden met de kwaliteit- en prijsverhouding. Voor het uitkiezen van een goede powerbank ben je al gauw 30 tot 40 euro kwijt. Er zijn verschillende soorten powerbanks aanwezig met allebei functies en mogelijkheden. Tijdens het vergelijken zijn alleen gekeken naar powerbanks met een capaciteit van 10.000mAh.

Naast deze functies is het handig dat meerdere toestellen tegelijk opgeladen kunnen worden. In dit artikel is ook terug te zien, dat alleen powerbanks zijn vergeleken met twee of meerdere USB-uitgangen.

Voor het kiezen van de beste powerbank adviseren wij de Samsung Wireless Powerbank. Op het gebied van kwaliteit en prijsverhouding scoort deze powerbank heel hoog. Naast prijs en kwaliteit heeft deze pokerbank ook toegang tot wireless charge, waardoor het mogelijk is om zonder kabel toestellen op te laden.

Voor een budgetgerichte keuze raden wij De Samsung USB-C Powerbank aan. Deze powerbank beschikt tot een fast charge functie, waardoor toestellen sneller worden opgeladen. Daarnaast heeft het een compact formaat, waardoor het makkelijk is om deze powerbank overal mee te nemen. 

Als laatst wordt de Belkin Powerbank aangeraden. Deze powerbank heeft een stevig structuur, waardoor je ook merkt dat de kwaliteit ook hoger ligt, dan goedkopere powerbanks. Deze ligt goed in je handen, waardoor dit zorgt voor een antislip effect door de toegepaste materiaal van de powerbank. 

Mocht een powerbank met een capaciteit van 10.000mAh te weinig voor je zijn? Kijk dan ons artikel van de Beste Powerbanks van 2022 met 20.000mAh. Mocht je liever een Apple product willen en heb jij een iPhone 12 of 13 model? Bekijk dan ons artikel over de Apple MagSafe Battery Pack.