Beste Noise Cancelling Koptelefoon
Techform.nl

Beste Noise Cancelling Koptelefoon van 2022

Cancel de noise om aan realiteit te ontsnappen.
Cancel de noise om aan realiteit te ontsnappen.

De top 10 beste noise cancelling koptelefoons van 2022. In dit artikel wordt de beste Active Noise Cancelling koptelefoon opgesomd en uitgebreid beoordeeld, zodat dit artikel jou een stap verder helpt met het maken van een keuze tijdens je aankoop.

Word jij ook altijd gestoord door het omgevingsgeluid, terwijl je muziek of je favoriete podcast aan het luisteren bent? Of ben je rustig thuis aan het netflixen en word je gestoord door je familieleden? Wil je niet je gehoor beschadigen door harder je muziek te zetten dan je omgevingsgeluid? Overweeg dan om een active noise cancelling koptelefoon aan te schaffen. Deze techniek was voorheen nog een exclusieve functie bij duurdere koptelefoons, maar door de jaren heen zien we steeds meer koptelefoons en oordopjes deze technologie beschikken.

Wat is Active Noise Cancelling?


Active Noise Cancelling (ANC)
Deze methode maakt gebruik van ingebouwde microfoons om het omgevingsgeluid te analyseren en ‘anti-ruis’-frequenties te creëren, die worden gecombineerd met je muziek. Hierdoor wordt het geluid van de omgeving weg gefilterd met behulp van de microfoons van je koptelefoon. Die analyseert het omgevingsgeluid en produceert daarna een antigeluid.

Passieve noise cancelling (PNC)
Bij passieve noise cancelling moet je denken aan koptelefoons, die over je oren gaan. Deze methode creëert een afsluiting van de buitenwereld. Oordopjes kunnen deze functie ook bevatten door een strakke afsluiting. Hierdoor kunnen het meeste omgevingsgeluid niet binnendringen.

Bij traditionele koptelefoons, zonder Active Noise Cancelling, komt het geluid uit de speakers en dat wordt ontvangen door je gehoor. Wanneer je in een rumoerige omgeving zit, krijg je het omgevingsgeluid ook door.

Bij een koptelefoon met noise cancelling word je omgevingsgeluid gefilterd als het ware. Een active noise cancelling koptelefoon heeft namelijk microfoontjes aan de buitenkant, die het geluid om je heen analyseert. Hierop maakt de koptelefoon een antigeluid, oftewel een tegengeluid, waar een tegenovergestelde geluidsfrequentie wordt gecreëerd. Deze methode zorgt ervoor dat jouw koptelefoon heel stil wordt. Als je dan bijvoorbeeld wilt concentreren, dan kun je dat aanzetten en wordt het stiller. Samen met je muziek is het een geweldige combinatie en hoef je hierdoor niet het volume van je muziek harder te zetten.

Een scenario, waar dit heel goed werkt, is in het vliegtuig. Daar heb je een constante ruis om je heen, die wordt geneutraliseerd door de noise cancelling. Nog een voorbeeld waar het een wereld van verschil is: in de trein, in de bus, op je kantoor of andere omgeving waar veel constante en rumoerige omgevingsgeluid is. Als je in de trein zit en er zijn twee mensen naast je aan het praten, dan zal je de geluiden nog minimaal horen. Merendeels heeft dit te maken, omdat het niet een constante geluid is. Je kan dit geluid sterk verminderd horen of zelfs niet.

Tijdens je aankoop moet je wel rekening houden met de prijs van het product. Een active noise cancelling koptelefoon van 100 euro zal niet beter zijn dan een 300 euro product. De kwaliteit en het geluid kunnen zwaar verschillen.

Beste Noise Cancelling koptelefoons


Sony WH-1000XM4

Eén van de beste Active Noise Cancelling koptelefoon is de Sony WH-1000XM4. Deze koptelefoon is de vierde generatie uit de 1000X-serie. Een serie waar iedereen behoorlijk fan van is. Sony blijft zich continu verbeteren. Het verschil tussen de XM3 en XM4 is de pairing methode. Nu hoef je niet meer je telefoon rechtstreeks boven je koptelefoon te leggen, maar kan je nu simpel de telefoon dichtbij de koptelefoon houden en aanzetten. Je zult zien dat de koptelefoon automatisch met de telefoon verbindt.

Qua draagcomfort is de hoofdsteun verbeterd voor meer draagcomfort en de oorkussens zijn wat ruimer geworden. Tijdens het langdurig dragen, voel je minder knijpkracht tegen je oor aan en tegen je kruin. Hierdoor is het comfort wat hoger.

Wat verder aan de koptelefoon opvalt, is de matte afwerking. Daarnaast kan de Sony WH-1000XM4 met twee apparaten tegelijk verbonden worden, bijvoorbeeld aan je telefoon en laptop. Daarnaast pauzeert de muziek nu automatisch, wanneer je de koptelefoon afzet en is Speak-to-Chat functie toegevoegd. Deze functie herkent je stem en tijdens het praten pauzeert het je muziek. Daarnaast wordt het geluid van buitenaf direct toegelaten.

De koptelefoon heeft een toffe nieuwe functie gekregen, namelijk de “DSEE Extreme” voor het opschalen van audio. Verder heeft hij een bewegingssensor, die merkt wanneer je de koptelefoon van je oor afhaalt of optilt. Als je op de oorschelp drukt, wordt het omgevingsgeluid weer toegelaten. Dit is erg handig voor als je tijdens het muziek luisteren door anderen wordt onderbroken. Al met al wordt deze koptelefoon als één van de beste op de markt beschouwd!

Beste noise cancelling koptelefoon Sony

Noise cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 30 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 5.0 / Quick Charge / Speak-to-chat-functie / Inklapbare oorschelpen / Google Assistant.

Merk:
Sony.

Gewicht product:
254 gr.

Pluspunten
 • – Heeft een krachtig geluid;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Hoog draagcomfort van de koptelefoon;
 • – Met de Sony Headphones Connect app personaliseer je alle instellingen, waaronder het geluid via een equalizer;
 • – Batterijduur van 30 uur;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon;
 • – Koptelefoon kan aan meerdere bluetooth apparaten worden verbonden;
 • – In 10 minuten opladen, is het klaar voor 5 uur gebruik;
 • – Bevat een Quick Charge functie;
 • – Automatisch afspelen/pauzeren met Speak-to-chat-functie;
 • – Inklapbare oogschelpen voor het opbergen en makkelijk overal meenemen.
Minpunten
 • – Niet waterdicht;
 • – Kan niet direct via USB afspelen.

Bose noise cancelling koptelefoon 700

Met de Bose Headphones 700 kan je zeker optimaal genieten van je muziek. Het geluid is meeslepend op elk volume, dankzij de kenmerkende active EQ van Bose. Of je nu op een laag volume luistert of het volume flink opschroeft? De kwaliteit van de muziek blijft altijd hoog.

Qua bediening is het vrij simpel, Als je de muziek pauzeert, tik je zachtjes op de rechter oorschelp en vice versa als je muziek weer wilt laten afspelen. Je kunt jouw muziek ook bedienen door naar achter of voren (horizontaal) te vegen. Hierdoor kun je door je muziek bladeren. Verder kan je de volume aanpassen door omhoog of omlaag te vegen. Ook bij deze koptelefoon is er een app beschikbaar. Je kunt je voorkeur en persoonlijke instellingen flexibel aanpassen.

Deze noise cancelling koptelefoon heeft een uniek modern design. Bose wil met dit design anders zijn dan de concurrenten en dat is gelukt. De futuristische stijl is van hoge kwaliteit materialen gemaakt en geeft een premium uitstraling. Maar helaas brengt dit design ook een nadeel met zich mee, namelijk deze koptelefoon is niet opvouwbaar en hierdoor kan het veel plek in beslag nemen in je tas.

Verder zie je op de oorschelpen 3 fysieke knoppen zitten: voor het Noise Cancelling, Bluetooth en Google Assistant.

Bovendien heeft Bose het erg makkelijk gemaakt om bij te houden of je bijna moet laden. Elke keer dat je de headset opstart, vertelt het hoeveel uur de koptelefoon nog mee kan gaan. De Bose 700 laad je natuurlijk nu op met een USB-C. Gelukkig heeft de koptelefoon een snelladen functie. Na 15 minuten opladen, kan je de Bose koptelefoon weer voor 3,5 uur gebruiken. Een volledige oplaadbeurt is in totaal 2,5 uur.

beste noise cancelling koptelefoons Bose

Noise cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 20 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 5.0 / Quick Charge / Google Assistant.

Merk:
Bose.

Gewicht Product:
252 gr.

Pluspunten
 • – Je bepaalt zelf de sterkte van het Noise Cancelling met 11 verschillende niveaus;
 • – Dankzij de 4 ruis onderdrukkende microfoons ben je goed verstaanbaar wanneer je telefoneert;
 • – Je bedient je muziek met de Touchbediening via de oorschelpen;
 • – Het Noise Cancelling is van topklasse;
 • – Beschikt Bluetooth 5.0 en kan op meerdere apparaten tegelijk verbonden worden;
 • – Batterijduur van 20 uur;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Kan weinig bass bevatten, maar kan via het EQ aangepast worden;
 • – Bose Music App kan matig functioneren;
 • – Niet inklapbaar.

Bowers & Wilkins PX7

Voor de audiofielen tussen ons kennen vast wel Bowers & Wilkins van home audio tot aan mini theater en auto speakers. Bowers & Wilkins heeft een geweldig lijn aan producten en in de loop van de jaren zijn ook de koptelefoon de markt binnengestapt.

Het topmodel is de PX7, een over-ear hoofdtelefoon. PX7 Carbon Editie biedt een batterijduur van 30 uur met slechts één keer opladen. Mocht je merken dat je zonder stroom komt te zitten, dan geeft de 15 minuten Quick Charge nog eens vijf uur extra luisterplezier.

De PX7 beschikt als één van de eerste commercieel beschikbare aptX Adaptive sync-apparaten. Deze werd ontwikkeld door Qualcomm de chipgigant van Amerika.
Deze technologie maakt hoge resolutie draadloze streamingkwaliteit van 24/48-bits mogelijk via bluetooth.

Daarnaast biedt de PX7 Active Noise Cancelling met een sampling rate van maar liefst 16 keer, zodat de audiokwaliteit superb blijft. De PX7 gebruikt maar liefst 16 microfoons om een top Active Noise Cancelling kwaliteit te bereiken.

Dan de technische snufjes: De app van de PX7 functioneert goed en is erg duidelijk. Het minpunt van de koptelefoon is het ontbreken van een equalizer. Aangezien het geluid toch al subliem is, merk je weinig problemen. De ANC heeft drie standen: laag, automatisch en hoog. De standen werken enigszins erg goed.

Beste noise cancelling koptelefoon Bowers & Wilkins

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 30 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 5.0 / Quick Charge / Google Assistant.

Merk:
Bowers & Wilkins.

Gewicht product:
302 gr.

Pluspunten
 • – Zeer zuivere geluidskwaliteit;
 • – Superieur treble;
 • – Mooi warm en erg gebalanceerde bass (past zich automatisch aan iedere soort muziek);
 • – 30 uur aan één stuk luisterplezier in één keer opladen;
 • – Quick Charge functie: 5u extra batterij in 15min. opladen;
 • – Bevat 3 standen Noise Cancelling;
 • – Je bedient je muziek met de Touchbediening via de oorschelpen;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Afgewerkt in stof (extra voorzichtig mee zijn);
 • – Niet inklapbaar.
 • – Geen opbergcase meegeleverd.

Bose QuietComfort 35 II

De Bose QuietComfort 35 II is een top allrounder op het gebied van ANC koptelefoons. Ook al komt deze telefoon uit 2017, het is nog steeds een goede keuze. Over de jaren heen zie je ze steeds vaker in de trein of op straat.

Over het Active Noise Cancelling doet het wat die moet doen. Als je geen muziek op hebt, hoor je een hele lichte ruis en voel je een lichte druk op je oren. Deze druk is vergelijkbaar met wat je soms voelt in een lift, maar gelukkig wen je er snel aan. Wat meer opvalt, is de stilte. Een (prettig) geïsoleerd gevoel. Als je de Noise Cancelling laag uitzet, heb je pas echt door hoeveel lawaai er om je heen is. Met name constante, brommende of zoemende geluiden worden heel goed gefilterd. Het uiteindelijke effect is dat je de muziek minder hard hoeft te zetten en dat je veel minder vermoeid raakt van al het geluid om je heen.

Deze koptelefoon heeft veel goede kenmerken, zoals een hoge geluidskwaliteit, langdurig muziek luisteren van 20 uur, bediening van muziek en opnemen van inkomende gesprekken. Mocht je koptelefoon uitvallen, dan kan je verder muziek luisteren met een kabel. Deze is zeker een handige feature!

Je kunt met de app de Noise Cancelling bedienen. Als laatst is het ook eens gebruiksvriendelijk. Je kunt met de actieknop op je koptelefoon 3 verschillende niveaus van de Noise Cancelling instellen. Hiermee kun je de juiste instelling voor jouw muziek en omgeving kiezen.

beste noise-cancelling koptelefoon Bose QuietComfort

Noise cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 20 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon | Bluetooth 4.1 / Quick Charge / Google Assist / 3 Noise cancelling niveaus.

Merk:
Bose.

Gewicht product:
235 gr.

Pluspunten
 • – Actieve Noise Cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis;
 • – Duurzaam en demontabel;
 • – Goede geluidskwaliteit;
 • – 20 uur aan één stuk luisterplezier in één keer opladen;
 • – Bevat 3 niveaus Noise Cancelling;
 • – Quick Charge functie: 5 uur extra batterij in 15 min opladen;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Geen bewegingssensor;
 • – Past niet bij iedereen optimaal.

Microsoft Surface Headphones 2 

De Microsoft Noise Cancelling Koptelefoon zult misschien raar in je oren klinken, Microsoft heeft met de eerste succesvolle versie laten merken dat ze een sterke concurrent kunnen zijn. Net zoals de Google Pixel is Google erg goed bezig met uitbreidingen. De Microsoft Surface Headphones 2 heeft een kwaliteit, waarbij je bij de Microsoft Surface producten gewend bent.

De koptelefoon is uit de doos direct te koppelen met een Windows 10 desktop, notebook en telefoon. Eén van slimme functie dat die heeft, is dat de koptelefoon twee apparaten tegelijk verbonden kan worden.

Als je van veel bas houdt, dan is deze koptelefoon perfect voor jou. Bij de fabrieksstandaard zit er veel bas in het geluid. Als je niet van veel bas houdt, dan kan je via het equalizer de geluidskwaliteit veranderen. Dit kan allemaal bestuurd worden in de Surface Audio Companion app, die de instellingen opslaat in je koptelefoon.

De koptelefoon kan 20 uur lang meegaan, als die volgeladen is. Daarnaast beschikt de koptelefoon een Voice Assistant. Deze functie vertelt bij het aandoen hoe lang je accu nog mee kan gaan en met welke apparaten je verbonden bent. Daarnaast vertelt het ook door wie je gebeld wordt. Als laatst werkt de Noise Cancelling heel goed. Je kunt verschillende niveaus instellen, zodat je het meeste comfort uit je koptelefoon haalt.

beste noise cancelling koptelefoon Microsoft Surface Headphones 2

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 20 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon | Bluetooth 4.1 / Voice Assistant / Verschillende Noise Cancelling niveaus.

Merk:
Microsoft.

Gewicht product:
290 gr.

Pluspunten
 • – Instelbaar Active Noise Cancellation;
 • – Comfortabel om lang te dragen;
 • – Goede geluidskwaliteit;
 • – Gemakkelijk in gebruik;
 • – Gebruiksvriendelijk;
 • – Bluetooth Multipoint Connectivity. Kan met meerdere apparaten verbonden worden;
 • – 20 uur aan één stuk luisterplezier in één keer opladen;
 • – Meegeleverd met een case;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Als verbinding verbroken wordt, kan het herstel lastig gaan.

RolfStone Focus 

De Rolfstone Focus heb je waarschijnlijk niet vaak van gehoord, maar dit bedrijf is een nieuwe contender is het veld van noise cancelling oortjes tot aan koptelefoons. Het bedrijf komt ook uit onze Nederlandse bodem! Dit maakt het product nog meer speciaal. Rolfstone heeft een kritische kijk naar de verhouding van kwaliteit en functionaliteit.

De koptelefoon is uit de doos direct te koppelen via bluetooth. Eenmaal gekoppeld beschikt deze koptelefoon over snel connectie functie. Hou de koptelefoon dicht bij je apparaat en het is direct weer verbonden. Eén van slimme functie, die de koptelefoon heeft, is dat twee apparaten aan elkaar verbonden kunnen worden. Het wisselen van telefoon naar laptop is heel gemakkelijk.

De grootste pluspunt van deze koptelefoon is de batterijduur. Je hoeft het bijna nooit op te laden. Zonder noise cancelling aan gaat het 100 uur mee. Batterij toch op? Geen probleem, want 10 minuten laden is 2 uur luisteren en binnen 3 uur laden, is de koptelefoon weer helemaal volgeladen. Opladen kan met de meegeleverde USB-C kabel.

De koptelefoon kan met noice cancelling functie 70 uur lang meegaan. Daarnaast beschikt de koptelefoon over een Voice Assistant. Je hoort altijd een feedback van alle actie die je uitvoert. De Noise Cancelling werkt goed. Het geluidkwaliteit is in balans met elkaar. De koptelefoon heeft een sterke high. Zo hoor je het luidste gedeelte duidelijk. Daarnaast is de mid goed in balans met een duidelijk low.

Tenslotte beschikt deze koptelefoon over vele slimme functies, die de duurdere noise cancelling koptelefoon in dit lijst ook beschikken. De rechter oorschelp beschikt over een touchpad, waarmee je de koptelefoon kan bedienen.

beste noise cancelling koptelefoon RolfStone Focus

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 70 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon | Bluetooth 5.0 / Voice Assistant / Verschillende Noise Cancelling niveaus.

Merk:
Rolfstone.

Gewicht product:
220 gr.

Pluspunten
 • – 70 uur aan één stuk luisterplezier en dat met ANC aan;
 • – Instelbaar Active Noise Cancellation;
 • – Comfortabel om lang te dragen;
 • – Goede geluidskwaliteit (High, Mid en Low);
 • – Gemakkelijk in gebruik;
 • – Gebruiksvriendelijk;
 • – Bluetooth Multipoint Connectivity. Kan met meerdere apparaten verbonden worden;
 • – Meegeleverd met een hardcase voor extra bescherming;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Afwerking kan snel slijtage tonen bij onvoorzichtig gebruik;
 • – Geen batterij weergave of een functie die je kan vertellen hoeveel procent batterij je nog hebt.

Beats Studio 3 Wireless

Beats by Dre, oftewel Beats by Apple. Sinds dr. Dre zijn bedrijf heeft verkocht aan Apple, heeft Apple zijn magie van audio uitgevoerd op de gehele lijn van beats. Voor de mensen, die graag Apple producten willen, is deze een goede toevoeging aan je collectie.

Over de geluid gesproken, beginnen wij eerst bij de bas. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Beats staat altijd bekend om de luide bas en een stevig geluid.

Met De Beats Studio 3 hoor je minder van je omgeving, dankzij Noise Cancelling. Deze technologie meet het omgevingsgeluid via de ingebouwde microfoons en verdraait dit tot een antigeluid. Dit antigeluid zorgt ervoor dat je minder van de omgeving hoort. Je gaat zeker meer genieten van de koptelefoon door deze functie.

Deze Noise Cancelling koptelefoon beschikt natuurlijk over veel functies, namelijk het Fast Charging. De batterij van de Beats Studio3 gaat 40 uur mee met de Noise Cancelling uitgeschakeld. Met het Noise Cancelling ingeschakeld, gaat de batterij 22 uur mee. Wanneer de batterij van de koptelefoon leeg is, zorgt FastFuel dat je in een mum van tijd weer naar muziek kan luisteren. Na 10 minuten opladen, gebruik je hem weer voor 3 uur.

De slimste functie van deze koptelefoon is de W1 chip van Apple. Deze chip zorgt ervoor dat je koptelefoon binnen een handomdraai gekoppeld worden aan al jouw apparaten. Je houdt de koptelefoon een paar centimeter van je apparaten af en jouw toestel herkent de koptelefoon direct. Daarnaast bespaart de chip batterij en zorgt deze voor een betere geluidskwaliteit.

beste noise cancelling koptelefoon Beats Studio 3 Wireless

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 22 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 4.2.

Merk:
Apple (Beats).

Gewicht product:
260 gr.

Pluspunten
 • – Gebruikersgemak door W1 chip van Apple;
 • – Blijft goed zitten (Je kunt ermee hardlopen);
 • – Zachte oorschelp kussens;
 • – Goed kwaliteit van het product;
 • – Noise Cancelling werkt goed;
 • – Hoge draagcomfort;
 • – Compact opvouwbaar;
 • – Bevat een Quick Charge functie;
 • – 22 uur aan één stuk luisterplezier in één keer opladen.
Minpunten
 • – Als je de koptelefoon te lang achter elkaar draagt kan je last van je oren krijgen;
 • – Geen opbergcase meegeleverd.

Sennheiser MOMENTUM 3

De Sennheiser MOMEMTUM 3.0 is de nieuwste draadloze koptelefoon met Noise Cancelling van SennHeiser. Deze koptelefoon heeft verbeterde slimme functies, ten opzichte van de oudere modellen.

De Sennheiser MOMENTUM 3 heeft overige goede featureset. Je kan meerdere apparaten aansluiten op de koptelefoon. Mocht je op je laptop zitten en je wordt gebeld. Dan verandert je koptelefoon gelijk. Het smart pause feature en auto on/off functie zorgen ervoor dat je geen enkele beat mist. De koptelefoon heeft ook een drieknoppeninterface om vlot over te kunnen schakelen tussen muziek luisteren en telefoneren. De Sennheiser Smart Control app biedt drie verschillende ruisonderdrukkingsmodi en een ingebouwde equalizer. De Sennheiser koptelefoon heeft zo meerdere features en is ook één van de top producten op de markt.

beste noise cancelling koptelefoon Sennheiser MOMENTUM 3

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 30 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 5.0 / 3 ruisonderdrukkingsmodi / Smart Pause-functies.

Merk:
Sennheiser.

Gewicht product:
305 gr.

Pluspunten
 • – Goede audiokwaliteit door Hi-Res audio ondersteuning
 • – 17 uur aan één stuk luisterplezier in één keer opladen;
 • – Heeft slimme functies als auto On/off, het smart pause en stemassistent;
 • – Met de Sennheiser Smart Control app kan je jouw voorkeur instellen.
 • – Bevat 3 ruisonderdrukkingsmodi;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Heeft een case voor de koptelefoon;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Je kan de muziek niet bedienen via een touchpad op de oorschelp.

Jabra Elite 85h

Het merk “Jabra” is door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt steeds vaker door de consumenten geaccepteerd.

De Jabra Elite 85h koptelefoon heeft een prima werkende Noise Cancelling. Qua design heeft deze koptelefoon een grote bouw en kan het soms erg onhandig zijn. Je kunt de vorm van de koptelefoon vergelijken met een helikopter koptelefoon. Verder zitten op de rechter oorschelp knoppen voor het bedienen van het geluid: het afspeel, pauzeer en volume knoppen zijn verder goed te vinden en prima te bedienen.

De bijbehorende app is makkelijk te gebruiken. Alles spreekt voor zich en er zijn veel dingen, die je zelf nog in kunt stellen. De Slimme ANC reageert op de omgeving en schakelt in als er ongewenste achtergrondgeluid detecteert. De hoofdtelefoon bevat 8 microfoons en 4 daarvan worden gebruikt om de omgevingsgeluid te elimineren. Ook deze koptelefoon kan lang meegaan met een batterijduur van maximaal 36 uur.

beste noise cancelling koptelefoon Jabra Elite 85h

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 36 uur / Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 5.0 / Google Assistant / Regenbestendig / Quick Charge.

Merk:
Jabra.

Gewicht product:
296 gr.

Pluspunten
 • – Goede geluidskwaliteit aanpasbaar door EQ;
 • – Zeer lange batterijduur met fast charging;
 • – Handige bediening;
 • – Bevat een Quick Charge functie;
 • – Het is regenbestendig;
 • – 36 uur aan één stuk luisterplezier in één keer opladen;
 • – Heeft een Jabra Sound+-app om de koptelefoon in te stellen op jouw voorkeur en wensen;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Kan veel ruimte in je tas innemen door de grootte van de oorschelpen;
 • – Geen uit-knop, alleen sleepmodel;
 • – Draagcomfort kan verslechteren na uren lang dragen;
 • – Beschikt niet over een multipoint pairing, waardoor het niet kan verbinden met 2 afspeelapparaten.

JBL Live 650BT NC 

De ultieme JBL Koptelefoon uit de Live serie is de JBL Live 650BT NC. Deze serie beschikt over verbeterd diep en vol geluid met Actieve Noise Cancelling, zodat je in alle stilte kan genieten van je muziek (handig tijdens het reizen). De batterij gaat 30 uur mee en 20 uur met Noise Cancelling aan.

Als de batterij leeg is, laad je deze makkelijk binnen 2 uur weer op. Er is een knop voor Google Assistant, waarmee je jouw muziek kan regelen zonder naar je telefoon te kijken. Geen stopcontact in de buurt? Met de meegeleverde aux kabel luister je naar jouw favoriete muziek ook als de batterij leeg is, maar dan zonder Noise Cancelling. Deze koptelefoon wordt geleverd met een opberghoes.

De JBL koptelefoon heeft een 40mm drivers, die leveren voor een geweldig geluid. Je kunt met de JBL headphone app het geluid afstemmen naar jouw voorkeur. Deze JBL serie is op prijs- en kwaliteitverhouding ook een zekere aanrader!

beste noise cancelling koptelefoon JBL Live

Noise Cancelling / Over-ear / Batterijduur v. 30 uur Draadloos / Ingebouwde microfoon / Bluetooth 4.2 / Google Assistant / Quick Charge.

Merk:
JBL.

Gewicht product:
260 gr.

Pluspunten
 • – Goede geluidskwaliteit aanpasbaar door EQ;
 • – Zeer lange batterijduur van 30 uur met fast charging;
 • – Heeft een JBL Headphone app om de koptelefoon in te stellen op jouw voorkeur en wensen;
 • – Draadloos muziek luisteren door middel van bluetooth;
 • – Bevat een opbergcase;
 • – Bevat een ingebouwde microfoon.
Minpunten
 • – Geen harde beschermhoes;
 • – Geluid kan begrenst zijn;
 • – De koptelefoon is niet opvouwbaar.

De populairste merken van de beste Noise Cancelling Koptelefoons

Soms is keuze maken erg lastig en wil je altijd de beste product hebben die bij jou past. Daarom is het ook handig om even naar de populairste merken te kijken, want die hebben al jaren ervaring en hun producten zijn gefinetuned.

Sony
Sony, de Tech gigant, die iedereen wel kent van tv’s tot aan camera’s. Qua technologie maken ze van alles wat je kan bedenken. Sony staat bekend als een Tech bedrijf, die kwalitatieve producten aan consumenten leveren. Op het gebied van muziek is Sony al rond 1950 bezig. Zij kwamen met de eerste walkman. Sony heeft een revolutie gebracht op het gebied van muziek en dat is tot het heden ook te merken met de nieuwste producten en apparatuur.

Bose
Ben je geen fan van Sony, maar wel fan van Bose? Dan ben je ook op het goede adres. Bose is een Amerikaanse bedrijf en maakt al sinds 1964 microfoons, koptelefoons, en velen audio producten voor consumenten en professionals. Op het gebied van audiotechnieken is Bose zeker één van de experts. Dus je kunt wel zeggen dat ze goed bezig zijn in het gebied van audio techniek.

Bowers & Wilkins
Bowers & Wilkins maakt van luidsprekers tot aan Home Audio. Mocht je ooit de speakers hebben beluisterd van Bowers & Wilkins, dan zal deze koptelefoon je niet teleurstellen.
Ze zijn begonnen met innovatie in Home Audio na de tweede wereld oorlog. Hun producten zien er futuristisch uit en de producten van de 20st eeuw zien er nog steeds nieuw uit tot aan het heden. Bowers & Wilkins zijn in 1966 met hun eerste luidspreker begonnen en tot het heden hebben ze hun naam zuiver gehouden en kan je de beste producten van ze verwachten. Op het gebied van koptelefoons zijn vele positieve reviews te vinden van klanten en ook één van de top merken.

JBL
Voluit James Bollough Lansing, is tegenwoordig een dochteronderneming van Harman Kardon. JBL bestaat al sinds 1946 en maakt van koptelefoon tot aan audio apparaten voor professionelen. Denk hierbij aan bedrijven, artiesten, DJ’s en bioscopen. JBL heeft dus jarenlange ervaring op het gebied van hoogwaardige audioproducten. Je kunt uitmuntende helderheid en perfecte dynamiek verwachten. 

Het maken van de juiste keuze

Hoe maak je de juiste keuze en hoe beslis jij welke koptelefoon bij jou past? Hieronder kun je lezen welke kenmerken een Active Noise Cancelling koptelefoon heeft.

Afmetingen
Qua afmeting moet je alleen erop letten dat het oorschelp over je oren passen. De meeste Noise cancelling koptelefoons in dit artikel passen over je oren heen en creëert daarom ook een fijne afsluiting voor je oren. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het Noise Cancelling.

Opbergcase
De meest bekende merken hebben een opbergcase. Mocht je het handig vinden om een case te hebben, omdat je de koptelefoon overal meeneemt, dan zijn de meeste koptelefoons in dit artikel voorzien van een case.

Opvouwbaar
Opbouwbaarheid kan een belangrijk onderdeel zijn voor een deel van de groep. Tijdens het niet gebruiken van de koptelefoon wil je het netjes en compact het product kwijt. Dan kan het opvouwbaarheid van de koptelefoon een handige tool zijn.

Overige belangrijke functies
Een aanvulling voor het keuze maken voor een koptelefoon zijn deze factoren ook van belang:

 • Het hebben van bluetooth of het draadloos kunnen afspelen van de koptelefoon;
 • De koptelefoon via een mobiele app kunnen besturen en instellingen wijzigen;
 • Het beschikken van een ingebouwde microfoon;
 • De batterijduur van de koptelefoon. Hoe lang wil je dat je koptelefoon meegaat met één keer opladen?
 • Het beschikken tot een Quick Charge functie. Hierdoor kunnen de koptelefoons in een korte tijd snel opgeladen worden;
 • Bediening van de koptelefoon. Wil je deze bedienen via het “Touch” functie van de oorschelpen of door middel van de knoppen op de oorschelpen.

Zo zijn er natuurlijk meerdere functies van de koptelefoon beschikbaar. Natuurlijk vallen de prijzen ook hoger uit. Denk goed over na welke functies jij erop wilt hebben tijdens het aanschaffen van de koptelefoon.

Budgetgerichte keuze van de Noise Cancelling Koptelefoon

Laten we eerst één van de belangrijkste factor hebben “de bouwkwaliteit”. Koptelefoons met ANC hebben verschillende prijsklassen en dus ook een verschillende bouwkwaliteit. Het is belangrijk dat je een koptelefoon aanschaft, die door de jaren heen mee kan gaan. De koptelefoons, die in dit artikel genoemd worden, zijn van bekende merken en wij letten erg op de kwaliteiten van de producten. Hoewel plastic een veel gebruikte materiaal is, betekent niet dat dit niet stevig kan zijn. Fabrikanten gebruiken deze materiaal ook voor een reden en dat is gewicht.

Tegenwoordig hebben de ANC koptelefoons van vandaag velen technische functies ter beschikking. Denk aan de apps om instellingen te wijzigen en muziek naar je eigen smaak te finetunen.Daarnaast is het hebben van een ingebouwde microfoon ook belangrijk om mee te kunnen bellen. Vervolgens kijken we naar de Quick Charge functie. Hierdoor kunnen de koptelefoons binnen 15 minuten opgeladen worden om vervolgens 5 uur weer muziek te kunnen afspelen. Slimme bedieningsknoppen of draai dials, zoals de genoemde ANC koptelefoon van de Sony WH1000XM4 en de Microsoft headphone beschikken over slimme functies om muziek te kiezen en de volume te kunnen regelen.

Wat ook handig een technische functie is dat sommige van deze koptelefoons met twee apparaten tegelijk verbonden kan worden. Dat is erg handig, bijvoorbeeld als je aan het werk bent en je bent met je koptelefoon verbonden met je laptop. Je wordt vervolgens gebeld op je mobiel, dan kan je gelijk het gesprek opnemen via de telefoon zonder iets te doen. Tenslotte is het erg handig dat je bij meeste van deze genoemde koptelefoons een bewegingssensor heeft. Deze detecteert je beweging, zodat wanneer jij je koptelefoon afdoet dat je muziek automatisch stopt.

Voor een budgetgericht keuze speelt de prijs en kwaliteitsverhouding een belangrijke rol. Wij kijken naar factoren, zoals de functionaliteit, audiokwaliteit en Noise Cancelling en daarom raden wij ook deze 10 koptelefoons aan, want goedkoop is duurkoop. Mocht je budget toch niet aan de hoge kant liggen, dan raden wij de Bose QuietComfort 35 II aan. Deze koptelefoon is in verhouding met prijs en kwaliteit een goede instap koptelefoon met Noise Cancelling. In de tweede plaats komt de JBL Live 650BT NC. Deze koptelefoon is zeker goede keuze, die je kan maken voor een ANC koptelefoon als je budget niet hoog is.

Mocht je eng vinden om in de eerste instantie veel geld uit te geven aan een noise cancelling koptelefoon? Dan raden wij sterk de Rolfstone Focus aan. Deze koptelefoon is een top noise cancelling koptelefoon zonder twijfel. Op gebied van prijs, kwaliteit en functionaliteit verhouding scoort deze koptelefoon zeer hoog. Qua functies, die deze koptelefoon beschikt, komt het zeker in de buurt van de duurste variant noise cancelling koptelefoon op de huidige markt.

De andere koptelefoons zijn zeker ook goed en het waard om naar kijken. Wij raden wel aan om toch een wat duurder koptelefoon aan te schaffen, wegens de levensduur, de hoogwaardig kwaliteit en functionaliteit van de koptelefoon.

Samenvatting beste noise cancelling koptelefoon van 2022

Of je nou van je muziek wilt genieten of van je favoriete podcast of serie. Een koptelefoon met een Active Noise Cancelling zal je een wereld van verschil aanbieden. Daarom is het belangrijk om een juist investering te doen op de Active Noise Cancelling koptelefoon.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende merken en soorten ANC koptelefoons op de huidige markt beschikbaar. Om voor jou het kiezen makkelijk te maken, hebben wij een overzicht gemaakt van de beste Noise Cancelling koptelefoons.

Zo past er voor ieder potje een deksel en hopen wij je verder geholpen te hebben met het uitkiezen van een goede Active Noise Cancelling koptelefoon. Zorg ervoor dat je rekening houdt wat voor functies je erop wilt hebben, zodat het uitkiezen van een koptelefoon makkelijker is. Is de Noise Cancelling Koptelefoon toch niks voor jou? Bekijk dan onze review over de beste Noise Cancelling Oordopjes!