Beste Mobiele Airco van 2023

In Nederland, waar de zomers steeds heter lijken te worden, is het geen verrassing dat mobiele airconditioners razend populair zijn tijdens deze warme periodes. Bovendien zijn deze handige apparaten door de jaren heen steeds betaalbaarder geworden. Hoewel we in Nederland slechts maar enkele warme of hete maanden kennen, realiseren velen zich pas hoe essentieel een normale airconditioner of mobiele airco kan zijn wanneer de hitte ondraaglijk wordt. Het is dan ook geen wonder dat mobiel airco’s als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Maar welke mobiele airco moet ik dan hebben en wat is de beste mobiele airco? Mobiele airco’s komen in verschillende technieken en functionaliteiten. Verder meten we airco koeling in BTU/s wat staat voor British Thermal Units. Hoe hoger de BTU hoe meer verkoeling een mobiele airco kan aanbieden. Vrij wel alle mobiele airco’s werken hetzelfde met uitzondering van de duurdere mobiele airco’s. Deze kan je aan de wifi netwerk verbinden waardoor je het apparaat ook via afstand kan bedienen.

Wat is de beste Mobiele Airco van 2023?

Uit onze test is het gebleken dat Tomado TMA1201W de beste mobiele airco is van 2023. Voor de prijs en functionaliteit is deze mobiele airco als beste uit de test gekomen mits je niet een te groot woonkamer hebt. Deze mobiel airco kan ruimtes koelen tot maximaal 105 m³. Met de handige ingebouwde wieltjes kan je deze mobiele airco gemakkelijk verplaatsen. Bovendien wordt er een luxe raamafdichtingskit meegeleverd.

€289,00
Tijdelijk niet op voorraad
Bol.com

Waarom zou ik een Mobiele Airco kopen?

Velen mensen overwegen veel te laat dat ze in de zomer een airco willen laten plaatsen. Meeste erkende airco bedrijven zitten dan al volgeboekt. Verder kunnen de wachttijden voor een airco plaatsing enorm lang worden. Daarom kiezen velen huishouden voor een snelle en makkelijke oplossing om een mobiele airco aan te schaffen. Tevens is een mobiele airco altijd een goede investering omdat je het apparaat gemakkelijk en snel je huis kan verkoelen.

De top 10 beste Mobiele Airco’s van 2023

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste wifi versterkers van jouw favoriete online webshops!

Beste Mobiele Airco’s van 2023


Tomado TMA1201W

Met de Tamado TMA1201W mobiel airco kan je in de hete zomerdagen genieten van een heerlijke nachtrust zonder al te veel geld te besteden aan een mobiele airco. Deze airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren.

De airco heeft een koelcapaciteit van 12000 BTU en is geschikt voor ruimtes tot 105 m³. Wat betekent dat je een slaapkamer tot een kleine woonkamer kunt verkoelen. Verder kan je met de handige afstandsbediening en instelbare timer de airco eerder aanzetten of uitzetten.

Verschillende ruimte verkoelen is voor deze mobiele airco geen probleem. Met de geïntegreerde willen en handvaten kan je deze mobiele airco gemakkelijk verplaatsen. De airco wordt standaard geleverd met een raam afdichtingskit.

Merk:
Tomado.
Afmeting (hxbxl):
40 x 44 x 3 cm.
Gewicht:
24 kg.

Beste Mobiele Airco

BTU: 12.000 / Energieverbruik: 3,4 kW / Koelingscapaciteit: 105 m³ / 3 in 1 mobiele airco / Maximale geluidsniveau: 65 dB / Afstandsbediening.

Voordelen

 • Budget vriendelijk mobiele airco;
 • Luxe raamafdichtingskit inbegrepen.

Nadelen

 • Kwaliteit van de afstandsbediening is wat minder;

Inventum AC905W

De Inventum 3-in-1 airconditioner AC905W heeft een koelvermogen van 9000 BTU. Het apparaat is daarmee geschikt om ruimtes tot 80 m³ te koelen. Behalve om een ruimte te koelen kun je deze mobiele airco ook gebruiken om lucht te ontvochtigen of als gewone ventilator. Met het display op het apparaat en de bijgeleverde afstandsbediening is de airco gemakkelijk te bedienen.

Verder leveren wij bij deze airco ook een luxe raamafdichtingskit die je eenvoudig aanbrengt en weer weghaalt. Deze mobiele airconditioner is zo compact dat je altijd wel een plekje in huis kunt vinden om hem op te bergen na de zomer.

Merk:
Inventum.
Afmeting (bxdxh):
33,5 x 28 x 71 cm.
Gewicht:
3,6 kg.

Inventu AC905W Mobiele Airco

BTU: 9.000 / Energieverbruik: 2,6 kW / Koelingscapaciteit: 80 m³ / 3 in 1 mobiele airco / Maximale geluidsniveau: 65 dB / Afstandsbediening.

Voordelen

 • Eenvoudig te bedienen met afstandsbediening;
 • Inclusief luxe raamafdichtingskit;
 • Makkelijk te verplaatsen door wieltjes.

Nadelen

 • Blaast alleen in één richting omhoog.

De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent – Mobiele Airco

Met de De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent Mobiele Airco regel je de juiste temperatuur binnen je woning. Dankzij zijn wieltjes is de De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent mobiele airco eenvoudig te verplaatsen van kamer naar kamer.

Verder heeft deze mobiele airco heeft een vermogen van 10.000 BTU en is hiermee geschikt voor ruimtes tot 85 m³. De Pinguino PAC EL92 Silent mobiele airco van De’Longhi heeft naast een koelingsfunctie ook een ontvochtigingsfunctie, geschikt voor het ontvochtigen van zo’n 32 liter per dag.

Tenslotte airco is is eenvoudig te bedienen dankzij de bijgeleverde afstandsbediening. Deze berg je netjes op de geïntegreerde vakje boven aan het mobile airco.

Merk:
De’Longhi.
Afmeting (bxdxh):
44,9 x 44,9 x 75 cm.
Gewicht:
30 kg.

De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent - Mobiele Airco

BTU: 10.000 / Energieverbruik: 2,5 kW / Koelingscapaciteit: 85 m³ / 3 in 1 mobiele airco / Maximale geluidsniveau: 62 dB / Afstandsbediening.

Voordelen

 • Maximaal geluid 62 dB;
 • Ontvochtigingsfunctie van 32 liter per 24 uur;
 • Makkelijke verplaatsbaar dankzij zwenkwielen;
 • Elegant design.

Nadelen

 • Formaat kan groot zijn voor sommige mensen;
 • Geen raamafdichtingskit meegeleverd.

AEG AXP34U338HW – Mobiele airco

Met de AEG AXP34U338HW mobiele airco koel je efficiënter je huis naar een aangename binnentemperatuur. Het apparaat is gebouwd met 30% mer efficiëntie vergeleken met een mobiele airco met 2600 watt.

Deze mobiele airco heeft een BTU van 12000, wat betekent dat het een woonkamer van ruim 40 m² kunt verkoelen. Het apparaat heeft een laag energieverbruik met energielabel A.

Verder kan je in combinatie met de ontvochtigingsfunctie zorgen voor een frisser binnenklimaat. Verder beschikt deze mobiele airco ook over een timer en afstandsbediening voor handige bediening van dit apparaat.

Voordelen

Merk:
AEG.
Afmeting (bxdxh):
47,6 x 38,5 x 71 cm.
Gewicht:
37,5 kg.

AEG AXP34U338HW - Mobiele airco

BTU: 12.000 / Energieverbruik: 3,4 kW / Koelingscapaciteit: 120 m³ / 3 in 1 mobiele airco / Maximale geluidsniveau: 64 dB / Afstandsbediening.

Voordelen

 • Laag energieverbruik: energielabel A voor koelen;
 • Ontvochtigingsfunctie voor een frisser binnenklimaat;
 • Genereert +30% meer verkoelingscapaciteit (tegen 2600W).

Nadelen

 • Wordt zonder raamafdichtingskit geleverd;
 • Mobiele airco is vrij zwaar en groot.

Duux North Smart Mobiele Airco DXMA12

De Duux North Smart Mobiele Airco heeft een BTU van 18000. Het is een slimme airco waarmee je een ruimte met hoge warmtelasten tot 46 m² verkoelt.

Je verbindt de airco met de Duux app of de spraakassistent van Google en Amazon, zodat je hem gemakkelijk op afstand instelt. Naast de koelfunctie heeft de airco ook een ventilatorstand om een verkoelend briesje te creëren.

Met de ontvochtigingsmodus verminder je het drukkende warme gevoel en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. ’s Nachts zet je de nachtmodus aan, zodat het niet te koud is en je niet ziek wordt van de airco. Ook het geluid van de airco wordt dan sterk verminderd. De airco heeft een maximaal geluidsniveau van 59 dB. Dit is iets minder dan de meeste airco maar is nog wel duidelijk hoorbaar.

Tenslotte kan je deze mobiele airco ook nog eens op afstand bedienen, zo kom je thuis in een heerlijk verkoelde huis. Verder verbind je deze mobiele airco met wifi, zo kan je het apparaat ook via spraakassistentie van Google en Amazon bedienen.

Merk:
Duux.
Afmeting (bxhxd):
48,9 x 76,3 x 36 cm
Gewicht:
43 kg.

Duux North Smart Mobiele Airco DXMA12

BTU: 18.000 / Energieverbruik: 5,0 kW / Koelingscapaciteit: 115 m³ / Bediening: Mobiele App / Maximale geluidsniveau: 65 dB / Verbinding: wifi.

Voordelen

 • Bedien de airco op afstand met de Duux app of met de spraakassistentie van Google en Amazon;
 • Met een BTU van 18.000 koelt deze airco een gemiddelde woonkamer van 46m²;
 • Je krijgt raamafdichtingskit die geschikt is voor draai- en kiepramen.

Nadelen

 • Kan prijzig zijn voor de verkoeling die je krijgt;
 • Zwaar van gewicht.

Welke merken maken de beste Mobiele Airco?

AEG

AEG is een bekend en gerespecteerd merk dat zich richt op een breed assortiment aan huishoudelijke producten, waaronder mobiele airconditioners. Het Duitse bedrijf is opgericht in 1887 en is gegroeid to een wereldmerk in huishoudelijke producten. Ze staan bekend om hun innovatie, kwaliteit betrouwbaarheid en duurzaamheid. De mobiele airconditioners van AEG zijn ontworpen om optimale koeling en comfort te bieden.

De’Longhi

De’Longhi is een werld bekende merk als het neerkomt in huishoudelijke apparaten, waaronder mobiele airconditioners. Met een rijke geschiedenis sinds 1902, staat De’Longhi bekend als een ware marktleider in huishoudelijke producten. Vakmanschap en innovatieve ontwerpen staat bij De’Longhi vooraan. De’Longhi’s mobiele airconditioners bieden efficiëntie, functionaliteit en gebruiksgemak. Met handige functies, zoals temperatuurregeling en energiebesparende modi, creëren De’Longhi mobiele airconditioners een comfortabele binnenomgeving.

Duux

Het Nederlandse merk Duux (een woordcombinatie van Dutch en Luxury) is al twintig jaar dé specialist op het gebied van luchtbehandeling. Duux gelooft in het belang van een schone en gezonde leefomgeving voor iedereen. De mobiele airconditioners van Duux bieden effectieve koeling en verfrissing in warme omstandigheden. Ze zijn energie-efficiënt en gebruiksvriendelijk, met handige functies zoals programmeerbare timers en meerdere ventilatorsnelheden.

Inventum

Inventum is een totaalaanbieder van huishoudelijke apparaten, met een ruim aanbod aan producten in de categorieën kleine keukenapparaten, grote keukenapparaten – vrijstaand en inbouw, huishouden en klimaatbeheersing. Tegenwoordig is Inventum gegroeid tot een wereld merk. In de industrie, de luchtvaart, de scheepvaart en in het huishouden, overal was én is Inventum aanwezig. Een innovatief verleden is een goede basis voor een duurzame toekomst voor mens, milieu en bedrijf.

Tomado

Tomado is een Nederlands bedrijf in 1923 opgericht door de broers van der Togt in Dordrecht. Vandaag de dag is Tomado fabrikant en distributeur van een grote collectie producten die het huishouden eenvoudiger en plezier maken. Van droogrekken, ovens tot aan mobiele airco’s.

Wat betekent BTU?

BTU Staat voor de afkorting BTU staat voor British Thermal Units. Met BTU wordt de kracht van het koelvermogen uitgedrukt voor airco’s (en verwarmingssystemen) opgemeten.

Voor het uitrekenen van verkoeling van een m³ heb je ongeveer 0,03 tot 0,04 kW nodig. In BTU is dat ongeveer 102 tot 136 BTU per m³. Om BTU om te rekenen naar kilowatt kan je het volgende berekening gebruiken: 1kW is 3412,1 BTU. Zo kan je met deze berekening kritisch kijken naar de beschrijving van een bepaalde type mobiel airco die je wilt aankopen. Kloppen de gegevens niet helemaal? Dan kan je met behulp met deze berekeningen de informatie dubbel checken.

Welke mobiele airco past het beste bij mijn huis?

Allereerst moeten we kijken hoe groot de ruimte is die je wilt gaan verkoelen. Voor geldt er een vuistregel namelijk: lengte x breedte x hoogte. Echter spelen isolatie en ramen ook een grote rol bij het uitkiezen van een geschikte mobiele airco voor jouw thuis. Mocht je een minder goed geïsoleerde huis hebben met veel ramen? Dan heb je een mobiele airco die meer koelvermogen heeft oftewel meer BTU. Meten is weten in dit geval

Als je een nieuwe airco gaat kopen, hoeveel BTU heeft de airco dan nodig? Meer BTU betekent meer koelvermogen, dus voor een grotere ruimte heb je een krachtigere airco nodig. Verder is het belangrijk om rekening te houden met hoe goed de ruimte geïsoleerd is en met hoeveel ramen er zijn. Een slecht geïsoleerde ruimte met veel ramen is moeilijker om te koelen, in dit geval heb je dus een krachtigere airco nodig. Tenslotte is het een goed idee om de ruimte op te meten. Niet alleen hoe breed en diep de kamer is, maar ook de hoogte van de kamer is van belang.

Voor een gemiddelde slaapkamer/ kleine woonkamer is 9000 BTU mobiele airco meer dan genoeg, deze kan namelijk tot 30 m² aan ruimte verkoelen. Hoe groter de ruimte hoe sterker de mobiele airco moet zijn.

De tabel hieronder geeft je een overzicht hoeveel koeling kracht een mobiele airco heeft. Echter merken we dat op de grote webshops de meeste omschrijving niet helemaal correct zijn. Het is belangrijk om te kijken hoeveel kW de motor heeft en hoeveel BTU een mobiele in een uur kan kan verkoelen.

BTUmax m³max m²kW
7000 BTU60 m³22 m²2,05 kW
9000 BTU80 m³30 m²2,60 kW
12000 BTU101 m³40 m²3,50 kW
20000 BTU167 m³64 m²5,86 kW
Voor referentie: Woonkamer van ongeveer 36m² gemiddeld geïsoleerd = 12.775 BTU

Budgetgericht keuze van de beste Mobiele Airco’s van 2023

Mobiele airco komt in verschillende klassen en prijzen. Daarom is het goed om alvast van tevoren te bedenken of een bepaalde type mobiel airco goed binnen je budget valt. Verder is het ook goed om te weten: hoe grotere woonkamer je hebt, hoe krachtiger mobiele airco je moet hebben. Heb je en grote woonkamer? Dan raden we je de DUUX North Smart Mobiele Airco.

Mocht je iets minder budget hebben? Dan raden we je de AEG AXP34U338HW mobiele airco deze is een stuk goedkoper en is qua koeling efficiënter. Let er wel op dat er geen raamafdichtingskit meer wordt geleverd.

Is merk en reputatie een belangrijke factor voor jouw aankoopkeuze? Dan raden wij jouw de De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent aan. De’Longhi staan bekend om koffiemachines en huishoudelijke apparaten. Zo is deze mobiele airco ook de elegantste design uit onze lijst. Deze mobiele airco heeft een BTU van 10000 en kan ongeveer een woonkamer verkoelen van ruim 36 m².

Mocht je iets minder budget hebben en toch van een koele huis genieten? Dan raden we je de Tomado TMA1201W aan. Deze heeft een BTU van 12000, wat betekent dat je een woonkamer van rond 36 36 m² met gemiddelde isolatie kunt verkoelen. Dit betekent ook dat meeste slaapkamers geen probleem is voor deze airco.

Samenvatting beste Mobiele Airco’s van 2023

Iedereen denkt altijd in de hete zomer periode dat ze zonder een mobiele airco kunnen. Tot ze het warmte niet uit uithouden en toch er een moet aanschaffen. Vaak zijn de mobiele airco’s dan niet meer op voorraad. Daarom is het altijd handig op goed voorbereid te zijn op warme zomer maanden. Juist omdat we in Nederland steeds warmere zomer hebben. Zo kan jouw familie en jij thuis genieten van een heerlijk verkoelde binnen temperatuur.

Bekijk voor je een mobiele airco aankoopt hoeveel verkoeling je nodig hebt(BTU/u). Verder is het belangrijk om te kijken hoe groot je huis/ kamer is. Hoe groter de ruimte hoe krachtiger de mobiele airco moet zijn om het ruimte optimaal te kunnen verkoelen. Tenslotte kijk je naar de functies die een mobiele airco beschikt. Wil je bijvoorbeeld dat de mobiele via de wifi of smarthome verbonden moet worden? Dat zijn de belangrijkste punten waar je naar moet kijken voor je een aankoop doet voor een mobiele airco.

Zo heeft ieder mobiele airco z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs, functionaliteit en koelingsvermogen van het apparaat dat jij wilt hebben. Zo hebben wij in dit artikel de beste mobiele airco met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Mobiele Airco’s

Komt er condenswater uit een mobiele airco?

Korte antwoord: Ja. Het principe van en mobiele airco is exact hetzelfde als een normale airco. Een mobiele airco produceert in 1 tot 2 liter water per uur. Het water kan je legen wanneer het reservoir vol is. Wil je dit niet dan kan je een tuinslang bij een van de 2 afvoerpoorten aansluiten

Hoelang duurt het voordat het waterreservoir van mijn mobiele airco vol raakt?

Het condenswaterreservoir van je mobiele airco kan zeer snel vol lopen dit gebeurt meestal binnen 4 uur. Je kunt altijd een afvoerslang koppelen aan je mobiele airco en door de raamafdichting naar buiten afvoeren. Tevens is een emmer binnen afvoeren ook geen probleem.

Wat betekent BTU/u bij een mobiele airco?

BTU/u staat voor British Thermal Units per uur. Het is een eenheid die wordt gebruikt om de koelcapaciteit van een airconditioner aan te geven, specifiek de hoeveelheid warmte die de airco per uur kan verwijderen uit een ruimte. Bij mobiele airconditioners wordt de koelcapaciteit vaak uitgedrukt in BTU/u. Het geeft aan hoeveel warmte de airconditioner per uur kan verwerken en afvoeren. Hoe hoger het aantal BTU/u, hoe krachtiger de airconditioner is en hoe sneller hij een ruimte kan koelen.