Beste Massage Gun
Techform.nl

Beste Massage Gun van 2024

In het dagelijks leven spenderen wij veel tijd thuis. Een derde van de dag spenderen wij de dag door in een zithouding om lessen te volgen of thuis te werken. Door een (niet correcte) zithouding kan je lichaam vermoeid raken, waardoor sommige spieren gaan verkrampen. Naast het thuiswerken, kan het ook zijn dat je een lichamelijk zwaar beroep hebt. Na een lange dag ben je oververmoeid, veel last van je spieren of pijnlijke gewrichten. Wanneer je pijnlijke of stijve spieren hebt, dan merk je direct aan je mobiliteit. Dit kan gevolgen hebben op je levenskwaliteit, zoals minder sporten, andere bewegingen maken om de pijn te vermijden, noem het maar op. Met name te danken aan de technische vooruitgang kan een professionele massage gun de oplossing zijn voor deze problemen.

Beste Massage Gun

Natuurlijk vraag je af wat er goed aan is en/of het je investering waard is? Wat voor functies heeft het allemaal en hoe zorg ik ervoor dat ik het ideale massage gun haal. In dit artikel wordt jouw onderzoek verricht en zorgen wij ervoor dat jij de juiste keuze maakt tijdens het aanschaffen van dit product.

Wat is het beste Massage Gun van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een massage gun? Dan wil jij weten: wat is het beste massage-gun? Uit onze test is gebleken dat het Hyperice Hypervolt Bluetooth het beste massage gun is van 2024. Dit apparaat helpt om stijve en pijnlijke spieren te laten ontspannen. Het massage gun zorgt ervoor dat je doorbloeding verbeterd, waardoor je lichaam sneller herstelt en je mobiliteit toeneemt. Dit massage gun heeft ook 3 intensiteiten, met 5 meegeleverde massagekoppen om verschillende lichaamsdelen te kunnen masseren. Dit apparaat heeft een Quiet Glide Technologie, waardoor bij gebruik weinig lawaai maakt. De oplaadbare batterij gaat maximaal 2 uur mee.

De top 10 beste Massage Guns van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 massage guns van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Massage Gun kopen?

Een massage gun, oftewel een massage pistool staat bekend als vibratietherapie. Op hoge frequentie komt er een druk op de spieren. Door een massage gun wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor blessures verholpen worden, pijn voorkomt en verlicht. Daarnaast zijn er meerdere voordelen aanwezig. Hieronder zijn de voordelen opgesomd van het massage gun:

Verlicht spierpijn of verkrampingen van de spieren
Een massage gun kan het verminderen van spierpijn helpen. Het massage gun produceert klopbewegingen tegen de spieren, waardoor de spieren losser worden. Je spieren worden hierdoor losser en meer ontspannen.

Beter herstel na training
Na een zware training heb je behoefte aan een lekkere massage om jezelf te ontspannen. Door het direct gebruik te maken van een massage gun kan het herstelproces van de spieren aanzienlijk bevorderen. Het massage gun voorkomt dat de spieren na de training vast gaat zitten en vermindert ook eens de verzuring van de spieren.

Ideaal bij het opwarmen
Aan het begin van je training kan je het massage gun gebruiken om je spieren te activeren. Door een goede massage voor je training zul je minder snel tegen een blessure aanlopen en een betere doorbloeding hebben. Hierdoor voel je meer fit tijdens het trainen.

Geen masseur, masseuses of fysiotherapie meer nodig
Naar een masseur gaan, kan al veel geld kosten voor iedere sessie. Masseurs en masseuses gebruiken reeks lichte slagen van de polsen of handen naar bepaalde spiergroepen als vibratietherapie. Een massage gun werkt veel effectiever, omdat het meer vibratie kan geven op specifieke punten.

Tegenwoordig hebben de meeste mensen genoeg aan een massage gun. Met het massage gun kan je precies op plekken masseren, waar het stroef of pijnlijk aanvoelt. Op lange termijn kan een massage gun een goede investering zijn.

Kan nachtrust kwaliteit verbeteren
Je nachtrust kan verslechteren door te veel stress of pijn van je lichaam. Met het massage gun kan je jouw lichaam meer ontspannen maken en stress verminderen, waardoor je slaap bevorderd. Een goede nachtrust is zeker belangrijk voor een betere levenskwaliteit. Je kan met een fitter gevoel je dag doorbrengen.

Effectiever massage en intenser stimulatie dan foam rollers
Een foam roller is met zekere mate ook goed. Toch heeft een massage gun een betere werking, mede door een ander soort toepassing van de massage, namelijk klopmassage. Het massage gun heeft een intenser stimulatie dan een foam roller. Het massage gun heeft een dieper effect, waardoor het veel gerichter masseert. Plekken waar jij last van hebt, worden beter aangepakt.

Goede investering
Tegenwoordig kun je online diverse massage gun en handmassage apparaten kopen. De prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Deze hangt af van verschillende factoren, zoals aantal opzetstukken, standen, toeren per minuut, batterijcapaciteit, noem het maar op. Al vanaf ongeveer 100 euro koop je een massage gun en de bedragen kunnen oplopen tot wel 700 euro.

Voor een massagebehandeling ben je al voor 60 min rond 45 euro kwijt. Bij de fysiotherapie ligt de prijzen rond de 30 euro per behandeling. Mocht je langdurig of regelmatig blessure of pijn hebben, dan ben je meer kwijt, terwijl je net zo goed een massage gun kan aanschaffen. Het massage gun heeft een betere werking (RMP), waardoor het veel effectiever is, dan bij een masseur. Mocht je bijvoorbeeld een massage gun aanschaffen van 450 euro, dat komt neer op ongeveer 10 massagebehandeling en 15 behandelingen bij de fysiotherapie. Het massage gun is op lange termijn een betere investering en gaat levenslang mee!

Welke factoren zijn belangrijk voor het Massage Gun?

Bij het aanschaffen van een massage gun is het belangrijk welke factoren van belang zijn. Hieronder gaan we uitgebreid hebben over de belangrijke specificaties van het massage gun.

Opzetstukken
Een massage gun kan verschillende opzetstukken bevatten. Ieder opzetstuk zorgt ervoor dat bepaalde spiergroepen beter bereikbaar zijn, zodat de massage comfortabelere is of om het genezingsproces te versnellen. Bij veel massage guns zijn de opzetstukken standaard in een kit. De aantal meegeleverde opzetstukken kan verschillen bij iedere aanschaf van een massage gun. Voor meer informatie over de opzetstukken, zie hieronder:

 • De kogelvorm kop
  Deze smalle, puntige kop is geschikt voor toepassing bij de gewrichten of knopen in de spieren. Het opzetstuk concentreert op bepaalde plekken van het lichaam, denk bijvoorbeeld aan delen van de schouders, verschillende bevestigingspunten van ligamenten en veel kleinere botten, zoals de pols of de voeten.
 • De ronde kop
  De ronde kop zit standaard op de meeste massage guns. Het is ontworpen voor behandelingen over het gehele lichaam, met name voor de grotere spiergroepen.
 • De platte kop
  De platte kop is ook geschikt voor het gehele lichaam. Deze kop heeft geen scherpe punten, waardoor het een meer ontspannende en comfortabele gebruikservaring geeft. Het geeft een andere ervaring in tegendeel met de ronde kop.
 • De U-vorm kop
  De U-vorm kop is gericht op bepaalde punten op het lichaam. Deze vorm is geschikt voor de ruggengraat, schouders en nek. Met dit opzetstuk zorg je ervoor dat tijdens het masseren de botten niet worden aangetast.

Standen
Het massage gun produceert een aantal bewegingen per minuut. Ieder massage gun verschilt het aantal standen. De één kan 5 standen hebben, terwijl de ander 20 standen kan hebben. Hoe meer standen er aanwezig zijn, hoe flexibeler en vrijer je het massage gun kan inzetten voor maximaal comfort.

Toeren per minuut (RPM)
Het toeren per minuut (RPM), oftewel rotations per minute bepaalt het aantal bewegingen per minuut. Met meer omwentelingen per minuut is het soms makkelijker om bepaalde plekken succesvol te masseren. Hoe meer toeren het massage gun heeft, des te beter! Naast deze zijn het aantal standen ook belangrijk. Je wilt iedere spiergroep met een ander soort intensiviteit masseren.

Batterijcapaciteit
Voor een massage gun is de batterijcapaciteit van belang. De batterijcapaciteit is uitgedrukt als mAh: milliampère. Je moet natuurlijk weten wat je doeleinde is. Mocht het voor blessures zijn, dan raden wij een batterijcapaciteit aan van een aantal uur aan. Mocht je doeleinde voor een comfortabele massage zijn, dan raden wij een grotere batterijcapaciteit aan, die 5-8 uur gebruikt kan worden met één keer opladen.

Beste Massage Guns van 2024


Hypervolt Hyperice Plus

Het Hypervolt Hyperice Plus Massage Gun is een stille en krachtige vibratiemassage gun. Je kan dit apparaat gebruiken om stijve of pijnlijke spieren of plekken te laten ontspannen. Het Hypervolt Plus heeft een krachtiger motor dan de standaard versie. Voor de mensen, die een intensieve massage wilt, dan is deze massage gun zeker geschikt. Hierdoor gaat het diep in je spieren, waardoor je sneller herstelt.

Het Hypervolt Plus heeft 3 standen met verschillende intensiteiten. Bij aankoop van dit product krijg je 5 verschillende opzetstukken geleverd. Zo kan je flexibel de stukken veranderen en is het geschikt voor verschillende lichaamsdelen. Het massage gun beschikt een Quiet Glide technologie, waarbij het vrij weinig lawaai maakt.

Merk:
Hyperice.
Batterijduur:
6 uur.
Gewicht product:
1,67 kg.

Hyperice Hypervolt Plus - Massageapparaat

Vibratie-, compressie-, klop-, rol- en shiatsu massage / 5 opzetstukken / Quiet Glide Technology / Niveaus: 1.800 RPM – 3.200 RPM / 3 standen.

Pluspunten

 • Maakt geen lawaai;
 • Handig te gebruiken;
 • Batterijduur van 6 uur;
 • Krijgt 5 meegeleverde opzetstukken bij aankoop;
 • Door de krachtige motor raakt het dieper in je spieren, waardoor je sneller herstelt.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een opbergkoffer.

Hyperice Hypervolt Bluetooth

Het Hypervolt Hyperice Bluetooth Massage Gun helpt om stijve en pijnlijke spieren te laten ontspannen. Dit apparaat zorgt ervoor dat je doorbloeding verbeterd, waardoor je lichaam sneller herstelt en je mobiliteit toeneemt.

Het standaard Hypervolt massage gun heeft ook 3 intensiteiten, met 5 meegeleverde massagekoppen om verschillende lichaamsdelen te kunnen masseren. Ook dit apparaat heeft een Quiet Glide Technologie, waardoor bij gebruik weinig lawaai maakt. De oplaadbare batterij gaat maximaal 2 uur mee. Dit apparaat beschikt over bluetooth connectiviteit, waardoor je een routine volgt. De snelheid wordt automatisch aangepast.

Merk:
Hyperice.
Batterijduur:
2 uur.
Gewicht product:

1,5 kg.

Hyperice Hypervolt Bluetooth - Massage Gun

Klopmassage / 5 opzetstukken / Quiet Glide Technology / Niveaus: 1.800 RPM – 3.200 RPM / 3 standen.

Pluspunten

 • Maakt geen lawaai;
 • Makkelijk te gebruiken;
 • Batterijduur van 2 uur;
 • Beschikt over bluetooth connectiviteit;
 • Krijgt 5 meegeleverde opzetstukken bij aankoop.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een opbergkoffer.

Northwall Massage Gun PRO

Het Northwall Massage Gun PRO is geschikt voor elke spiergroep over heel je lichaam. Het bevordert je spierherstel na een zware training. Daarnaast verbetert je doorbloeding van je spieren, waardoor je spieren sneller herstelt en een verbetering van je mobiliteit.

Bij aankoop van dit product krijg je 5 opzetstukken erbij. Ieder kopstuk is geschikt voor bepaalde spiergroep(en). Je kan flexibel wisselen van koppen om voor de desbetreffende spiergroep te masseren. Het massage gun heeft een 4.000 mAh accu, waarbij dit extra lang meegaat: 4 uur batterijduur. Dit apparaat heeft een modern design. Je kan kiezen uit 5 intensiteitsstanden. Na gebruik berg je het massage gun met de accessoires op in de opbergkoffer.

Merk:
Northwall.
Batterijduur:
4 uur.
Gewicht product:
0,68 kg.

Northwall Massage Gun PRO - Massage Gun

Vibratie-, klop-, shiatsu- en compressie massage / 5 opzetstukken / Niveaus: 2.000 RPM – 3.200 RPM / 5 standen.

Pluspunten

 • Het massage gun is licht in gewicht;
 • Makkelijk te gebruiken;
 • Een batterijduur van 4 uur;
 • Meegeleverd met een koffer;
 • Krijgt 5 meegeleverde opzetstukken bij aankoop.

Minpunten

 • De bouwkwaliteit kan matig zijn.

Theragun Prime

Het Theragun Prime is een kwalitatief product, gericht op complete genezing van het hele lichaam, diepe spierbehandeling en herstel. Het heeft een grote kracht van 15 kg, die onmiddellijk de pijn verlicht en andere klachten verminderd. Het product staat bekend om 3 elementen: instant pain relief, professioneel herstel functie en activeren & energize. Dit massage gun beschikt over een borstelloze motor met QuietForce Technology. Het apparaat levert gerenommeerde kracht, maar dan stiller dan voorheen.

Dit model is ergonomisch ontwikkeld voor iedereen. Dit apparaat is gekoppeld aan een gebruiksvriendelijke app. Deze app helpt jou om te ontspannen van dagelijkse stress en spanning. Het massage gun beschikt over 5 snelheden. Door het speciale driehoekige handvat kan je het apparaat beter vasthouden en gaat het masseren gemakkelijker. Dit apparaat heeft een batterijduur van 120 min. Het is geleverd met 4 opzetstukken op hoogwaardig kwaliteit. Veel klanten zijn zeer tevreden met dit product vanwege de hoge technologie.

Merk:
TheraGun.
Batterijduur:
120 min.
Gewicht product:
1,13 kg.

Theragun Prime - Massage Gun

Klopmassage / 4 opzetstukken / Niveaus: 1.750 RPM & 2.400 RPM / Stall force van 15 kg / 5 standen.

Pluspunten

 • Modern design met een goede grip;
 • Makkelijk te gebruiken;
 • Meegeleverd met 4 opzetstukken en een opbergzak;
 • Spierbehandelingsdiepte van 16 mm;
 • Stall Force van 15 kg;
 • Zeer goede werking van het massage gun door de hoge technologie;
 • Verbind het apparaat met de Therabody app voor extra begeleiding tijdens de massage.

Minpunten

 • De massage is zeer krachtig. Sommige mensen kunnen dit apparaat pijnlijk ervaren.

Therabody Theragun Pro Gen 5

Het Therabody Theragun Pro Gen 5 is gespecialiseerd voor een optimaal herstel en comfort. Dit apparaat heeft 3 snelheden voor unieke behandeling en verschillende pijndrempels. Het is goed voor een betere prestatie, herstel tijdens het trainen of zware lichamelijke stress. Het massage gun kan een betere levenskwaliteit opleveren. Dit apparaat beschikt over 6 pro opzetstukken en een verstelbare arm.

Deze 5e generatie verhelpt spierpijn door een diepe massage te geven. Zo kan jij sneller starten met je volgende training, terwijl jouw lichaam beter uitgerust/hersteld is. De 5e generatie is 20% stiller dan de Pro Gen 4, maar levert gelijkmatige kracht op. Dit massage gun heeft een blokkeerkracht van 30 kg en 16 mm massage amplitude. Het apparaat masseert vrij zwaar. Je kan uit 4 massageprogramma’s kiezen met visuele instructies via het ingebouwde scherm. De massagekop is flexibel, waardoor je lastige plekken kan bereiken. Koppel het massage gun aan de Therabody app met een smartphone. Hierdoor kan je jouw massage verder op aanpassen.

Merk:
TheraGun.
Batterijduur:
150 min.
Gewicht product:
1,41 kg.

Therabody Theragun Pro Gen 5 - Massage Gun

Klopmassage / 6 opzetstukken / Niveaus: 1.750 RPM & 2.400 RPM / Stall force van 30 kg.

Pluspunten

 • Verbind het apparaat met de Therabody app voor extra begeleiding tijdens de massage;
 • Makkelijk te gebruiken;
 • Meegeleverd met 6 opzetstukken en een opbergtas;
 • Spierbehandelingsdiepte van 16 mm;
 • Stall Force van 30 kg;
 • Zeer goede werking van het massage gun door de hoge technologie;
 • Verstelbare arm.

Minpunten

 • De prijs kan aan de hoge kant zijn.

Sanbo Massage Gun Elite

Het Sanbo Massage Gun Elite biedt therapeutische, ontspannende, professionele herstel momenten aan je spieren. Het massage gun zorgt voor een drukkende werking op de spieren, waardoor de bloedsomloop in je spieren en het zenuwstelsel bevorderd wordt. Het biedt voor betere herstel en een fitter gevoel voor de volgende training, belangrijke wedstrijd, noem het maar op. Door het gebruik van een massage gun reduceer je de kans op een vervelende blessure tot 60%.

Het Sanbo apparaat heeft 30 verschillende standen, waardoor het makkelijk te gebruiken is voor het gehele lichaam. Ter ondersteuning worden 8 extra kopstukken geleverd, die ingezet kan worden voor bepaalde spiergroep(en). Het apparaat kan bestuurd worden met een touchscreen scherm. Met de Sanbo Massage app kan jij het maximale uit jouw massagesessie halen.

Merk:
Sanbo.
Batterijduur:
4 uur.
Gewicht product:
1 kg.

Sanbo Massage Gun Elite - Sport en Relax Massageapparaat

Klop-, compressie-, shiatsu-, rol- en vibratiemassage / 8 opzetstukken / Niveaus: 2.600 – 4.000 RPM / LCD Touchscreen / 30 standen.

Pluspunten

 • Het massage gun is compatibel met een mobiele app;
 • Maakt weinig lawaai;
 • Makkelijk te gebruiken;
 • Krijgt 8 meegeleverde opzetstukken bij aankoop;
 • Bevat 30 standen.

Minpunten

 • De begin snelheid kan best hoog aanvoelen.

Northwall Massage Gun Prime

Het Northwall Massage Gun Prime is ook één van de beste producten op de markt.

Merk:
Northwall.
Batterijduur:
2 uur.
Gewicht product:
0,85 kg.

Northwall Massage Gun Prime

Acupressuur, vibratie-, klop- en shiatsu massage / 6 opzetstukken / 20 standen.

Pluspunten

 • Makkelijk te gebruiken;
 • Krijgt 6 meegeleverde opzetstukken bij aankoop;
 • Spierbehandelingsdiepte van 10 mm;
 • Bevat 20 vibratie standen;
 • Meegeleverd met een opbergkoffer en USB-C oplaadkabel.

Minpunten

 • Kwaliteit van het product is minder goed vergeleken duurdere massage guns.

Sanbo Massage Gun Pro

Het Sanbo Massage Gun Pro is ook één van de beste producten op de markt.

Merk:
Sanbo.
Batterijduur:
4 uur.
Gewicht product:
1 kg.

Sanbo Massage Gun Pro

Klop-, compressie-, shiatsu-, rol- en vibratie massage / 6 opzetstukken / Niveaus: 3.000 – 4.200 RPM / 9 standen.

Pluspunten

 • Het massage gun is compatibel met een mobiele app;
 • Makkelijk te gebruiken;
 • Krijgt 6 meegeleverde opzetstukken bij aankoop;
 • Spierbehandelingsdiepte van 18 mm en 4.200 RPM;
 • Bevat 9 vibratie standen.

Minpunten

 • Kwaliteit van het product is minder goed vergeleken de duurdere massage guns.

Welke merken maken het beste Massage Gun?

Hyperice

Hyperice heeft als doel naar het streven van innovatie om anderen een betere mobiliteit te geven. Zij willen je potentie naar voren brengen. Dit kan bereikt worden door het proces te versnellen van het herstel van je lichaam en spieren, zodat je meer potentie uit je lichaam kan halen. Hun visie is het creëren van apparatuur om beter te kunnen bewegen en het creëren van apparatuur met meedogenloze innovatie. Op gebied van de massage guns is het merk Hyperice zeker bekend en ook een aanrader!

Northwall

Het massage gun van Northwall heeft ook vele positieve reviews van klanten. Op gebied van functionaliteit werkt het massage gun zeker goed en ook één van de budgetgerichte keuze. Vergeleken de andere budgetgerichte keuze onder de 150 euro valt dit massage gun zeker op!

Sanbo

Sanbo is een detailhandelsbedrijf, dat zich specialiseert in het verkopen van producten in de categorie: persoonlijke verzorgingsartikelen, huisartikelen en dierlijke producten. Zij hebben massage guns uitgebracht, die vele positieve klanten hebben. De massage guns van Sanbo is met zekere mate heel populair en een budgetgerichte keuze.

Theragun

De merk Theragun is één van de populaire merken van de massage guns. Bij de oprichting van dit merk zit een inspirerend verhaal achter. De oprichter heeft een zwaar motorongeluk gehad in 2007. Er was toentertijd niks op de markt, die hem hielp met zijn pijn. Hij had in 2009 de eerste Theragun ontworpen, die hem hielp met zijn pijn. De oprichter, oftewel chiropractor heeft Theragun naar de volgende level gebracht en is wereldwijd verkrijgbaar.

Hoe lang gebruik je een Massage Gun?

Het gebruik van een massage gun levert veel voordelen op. Bij een massage gun moet rekening gehouden worden, dat het niet te lang gebruikt wordt. Bij het verhelpen van een blessure moet tijd genomen worden. Hieronder zijn de richtlijnen van het gebruik als volgt:

 • 15 secondes – Spierreactivering;
  Tijdens het rusten, laat je ook je lichaam en spieren rusten. Mocht je een lange pauze hebben genomen en wil je weer verder gaan met trainen, dan is het beste om 15 secondes het massage gun te gebruiken om je spieren te laten reactiveren.
 • 30 secondes – Spieractivering;
  Aan het begin van een sportsessie en als goede warming-up is het aangeraden om 30 secondes het massage gun te gebruiken op de desbetreffende spier(en). Je voelt je dan veel meer in je vel en loopt minder kans op blessures.
 • 2 minuten – Pijnvermindering en herstel.
  Om pijn te verminderen of herstel te vorderen, is aangeraden om na de training 2 minuten op de desbetreffende plek te masseren met het massage gun. Probeer dit routinematig te doen en niet langer dan 2 minuten. Te veel stimulatie kan ook lijden tot meer blessures.

Hoe gebruik je een Massage Gun?

Mocht je nieuw zijn met een massage gun en je hebt totaal geen verstand ervan? Dan leggen wij in dit stukje uit hoe je te werk gaat.

 1. Probeer allereerst het massage gun te activeren, voordat je het op je lichaam plaatst. Je krijgt een impressie van de intensiviteit van het apparaat. Als je meteen aan de slag gaat, kan dit blauwe plekken of een schok veroorzaken;
 2. Kijk naar wat voor type spiergroep je wilt masseren. Ieder massage gun zijn geleverd met verschillende opzetstukken. Kijk wat voor opzetstukken je hebt meegekregen en pas deze toe aan je type spiergroep. Ieder opzetstuk zorgt ervoor dat bepaalde spiergroepen beter bereikbaar zijn;
 3. Begin je massage met de laagste snelheid en bouw dat rustig op. Afhankelijk van de situatie zorg je ervoor wat comfortabel is. Met een lagere snelheid heb je gegarandeerd, dat het niet mis kan gaan;
 4. Het contact maken met het massage gun tegen je lichaam is ook belangrijk. Probeer zachtjes te drukken op je lichaam en niet meteen hardhandig het apparaat tegen je lichaam aanduwen. Dit kan de blessure juist verergeren;
 5. Geduld is zeker belangrijk. Neem je tijd en probeer het routinematig te masseren. Om het beste resultaat te behalen, moet je tijdens het masseren ontspannen zijn. Kom tot rust en verwacht niet dat het na 1 sessie gelijk beter is.

Hoe kies je het beste Massage Gun?

Bij het aanschaffen van een massage gun kan een keuze maken erg lastig zijn. Hier zijn verschillende factoren van belang. Allereerst moet er nagedacht worden wat het doeleinde is van het product. Wil je het product gebruiken voor blessure en pijn, om te ontspannen of beiden? Als je het massage gun echt puur voor trainen wilt gebruiken, dan raden wij een massage gun van minstens een uur aan. Tijdens, voor of na het trainen gebruik je het massage gun niet lang en hoeft de batterijduur niet al te hoog zijn.

Mocht je veel pijn of blessure hebben? Dan gebruik je vaak een massage gun kort. Ook hier hoeft de batterijduur niet hoog te zijn. Mocht je het voor het ontspannen gebruiken? Probeer dan een massage gun te zoeken met een platte of ronde kop. Deze geeft bij het masseren een prettig gevoel. Bij het masseren gebruik je langer het massage gun en raden wij een apparaat aan met een hoge batterijduur.

Vervolgens is het aantal opzetstukken wat je bij krijgt van belang. Kijkend welke spiergroepen je wilt behandelen, is het belangrijk om te weten welke opzetstukken je nodig hebt. Vaak is 4 extra opzetstukken met een kogelvorm-, ronde-, platte- en U-vorm kop al voldoende. Mocht je liever meer variatie willen? Zoek gerust een product uit met meerdere opzetstukken.

Als laatst is kracht en intensiteit van het massage gun ook van belang. Bij veel pijn of het behandelen van een blessure wil je natuurlijk met een lage intensiteit erop gaan. Probeer te kijken wat je doeleinde is. Wil je liever een stevige en harde massage? Zoek dan een apparaat op, dat een hoge intensiteit heeft. Vaak raden wij een duurder product aan, vanwege een hoogwaardig kwaliteit en lange levensduur. Het is zeker de investering waard!

Budgetgerichte keuze van het Massage Gun van 2024

Het budget is een belangrijke factor voor het aanschaffen van het massage gun. Wij raden onze lezers aan om een toch wat duurder massage gun aan te schaffen. De achterliggende reden is de kwaliteit van het product, het comfort tijdens het gebruik, een langere levensduur en een veel betere behandeling. De duurdere producten vibreren dieper in je spieren, waardoor je lichaam veel sneller herstelt. Hiervoor raden wij het Hypervolt Hyperice Plus Massage Gun of het Theragun Prime Massage Gun aan.

Ben je op zoek naar een massage gun met een verstelbare arm? Kies dan voor het Therabody Theragun Pro Gen 5. Dit apparaat beschikt over een flexibele massagekop. Hierdoor kan jij lastige plekken beter bereiken, zoals de schouders of nek. Je hebt keuze uit 6 opzetstukken om elke zone te behandelen. Dit massage hun geef je pijnlijke spieren een diepe massage om spierpijn te verhelpen. Het apparaat geeft een blokkeerkracht van 30 kg en masseert diep door de 16 mm amplitude. Op de krachtmeter kan je zien hoe stevig je masseert. Kies uit 4 massageprogramma’s met visuele instructies via het ingebouwde scherm. Verder kan je via de Therabody app jouw massage aanpassen.

Wil jij een massage gun hebben met verschillende opzetstukken? Dan raden wij het Sanbo Massage Gun Elite aan. Dit apparaat beschikt over 30 verschillende snelheidsstanden. Je krijgt 8 opzetstukken meegeleverd, waardoor je het gehele lichaam kan behandelen. Dit massage gun geeft minimale en maximale bewegingen per minuut van 2.600 tot 4.000 RPM. Op een volle accu gaat het apparaat 4 uur lang mee.

Let jij op het budget en wil jij niet al te duur een massage gun aanschaffen? Kies dan voor het Northwall Massage Gun Prime. Bij aankoop krijg je 6 verschillende massage koppen inbegrepen. Je hebt keuze uit 20 vibratiestanden en het apparaat heeft een batterijduur van 2 uur lang. Met 1.200 tot 3.100 bewegingen per minuut kan jij de gewenste stand kiezen om elk lichaamsdeel aan te pakken. Verder heeft dit massage gun een amplitude van 10 mm. Na het gebruik kan je het apparaat opbergen in de meegeleverde opbergtas. Bij een lege accu laadt je het massage gun gemakkelijk op via een USB-C kabel.

Samenvatting beste Massage Guns van 2024

Een massage gun hebben, kan heel handig zijn. Het massage gun stimuleert de bloedcirculatie, waardoor blessure sneller verholpen worden en verlicht de pijn ook. Het apparaat kan voor trainingen, zware lichamelijke stress of ontspanning ingezet worden. Daarnaast heeft het als gevolgen een betere levenskwaliteit, verbetert je nachtrust en voel je veel fitter. In dit artikel zijn verschillende massage guns met elkaar vergeleken en beoordeeld. Hieronder sommen wij de beste massage guns van 2024 op:

Ieder massage gun heeft zijn plus- en minpunten. Bij het maken van een keuze moet je weten wat je doeleinde is. Daarnaast is je budget ook van belang. Wij raden onze klanten aan om een duurder product aan te schaffen, wegens een hoogwaardig kwaliteit en een lange levensduur. Het is met zekere zin een goede investering op langere termijn en je hoeft nauwelijks meer naar een masseur of fysiotherapie te gaan. In dit artikel hebben wij de beste massage guns onderbouwd. Mentale ontspanning kan ook goed voor jouw lichaam zijn. Met een yogamat kan jij yoga oefeningen beoefenen. Je kan ook jouw gezondheidsgegevens bijhouden met een activity tracker. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over het Massage Gun

Wat zijn de voordelen bij het gebruik van een Massage Gun?

Een massage gun helpt spierspanning te verminderen, bevordert een betere bloedcirculatie, versnelt het herstel na het sporten en verlicht pijn en stijfheid in de spieren. Bij regelmatig gebruik van een massage gun geeft het een bijdrage aan een gevoel van ontspanning en welzijn. Zo is een massage gun een waardevolle aanvulling op jouw zelfzorg routine.

Is een Massage Gun geschikt voor iedereen?

Nee, mocht je voor het gebruik van een massage gun al last hebben van bijvoorbeeld chronische pijn? Dan is het raadzaam om eerst een huisarts raad te plegen. De massage gun is alleen aangeraden bij gezonde mensen zonder lichamelijke klachten.