Beste Luchtreiniger
Techform.nl

Beste Luchtreiniger van 2023

Voor een meer comfortabel gevoel in binnenruimtes.

Voor een meer comfortabel gevoel in binnenruimtes.

In het dagelijks leven bevat de lucht veel vuile luchtdeeltjes. Voor het menselijk oog zijn deze vuile luchtdeeltjes niet zichtbaar. Een gemiddeld persoon ademt per dag ongeveer 11.000L lucht in. Daarvan is er ook verontreinigd lucht aanwezig. Een luchtreiniger levert een bijdrage op voor het opvangen van vuile luchtdeeltjes, sigarettenrook en pollen. Daarnaast biedt het ook het onschadelijk maken van bacteriën en virussen. De luchtreiniger voorkomt gezondheidsklachten door het filteren en reinigen van de luchtkwaliteit. Zo kan de lucht ook erg droog zijn in jouw huis. Met een luchtbevochtiger verbeter jij de luchtvochtigheid in een droge kamer, wat kan helpen bij het verminderen van symptomen van droge keel, huid en neus. Houd rekening mee dat een luchtbevochtiger en een luchtreiniger twee verschillende functionaliteiten hebben.

Beste Luchtreiniger

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste luchtreiniger voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste luchtreinigers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van de luchtreiniger. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de luchtreiniger, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Luchtreiniger van 2023?

Mocht jij op zoek zijn naar een luchtreiniger? Dan wil jij weten: wat is het beste luchtreiniger? Uit onze test is gebleken dat de Phillips Series 5000i AC5659/10 de beste luchtreiniger is van 2023. Door de goede functies van deze luchtreiniger verwijdert het schadelijke gassen, bacteriën, virussen, fijne deeltjes en 99,97% van allergenen. Het is een zeker goed product voor mensen, die last hebben van huisstofmijt, pollen, astma en andere allergieën. Naast de goede prestaties kan het ruimtes tot 130m² zuiveren met een minimale geluidsoverlast. 

€399,95
Op voorraad
Bol.com

De top 10 beste Luchtreinigers van 2023

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 luchtreinigers van jouw favoriete online webshops!

Welke type Luchtreinigers zijn er aanwezig?

Luchtreinigers met HEPA-filter
In de luchtreinigers zijn filters aanwezig. Deze filters zijn gemaakt van materiaal uit zeer dunne glasvezels, die in papier zijn gevat. Deze filters zorgen ervoor dat lucht wordt ingeblazen en de lucht goed reinigt. De filter vangt schadelijke stoffen op en zorgt ervoor dat schone lucht wordt uitgeblazen. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel voor de binnenruimtes en het verminderen van klachten.

Luchtreinigers met ionisatie
Luchtreinigers met ionisatie werkt als volgende: door middel van hoogspanningen wordt de lucht toegevoegd met negatieve ionen in de binnenruimtes. De binnenlucht wordt op constante wijze vervuild door positieve ionen, denk hierbij aan tabaksrook, virussen, pollen, bacteriën, huisstofmijt, noem het maar op. Door middel van deze luchtreinigers met ionisatie worden deze positieve ionen geneutraliseerd door negatieve ionen. Het filter zorgt ervoor dat de concentratie van de negatieve ionen in een ruimte toeneemt, waardoor vuile luchtdeeltjes opgenomen worden in het filter door middel van elektrisch geladen plaatjes. Er wordt schone lucht uitgeblazen uit de luchtreiniger, waardoor er een prettiger gevoel is in de binnenruimte.

Luchtreinigers met koolstof filter
Een koolstoffilter bestaat uit actieve kool. Door middel van een speciaal behandelde koolstof worden nare geuren, gassen, sigarettenrook, ozon gassen en vluchtige organische stoffen geabsorbeerd uit de lucht. De kool heeft een zeer groot oppervlak, waardoor de lucht effectief wordt gereinigd.

Luchtreinigers met UV-lichtbehandeling
Luchtreinigers met UV-lichtbehandeling staat voor Ultraviolet licht. Op deze manier doodt het bacteriën en virussen uit de lucht door middel van onzichtbare straling. In deze straling worden micro-organismen steriel gemaakt.

Luchtreinigers met nano-filter
Luchtreinigers met nano-filter verwijdert effectief vervuiling van 0,02 µm. Vervuiling wordt verstaan onder pollen, bacteriën, virussen, fijnstof en huisstofmijt. Deze methode kan zorgen voor een filtratie met een hoge capaciteit.

Wat betekent CADR?

Bij het zoeken van een luchtreiniger komt de term CADR-waarde altijd in terug. Natuurlijk is de vraag wat dit precies inhoudt? CADR staat voor Clean Air Delivery Rate. CADR is het aantal vermogen voor het verwijderen van schadelijke stofdeeltjes, pollen en tabaksrook uit de lucht. Hoe hoger de CADR-waarde is, des te meer effectiever de luchtreiniger de lucht filtert.

Beste Luchtreinigers van 2023


Dyson Pure Cool Me

De Dyson Pure Cool Me is het eerste product van Dyson, die lucht reinigt. Deze luchtreiniger heeft vele voordelen en functies. Naast de luchtreiniging kan het ook dienen als ventilator. Hierbij wordt de lucht geventileerd wanneer het nodig is. De luchtreiniger is met een afstandsbediening meegeleverd. Hiermee kan één druk op de knop aangegeven worden of de filter van de luchtreiniger vervangen moet worden.

De luchtreiniger heeft 10 standen. Op de zwaarste stand maakt het niet veel lawaai, dat prettig is voor avonden. De Dyson Pure Cool Me verwijdert gassen en 99,95% van verontreinigde stoffen. Deze luchtreiniger biedt zeker voor een comfortabel gevoel in ruimtes door de schone zuivere lucht en het opvangen van vieze gassen en stoffen.

Specificaties

Merk: Dyson
Model: Pure Cool Me
Type reiniging: Hepa-filter/ koolstoffilter
CADR-waarde: 96 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging/ verwarming
Aantal standen: 10
Verrijdbaar: Nee
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Nee
Afstandsbediening: Aan-uit schakelaar
Afmetingen product: 24,5 x 24,5 x 40,1 cm
Gewicht product: 2.800 gram
Automatisch uitschakelen: Ja
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Nee
Bediening via mobiele app: Nee
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 26,6 – 59,2 dB
Scherm: LCD
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Het verwijderen van gassen en verontreinigde stoffen;
 • Bevat een functie voor nachtmodus en slaaptimer;
 • Bevat zowel luchtverontreiniging als een ventilator, dat zorgt voor een licht briesje;
 • Minimale geluidsoverlast. Goed voor de avonden;
 • Beschikt een afstandsbediening;
 • Een fraai design.

Minpunten

 • Het is niet bestemd om ruimtes af te koelen.

Phillips Series 5000i AC5659/10

De Phillips Series 5000i AC5659 is een krachtige luchtreiniger, die komt met een compact en modern design. Door de goede functies van deze luchtreiniger verwijdert het schadelijke gassen, bacteriën, virussen, fijne deeltjes en 99,97% van allergenen. Het is een zeker goed product voor mensen, die last hebben van huisstofmijt, pollen, astma en andere allergieën. Naast de goede prestaties kan het ruimtes tot 130m² zuiveren met een minimale geluidsoverlast. 

Natuurlijk komen vragen bij kijken om de kosten. De luchtreiniger heeft vele functies, zoals het besturen via de mobiele app, zorgt ervoor dat ruimtes niet droog aanvoelen, snelle luchtzuiveringssysteem, lichtsterkte is in te stellen, geeft de luchtzuiverheid aan in de ruimte door middel van een kleur, mogelijk om modes in te stellen, overzicht en status van alle filter en het geven van een melding tijdens een vervanging. Deze luchtreiniger scoort één van de beste met veel positieve review en is zeker een aanrader!

Specificaties

Merk: Philips
Model: AC5659/10
Type reiniging: Hepa-filter/ koolstoffilter
CADR-waarde: 500 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging
Aantal standen: 4
Verrijdbaar: Ja
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Nee
Afmetingen product: 33,5 x 32,3 x 45 cm
Gewicht product: 8.800 gram
Automatisch uitschakelen: Nee
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Ja
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 32 – 62 dB
Scherm: Touchpaneel
Timer: Nee
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Met mobiele app kan deze ventilator bestuurd worden, plus geeft inzicht en advies over de luchtkwaliteit;
 • Zeer snelle luchtzuivering;
 • Kan de luchtkwaliteit en luchtzuiverheid meten;
 • Het verwijderen van gassen, verontreinigde stoffen en vermindert allergenen;
 • Bevat verschillende modes: algemene-, allergeen- en bacterie- & virusmodes;
 • Heeft een stijlvol en mooi design;
 • Reinigt lucht van ruimtes tot 130 m²;
 • Dit product kan 60 dagen als proef gebruikt worden. Bij niet tevreden kan het teruggestuurd worden en het terugkrijgen van het volledig aankoopbedrag.

Minpunten

 • Het is niet bestemd om ruimtes af te koelen;
 • Luchtfilters zijn prijzig.

Clean Air Optima CA-509D

De Clean Air Optima CA-509D heeft een vijfvoudig OFT filtratie systeem, waardoor een reductie is op de kans van virussen, bacteriën, allergieën, etc. Door de intelligente ionisator luchtreiniger wordt de luchtkwaliteit verbeterd in de binnenruimte. Mensen met allergieën, astma en hooikoorts merken meteen verschil en kunnen met gerust verder slapen in een comfortabel ruimte.

Deze filtratiesysteem zorgt ervoor dat vervuilde binnen lucht wordt getransformeerd naar schone en gezonde ademlucht. Alle ongewenste stoffen en geuren wordt natuurlijk gereduceerd, denk hierbij aan vuildeeltjes tot 0,3 micron. Hieronder vallen allergenen, pollen, huisstofmijt, virussen, ultrafijne deeltjes, schimmelsporen, huidschilfers, bacteriën, virussen, sigarettenrook, TVOC’s, gassen en geuren.

De luchtreiniger heeft een ingebouwde sensor, die meet en regelt automatisch de luchtkwaliteit. Door de sensor verandert het ook automatisch de snelheden door de gemeten belasting van de binnenlucht. Vele vinden deze luchtreiniger makkelijk te bedienen en een van de voordelen is de lage kosten voor het filterpakket.

Specificaties

Merk: Clean Air Optima
Model: CA-509D
Type reiniging: Ionisator
CADR-waarde: 363,6 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging
Aantal standen: 3
Verrijdbaar: Nee
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Nee
Afmetingen product: 59,4 x 37,4 x 20,1 cm
Gewicht product: 5.000 gram
Automatisch uitschakelen: Nee
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Nee
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 25 – 64 dB
Scherm: Digitale monitoring
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Reinigt de lucht snel;
 • Vijfvoudige OFT filtratie systeem;
 • Op digitale monitoring wordt de luchtkwaliteit gemeten en geregeld;
 • Geluidsarme filtratie tijdens de werking;
 • Hoogwaardig design;
 • Veel standen aanwezig, waaronder een slaapstand.

Minpunten

 • Niet alle verlichtingen dimt tijdens de slaapstand.

Luchtreiniger HEPA UV ionisator CA-508

De HEPA UV ionisator CA-508 is een slank torenmodel met een stille werking. De luchtreiniger beschikt tot 6 reinigingstechnieken. Daarnaast is het geschikt voor ruimtes tot 80m². Het gehele huis kan met behulp van deze luchtreiniger de ruimtes geheel onschadelijk maken van schadelijke stoffen en deeltjes.

De luchtreiniger heeft een digitaal bedieningspaneel, waarop het inzicht van de ruimte af te lezen is. Door middel van negatieve ionen met een output van 6.000.000/cm³ wordt de ruimte geheel gereinigd.

Specificaties

Merk: Clean Air Optima
Model: CA-508
Type reiniging: Hepa-filter/ Ionisator/ Koolstoffilter/ UV-lichtbehandeling
CADR-waarde: 240 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging
Aantal standen: 5
Verrijdbaar: Nee
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Nee
Afmetingen product: 27 x 17,7 x 70 cm
Gewicht product: 6.500 gram
Automatisch uitschakelen: Nee
Automatisch aan en uit: Nee
Nachtmodes: Nee
Bediening via mobiele app: Nee
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 20 – 60 dB
Scherm: Digitaal
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Een digitaal bedieningspaneel;
 • 6 reinigingstechnieken;
 • Zeer stille luchtreiniger;
 • Geschikt voor ruimtes tot 80 m²;
 • Filters zijn gemakkelijk te vernieuwen.

Minpunten

 • UV lichtrand kan hinderlijk zijn bij het slapen.

Philips AC0820/10

De Philips AC0820 is een compacte luchtreiniger, die weinig ruimte inneemt in je huis. Deze luchtreiniger verwijdert tot 99,5% van alle vuile stofdeeltjes, pollen, schilfers, etc. Zo creëer je voor jezelf een gezonde en frisse leefomgeving. De luchtreiniger is aangedreven met een intelligente automatische zuivering door sensoren, die automatisch van standen verandert.

Met de kleurenindicatie geeft het ook de luchtkwaliteit binnen de ruimte aan. Op het gebied van prijs- en kwaliteitsverhouding scoort deze luchtreiniger zeker hoog.

Specificaties

Merk: Philips
Model: Series 800
Type reiniging: Hepa-filter/ Nano-filter
CADR-waarde: 190 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging
Aantal standen: 3
Verrijdbaar: Ja
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Nee
Afmetingen product: 25 x 25 x 36,7 cm
Gewicht product: 2.400 gram
Automatisch uitschakelen: Ja
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Nee
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 35 – 61 dB
Scherm: Ja
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Gebruiksvriendelijk en makkelijk de bedienen met één knop;
 • Op slaapstand zeker een stille werking met gedimde lichten;
 • Compacte formaat en zeer effectieve luchtzuivering tot ruimtes van 49 m²;
 • Automatisch stand, die aanpast op de luchtkwaliteit binnen de ruimte;
 • Luchtkwaliteit wordt gemeten en kan afgelezen worden door de kleurenindicatie.

Minpunten

 • Op hoogste stand kan de luchtreiniger veel lawaai maken.

Dyson Pure Cool Tower

De Dyson Pure Cool Tower is een luchtreiniger en ventilator in één. Deze luchtreiniger heeft vele specificatie, waaronder een volledig afgedicht filtersysteem, het maken van real-time meldingen, maken van luchtkwaliteitsmetingen en vele andere functies.

De Dyson luchtreiniger heeft een ingebouwd lcd-scherm, waar live rapporten worden gemaakt van de soort gassen en stofdeeltjes, die momenteel aanwezig zijn in de ruimte. Met behulp van een mobiele app kan deze luchtreiniger en ventilator bestuurd worden. De Dyson Pure Cool Tower is zeker een aanrader met veel handige functies.

Specificaties

Merk: Dyson
Model: TP04
Type reiniging: Koolstoffilter/ Hepa-filter
CADR-waarde: 130 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging/ verkoelingsfunctie
Aantal standen: 10
Verrijdbaar: Ja
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Ja
Afmetingen product: 11,7 x 20,6 x 105,4 cm
Gewicht product: 4.980 gram
Automatisch uitschakelen: Ja
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Ja
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 42 – 60,4 dB
Scherm: LCD scherm
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Beschikt een LCD scherm, waar live rapporten gemaakt kan worden van de luchtkwaliteit van de ruimtes;
 • Met behulp van de Dyson Link app kan deze luchtreiniger bestuurd worden;
 • Een stille modes, waarbij de lichten worden gedimd;
 • Luchtreiniger en ventilator in één;
 • Goede kwaliteit en modern design.

Minpunten

 • Prijs kan aan de hoge kant liggen;
 • Het is een ventilator, geen airco. Het kan geen actieve verkoeling geven.

Winix Zero Pro

De Winix Zero Pro heeft een automatische werking, die aanpast op de luchtkwaliteit. Door het indicatielampje ben je altijd op de hoogte van de huidige luchtkwaliteit binnen de ruimte. Voor onderhoud gaat het filtervervangingslampje knipperen. Dan weet je dat het tijd is om de filters te vervangen. 

De luchtreiniger is een krachtige volautomatische luchtreiniger, die de lucht binnen de ruimte grondig reinigt. Verschillende klachten worden hierdoor voorkomen en geeft een comfortabel gevoel in de omgeving. De luchtreiniger heeft een Dual sensor technologie, waardoor de lucht wordt gereinigd met behulp van een vijfvoudig luchtreiniger filtratie systeem.

Specificaties

Merk: Winix
Model: ZERO PRO
Type reiniging: Koolstoffilter/ Hepa-filter/ Ionisator
CADR-waarde: 470 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging
Aantal standen: 5
Verrijdbaar: Nee
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Nee
Afmetingen product: 24,5 x 60 x 41,5 cm
Gewicht product: 8.500 gram
Automatisch uitschakelen: Ja
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Nee
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 28 – 55 dB
Scherm: Digitaal, touchscreen
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Vijfvoudige filterwerking voor het reinigen van de lucht;
 • De luchtkwaliteit wordt door middel van led kleuren aangegeven. In de luchtreiniger zit een ingebouwde geursensor om dit tot stand te komen;
 • Een nacht-stand, waarbij de led lichten worden gedimd en fluisterstil te werking gaat;
 • Een automatische modus, die de luchtkwaliteit meet en de werking van de luchtreiniger automatisch aanpast.

Minpunten

 • De filters van de lichtreiniger moet regelmatig vervangen worden voor een optimale werking.

AEG AX71-304GY

De AEG AX71-304GY heeft een 5 staps- filtratiesysteem en een 3D ventilator, waardoor schone lucht in diverse richtingen in gestuurd worden. De luchtreiniger heeft een PureSense-technologie, die de luchtkwaliteitsniveau constant binnenshuis meet. Mocht je thuiskomen, dan stelt de luchtreiniger het luchtzuiveringspercentage zodanig af, dat je in een gezonde omgeving thuiskomt. Deze luchtreiniger is zeer stil en zelfs op de hoogste stand maakt het weinig lawaai.

De luchtreiniger is zeer intelligent, die reageert op veranderingen in de omgeving. Het zorgt ervoor dat 99,93% van de deeltjes tot 0.3 micron gevangen worden en elimineert 92% van de bacteriën in huis. Met de AEG Wellbeing app kan je de luchtkwaliteit controleren en optimaliseren. De app maakt intelligente overzichten, voert je voorkeursinstellingen uit en zorgt ervoor dat de uitgevoerde taak binnen een opgegeven tijd wordt beoordeeld.

Specificaties

Merk: AEG
Model: AX71-304GY
Type reiniging: Ionisator / Koolstoffilter
CADR-waarde: 290 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging
Aantal standen: 5
Verrijdbaar: Nee
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Nee
Afmetingen product: 21,3 x 57,9 x 48 cm
Gewicht product: 5.000 gram
Automatisch uitschakelen: Ja
Automatisch aan en uit: Ja
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Ja
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 24 – 50 dB
Scherm: Display
Timer: Nee
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Beschikt over een 360 graden luchtstroomsysteem;
 • Door de filterindicatie weet je precies wanneer het tijd is om de filters te vervangen;
 • De luchtkwaliteit in je woning te controleren en te optimaliseren via de app;
 • Stille luchtreiniger.

Minpunten

 • Niet volledig onderhoudsvrij, omdat je na verloop van tijd de filters moet vervangen.

Philips AMF220/15

De Philips AMF220/15 is een 3-in-1 luchtreiniger. Het zorgt voor een comfortabele en gezonde woning. Het HEPA-filter zuivert allergenen, verontreinigde stoffen en virussen van de lucht. Met de 350 graden draaiende ventilator verspreidt de schone lucht door de kamer. Deze luchtreiniger beschikt over een opwarm- en koelfunctie, waardoor de ruimte lekker verwarmd of gekoeld kan worden.

Deze luchtreiniger beschikt over goede kenmerken, zoals 3-laagse filtering, luchtkwaliteitssensor, filtert virussen weg, 3 snelheidsstanden, noem het maar op!

Specificaties

Merk: Philips
Model: AMF220/15
Type reiniging: Hepa-filter / Koolstoffilter
CADR-waarde: 165 m³h
Klimaatbeheersing functie: Luchtreiniging / Verkoeling / Verwarming
Aantal standen: 3
Verrijdbaar: Nee
Indicatielampje: Ja
Aan-uit schakelaar: Ja
Afstandsbediening: Ja
Afmetingen product: 25 x 25 x 59 cm
Gewicht product: 4.900 gram
Automatisch uitschakelen: Nee
Automatisch aan en uit: Nee
Nachtmodes: Ja
Bediening via mobiele app: Nee
Fabrieksgarantie: 2 jaar
Filter: Ja
Geluidsniveau: 47 – 61 dB
Scherm: Display
Timer: Ja
InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Heeft een groot bereik van 350 graden;
 • Verwijdert tot 99,9% van de aerosolen en virussen uit de lucht;
 • Met de magnetische afstandsbediening is de luchtreiniger eenvoudig te bedienen;
 • 3-in-1 luchtreiniger. Kan de ruimte ook koelen of verwarmen.

Minpunten

 • Bij de automatische modus past de werking van de luchtreiniger pas aan, zodra er een verandering in de luchtkwaliteit is gemeten.

Welke merken maken de beste Luchtreiniger?

AEG

De AEG, oftewel Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, is een Duitse producent van elektronische en elektrische apparaten en onderdelen, waaronder keukenapparatuur en witgoed. Zij bieden innovaties, die een ultiem gevoel van meesterschap bieden in huis, keuken en wasgoedverzorging. Alles wat wij in huis doen, willen zij dat naar een hoger niveau brengen met intelligente technologieën en buitengewone prestatie. Zij hebben al meer dan 130 jaar ervaring op dit gebied. De luchtreinigers van AEG zal je zeker niet teleurstellen!

Clean Air Optima

Lange kantoordagen en/of geen mogelijkheid om even een raam open te zetten voor frisse lucht? De Clean Air Optima luchtbehandelingssystemen halen onaangename geuren en schadelijke stoffen uit de lucht. De luchtreinigers van Clean Air zijn geschikt voor allerlei binnenruimtes, van woningen en kantoren tot auto’s en campers. Wil je meer dan alleen het zuiveren van lucht? Clean Air Optima levert ook verscheidene luchtreinigers met aromatherapie, ultrasoon luchtbevochtigers met koude en/of warme verneveling en adsorptie luchtontvochtigers.

Dyson

In de afgelopen jaren is Dyson van een stofzuigerbedrijf naar een technologiebedrijf getransformeerd, dankzij de ontwikkeling van innovatieve producten. Dyson staat al jaren bekend om de ontwikkeling van zakloze stofzuigers met de cycloontechnologie. Recentere innovaties zijn de luchtreinigers die de lucht in de hele kamer reinigende, revolutionaire producten voor persoonlijke verzorging en krachtige snoerloze steelstofzuigers. Ze hebben als missie om alle zo simpel mogelijk te maken en problemen op te lossen die anderen lijken te negeren. Dyson is inmiddels heel populair geworden en zeker revolutionair.

Philips

Philips is één van de beroemdste merken van de Nederlandse bodem en inmiddels wereld bekend. De geschiedenis van Philips begon in 1891 toen Gerard Philips in Eindhoven gloeilampen begon te maken. Door de jaren heen heeft Philips, alles wat te maken heeft met elektronica, geïmplementeerd met hun innovatie en techniek. De luchtreinigers van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk.

Winix

Winix staat voor prestatie, stijl en innovatie. Dat is ook terug te zien in de luchtreinigers van Winix. De luchtreinigers zorgen voor een schone lucht in de ruimte waar de zuiveraar staat. Winix luchtreinigers zijn er voor verschillende grootte van ruimtes. Hierdoor zijn ze in woonkamers, maar ook slaapkamers te gebruiken. Kijk goed bij het kiezen voor een luchtreiniger of het apparaat voldoende capaciteit heeft voor de ruimte.

Welke klachten komen voor bij verontreinigd lucht?

Verontreinigd lucht is slecht voor de menselijk gezondheid. Er kunnen veel klachten voorkomen, zie de onderstaande lijst.

Allergieën
Allergie is een overgevoeligheid. Een persoon met een allergie is met zekere mate overgevoelig voor bepaalde stoffen in de lucht. Dit kan een allergische reactie veroorzaken. Een luchtreiniger zorgt ervoor dat alle vuile stofdeeltjes worden opgevangen en zorgt ervoor dat allergieën niet optreden.

Astma
In Nederland zijn meer dan 600.000 mensen die klachten hebben van astma. Astma aanvallen gebeurt zodra er prikkelingen ontstaan door stoffen waar je gevoelig voor bent. Als gevolgen kunnen zwellen ontstaan bij slijmvliezen in neus, keel en longen. Ze maken de luchtwegen smaller, waardoor ademen moeilijker wordt. De luchtreiniger kan ervoor zorgen dat deze stoffen worden geabsorbeerd, waardoor deze klacht niet ontstaat.

Concentratieproblemen
Op een werk of schoolomgeving kan de luchtkwaliteit slecht zijn. Overal in Nederland is de lucht ongezond, waaronder het verkeer de grootste oorzaak is. Door de slechte luchtkwaliteit kan ervoor zorgen voor concentratieproblemen. Als oplossing kan een ventilatie het probleem verhelpen. Mocht dat niet het geval zijn, kan een luchtreiniger een goede oplossing zijn.

Droge keel
Oorzaken van een droge keel kan ontstaan door airconditioning of hooikoorts. Mensen die last hebben van een droge keel kramp met geïrriteerde slijmvliezen in de keelholte. Vaak treden deze klachten op in de lente en de zomer. Een luchtreiniger of een luchtbevochtiger kan deze probleem namelijk verhelpen.

Hooikoorts
1 op de 8 mensen in Europa lijden aan boompollen- of graspollenallergie. Dit wordt verstaan onder hooikoorts. Hooikoorts kan vele klachten voorkomen, zoals niezen, loopneus, tranende ogen, etc. Door een luchtreiniger kunnen deze klachten verminderd worden, doordat de pollen worden opgezogen en vastgehouden in de filter.

Huisstofmijt
Heel veel mensen hebben last van huisstofmijt. Huisstofmijt wordt veroorzaakt door een reactie van de uitwerpselen van de huismijt. Huismijt zijn niet zichtbaar met het blote oog. Dit kan de dagelijkse bezigheden beïnvloeden. Klachten die voorkomen zijn, benauwdheid, slechte concentratie, neus- en oogklachten, etc. De klachten kunnen verminderd worden door middel van een luchtreiniger. Deze vangen de zwevende stofdeeltjes uit de lucht.

Rooklucht
Door in huis te roken kunnen schadelijke stoffen in de lucht blijven, onder ander, nicotine, teer, koolmonoxide, etc. Dit is niet alleen schadelijk voor jezelf, maar ook voor anderen om je heen. Door de blijvende rooklucht kunnen klachten ontstaan, zoals droge ogen. Met behulp van een luchtreiniger kunnen deze schadelijke stoffen opgenomen worden en de rookgeur wordt ook eens geneutraliseerd.

Schimmels
Schimmels kunnen vele klachten veroorzaken, zoals luchtwegklachten, astma, allergische reacties of luchtweginfecties. Naast deze klachten kan je ook last krijgen van branderige ogen of veel hoesten. De stofdeeltjes van schimmel kunnen worden geneutraliseerd door een luchtreiniger. 

Verstopte neus
De meest voorkomende oorzaken van een verstopte neus zijn onder andere door allergieën of een overgevoeligheid van het neusslijmvlies. De stofdeeltjes of pollen zorgen voor deze reactie.

Hoe kies je de beste Luchtreiniger?

Het maken van de juiste keuze kan zeker lastig zijn. Er zijn veel factoren aanwezig die invloed erop hebben. Er zijn verschillende luchtfilters aanwezig: HEPA-filter, ionisatie, koolstof filter, UV-behandeling en nano-filter. iedere filter heeft een ander manier om lucht te reinigen. Vrijwel elke filter heeft een goede werking.

Het is ook van belang om te kijken wat voor ruimte je de lucht wilt reinigen. Mocht je een grote ruimte willen reinigen, dan moet je een luchtreiniger aanschaffen, die bestemd is voor grotere ruimtes. Is het meer voor je slaapkamer, dan raden wij een luchtreiniger aan, die bestemd is voor kleinere ruimtes.

De aantal functies op een luchtreiniger is ook belangrijk. Wil je een luchtreiniger, die je meldingen geeft voor het wisselen van filters of die de luchtkwaliteit rapporteert, dan moet je op zoek gaan naar luchtreinigers met een hoge technologie. Als laatst is het geproduceerde geluid ook belangrijk. Wil je een goede nachtrust hebben, dan moet je een luchtreiniger halen die weinig geluid produceert. Mocht het voor een kantoorruimte zijn, dan maakt geluid minder veel uit. Per type product zijn de specificaties grondig beschreven. Neem gerust je tijd en kijk wat de luchtreiniger allemaal kan!

Budgetgerichte keuze van de Luchtreiniger van 2023

Iedere luchtreiniger heeft zijn plus en minpunten. Voor een model design met hoge technologie worden Dyson Pure Cool Me en Dyson Pure Cool Tower aangeraden. De Dyson Pure Cool Me heeft een klein formaat. De Dyson Pure Cool Tower heeft een groter formaat en is te besturen met een Dyson link app. Beide luchtreinigers zijn geschikt voor ruimtes van 12-17m². Daarnaast hebben beide 10 standen en produceren ze minimaal geluid. Veel tevreden klanten halen deze luchtreiniger twee functie, zowel luchtreiniging als ventilator.

Als er wordt gelet op het minimale en maximale geluid is de AEG AX71-304GY een goede keuze. Deze luchtreiniger is zeer intelligent en kan bestuurd worden via de mobiele app. Het is een 3-in-1 luchtreiniger, die ook de ruimte kan verwarmen of koelen. Zeker handig voor warme of zeer koude dagen. Dit product is wel minder geschikt voor allergie en astma. Mocht deze factoren belangrijk zijn en je vindt het geproduceerde geluid ook erg belangrijk? Dan heeft de HEPA UV ionisator CA-508 op zachtste stand het minst geluid. Op maximale stand produceert de Winix Zero Pro het minst geluid.

Op gebied van kosten is de Philips AC08020/10 het goedkoopst. Deze luchtreiniger produceert op minimale stand wel veel geluid in tegendeel met andere luchtreinigers.

Voor een hoge filtratiesysteem heeft de Clean Air Optima CA-509D een 5-voudig OFT filtratie, de Winix Zero Pro heeft een 5-fase luchtreiniger filtratie systeem, de AEG AX71-304GY heeft een 5 staps- filtratiesysteem en de Luchtreiniger HEPA UV ionisator CA-508 heeft een 6-voudig filtertechnologie.

Als er wordt gekeken naar het filteren van grote ruimtes worden de Luchtreiniger HEPA UV ionisator CA-508, de Clean Air Optima CA-509D, de Winix Zero Pro en de Phillips Series 5000i AC5659/10 aangeraden. De Philips 5000i AC5659 kan grote ruimtes tot 130m² filteren. Daarnaast is deze luchtreiniger ook te besturen via mobiele app: Clean Home+ app, waarbij het feedback geeft over de luchtkwaliteit. Deze luchtreiniger is zeker een aanrader mede door de 60 dagen proef van het product.

Samenvatting beste Luchtreinigers van 2023

In dit artikel zijn de beste luchtreinigers van 2023 met elkaar vergeleken. Een luchtreiniger levert een bijdrage op voor het vangen van vuile luchtdeeltjes en stoffen. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten verminderd worden, doordat de luchtkwaliteit van ruimtes wordt gereinigd en gefilterd. Klachten die voorkomen door verontreinigde lucht zijn: concentratieproblemen, astma, hooikoorts, huisstofmijt, verstopte neus, droge keel en allergieën. Er zijn verschillende soorten luchtreinigers aanwezig:

 • Luchtreinigers met HEPA-filter;
 • Luchtreinigers met ionisatie;
 • Luchtreiniger met koolstoffilter;
 • Luchtreiniger met UV-lichtbehandeling;
 • Luchtreiniger met nano-filter.

Ieder luchtreiniger heeft een type filter, waarmee de ruimte gereinigd en gefilterd wordt. Het vermogen voor het verwijderen van schadelijke stoffen, pollen, tabaksrook uit de lucht wordt CADR waarde genoemd. Hoe hoger de CADR-waarde, des te meer effectiever de luchtreiniger de lucht filtert. Ieder product, dat vergeleken is, is de waarde toegevoegd. Hieronder is een overzicht van de beste luchtreinigers weergeven:

Bij het maken van een keuze komen veel factoren bij kijken. Zoek een luchtreiniger die past bij jouw omgeving en situatie voor een comfortabele leef- of werkomgeving. Wil jij liever een ruimte koelen? Misschien past een mobiele airco meer bij jou. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk met jouw nieuwe aankoop!