Beste LEGO set voor volwassenen

Beste LEGO set voor volwassenen van 2024

LEGO, wie heeft niet met deze bekende zelfbouw speelgoed gebouwd? Wat in 1932 begon als houten speelgoed, transformeerde in 1949 in de eerste plastic LEGO set. Sindsdien is LEGO één van de meest succesvol en populaire speelgoed producent van de wereld. De geschiedenis van LEGO gaat als volgt: LEGO is bedacht door Ole Kirk Christiansen (1891 – 1958). Hij is de eigenaar van zijn eigen timmerman bedrijf. Door de zware tijden moest hij zijn werknemers ontslaan en stoppen met zijn bedrijf. Hij begon met het maken van houten speelgoed voor zijn 4 zonen na het overlijden van zijn vrouw. Dit maakte zijn 4 zonen zo blij dat hij uiteindelijk besloot om hier zijn nieuw beroep van te maken. LEGO is de afkorting van “LEg GOdt” (speel goed) in het Deens. Onbewust betekent dit ook “I put together”, oftewel “ik zet het in elkaar”. Na de moeilijk opstart en de oorlog in 1949 is de eerste plastic LEGO set in de wereld uitgebracht.

Beste LEGO set voor volwassenen

De LEGO sets zijn geliefd door alle leeftijdsgroepen. Zelfs volwassenen hebben plezier aan LEGO bouwen. In dit artikel vertellen wij meer over de LEGO set voor volwassenen en proberen wij jou een inspiratie op te doen welke set perfect bij jou past. Wij voeren jouw onderzoek uit over de LEGO set voor volwassenen, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste LEGO set voor volwassenen van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een LEGO set? Dan wil jij weten: wat is de beste LEGO set voor een uitdagende bouwervaring? Uit onze test is het gebleken dat de LEGO Icons Titanic 10294 de beste LEGO set voor volwassenen van 2024 is. Deze uitdagende LEGO set beschikt over 9.090 onderdelen. Het Titanic schip heeft een schaal 1:200 en bevat veel authentieke details, zoals reddingsboten, bankjes, een vrachtkraan, 300 patrijspoorten, de bekende brug en noem het maar op. Met een lengte van 135 cm is deze LEGO set zeker een blikvanger. Dit schip kan je in 3 delen splitsen, waardoor je de binnenkant gedetailleerd kan bekijken.

€790,00
€810,00
Op voorraad
Bol.com

De top 10 beste LEGO sets voor volwassenen van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op dan op de knop hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste LEGO sets voor volwassenen van jouw favoriete online webshop!

Waarom zou ik een LEGO set voor volwassenen kopen?

Een LEGO set voor volwassenen zijn uitdagende LEGO sets om te bouwen. Hierdoor kan het dagen tot wekenlang duren, voordat je klaar bent met bouwen. Als volwassenen heb je niet zo veel vrije tijd, waardoor je niet de hele dag aan kan zitten. Het ontwerp van de LEGO sets voor volwassenen zijn verder vele malen leuker dan één die bedoeld is voor een kind. De moeilijkheidsgraad is over het algemeen hoger en het ontwerp is ook meer gericht naar een volwassen persoon. Daarom is het min of meer afgeraden om deze 18+ LEGO set aan een minderjarige te geven. Uiteindelijk ben jij meer bezig met bouwen dan jou kind. Tevens zijn de LEGO sets voor volwassenen na het bouwen meer een collector’s item. Na het bouwen, kan je deze plaatsen in een vitrine of een wandplank met al je andere verzamelingen.

Kinderen zullen, nadat ze de LEGO set hebben gebouwd, verder ermee spelen. De LEGO sets voor volwassenen zijn vaak niet hiervoor geschikt. Allereerst is de prijs aan de hoge kant. Vervolgens ben je veel tijd in kwijt voor het bouwen van zo’n LEGO set. Het zou zonde zijn om het gebouwd model weer uit elkaar te halen. Je loopt ook de kans om stukken kwijt te raken. Ook zal je niet meer herinneren op welke plekken de afgebroken LEGO stukken horen.

Wat de LEGO set voor volwassenen zo speciaal maakt, is de exclusiviteit van elk thema en bouwset. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit de Star Wars series, de Harry Potter series, Icon series, bouwkranen, schepen en noem het maar op. Er zijn genoeg keuze voor een volwassen persoon om een LEGO set aan jouw collectie toe te voegen. Enige waar jij op moet letten, zijn de lange bouwuren en de uitgave

Beste LEGO sets voor volwassenen van 2024


LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon 75192

De LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon 75192 bestaat uit 7.541 onderdelen. Het is de Corelliaanse schip van Han Solo. Je krijgt bij de aankoop 4 klassieke bemanningsleden, namelijk Han Solo, Princes Leia, C-3PO en Chewbacca. Daarnaast krijg je 3 minifiguren van Episode VII/VIII, namelijk de oudere Han Solo, Finn en Rey. Verder krijg je 2 bouwbare Porgs, een bouwbare Mynock en een BB-8 droid. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot het gedetailleerde interieur door het openen van de afzonderlijke romppaneel. Door een romp opzij te schuiven, onthul je het verborgen blasterkanon. Dit is het perfecte intergalactisch speelgoed, dat ook ideaal is om het te tentoonstellen.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
84 x 56 x 21 cm.

LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon 75192

7.541 onderdelen / 11 (mini)figuren / Leeftijden: 16+


LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143

De LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143 is een 1:8 schaalmodel. Deze LEGO heeft realistische functies, zoals een sequentiële versnellingsbak met 8 versnellingen, schakelflippers, schokdempers, een V12-motor met bewegende zuigers, een werkende besturing en een dak dat open kan. Deze LEGO Ferrari beschikt net als de echte supercar over vlinderdeuren, die open kunnen. Daarnaast is het mogelijk om de motorkap te openen. Je kan de unieke serienummer bekijken, waarmee je online speciale content kan vinden. Deze LEGO set heeft een elegant ontwerp, ontworpen in samenwerking met Ferrari.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
25 x 59 x 14 cm.

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 Raceauto Collectible voor Volwassenen - 42143

3.778 onderdelen / 0 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Star Wars AT-AT 75313

De LEGO Star Wars AT-AT 75313 is een bouw- en displaymodel, dat beschikt over kanonnen met realistische terugslag, draaiende kanonnen, een bommenluik, verstelbare poten en -kop en een haak, waaraan je Luke Skywalkers kabel kan vastmaken. Het model is 62 cm hoog. De gedetailleerde romp kan open en biedt plaats aan voor 40 LEGO minifiguren. In deze set krijg je 9 minifiguren inbegrepen, waaronder generaal Veers, Luke Skywalker, een Snowtrooper Commander, 4 Snowtroopers en 2 AT-AT bestuurders. In de kop passen 2 LEGO minifiguren en eventueel is er plek voor een derde. Met het informatieplaatje maak je dit model helemaal af. De LEGO set bestaat uit 6.785 onderdelen.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
24 x 69 x 62 cm.

LEGO Star Wars AT-AT™ - 75313 - LEGO Set Voor Volwassenen

6.785 onderdelen / 9 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Icons Titanic 10294

De LEGO Icons Titanic 10294 is één van s’ werelds meest beroemde schepen. Deze LEGO set heeft een schaal 1:200 en kan in 3 delen worden gesplitst. Hierdoor kan je gedetailleerd de binnenkant van het schip goed bekijken. Zo kan je bewonderen van de details van de cabines, de eetzaal, de rokersruimte, de leeszaal, het zwembad en de grote trap. Deze LEGO set bestaat uit meer dan 9.000 onderdelen. Dit geeft jou de ultieme bouwuitdaging. Dit schip bevat veel authentieke details, waaronder de bekende brug, reddingsboten, bankjes, een vrachtkraan, 300 patrijspoorten, etc. Het is mogelijk om de zuigermotoren binnenin te zien bewegen door te draaien aan de schroeven. Na het bouwen plaats je als finishing touch het naamplaatje op de boeg.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
16 x 135 x 44 cm.

LEGO Icons Titanic 10294 - LEGO set voor volwassenen

9.090 onderdelen / 0 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Icons Eiffeltoren 10307

De LEGO Icons Eiffeltoren 10307 heeft een hoogte van 149 cm. Deze LEGO set geef je een verbluffende uitdaging met de 10.001 onderdelen. Deze set is niet alleen de hoogste LEGO set ooit, maar ook beschikt deze Eiffeltoren de één na meeste elementen. Je zet deze set in 4 delen in elkaar. Het bouwproces is exact dezelfde als dat van de echte toren. Zo krijg je een uniek kijkje in de bouwkundige genialiteit van Gustave Eiffel. Je geniet daarnaast van de levensechte details, waaronder 3 uitkijkplatforms, liften, een zendmast, het wapperen van de Franse vlag en de omgeving.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
57 x 57 x 149 cm.

LEGO ICONS 10307 Eiffeltoren - LEGO Eiffel Tower

10.001 onderdelen / 0 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein en terrein 76419

De LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein en terrein 76419 is een indrukwekkende set met 2.660 onderdelen. Je krijgt weer mooie herinneringen aan de Harry Potter films door de binnenplaatsen, de Astronomietoren, de Grote Zaal, het Boothuis, de bruggen en de kassen. Zo herken je details van de Zwarte Meer, de Geheime Kamer, de Gevleugelde Sleutel kamer, het Toverdranken klaslokaal, de Schaakbord kamer en het rotsachtige landschap. Om deze LEGO set af te maken, voeg je de koets van Beauxbatons, de Ford Anglia in de Beukwilg, een minifiguur van de architect van Zweinstein, het naamplaatje van Kasteel Zweinstein en het schip van Klammfels toe.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
35 x 25 x 21 cm.

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein en terrein Grote Set voor Volwassenen - 76419

2.660 onderdelen / 1 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Icons Boeket met wilde bloemen 10313

De LEGO Icons Boeket met wilde bloemen 10313 geeft een leuke sfeer in het huis. Het wilde bloemen boeket bevat 8 soorten wilde bloemen met verstelbare stelen. De set bevat 16 stengels. De bloemisten zullen zich vermaken bij het bouwen en identificeren van de bloemen. Hieruit herken je lavendel, schijnpapaver, fluitenkruid, ledervarens, gerbera’s, ridderspoor, lupines en korenbloemen. Deze boeket set is geïnspireerd op bloemen en planten uit de natuur. Ze kunnen elementen bevatten, die gemaakt zijn van plantaardige kunststof. Deze zijn vervaardigd uit duurzaam geteeld suikerriet. Na het bouwen, kan je deze LEGO set in een vaas stoppen, waardoor het een echte blikvanger wordt. Zo creëer je een prachtig display.

Merk:
LEGO.
Afmeting (h):
43 cm.

LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket Bouwset voor Volwassenen, Botanical Collection - 10313

939 onderdelen / 0 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Ideas Vincent van Gogh – De sterrennacht 21333

De LEGO Ideas – De sterrennacht 21333 is één van de beroemdste kunstwerken van Vincent van Gogh uit 1889. Dit kunstwerk is te zien in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Zo bouw je deze LEGO set en kan je Van Goghs meesterwerk ergens in het huis neerzetten. Bij aankoop krijg je een verstelbare standaard, waarop je de minifiguur van Vincent van Gogh kan plaatsen. Deze versie heeft een afmeting van 30 cm hoog, 38 cm breed en 12 cm diep. Je kan deze LEGO set ook ophangen aan de muur met het inbegrepen haakje. Het bouwen gaat soepel door de eenvoudig te volgen instructies.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
38 x 12 x 30 cm.

LEGO Ideas Vincent van Gogh - De sterrennacht Decoratie Set voor Volwassenen - 21333

2.316 onderdelen / 1 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Ideas Wereldbol 21332

De LEGO Ideas Wereldbol 21332 is een draaibaar displaymodel van de aarde. Geeft deze LEGO set meer details door het toevoegen van glow-in-the-dark-tegels. Hierop staan de continenten en oceanen op. Bouw vintage pictogrammen van een kompas en een schip. Plaatst deze vervolgens op de wereldbol. Als finishing touch plaats je het naamplaatje “The Earth”op de basis. Deze LEGO set heeft een formaat van 40 cm hoog, 30 cm breed en 26 cm diep. Deze set valt onder het LEGO Ideas thema. Dankzij de LEGO Technic onderdelen kan de wereldbol gedraaid worden. Met de stapsgewijze bouwgids zet je de 2.585-delige set op je eigen tempo in elkaar.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
30 x 26 x 40 cm.

LEGO Ideas Wereldbol - 21332 - LEGO set voor volwassenen

2.585 onderdelen / 0 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


LEGO Star Wars Venator-Class Republic Attack Cruiser 75367

De LEGO Star Wars Venator-Class Republic Attack Cruiser 75367 is een indrukwekkend middelpunt in elke kamer. Deze LEGO heeft een ingebouwde displaystandaard met informatieve plaquette, een speciale Clone Wars 20e-jaars steen en 2 LEGO Star Wars minifiguren, namelijk Captain Rex en Admiral Yularen. Op de LEGO Builder-app en de geïllustreerde instructies in de doos leiden je met het bouwen van deze complexe Attack Cruiser. Deze LEGO set bestaat uit 5.372 stukjes.

Merk:
LEGO.
Afmetingen (bxdxh):
54 x 109 x 32 cm.

LEGO Star Wars Venator-Class Republic Attack Cruiser - 75367

5.374 onderdelen / 2 (mini)figuren / Leeftijden: 18+


Populairste series van de LEGO set voor volwassenen

Uit de LEGO assortiment zijn er genoeg keuze. LEGO produceert 20 miljard LEGO-steentjes per jaar. Mocht je op zoek zijn naar een leuke LEGO set? Dan valt het meteen op dat er verschillende thema’s zijn. In dit stuk worden de populairste series opgenoemd en geven wij er meer informatie over.

Harry Potter

Als Harry Potter fan heb je altijd gedroomd om toverkunsten te kunnen gebruiken. Met deze set maak en speel je een spannend spel in het kasteel, waarin de toverlessen worden gegeven. Je ervaart magische avonturen. Er zijn boordevol betoverende creativiteit voor de fans. Bouw de scenes uit de reeks na, vol met authentieke details.

Icons

De LEGO Icons sets maak je de mooiste creaties. Deze lijn is voorzien van indrukwekkende modulaire gebouwen, klassieke voertuigen, favorieten uit de popcultuur, prachtige huisinrichting en monumenten. Deze Icons sets zijn het waard om ergens in het huis getoond te worden. Hierbij kan je denken aan de 149 cm hoge Eiffeltoren, een boeket bloemen als leuke decoratie of het 135 cm lange Titanic schip. Geniet van de uitdagende urenlang bouwplezier. Daarnaast zijn deze Icons sets ook eens decoratieve blikvangers.

Ideas

De LEGO Ideas sets zijn unieke modellen, geïnspireerd door de ontwerpen van fans. Fans creëren prachtige sets voor andere fans. De Ideas sets zijn gekozen op basis van creativiteit. LEGO fanaten hebben hun eigen ideeën ingezonden en tot leven laten komen. Deze lijn is vaak gebaseerd op series, gebeurtenissen, favoriete films, opvallende gebouwen, ruimtevaart, muziekinstrumenten en noem het maar op.

Star Wars

Er zijn nu in totaal 11 Star Wars film. Het begon in 1999 en de meest recente film is uitgekomen in 2019. Star Wars is geliefd door vele mensen. In een sterrenstelsel is een wereld vol avontuur, waarin strijd tussen goed en kwaad losbarst. De Star Wars fans sluiten zich aan bij Luke Skywalker, Han Solo, The Mandalorian, Grogu en vele andere personages. Nu kan je jouw favoriete scenes uit de reeks nabouwen. Ook geniet je van het bouwen van droids, epische schepen en voertuigen.

Technic

Deze set gaat om het bouwen van techniek. Deze lijn is geïntroduceerd in 1977 en draagt de naam “LEGO Technic” sinds 1986. Deze LEGO sets hebben een hoger bouwniveau. Hierdoor maak je de meest uitdagende voertuigen. De onderdelen van de LEGO Technic hebben vooral een functioneel ontwerp. Er worden balken met ronde gaten in de zijkanten gebruikt in plaats van de gebruikelijke bouwstenen. Hierdoor kunnen de assen met een kruisvormige doorsnede doorgestoken worden. Zo kan je kiezen uit: werkvoertuigen, auto’s, racewagens, vrachtwagens en vliegtuigen. De Technic sets zitten vol met authentieke functies, zoals werkende versnellingsbakken, wielen en assen.

Budgetgericht keuze van de beste LEGO set voor volwassenen van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Het is erg lastig om een budgetgerichte keuze te maken, omdat er gigantisch veel keuzes zijn op de LEGO markt. Iedereen heeft een andere smaak en interesses. Doe je dit op basis van prijs? Dan kunnen wij in dit stuk jou verder helpen. Ben jij op zoek naar een LEGO set onder de 100 euro? Dan raden wij de LEGO Icons Boeket met wilde bloemen 10313 aan. Deze LEGO set beschikt over 8 soorten wilde bloemen met 16 verstelbare stengels. Na het bouwen, kan je dit LEGO boeket in een vaas plaatsen, waardoor jij een creatieve decoratie in huis hebt.

Is jouw budget 200 euro? Kies dan voor de LEGO Ideas Vincent van Gogh – De sterrennacht 21333. Wie kent één van ’s werelds beroemdste kunstwerken “De sterrennacht” niet? Ook jij kan dit meesterwerk nu in huis hebben. Het beschikt over 2.316 onderdelen. Na het bouwen, kan je deze LEGO set ophangen aan de muur met het inbegrepen haakje.

Mocht jouw budget op de 300 euro zitten? Kies dan voor de LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143. Deze LEGO set is een replica van de echte Ferrari en beschikt over realistische functies, zoals de schakelflippers, een V12-motor met bewegende zuigers, een werkende besturing, een sequentiële versnellingsbak met 8 versnellingen, vlinderdeuren die open kunnen en het dak dat open kan. Deze set beschikt over 3.778 onderdelen. Zet het 1:8 LEGO Ferrari schaalmodel op een mooi plekje na het bouwen.

Mocht je wat speciaals willen en hoeft jij geen rekening te houden met het budget? Dan is het zeker waard om een kijkje te nemen naar de LEGO Icons Eiffeltoren 10307 of de LEGO Titanic 10294. De Eiffeltoren is een bekend monument in Parijs. Het heeft een hoogte van 149 cm en beschikt over 10.001 onderdelen. Het Titanic schip is ook een uitdagende LEGO set en beschikt over 9.090 onderdelen. Met een lengte van 135 cm is deze LEGO set zeker een blikvanger.

Samenvatting beste LEGO sets voor volwassenen van 2024

Een LEGO set voor volwassenen is een complexer en meer uitdagend bouwproject. De sets zijn ontworpen om te voldoen aan de creatieve behoeftes en interesses van een volwassen persoon. Deze LEGO sets zijn vaak replica’s van monumenten, gedetailleerde voertuigen, favoriete tv-series of films, kunstwerken en noem het maar op. Volwassenen hebben niet als doel om alleen met de LEGO sets te spelen. Vaak schaffen ze het aan als een collectible en als een stuk decoratie in het huis. De LEGO sets is geliefd door alle leeftijdsgroepen. In dit artikel hebben wij de top 10 beste LEGO sets voor volwassenen uitgekozen:

Een LEGO set uitkiezen kan erg lastig zijn. Probeer te kijken wat goed past bij jouw collecties en wat jou interesse zijn. De LEGO sets voor volwassenen kunnen erg prijzig zijn en je wilt niet spontaan een aankoop doen, waar je later spijt van zal krijgen. Zo hebben wij in dit artikel de beste LEGO sets voor volwassenen met elkaar vergeleken en beoordeeld. Ben jij meer een gamer? Bekijk dan onze artikelen over de spelcomputer of de gaming laptop. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de LEGO set voor volwassenen

Zijn de LEGO sets voor volwassenen alleen geschikt voor volwassen personen?

Nee. Hoewel er soms 16 tot 18+ vermeld staat, betekent niet dat deze alleen geschikt is voor volwassenen. Is je kind geduldig, zorgvuldig en voorzichtig met zijn of haar spullen? Dan is het wel waard om een set te kopen voor je kind. Het is belangrijk om te weten dat de 18+ leeftijdsclassificatie slechts een richtlijn is. Dit betekent niet dat deze LEGO sets ongeschikt zijn voor jongere bouwers. Het suggereert alleen dat de sets is ontworpen voor volwassen bouwers. Deze LEGO sets zijn vaak uitdagender en kosten meer tijd om te bouwen.

Hoeveel LEGO thema’s zijn er?

LEGO heeft momenteel 38 thema’s beschikbaar. Hierbij kan je denken aan Architecture, Batman, BrickHeadz, Brick Sketches, City, Classic, Disney, LEGO Art, Minecraft, Technic en noem het maar op.