Beste Laminaatsnijder
Techform.nl

Beste Laminaatsnijder van 2024

Binnenkort je laminaat vervangen of ga je een compleet nieuwe set laminaat leggen? Of ben je benieuwd naar de beste laminaatsnijder van 2024? Een goed gereedschap is half werk. Probeer bij het aanschaf de juiste laminaatsnijder te kiezen. Een laminaatsnijder levert mooie resultaten op, waardoor je na afloop van de dag zeker tevreden bent. Of je nou laminaat neerlegt of vinyl? Een laminaatsnijder kan jou heel veel tijd en energie besparen. Zo kun je in een rap tempo je laminaat binnen halve of één dag leggen. Het hebben van de juiste gereedschappen voor het juiste werk is van essentieel belang.

Beste Laminaatsnijder

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de meest passende laminaatsnijder voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste laminaatsnijders voor jou op een rijtje gezet. Wij zorgen ervoor dat jouw onderzoek wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het maken van jouw keuze ook veel makkelijker.

Wat is de beste Laminaatsnijder van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een laminaatsnijder? Dan wil jij weten: wat is de beste laminaatknipper? Uit onze test is gebleken dat de Wolfcraft VLC 800 de beste laminaatsnijder is van 2024. De laminaatsnijder is robuust gebouwd en met de lange hefboom hoef je minder kracht te zetten om het materiaal te snijden. Door het grote mes en lange hefboom kan je in de meeste gevallen met één hand gemakkelijk je laminaat op de gewenste lengte en breedte snijden. Deze laminaatsnijder is geschikt voor het snel en veilig snijden van alle soorten laminaat tot 11 mm dik en 465 mm breed. Evenals voor zelfklevende en klikbaar vinyl panelen en vinyltegels tot 6 mm dik en 465 mm breed. Dankzij de verstelbare snijspleet kan je ook andere diktes mee snijden.

€94,00
Op voorraad
Bol.com

De top 10 beste Laminaatsnijders van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 laminaatsnijders van jouw favoriete online webshops!

Wat is een Laminaatsnijder?

Misschien is een laminaatsnijder niet het eerste gereedschap die kan bedenken wanneer jij je laminaat of vinyl wilt gaan leggen. Veel mensen denken gelijk eerst aan een laminaat decoupeerzaag. De meeste mensen gebruiken dan ook daadwerkelijk een laminaat decoupeerzaag, maar door de jaren heen is dit namelijk veranderd. Steeds meer mensen zijn in de loop van de jaren een laminaatzaag gaan gebruiken. Als je een laminaatsnijder ook nog eens combineert met een decoupeerzaag, dan werk je veel sneller en laat je minder troep achter. Zo kun je in een rap tempo binnen een halve dag laminaat leggen.

Een laminaatsnijder werkt als volgt: de laminaatsnijder werkt met een botte “mes”, die vast zit aan een hefboom. Net als een papiersnijder snijd je het laminaat zo naar de gewenste lengte of breedte. Binnen een handomdraai kort jij je laminaat stofvrij in. Je hoeft het laminaat dus niet ondersteboven te zagen, net als bij een decoupeerzaag. Met een laminaatsnijder kan je de toplaag markeren en vervolgens snijden voor een mooi resultaat. Daarnaast hoef je ook geen zorgen te maken om grote hoeveelheden stof en zaagsel, net als bij een decoupeerzaag. Ook zal je handen minder vermoeid zijn aan het einde van de rit. Tenslotte heb je ook veel minder last van vervelende herrie van de decoupeerzaag.

Welke soorten Laminaatsnijders zijn er aanwezig?

Laminaatsnijder
Een laminaatsnijder snijdt als het ware het laminaat of vinyl naar de gewenste lengte of breedte. Je kunt een laminaatsnijder ook zien als een soort papiersnijder. Wanneer jij het laminaat doorsnijdt, druk je met de hefboom tegen het laminaat aan, waardoor het snijmes het laminaat als het ware doorgeknipt als een schaar. Het laminaat wordt op de snijder geplaatst. Door middel van een klem blijft het laminaat op z’n plek tijdens het snijden.

Laminaatknipper
Bij de laminaatknipper werkt het net als een niet beweegbare guillotine. Je kunt alleen het laminaat of vinyl door de lengte knippen. Helaas kan je een laminaat of vinyl niet in de breedte door midden knippen. Een laminaatknipper heeft een vlijmscherpe mes, die het laminaat of vinyl echt doorknipt. Mocht je het laminaat een bepaalde hoekvorming willen knippen, dan is dit bij de laminaatknipper ook mogelijk.

Welke technieken zijn er aanwezig?

Laminaat kan op verschillende manieren en technieken op maat gemaakt worden. Bij het snijden of zagen van een plank wil je natuurlijk het liefst dat de plank mooi en netjes blijft. Daarom is het belangrijk dat je een laminaatsnijder en decoupeerzaag kiest, die jou bij de juiste werkzaamheden perfect kan helpen. Men zegt dat het hebben van een goed gereedschap half werk is. Hieronder zijn de manieren voor het zagen of snijden van het laminaat uitgelegd.

Laminaatsnijder
Met een laminaatsnijder zijn planken eenvoudig op maat te snijden zonder dat je batterijen, elektriciteit of een werkbank nodig hebt. Het voordeel van een laminaatsnijder is dat er geen stof vrijkomt bij het snijden van je laminaat. Daarnaast heb je direct een nette snijrand zonder een beschadigde toplaag.

Laminaatknipper
Bij de laminaatknipper werkt het net als een niet beweegbare guillotine. Je kan alleen laminaat of vinyl inkorten. Je kan het laminaat of vinyl niet in de breedte door midden knippen. Een laminaatknipper heeft een vlijmscherpe mes, die het laminaat of vinyl knipt als een guillotine. Mocht je schuine hoeken willen knippen, dan is het wel mogelijk met de laminaatknipper. Tenslotte kan je met een sterke laminaatknipper materiaal knippen tot aan 15 mm.

Laminaat decoupeerzaag
Met een goede decoupeerzaag kan je niet alleen planken recht afzagen, maar je kan er ook bochten mee zagen. Het beschikken van deze zaag kan handig zijn. Hiermee kan je bijvoorbeeld plekken uit de plank wegzagen, wat langs de verwarmingsbuizen moet worden gelegd. Zorg ervoor dat je bij het zagen met een decoupeerzaag de laminaatplank altijd ondersteboven houdt. Dan versplintert de toplaag namelijk niet.

Profielaftaster
Iedere kamer heeft wel verschillende lastige vormen of hoeken, denk bijvoorbeeld aan deurposten en je leidingen van de verwarming. Deze kun je aftekenen met een profielaftaster. Door de profielaftaster tegen het obstakel aan te duwen, nemen de verschuifbare naalden de vorm over. Met een potlood kan je deze vormen makkelijk overnemen en vervolgens uitzagen. Zorg er ook voor dat er 1 cm speling zit tussen het laminaat en de deurpost of leiding. Voor het afwerken van de leidingen kun je natuurlijk een verwarmingsleiding rozet gebruiken. Dit levert een mooi resultaat op.

Beste Laminaatsnijders van 2024


Wolfcraft VLC 800

De Wolfcraft VLC 800 Vinyl en Laminaatsnijder is in vergelijking met prijs en kwaliteit zeker een goede investering. Het is robuust gebouwd en met de lange hefboom hoef je minder kracht te zetten om het materiaal te snijden. Door het grote mes en lange hefboom kan je in de meeste gevallen met één hand gemakkelijk je laminaat op de gewenste lengte en breedte snijden. Bij het snijden van een breed laminaat kan de plank soms gaan verschuiven. Let daar goed op! Daarnaast krijg je bij deze laminaatsnijder ook een opleg kruk erbij. Deze gebruik je om het laminaat te ondersteunen aan het uiteinde.

De Wolfcraft vinyl- en laminaatsnijder VLC 800 is geschikt voor het snel en veilig snijden van alle soorten laminaat tot 11 mm dik en 465 mm breed. Evenals voor zelfklevende en klikbaar vinyl panelen en vinyltegels tot 6 mm dik en 465 mm breed. Dankzij de verstelbare snijspleet kan je ook andere diktes mee snijden. Je krijgt bij aankoop ook 30 wiggen meegeleverd.

Hoewel de specificatie van het product zegt dat je tot aan 11 mm kan snijden, raden wij u aan om de snij dikte te beperken tot aan 8 mm. Hiermee kan je de mooiste resultaten mee behalen. De werkstukken kunnen veilig worden vastgezet, dankzij de speciale bloem geometrie. Exacte 90° hoeken met een aanslag en houtsneden van 0° tot 180 ° zijn geen problemen meer voor deze laminaatsnijder.

Merk:
Wolfcraft.
Gewicht product:
3,5 kg.

Wolfcraft VLC 800 - Laminaatsnijder incl. 30 wiggen - Laminaat dikte tot 11 mm - Tot 465 mm breed - 8638000

Antislipvoetjes / Opleg kruk / Max. snijdikte: laminaat 11 mm, zelfklevende en klikbare vinyl panelen en vinyltegels 6 mm / Max. snijbreedte: 46,5 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Stevig gebouwd;
 • Geen slipgevaar door de antislipvoetjes;
 • Geschikt voor het snijden van flexibel 2 – 6 mm dun vinyl door de verstelbare snijspleet;
 • Mogelijk om hoeksnede van 0° – 180° te snijden;
 • Meegeleverd met 30 multifunctionele 2-in-1 wiggen;
 • Je hoeft niet veel kracht te zetten.

Minpunten

 • Aangeraden snijdikte van 11mm levert minder mooie resultaten op.

Wolfcraft Laminaatsnijder LC 600

De Wolfcraft Laminaatsnijder LC 600 moet voor gebruik worden geassembleerd. In de eerste instantie kan het moeilijk zijn om schoon te snijden met deze laminaatsnijder. Als je het onder de knie krijgt, is het drukken en doorgaan.

Met de laminaatsnijder van Wolfcraft kan het laminaat in een mum van tijd worden gesneden en gelegd. Met weinig moeite en veilige bevestiging van de panelen, dankzij de getande snijbalk, kan elk type laminaat snel en nauwkeurig worden gesneden. Deze laminaatsnijder is ook ideaal voor het onbeperkt snijden van panelen in de lengterichting. Exacte 90° sneden maken met een aanslag en houtsneden van 0° tot 180° zijn geen probleem met deze laminaatsnijder.

Merk:
Wolfcraft.
Gewicht product:
2,0 kg.

Wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 - 6937000

Antislipvoetjes / Max. snijdikte: laminaat 11 mm / Max. snijbreedte: 46,5 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Geschikt voor hoek sneden van 0° tot 180°;
 • Scherp snijrand van de decorkant;
 • Veilige fixatie van het werkstuk bij het eerste mes contact;
 • Snel en veilig snijden, dankzij de speciale mes geometrie;
 • Licht en stabiel, dankzij de hoogwaardige aluminium uitvoering;
 • Stabiel door antislipvoetjes.

Minpunten

 • Aangeraden snijdikte van 11mm levert minder mooie resultaten op;
 • Heeft een leerproces. In het begin is het even wennen.

MSW LFC19HD

De MSW LFC19HD is een beest van een laminaatsnijder en knipper met een mes breedte van 490 mm. Dit product is de grootste laminaatsnijder uit onze lijst. Je laminaat snijden is nog nooit zo soepel en moeiteloos geweest, mede dankzij de geharde en geslepen snijmes. Daarnaast beschikt deze laminaatsnijder over een uittrekbare handvat. Hierdoor kun je meer kracht zetten om dikke en harde laminaten te snijden. Hoe langer de hefboom, des te meer kracht je kan zetten, waardoor je ook scherpe snijranden krijgt. Met deze laminaatsnijder kan je moeiteloos ergonomisch en nauwkeurig werken.

Het snijapparaat is geschikt voor het leggen van vloerbedekking van laminaat, kant-en-klaar parket en PVC voor doe-het-zelvers en professionals. Daarnaast is het ook geschikt voor alle gangbare laminaat soorten, laminaten met aluminium gelamineerde geluidsisolatie, profielen, plinten en decoratieve strips. Je kan dit product ook gebruiken om VCT, PVC, MDF, leer, vinyl, vezelcementplaat en tapijttegels te snijden. Ondanks dat deze laminaatsnijder erg zwaar is, beschikt het gelukkig over twee wieltjes aan de achterkant voor gemakkelijk transporteren. Dit product is levert geringe stofontwikkeling voor hoekzaagsneden.

Merk:
MSW.
Gewicht product:
14,4 kg.

MSW Laminaatsnijder - handmatig - dikte: 16 mm - hoekmeter - 490 mm - rollen - Laminaatknipper

Antislipvoetjes / Max. snijdikte: Laminaat 16 mm, laagparket (geen massief houten planken) 10mm / Max. snijbreedte: 49 cm / Mes is slijpbaar.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Geschikt voor vele materialen;
 • Beschikt over wielen en telescopische hendel voor moeiteloos werken;
 • Geschikt voor laminaten met een grote breedte;
 • Het onderhoudsvrij mes maakt precieze sneden;
 • Geringe stofontwikkeling voor hoekzaagsneden.

Minpunten

 • Met 14,4 kg is deze laminaatknipper/ snijder het zwaarste product uit deze lijst, maar dit product bevat 2 wieltjes om het makkelijk te transporteren.

Laminaatknipper PROFI 325 mm

De Laminaatknipper PROFI 325 mm is geschikt voor platen van 325mm breed. De lemmet kan laminaat knippen tot 15mm dik. Ook deze laminaatsnijder is geschikt voor allerlei verschillende vloeren of platen. Deze knipper is eenvoudig te gebruiken voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Dit product kan hoeken snijden van 0 tot 45 graden. Per aantal graden heeft de laminaatknipper een aangeraden knipbreedte. Bij 15 graden kan je laminaat knippen tot 30,5 cm breed. Bij 30 graden kan je laminaat knippen tot 27,5 cm breed. Bij hoeken van 45 graden kan je tot 22 cm breed laminaat knippen. De snijtafel heeft een lengte van 60 cm.

Merk:
HBM machines.
Gewicht product:
7 kg.

Laminaatknipper PROFI 325 mm

Max. snijdikte: Laminaat 15 mm, laagparket (geen massief houten planken) 10mm / Max. snijbreedte: 32,5 cm / Mes is slijpbaar.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Geschikt voor vele materialen;
 • Traploos drukken;
 • Geschikt voor laminaten met een breedte tot 325mm;
 • Hoekverstelling van 0 tot 45 graden is mogelijk.

Minpunten

 • Voor een optimale werking is aangeraden om het mes regelmatig te slijpen.

Roughneck Laminaatsnijder

De Roughneck Laminaatsnijder beschikt over een kort en dun snijmes. Deze snijder heeft een fijne handvat en een lange hefboom. Doordat deze laminaatsnijder een dikkere snijmes heeft dan de andere in dit lijst, kan het snijden van dikkere laminaten een slordige afwerking hebben. Daarom raden wij aan om niet dikker dan 10 mm laminaat te snijden.

Het product biedt goede resultaten. De laminaatsnijder is stofvrij en produceert zo min mogelijk geluid tijdens het snijden. Het snijoppervlak van deze laminaatsnijder is 200 mm. De Roughneck laminaatsnijder staat, dankzij de stalen uitvoering stevig op de grond.

Merk:
Roughneck.
Gewicht product:
5,3 kg.

Roughneck Laminaatsnijder

Lange hefboom / Max. snijdikte: laminaat 12 mm / Max. snijbreedte: 20 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Heeft een hefboom;
 • Bevat rubberen handvat voor extra grip;
 • Kan laminaat tot 12 mm dik snijden;
 • Sterk constructie.

Minpunten

 • De snijmes is best dik, waardoor het snijden moeizamer kan zijn;
 • Niet geschikt voor vinyl en pvc.

Welke merken maken de beste Laminaatsnijder?

Roughneck

Het merk “Roughneck” is een dochteronderneming van Britse Olympia Tools en staat voor kwaliteit en technische innovatie. Olympia Tools is sinds 1973 bezig met het produceren van gereedschappen en ze staan voor kwaliteit, innovatie en expertise. Hun producten zijn te vinden bij grote retailers over de hele wereld. Hun kern categorieën zijn handgereedschap, speciaal gereedschap en outdoor uitrusting. Zij werken nauw samen met hun handelspartners. Roughneck levert gereedschap voor zowel hobbymatig als voor professionelen.

Wolfcraft

Wolfcraft is expert op het gebied van klussen. Wolfcraft is sinds 1949 begonnen aan de ontwikkeling en productie van hoogwaardige gereedschappen en nuttige innovaties voor huisverbetering. Met tal van gereedschappen kunnen beginnende en ervaren klussers aan de slag. Functionaliteit en ergonomie staan daarbij voorop, maar ook aan het design wordt de nodige aandacht besteed. Van veiligheidsmes tot complete werkbank en van schroevendraaier tot laminaatsnijder. Bij Wolfcraft ben je voor goed gereedschap aan het juiste adres. Ondertussen werken meer dan 530 werknemers in 16 landen niet alleen om nieuwe producten te ontwikkelen, maar vooral om ze te verbeteren en de vooruitgang op het gebied van gereedschappen en accessoires te bevorderen.

Hoe kan je het beste een Laminaatsnijder gebruiken?

Tijdens het snijden kan de onderkant slordig zijn. Dit maakt eigenlijk helemaal niet uit. Tijdens het leggen van de vloeren plaats je het laminaat tegen elkaar aan. De onderkant is niet te zien. Door middel van plinten werk je het laminaat mooi af en geeft het een mooi resultaat. Hieronder hebben wij een aantal tips gegeven om een mooi resultaat te behalen.

 • Zorg altijd dat je op een ruime en vlakke werkplek werkt;
 • Indien nodig monteer je laminaatsnijder/knipper aan elkaar;
 • Pak je 48 uur geacclimatiseerde laminaat uit en leg deze op de snij oppervlakte;
 • Hou je laminaat goed vast en druk de hefboom met een gepaste kracht en snelheid naar beneden.

Hoe kies je de beste Laminaatsnijder?

Heb jij de laminaatsnijder één of meerdere keren nodig? Als jij de laminaatsnijder eenmalig nodig hebt, dan raden we een laminaatsnijder aan in dit lijst waar prijs en kwaliteit goed in verhouding zijn, zoals de Wolfcraft laminaatsnijders. Voor een klusser of aannemer raden we de MSW laminaatknippers aan, want qua prijs- en kwaliteitsverhouding past dit product meer bij een aannemer.

Bij de juiste keuze maken, zijn verschillende factoren van belang. Bekijk eerst de breedte van het laminaat. Vervolgens is de dikte en type materiaal dat je wilt snijden ook belangrijk. Niet alle laminaatsnijders kunnen alle materialen snijden. Wil je zo snel mogelijk de vloeren willen leggen, dan is een decoupeerzaag een goede manier om het proces te versnellen. Zo zijn er meerdere factoren, die een rol kunnen spelen bij het maken van je keuze. Voor een duurder product verwacht je beter kwaliteit.

Budgetgerichte keuze van de Laminaatsnijder van 2024

Voor een budgetgerichte keuze van de beste laminaatsnijder raden wij de Wolfcraft VLC 800 aan. Qua kwaliteit en prijsverhouding staat deze laminaatsnijder op nummer 1 van onze budgetgerichte keuze. Deze laminaatsnijder heeft een robuust chassis en een lange hefboom. Daarnaast krijg je een handig opleg kruk erbij, waar jij het laminaat aan het uiteinde kan ondersteunen. Het snijden van vinyl en PVC is zeker geen probleem. De laminaatsnijder heeft een maximale zaagbreedte van 46,5 cm en een snijdikte van 11 mm. Bij aankoop krijg je 30 wiggen meegeleverd.

Heb jij grotere klussen en moet jij dikkere planken snijden? Kies dan voor de MSW LFC19HD. Deze laminaatknipper is erg robuust en kan verschillende materialen knippen, zoals tapijttegels, PVC, kunststof vloerbedekkingen, leer, rubber, vezelcementplaten en noem het maar op. Het snijmes is onderhoudsvrij en snijdt erg nauwkeurig. Dit product heeft een maximale snijbreedte van 49 cm en is geschikt voor snijdiktes tot 16 mm. De telescopische handgreep is erg comfortabel. Met de wieltjes aan de achterzijde kan je deze laminaatknipper eenvoudig verplaatsen.

Is jouw budget niet hoog en wil jij een goedkoper product willen? Dan is de Wolfcraft LC600 de beste keuze. Dit product is alleen geschikt voor laminaat. De laminaatsnijder staat stevig door de anti-slipvoetjes. Met dit product kan je laminaat snijden tot 11 mm dik. Je kan laminaat snijden in hoeken van 0 tot 180 graden. De laminaatsnijder heeft een maximale zaagbreedte van 46,5 cm. Mocht je budget toch hoger zijn? Dan raden wij zeker de andere laminaatsnijders ook aan!

Samenvatting beste Laminaatsnijders van 2024

Een goed gereedschap is half werk. Het hebben van een juiste gereedschap voor het juiste werk is dus van essentieel belang. Een laminaatsnijder is eigenlijk onmisbaar bij het laminaat leggen. Je legt zaagsel vrij laminaat zonder hele tijd de decoupeerzaag te gebruiken. Laminaat leggen met een laminaatsnijder brengt alleen maar voordeel met zich mee. Denk aan een situatie waar je een nieuwe set laminaat gaat leggen. Zo werk je vlot en schoon, zodat je jouw meubels direct terug kan plaatsen. Helaas is het gebruiken van een decoupeerzaag onvermijdelijk. Probeer zoveel mogelijk buiten je profielen te zagen. Hieronder zijn de beste laminaatsnijders van 2024 voor jou opgesomd:

Iedere laminaatsnijder hebben zo zijn plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar welke soort laminaat of vinyl je wilt gaan snijden. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe breed de laminaatsnijder maximaal kan snijden. Tenslotte moet je kijken hoe dik het laminaat is die je wilt gaan snijden. In dit artikel hebben wij verschillende producten beschreven en overzichtelijk gemaakt. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jou nieuwe aankoop. Verder lezen? Bekijk ook onze review over de laserwaterpas.


Veelgestelde vragen over de Laminaatsnijder

Heb je extra gereedschappen nodig bij het gebruik van een Laminaatsnijder?

Ja. Als je laminaat gaat leggen, dan heb je een reeks aan gereedschap nodig. Je hebt in combinatie met een laminaatsnijder een decoupeerzaag, een aanslagijzer, een vloer legset, een klauwhammer en een rolmaat nodig. Je gebruikt een laminaatsnijder nooit alleen op zichzelf.

Kan je de Laminaatsnijder voor verschillende soorten laminaat gebruiken?

Een degelijke laminaatsnijder kan zowel pershout laminaat, als pvc laminaat en vinyl laminaat snijden. Wel moet je opletten of de gekozen laminaatsnijder in staat is de dikte van het laminaat door te snijden zonder het te beschadigen.