Beste Krultang

Beste Krultang van 2024

Heb jij altijd steil haar gehad en wil jij een keertje iets nieuws proberen, zoals een bos krullen? Dan is de krultang een perfecte aankoop voor jou. Een stijltang maakt jouw haren steil. Met de juiste technieken kan je je haar ook golvend of krullend maken. Waarom zou jij meer moeite instoppen, terwijl jij ook een krultang kan aanschaffen? Of je nu op zoek bent naar kleine, losse krullen of grote, volumineuze krullen? Een krultang kan je helpen om het haar te stylen zoals jij dat wilt. Er zijn veel verschillende soorten krultangen op de markt. Het is belangrijk om te kiezen voor een apparaat dat aansluit bij jouw specifieke haartype en -behoeften. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een krultang is, hoe het werkt en hoe je het kan gebruiken om mooie krullen te creëren in je haar.

Beste Krultang

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste krultang voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste krultangen voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de krultang, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Krultang van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een krultang? Dan wil jij weten: wat is de beste krultang? Uit onze test is gebleken dat de Bestope 6-in-1 Krultang de beste krultang is van 2024. Dit product geeft je fantastische krullen. Door de 6 meegeleverde opzetstukken kan je oneindig variëren in het type krul. De krultang is in slechts 20 seconden gereed voor gebruik en beschikt over een keramische coating, waardoor je haar een glanzende uitstraling krijgt na het krullen. Deze krultang kent veel goede eigenschappen, zoals ion technologie, keramische warmte-elementen, warmtebestendige handschoen, keramische coating, temperatuur instelbaar en automatisch uitschakeling na 1 uur.

Ben jij totaal niet handig en weet jij niet hoeveel tijd jij nodig hebt om een krul lok te maken? Dan is de BaByliss C1300E Curl Secret 2 het product voor jou. Deze krultang krult volledig automatisch jouw haar. Deze krultang behoort tot een breed Curl Secret serie van BaByliss. Creëer op een veilige en eenvoudige manier de meest schitterende krullen die de hele dag blijven zitten met een langdurige fixatie. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen. De krultang is geschikt voor middellang en lang haar. Dit product detecteert automatisch de diameter en stemt hierop de timer en temperatuur af. Wanneer jij vervolgens een geluidssignaal hoort, is de krul gecreëerd.

De top 10 beste Krultangen van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 krultangen van jouw favoriete online webshops!

Wat is een Krultang en hoe werkt het?

Een krultang is een soort haarstylingtool die wordt gebruikt om krullen te maken in het haar. Het werkt door het haar tussen twee klemplaten te plaatsen die worden verwarmd door elektriciteit. De platen zijn vaak gekromd of gebogen, zodat deze krullen in het haar kunnen maken. Sommige krultangen hebben ook instellingen voor de temperatuur en de krulgrootte, zodat je kan aanpassen hoe sterk en hoe groot je krullen wilt hebben. De krultang kan ook andere functionaliteiten hebben. Dit wordt in het volgend stuk behandeld.

Hoe werkt een krultang eigenlijk? Om te beginnen, zou je een krultang moeten opwarmen naar de gewenste temperatuur. Dit zou meestal op het apparaat zelf of op het pakket worden aangegeven. Vervolgens zou je een klein stukje haar moeten afscheiden en het tussen de klemplaten plaatsen, dicht bij de hoofdhuid. Houd het haar daar stevig vast terwijl je de krultang langzaam naar beneden beweegt tot aan het uiteinde van het haar. Laat het haar vervolgens los en herhaal dit proces met het resterende haar. Als je klaar bent, kan je eventueel wat haarlak of gel gebruiken om de krullen op hun plaats te houden. Simpel toch?

Welke soorten krultangen zijn er aanwezig?

Een krultang beschikt niet alleen over twee klemplaten, waar jij je haar tussen plaatst om krullen mee te maken. Zo zijn er ook andere soorten krultangen aanwezig. Deze modellen maken een ander soort krullen door de diameter of vormgeving van het opzetstuk. Je hebt namelijk:

 • Automatische krultang: een krultang die het haar volledig automatisch krult. Op het moment dat je het opzetstuk koppelt, detecteert de krultang automatisch de diameter en stemt hierop de timer en temperatuur af. Wanneer jij vervolgens een geluidssignaal hoort, is de krul gecreëerd;
 • Bubble krultang: een bubble krultang is een soort krultang die speciaal is ontworpen om krullen te creëren die lijken op bubbels of krulletjes. Sommige bubble krultangen zijn ook voorzien van warmtebestendige borstels of andere hulpmiddelen om het krullenproces te vergemakkelijken;
 • Kegelvormige krultang: een kegelvormige krultang is een soort haarstylingtool die wordt gebruikt om krullen te maken in het haar. Het is een soort tang met een conische vorm, waardoor je kleinere of grotere krullen kan maken afhankelijk van hoe je de tang gebruikt. Deze tangen zijn meestal gemaakt van een soort hittebestendig materiaal, zoals glasvezel of keramiek. Ze kunnen worden verwarmd tot hoge temperaturen om het haar te stijlen. Sommige kegelvormige krultangen hebben ook verschillende opzetstukken om verschillende soorten krullen te creëren;
 • Rechte krultang: wil je gladde krullen maken van dezelfde grootte? Dan kies je voor een rechte krultang. Het cilinderplaat van deze krultang heeft dezelfde diameter van top tot teen;
 • Wafeltang: een wafeltang lijkt op een traditionele krultang, maar dat is vormgegeven als een wafel in plaats van een cilinder. Dit betekent dat de platen van de tang kleinere afgeplatte cirkels zijn in plaats van volledige cilinders. Dit type tang wordt vaak gebruikt om kleinere, losse krullen te maken in het haar;
 • Wavertang: dit product is een soort tang met een unieke vorm die doorgaans bestaat uit drie of vier platen die aan elkaar zijn verbonden door middel van een handvat. De platen zijn meestal gemaakt van een soort hittebestendig materiaal, zoals keramiek of glasvezel. Deze kunnen worden verwarmd tot hoge temperaturen om het haar te stijlen. De platen van de wavertang zijn vaak ontworpen met kleine golvende vormen die lijken op golven. Deze tangen worden vaak gebruikt om natuurlijke, losse krullen te creëren in het haar.

Welke type technologieën zijn er aanwezig?

Er zijn verschillende type technologieën aanwezig bij de krultang. Hieronder worden deze soorten uitgebreid besproken.

Keramische platen
De krultang bestaat uit twee platen. Platen, die van keramiek zijn gemaakt, verspreidt de warmte gelijkmatig over elk oppervlak. Dit materiaal is één van de meest gebruikte materialen voor krultangen. Daarnaast is er ook een onderscheid tussen platen van keramiek en keramische coating. De keramische coating heeft een klein laagje keramiek met daaronder platen van aluminium. Het keramiek kan na verloop van tijd slijten, waardoor er uiteindelijk alleen aluminium overblijft. Dit is erg schadelijk voor het haar. Het is aangeraden om te kiezen voor een krultang met keramische platen om slijtage te voorkomen. De keramische platen zijn geschikt voor normaal tot fijn haar. Deze platen beschermen je haar, omdat het infrarode warmte afgeeft. Het voorkomt vervaging en uitdroging van gekleurd haar.

Toermalijn gesteente
Je kan ook kiezen voor een krultang met een gesteente, namelijk toermalijn. Deze gesteente is fijngemalen en gemengd met keramiek of titanium. Keramiek en toermalijn gesteente hebben dezelfde kenmerken. De toermalijn gesteente maakt je haar nog gladder en is ook geschikt voor alle haartypes.

Ionische technologie
Tegenwoordig kunnen krultangen ook ionische technologie bevatten. De keramische en toermalijn elementen produceren negatieve ionen. Het haar bevat positieve ionen, denk hierbij aan een elektrische lading die ervoor zorgt dat het haar statisch wordt. Hierdoor is het lastig om je haar in model te brengen. Met de ionische technologie (negatieve ionen) is er een tegenwerking, waardoor dit wel mogelijk is. De negatieve ionen zorgen voor een beschermd en glanzend haar. Vaak hebben de duurdere of professionele krultangen deze ionische technologie.

Titanium platen
Je kan ook kiezen voor een krultang met titanium platen. Deze platen zijn steviger en is geschikt voor dikker haar, kroeshaar of krullen. De titanium platen gaan lang mee en kan je ook vaak gebruiken. De platen zorgen ook ervoor dat de warmte egaal over het haar wordt verspreid. Deze is zeker belangrijk voor de bescherming van het haar. De professionele krultangen hebben vaak de titanium platen, omdat ze geschikt zijn voor alle haartypes.

Beste Krultangen van 2024


Bestope 6-in-1 Krultang

De Bestope 6-in-1 Krultang geeft je fantastische krullen. Door de 6 meegeleverde opzetstukken kan je oneindig variëren in het type krul. De krultang is in slechts 20 seconden gereed voor gebruik en beschikt over een keramische coating, waardoor je haar een glanzende uitstraling krijgt na het krullen. De krultang is geschikt voor elk haartype door de verwisselbare opzetstukken. Elke soort krul is te vormen door de opzetstukken met diameters tussen de 13 tot 32 mm.

Doordat de staven zijn gemaakt van keramiek wordt de hitte evenredig verdeeld. Daarnaast is er toermalijn aangebracht, wat resulteert in glad en glanzend haar. Wanneer de krultang niet gebruikt wordt, schakelt het product zichzelf na 60 minuten uit. De warmtebestendige handschoen is aan te raden om te dragen voor je veiligheid. De temperatuur is verder af te lezen op het LCD-scherm en handmatig in te stellen van 120°C tot 220°C. Ben je niet tevreden of functioneert de krultangset niet naar behoren? Dan heb je 30 dagen de tijd om het product gratis te retourneren. Je hebt 1 jaar zorgeloze product garantie.

Merk:
Bestope.
Min. & max. diameter krultang:
Klein – 1,1 tot 2 cm.
Groot – 3 cm tot 3,5 cm.
Min. & max. temperatuur:
60 – 220°C.
Gewicht product:
0,84 kg.

Bestope 6-in-1 Krultang

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Kegelvormige krultang, rechte krultang en bubble krultang / Warmtebestendige handschoen / Toermalijn keramiek / Temperatuur instelbaar / 20 sec. opwarmtijd / Automatisch uitschakeling na 1 uur / Haarklem.

Pluspunten

 • Beschermt je haar tegen de warmte;
 • Geschikt voor alle haarlengtes;
 • 6 opzetstukken voor oneindig veel variaties in krullen;
 • Beschikt over een ionentechnologie dat statisch haar en pluis tegengaat;
 • Verbrand je handen niet meer door de warmtebestendige handschoen.

Minpunten

 • Ligt zwaarder in de hand dan een gewone krultang.

Max Pro Twist 25mm

De Max Pro Twist 25mm creëert een mooie bos krullend haar. Deze krultang heeft een keramische staaf van 25mm. Beschadiging van het haar wordt bij dit apparaat tot het minimale beperkt door de korte krultijd en keramische staaf. Één haarlok krul je al in drie seconde. Daarbij heb jij dankzij de temperatuurschakelaar zelf controle over de warmte van de krultang. Deze wordt getoond op het LCD display. De verstelbare temperatuur maakt de krultang geschikt voor fijn tot dik haartype en is geliefd bij professionals. De krultang is ideaal voor een grove natuurlijke en hippe krul.

Dankzij de rubberen coating op het handvat van de krultang heb je een stevige grip en ligt deze lekker in je hand. De bijgeleverde handschoen is hittebestendig, waarmee je de haarlokken gemakkelijk en zonder jezelf te verbanden om de hete keramische staaf wikkelt. Binnen 4 seconden is de krultang warm en klaar voor gebruik. Voor gebruik in het buitenland beschikt deze krultang over dubbele voltage. Dit product schakelt automatisch uit na één uur niet gebruikt te zijn. Na registratie op de Max Pro website heeft deze krultang een levenslange garantie.

Merk:
Max Pro.
Min. & max. diameter krultang:
Normaal – 2 tot 3 cm.
Min. & max. temperatuur:
80 – 220°C.
Gewicht product:
0,654 kg.

Max Pro Twist 25mm - Curling Iron - Krultang

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Kegelvormige krultang / Warmtebestendige handschoen / Volledig keramisch / Temperatuur instelbaar / 4 sec. opwarmtijd / 28 temperatuurstanden / Automatisch uitschakeling na 1 uur / Verkrijgbaar in: 9, 19, 25 en 32 mm.

Pluspunten

 • Schakelt na 60 minuten automatisch uit;
 • De volledig keramische krulstaaf is duurzaam en beschermt je haar tegen de hitte van de krultang;
 • Binnen 4 seconden klaar voor gebruik;
 • Met een minimale temperatuur van 80°C is deze krultang ook geschikt om dun en beschadigd haar te krullen;
 • Zeer geschikt voor zowel dun, fijn haar als dik haar.

Minpunten

 • De krultang vergrendelt de toetsen niet tijdens het krullen. Hierdoor kan je de temperatuur per ongeluk veranderen.

Mellian Wafeltang

De Mellian Wafeltang is een bijzondere krultang. Je creëert gemakkelijk golvende beach waves of een prachtige bos krullen. Je krijgt opzetstukken meegeleverd om andere soort krullen te creëren. Met deze wavertang ben je verzekerd van een geweldige hairstyling tool, die wordt geadviseerd door haarspecialisten. De keramische platen zorgen voor een constante warmtespreiding. Dit zorgt ervoor dat het vocht in je haar behouden blijft. Hierdoor is deze krultang minder schadelijk dan andere haar stylingtools. Bovendien behoud je het volume van jouw krullen, gedurende de hele dag. Kies daarom voor Mellian en de gezonde look van je haar.

Mocht je vandaag nog deze 3-delige krultang aanschaffen? Dan ontvang je jouw set in een luxe opbergdoos. Deze magic box is erg handig om jouw wafeltang in te bewaren of mee te nemen voor onderweg. Ben je om wat voor reden dan ook, niet tevreden over jouw bestelling? Dan heb je 30 dagen de tijd om te retourneren. Mellian biedt jou een kwaliteitsgarantie van 3 jaar aan.

Merk:
Mellian.
Min. & max. diameter krultang:
Normaal – 2 tot 3 cm.
Groot – 3 tot 3,5 cm.
Min. & max. temperatuur:
60 – 220°C.
Gewicht product:
1,244 kg.

Mellian Krultang - 3-delige Wafeltang

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Kegelvormige krultang, wafeltang, wavertang en rechte krultang / Warmtebestendige handschoen / Keramische coating / Toermalijn keramiek / Temperatuur instelbaar / Automatisch uitschakeling / Haarklem.

Pluspunten

 • Je creëert prachtige beach waves;
 • Je kan zowel waves als krullen maken met behulp van de opzetstukken;
 • Beschikt over ionische technologie, waardoor de haarschubben zich sluiten tijdens het krullen;
 • Met een minimale temperatuur van 60°C is deze krultang ook geschikt om dun en beschadigd haar te krullen.

Minpunten

 • De handschoen kan te groot vallen.

BaByliss C332E

Met de BaByliss C332E maak jij voortaan eenvoudig en snel krullen in je haren als de kapster. Zet de krultang aan en maak een keuze uit de verschillende temperatuurstanden. Na 6 seconden is de tang op temperatuur. De krultang gebruik je samen met de bijgeleverde handschoen. Dit apparaat beschikt namelijk over een klem, maar je draait zelf je lokken om de staaf heen om mooie pijpenkrullen te creëren. De handschoen beschermt je hand tegen de hitte. Houd de lok enkele seconden vast en laat dan los. Zo gemakkelijk maak jij zelf een volumineuze coupe.

De krultang is uitgerust met een geavanceerd verwarmingssysteem, normaal alleen te vinden in stijltangen. Deze krultang bereikt 180°C en is snel op temperatuur. De Satin Touch coating is ultra glad en zorgt voor optimale bescherming van het haar. De krultang is ook bruikbaar op gekleurd haar. Een geïntegreerd standaard en geïsoleerd uiteinde maken deze krultang zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de 10 temperatuurinstellingen kan je de temperatuur perfect afstemmen op jou haartype. Probeer de eerste keer je haar te krullen op de laagste temperatuur. Krijg je niet het gewenste resultaat? Dan kan je de temperatuur verhogen.

Merk:
BaByliss.
Min. & max. diameter krultang:
Groot – 3 tot 3,5 cm.
Min. & max. temperatuur:
180 – 200°C.
Gewicht product:
0,39 kg.

BaByliss 32mm Krultang C332E

Keramische warmte-elementen / Keramische coating / Temperatuur instelbaar / 6 sec. opwarmtijd / 10 temperatuurstanden / Automatisch uit functie / Haarklem / Warmtebestendige handschoen / Verkrijgbaar in: 10, 19, 25, 32 en 38 mm.

Pluspunten

 • Met de 10 verschillende temperatuurstanden stem je de hitte precies af op jouw haartype;
 • De ionische technologie zorgt ervoor dat jouw haarschubben sluiten, zodat je haar minder pluist;
 • Deze krultang is geschikt voor dun haar;
 • Dankzij de rechte krulstaaf creëer je gemakkelijk gladde krullen van dezelfde grootte.

Minpunten

 • Deze krultang is minder geschikt voor dik haar.

Remington CI9532 Pearl Pro

De Remington CI9532 Pearl Pro geeft je grote, losse krullen. Deze krultang heeft namelijk een diameter van 32 millimeter en is voorzien van een keramische coating. Om je haar extra te beschermen, stem je de temperatuur af op jouw haartype. Voor dun haar kies je de laagste stand van 130°C. Voor stug en dik haar schakel je de warmste stand van 210°C in. Deze krultang warmt snel op. Om te voorkomen dat je de temperatuur ongemerkt verstelt, vergrendel je de toetsen tijdens het krullen. Gebruik je de krultang even niet? Dan schakelt de krultang automatisch uit.

De keramische coating zorgt ervoor dat je haar nog beter over de tang heen glijdt en bezorgt je een mooi glanzend resultaat door de parel-elementen. Dankzij de hitte beschermende handschoen hoef je niet bang te zijn voor verbranding. Het uiteinde van de krultang is koel, zodat je dit gemakkelijk kan vasthouden, terwijl je wacht tot al je lokken mooi gekruld zijn. Daarnaast is de snoer 3 meter draaibaar, waardoor je overal aan de slag kan gaan.

Merk:
Remington.
Min. & max. diameter krultang:
Groot – 3 tot 3,5 cm.
Min. & max. temperatuur:
130 – 210°C.
Gewicht product:
0,56 kg.

Remington CI9532 Pearl Pro - 32 mm Krultang

Keramische warmte-elementen / Keramische coating / Rechte krultang / Temperatuur instelbaar / 30 sec. opwarmtijd / Automatische uitschakeling na 1 uur / Hitte beschermende handschoen / 9 temperatuurstanden / Hittebestendige opbergtas / Temperatuur vergrendeling.

Pluspunten

 • Dankzij de dual voltage is de krultang overal ter wereld te gebruiken;
 • Dankzij de toetsenvergrendeling verwissel je tijdens het stijlen niet per ongeluk de temperatuur;
 • Met een minimale temperatuur van 130°C is deze krultang ook geschikt om dun en beschadigd haar te krullen;
 • Met Pearl coating voor extra glans en fixatie;
 • Op het display zie je precies hoe warm de krultang is;
 • De krultang is binnen 30 seconden klaar voor gebruik.

Minpunten

 • De krulstaaf is keramisch gecoat. Voor extra bescherming van het haar is een volledig keramische krulstaaf een beter alternatief.

BaByliss C1300E Curl Secret 2

De BaByliss C1300E Curl Secret 2 heeft extra opzetstukken om nog meer variatie in jouw krullen aan te brengen. De 2 opzetstukken hebben elk een andere diameter. Zo maak je niet alleen compacte krulletjes, maar ook lossere krullen, waarbij het lijkt alsof je net van het strand komt. Dit alles gaat volledig automatisch. Op het moment dat je het opzetstuk koppelt, detecteert de krultang automatisch de diameter en stemt hierop de timer en temperatuur af. Wanneer jij vervolgens een geluidssignaal hoort, is de krul gecreëerd. De volledige keramische coating beschermt ondertussen je haar tegen de hitte. Dankzij de ionische technologie zitten je krullen niet alleen top, maar zijn ze ook nog zacht, glanzend en niet statisch.

Merk:
Max Pro.
Min. & max. diameter krultang:
Normaal – 2 tot 3 cm.
Groot – 3 tot 3,5 cm.
Min. & max. temperatuur:
190 – 230°C.
Gewicht product:
0,977 kg.

BaByliss Curl Secret 2 Automatische Krultang C1300E

Ionentechnologie / Keramische verwarmingselementen / Temperatuur instelbaar / 60 sec. opwarmtijd / 2 temperatuurstanden / Automatisch uit functie / Keramische coating / Ionische functie.

Pluspunten

 • Met de ionische functie om statisch of pluizig haar tegen te gaan;
 • Je krult je haar eenvoudig door een pluk haar in de krultang te leggen, zodat de krultang er automatisch een krul van maakt;
 • De volledig keramische krulstaaf is duurzaam en beschermt je haar tegen de hitte van de krultang;
 • Creëer verschillende kruleffecten en stijlen.

Minpunten

 • Met een minimum temperatuur van 190°C is deze krultang niet geschikt voor beschadigd haar.

Welke merken maken de beste Krultang?

BaByliss

Het merk “BaByliss” is al meer dan 60 jaar de specialist in beauty. Het is opgericht door een Franse kapper, die eerst begon met een elektrische krultang. De naam is geïnspireerd door zijn muze Brigitte Bardot en zo heeft zijn passie voor mooi haar vele andere kwalitatieve haarinnovaties gezorgd. BaByliss is in de heden het merk voor premium stylingtools en kan jij thuis de mooiste resultaten behalen met hun producten. BaByliss heeft met zekere zin goede stijltangen, krultangen en veel tevreden kopers.

Max Pro

Met de Max Pro producten is een bezoek bij de kapper niet meer nodig. Door de nieuwste technologieën van Max Pro ga je mee met de ontwikkeling van het bedrijf. Al sinds 2013 brengt Max Pro haarstylingtools op de markt. Ze staan bekend om het bieden van topkwaliteit. Max Pro heeft een uitgebreid assortiment aan innovatieve producten, die je haar verzorgen en beschermen. Er zijn vele producten beschikbaar, zoals krultangen, stijltangen, föhns, etc. Deze producten zijn ook nog eens eenvoudig te gebruiken. Het creëren van glanzend stijl haar of perfecte krullen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Mellian

Ambiance, innovatief en zelfverzekerd. Dat is waar Mellian voor staat. Bij hun vind je unieke items, die zorgvuldig voor jou zijn ontworpen. Kies je voor de perfecte beach waves of glanzende krullen? Niks is te gek. Zolang jij maar buitengewoon voor de dag komt. Binnen hun verzorgings- en beautylijn ontdek je alles om er tiptop uit te mogen zien. Maar dat is nog niet alles. Met Mellian steel jij werkelijk de show. Bij hun vind je veel meer dan alleen innovatieve verzorgingsproducten. Benieuwd naar wat Mellian voor jou kan betekenen? Ontdek nu zelf de ambiance en verwen jezelf of een ander met een Mellian product.

Remington

Remmington is opgericht in 1937 en verkoopt wereldwijd hun stijltangen. Naast stijltangen staat Remmington ook bekend voor de krultangen, föhns en scheerapparaten voor mannen. Remmington valt ook onder de populairste merken voor krultangen en is met zekere zin ook een goede investering.

Hoe gebruik je een Krultang?

Een krultang gebruik je altijd als je haar droog is. Mocht je net uit te douche komen? Dan is het belangrijk om je haar goed droog te maken. Je kan van tevoren gebruik maken van hittebestendige producten om je haar extra goed te beschermen. Zorg eerst ervoor dat de spray goed je haar intrekt, voordat je gaat beginnen met krullen. Mocht je best klunzig zijn? Dan is het ook handig om je handen goed te beschermen. Het gebruik van hittebestendige handschoenen kunnen veel wonderen verrichten. Zo voorkom je brandwonden en littekens. Veel gekozen producten in dit artikel krijg je de hittebestendige handschoenen meegeleverd. Om een krultang te gebruiken, volg je de volgende stappen:

 1. Begin met het opwarmen van de krultang. Zorg ervoor dat het op de juiste temperatuur is voordat je begint, omdat een te hete krultang schade kan veroorzaken aan je haar;
 2. Maak je haar schoon en droog voordat je begint. Probeer ook om elk klitten te verwijderen voordat je gaat krullen, omdat dit kan voorkomen dat je haar goed krullend blijft zitten;
 3. Neem een pluk haar en plaats deze tussen de kammen van de krultang. Zorg ervoor dat het haar strak en niet te losser zit, zodat het goed blijft zitten tijdens het krullen;
 4. Draai de krultang rond de pluk haar en houdt deze enkele seconden vast voordat je deze loslaat. Dit zal helpen om de krul vast te houden;
 5. Herhaal dit proces, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Probeer om de plukken haar zo dicht mogelijk bij elkaar te houden, zodat je een gelijkmatigere krul krijgt;
 6. Als je klaar bent, laat je de krultang afkoelen voordat je deze opbergt. Je kan ook wat haarspray gebruiken om de krullen te fixeren.

Welke Krultang is geschikt voor jouw haartype?

Iedere persoon heeft een bepaald haartype. Aan de hand van jouw eigen haartype kan je al snel beslissen wat voor soort krultang je moet aanschaffen.

Dun en fijn haar
Mocht je dun en fijn haar hebben? Dan kan jouw haar makkelijk beschadigd raken. Er wordt aangeraden om een krultang aan te schaffen met meerdere warmtestanden. Je kan flexibel de warmte regelen. Bij dun en fijn haar heb je relatief weinig warmte nodig, omdat fijn haar gemakkelijk te krullen is. De beste soort krultang voor dun en fijn haar is een krultang met keramische platen.

Dik haar
Mocht je dik haar hebben? Dan heb je een krultang nodig met hogere warmtestanden. Het is niet handig om een krultang te nemen met een lage temperatuur. Hierdoor moet je meerdere keren over dezelfde plek heen gaan, waardoor de kans toeneemt op beschadiging. Een krultang met een hogere warmtestand kan je met één of twee bewegingen het haar krullend maken.

Beschadigd haar
Mocht je last hebben van beschadigd haar? Dan moet je een krultang zoeken met meerdere warmtestanden. Je lokken worden dan niet blootgesteld aan extreme temperaturen. Het is aangeraden om een hete haarborstel aan te schaffen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld voor een glad eindresultaat. De beste soort krultang voor beschadigd haar is een krultang met ionische technologie met een lage temperatuurstand.

Hoe krijg ik de opzetstukken erop?

Krultangen kunnen geleverd worden met verschillende opzetstukken. De opzetstukken hebben verschillende diameters, waardoor jij elke soort krul kan vormen. Ga vandaag voor strakkere krullen en morgen voor vintage waves. Dit kan je gemakkelijk bereiken met de opzetstukken. Maar hoe krijg ik de opzetstukken erop? Dit werkt heel simpel. Je kan de opzetstukken gemakkelijk in de krultang zetten, waarna je het vast kan draaien met een kloksgewijze rotatie. Om het opzetstuk vervolgens los te maken, moet je tegen de klok in draaien en het opzetstuk eruit schuiven.

Hoe kies je de beste Krultang?

Het maken van de juiste keuze kan lastig zijn. Je zou in het begin denken dat het makkelijk is om een krultang te kiezen. Er zijn verschillende type technologieën aanwezig bij de krultang. Je haartype speelt ook een rol. Natuurlijk zijn er ook andere factoren aanwezig. Deze factoren worden hieronder uitgebreid toegelicht.

De diameter van de krultang
Iedere krultang heeft een andere soort diameter. Iedere diameter zorgt voor een andere type krullen, zoals strakke krullen, golvend patroon, kleine of middelgrote krullen, vintage waves, natuurlijke krullen, losse krullen en noem het maar op. De diameter kan verschillen tussen 9 tot 38 mm.

De juiste platen
Ieder plaat is toch iets beter voor een bepaald haartype. Mocht je een krultang aanschaffen? Houd in je achterhoofd welk haartype jij hebt, zodat je niet de verkeerde krultang haalt. Hieronder wordt kort samengevat over deze soorten:

 • Keramische krultang: goed voor dun en fijn haar;
 • Titanium krultang: goed voor dik haar;
 • Toermalijn krultang: goed voor krullend en kroes haar;
 • Krultang met ionische technologie: goed voor statisch haar.

De juiste soort
Er zijn verschillende soorten krultangen. Je kan kiezen uit: automatische krultang, bubble krultang, kegelvormige krultang, rechte krultang, wafeltang en wavertang. Bedenk van te voren hoe jij je krullen wilt hebben. Je kan natuurlijk een product aanschaffen die meerdere opzetstukken beschikt. Hierdoor kan jij de ene dag voor beach waves gaan en de andere dag voor grove krullen.

Instelbaar temperatuur
Schaf je een goedkoop en simpele krultang? Dan kan het zijn dat de temperatuur niet instelbaar is. In veel gevallen is dit zeker niet handig. Tegenwoordig is deze functie zeer belangrijk geworden. Hiermee kan je de temperatuur van de platen gemakkelijk aanpassen. Iedereen heeft een ander type haar. Bij elk type vereist een ander soort temperatuur. Het is noodzakelijk deze functie te hebben op de krultang, zodat jij de perfecte temperatuur kan selecteren voor jouw specifieke haartype.

Opzetstukken
Bij sommige krultangen krijg je meegeleverde opzetstukken erbij. Ben je geneigd om vaak jouw kapsel te veranderen? Dan kunnen deze opzetstukken jou goed van pas komen. Je kan kiezen wat voor soort krullen jij creëert met de opzetstukken.

Snelle opwarming
Iedere krultang heeft een bepaalde tijd nodig om warm te worden. De één heeft 4 seconden nodig en de ander heeft 60 seconden nodig om warm te worden. Mocht je vaak veel haast hebben? Dan kan een snelle opwarming van de krultang een handige functie zijn.

Temperatuurbereik
Het temperatuurbereik van de krultang is ook een belangrijke factor. Iedere krultang gaat tot een maximaal temperatuur. Je kan op basis van het temperatuurbereik sneller een keuze maken. Iedere haartype heeft een ideale temperatuur:

 • Dun en fijn haar: 140 – 190°C.
 • Dik haar: 190 – 210°C.
 • Krullend of kroes haar: >210 °C.
 • Beschadigd of gekleurd haar: 60 – 140°C.

Je kan ook een krultang aanschaffen met een groot bereik. De krultang kan ingezet worden voor elk haartype. Een krultang met veel standen kan zeker ook handig zijn. Je kan de krultang op een specifieke temperatuur of stand instellen voor jouw haartype.

Budgetgerichte keuze van de Krultang van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk naar jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht jij op zoek zijn naar een krultang met meerdere opzetstukken? Dan raden wij de Bestope 6-in-1 Krultang aan. Dit product geeft je fantastische krullen. Door de 6 meegeleverde opzetstukken kan je oneindig variëren in het type krul. De krultang is in slechts 20 seconden gereed voor gebruik en beschikt over een keramische coating, waardoor je haar een glanzende uitstraling krijgt na het krullen. Deze krultang kent veel goede eigenschappen, zoals ion technologie, keramische warmte-elementen, warmtebestendige handschoen, keramische coating, temperatuur instelbaar en automatisch uitschakeling na 1 uur.

Ben jij op zoek naar een krultang met meerdere soorten functionaliteiten? Dan raden wij de Mellian Wafeltang aan. Met de Mellian Wafeltang & Krultang heb je alles in huis. Met de wafeltang creëer je de beste waves van salon kwaliteit. Geen waves, maar toch krullen? Wissel dan van opzetstuk en creëer deze in een handomdraai. Dit product is een kegelvormige krultang, wafeltang, wavertang en een rechte krultang.

Ben jij meer op zoek naar een automatische krultang? Dan raden wij de BaByliss C1300E Curl Secret 2 aan. Deze krultang krult volledig automatisch jouw haar. Deze krultang behoort tot een breed Curl Secret serie van BaByliss. Creëer op een veilige en eenvoudige manier de meest schitterende krullen die de hele dag blijven zitten met een langdurige fixatie. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen. De krultang is geschikt voor middellang en lang haar. De krultang detecteert automatisch de diameter en stemt hierop de timer en temperatuur af. Wanneer jij vervolgens een geluidssignaal hoort, is de krul gecreëerd.

Mocht je letten op budget en wil jij niet al te duur een krultang aanschaffen? Dan raden wij de Remington CI9532 Pearl Pro aan. Deze krultang is voor elk haartype geschikt. Stel de temperatuur af op jouw haartype, van 130ºC tot 210ºC en ga voor een mooie nonchalante krullen. De keramische coating zorgt ervoor dat je haar nog beter over de tang heen glijdt en geef je een mooi glanzend resultaat door de parel-elementen. Dankzij de hitte beschermende handschoen hoef je niet bang te zijn voor verbranding. Het uiteinde van de krultang is koel, zodat je dit gemakkelijk kan vasthouden, terwijl je wacht tot al je lokken mooi gekruld zijn.

Samenvatting beste Krultangen van 2024

Een krultang is een stylingstool die wordt gebruikt om krullen te maken in het haar. Sommige krultangen hebben instellingen voor temperatuur en krulgrootte, zodat je kan aanpassen hoe sterk en hoe groot je krullen zijn. Er zijn veel factoren waar jij rekening mee moet houden bij het aankoop van een krultang. Denkend aan de diameter van de krultang, de platen, de type krultang, instelbaar temperatuur, haartype, aantal opzetstukken, snelle opwarming en temperatuurbereik. Hieronder sommen wij de beste krultangen van 2024 op:

Iedere krultang heeft zijn plus- en minpunten. In dit artikel hebben wij per product beschreven en overzichtelijk gemaakt. Kijk wat voor functies jij op jouw krultang wilt hebben, zodat je sneller een keuze kan maken. Combineer de krultang met de föhn voor krullen of een gewone föhn. Ben jij meer op zoek naar een stijltang? Bekijk dan ons artikel over de stijltang. Mocht jij in één beweging willen drogen en het stylen van het haar? Misschien past een föhnborstel beter bij jou. Hopende wij jou hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en verhelp je bad hair day met jouw krultang.


Veelgestelde vragen over de Krultang

Hoe houd je jouw krullen beter in model?

1. Laat de krul, nadat deze van de krultang afkomt, een paar seconden afkoelen in je hand, voordat je deze loslaat. Je krullen blijven dan langer in model zitten;
2. Gebruik na het stylen een haarspray om te voorkomen dat de krullen snel uitzakken.

Speelt genetica een rol voor krullend haar?

Het is gedeeltelijk genetisch bepaald of krullen goed in je haar blijven zitten of niet. De textuur en dikte van je haar is hier een bepalende factor in. Met een beetje geduld en de juiste producten is het bij elk type haar mogelijk om krullen te maken.