Beste Kruimeldief

Beste Kruimeldief van 2024

Knoeien doet iedereen wel eens. Echter heb je niet altijd zin om bij een ongelukje de stofzuiger uit de kast te pakken en dan nog een klein stukje vuil op te ruimen. Of als je bank onder de kruimels zit, is het ook niet altijd handig om een stofzuiger te pakken. De kruimeldief kan goed bij de naden en kieren van de bankkussens komen. De kruimeldief is een essentieel hulpmiddel voor zulke kleine schoonmaak taken.

Beste Kruimeldief

Het is verder ook goed om te weten dat een kruimeldief geen stofzuiger of een steelstofzuiger zal vervangen. Daarbij hebben men vaak een hogere verwachting voor dit huishoudelijk apparaat. Er wordt vaak verwacht dat een kruimeldief sterk moet zuigen, stil moet zijn, langere gebruikstijd moet hebben, haren en dierharen moet kunnen opzuigen en vuil als vloeistof opzuigen. Als je al deze functionaliteiten wilt hebben, is het aangeraden om een steelstofzuiger aan te schaffen. Een kruimel is echter handig voor als je hier en daar snel vuil wilt opzuigen, zoals geknoeide kruimels, kattengrit, zand en vuil, die je van buiten naar binnen hebt meegenomen.

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste handstofzuiger voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste handstofzuigers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de kruimeldief, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Kruimeldief van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een kruimeldief? Dan wil jij weten: wat is de beste kruimelzuiger? Uit onze test is het gebleken dat de Bosch BHN24L Move de beste kruimeldief is van 2024. Dit apparaat heeft een krachtige 24 volt accu, waardoor je 45 minuten lang aan één stuk door kan zuigen. Het stofreservoir heeft een inhoud van 400 ml. Na het lang gebruiken van het apparaat kan je het filter eruit halen. Dit kan je onder de kraan spoelen om iedere keer weer de optimale prestaties te behalen. Je krijgt een kierenzuiger meegeleverd. Met dit kopstuk kan je tussen de kussens van de banken en het interieur van je auto zuigen.

De top 10 beste Kruimeldieven van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste kruimeldieven van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Kruimeldief kopen?

Je koopt eigenlijk een kruimeldief om kleine hoeveelheid vuil snel op te zuigen. Denk hierbij aan kruimels van etenswaren en andere viezigheid van buitenaf. Een kruimeldief gebruik je meestal alleen wanneer je viezigheid per direct wilt opruimen. Dit apparaat is handig om vuil op te zuigen bij plekken die moeilijk te bereiken zijn, zoals bij kieren, hoeken en tussen bankkussens. Het is een handige huishoud accessoires, maar het vervangt de gewone stofzuiger niet.

De kruimeldief heeft een compact formaat. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Ze worden ook wel handstofzuigers genoemd. Je rondt vliegensvlug kleine opruimklusjes af. De meeste kruimeldieven zijn draadloos en oplaadbaar. Hierdoor kan je dit product overal in huis gebruiken. Ook kan je de kruimelzuiger meenemen naar jouw auto. Met dit apparaat kan je het auto interieur schoonmaken. Na gebruik zet je de kruimeldief in de oplaadstation.

Beste Kruimeldieven van 2024Bosch BHN24L Move

Met de Bosch BHN24L Move kan je ieder vuilklusje aan. De kruimeldief beschikt over een nieuwe lithium-ion batterij technologie. Het apparaat heeft een sterke zuigkracht door de 21,6V batterij. De zuigkracht zal niet gaan verminderen door de lange levensduur.

Verder biedt deze kruimeldief langdurige gebruikstijd. Je kan het apparaat 45 minuten maximaal gebruiken. Zo hoef je niet na een korte sessie een stopcontact te zoeken. Het toestel is handig, licht en perfect voor een snelle schoonmaakklus tussendoor. Door de uitwasbare filter hoef je ook nooit extra kosten aan te besteden.

Merk:
Bosch.
Afmetingen (bxdxh):
11 x 38 x 13,5 cm.
Gewicht:
1,3 kg.

Bosch BHN24L Move - Kruimelzuiger

Gebruikstijd: 45 min / Maximale geluidsniveau: 75 dB / Capaciteit stofreservoir: 0,3 L / Oplaadtijd: 5 uur / Uitwasbaar filter.

Pluspunten

 • Het is een zeer krachtige kruimeldief door de 21,6V lithium-ion batterij;
 • Lange levensduur door de LongLife accu;
 • De stofcontainer is makkelijk te legen;
 • Beschikt over een uitwasbaar filter;
 • Een lange gebruikstijd tot max. 45 min.

Minpunten

 • Geen oplaadstation.

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

De BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW is perfect voor grote schoonmaakklussen. Voor grotere klussen selecteer je de hoge snelheid voor een krachtige reiniging. Op lage snelheid kan je maximaal 21 minuten stofzuigen. Met de batterij laadindicator kan je zien hoe lang je het apparaat nog kan gebruiken. Je hebt een overzicht van de batterijstatus. Deze kruimeldief heeft smart tech sensors. Deze sensoren geven aan wanneer de filter gereinigd moet worden en wanneer de batterij bijna leeg is.

De kierenzuiger is uitschuifbaar. Hierdoor is jou bereik groter, kan jij op hogere plekken komen en in krappe plekken. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter. Met één druk op de knop opent de opvangbak. Zo leeg je gemakkelijk het apparaat zonder direct in contact te komen. Na lange gebruik is het tijd om de filters schoon te maken. Deze zijn eenvoudig schoon te maken. Door regelmatig dit te doen, blijft het apparaat optimale prestaties houden. Bij aankoop krijg je een gemotoriseerde borstel meegeleverd. Hiermee kan je dierenharen gemakkelijk opzuigen op de kussens, gordijnen en in tapijten.

Merk:
BLACK+DECKER
Afmetingen (bxdxh):
15,8 x 41,2 x 18,7 cm.
Gewicht:
1,4 kg.

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW - Kruimeldief

Gebruikstijd: 21 min / Maximale geluidsniveau: 72 dB / Capaciteit stofreservoir: 0,7 L / Oplaadtijd: 5 uur / Batterij indicator / Uitwasbare filter.

Pluspunten

 • Een uitschuifbare lange kierenzuiger;
 • Beschikt over een smalle zuigneus voor meer bereik op krappe plekken;
 • Beschikt over een gemotoriseerde borstel voor dierenharen;
 • Inclusief een oplaadstation;
 • Een ruime stofopvangbak van 0,7 liter.

Minpunten

 • De kruimeldief is niet geschikt voor een intensief en lang gebruik.

Shark WV200EU

Met de SHARK WV200EU kan je snel en zonder al te veel moeite vuil opzuigen. Het apparaat is licht van gewicht, namelijk 0,6 kg. Je krijgt een overzichtelijk oplaadstation, waar je de kruimeldief en de kopstukken opbergt. De gebruikstijd van het apparaat is maximaal 8 minuten op een volle accu. Verder ontvang je 2 handige accessoires, namelijk een combinatie steel en een mini turboborstel.

Je kan kwetsbare oppervlakken en spleten aanpakken door de 2-in-1 accessoires. De mini turboborstel heeft een ronddraaiende middenborstel. Deze is ideaal voor het verwijderen van dierenharen of ander vuil uit je bank, tapijt of trapbekleding. Tenslotte krijg je in totaal 2 batterijen. Hierdoor is de gebruikstijd verlengd naar 16 minuten.

Merk:
Shark.
Afmetingen (bxdxh):
5,5 x 6,0 x 42 cm.
Gewicht:
0,6 kg.

Shark WV200EU - Kruimeldief

Gebruikstijd: 2 x 8 min / Maximale geluidsniveau: 72 dB / Capaciteit stofreservoir: 0,1 L / Oplaadtijd: 2,5 uur / Batterij indicator.

Pluspunten

 • De kruimelzuiger is licht in gewicht van 0,6 kg;
 • Met de zachte afstofborstel kan je kwetsbare meubels schoon zuigen;
 • Met de gemotoriseerde mini turboborstel zuig je dierenharen gemakkelijk op;
 • Een handig oplaadstation, waar jij ook alle kopstukken in kwijt kan;
 • Het apparaat is in 2,5 uur volledig opgeladen.

Minpunten

 • Een klein stofreservoir van 100 ml.

Rowenta X-Touche AC9736WO

De Rowenta X-Touche AC9736WO is een licht en compacte kruimeldief. Door het compact formaat is het stofreservoir kleiner, namelijk 200 ml. Je kan het apparaat eenvoudig bedienen met één knop. Deze kruimeldief heeft verder een krachtig motor, die tot 80.000 rotatie per minuut kan draaien. De kruimelzuiger zuigt 492 liter lucht per minuut. Het apparaat heeft een gebruiksduur van 10 min met een volle batterij.

Na gebruik zet je het apparaat in het oplaadstation. In dit station kan je de kopstukken ook makkelijk opbergen. Hierdoor raak je niet iedere keer iets kwijt. Je krijgt 2 accessoires meegeleverd. Een steel voor de kieren en naden en een borstel voor vloeren en kwetsbare oppervlakken. Met een gewicht van 0,6 kg gebruik je de kruimelzuiger gemakkelijk. Met de lichtindicator weet jij of het apparaat nog lang door kan gaan. Kleurt het groen? Dan is het apparaat klaar voor gebruik. Kleurt het rood? Dan is het tijd om de kruimeldief op te laden.

Merk:
Rowenta.
Afmetingen (bxdxh):
6,6 x 6,6 x 40,7 cm.
Gewicht:
0,6 kg.

Rowenta X-Touche AC9736WO - Kruimeldief

Gebruikstijd: 10 min / Maximale geluidsniveau: 83 dB / Capaciteit stofreservoir: 0,2 L / Oplaadtijd: 3 uur / Batterij indicator / Uitwasbaar filter.

Pluspunten

 • Met de zachte afstofborstel kan je kwetsbare meubels schoon zuigen;
 • De kruimelzuiger is licht in gewicht van 0,6 kg;
 • Een handig oplaadstation, waar jij ook alle kopstukken in kwijt kan;
 • Het apparaat is in 3 uur volledig opgeladen;
 • Een krachtige motor met een vermogen van 80.000 tpm.

Minpunten

 • De kruimeldief is niet geschikt voor het opzuigen van vastzittende dierenharen.

BLACK+DECKER PD1820L-QW

De BLACK+DECKER PD1820L-QW is een speciale kruimeldief. Dit apparaat heeft een lange en flexibele zuigslang van 1,5 meter. Je krijgt 2 meegeleverde accessoires, namelijk de zachte borstel en de lange kierenzuiger. Met deze 2-in-1 kopstukken kan je hoeken en andere moeilijk bereikbare plekken in een korte tijd schoonmaken.

De kruimeldief heeft een Cyclonic action filtertechnologie. Hierdoor draait vuil en stof weg van het filter, waardoor de zuigkracht hoog blijft. Het stofreservoir is erg ruim met een inhoud van 560 ml. Met één druk op de knop kan je gemakkelijk het reservoir legen. Bij aankoop krijg je een oplaadstation meegeleverd. In 4 uur tijd is de kruimeldief volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Merk:
BLACK+DECKER
Afmetingen (bxdxh):
24,5 x 39 x 15 cm
Gewicht:
1,47 kg.

BLACK+DECKER PD1820L-QW Kruimeldief

Gebruikstijd: 18 min / Maximale geluidsniveau: 75 dB / Capaciteit stofreservoir: 0,56 L / Oplaadtijd: 4 uur / Batterij indicator.

Pluspunten

 • Een compacte kruimelzuiger met een 1,5 meter flexibele zuigslang;
 • Inclusief een oplaadstation;
 • Een ruime stofopvangbak van 0,56 liter;
 • Beschikt over de Cyclonic action filtertechnologie, waardoor vuil en stof wegdraait van het filter. Zo blijft de zuigkracht hoog;
 • Meegeleverd met 2-in-1 kierenzuiger om moeilijk bereikbare ruimtes en hoeken schoon te maken.

Minpunten

 • Aanschaf nieuwe filters. Het filter is niet uitwasbaar.

Welke merken maken de beste Kruimeldief?

Bosch

Bosch is zeker een bekend merk. Wie kent het nou niet? Mocht je thuis naar je gereedschap bekijken, dan heb je vast minstens 1 product van Bosch. Bosch is een internationaal technologisch en dienstverlenend bedrijf. Bosch is opgericht in 1886 en bestaan uit consumentenproducten, industriële technologie, automobieltechnologie, energie en bouwtechnologie. De eerste wasmachine van Bosch kwam uit in 1958. Zij hebben veel ervaring met elektronica en na verloop van tijd komen er steeds nieuwe innovaties bij kijken. Bosch maakt zijn producten zeer gebruiksvriendelijk en de kruimeldieven van Bosch is zeker een aanrader!

BLACK+DECKER

BLACK+DECKER is een wereldwijd erkend en toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrische gereedschappen, elektrische huishoudelijke apparatuur en tuingereedschappen. Met de geschiedenis, die teruggaat tot 1910, heeft BLACK+DECKER zich gevestigd als een vertrouwde naam in werkplaatsen en huizen over de hele wereld. Kortom, je kan op de kruimeldieven van dit merk vertrouwen. Zij staan altijd voor je klaar.

Rowenta

Het bedrijf werd eigenlijk al in 1884 opgericht. Toen heette het nog Weintraud GmbH. In 1909 besloot de oprichter “Robert Weintraud” om de bedrijfsnaam te veranderen. Het werd uiteindelijk een acroniem van zijn naam. Rowenta is één van de Europese marktleiders op het gebied van stofzuigen. Ze bieden een compleet assortiment stofzuigers met zak, stofzuigers zonder zak en steelstofzuigers. Het bedrijf staat bekend om het lage energieverbruik en de kwaliteit van stofopname. Rowenta biedt de ideale combinatie tussen stilte, design en prestatie. Stofzuigers zijn onmisbaar voor het onderhoud van je leefruimtes en ze worden steeds efficiënter. Zij willen bijdragen aan een gezondere leefomgeving met de stofzuigers en kruimeldieven.

Tips bij het gebruik van een Kruimeldief

 • Niet continu opladen: is de kruimeldief volgeladen? Haal het apparaat direct van de lader of trek de stekker uit van de oplaadstation. De lithium-ion batterijen kunnen defect raken als deze vol zijn opgeladen en continu stroom krijgt;
 • Onderhoud de filters: als de kruimelzuiger een reinigbaar filter heeft, reinig deze dan direct na je huidige schoonmaakbeurt. Zo ben je voorbereid voor de volgende schoonmaakbeurt en zal je de optimale zuigkracht behouden.

Budgetgericht keuze van de beste Kruimeldief van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een lichte en compacte kruimeldief? Dan raden wij de Rowenta X-Touche AC9736WO aan. Deze kruimelzuiger weegt maar liefst 600 gram. Hierdoor krijg je minder last van een verzuurde arm tijdens het stofzuigen. Op een volle accu gaat het apparaat 10 minuten mee. Als de kruimeldief leeg is, stop je deze in het oplaadstation. Na 3 uur laden is de batterij volledig opgeladen. Bij aankoop krijg je 2 accessoires meegeleverd, namelijk de zachte afstofborstel en de kierenzuigmond. Hiermee kan je kwetsbare meubels en moeilijk bereikbare plekken aanpakken.

Ben jij op zoek naar een product waar je overal flexibel bij kan? Kies dan voor de BLACK+DECKER PD1820L-QW. Deze kruimeldief heeft een flexibele slang van 1,5 meter. Met het apparaat kan je 18 minuten lang stofzuigen zonder zuigkracht te verliezen. Het stofreservoir is best ruim met een inhoud van 0,56 liter. Bij een volle reservoir kan je met één druk op de knop de vuil legen. Na gebruik stop je de kruimeldief in het meegeleverd laadstation. In slechts 4 uur tijd kan het apparaat met een volle accu weer tegenaan.

Ben je op zoek naar een kruimeldief met een lange gebruikstijd? Dan raden wij jou de BOSCH BHNL24 Move aan. Dit apparaat heeft een lange gebruiksduur van maximaal 45 minuten. De kruimeldief wordt aangedreven door een 21,6V lithium-ion accu. Hierdoor heb je een zeer sterke zuigkracht en gebruiksduur. Met het steel accessoire kan je goed tussen de kieren en naden van je bankstel en andere moeilijke plekken komen. Om optimale prestaties te behouden, is het aangeraden om het filter eens in de zoveel tijd onder te kraan te spoelen. Ook is deze kruimeldief onze budgetgerichte keuze. Qua prijs en kwaliteit krijg je een krachtig product met een lange gebruikstijd.

Samenvatting beste Kruimeldieven van 2024

Een kruimeldief gebruik je om kleine hoeveelheid vuil of viezigheid op te ruimen. Het apparaat biedt je de vrijheid om te bewegen. Je bent niet gelimiteerd door de slang, formaat of snoerlengte van de stofzuiger. Mocht je jouw huis willen schoonhouden van vuil, stof of haren? Dan is een kruimeldief de oplossing voor deze kleine klusjes. De kruimelzuigers hebben een compact formaat. Hierdoor zijn deze apparaten gemakkelijk te gebruiken. De meeste kruimeldieven zijn draadloos en oplaadbaar. Hierdoor kan je dit product overal in huis gebruiken. Ook kan je met de kruimeldief het auto interieur schoonmaken. Hieronder sommen wij de beste kruimelzuigers van 2024 voor je op:

Zo heeft iedere kruimeldief z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de accuduur tijdens het gebruik, de zuigkracht, het gewicht en het formaat van de kruimeldief. Zo hebben wij in dit artikel de beste kruimeldieven met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Kruimeldief

Hoe verleng ik de levensduur van mijn Kruimeldief?

Wanneer de kruimeldief vol opgeladen is, trek dan direct de stekker uit het apparaat of het oplaadstation. De batterij kan defect raken als er constant lading op zit. Zo kan je de levensduur verlengen en de optimale zuigkracht behouden.

Kunnen Kruimeldieven huisdierharen opzuigen?

Ja, kies wel een kruimeldief die daarvoor gemaakt is. Anders kunnen de haren de luchtfilter laten verstoppen.

Kan een Kruimeldief vloeistoffen opzuigen?

Dat kan alleen bepaalde modellen. Echter is het toch aangeraden om vloeistof direct met een doekje schoon te maken. Als je vloeistof opzuigt, moet je vaak toch weer met een doekje erover heen gaan om vlekken en plakkende oppervlaktes te voorkomen.