Beste Kledingstomer

Beste Kledingstomer van 2024

Wat is de beste kledingstomer? Een drukke werkweek gehad op kantoor? Na een lange werkweek ga jij meestal in de weekend het wasgoed doen. Je stopt alle vuile was in de wasmachine en droog je deze op aan het wasrek of in de wasdroger. Na het wassen, moeten alle kleding nog gevouwen of gestreken worden. Zo zijn er verschillende manieren om dit te doen. Sommige mensen strijken het zelf of sommige nemen het mee naar de stomerij.

Iedereen heeft wel eens een situatie meegemaakt, dat je snel uit huis moet. Je kleding bevat veel kreukels en is niet fris. Je bent vergeten je kleding te strijken of je bent vergeten je leuke blouse te wassen. De strijkplank uit de opbergkast pakken en met een strijkijzer je kleding strijken duurt te lang. Een kledingstomer komt hier goed van pas! Zet de kledingstomer in het stopcontact en binnen 30 seconden kan jij het apparaat gebruiken om kreukels en geurtjes te verwijderen. Zo eenvoudig en makkelijk gaat het nu eenmaal met een handstomer. Het is de ideale kledingstomer om thuis of onderweg snel en eenvoudig kleding bij te werken.

Beste Kledingstomer

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste kleding stoomapparaat voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste hand kledingstomers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de kledingstomer, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Kledingstomer van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een hand kledingstomer? Dan wil jij weten: wat is de beste handstomer? Uit onze test is gebleken dat de SteamOne S-Nomad Plus de beste kledingstomer is van 2024. Deze kledingstomer heeft een compact formaat. Hang je kledingstuk aan een hanger en zet de handstomer aan. In een korte tijd verwijder je wat kreukels uit je kledingstukken. Het apparaat heeft een opwarmtijd van slechts 40 seconden. De kledingstomer heeft verschillende standen tot een continue stoomproductie van 30 gram per minuut. Gebruik de Eco stand om dunnere stoffen te stomen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,14 liter. De kledingstomer heeft een universele bottle connector. Hierdoor kan jij jouw eigen waterfles gebruiken als waterreservoir. Je kan gemakkelijk de inhoud van het apparaat vergroten naar wens. Kledingstomers produceren stoom met een temperatuur rond de 100℃. De meeste bacteriën overleven deze temperatuur niet, waardoor je tijdens het stomen je kleding ook gelijk desinfecteert.

Wat zijn de top 10 beste Kledingstomers van 2024?

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste kledingstomers van jouw favoriete online webshops!

Wat is een Kledingstomer?

Een kledingstomer, ook wel bekend als een stoomapparaat, is een elektrische apparaat dat stoom gebruikt om stoffen, textiel en kledingstukken te ontkreuken. Naast kreukels verwijderen zorgt het apparaat voor het opfrissen en nare geuren verwijderen van de kledingstukken. De kledingstomer is compact in formaat en eenvoudig te gebruiken. Je hebt geen strijkplank en strijkijzer meer nodig om kleding te strijken. Je stopt de kledingstomer in het stopcontact en binnen 30 seconden kan jij het apparaat gebruiken. Uit het mondstuk of borstel komt stoom uit en zo glijd je met het apparaat over kledingstukken of stoffen.

Kledingstomers zijn geen vervanging voor een strijkijzer. Het geeft niet altijd hetzelfde resultaat als een strijkijzer. De hand kledingstomer zijn meestal niet geschikt voor het verwijderen van hardnekkige kreukels. Het is een gereedschap in noodgevallen om kleding op te frissen en lichte kreukels te verwijderen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk mee te nemen op vakantie. De handstomer verwijdert 99% van de bacteriën uit je kleding en frist het op.

Waarom zou ik een Kledingstomer kopen?

Een kledingstomer hebben, kan veel voordelen opleveren. Hieronder sommen we alle redenen op waarom jij een hand kledingstomer zou kopen:

 • Bespaar tijd wanneer je haast hebt. Je hoeft niet de strijkplank klaar te zetten en het strijkijzer op te warmen;
 • De kledingstomer is ongeveer binnen 30 seconden klaar voor gebruik;
 • Snel jouw kledingstukken opfrissen, kreukels en geuren verwijderen;
 • De kledingstomers hebben minder kans voor het veroorzaken van brandwonden in vergelijking met een strijkijzer;
 • Gemakkelijk mee te nemen voor onderweg of op vakantie;
 • De apparaten geven stoom af van 100℃. Hierdoor kunnen virussen en bacteriën niet overleven. Bij 1 sec contact tussen je kleding en de stoomkop wordt 99% van deze ziektewekkers gedood;
 • De kledingstomer is ook geschikt voor het stomen van beddengoed, grote textielstukken en gordijnen;
 • Wol, chiffon en zijde kunnen makkelijk beschadigd worden bij direct contact met een heet strijkijzer. De kledingstomers zijn geschikt voor zulke stoffen.

Beste Kledingstomers van 2024


SteamOne S-Nomad Plus

Met de SteamOne S-Nomad Plus kan je overal je kleding stomen om het kreukelvrij en fris te maken. Het apparaat is compact, krachtig en de meest uitgebreide handstomer voor op reis. Het is mogelijk om de waterreservoir te vergroten door middel van de bottle connector. Met deze handstomer hoef je nooit meer naar de stomerij. Door het formaat past de handstomer overal in je bagage. Het apparaat geeft stoom af van ongeveer 100℃. Hierdoor kunnen virussen en bacteriën niet overleven. Bij 1 sec contact tussen je kleding en de stoomkop wordt 99% van deze ziektewekkers gedood.

De kledingstomer heeft twee standen. Voor dunnere stoffen kan je kiezen voor de Eco stand. Het apparaat is geschikt voor alle kledingsoorten door de RVS stoomplaat.

Merk:
SteamOne.
Afmetingen (bxdxh):
12 x 14 x 22 cm.
Gewicht:
1,1 kg.

SteamOne S-Nomad Plus Kledingstomer

Reservoir: 0,14L / Stoomdruk: 32gr. per min. / Opwarmtijd: 40sec / Kabellengte: 3m / Vermogen: 2.000 W.

Pluspunten

 • Als het waterreservoir leeg is, schakelt de kledingstomer automatisch over naar stand-by modus;
 • Met de pauze stand stopt het apparaat met stoom afgeven, waardoor jij tussendoor kleding kan wisselen;
 • De handstomer is al binnen 40 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik;
 • Je kan jouw eigen fles gebruiken als waterreservoir met behulp van de universele bottle connector;
 • Met de stoomproductie van 30 gram per minuut gaat stoom ook eenvoudig door dikkere stoffen;
 • Een lange snoer van 3 meter.

Minpunten

 • De kledingstomer is best prijzig.

Philips STH3010/70

De Philips STH3010/70 is een hand kledingstomer met een compact, opvouwbaar en licht model. Hierdoor kan je deze kledingstomer overal gebruiken. Sluit het apparaat aan op het stopcontact en binnen 30 seconden kan jij beginnen met kleding stomen. Er is een lampje, die aan geeft wanneer jij kan beginnen. In een mum van tijd ben jij klaar met jouw stoom bezigheden.

De handstomer levert tot 20 gram per min stoom met een vermogen van 1.000W. Het waterreservoir is afneembaar en heeft een inhoud van 100 ml. Je kan het reservoir eenvoudig uit de kledingstomer halen en onder de kraan bijvullen. Deze handstomer verwijdert 99,9% van de bacteriën en 100% van de huisstofmijt. Hierdoor kan jij zelf jouw beddengoed of gordijnen stomen. Ook verwijdert het geuren en verfrist elk kledingstuk.

Merk:
Philips.
Afmetingen (bxdxh):
9,4 x 16,7 x 21,9 cm.
Gewicht:
0,96 kg.

Philips STH3010/70 Kledingstomer

Reservoir: 0,1L / Stoomdruk: 20gr. per min. / Opwarmtijd: 30sec / Kabellengte: 2m / Vermogen: 1.000 W.

Pluspunten

 • Je hebt voldoende bewegingsvrijheid door een kabellengte van 2 meter;
 • Je neemt de kledingstomer gemakkelijk mee onderweg door het opvouwbaar;
 • Het apparaat is al binnen 30 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik;
 • Bij aankoop is er een opberg etui meegeleverd.

Minpunten

 • Het afkoelen van de kledingstomer kan lang duren.

Tefal Pure POP DT2024

De Tefal Pure POP DT2024 reinigt en stoomt in één beweging. Met het omkeerbare opzetstuk kan jij moeiteloos schakelen naar een fluwelen kant, zodat je risico op beschadigingen vermijdt. De kledingstomer heeft een stoomproductie van 20 gram per minuut. De andere kant is een pluis verwijderende kant.

Het ontwerp van dit apparaat is slank, licht in gewicht en erg compact om overal mee te nemen. Na gebruik berg je de kledingstomer moeiteloos op. Met een opwarmtijd van 15 seconden kan jij meteen aan de slag gaan. Met een vermogen van 1.300W verminder jij geurtjes en verfris je elk kledingstuk.

Merk:
Tefal.
Afmetingen (bxdxh):
5,7 x 14,1 x 31,8 cm.
Gewicht:
0,71 kg.

Tefal Pure POP DT2024

Reservoir: 0,07L / Stoomdruk: 20gr. per min. / Opwarmtijd: 15sec / Kabellengte: 2m / Vermogen: 1.300 W.

Pluspunten

 • De kledingstomer heeft een pluis- verwijderende kant op het opzetstuk, waardoor je kleding haar- en pluisvrij houdt;
 • Het apparaat is al binnen 15 seconden klaar voor gebruik.
 • Dankzij het compacte formaat neem je de kledingstomer mee voor onderweg;
 • Bij aankoop is er een opberg etui meegeleverd.

Minpunten

 • Het waterreservoir is met 70 ml vrij weinig.

TibaGoods Luxe Kledingstomer

De TibaGoods Luxe Kledingstomer is makkelijk ion gebruik. De kledingstomer verwarmt gemakkelijk en heeft een stoomdruk van 35 gram per minuut. Hierdoor zijn alle kledingstukken gemakkelijk te strijken. Het apparaat is bovendien compact om overal mee te nemen.

De stomer is erg krachtig met een vermogen van 1.600W en spettert geen water tijdens het gebruik. De handstomer is geschikt voor elke stoffen en textiel. Met een opwarmtijd van 20 seconden kan jij snel aan de slag gaan.

Merk:
TibaGoods.
Afmetingen (bxdxh):
25 x 23 x 12 cm.
Gewicht:
0,8 kg.

TibaGoods Luxe kledingstomer

Reservoir: 0,25L / Stoomdruk: 35gr. per min. / Opwarmtijd: 20sec / Kabellengte: 1m / Vermogen: 1.600 W.

Pluspunten

 • De kledingstomer is geschikt voor alle stoffen en textiel;
 • Bij aankoop krijg je 2 extra opzetstukken meegeleverd;
 • Het apparaat is al binnen 20 seconden klaar voor gebruik;
 • Met de stoomproductie van 35 gram per minuut gaat stoom ook eenvoudig door dikkere stoffen;
 • Een waterreservoir van 0,25L.

Minpunten

 • Korte snoer van 1 meter.

Philips Steam&Go Plus GC365/80

De Philips Steam&Go Plus GC365/80 kan jij horizontaal of verticaal gebruiken voor betere resultaten. Met dit apparaat kan jij op een compacte manier snel kreukels verwijderen. Stomen wordt veel eenvoudiger met de verwarmde Smart Flow plaat.

Bij gebruik is er gegarandeerd geen brandplekken. Het waterreservoir heeft een inhoud van 70ml. Dit is afneembaar en eenvoudig bij te vullen. Met een stoomdruk van 24 gram per minuut kan jij continue doorstomen. Je doodt tot 99,9% van alle bacteriën en verwijdert ook nog eens geurtjes. Stop de kledingstomer in het stopcontact en binnen 45 seconden kan jij het apparaat gebruiken. Na gebruik kan je de handstomer in een hittebestendige tas stoppen om het eenvoudig op te bergen.

Merk:
Philips.
Afmetingen (bxdxh):
9 x 12 x 30 cm.
Gewicht:
1 kg.

Philips Steam&Go Plus GC365/80

Reservoir: 0,07L / Stoomdruk: 24gr. per min. / Opwarmtijd: 45sec / Kabellengte: 3m / Vermogen: 1.300 W.

Pluspunten

 • Door het gewicht van 1 kg en het compact design is dit apparaat makkelijk mee te nemen;
 • De kledingstomer is horizontaal en verticaal te gebruiken;
 • Bij aankoop krijg je een borstelaccessoire, handschoen en opbergtas meegeleverd;
 • Met de meegeleverde borstel gaat stoom ook eenvoudig door dikkere stoffen, denk hierbij aan een winterjas.
 • De handschoen beschermt je hand tegen de hete stoom, zodat jij jezelf niet per ongeluk verbrandt.

Minpunten

 • Het waterreservoir is met 70 ml vrij weinig.

Welke merken maken de beste Kledingstomer?

Philips

Phillips is opgericht in 1891 in Eindhoven. Philips is een Nederlands merk en is ook erg bekend. Ze produceren veel elektronicaproducten, waaronder ook kledingstomers. Zij begonnen als producent van gloeilampen, waarnaar ze steeds verder uitgebreid zijn naar gebruiksartikelen en medische apparaten. De kledingstomers van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk!

SteamOne

SteamOne is allemaal begonnen in Parijs. David en Olivier Gabison begonnen eerst vanuit de fashion industrie met hun eigen kledingmerk. Ze gebruikten kledingstomers vanuit de VS om hun nieuwe collecties kreukelvrij te presenteren. De broers besloten een aantal jaren later te focussen op de ontwikkeling en verkoop van hun eigen kledingstomers in Europa. SteamOne is voor zowel professioneel als huishoudelijk gebruik. Het merk heeft verschillende kledingstomers in het assortiment: van kledingstomers met standaard naar handstomers.

Tefal

In 1954 vond Tefal de anti-aanbakpan uit en ontwikkelde vervolgens een compleet assortiment anti-aanbakpannen. Op deze manier werd het koken elke dag een stuk makkelijker. Door de jaren heen werd Tefal ’s werelds grootste fabrikant van anti-aanbakpannen. Zij werden wereldmarktleider van o.a. anti-aanbakpannen, friteuses, strijkijzers, stoomgeneratoren, waterkokers en noem het maar op. Tefal biedt handige producten aan die dagelijkse bezigheden, zoals bijvoorbeeld strijken en koken, versoepelen. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument. Zij spelen hierop in door met creatieve en innovatieve oplossingen te komen. De producten gaan met de tijd mee, zijn aantrekkelijk om in huis te hebben, makkelijk te gebruiken en passen bij jouw leven en huishouden.

Tips voor het snel stomen van kleding

 • Bij elk kledingstuk moet je een eigen kledinghanger gebruiken. Hierdoor kan je sneller door wisselen van kledingstukken;
 • Stoom tops, truien en shirts van binnen uit. Positioneer de stoomkop aan de bovenzijde van het kledingstuk. Haal de stoomkop naar je toe, waardoor de stof over de stoomkop glijdt;
 • Trek met je ene hand de kleding strak en haal de stoomkop met je andere hand langs de kleding. Zorg dat de stoomplaat altijd de kleding raak;
 • Stel de stoomafgifte in afhankelijk van het type stof. Gebruik de maximale stoomafgifte voor katoen, linnen en dikkere stoffen. Gebruik de Eco stand of lichte stand voor dunnere stoffen.

Hoe kies je de beste Kledingstomer?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de meest passende kledingstomer aanschaffen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn enkele factoren die van belang zijn, namelijk:

 • Formaat en gewicht: een kledingstomer kan verschillen in formaat en gewicht. Neem jij het apparaat vaak mee? Misschien is het handig om een lichte en een opvouwbare kledingstomer aan te schaffen;
 • Meegeleverde accessoires: wat vind jij belangrijk? Bij aankoop kan jij kijken wat jij precies nodig hebt. Je krijgt eventueel accessoires meegeleverd, zoals opbergtas, opberg etui, opzetstukken of handschoen;
 • Opwarmtijd: de meeste kledingstomers hebben een korte duur opwarmtijd. Mocht dit een factor spelen en ben jij een persoon, die altijd moet haasten? Dan is het beter om een kledingstomer aan te schaffen met de kortste opwarmtijd;
 • Stoomdruk: hoe hoger de stoomdruk, des te meer de kledingstomer kreukels beter verwijdert;
 • Snoerlengte: de lengte van het snoer bepaalt hoe ver jij van het stopcontact af kan stomen. Een langere snoerlengte biedt meer comfort en bewegingsvrijheid. Kijk wat beter in jouw situatie past en houd hier rekening mee;
 • Waterreservoir: de capaciteit van het waterreservoir speelt ook een rol. Ga jij vaak de kledingstomer gebruiken? Dan is het handig om een groter inhoud waterreservoir te halen. Hierdoor hoef je niet tijdens het stomen te stoppen om water bij te vullen.

Budgetgerichte keuze van de beste Kledingstomer van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk naar jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een kledingstomer met de kortste opwarmtijd? Dan raden wij de Tefal Pure POP DT2024 aan. Met dit apparaat verfris jij jouw kleding gemakkelijk en snel. Met een licht gewicht van 0,7kg is de kledingstomer in 15 seconden klaar voor gebruik. Dankzij het omkeerbare opzetstuk verwijder je gemakkelijk pluisjes, maar stoom je ook delicate stoffen, zoals linnen, satijn, etc. Na gebruik berg je de handstomer op in de meegeleverde opbergtas.

Mocht je vaak de kledingstomer willen gebruiken? Dan is het handig om een ruim waterreservoir te beschikken. De SteamOne S-Nomad Plus is de perfecte keuze voor jou. De kledingstomer heeft een waterreservoir van 0,14L en een universele bottle connector. Zo kan je ieder simpel flesje als reservoir gebruiken. Het apparaat heeft een opwarmtijd van slechts 40 seconden. De kledingstomer heeft een continue stoomproductie van 32 gram per minuut. Het apparaat bevat twee standen. Voor dunnere stoffen kan je kiezen voor de Eco stand. Ook heeft deze hand kledingstomer een kabellengte van 3 meter. Je hebt dan genoeg bewegingsvrijheid om jouw kleding op je gemak te stomen.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een kledingstomer aanschaffen? Dan raden wij de Philips STH3010/70 aan. Deze kledingstomer is het goedkoopst uit onze lijst. Je neemt het apparaat gemakkelijk op je reis mee. De kledingstomer is namelijk opvouwbaar en komt met een meegeleverd opbergetui. De kledingstomer is na 30 seconden volledig opgewarmd en stoom je 5 min lang aan één stuk door. Wil je meer stomen? Dan vul je tussendoor gemakkelijk het afneembare reservoir bij onder de kraan.

Samenvatting beste Kledingstomers van 2024

Laat wakker worden op een maandag en al jouw overhemden zijn niet gestreken? Dat kan erg vervelend zijn. Een kledingstomer is de perfecte oplossing voor jou. Binnen 30 seconden is het apparaat klaar voor gebruik en kan jij kreukels verwijderen in jouw kledingstukken. Naast kreukels verwijderen, zorgt het apparaat voor het opfrissen van kledingstukken en het verwijderen van geurtjes. Je hoeft nooit meer de strijkplank uit de opbergkast te pakken en plaatsen. Met de kledingstomer bespaar jij tijd, gemakkelijk mee te nemen voor onderweg of op vakantie en compact in formaat. Hieronder sommen wij de top 5 beste kledingstomers van 2024 op:

Zo heeft iedere kledingstomer z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de handstomers onderbouwd. Mochten de klussen groter zijn? Dan is het beter om een stoomstrijkijzer aan te schaffen. Merk je bij het strijken dat de kledingstukken veel pluizen en pillen bevatten? Gebruik dan een pluizentondeuse om kledingstukken pluisvrij te maken en een opknapbeurt te geven. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de Kledingstomer

Is stomen net zo goed als wassen?

Mocht je shirt muf ruiken na één dag dragen en zitten er geen vlekken op? Dan kan je jouw shirt stomen in plaats van wassen. Door te stomen worden jouw kledingstukken kreukelvrij en verwijder je geurtjes. Mocht je jouw kleding stomen met een kledingstomer? Dan gaat dit proces veel sneller dan een volledig wasprogramma.

Is een Kledingstomer beter of een strijkijzer?

Een kledingstomer is een goede oplossing om snel een broek of hemd glad te strijken, maar hardnekkige kreukels gaan wat lastiger. Een strijkijzer is beter voor hardnekkige kreukels. Alleen vergt het wat langer tijd, voordat jij klaar bent met strijken.