Beste IPL apparaat van 2024

Last van veel haargroei op je lichaam, zoals bij de oksels, rug, armen en benen? Dan heb je vast wel eens over nagedacht op welke manier je zo min mogelijk kan scheren. Een prijzige oplossing is naar de schoonheidssalon gaan. Daar kan je een laser ontharingskuur aangaan. Deze verhit het haarzakje met laserstralen, waardoor het haarzakje verwijderd wordt. Zo moet je regelmatig de schoonheidssalon bezoeken om het iedere keer bij te werken. Het is waar dat je voor een lange periode geen haargroei meer krijgt. Bij enkele personen groeit deze wel degelijk terug, maar de haargroei is dan veel minder en de haren groeien dunner terug. Bij sommige personen groeit er helemaal geen haar meer terug, omdat ze de perfect haarsoort hebben voor de laserontharingsbehandeling. Maar je kan er ook voor kiezen om een IPL apparaat aan te schaffen en de haargroei te pauzeren en te verminderen in het comfort van je eigen huis. Zo hoef je niet iedere keer te reizen naar de salon en nog eens gaan wachten totdat het jou beurt is.

Beste IPL Apparaat

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van het beste IPL-apparaat. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste IPL-apparaten voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over het IPL apparaat, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is het beste IPL apparaat van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een IPL apparaat? Dan wil jij weten: wat is het beste IPL licht ontharing apparaat? Uit onze test is het gebleken dat het Philips Lumea 9000 Series het beste IPL apparaat is van 2024. Dit ontharingsapparaat is meegeleverd met 4 verschillende opzetstukken. Hierdoor onthaar je eenvoudig het hele lichaam. Ieder opzetstuk heeft zijn eigen vorm, waardoor jij het apparaat kan inzetten om verschillende lichaamsdelen aan te pakken, zoals oksels, het gezicht en bikinilijn. Je krijgt begeleiding van de Lumea-app. Je ontvangt een persoonlijk behandelplan voor het veilig toewerken naar een gladde huid. Als resultaat kan jij tot 12 maanden haarvrij blijven. Door de slimme sensor hoef jij niet meer te zoeken naar de juiste instellingen. Het apparaat beschikt over een ingebouwde huidsensor. Deze sensor detecteert de huidskleur en kiest de juiste lichtintensiteit uit. Het IPL apparaat heeft een lange levensduur door de 450.000 lichtflitsen. Na gebruik berg je de opzetstukken en het apparaat samen op in het meegeleverd opbergetui.

€464,57
€518,52
Tijdelijk niet op voorraad
Bol.com

De top 10 beste IPL Apparaten van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste IPL apparaten van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een IPL apparaat kopen?

Ben je het scheren om de 2 tot 3 dagen ook helemaal zat? Of wil je voorlopig geen geld meer uitgeven aan de schoonheidssalon? Dan is een IPL apparaat de perfecte oplossing. Niet alleen is het een handig apparaat om te hebben in de zomermaanden, maar het zorgt ook voor minder werk in de douche. Hierdoor hoef je haast niet meer te scheren. Een ander overtuigend argument voor de aanschaf van een IPL apparaat, is het gemak en het comfort, omdat je dit apparaat thuis kunt gebruiken. Hoewel de eerste initiële kosten hoog kunnen zijn, bespaar je hierdoor toch geld op lange termijn. Met dit ontharingsapparaat hoef je nooit meer naar de schoonheidssalon te gaan en nog eens gaan wachten totdat het jou beurt is.

Het IPL werkt met lichtstralen, waarbij haarzakjes beschadigd worden en de haargroei vertraagd en gestopt wordt. Deze lichtflitsen worden door het haarzakje geabsorbeerd. Je krijgt een gladde huid voor een gedurende periode. Veel mensen vinden het fijner om meer privacy te hebben. Je kan nu alles in je eigen huis doen, zonder jezelf te blootstellen bij andermans aanwezigheid.

Maar het is wel echter goed om te weten dat de resultaat sterk varieert per persoon. Dit is afhankelijk of de individu wel goede huidvoorbereiding uitvoert en de richtlijnen van het apparaat goed bestuderen. Ook de haar- en huidtypen spelen een belangrijke rol bij het resultaat, dat je kan boeken. Maar gelukkig is een IPL apparaat geschikt voor de meeste huid- en haar soorten. De IPL apparaten zijn over het algemeen effectief en veilig. Ook kan je deze apparaten gebruiken voor het verminderen van pigmentvlekken, acne littekens en fijne lijntjes. Hierdoor ziet jouw huid er veel egaler en gladder uit, waardoor jij ook jonger uitziet.

Beste IPL apparaten van 2024


Philips Lumea 9000 Series

Het Philips Lumea 9000 Series is een draadloze lichtontharingsapparaat. Geniet 12 maanden lang van een gladde en haarvrije huid. Gebruik het apparaat voor thuis. Het IPL apparaat is ontworpen om de contouren van het lichaam te volgen. Ook de intelligente opzetstukken hebben dezelfde werking. Het ontharingsapparaat heeft een langdurig resultaat. Download gratis de Lumea-app. De app is jouw persoonlijke coach en zorgt dat jij langdurige resultaten behaalt. De app geeft jou een gepersonaliseerd behandelschema per lichaamsdeel en geeft je tips en advies tijdens elke behandeling.

De lamp geeft 450.000 lichtflitsen af. Dit apparaat zorgt voor minstens 92% haar vermindering na slechts 3 behandelingen. De SmartSkin-sensor detecteert de huidskleur en bepaalt de meest comfortabele lichtinstelling voor je. Het apparaat voorkomt teruggroei van haartjes. Door de zachte lichtpulsen naar de haarwortel wordt het haarzakje gestimuleerd om in een rustfase te gaan. De hoeveelheid teruggroeiende haar neemt geleidelijk af. De behandeling is zacht en veilig genoeg voor gevoelige plekken.

Merk:
Philips.
Geschikte huidsoorten:
Donkerbruin, middenbruin, lichtbruin, wit & beige.
Geschikte haarkleur:
Donkerblond, donkerbruin, zwart & bruin.
Gewicht:
1,79 kg.

Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI957/00 - IPL Ontharingsapparaat


Draadloos / Geschikt: lichaam, oksels, benen, bikinilijn en gezicht / UV-filter / Huidskleursensor / Aantal standen: 5 / Aantal flitsen: 450.000 / Gebruiksduur: 30 min / Oplaadtijd: 100 min.

Pluspunten

 • Door de SenselQ-technologie herkent de huidsensor de kleur van jouw huid en raadt een aangepaste lichtintensiteit aan. Hierdoor gebruik jij altijd de juiste instelling;
 • Gebruik het ontharingsapparaat zowel bedraad als draadloos;
 • Het IPL apparaat is geschikt voor een hoge verscheidenheid aan huid- en haar typen;
 • Het apparaat beschikt over een groot behandelvenster voor snelle toepassing op grote gebieden;
 • Meegeleverd met 4 opzetstukken voor gezicht, lichaam, oksels en bikini;
  Berg het IPL apparaat veilig op in het meegeleverde etui.

Minpunten

 • Het IPL apparaat is niet geschikt voor een zwarte huid en een grijze, lichtblonde of rode haarkleur.

Braun Silk-expert Pro 5 PL5140

Het Braun Silk-expert Pro 5 PL5140 geeft zichtbare haarvermindering in slechts 4 weken. Het apparaat maakt gebruik van geavanceerde IPL technologie. Hierdoor kan jij vanuit huis binnen 6 maanden een gladde huid krijgen. Gebruik het IPL apparaat 1x per week voor een maand lang om de eerste resultaten te zien. De Skin Pro 2.0 sensor past zich automatisch aan op de huidtint. De kracht van elke flits wordt automatisch aangepast op verschillende lichaamsdelen. De sensor leest 80 keer per seconde de huidtint. Hierdoor boek jij snelle resultaten.

Het IPL gaat tot 22 jaar mee. Het apparaat detecteert de kleinste huidtint variaties op het hele lichaam met 10 intensiteitsniveaus. Kies uit de 3 standen om op een gevoelige huid te werken. Het apparaat beschikt over een precisieopzetstuk voor gevoelige en kleinere lichaamsdelen, zoals de bikinilijn en het gezicht. Met het standaard opzetstuk kan jij uitstekend de oksels behandelen.

Merk:
Braun.
Geschikte huidsoorten:

Middenbruin, lichtbruin, wit & beige.
Geschikte haarkleur:
Donkerblond, donkerbruin, zwart & bruin.
Gewicht:
1,577 kg.

Braun Silk-expert Pro 5 PL5140 IPL Ontharingsapparaat

Bedraad / Geschikt: lichaam, oksels, benen, bikinilijn en gezicht / Huidskleursensor / Aantal standen: 3 / Aantal flitsen: 400.000.

Pluspunten

 • De huidtint wordt herkend door de huidsensor. Hierdoor past het IPL apparaat automatisch aan naar de juiste lichtintensiteit;
 • Door het precisie opzetstuk onthaar je gemakkelijk de bikinilijn en het gezicht;
 • Het apparaat geeft in totaal 400.000 lichtflitsen, waardoor het jarenlang kan meegaan;
 • Berg het IPL apparaat veilig op in het meegeleverd etui;
 • Op een gevoelige huid of plekken pas je de stand aan, waardoor de lichtintensiteit verminderd.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een extra breed opzetstuk, waarmee jij gemakkelijk en snel grote oppervlakten behandelt.

Philips Lumea Prestige 8000 Series

Met het Philips Lumea Prestige 8000 Series geniet je 12 maanden lang van een gladde en haarvrije huid. Gebruik het apparaat voor thuis. Het IPL apparaat is ontworpen om de contouren van het lichaam te volgen. Ook de intelligente opzetstukken hebben dezelfde werking. Het ontharingsapparaat heeft een langdurig resultaat. Download gratis de Lumea app. De app is jouw persoonlijke coach en zorgt dat jij langdurige resultaten behaalt. De app geeft jou een gepersonaliseerd behandelschema per lichaamsdeel en geeft je tips en advies tijdens elke behandeling.

De lamp geeft 450.000 lichtflitsen af. Dit apparaat zorgt voor minstens 92% haar vermindering na slechts 3 behandelingen. De SmartSkin-sensor detecteert de huidskleur en bepaalt de meest comfortabele lichtinstelling voor je. Je krijgt een opzetstuk voor het gezicht. Hierdoor kan jij effectief en voorzichtig het gezicht behandelen. Het apparaat voorkomt terug groei van haartjes. Door de zachte lichtpulsen naar de haarwortel wordt het haarzakje gestimuleerd om in een rustfase te gaan. De hoeveelheid terug groeiende haar neemt geleidelijk af. De behandeling is zacht en veilig genoeg voor gevoelige plekken.

Merk:
Philips.
Geschikte huidsoorten:

Donkerbruin, middenbruin, lichtbruin, wit & beige.
Geschikte haarkleur:
Donkerblond, donkerbruin, zwart & bruin.
Gewicht:
1,598 kg.

Philips Lumea Prestige 8000 series BRI947/00 - IPL Ontharingsapparaat

Bedraad / Geschikt: lichaam, oksels, benen, bikinilijn en gezicht / UV-filter / Huidskleursensor / Aantal standen: 5 / Aantal flitsen: 450.000.

Pluspunten

 • Het apparaat beschikt over een groot behandelvenster voor snelle toepassing op grote gebieden;
 • Het IPL apparaat is geschikt voor een hoge verscheidenheid aan huid- en haar typen;
 • Meegeleverd met 4 opzetstukken voor gezicht, lichaam, oksels en bikini;
 • Berg het IPL apparaat veilig op in het meegeleverd etui;
 • Door de SenselQ-technologie herkent de huidsensor de kleur van jouw huid en raadt een aangepaste lichtintensiteit aan. Hierdoor gebruik jij altijd de juiste instelling.

Minpunten

 • Het IPL apparaat is niet geschikt voor een zwarte huid en een grijze, lichtblonde of rode haarkleur.

Braun Silk·expert Pro 3

Het Braun Silk·expert Pro 3 beschikt over de IPL technologie. Krijg thuis tot 1 jaar lang een elegante en gladde huid. Je ziet zichtbare resultaten in slechts 4 weken. Natuurlijk moet je ook het behandelschema volgen. Het IPL apparaat beschikt over de SensoAdaptTM. Hierdoor past het apparaat automatisch aan de huidtint en selecteert de juiste lichtintensiteit. Als gevolg krijg je een perfecte balans tussen een zachte huid en snelle resultaten.

Het apparaat flitst tot 100 keer per minuut. Zo mis je minder plekken. Voor gevoelige plekken pas je de stand aan, waardoor de lichtintensiteit verminderd wordt voor een zachtere behandeling. Zo voelt het apparaat fijner aan bij plekken, zoals de oksels, de bikinizone of het gezicht. Bij aankoop krijg je een mini scheerapparaat meegeleverd voor het gezicht. Na gebruik zet je alle kopstukken en apparaten in het opbergetui.

Merk:
Braun.
Geschikte huidsoorten:

Middenbruin, lichtbruin, wit & beige.
Geschikte haarkleur:
Donkerblond, donkerbruin, zwart & bruin.
Gewicht:
1,484 kg.

Braun Silk·expert Pro 3 Lichtontharingsapparaat

Bedraad / Geschikt: lichaam, oksels, benen, bikinilijn en gezicht / Huidskleursensor / Aantal standen: 3 / Aantal flitsen: 300.000.

Pluspunten

 • De huidtint wordt herkend door de huidsensor. Hierdoor past het IPL apparaat automatisch aan naar de juiste lichtintensiteit;
 • Door het precisie opzetstuk onthaar je gemakkelijk de bikinilijn en het gezicht;
 • Berg het IPL apparaat veilig op in het meegeleverd etui;
 • Op een gevoelige huid of plekken pas je de stand aan, waardoor de lichtintensiteit verminderd;
 • Meegeleverd met een mini scheerapparaat voor het gezicht.

Minpunten

 • Het IPL apparaat is niet geschikt voor een donkerbruin en zwarte huid en een grijze, lichtblonde of rode haarkleur.

Philips Lumea Advanced 7000 Series

Het Philips Lumea Advanced 7000 Series geeft je een eenvoudige thuisbehandeling voor het ontharen van lichaamshaar. Het IPL apparaat voorkomt teruggroeien van het haar op het lichaam. Met behulp van zachte lichtpulsen zorgt het apparaat voor een zijdezachte huid. De lichtpulsen worden gestuurd naar de haarwortel. De haarwortels laten los, waardoor deze wortels niet terugkomen. Dit apparaat zorgt voor minstens 85% haar vermindering na slechts 3 behandelingen. Het IPL apparaat is afgeleid van de technologie, die in professionele schoonheidssalons wordt gebruikt. Het product is aangepast, waardoor jij het ontharingsapparaat thuis veilig kan gebruiken.

Het apparaat kan veilig gebruikt worden voor het gezichtshaar door het extra geïntegreerde lichtfilter. Je kan kiezen uit 5 intensiteitsinstellingen voor de beste ervaring. Download gratis de Lumea app. De app is jouw persoonlijke coach en zorgt dat jij langdurige resultaten behaalt. De app geeft jou een gepersonaliseerd behandelschema per lichaamsdeel en geeft je tips en advies tijdens elke behandeling.

Merk:
Philips.
Geschikte huidskleur:
Lichtbruin, middenbruin, wit & beige.
Geschikte haarkleur:
Donkerbruin, donkerblond, zwart & bruin.
Gewicht:
1,314 kg.

Philips Lumea Advanced 7000 series BRI923/00 - IPL Ontharingsapparaat

Bedraad / Geschikt: lichaam, oksels, benen, bikinilijn en gezicht / UV-filter / Huidskleursensor / Aantal standen: 5 / Aantal flitsen: 250.000.

Pluspunten

 • Het apparaat beschikt over een groot behandelvenster voor snelle toepassing op grote gebieden;
 • Meegeleverd met 3 opzetstukken voor gezicht, lichaam en bikini;
 • Het IPL apparaat is geschikt voor een hoge verscheidenheid aan huid- en haar typen;
 • Werk jouw wenkbrauwen en gezichtshaar bij met de meegeleverde detailtrimmer;
 • Berg het IPL apparaat veilig op in het meegeleverd etui.

Minpunten

 • Het apparaat is niet geschikt voor een zeer donkere huid en een haarkleur van lichtblond, wit, grijs en rood.

Welke merken maken het beste IPL apparaat?

Braun

In 1921 opende Max Braun zijn werkplaats voor apparaten in Duitsland. Vanaf dat moment is het merk Braun ontstaan. Braun staat garant voor een handig, duurzaam en eenvoudig ontwerp. Braun vindt het belangrijk dat een goed design jarenlang kan meegaan. Ze ontwikkelen van huishoudelijke producten tot aan persoonlijke verzorging. Dit merk is zeker bekend op gebied van persoonlijke verzorging. Ontdek de uitgebreide producten range voor alle haarverwijdering behoeftes.

Philips

Phillips is opgericht in 1891 in Eindhoven. Philips is een Nederlands merk en is ook erg bekend. Ze produceren veel elektronicaproducten, waaronder ook de IPL apparaten. Zij begonnen als producent van gloeilampen, waarnaar ze steeds verder uitgebreid zijn naar gebruiksartikelen en medische apparaten voor professionele en particuliere klanten. De IPL-apparaten van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk!

Wat is het verschil tussen IPL en laserontharing?

IPL maakt gebruik van licht en is niet helemaal 1 op 1 te vergelijken met een echte laser. Bij IPL krijg je een tijdelijke verwijdering van het haarzakje. Tijdens het laseren, heb je (als je geluk hebt) een permanente verwijdering van het haarzakje. Bij beide behandelingsmethoden zullen er haren teruggroeien, vooral als je geen onderhoudsbehandeling uitvoert. Je bent bij een laserbehandeling geld kwijt aan de schoonheidssalon en een IPL apparaat heeft in de eerste instantie een dure aanschafprijs. Hieronder leggen we verder uit wat de verschillen zijn tussen het IPL en de laserontharing.

 1. Lichtbron:
  • Laser: maak gebruik van een geconcentreerde en enkele golflengte lichtstraal.
  • IPL: gebruikt een breed spectrum van licht met verschillende golflengten.
 2. Precisie:
  • Laser: Precisie. De laser concentreert zich op een specifieke golflengte, waardoor het nauwkeuriger is bij het verwijderen van het haarzakje.
  • IPL: minder precies, maar heeft een breder bereik.
 3. Effectiviteit:
  • Laser: kan effectiever zijn voor specifieke haartypes en is vaker geschikt voor een breder scala aan huidtinten.
  • IPL: over het algemeen effectief voor mensen met een lichte huid en een donkere haarkleur. Het is verder minder tot helemaal niet effectief voor mensen met een donkere huid of mensen met een blonde haarkleur.
 4. Professioneel versus thuisgebruik:
  • Laser: professionele behandelingen worden alleen uitgevoerd door schoonheidssalons met professionele laser ontharingsapparaten.
  • IPL: beschikbaar voor zowel professionele behandelingen als thuisgebruik.

Tips bij het gebruik van een IPL apparaat

Het gebruik van een IPL apparaat kan moeilijk en frustrerend zijn. Daarom vereist er enigszins zorgvuldigheid en het naleven van de instructies om het gewenste resultaat te boeken. Hieronder hebben wij uit voorzorg de volgende algemene tips voor het gebruik van een IPL apparaat voor jou samengesteld:

 • Gebruik het IPL apparaat NIET op volgende plekken: tatoeages, piercings, permanente make-up (tattoo make-up), moedervlekken, sproeten, de huid rondom de ogen, lippen, genitalia, oren, neusgaten en spataderen;
 • Geduld en consistent: wees geduldig en blijf consistent met het gebruiken van het IPL apparaat. Doordat het apparaat gebruik maakt van lichtflitsen kan het erg lang duren, voordat je klaar bent met een sessie. Blijf bovendien consistent voor 4 tot 5 weken. Daarna draait het alleen om de onderhoudsbehandelingen. De onderhoudsbehandelingen herhaal je niet per week of om de 2 weken, maar herhaal je naar eigen behoeftes;
 • Huidtype en haarkleur: zorg ervoor dat je het gekozen IPL apparaat geschikt is voor jouw huidskleur en haarkleur. Het IPL werkt het beste bij mensen met lichte huidsoorten tot donkere haarkleuren;
 • Huidvoorbereiding: scheer het te behandelen gebied vóór de IPL sessie. Vermijd epileren of waxen. Je hebt namelijk de haarwortels nodig. Deze wortels absorberen het licht van het IPL apparaat en zet dit om in warmte. Hierdoor wordt de haargroei vertraagd en uiteindelijk gestopt;
 • Lees de Instructies van de fabrikant: neem alle tijd om de gebruiksaanwijzing van het IPL apparaat grondig te bestuderen en volg zeker de aanbevolen procedures van de fabrikant op om het perfect resultaat te bereiken;
 • Onderhoud: houd het IPL apparaat schoon en volg de eventuele onderhoudsinstructies op. Controleer regelmatig of er lampvervanging nodig is.
 • Patch test: test altijd eerst een kleine patch uit op je arm of been. Zo kan je de instellingen aanpassing indien nodig. Verder kan je testen hoe het IPL apparaat reageert op jouw huid;
 • Stel de juiste intensiteit in: begin met een lagere intensiteit en verhoog deze geleidelijk. Zo kan de huid wennen aan de behandeling en kan je ongemak minimaliseren;
 • Vermijd de blootstelling van de zon: vermijd zonlicht voor- en na een IPL behandeling om mogelijke huidirritaties te voorkomen;
 • Vraag hulp aan je vriend of vriendin: het is ook sterk aangeraden om hulp te vragen van iemand, die je kan helpen bij het behandelen van moeilijk te bereiken plekken waar je zelf niet bij kan.

Een IPL apparaat heeft een leerproces en veel geduld nodig. Verder is het apparaat niet voor iedereen geschikt. Het apparaat werkt niet goed op mensen met een donkere huid. Ook kan het resultaat per persoon variëren. Dit is afhankelijk of degene een huidvoorbereiding uitvoert, die nodig is voordat je het IPL apparaat gebruikt. Door deze tips op te volgen, kan je het IPL apparaat effectief, veilig en correct gebruiken voor het gewenste resultaat.

Het kiezen op basis van de behandeltijd van het IPL apparaat

Tijdens het maken van een keuze is het ook belangrijk om te kijken naar de behandeltijd van het apparaat, de aantal vereiste behandelingen in de opstartfase en de behandelfrequentie tijdens het onderhoud. Met dit inzicht kan jij een keuze maken op basis van de behandeltijd van het IPL apparaat.

Philips Lumea 9000 SeriesBraun Silk-expert Pro 5 PL5140
Behandeltijd oksels: 2,5 min.Behandeltijd oksels: 2 min.
Behandeltijd benen: 8,5 min.Behandeltijd benen: 10 min.
Behandeltijd onderbenen: 8,5 min.Behandeltijd onderbenen: 5 min.
Behandeltijd bikinilijn: 2 min.Behandeltijd bikinilijn: 3 min.
Behandeltijd gezicht: 1,5 min.Behandeltijd gezicht: 2 min.
Behandelingen opstartfase: 4 tot 5 keer.Behandelingen opstartfase: 4 tot 12 keer.
Totale behandeltijd: 23 min.Totale behandeltijd: 22 min.
Totale duur opstartfase: 92 tot 115 min.Totale duur opstartfase: 88 tot 264 min.
Philips Lumea Prestige 8000 SeriesBraun Silk·expert Pro 3
Behandeltijd oksels: 2,5 min.Behandeltijd oksels: 3 min.
Behandeltijd benen: 8,5 min.Behandeltijd benen: 15 min.
Behandeltijd onderbenen: 8,5 min.Behandeltijd onderbenen: 9 min.
Behandeltijd bikinilijn: 2 min.Behandeltijd bikinilijn: 4 min.
Behandeltijd gezicht: 1,5 min.Behandeltijd gezicht: 2 min.
Behandelingen opstartfase: 4 tot 5 keer.Behandelingen opstartfase: 4 tot 12 keer.
Totale behandeltijd: 23 min.Totale behandeltijd: 33 min.
Totale duur opstartfase: 92 tot 115 min.Totale duur opstartfase: 132 tot 396 min.
Philips Lumea Advanced 7000 Series
Behandeltijd oksels: 2,5 min.
Behandeltijd benen: 30 min.
Behandeltijd onderbenen: 15 min.
Behandeltijd bikinilijn: 4 min.
Behandeltijd gezicht: 2 min.
Behandelingen opstartfase: 4 tot 5 keer.
Totale behandeltijd: 53,5 min.
Totale duur opstartfase: 214 tot 267,5 min.

Tijdens de opstartfase vereist veel tijd en geduld, omdat je regelmatig een behandeling moet uitvoeren. Na de opstartfase moet je eens in de tijd een onderhoudsbehandeling uitvoeren. Alle IPL apparaten in dit artikel hebben een behandelfrequentie van het onderhoud om de 4 tot 8 weken. Je herhaalt het proces naar eigen behoefte en de haargroeicyclus. De Braun IPL apparaten kunnen meer behandelingen vereisen in de opstartfase. Per persoon heeft een andere soort haargroeicyclus. Het aantal behandelingen zijn tussen de 4 tot 12 keer. De Philips IPL apparaten hebben minder behandelingen nodig tijdens de opstartfase, namelijk 4 tot 5 keer.

Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de behandeltijd per lichaamsdeel. Welke delen wil jij eigenlijk haarvrij maken. Of wil jij het hele lichaam aanpakken? Op basis van deze informatie is een keuze maken een stuk makkelijker. Mocht je naar het algemeen plaatje kijken en heb je geen flauw idee wat jouw haargroeicyclus is? Kies dan voor het Philips Lumea Prestige 8000 Series of het Philips Lumea 9000 Series. Beiden apparaten hebben 4 tot 5 behandelingen nodig in de opstartfase en een behandelingsduur van het hele lichaam duurt ongeveer 23 minuten. Dit gaat vrij snel.

Budgetgericht keuze van het beste IPL apparaat van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een IPL apparaat met veel kopstukken en meegeleverde accessoires? Dan raden wij het Philips Lumea Advanced 7000 Series aan. Het apparaat is geleverd met 3 opzetstukken. Hierdoor is het apparaat beschikt voor verschillende delen van je lichaam. Je ontvangt een precisietrimmer om kleine haartjes weg te scheren. In de Lumea app ontvang je een persoonlijke begeleiding. Hierdoor geniet je tot wel 12 maanden lang van een zachte huid. Als jouw huidskleur niet geschikt is, stopt het apparaat meteen met flitsen door de ingebouwde huidsensor. Na gebruik kan je de accessoires, de kopstukken en het apparaat opbergen in het opbergetui.

Ben jij op zoek naar een draadloos IPL apparaat? Kies dan voor het Philips Lumea 9000 Series. Het apparaat kan snoerloos gebruikt worden en heeft een operatieduur van 30 minuten. Door de slimme sensor hoef jij niet meer te zoeken naar de juiste instellingen. Het ontharingsapparaat beschikt over een ingebouwde huidsensor. Deze sensor detecteert de huidskleur en kiest de juiste lichtintensiteit uit. Dit apparaat heeft een lange levensduur door de 450.000 lichtflitsen. Je krijgt 4 verschillende opzetstukken meegeleverd. Hierdoor onthaar je eenvoudig het hele lichaam. Ieder opzetstuk heeft zijn eigen vorm, waardoor jij het IPL apparaat kan inzetten om verschillende lichaamsdelen aan te pakken, zoals het gezicht, bikinilijn en oksels. Je krijgt begeleiding van de Lumea-app. Je ontvangt een persoonlijk behandelplan voor het veilig toewerken naar een haarvrije huid. Als resultaat kan jij tot 12 maanden haarvrij blijven. Na gebruik berg je het apparaat en de opzetstukken samen op in het meegeleverd opbergetui.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een IPL apparaat aanschaffen? Kies dan voor het Braun Silk-expert Pro 3. Het apparaat met het extra breed opzetstuk onthaart snel grote oppervlaktes, zoals de armen en benen. Het IPL apparaat beschikt over 3 intensiteitsstanden en 300.000 lichtflitsen. De huidsensor leest tijdens het ontharen de huid en past de gewenste instelling toe. Zo voorkom je dat het lichtontharingsapparaat jouw huid beschadigd. Voor het scheren van de oksels en bikinilijn gebruik je het precisie opzetstuk. Bij aankoop krijg je een opbergetui meegeleverd.

Samenvatting beste IPL apparaten van 2024

Voor veel vrouwen is het erg belangrijk om een gladde en haarvrije huid te hebben. Er zijn verschillende manieren om van het haar af te komen, zoals door het gebruik van een epilator of een ladyshave, door te waxen, door te laseren en noem het maar op. Wil jij de haargroei vertragen of dat deze zelfs stopt? Een IPL apparaat is dan een echte aanrader. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Deze technologie wordt gebruikt voor huidverbetering en haarverwijdering. Er worden geconcentreerde lichtpulsen uitgezonden, die door de huid worden geabsorbeerd. Als gevolg worden de haarzakjes vernietigd. Elke keer langs de schoonheidssalon gaan en nog eens wachten. Dit kan erg vervelend en tijdrovend zijn. Veel mensen vinden het ook niet fijn om zichzelf bloot te stellen. Met een IPL apparaat kan jij professionele resultaten boeken in je eigen huis.

Het is belangrijk om goed van te voren de instructies van het gekozen apparaat door te nemen. Vaak bieden ze je een behandelplan, waardoor jij betere resultaten behaald. Je kan tot 12 maanden lang haarvrij blijven. Het is ook van belang om te kijken of het apparaat geschikt is voor jouw huid- en haartype. In het begin kan het veel tijd en geduld kosten, omdat je bij de opstartfase frequenter het IPL apparaat moet gebruiken. Na verloop van tijd hoef jij eens in de twee maanden het lichaam te onderhouden met het lichtontharingsapparaat. Hieronder hebben wij de top 5 beste IPL apparaten van 2024 voor je samengesteld:

Zo heeft ieder IPL apparaat z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs, functionaliteiten en eigenschappen van het apparaat dat jij wilt hebben. Zo hebben wij in dit artikel de beste lichtontharingsapparaten met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over het IPL apparaat

Wat is IPL (Intense Pulsed Light)

IPL betekent Intense Pulsed Light. Met IPL worden lichtflitsen met verschillende golflengten op het haarzakje gericht. Deze lichtflitsen worden dan geabsorbeerd door de haarzakjes, waardoor de haargroei wordt vertraagd en uiteindelijk gestopt.

Voor wie is het IPL apparaat niet geschikt?

IPL is niet geschikt voor de volgende personen: zwanger vrouwen die borstvoeding geven, als je diabetes hebt, als je systemische- of stofwisselingsziektes hebt, als je overgevoeligheid bent voor lichtflitsen, als je huidkanker hebt gehad en als je huidaandoening hebt, zoals eczeem of psoriasis.

Kunnen mannen ook het IPL apparaat gebruiken?

Ja, dat kan zeker! Alleen is het wel belangrijk om te weten dat je haar- en huidtype geschikt moeten zijn voor het IPL apparaat.