Beste IP Camera voor binnen van 2024

Wil je soms een kijkje nemen of je kinderen thuis gedragen of een oogje in het zeil houden op jouw huisdier? Overweeg dan om een IP camera voor binnen aan te schaffen. Niet alleen kan je met een IP camera voor binnen gebruiken om je kinderen of huisdieren in de gaten te houden. Ook kan je een IP camera gebruiken als een babyfoon indien gewenst. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is verder ook handig voor als je op vakantie bent. Een IP camera voor binnen is ook een extra beveiligingsoplossing in combinatie met een slimme deurbel. Zo maak jij je thuisbeveiliging compleet en ben je te allen tijde in controle voor de veiligheid van jou en jouw familie. Je kan altijd live meekijken wat er thuis afspeelt. Of je nou onderweg naar huis reist of lekker uit eten bent. Je bent altijd verbonden en kan direct ingrijpen indien nodig. Ook kan je tegenwoordig slimme apparaten met elkaar laten samenwerken. Zo kan een IP camera samenwerken met een slimme rookmelder.

Beste IP Camera voor binnen

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste IP camera voor binnen. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste binnencamera’s voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de IP camera voor binnen, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste IP Camera voor binnen van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een beveiligingscamera voor binnen? Dan wil jij weten: wat is de beste beveiligingscamera voor binnenshuis? Uit onze test is het gebleken dat de Eufy Security Indoor Cam S350 de beste IP Camera voor binnen is van 2024. Dit apparaat geeft een 4K UHD resolutie door de twee camera’s. Het beeld, wat jij te zien krijgt, is ongelofelijk gedetailleerd. Je hebt een volledige dekking van de ruimte door de pan 360 graden. De camera kan kantelen, draaien en zoomen. Je kan tot 8x inzoomen door de Hybrid Zoom. In het donker heb je ook duidelijk beeld door de infraroodlampen. Gezichten kunnen tot 9 meter afstand duidelijk gezien worden. Het apparaat beschikt over AI. De beveiligingscamera ontwikkelt een algoritme, waardoor die huisdieren en huisgenoten automatisch kan volgen en inzoomen.

Wat zijn de top 10 beste IP Camera’s voor binnen van 2024?

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste IP camera’s voor binnen van jouw favoriete online webshops!

Wat is een IP Camera voor binnen?

Een IP camera is een simpel vertaald een beveiligingscamera. Het is speciaal ontworpen voor binnen gebruik. Het apparaat maakt gebruikt van je thuisnetwerk en het internet. Dit in combinatie met de applicatie van de fabrikant om live camerabeelden vast te leggen, beelden op te slaan en beelden door te sturen. Tevens kan je altijd livebeelden meekijken en reageren indien nodig. Zo kan een IP camera ook een stuk rustgevoel geven in hun hart. Denk hier bijvoorbeeld aan: werkende ouders, mensen met huisdieren, alleenstaande ouders en mensen die op hun ouderen willen letten voor hun veiligheid. Goede kwaliteit IP Camera’s beschikken over functies, zoals tweerichtingsaudio, nachtzicht, privacy instelling en bewegingsdetectie.

Waarom zou ik een IP Camera voor binnen kopen?

Een IP camera voor binnen is een multifunctioneel apparaat, dat gebruikt kan worden voor meerdere doelen. Zo kan je soms even je kinderen of huisdieren in de gaten houden, zodat jij met een gerust gevoel kan genieten van een etentje, vakantie of andere activiteiten buiten. Tevens is een extra laag beveiliging voor je huis in combinatie met een slimme deurbel, beveiligingscamera’s en een alarmsysteem. Je bewaakt op deze wijze jouw huis van binnen. Een IP camera biedt niet alleen de mogelijkheid om live mee te kijken wanneer je buiten bent. Je kan ook de beelden terugkijken. Met enkele producten in dit artikel kan je ook gratis de bewakingsbeelden opslaan, bijvoorbeeld op een SD-kaart of op een hub.

Verder kan je een IP camera voor binnen ook als een babyfoon gebruiken. Mocht je gebruik willen maken, dan is het handig om een IP-camera’s met een tweerichtingsaudio aan te schaffen. Hiermee kan je met het apparaat communiceren met personen. Tenslotte bieden de meeste IP camera’s van tegenwoordig kristalhelder beeld, waardoor je vreemde activiteiten haarscherp op beeld hebt. Mocht het zelfs donker zijn? Dan hebben de apparaten tegenwoordig infraroodsensoren. Hiermee zie je tot een bepaalde afstand duidelijk wat er op beeld gebeurt. Handig toch?

Beste IP Camera’s voor binnen van 2024


Eufy Security Indoor Cam S350

De Eufy Security Indoor Cam S350 is een apparaat dat 360 graden kan draaien in de rondte. Stel in welke gebieden de camera gaat beveiligen. De camera wisselt automatisch tussen deze gebieden. De IP camera draait automatisch rond en zoomt tot 8 keer in. De beelden hebben een 4K-UHD resolutie. Het apparaat werkt met infrarood tot een afstand van 9 meter. Hierdoor heb je nog duidelijk beeld wanneer het donker is. Wanneer je niet gefilmd wilt worden, zet je de IP camera op privacy mode.

Sluit het apparaat aan op de netstroom en de IP camera voor binnen is klaar voor gebruik. Dankzij de AI ontwikkelt de camera een algoritme. De camera volgt automatisch huisdieren of familieleden in de kamer en kan ook daarop inzoomen.

Merk:
Eufy.
Afmetingen (lxbxh):
8 x 6,5 x 10,4 cm.
Gewicht:
240 gr.

Eufy Security Indoor Cam S350 - IP Camera voor binnen

Netstroom / Draadloze verbinding / Resolutie: 4.096 x 4.096 pixels / Geïntegreerde speakers / Infrarood afstand: 9 m / 15 frames per second / Pan graden: 360 graden / Bewegingssensor / Bediening: mobiele app.

Pluspunten

 • De IP camera kan op afstanden kantelen, draaien en zoomen. Hierdoor heb jij een volledige dekking van 360 graden;
 • Je kan volledig beeld krijgen door extra camera’s in het huis te plaatsen;
 • Een uitzonderlijk nachtzicht door de infrarood sensoren;
 • Met de privacyknop kan niemand ongewild meekijken.

Minpunten

 • De kijkhoek naar beneden is beperkt.

TP-Link Tapo C225

De TP-Link Tapo C225 is een binnenhuis IP camera. Deze camera kan 360 graden draaien. Je kan de camera instellen, zodat deze bewegingen volgt. Hierdoor mist het apparaat nooit iets, zelfs als het buiten direct zicht is. Mocht de camera bewegingen detecteren? Dan krijg je een melding op jouw smartphone. Ook kan je een alarm laten afgaan bij de camera, waardoor je indringers kan wegjagen. Plaatst een SD-kaart in de beveiligingscamera of kies voor een betaalde cloudopslag om beelden terug te kijken.

Wil je dat niemand ongewild meekijkt? Klik dan op de fysieke privacyknop. Er komt een schuif over de camera. De beelden hebben een resolutie van 2,5K QHD. Bij slechte lichtomstandigheden heb je door de gevoelige sterrenlichtsensor hoogwaardige beelden. Het is mogelijk om te communiceren met personen via de camera. Het apparaat heeft een ingebouwde camera en luidspreker.

Merk:
TP-Link.
Afmetingen (lxbxh):
8 x 8 x 11,2 cm.
Gewicht:
320 gr.

TP-Link Tapo C225 - IP Camera voor binnen

Netstroom / Draadloze verbinding / Resolutie: 2.560 x 1.440 pixels / Geïntegreerde speakers / Infrarood afstand: 10 m / 15 frames per second / Pan graden: 360 graden / Bewegingssensor / Bediening: mobiele app.

Pluspunten

 • Met de privacyknop kan niemand ongewild meekijken;
 • De IP camera kan op afstanden kantelen, draaien en zoomen. Hierdoor heb jij een volledige dekking van 360 graden;
 • Bij slechte lichtomstandigheden heb je hoogwaardige beelden door de sterrenlichtsensor;
 • Je kan communiceren met anderen door de ingebouwde luidspreker en microfoon.

Minpunten

 • Onderbreekt een duidelijke handleiding.

Eufy Indoor Cam 2K Pan & Tilt E220

De Eufy Indoor Cam 2K Pan & Tilt E220 beschikt over een bewegingsdetectie. De camera draait automatisch, waardoor jij weet wat de situatie is. De IP camera bewaakt binnenhuis de hele kamer voor jou. De beelden krijg je te zien als 2K resolutie. Zo koppel je het apparaat aan jouw smartphone. Bij bewegingsdetectie of opvallende geluiden ontvang je meteen een bericht. De camera werkt op netstroom.

In het donker zie je ook alles duidelijk dankzij de nachtvisie. Schaf een aparte microSD kaart aan om beelden te bewaren. Je hebt ook de mogelijkheid om een abonnement aan te schaffen voor de cloudopslag. De IP camera voor binnen beschikt over AI. Hierdoor weet de camera of het jouw huisdier of een familielid is. Je hebt een 2-weg audio. Hierdoor kan jij praten via de camera met personen. Met de meegeleverde montageplaat kan je dit apparaat gemakkelijk aan de plafond of muur bevestigen. Of plaats het gewoon simpel op de kast of op een tafel.

Merk:
Eufy.
Afmetingen (lxbxh):
7,5 x 7,5 x 10,8 cm.
Gewicht:
217 gr.

Eufy by Anker 2K Indoor Camera E220

Netstroom / Draadloze verbinding / Resolutie: 2.048 x 1.080 pixels / Geïntegreerde speakers / Infrarood afstand: 10 m / 15 frames per second / Pan graden: 360 graden / Bewegingssensor / Bediening: mobiele app.

Pluspunten

 • De IP camera kan op afstanden kantelen, draaien en zoomen. Hierdoor heb jij een volledige dekking van 360 graden;
 • Een uitzonderlijke nachtzicht door de infrarood sensoren;
 • Je kan communiceren met anderen door de ingebouwde luidspreker en microfoon.

Minpunten

 • Werkt niet samen met de Eufy Homebase.

Google Nest Cam

De Google Nest Cam is een draadloze beveiligingscamera. Dit apparaat kan je zowel binnen als buiten monteren. De IP camera werkt op oplaadbare batterij. Mocht je dat niet fijn vinden? Dan kan je altijd een speciale kabel aanschaffen, waardoor jij de camera kan voorzien van stroom. Je kan kiezen of de camera in full HD of HDR filmt. Felle tegenlicht is geen probleem voor dit apparaat. Jouw beeld blijft altijd scherp. De camera onderscheidt dieren, voertuigen en personen van elkaar.

Verbind de camera met Wi-Fi en het product is klaar voor gebruik. Mocht de Wi-Fi een keer uitvallen? Dan kan de camera 1 uur lang nog opnames maken door de interne geheugen. Je kan alle Google Nest producten koppelen met elkaar en laten samenwerken. De camera monitort de omgeving of binnenhuis. Mocht er wat aan de hand zijn? Dan krijg je meteen een melding op de Google Home-app. Door de ingebouwde speaker en microfoon kan je mensen horen en met hun praten. Je kan altijd de camera deactiveren als je liever privacy wilt. Wanneer je uit huis gaat, kan je de camera weer zijn werk laten doen.

Merk:
Google.
Afmetingen (lxbxh):
8,3 x 8,3 x 8,3 cm.
Gewicht:
398 gr.

Google Nest Cam Beveiligingscamera - IP Camera voor binnen

Batterij / Ook voor buitengebruik / Draadloze verbinding / Resolutie: 1.920 x 1.080 pixels / Geïntegreerde speakers / Infrarood afstand: 6 m / 30 frames per second / Kijkhoek: 130 graden / Bewegingssensor / Bediening: mobiele app.

Pluspunten

 • De IP camera is waterdicht en kan voor buiten ook gebruikt worden;
 • Een uitzonderlijk nachtzicht door de infrarood sensoren;
 • Met de privacyknop kan niemand ongewild meekijken;
 • De IP camera maakt onderscheid tussen dieren, mensen en voertuigen;
 • Je kan communiceren met anderen door de ingebouwde luidspreker en microfoon;
 • De IP camera werkt op een ingebouwde batterij en Wi-Fi.

Minpunten

 • De IP camera heeft geen 360 graden pan view.

Ring Indoor Cam 2nd Gen 

De Ring Indoor Cam 2nd Gen werkt op netstroom. Hang de camera op aan de muur en bekijk beelden live vanuit de mobiele app. In de nacht heb je met dit apparaat ook scherpe kleurenbeelden. Mocht iemand langs de camera lopen? Dan krijg je meteen een melding. Je kan met de persoon in beeld communiceren door de ingebouwde microfoon en speaker. Schuif de privacyluikje voor de lens en hierdoor neemt het apparaat geen beeld en geluid op. Het apparaat schakelt namelijk uit.

Wil jij de beelden terug bekijken? Schaf dan een Ring Protect Plus of Pro abonnement aan. Heb de beveiliging binnen handbereik. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken. Het beeld is weergeven in 1080p HD.

Merk:
Ring.
Afmetingen (lxbxh):
4,9 x 4,9 x 9,6 cm.
Gewicht:
250 gr.

Ring Indoor Cam 2nd Gen

Netstroom / Draadloze verbinding / Resolutie: 1.980 x 1.080 pixels / Geïntegreerde speakers / 15 frames per second / Kijkhoek: 115 graden / Bewegingssensor / Bediening: mobiele app.

Pluspunten

 • In het donker heb je een kleurenbeeld;
 • Je kan communiceren met anderen door de ingebouwde luidspreker en microfoon;
 • Door het zicht van de camera te blokkeren met de handmatige privacy-kap schakel je de IP camera uit.

Minpunten

 • Een abonnement is vereist om opnames terug te bekijken.

Welke merken maken de beste IP Camera voor binnen?

Eufy

Het merk “Eufy” heb je vast door de jaren heen vaker langs zien komen. Het is namelijk een dochteronderneming van een ander bekend merk, namelijk Anker. Beide merken zijn een Chinees merk. Maar dat zegt echter niets over het imago en de kwaliteit van dit merk. Veiligheid, innovatie en kwaliteit staan bij Eufy vooraan. Het merk “Eufy” is gespecialiseerd in het maken van beveiligingscamera’s, slimme deurbellen tot aan complete alarmsystemen. Het moederbedrijf “Anker” staat bekend om haar powerbanks, powerstations, poweradapters en oplaadkabels.

Google

De koning van de zoekmachine. Google is tegenwoordig een grote producent in slimme elektronica. Voorbeelden hiervan zijn: de deurbellen, smartphones, wifi extenders, slimme thermostaten, smartwatches, beveiligingscamera’s en randapparatuur. Innovaties en vernieuwingen, deze zie je ook vooral terug in hun producten.

Ring

Ring, een start-up bedrijf, dat bekend staat om hun slimme video deurbellen. Door de jaren heen zijn ze overgestapt naar de beveiligingssector. Het bedrijf bestaat al ruim 11 jaar en ze zijn niet te stoppen. Ring blijft zich continu innoveren en verbeteren. Door de jaren heen hebben zij verschillende smart home producten op de markt gebracht. In 2018 werd het bedrijf verkocht aan Amazon. Zo weet je dat het bedrijf uitmuntend is als Amazon het overneemt.

TP-Link

TP-Link is een Chinees bedrijf, opgericht in 1996. Dit bedrijf is een wereldwijde aanbieder van betrouwbare netwerkapparatuur en accessoires voor elk aspect van het dagelijks leven. Het bedrijf is één van de marktleiders onder de netwerkapparatuur voor bedrijf als particulieren. TP-Link levert aan meer dan 170 landen en bedient miljarden mensen wereldwijd. Dankzij bewezen stabiliteit, prestaties en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft TP-Link een product portfolio samengesteld dat aan ieders behoeften weet te voldoen.

Budgetgerichte keuze van de beste IP Camera voor binnen van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een binnenhuis IP camera met gedetailleerd beeld? Dan raden wij de Eufy Security Indoor Cam S350 aan. Het beeld, wat jij te zien krijgt, is op hoogwaardig kwaliteit. Het apparaat beschikt over 2 camera’s: een 2K telelens camera en een 4K groot hoekcamera. Deze 2 camera’s werken samen met elkaar, waardoor je tot 8x kan inzoomen. Je krijgt volledige dekking door de 360 graden kantelingen en draaien van de IP camera. In het donker kan je gezichten zien tot 9 meter afstand, mede dankzij de infraroodlampen. Het apparaat is erg slim, waardoor het een algoritme creëert. De camera volgt automatisch huisdieren of familieleden en zoomt daarop in. Wil jij niet gefilmd worden thuis? Dan activeer je de privacy mode. Hierdoor draait de camera zich om en word jij niet gefilmd.

Ben jij op zoek naar een draadloze IP camera? Dan raden wij de Google Nest Cam aan. Deze IP camera kan je voor zowel binnen als buiten gebruiken. Het apparaat werkt op een oplaadbare batterij. De binnen- en buitencamera kan goed onderscheid maken tussen dieren, mensen en voertuigen. Met de Google Home-app en de Wi-Fi kan je dit apparaat gemakkelijk installeren. Krijg meldingen als er wat aan de hand is. Met de ingebouwde microfoon en speaker kan jij desnoods nog communiceren met de persoon in beeld. De IP camera geeft een duidelijk beeld. Het maakt opnames in 1080p HD. Mocht het te belicht zijn of te donker zijn? Dan hoef je daar geen druk om te maken. Je hebt altijd helder beeld. Mocht een keer de Wi-Fi uitvallen? Dan kan de IP camera maximaal 1 uur een opname maken in het lokale geheugen.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een binnencamera aanschaffen? Dan raden wij de Eufy Indoor Cam 2K Pan & Tilt E220 aan. Deze IP camera bewaakt binnenhuis de hele kamer voor jou. Het apparaat kan op afstand kantelen, draaien en zoomen. Je hebt een volledig overzicht van 360 graden. De binnencamera beschikt over goede functionaliteiten en eigenschappen, zoals een 2K resolutie, bewegingssensoren, bediening via een mobiele app en een ingebouwde luidspreker en microfoon. In het donker heb je nog steeds duidelijk beeld door de infrarood sensoren.

Samenvatting beste IP Camera’s voor binnen van 2024

Ben jij weinig thuis en heb jij waardevolle spullen thuis zitten? Dan kan het vervelend zijn om iedere keer zorgen te maken. Een IP camera voor binnen kan een oplossing zijn voor dit probleem. Het apparaat is een beveiligingscamera voor binnen. Vaak heb je de bijhorende app nodig om het apparaat te kunnen bedienen. Op de app kan je live meekijken in jouw huis. Zo kan je zien wat je kinderen of huisdieren aan het doen zijn. Mocht je indringers hebben? De meeste indoor IP camera’s hebben een 2-weg audio. De camera detecteert bewegingen of geluid. Je krijgt meteen een melding op jouw smartphone. Je kan met hun communiceren om indringers af te jagen. Daarnaast kunnen de camera’s ook een alarm laten afgaan. De binnencamera’s hebben veel handige functionaliteiten en eigenschappen, zoals een 360 graden view, draadloze verbinden, hoge resolutie, infraroodsensoren en bewegingssensoren. Hieronder sommen wij de top 5 beveiligingscamera’s van 2024 op:

Zo heeft iedere IP camera voor binnen z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste beveiligingscamera’s voor binnenhuis onderbouwd. Wil je jouw huis beter beveiligd hebben? Combineer dan met een alarmsysteem zonder abonnement of een slimme deurslot. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de IP Camera voor binnen

Wat is een IP Camera voor binnen?

Een IP camera is simpel vertaald een beveiligingscamera, speciaal ontworpen voor binnen gebruik. Het apparaat maakt gebruikt van je thuisnetwerk om beelden vast te leggen. Deze beelden kunnen opgeslagen worden op de cloud of op een micro SD kaart. Op de applicatie van de fabrikant kan je altijd live meekijken, waar jij ook bent.

Heeft een IP Camera ook een privacy functie?

Enkele IP camera’s beschikt ook over een privacy functie. Hierdoor kan je met een gerust hart op de bank zitten zonder dat je het gevoel krijgt dat iemand met jou meekijkt. Met de privacy functie draait de hele camera weg of blokkeert een schuif de camera.

Wat is het verschil tussen een IP Camera voor binnen en buiten?

De IP camera voor binnen beschikken meestal niet over een speciale IP-certificering. Hierdoor zijn deze camera’s niet weerbestendig en is het minder robuust gebouwd dan een buitencamera.