Beste Gourmetstel

Beste Gourmetstel van 2024

Gourmetten is een typisch Nederlandse traditie en zeker wanneer de feestdagen aankomen. Wij als Nederlanders vieren altijd speciale gelegenheden, zoals een familiediner of een verjaardagsfeest. Er is geen regel dat je alleen op feestdagen gaat gourmetten. Gourmetten verloopt niet altijd perfect. Zo zijn er een aantal ergernis bij het gourmetten, denk hierbij aan een te klein gourmetstel bij veel personen, geen dubbele laag voor het klaar maken van andere ingrediënten en een gourmetstel met te weinig vermogen. Wil je gezellig en efficiënt gourmetten met familie, bij verjaardagsdagen of kerstdiners? Dan heb je zeker een gourmetstel nodig van degelijk kwaliteit. Het apparaat is al sinds de jaren 70 razend populair gebleven bij speciale gelegenheden. Of je nu van grillen, fonduen of van racletten houdt. Er is een gourmetstel voor ieder huishouden.

Beste Gourmetstel

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van het beste gourmetstel voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste gourmetstellen voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over het gourmetstel, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is het beste Gourmetstel van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een gourmetstel? Dan wil jij weten: wat is het beste gourmetstel? Uit onze test is gebleken dat het Solis 5-in-1 Table Grill 791 het beste gourmetstel is van 2024. Het apparaat is geschikt voor 8 personen. Je kan op 5 verschillende manieren jouw voedsel bereiden, namelijk racletten, wokken, pizza bakken, grillen en crêpes bakken. De platen en pannetjes beschikken over een antiaanbaklaag. Hierdoor blijft je voedsel niet pakken, waardoor het schoonmaken gemakkelijker gaat. Het gourmetstel heeft een vermogen van 1.400 watt. De platen zijn snel opgewarmd. Met de regelbare thermostaat kan je de temperatuur gemakkelijk aanpassen. Bij aankoop krijg je 8 wokpannetjes, 8 raclette pannetjes en 8 spatels meegeleverd.

De top 10 beste Gourmetstellen van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste gourmetstellen van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Gourmetstel kopen?

Werkt jouw huidig gourmetstel niet naar behoren of ga jij een familiediner houden, waar je met de hele familie gaat gourmetten? Dan kan je deze grote klus niet aan zonder een goed kwaliteit gourmetstel. Wij, als Nederlanders, hebben van gourmetten echt een ritueel gemaakt. Al hoewel over de hele wereld op verschillende manier vlees wordt gegrild, is gourmetten echt iets typisch Nederlands. Gourmetstellen zijn ontworpen om op een speciale en interessante manier maaltijden voor te bereiden. Het zorgt voor eenheid, waar je samen eten voorbereid en samen van het eten kan genieten.

Een gourmetstel is eigenlijk een heel simpel apparaat. Je hebt een kookplaat met daaronder een hitte element. Deze warmt de kookplaat op en zo kan je verschillende ingrediënten op koken. Wat is het verschil tussen een duurder gourmetstel en een goedkoper gourmetstel? Het verschil zit bij het vermogen van het gourmetstel en/of je ermee kan racletten. De bouwkwaliteit, het merk, de grootte en de warmteregeling spelen natuurlijk ook een rol.

Maar wat de gourmetstellen echt aantrekkelijk maakt, is de variatie aan gerechten, die je kan koken. Van gegrilde vlees, vis, groentes, racletten en kaasfondue. Er zijn talloze mogelijkheden en combinaties om gerechten voor te bereiden. Hierdoor kun je genieten van verschillende kleine gerechtjes. Kortom, een gourmetstel voegt een vleugje gezelligheid, variatie en creativiteit toe aan je eet ervaring bij speciale diners met familieleden en vrienden.

Beste Gourmetstellen van 2024


Solis 5-in-1 Table Grill 791

Het Solis 5-in-1 Table Grill 791 beschikt over 5 functies. Je kan met dit apparaat wokken, grillen, racletten en bakken. De grillplaat is geschikt voor 8 personen. De gourmetstel wordt aan twee platen verwarmd. Op de bovenste plaat kan je al jouw voedsel bereiden. Deze plaat heeft een vermogen van 1.200 watt. Op de tweede plaat kan jij deeg met tomatensaus en kaas bereiden. Deze plaat heeft een vermogen van 200 watt. Bij het grillen, blijven geen restjes op de plaat plakken door de anti-aanbaklaag.

In de verpakking krijg je 8 wok- en raclette pannetjes meegeleverd met de 8 bijhorende spatels. Aan de zijkant van het gourmetstel kan je het apparaat aan- of uitschakelen. Ook kan je daar de temperatuur regelen. Door het indicatielampje zie je wanneer het apparaat gereed is voor gebruik. Is het lampje rood? Dan is het gourmetstel nog aan het opwarmen. Brandt het lampje groen? Dan is het apparaat gebruiksklaar. Mocht je even een eetpauze inlassen? Dan kan je de pannen op de onderste plaat plaatsen. Deze plaat is een koude zone, waar je de pannen kan laten afkoelen.

Merk:
Solis.
Afmetingen (lxbxh):
56,5 x 27,5 x 16 cm.
Gewicht:
8,762 kg.

Solis 5 in 1 Table Grill 791

Voor 8 personen / 5-in-1 apparaat / Anti-aanbaklaag / Indicatielampje / Temperatuur indicator / Temperatuur regelaar / Afneembare platen / Vermogen: 1.400 W / Snoerlengte: 2,1 m.

Pluspunten

 • Het gourmetstel is gemakkelijk op de bergen, mede dankzij het uitneembare snoer;
 • Gemakkelijk schoon te maken door de anti-aanbaklaag;
 • Multifunctioneel apparaat, waar je op kan grillen, bakken, wokken en racletten;
 • Bevat een handige zone voor het afkoelen van de pannetjes;
 • Het gourmetstel is snel opgewarmd door het vermogen van 1.400 watt;
 • De temperatuur is gemakkelijk in te stellen door de regelbare thermostaat;
 • Het gourmetstel is geschikt voor 8 personen.

Minpunten

 • Het gourmetstel is groot in formaat. Hierdoor kan het opbergen lastig zijn.

Tefal Inox & Design 3-in-1 RE45A8

Het Tefal Inox & Design 3-in-1 RE45A8 is geschikt voor 10 personen. Het gourmetstel kan gebruikt worden voor grillen, steengrillen en racletten. Het apparaat is geleverd met 10 pannetjes met anti-aanbaklaag. Hierdoor kan je deze gemakkelijk schoonmaken. De grillplaat heeft een Thermo-Spot functie, die aangeeft wanneer de ideale baktemperatuur is bereikt. Het gourmetstel bestaat uit twee lagen. Op de bovenste laag kan je voedsel grillen, terwijl jij op de tweede laag kan racletten. Door de Thermo-Signal kleurt het indicatielampje kort op rood. Dan weet je dat het gourmetstel klaar is voor gebruik. Na het gebruik kan je het apparaat gemakkelijk opbergen. Het snoer is los te koppelen.

Merk:
Tefal.
Afmetingen (lxbxh):

53 x 28 x 15 cm.
Gewicht:
7,166 kg.

Tefal Inox & Design 3-in-1 RE45A8 - Gourmetstel

Voor 10 personen / 3-in-1 apparaat / Anti-aanbaklaag / Indicatielampje / Temperatuur indicator / Afneembare platen / Vermogen: 1.350 W / Snoerlengte: 2 m.

Pluspunten

 • Het gourmetstel is gemakkelijk op de bergen, mede dankzij het uitneembare snoer;
 • Vaatwasmachine bestendige pannetjes en grillplaat;
 • Gemakkelijk schoon te maken door de anti-aanbaklaag;
 • Het gourmetstel is geschikt voor 10 personen;
 • Multifunctioneel apparaat, waar je op kan grillen, steengrillen en racletten;
 • Het gourmetstel is snel opgewarmd door het vermogen van 1.350 watt.

Minpunten

 • De temperatuur kan niet handmatig geregeld worden.

Princess Raclette 162655 Black Steel

Het Princess Raclette 162655 Black Steel is geschikt voor 8 personen. Met de thermostaat kan je gemakkelijk de temperatuur bedienen. Je krijgt 8 raclette pannetjes en 8 houten spatels meegeleverd. Mocht je tijdelijk geen gebruik maken van de pannetjes. Dan kan je deze plaatsen bij het onderste parkeerdek. Het gourmetstel heeft een ruime bak oppervlak van 44 x 25 cm. De platen zijn snel opgewarmd door het vermogen van 1.300 watt. De grillplaat is gemaakt van hoogwaardig en niet vervormbaar aluminium. Deze plaat is voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor het schoonmaken gemakkelijk gaat. De grillplaat is afneembaar. Hierdoor kan je na het gebruik deze plaat eenvoudig reinigen.

Merk:
Princess.
Afmetingen (lxbxh):

46 x 25 x 14,5 cm.
Gewicht:
3,8 kg.

Princess Raclette 162655 Black Steel - Gourmetstel

Voor 8 personen / 3-in-1 apparaat / Anti-aanbaklaag / Indicatielampje / Temperatuur indicator / Temperatuur regelaar / Afneembare platen / Vermogen: 1.300 W / Snoerlengte: 1,5 m.

Pluspunten

 • Gemakkelijk schoon te maken door de anti-aanbaklaag;
 • Multifunctioneel apparaat, waar je op kan grillen, bakken en racletten;
 • Bevat een handige zone voor het afkoelen van de pannetjes;
 • Het gourmetstel is snel opgewarmd door het vermogen van 1.300 watt;
 • De temperatuur is gemakkelijk in te stellen door de regelbare thermostaat;
 • Het gourmetstel is geschikt voor 8 personen.

Minpunten

 • De snoerlengte is aan de korte kant.

Tristar RA-2736

Het Tristar RA-2736 is een multifunctioneel gourmetstel. Het apparaat is geschikt om te grillen, gourmetten, racletten en pizza’s bereiden. Met de 2 verwarmingselementen kan jij op de bovenste plaat voedsel grillen, terwijl jij op de onderste plaat aan het racletten bent. Dit gourmetstel is geschikt voor 8 personen. Gebruik jij tijdelijk niet het pannetje? Plaats dit dan in het parkeerdek, zodat de pan afgekoeld wordt. Met de thermostaat kan jij gemakkelijk de temperatuur naar wens instellen. Na het gebruik reinig je de 8 pannetjes en grillplaat gemakkelijk. Deze hebben een anti-aanbaklaag, waardoor er geen restjes blijft pakken.

Merk:
Tristar.
Afmetingen (lxbxh):

55 x 24 x 13,5 cm.
Gewicht:
3,2 kg.

Tristar RA-2736 - Gourmetstel en Pizzaoven

Voor 8 personen / 4-in-1 apparaat / Anti-aanbaklaag / Indicatielampje / Temperatuur regelaar / Afneembare platen / Vermogen: 1.300 W / Snoerlengte: 1 m.

Pluspunten

 • Gemakkelijk schoon te maken door de anti-aanbaklaag;
 • Multifunctioneel apparaat, waar je op kan grillen, gourmetten, racletten en pizza’s bereiden;
 • Bevat een handige zone voor het afkoelen van de pannetjes;
 • Het gourmetstel is snel opgewarmd door het vermogen van 1.300 watt;
 • De temperatuur is gemakkelijk in te stellen door de regelbare thermostaat;
 • Het gourmetstel is geschikt voor 8 personen.

Minpunten

 • De snoerlengte is aan de korte kant.

Princess 162840

Het Princess 162840 is een krachtig gourmetstel met een vermogen van 1.400 watt. Het apparaat is geschikt voor 8 personen. Je kan op dit gourmetstel voedsel grillen, racletten en gourmetten. De grillplaat heeft 2 zijdes: een geribbelde- en een vlakke zijde. Je kan deze twee omkeren, zodat jij de juiste plaat gebruikt voor een specifiek voedsel. Gebruik de geïntegreerde thermostaat om de temperatuur in te stellen. De plaat heeft een bak oppervlak van 42 x 21 cm. Bij aankoop krijg je 8 pannetjes en 8 houten spatels meegeleverd. Na gebruik kan je de grillplaat loskoppelen en gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast is de plaat gemakkelijk schoon te maken door de anti-aanbaklaag.

Merk:
Princess.
Afmetingen (lxbxh):

54,7 x 22,8 x 13 cm.
Gewicht:
3,0 kg.

Princess Gourmetstel 162840

Voor 8 personen / 3-in-1 apparaat / Anti-aanbaklaag / Indicatielampje / Temperatuur regelaar / Afneembare platen / Vermogen: 1.400 W / Snoerlengte: 2 m.

Pluspunten

 • Multifunctioneel apparaat, waar je op kan grillen, gourmetten en racletten;
 • Een keerbare plaat voor bakken en grillen
 • Gemakkelijk schoon te maken door de anti-aanbaklaag;
 • Het gourmetstel is snel opgewarmd door het vermogen van 1.400 watt;
 • De temperatuur is gemakkelijk in te stellen door de regelbare thermostaat;
 • Het gourmetstel is geschikt voor 8 personen.

Minpunten

 • De pannetjes zijn moeilijk bereikbaar voor de mensen die aan de kop van de tafel zitten.

Welke merken maken het beste Gourmetstel?

Princess

De kans is groot dat ook jij al een Princess product in huis hebt. Dit Nederlands bedrijf in huishoudelijke apparatuur is sinds de oprichting explosief gegroeid. Inmiddels is dit merk de grootste aanbieder ter wereld van huishoudelijke producten. Zij maken de producten stijlvol, kwalitatief en verrassend. Dit zie je ook terug in hun budgetgerichte gourmetstellen.

Solis

Solis oftewel “Solis of Switzerland” staat bekend als een luxe producent in huishoudelijke apparaten. Het bedrijf is in 1908 opgericht in Zurich door Dr. W. Schaufelberger. Het bedrijf is gespecialiseerd in producten die het comfort van het dagelijkse leven verbeterd. Zo produceert Solis keukenapparatuur, zoals blenders, vacumeermachines, koffiemachines en grillplaten. Innovatie en techniek staan bij Solis vooraan. Dit zie ook terug in de kwaliteit en functionaliteiten van hun producten.

Tefal

In 1954 vond Tefal de anti-aanbakpan uit en ontwikkelde vervolgens een compleet assortiment anti-aanbakpannen. Op deze manier werd het koken elke dag een stuk makkelijker. Door de jaren heen werd Tefal ’s werelds grootste fabrikant van anti-aanbakpannen. Zij werden wereldmarktleider van o.a. friteuses, strijkijzers, stoomgeneratoren, waterkokers en noem het maar op. Tefal biedt handige producten aan die dagelijkse bezigheden, zoals strijken en koken, versoepelen. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument. Zij spelen hierop in door met creatieve en innovatieve oplossingen te komen. De producten gaan met de tijd mee, zijn aantrekkelijk om in huis te hebben, makkelijk te gebruiken en passen bij jouw leven en huishouden.

Waar komt Gourmetten nou eigenlijk vandaan?

Over de origine van gourmetten zijn er onenigheden bij veel mensen. Gourmetten, oftewel indoor BBQ, is populair in veel Aziatische landen, waaronder Japan (Yakuniku) en Zuid Korea (Korean BBQ). Zo zou gourmetten meegenomen zijn richting Europa. Ook heeft gourmetten ook een samenhang met Zwitserland, namelijk het racletten is typisch Zwitsers. Twee chef-koks (Ton Boer en Huub Oudshoorn) hebben namelijk een raclette pan uit Zwitserland meegenomen en zo is de bal gaan rollen. Het gourmetstel werd eerst gebruikt om restjes vlees van de slagers te verkopen. Sindsdien zijn steeds meer slagers kleine vleeswaren gaan maken puur voor het gourmetstel. Hierdoor werd het apparaat alsmaar populairder bij de Nederlandse gemeenschap.

Tips bij het gebruik van een Gourmetstel

Hoe je een gourmetstel gebruikt spreekt voor zich. Een goede voorbereiding bij gourmetten, is bij opruimen half werk. Verder speelt voedselveiligheid een belangrijk rol als je meer dan een paar uur van plan bent om te gourmetten. De belangrijkste zorg na gourmetten is toch het verwijderen van de gourmetlucht. Hoe doe je dit precies? Door de tips hieronder op te volgen, maak je efficiënt gebruik van het gourmetstel en weet je hoe de gourmetlucht na afloop kan elimineren.

 1. Dek je tafel: dek altijd je tafel met een tafelkleed of tafellaken. De keuze is aan jou. Spetteren bij gourmetten is onvermijdelijk. Maak het jezelf makkelijk bij het afruimen door een tafelkleed te gebruiken;
 2. Gebruik geur absorberende stoffen: plaats schaaltjes met baking soda, gemalen koffiebonen of een kommetje azijn in de keuken. Deze ingrediënten kunnen de kooklucht absorberen;
 3. Gebruik een stoomreiniger: maak gebruik van een stoomreiniger om nare geuren uit bankstellen of kussens te verwijderen. Stoom elimineert namelijk nare geurdeeltjes uit verschillende stoffen;
 4. Gebruik kruiden en specerijen: kook kruiden, zoals kaneelstokjes, kruidnagel, rozemarijn of tijm, in water op het gourmetstel. De aroma’s van de kruiden kunnen de kooklucht neutraliseren;
 5. Kookgeur neutraliseren met kokend azijn: verwarm een pan met azijn op het gourmetstel. Laat de azijn zachtjes koken om achtergebleven geuren te neutraliseren. Azijn heeft de eigenschap om andere geuren te absorberen en te neutraliseren;
 6. Kook citrusvruchten na gourmetten: snijd een citroen, sinaasappel of grapefruit in dunne plakjes en kook deze in water op het gourmetstel. De natuurlijke citrusgeur zal onaangename geuren maskeren;
 7. Koop droog ijs in voor langere gourmetsessies: vlees, die urenlang buiten staan tijdens het gourmetten, kunnen zorgen voor mogelijke voedselvergiftiging. Daarom is het aangeraden om vlees en viswaren boven op het ijs of op droog ijs te leggen, zodat deze op een veilig temperatuur blijven;
 8. Maak gebruik van geurkaarsen: steek geurkaarsen aan met een aangename geur, zoals vanille, lavendel of citrus. Deze kunnen de kooklucht maskeren voor een langere duur;
 9. Zet een luchtreiniger aan na het gourmetten: om de kookgeuren na het gourmetten te verwijderen, kan je een luchtreiniger aanzetten, zodat de vieze luchtdeeltjes gereinigd worden door de luchtreiniger;
 10. Zorg voor een goede ventilatie en frisse lucht: open de ramen en deuren om de keuken te ventileren en frisse lucht binnen te laten. Een goede luchtcirculatie helpt bij het verdrijven van kooklucht.

Het is belangrijk om te onthouden dat preventie ook een rol speelt. Door tijdens het koken de afzuigkap of deuren naar andere kamers te sluiten, voorkom je dat de kooklucht zich verspreiden. Door een combinatie van deze tips te gebruiken, kan je effectief onaangename kookgeuren in je huis verminderen of elimineren.

Budgetgericht keuze van het beste Gourmetstel van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een multifunctioneel gourmetstel? Dan raden wij het Solis 5-in-1 Table Grill 791 aan. Je kan met dit apparaat grillen, wokken, pizza’s bakken, crêpes bakken en racletten. Dit gourmetstel is geschikt voor 8 personen. De temperatuur is regelbaar met de draaiknop. De platen warmen snel op door het hoog vermogen van 1.400 watt. Na gebruik maak je de platen en pannetjes gemakkelijk schoon, omdat ze een anti-aanbaklaag hebben. Hierdoor blijft er geen voedsel aan plakken. Je hebt 2 lagen om voedsel te bereiden. Op de bovenste plaat kan je voedsel grillen of bakken, terwijl je op de tweede laag raclette met een maximaal vermogen van 200 watt. Mocht jij de pannen tussentijds niet gebruiken? Dan kan je deze onder de warmteplaat plaatsen.

Heb jij na het gourmetten geen zin om alles met de hand schoon te maken? Kies dan voor het Tefal Inox & Design 3-in-1 RE45A8. De pannetjes en grillplaat zijn vaatwasmachine bestendig. Dit apparaat is geschikt voor 10 personen. Je krijgt 10 raclette pannetje ook meegeleverd. De grillplaat is snel opgewarmd door het vermogen van 1.350 watt. Wanneer het apparaat op temperatuur is, kleurt het indicatielampje kort op rood. Met dit gourmetstel kan je grillen, steengrillen en racletten.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een gourmetstel aanschaffen? Dan raden wij het Princess 162840 aan. Dit apparaat is geschikt voor 8 personen. Gril, bak en raclette op het gourmetstel. Je krijgt bij aankoop 8 houten spatels en 8 raclette pannetjes meegeleverd. Met de regelbare thermostaat kan jij gemakkelijk de gewenste temperatuur selecteren. De grillplaat kan omgekeerd worden. Deze heeft een vlakke en geribbelde zijde. De grillplaat is snel opgewarmd door het vermogen van 1.300 watt. Na het gebruik maak je de pannetjes en keerbare plaat gemakkelijk schoon door de anti-aanbaklaag.

Samenvatting beste Gourmetstellen van 2024

Een gourmetstel thuis hebben, kan erg handig zijn. In dit artikel hebben wij hoogwaardige producten uitgekozen. Deze gourmetstellen zijn geschikt voor 8 personen of meer. Gourmetten kan je op elk gewenst moment doen. Je kan gezellig tijdens speciale gelegenheden met je familie of vrienden aan tafel eten grillen. Tegenwoordig zijn de gourmetstellen multifunctioneel. Je kan naast gourmetten ook bakken, racletten en wokken. Bij alle producten in dit artikel krijg je bij aanschaf raclette pannetjes meegeleverd. De grillplaat en pannetjes hebben een anti-aanbaklaag, waardoor er niks blijf pakken. Je hebt ook geen olie of boter nodig, waardoor je op een gezonde manier kan genieten van een gezellig en feestelijk diner. Na het gebruik zijn deze onderdelen ook gemakkelijk schoon te maken. Het is belangrijk om goed de voorbereiding uit te voeren. Hierdoor heb je na afloop het halve werk afgerond. Na gourmetten kan je last krijgen van de gourmetlucht. Er zijn veel manieren om dit na afloop te elimineren, zoals goede ventilatie, het gebruik van absorberende stoffen, het gebruik van kruiden en specerijen, het gebruik van apparatuur (een stoomreiniger of een luchtreiniger) en noem het maar op. Hieronder sommen wij de top 5 beste gourmetstellen van 2024 op:

Zo heeft ieder gourmetstel z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. Wil jij op andere manieren jouw voedsel bereiden? Misschien past een slowcooker beter bij jou? In dit artikel hebben wij de beste gourmetstellen met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over het Gourmetstel

Hoe elimineer ik gourmetlucht na het koken?

Volg onze uitgeschreven tips. Ventileer vooral na het gourmetten. Kook verschillende plakje citroen op het gourmetstel na het gourmetten en veeg het gourmetstel af met een ontvetter. Ook kan je kiezen om azijn te koken na het dineren.

Welke functies heeft een Gourmetstel nog meer?

Mocht je een duurder gourmetstel aanschaffen, dan beschikt het apparaat meestal over de volgende functies: ingebouwde fondue, raclette, warmteregeling en de mogelijkheid om crêpe te maken.