Beste Gaming Muis van 2022

Gebruik een gaming muis voor de onmisbare functionaliteiten

Gebruik een gaming muis voor de onmisbare functionaliteiten

Een gaming muis is ontzettend belangrijk voor een gamer. Het is vooral belangrijk als je FPS-games speelt, waar snelheid en precisie een cruciale factor is. Dat betekent in meeste gevallen, winnen of verliezen. Verder heeft een gaming muis velen handige functionaliteiten, en is de muis speciaal ontworpen voor gamen. Je kan daarom nooit hetzelfde ervaring beleven met een normale muis. Verder is een slome muis ontzettend vervelend, ook onze dagelijkse leven. Een Gaming Muis is in sommige gevallen wel een prijzige investering, maar gelukkig krijg je er veel plezier voor terug.


Wil je weten wat de beste Gaming Muis is van 2022? Blijf dan vooral lezen of kies gelijk één van de beste gaming muis uit onze lijst. We hebben voor jou de beste gamingmuizen met elkaar beoordeeld en vergeleken. Zo hoef je alleen nog maar een keuze te maken, wel zo simpel.

Er komt redelijk veel bij kijken als je een gaming muis wilt aanschaffen. Per merkt zijn er wel tot 8 verschillende modellen. Welke moet je dan kiezen? In deze artikel leggen wij jou uit naar welke eigenschappe je op moet letten bij het aan schaffen van een gaming muis. Dit kan de DPI-snelheids zijn die een gaming muis beschikt. Verder kijk je naar de aantal knoppen die je wilt hebben op een gaming muis. Speel je veel FPS of MMO/MOBA spellen? Hoe zwaar moet een muis zijn en wil je deze gewichten ook kunnen aanpassen naar wens?

Wat is de beste Gaming Muis van 2022?

Uit onze testen is het gebleken dat Logitech G502 X de beste Gaming Muis is van 2022. Deze muis is zeer betrouwebaar en de knoppen van de muis hebben een zeer lange levensduur. De muis is daarom in goed verhouding met de prijs, bouwkwaliteit en functionaliteit.

€79,00
Op voorraad
Bol.com

Mocht je niet van Logitech houden, maar wel van een andere A merk? Kies dan voor de SteelSeries Rival 600. Deze muis staat nek aan nek met de Logitech G502 X. Beide muizen zijn sterk gebouwd en beschikken over ongeveer hetzelfde functionaliteiten. In dit geval beschikt deze muis over 2 muissensoren voor ultraprecisie.

De top 10 beste Gaming Muis van 2022

Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste gaming muis van jouw favoriete online webshops!

Beste Gaming Muis van 2022


Logitech G502 X

De Logitech G502 X is de beste gaming muis van tegenwoordig. Het muis is in goede vergelijking met prijs, kwaliteit en functionaliteit. Je kunt deze muis tot 26.500 DPI instellen. Met de 13 instelbare knoppen programmeer je in-game skills gemakkelijk naar wens.

Het muis beschikt over een mooi en ergonomisch ontwerp. Alle toetsen in de muis zijn optisch mechanische knoppen. Met de DPI shift knop kan je in secondes nauwkeurig je vijanden neerhalen met deze knop. Deze PDI-shift knop kan je op de voorkeur van jouw handgrip, omkeerbaar instellen naar wens. Wil je verder de knoppen en snelheid van de muis aanpassen dan moet je hiervoor de Logitech G Hub downloaden. De design van deze platform is mooi en ook nog eens gebruiksvriendelijk.

Met het verbeterde scrollwiel kan je supersnel en nauwkeurig kliksgewijs scrollen. Deze muis heeft helaas geen extra muis gewichten tot zijn beschikking. De muis is verkrijgbaar in zowel zwart als wit.

Merk:
Logitech
Gewicht muis:
89 gr
Diepte muis:
13,14 cm
Geschikt voor:
Middel tot grote handen.

Rechtshandig / DPI van 100 – 25.600 / Aantal knoppen: 13 / Programmeerbare knoppen: 13 / DPI shiftknop / USB-A aansluiting.

Pluspunten
 • – Hoogte DPI snelheid van 26.500, zo heb je voor ieder game een juiste muis snelheid;
 • – De DPI-shift knop is omkeerbaar en verwijderbaar;
 • – Met 13 instelbare knoppen reageer je sneller in een in-game gevecht;
 • – Onderkant van de muis is glad afgewerkt voor een minimale wrijving.
Minpunten
 • – Deze muis heeft geen extra muis gewichten.

SteelSeries Rival 600

De SteelSeries Rival 600 is gemaakt voor e-sporters. Grote voordeel van deze muis is dat hij over maar liefst twee sensoren beschikt voor ultraprecisie. De TrueMove3 optische sensor voor 1 op 1 tracking en de dieptesensor de laagste en meeste accuratie afstandsdetectie van gaming op meet.

Verder kan je de muis zo instellen hoe jij het wilt met de SteelSeries software. Deze muis is ook gelijk de enige in dit artikel waarbij je de gewicht naar wens kan aanpassen. Zo kan je het muis zo licht en zo zwaar maken als hoe jij het wilt. De muis ligt ergonomisch in je hand waardoor je uren door kan gamen.

Houd je van RGB? Want je kan deze muis met 4 verlichtingszones laten oplichten naar veschillende kleuren in de RGB sprectrum. Tenslotte heeft deze gaming een processor tot zijn beschikking die de latency van jouw muis snelheid verminderd.

Merk:
SteelSeries
Gewicht muis:
96 gr
Gewicht muisgewichten:
4~36 gr
Diepte muis:
13,1 cm
Geschikt voor:
Middel tot grote handen.

Rechtshandig en linkshandig / DPI van max 12000 / Aantal knoppen: 5 / Programmeerbare knoppen: 5 / Gewicht is aanpasbaar / FPS, MOBA knoppen / USB-A aansluiting.

Pluspunten
 • – Deze gaming muis heeft een TrueSense3 optische sensor voor pixelprecieze tracking en een dieptesensor om de lift-off distance precies te controleren;
 • – De muis heeft een 32-bit krachtige ARM-processor voor extra low-latency;
 • – Gewicht van de muis is gemakkelijk aanpasbaar met losse gewichten van 4gr per gewicht;
 • – Met 3 duimknoppen heb je in elke game de nodige skills, macro’s en andere functies onmiddellijk tot je beschikking;
 • – RGB verlichting.
Minpunten
 • – DPI-instelling is wat aan de lage kant;
 • – Zijpanelen kunnen eerder los raken bij intensief gebruik.

Logitech G502 HERO

De Logitech G502 HERO is tot toe nog steeds een van de meest verkocht gaming muis van het merk Logitech. Mocht je op een budget zijn dan in de Logitech G502 de beste keus.

Ook kan je met de HERO muis sensor op alle oppervlakte gamen. Alleen moet je deze wel even optimaal instellen in de Logitech Gaming software. Zo kan je in de software ook aanpasbare knoppen instellen RGB-kleuren naar eigen wens aanpassen. Je hebt in totaal 11 programmeerbare knoppen tot je beschikking. Zo kom je nooit een knop te kort bij meeste spellen.

Tenslotte kan je de DPI instelling van de muis helemaal naar max 25.000 instellen. Zo is er altijd wel een comfortabele snelheid voor iedereen. Voelt de muis te licht? Dan kan je altijd nog de muis met gewicht zwaarder maken. Zo creëer je de meeste comfortabele gewicht voor jezelf.

Merk:
Logitech
Gewicht muis:
121 gr
Gewicht muisgewichten:
5 x 3,6 gr
Diepte muis:
13,2 cm
Geschikt voor:
Middel tot grote handen.

Rechtshandig / DPI van 200 – 25.600 / Aantal knoppen: 11 / Programmeerbare knoppen: 11 / Gewicht is aanpasbaar / DPI shiftknop /FPS, MOBA, RPG knoppen / USB-A aansluiting / RGB verlichting.

Pluspunten
 • – Optimale trackingprecisie op elke ondergrond;
 • – Gewicht van de muis is aan te passen;
 • – 11 aanpasbare knoppen voor al je in game skills;
 • – RGB verlichting;
 • – Mooi ergonomisch design in beeld;
 • – ARM processor voor optimale muis latency;
 • – Kan max 5 gebruikersprofiel opslaan.
Minpunten
 • – Het en zware gaming muis zijn voor sommige mensen.

Razer Naga Trinity

De Razer Naga Trinity is een top allround gaming muis. Je krijgt bij deze gaming muis de opties om van verschillende zijpanelen te kiezen. Je speelt met deze muis FPS, MOBA en MMO spellen.

Met de Razer eigen ontworpen 5G-sensor kan de muis pixel precieze tracking van je muis weergeven. Dankzij de Razer mechanische switches in de muisknoppen weet je zeker dat de muis elke klik registreert. Verder heb je geen extra muis gewichten waarvan je gebruik kan maken. Mocht je van een redelijk zware muis houden dan de deze muis een goede match voor jou.

Om de muis helemaal naar wens in te stellen is de nieuwste Razer Synapse software vereist. Deze muis haal de beste van 3 andere Razer muis naar boven: de DeathAdder, Naga Hex en Razer Naga.

Daarom hoef je met de Razer Naga Trinity met 3 verwisselbare zijpanelen hoef je nooit meer van muis te wisselen. Je speelt van fps tot aan MMO en MOBA spellen.

Merk:
Razer
Gewicht muis:
120 gr
Diepte muis:
11,2 cm
Geschikt voor:
Middelgrote handen.

Rechtshandig en linkshandige versie beschikbaar / DPI van max 16000 / Aantal knoppen: 19 / Programmeerbare knoppen: 19 / FPS, MMO, MOBA knoppen / USB-A aansluiting.

Linkshandige versie momenteel alleen beschikbaar bij Razer

Pluspunten
 • – Beschikt maar liefst over 19 instelbare knoppen, afhankelijk van de zijpaneel die je kiest;
 • – RGB kleur naar elke kleur instelbaar;
 • – Pinkvinger ondersteuning;
 • – Beschikt over razer zelf ontworpen klik switches.
Minpunten
 • – DPI snelheid is wat langzamer invergelijking met andere gaming muis in onze lijst;
 • – Muis knoppen kan eerder slijtage vertonen bij intensief gebruik.

Razer Mamba Elite

De Razer Mamba Elite is een van de bekendste gaming muis geweest van het merk Razer. Het is ook door deze reden dat het muis tot de dag van vandaag nog verkocht wordt. Het zuivere ontwerp van de Mamba is met de consistente precisie van de nieuwe 5G sensor is door de jaren heen alleen maar verder verbeterd. Ook de zijgrepen zijn geoptimaliseerd voor gebruik voor in-game skills.

De Omron mechanische knoppen in de linker- en rechter muisknoppen geven een ‘heldere’ klik en gaan tot 50 miljoen kliks mee. Ook in stijl ga je erop vooruit, want de verlichtingszones zijn uitgebreid naar 20 volledig te programmeren zones.

Merk:
Razer
Gewicht muis:
96 gr
Diepte muis:
12,5 cm
Geschikt voor:
Middel grote handen.

Rechtshandig / DPI van max 16000 / Aantal knoppen: 9 / Programmeerbare knoppen: 9 / FPS, RPG knoppen / USB-A aansluiting.

Pluspunten
 • – De muis toetsen zijn mechanische Omron switches voor heldere kliks;
 • -Dankzij de 5G optische sensor van Razer weet je zeker dat deze muis precies trackt, zowel bij pixel voor pixel als bij snelle bewegingen;
 • – Heeft een ergonomisch design in beeld.
Minpunten
 • – De muis heeft geen muisgewichten.

De populairste merken van de beste Gaming Muis

Logitech

Logitech, misschien wel het bekendste merk als het om computer technologieën gaat. Ze zijn een Zwitsers bedrijf, dat in Amerika is gevestigd. Ze richten zich vooral op innovatie en kwaliteit. Logitech is opgericht in Zwitserland in 1981. Sindsdien hebben ze zich snel al uitgebreid naar Silicon Valley “de plek voor innovatie in techniek”. Logitech heeft mensen verbonden via innovatieve randapparatuur voor computers en vele primeurs in de branche.

Met producten, die in bijna elk land ter wereld worden verkocht, heeft Logitech zich ontwikkeld tot een bedrijf met meerdere merken. De merken die hier onder vallen, zijn Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones en Streamlabs.

Razer

Razer, wie heeft hun producten nou niet? Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft twee hoofdkantoren in Californië en Singapore. Ze zijn een toonaangevende lifestyle merk voor gamers. Het driekoppige slang-handelsmerk van Razer is één van de meest bekende logo’s in de wereldwijde gaming en e-sportsgemeenschap. Met een groot fanbase, die elke continent omvat.

De bekroonde hardware van Razer omvat hoogwaardige gaming-randapparatuur en Blade-gaming laptops. Het softwareplatform van Razer, met meer dan 100 miljoen gebruikers, omvat Razer Synapse (een internet of Things-platform), Razer Chroma (een gepatenteerd RGB-verlichtingstechnologie systeem) en Razer Cortex (een game-optimizer en launcher).

Steelseries

Sinds 2001 is SteelSeries een drijvende kracht achter esports en professionele gaming. Van het sponsoren van de eerste professionele spelers tot het creëren van producten speciaal voor professionele teams, tot het veranderen van uitzonderlijke gamers in wereldwijde supersterren, SteelSeries is gericht op het laten groeien van de industrie en het helpen van gamers overal.

Steelseries heeft een van de eerste mechanische gaming-toetsenbord gemaakt, de eerste hangende hoofdband voor gaming-headsets, de eerste World of Warcraft-muis en talloze andere innovaties. SteelSeries is toegewijd aan het bouwen van producten die professionele gaming verder brengen dan iemand ooit had durven dromen. Die innovaties maken gamen competitiever en leuker

Hoe kies je de juiste muis formaat?

Meet eerst je eigen hand
Eerst kijk je hoe groot jouw hand is. Je vergelijkt deze grootte en daarna de grootte van de muis die je wilt aanschaffen. Ook de vorm en de ergonomie van de draadloze muis spelen een belangrijke rol voor het kiezen van het juist formaat. Zodra je deze stappen hebt gedaan, kan je aan de hand van de grootte van je hand en de grootte van de muis bepalen of deze goed bij jouw hand past.

Hoe groot is een muis nou precies? Op het plaatje is dat vaak lastig af te lezen. Daarom hebben we voor jou de onderstaande vuistregel bedacht. Kies een muis, die qua oppervlakte, meer dan de helft van de afmetingen van jouw hand inneemt. De afmetingen van de muis vind je in de specificaties. Hoe dichter een muis in lengte en breedte bij 60% van de lengte en breedte van jouw handen komt, des te waarschijnlijker het is dat de muis bij jou lekkerder in de hand ligt.

Grootte van een muis
Een muis heeft normaal gesproken 3 groottes: klein, middel en groot.

Klein
Kleine muis is kleiner dan <11 cm in lengte en kleiner dan <6,5 cm in breedte.

Middel
Middelgroot muis is kleiner dan 11 / 12,5 cm in lengte en kleiner dan 6,5 / 7 cm in breedte.

Groot
Grote muis is groter of gelijk aan >12,5 in lengte en >7 cm in breedte.

Het maken van de juiste keuze

Soms kan een keuze maken reg lastig zijn. Dit kan komen door de velen eigenschappen die je door moet doorneme per type product. Het is meestal ook het geval dat je dan weer gaat twijfelen aan jouw keuzes. In deze stuk gaan wij jou verder helpen. Zodat het maken een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn, namelijk:

 • Links of rechtshandig: Echter zitten er ook gamers tussen die linkshandig zijn. Helaas worden er minder prioriteten gegeven aan gamers die linkshandig zijn. Moet je toch een linkshandige gaming muis hebben? Bekijk dat de handige lijstje na deze kopje.
 • Aantal knoppen: Het aantal knoppen op een gaming muis kan belangrijk zijn. Misschien wil je wel jouw skills of andere acties in-game op een knopje instellen zodat je deze kan quickcasten. Bekijk dus even hoeveel koppen jij handig vindt in-game en hoeveel je denkt te willen gaan gebruiken.
 • DPI-snelheid: De DPI-snelheid is erg belangrijk bij een gaming muis. Zo kan het zijn dat als jij minder snel is dan jouw vijand, dat winnen dan moelijker wordt voor jou. Zo kan je zomaar vast zitten op een bepaalde elo.
 • FPS of MMO/MOBA: Speel je vaak FPS spellen of MMO/MOBA spellen? Dat is een vraag die je zelf even goed beantwoorden. Speel je beide soorten spellen even veel? Schaf dan een muis aan die zowel goed is voor FPS en MMO/MOBA spellen. MMO/MOBA spellen heeft meer knoppen nodig voor het casten van verschillende skills. FPS heeft meestal een “sniper” knop. Dat is handig als je voor heel even sloom moet mikken.

Budgetgerichte keuze van de beste Gaming Muis 2022

Ben je op een budget en wil je toch een goede gaming muis hebben dan raden we de Logitech G502 HERO aan. Deze is in goed verhouding met prijs, functionaliteit en kwaliteit. Logitech staan al jaren bekend om hun mooie gaming muizen die ook nog eens ergonomisch is. Deze muis geeft je verder ook de optie aan om van verwijderbare gewichten gebruik te maken. Zo kan je jouw gaming muis lichter of zwaarder maken. Deze bedrade gaming muis is geen uitzondering.

Nu we toch over de Logitech G502 X gaming muis hebben. Deze is een goede gaming muis als je wat meer te besteden hebt. Deze muis is geliefd door velen gamers onder ons. Deze muis heeft velen handig functionaliteiten en heeft een goede bouwkwaliteit. Mocht je niet een fan zijn van het merk Logitech? Dan is het alternatief de SteelSeries Rival 600 of de Razer Mamba Elite.

Wil je een gaming muis hebben die die goed is voor FPS-shooter en dan ook nog eens knoppen heeft voor MMO/MOBA spellen? Zoek dan niet verder want dan raden we de Razer Naga Trinity aan. Deze muis komt met 3 extra zijpanelen. Hierdoor kan je effectief gebruik maken van al jouw skills.

Samenvatting beste Gaming Muis van 2022

Haalt je normale muis jouw gameprestaties naar beneden? Schaf dan zeker één van de bedrade gaming muis in dit artikel aan. Een gaming muis heeft functionaliteiten en technieken die normale muis niet beschikken. Dit betekent in meeste gevallen winnen of verliezen. Je wilt natuurlijk niet dat de techniek je in de steek laat in de heetste strijd. Vind je dat je minder vrij kan bewegen met een bedrade gaming muis? Schaf in dit geval dan een muis bungee(muishouder) aan, of overweeg om een draadloze gaming muis aan te schaffen.

Zo is er voor iedereen een passende gaming muis. Het maakt dus niet uit of je op een budget bent, en of je een trouwe fan bent van een bepaald merk. Wij hebben hieraan gedacht en zo hebben we de beste gaming muis van alle top merken met elkaar beoordeeld en vergeleken. Bekijk ook eens onze artikel over de beste gaming toetsenbord en game bureau, wellicht zit daar iets voor jou tussen. Wij wensen jou verder heel veel plezier met je nieuwe aankoop.