Beste Fohnborstel

Beste Föhnborstel van 2024

Soms heb je een föhnborstel nodig om bepaalde looks te kunnen stylen. Wat voorheen een tijdrovend en vervelend proces was. Waarbij je met een hand een borstel vasthield en in je andere hand de föhn. Met een föhnborstel is dit verleden tijd. Door deze 2-in-1 uitvinding, die de kracht van een föhn en een borstel combineert, kan jij verschillende stylen in je haren brengen. Of je nou op zoek bent naar glanzend, steil haar of volumineuze krullen? De föhnborstels hebben het proces vereenvoudigd en stylen toegankelijker gemaakt voor alle vrouwen van welke leeftijd dan ook.

Beste Föhnborstel

Een föhnborstel wordt geliefd door miljoenen vrouwen over de hele wereld. Maar welke föhnborstel past het beste bij mij? Bij de aankoop van zo’n veelzijdig apparaat komt veel vragen bij kijken. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste föhnborstels voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de föhnborstel, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Föhnborstel van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een föhnborstel? Dan wil jij weten: wat is de beste föhnborstel? Uit onze test is het gebleken dat de Dyson Airwrap de beste föhnborstel is van 2024. Door de Coanda luchtstroom kan jij gemakkelijk het haar drogen en in model brengen. Deze functionaliteit trekt en wikkelt het haar om het opzetstuk. Door weinig moeite te doen, kan jij verschillende looks creëren. De föhnborstel is erg krachtig met een vermogen van 1.300 watt. Kies uit 3 snelheden en 3 warmtestanden om het gewenste kapsel te verkrijgen. De 6 opzetstukken helpen jou natuurlijk ook hier mee. De föhnborstel beschikt over een intelligente warmteregelaar. Hierdoor voorkom je hittebeschadiging van het haar. Het apparaat heeft een lange snoerlengte van ongeveer 2,7 meter. Je hebt genoeg bewegingsvrijheid tijdens het drogen en het haar in model brengen.

De top 10 beste Föhnborstels van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste föhnborstels van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Föhnborstel kopen?

Soms heb je nou eenmaal een föhnborstel nodig om een bepaalde look te kunnen stylen. Verder blijven technieken en innovaties voortdurend evolueren. Zo mag je verwachten dat elke nieuwe generatie föhnborstel beter is dan de voorgaande generaties. Tegenwoordig gebruiken vrouwen over de hele wereld een föhnborstel om een bepaalde look te bereiken. Het is een onmisbaar hairstyling tool geworden bij veel vrouwen.

De föhnborstel is eigenlijk hele simpel. Het apparaat combineert een föhn met een ronde borstel, waardoor je uiteindelijk je haren kunt stylen met 1 hand, indien gewenst natuurlijk. In de afgelopen jaren hebben veel verschillende bedrijven een grote stappen gemaakt in de productie van föhnborstels en haarstyling elektronica. Denk maar aan Dyson, die alle vrouwen hebben veroverd met hun “Dyson Airwrap product”. De innovatie, functionaliteit, techniek en kwaliteit kan je niet ontkennen van dit bedrijf. Zo gebruiken veel haarsalons tegenwoordig dit apparaat om klanten het beste service aan te bieden. Andere bedrijven zijn genoodzaakt om te innoveren door Dyson. Zo bestaan er tegenwoordig föhnborstels van andere bedrijven, die over geavanceerde luchtstroomtechnologieën beschikken. Hierbij kan jij denken aan de ionische en keramische eigenschappen, die zorgen voor minder schade aan je haar, meer gladheid en meer glans.

Maar terug naar de vraag: waarom zou ik een föhnborstel kopen? Het apparaat is erg efficiënt. De föhnborstel kan het haar in model brengen en het haar drogen. Je bespaart veel tijd, omdat alles in één beweging gaat. Daarnaast kan jij verschillende looks creëren. Dankzij verschillende opzetstukken kan jij de föhnborstel inzetten voor het creëren van krullen, slagen en steil haar. Veel föhnborstels hebben tegenwoordig slimme technologie, zoals het kunnen roteren van de ronde borstels. De apparaten zijn gemakkelijk in gebruik. Ze geven het haar meer volume en een glanzend en glad resultaat.

Beste Föhnborstels van 2024Dyson Airwrap Complete Long Multistyler Blue Blush

Met de Dyson Airwrap Föhnborstel kan jij jouw haar mee krullen en stijlen. Lang haar en kort haar, deze borstel heeft genoeg kracht om het haar in style te brengen. Met een opzetstuk kan jij gemakkelijk krullen creëren. Door de Coanda luchtstroom trekt het apparaat jou haren aan en wikkelt deze om het opzetstuk heen. De föhnborstel wordt geleverd met 6 opzetstukken. Hierdoor heb jij genoeg variaties om haar modellen te creëren. Met de ronde borstel geef je het haar meer volume. Pluizig haar pak jij gemakkelijk aan met de zachte en stevige borstel. Met het haardroger opzetstuk droog jij jouw haar en maak je het ook eens glad.

De föhnborstel heeft een intelligente warmteregelaar. Hierdoor voorkom je beschadiging van het haar door de hitte. Klitten verwijder je ook gemakkelijk met de anti klit kam. Na het gebruik ruim je alle spullen op in de opbergdoos.

Merk:
Dyson.
Vermogen:
1.300 W.
Gewicht:
580 gr.

Dyson Airwrap Complete Long Multistyler Blue Blush - Föhnborstel

Ionentechnologie / Koudeluchtstand / 3 snelheden / 3 warmtestanden / 6 opzetstukken / Snoerlengte: 2,675 m.

Pluspunten

 • Beschikt over de turbojet motor gedesignd en gemaakt door Dyson zelf;
 • Met de föhnborstel creëer je gemakkelijk verschillende kapsels door de 6 opzetstukken;
 • Door de ionische technologie heb jij altijd een glad, glanzend en pluisvrij haar;
 • Een snoerlengte van ongeveer 2,7 meter. Hierdoor heb jij veel bewegingsvrijheid;
 • Door de Coanda luchtstroom wordt je haren getrokken en gewikkeld aan het opzetstuk;
 • Voorkom haarschade door de intelligente warmteregelaar.

Minpunten

 • De föhnborstel is erg prijzig.

BaByliss Beliss Big Hair 1000 AS960E

De BaByliss Beliss Big Hair 1000 AS960E is een krachtig apparaat met een vermogen van 1.000 watt. Allereerst krijg je twee ronde borstels. De één is roterend van 50 mm en de andere is niet roterend van 20 mm. Door de roterende werking krijg je een natuurlijke look. Met het straightening opzetstuk maak jij het haar glad en voorkom je pluis. Hierdoor krijgt jouw haar een glanzend en smooth resultaat. Met het blaasmond opzetstuk kan jij het haar drogen. Het apparaat beschikt over een ionische anti-frizz functie. Met elk opzetstuk in combinatie met deze functionaliteit krijg je altijd een pluisvrij resultaat.

Merk:
BaByliss.
Vermogen:

1.000 W.
Gewicht:
585 gr.

BaByliss Beliss Big Hair 1000 AS960E - Föhnborstel

Diameter: 50 mm / Ionentechnologie / Koudeluchtstand / 1 snelheid / 2 warmtestanden / 4 opzetstukken / 2 draairichtingen / Snoerlengte: 2,25 m.

Pluspunten

 • Meegeleverd met een opbergetui om het apparaat en de accessoires op te bergen;
 • Door de ionische anti-frizz functie heb jij altijd een glad, glanzend en pluisvrij haar;
 • Met de 4 opzetstukken kan jij verschillende stylen creëren;
 • Door de draaifunctie van het apparaat wikkelt het jouw haar en geeft het een krullende look;
 • Een snoerlengte van 2,25 meter. Hierdoor heb jij veel bewegingsvrijheid.

Minpunten

 • De föhnborstel heeft maar 1 snelheid.

Rowenta Brush Activ’ Ultimate Care CF9720

De Rowenta Brush Activ’ Ultimate Care CF9720 is een roterende heteluchtborstel. Dit apparaat zorgt voor een 2-in-1 styling. De föhnborstel geeft meer volume en glans in het haar. Door de omdraaifunctie kan jij krullen creëren in het haar. De föhnborstel beschikt over ionische technologie, waardoor het een pluisvrij resultaat zorgt. Met de Care Styling van 50 mm creëer je volume in het haar. Met de concentratorkop kan jij sneller het haar drogen. De lucht en warmte gaat gelijkmatig over je haar.

Merk:
Rowenta.
Vermogen:

700 W.
Gewicht:
709 gr.

Rowenta Brush Activ' Ultimate Care CF9720

Diameter: 50 mm / Ionentechnologie / Keramische coating / Koudeluchtstand / 3 snelheden / 3 warmtestanden / 2 opzetstukken / 2 draairichtingen / Snoerlengte: 2 m.

Pluspunten

 • Meegeleverd met een opbergetui om het apparaat en de accessoires op te bergen;
 • Door de ionische technologie heb jij altijd een glad, glanzend en pluisvrij haar;
 • Met de 4 opzetstukken kan jij verschillende stylen creëren;
 • Door de draaifunctie van het apparaat wikkelt het jouw haar en geeft het een krullende look;
 • Het haar wordt beschermd tegen beschadigingen door de hitte dankzij de keramische coating.

Minpunten

 • De föhnborstel kan zwaar aanvoelen.

BaByliss Big Hair Luxe AS970E

De BaByliss Big Hair Luxe AS970E is geschikt voor verschillende looks. De föhnborstel heeft een set van 4 opzetstukken. Met de stijlborstel kan jij het haar steil maken. Wil je wel een beetje volume hebben? Gebruik dan de 3D stylingsborstel. Deze borstel is een keramische styling/stijltang opzetstuk. Daarnaast krijg je 2 ronde borstels: een grote keramische borstel van 50 mm en een borstel van 38 mm. Beiden zijn geschikt om slagen of volume te creëren in het haar. De föhnborstel heeft een kleine motor, waardoor het handvat ook smal is. Hierdoor zit het apparaat fijn in de hand.

De ionische anti-frizz functie maakt het haar pluisvrij, glanzend en magnifiek glad. Na het gebruik kan je de föhnborstel in de beschermhoes zetten. De borstelharen blijven schoon en mooi recht als je deze meeneemt of opbergt.

Merk:
BaByliss.
Vermogen:

650 W.
Gewicht:
325 gr.

BaByliss Big Hair Luxe AS970E - Föhnborstel

Diameter: 50 mm / Ionentechnologie / Keramische coating / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 2 warmtestanden / 4 opzetstukken / 2 draairichtingen / Snoerlengte: 2,5 m.

Pluspunten

 • Met de 4 opzetstukken kan jij verschillende stylen creëren;
 • Meegeleverd met een opbergetui om het apparaat en de accessoires op te bergen;
 • Door de ionische anti-frizz functie heb jij altijd een glad, glanzend en pluisvrij haar;
 • Door de draaifunctie van het apparaat wikkelt het jouw haar en geeft het een krullende look;
 • Een snoerlengte van 2,5 meter. Hierdoor heb jij veel bewegingsvrijheid.

Minpunten

 • De föhnborstel is niet geschikt voor kort en dik haar.

BaByliss Air Style 1000 AS136E

De BaByliss Air Style 1000 AS136E beschikt over de anti-frizz functie. Hierdoor geeft deze functie het haar een glad, glanzend en pluisvrij resultaat. Gebruik de föhnborstel om het haar te drogen en in model te brengen. Je krijgt 4 opzetstukken meegeleverd, waaronder een ronde borstel voor het creëren voor slag en volume. Gebruik de blaasmond om het haar snel te drogen. Met de conisch opzetstuk kan jij mooie slagen maken in het haar. Als laatst kan je de stijlborstel gebruiken om het haar te steilen. De föhnborstel is erg krachtig met een vermogen van 1.000 watt.

Merk:
BaByliss.
Vermogen:

1.000 W.
Gewicht:
325 gr.

BaByliss Air Style 1000 Föhnborstel AS136E

Diameter: 50 mm / Ionentechnologie / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 2 warmtestanden / 4 opzetstukken / Snoerlengte: 2,5 m.

Pluspunten

 • Met de 4 opzetstukken kan jij verschillende stylen creëren;
 • Door de ionische anti-frizz functie heb jij altijd een glad, glanzend en pluisvrij haar;
 • Een snoerlengte van 2,5 meter. Hierdoor heb jij veel bewegingsvrijheid;
 • De föhnborstel is geschikt voor alle haarlengtes.

Minpunten

 • De ronde borstelkop van het apparaat roteert niet.

Welke merken maken de beste Föhnborstel?

BaByliss

Het merk “BaByliss” is al meer dan 50 jaar de specialist in beauty. Het is opgericht door een Franse kapper, die eerst begon met een elektrische krultang. De naam is geïnspireerd door zijn muze Brigitte Bardot en zo heeft zijn passie voor mooi haar veel andere kwalitatieve haarinnovaties gezorgd. BaByliss is in het heden het merk voor premium stylingstools en kan jij thuis de mooiste resultaten behalen met hun producten. BaByliss heeft met zekere zin goede stijltangen, krultangen en veel tevreden kopers.

Dyson

De koning en revolutionair in luchtreinigers, stofzuigers, steelstofzuigers, föhn voor krullen en föhnborstels. In de afgelopen jaren is Dyson van een stofzuigerbedrijf naar een wereldwijde technologiebedrijf getransformeerd, dankzij de ontwikkeling van innovatieve producten. Dyson staat al jaren bekend om de ontwikkeling van zakloze/steelstofzuigers met de cycloon technologie. Recentere innovaties zijn de luchtreinigers, die de lucht in de hele kamer reinigt, revolutionaire producten voor persoonlijke verzorging en krachtige snoerloze steelstofzuigers. Ze hebben als missie om alle producten zo simpel mogelijk te maken en problemen op te lossen die anderen lijken te negeren.

Rowenta

Rowenta is één van de Europese marktleiders op het gebied van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft een geschiedenis, die teruggaat tot 1884. Ze zijn één van de sterke spelers in de verzorging categorie. Het merk biedt de ideale combinatie tussen stilte, design en prestaties. De Stofzuigers zijn onmisbaar voor het onderhoud van je leefruimtes en ze worden steeds efficiënter. Rowenta’s productportfolio omvat een breed segment aan apparaten, waaronder stoomstrijkijzers, stofzuigers, luchtreinigers, ventilatoren, koffiezetapparaten en uiteraard krachtige föhnborstels.

Tips bij het gebruik van een Föhnborstel

Een föhnborstel gebruiken kan soms een beetje ongemakkelijk zijn door het formaat en design van het specifiek model. Daarom is er voor ieder model een specifiek leerproces. Hieronder hebben we een paar essentiële tips genoteerd hoe jij haar kunt beschermen tijden het stylen. Tenslotte hebben wij ook tips voor je genoteerd hoe jij alles uit de föhnborstel kan halen.

 1. Niet te heet stylen: probeer nooit te heet het haar te stylen. Hierdoor kan jij je haren beschadigen bij lange style sessies. Kies de juiste temperatuur bij het stijlen en kijk wat voor type haar jij hebt;
 2. Oefen, oefen en nog eens oefenen: haar stylen kan soms erg frustrerend zijn. Een hobby haarstylist word je niet zomaar. Blijf oefenen en bekijk tutorials. Neem de tijd bij het stijlen en blijf oefenen met het apparaat. Hoe meer je oefenen des te beter je erin wordt;
 3. Droog het haar eerst handmatig: zorg altijd eerst dat je haar droog genoeg is, voordat je deze gaat stylen. Dep en knijp zachtjes je haren droog met een handdoek om overtollig water te verwijderen;
 4. Maak gebruik van verschillende borstels: maak gebruik van verschillende borstels. Een roterende borstel helpt bijvoorbeeld om krullen en golven in je haar te creëren. Bekijk wat voor opzetstukken je meegeleverd krijgt. Elk opzetstuk geeft een ander resultaat;
 5. Gebruikt altijd hittebescherming: gebruik altijd een hittebeschermend product om je haar te beschermen tegen schade, voordat je begint met stylen;
 6. Maak de look af met koele lucht: gebruik de koude luchtfunctie om de gewenste stijl vast te zetten. De functie helpt om de look van je haar langer te behouden na het stylen;
 7. Verschillende stylingsrichting: soms kan je de verschillende styling richting uitproberen om de gewenste krul of golf in je haren te bereiken. Dit kan je doen, nadat je meer gevorderd bent geworden met de föhnborstel.

Door deze tips op te volgen, zorg je dat je altijd alles uit de föhnborstel kan behalen. Hoewel een föhnborstel gebruiken voor zich moet spreken, is er altijd een leerproces bij zulke apparaten. Ook is het belangrijk om het haar ten alle tijden goed te beschermen bij het stylen met hete lucht.

Budgetgericht keuze van de beste Föhnborstel van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Zoek jij naar een föhnborstel met geweldige functionaliteiten en eigenschappen? Dan raden wij de Dyson Airwrap Föhnborstel aan. Door de Coanda luchtstroom kan jij gemakkelijk het haar drogen en in model brengen. Deze functionaliteit trekt en wikkelt het haar om het opzetstuk. Door weinig moeite te doen, kan jij verschillende looks creëren. De föhnborstel is erg krachtig met een vermogen van 1.300 watt. Kies uit 3 snelheden en 3 warmtestanden om het gewenste kapsel te verkrijgen. De 6 opzetstukken helpen jou natuurlijk ook hier mee. De föhnborstel beschikt over een intelligente warmteregelaar. Hierdoor voorkom je hittebeschadiging van het haar. Het apparaat heeft een lange snoerlengte van ongeveer 2,7 meter. Je hebt genoeg bewegingsvrijheid tijdens het drogen en het haar in model brengen.

Wil jij een föhnborstel met een keramische coating? Dan raden wij de Rowenta Brush Activ’ Ultimate Care CF9720 aan. De ionische effect en keramische coating verminderen de statische ladingen in het haar. Kies uit 3 temperatuurstranden en 3 snelheden om het haar te drogen en in model te brengen. De krulborstel zorgt voor een complete verzorging en biedt de juiste combinatie aan van de temperatuur en luchtstroom. De föhnborstel glijdt makkelijk door het haar voor een glad eindresultaat. Creëer slagen in het haar met de rotatie functionaliteit van het apparaat. Je kan namelijk uit 2 draairichtingen kiezen.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een föhnborstel aanschaffen? Kies dan voor de BaByliss Air Style 1000 AS136E. Deze föhnborstel beschikt over 4 opzetstukken. Hierdoor kan jij verschillende stijlen creëren met jouw haar. Gebruik de ronde borstel om volume en slagen in het haar te creëren. Met de blaasmond kan jij in een korte tijd het natte haar drogen. Wil je steil haar? Gebruik dan de stijlborstel. Voor springerige slag door het haar kan je het conisch opzetstuk gebruiken. De föhnborstel heeft een krachtig vermogen van 1.000 watt. Met 2 temperatuur- en 2 blaasstanden kan jij het apparaat op de gewenste stand gebruiken. Met een snoerlengte van 2,5 meter heb jij genoeg bewegingsvrijheid om het haar te drogen en te stijlen.

Samenvatting beste Föhnborstels van 2024

Met één hand de föhn vasthouden en met de andere hand je haar in model kammen. Met de föhnborstel is het minder intensief om jouw haar in model te brengen. Het apparaat droogt terwijl jij het haar in model brengt. Dit doe je in één beweging tegelijkertijd. Met de verschillende kopstukken kan jij verschillende looks creëren. De meeste föhnborstels beschikken over ionische technologie. Het geeft jou een glanzend, glad en pluisvrij resultaat. De föhnborstel kunnen verschillende functionaliteiten hebben, zoals een koude luchtstand, aantal warmtestanden, aantal blaasstanden, een draaibare ronde kop en noem het maar op. Probeer bij de aanschaf rekening te houden waarvoor jij het apparaat wilt inzetten. Volg onze tips om professionele resultaten te behalen en het niet beschadigen van het haar. In de onderstaande lijst sommen wij de top 5 beste föhnborstels van 2024 op:

Zo heeft iedere föhnborstel z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste föhnborstels met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Mocht je jouw haar nog meer steil willen stylen? Neem dan een kijken naar de stijltang. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Föhnborstel

Wat is een Föhnborstel?

De betekenis van de föhnborstel zit in de naam. Het apparaat maakt gebruik van een normale föhn techniek en een borstel om het haar te drogen en te stylen.

Zijn Föhnborstels schadelijk voor je haar?

Ja en nee. Tegenwoordig heb je föhnborstels met ionische of keramische eigenschappen om de schade aan het haar te minimaliseren. Echter is het ook belangrijk om hittebescherming op het haar te smeren, voordat je begint met het stylen van je haar.

Hoe bereik ik mijn gewenste look met een Föhnborstel?

Elke föhnborstel heeft uiteindelijk dezelfde werking, namelijk het drogen en stylen van het haar. Maar elke föhnborstel heeft een eigen leerproces. Zoek video’s op indien mogelijk van mensen die dezelfde föhnborstel hebben als jij. Wees geduldig en leer de föhnborstel te gebruiken voor jouw haar.

Wat is een keramische coating?

De keramische coating heeft een klein laagje keramiek met daaronder platen van aluminium. Keramiek gaat zachtjes om met het haar. Deze coating zorgt voor een goede verspreiding van de warmte over de hele föhnborstel. Hierdoor blijft de borstel warm.