Beste Föhn van 2024

Wat is de beste haarföhn? Op zoek naar een betrouwbare haardroger? De haarföhn is een onmisbaar hulpmiddel bij iedere huidverzorgingsroutine. Van vrouwen tot mannen en kinderen. Iedereen gebruikt ze. Tegenwoordig heb je föhns met verschillende functionaliteiten en technieken. Hoewel het een simpel product is, is het soms moeilijk om een keuze te maken welke föhn het beste bij jou past. Tegenwoordig hebben de topkwaliteit föhns de volgende functionaliteiten: hoog wattage, verstelbare warmte- en snelheidsinstellingen, ionen technologie, keramische hitte technologie, ergonomisch ontwerp, cool shot functie, een lucht concentratie kopstuk, haar diffuser, stille werking en een hitte bescherming. Stijl haar, krullend haar, glanzend haar en noem het maar op. Zo is voor iedereen een passende föhn. Mocht jij in één beweging willen drogen en het stylen van het haar? Misschien past een föhnborstel beter bij jou!

Beste Föhn

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste föhn voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste föhns voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de föhn oftewel haardroger, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Föhn van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een föhn? Dan wil jij weten: wat is de beste haardroger? Uit onze test is het gebleken dat de Philips Prestige BHD628/00 de beste föhn is van 2024. De föhn beschikt over de SenselQ technologie. Deze technologie heeft een ingebouwde infrarood sensor. Het meet continu de temperatuur van je haren. Het apparaat past tot 4.000 keer de warmte van de luchtstroom aan. Jouw haren raken hierdoor nooit oververhit. De föhn beschikt over ionentechnologie en keramische warmte elementen. Het houdt je haren altijd op een natuurlijk vochtgehalte, waardoor je haar gezond en glanzend blijft. Bij aankoop krijg je 3 kopstukken meegeleverd. Deze kan je gebruiken voor het stijlen, sneller drogen en volume creëren in jouw haar.

De top 10 beste Föhns van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste föhns van jouw favoriete online webshops!

Welke type technologie zijn er aanwezig?

Er zijn twee type technologie aanwezig bij de haarföhn: keramische technologie en ionische technologie. De keramische technologie heeft twee voordelen voor je haar. De keramiek heeft bij aanrakingen van je haar een anti-pluis werking, denk hierbij aan een stijltang. Daarnaast zorgt het ervoor dat de warmte egaal wordt verspreid. Je haar krijgt dan overal evenveel warmte.

De ionische technologie is goed om statisch- en pluizig haar te voorkomen. Tijdens het föhnen van je haar worden negatieve ionen verspreid. Deze zorgen ervoor dat waterdruppels getransformeerd worden in microscopisch kleine watermoleculen, die door je haar worden opgenomen. Je haar wordt hierdoor glad, doordat je haarschubben sluiten.

Waarom zou ik een Föhn kopen?

Een goede haardroger, oftewel een föhn, is niet alleen handig voor jouw dagelijkse verzorgingsroutine. Het zorgt er ook voor dat je haar optimaal droogt zonder het te beschadigen. Niet alleen is het drogen van je haar zeer snel en efficiënt met een föhn. Het is verder ook een veelzijdige stylingstool. Dit is geliefd voor veel vrouwen. Je creëert niet alleen steil haar, maar ook kan je krullen creëren met een föhn. Door simpelweg een diffuser te gebruiken, kan je dit resultaat behalen.

Verder zijn er föhns die over een ionisch functionaliteit beschikken. Dit is vooral handig voor mensen met pluizig haar. Het helpt je om je lokken glad en in model te krijgen. Een föhn is niet alleen een tijdbesparend hulpmiddel, maar ook een geweldig gereedschap in de strijd tegen moeilijk te behandelen haar.

Kortom, een föhn is niet alleen een praktisch hulpmiddel voor het snel drogen van je haar. Het biedt ook een veelzijdigheid functionaliteit in styling. Verder helpt een föhn om je haar op zijn best uit te laten zien. Zo heb je minder last van kroezen en meer glans. Het is een waardevolle aanvulling op jouw haarverzorgingscollectie.

Beste Föhns van 2024


Philips Prestige BHD628/00

De Philips Prestige BHD628/00 beschikt over een SenselQ technologie. Hierdoor wordt jouw haar niet oververhit. In het apparaat is er een ingebouwde infraroodsensor. Deze sensor meet continu de temperatuur van jouw haren. Op basis hiervan past het apparaat tot 4.000 keer de warmte van de luchtstroom aan. Je krijgt 3 kopstukken meegeleverd, namelijk een mondstuk voor snelle föhn resultaten, een mondstuk voor het stylen en een diffuser mondstuk voor het creëren van mooie krullen.

De föhn zorgt ervoor dat het natuurlijke vochtgehalte van jouw haar behouden wordt. Zo blijft jouw haren glanzend en gezond. Het apparaat heeft 2 standen en 3 vooraf ingestelde modi: zacht, drogen en snel.

Merk:
Philips.
Gewicht:
695 gr.

Philips Prestige BHD628/00 Föhn

Vermogen: 1.800 W / Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 3 warmtestanden / 3 opzetstukken / SenselQ-technologie / Snoerlengte: 2 m.

Pluspunten

 • Meegeleverd met 3 kopstukken voor styling, volume creëren en sneller drogen;
 • Geen haarbeschadiging door de temperatuursensor. Deze sensor past automatisch de temperatuur aan;
 • Een temperatuur booster stand om tijdelijk de temperatuur van de föhn te verhogen.

Minpunten

 • De föhn is niet inklapbaar.

Philips Moisture Protect HP8280/00

De Philips Moisture Protect HP8280/00 beschikt over een ingebouwde sensor. Deze sensor meet de hoeveelheid vocht in je haar. Door de infraroodtechnologie past de föhn de temperatuur automatisch aan. Het apparaat beschikt over een ionische technologie. Hierdoor voorkom je pluizig en statisch haar en geef je glanzende lokken. Als je haar in model is, gebruik je de koude blaasstand. Hiermee zorg je ervoor dat jouw kapsel langer in model blijft.

Kies uit 3 snelheden en 3 warmtestanden voor de gewenste controle. Bij aankoop krijg je 2 opzetstukken meegeleverd. Het één is een diffuser en het ander is voor een sneller droogresultaat.

Merk:
Philips.
Gewicht:
930 gr.

Philips Moisture Protect HP8280/00 Föhn

Vermogen: 2.300 W / Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 3 snelheden / 3 warmtestanden / 2 opzetstukken / MoistureProtect-infraroodtechnologie / Max. snelheid: 120 km per uur / Snoerlengte: 2,5 m.

Pluspunten

 • Jouw haar is snel droog door het vermogen van 2.300 watt;
 • Twee kopstukken meegeleverd voor volume en je haar in model brengen;
 • Een lange snoerlengte van 2,5 meter, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt;
 • Geen haarbeschadiging door de temperatuursensor. Deze sensor past automatisch de temperatuur aan.

Minpunten

 • De föhn is aan de zware kant.

Remington D5706 Curl & Straight Confidence

De Remington D5706 Curl & Straight Confidence is een krachtige föhn met een vermogen van 2.200 watt. Met de krachtige luchtstroom van 90 km per uur kan jij jouw haren binnen no time opdrogen. De lucht en de hitte worden gelijkmatig verdeeld over het haar. Met de ionentechnologie heb je altijd glanzend en gezond haar. Bij het apparaat heb je de keuze uit 3 warmtestanden en 2 snelheden. Zo kan je de turbo functie gebruiken om snel jouw haren te drogen. Klaar met jouw haar in model zetten? Gebruik de coolshot modus om je lokken optimaal te fixeren.

De föhn is uitgerust met 3 opzetstukken. Met het extra brede mondstuk met smalle opening kan je een steile en gladde look krijgen. Gebruik de diffuser om meer volume te creëren in je haar. Met de rode föhnborstel van 45 mm kan je gebruiken om krullen of slagen in je haar te creëren.

Merk:
Remington.
Gewicht:
615 gr.

Remington D5706 Curl & Straight Confidence Föhn

Vermogen: 2.200 W / Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 3 warmtestanden / 3 opzetstukken / Ronde borstel van 45 mm / Max. snelheid: 90 km per uur / Snoerlengte: 1,8 m.

Pluspunten

 • Meegeleverd met een ronde borstel van 45 mm. Hiermee creëer je krullen en slagen in je haren tijdens het föhnen;
 • De föhn is licht in gewicht;
 • Meegeleverd met 3 kopstukken voor styling, volume creëren en sneller drogen;
 • Een temperatuur booster stand om tijdelijk de temperatuur van de föhn te verhogen.

Minpunten

 • De snoerlengte van 1,8 meter is aan de korte kant.

Remington AC8820 Keratin Protect

De Remington AC8820 Keratin Protect beschermt je haar tegen gevaarlijke hitte. De föhn levert een professioneel droogresultaat op. Het apparaat beschikt over een ring, die verrijkt is met amandelolie en keratine. Deze worden gelijkmatig over het haar verdeeld voor een glanzend, stijlvoller en gezonder look. De föhn beschikt over de ionentechnologie. Hierdoor is je haar pluisvrij. Het apparaat heeft een duurzame AC-motor. In combinatie met 3 warmtestanden en 2 snelheden kan jij de gewenste look creëren.

De föhn is erg krachtig met een vermogen van 2.200 watt. Je krijgt 3 kopstukken meegeleverd. Of je nou prachtige steile lokken wilt maken of natuurlijke krullen. Met dit apparaat kan jij verschillende looks creëren.

Merk:
Remington.
Gewicht:
726 gr.

Remington AC8820 Keratin Protect Dryer

Vermogen: 2.200 W / Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 3 warmtestanden / 3 opzetstukken / Verzorgende ring met amandelolie en keratine / Max. snelheid: 80 km per uur / Snoerlengte: 3 m.

Pluspunten

 • Beschikt over een AC-motor voor een langere levensduur;
 • Je haar wordt verzorgd en beschermd door de ring met amandelolie en keratine;
 • Een lange snoerlengte van 3 meter, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt;
 • Meegeleverd met 3 kopstukken voor styling, volume creëren en sneller drogen;
 • De snoerlengte is erg ruim, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt.

Minpunten

 • Geen temperatuur booster stand om tijdelijk de temperatuur van de föhn te verhogen.

BaByliss Shine Pro 6713DE

De BaByliss Shine Pro 6713DE heeft een vermogen van 2.200 watt. Met deze föhn blaas jij jouw haar snel droog. Het apparaat heeft een AC-motor. Bij aankoop van de föhn krijg je een blaasmond en diffuser meegeleverd. De blaasmond gebruik je om snel je haren te drogen en jouw haar in model te brengen. Met de diffuser creëer je volume in steil haar en droog je gemakkelijk krullend haar. De haardroger is erg krachtig. Het blaast lucht met een maximale snelheid van 110 km/u.

De haarföhn beschikt over de ionische technologie. Hierdoor heb jij geen last van pluizig of statisch haar. Het apparaat heeft 3 temperatuur standen en 2 blaasstanden. Om je haar langer in model te houden, gebruik je de koude blaasstand. De föhn heeft een lange snoerlengte van 2,8 meter. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid. Met de oververhittingsbeveiliging wordt de lucht niet te heet. Jouw haar raakt dan niet beschadigd. Mocht er wat mis zijn met het apparaat. Geen zorgen, want je krijgt een garantie van 5 jaar.

Merk:
BaByliss.
Gewicht:
519 gr.

BaByliss Shine Pro 6713DE Föhn

Vermogen: 2.200 W / Ionentechnologie / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 3 warmtestanden / 2 opzetstukken / Max. snelheid: 110 km per uur / Snoerlengte: 2,8 m.

Pluspunten

 • Beschikt over een AC-motor voor een langere levensduur;
 • Jouw haar is snel droog door het vermogen van 2.200 watt;
 • De föhn is licht in gewicht;
 • Twee kopstukken meegeleverd voor volume en je haar in model brengen;
 • Geen haarbeschadiging door de temperatuursensor. Deze sensor past automatisch de temperatuur aan;
 • Een lange snoerlengte van 2,8 meter, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt.

Minpunten

 • Op de hardste stand kan de föhn veel geluid maken.

Welke merken maken de beste Föhn?

BaByliss

Het merk “BaByliss” is al meer dan 50 jaar de specialist in beauty. Het is opgericht door een Franse kapper, die eerst begon met een elektrische krultang. De naam is geïnspireerd door zijn muze Brigitte Bardot en zo heeft zijn passie voor mooi haar vele andere kwalitatieve haarinnovaties gezorgd. BaByliss is in het heden, het merk voor premium stylingstools en kan jij thuis de mooiste resultaten behalen met hun producten. BaByliss heeft met zekere zin goede stijltangen, krultangen en veel tevreden kopers.

Philips

De koninklijke Philips staat wereldwijd bekend om hun medisch apparaten voor ziekenhuizen en elektronicaproducten voor particulieren klanten. De geschiedenis van Philips begon in 1891 toen Gerard Philips in Eindhoven gloeilampen begon te maken. Door de jaren heen heeft Philips, alles wat te maken heeft met elektronica, geïmplementeerd met hun innovatie en techniek. Tegenwoordig is Philips een ware marktleider in elektronicaproducten voor de reguliere consumenten. Dit zie je vooral terug in hun verzorgingsproducten.

Remington

Remington is opgericht in 1937 en verkoopt wereldwijd hun stijltangen. Naast stijltangen staat Remington ook bekend voor de krultangen, föhns en scheerapparaten voor mannen. Remington valt ook onder de populairste merken voor föhns en is met zekere zin ook een goede investering.

Tips bij het gebruik van een Föhn

Het gebruik van de föhn spreekt voor zich zelf. Toch kan het soms fout gaan, waardoor jij jouw haar kan beschadigen tijdens het drogen of stijlen van je haar. De volgende tips hieronder kunnen jou helpen om een aangenamer haar droog ervaring aan te bieden.

 • Droog je haar eerst handmatig: om minder schade aan je haar te brengen, is het aangeraden om jouw haar met een deppende manier te drogen met het handdoek. Om het droogproces te verkorten, knijp jij met de hand jouw haren om dit vervolgens te drogen.
 • Gebruik hitte beschermend spray: gebruik altijd een goede kwaliteit hittebescherming spray, voordat je begint met föhnen, zoals de Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Serum. Zo bescherm jij je haar optimaal van overtollige hitte.
 • Kies de juiste temperatuur en snelheid: gebruik de juiste temperatuur en snelheid. Voor fijn haar is het niet aangeraden om te warm te föhnen. Voor dikker haar kan je een iets hogere temperatuur gebruiken.
 • Houd de föhn op de juiste afstand: houd je föhn altijd op een redelijke afstand van ongeveer 20 cm om hitte schade te voorkomen.
 • Houd de föhn in beweging: houd de föhn constant in een draaiende beweging om schade te voorkomen.
 • Droog je haar in secties: verdeel je haar in secties en föhn elk gedeelte afzonderlijk. Dit zorgt voor een gelijkmatige styling en bespaart tijd.
 • Maak gebruik van een concentrator of diffuser: maak gebruik van een concentrator om je haar glad te maken. Gebruik een diffuser om je haar naar krullen te stylen.
 • Gebruik de cool shot functie: nadat jij je haar in het gewenste model hebt gebracht, bijvoorbeeld met een diffuser. Gebruik daarna de cool shot functie om de gewenste stijl vast te zetten met de koude lucht.
 • Laat je haar afkoelen, voordat je het uitborstelt: laat je haar even afkoelen, nadat je een sectie hebt geföhnd. Daarna kan je met je vingers of borstel die sectie aanraken. Op deze wijze voorkom je schade en haar uitval.
 • Finish de gestyled look met haarproducten: gebruik een beschermend serum of andere stylingsproducten om je haar te beschermen en je look af te maken.

Door de juiste technieken te gebruiken, zorg je ervoor dat jij je haar niet beschadigd tijdens het föhnen. Het zorgt verder ook voor minder haaruitval tijdens het föhnen en stylen. Je geniet meer van de perfecte resultaten. Vergeet niet dat de keuze van een juiste föhn en het gebruik van de juiste producten een belangrijke rol spelen in het behouden van de gezondheid, de sterkte en de glans van je haren.

Budgetgericht keuze van de beste Föhn van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij bang dat jij jouw haren snel oververhit raakt? Dan is het handig om een föhn aan te schaffen met sensoren. Op basis hiervan past het apparaat de temperatuur aan. Kies dan voor de Philips Prestige BHD628/00. Deze föhn beschikt namelijk over een SenselQ technologie. De ingebouwde infrarood sensor meet continu de temperatuur van jouw haren. Daarnaast past de föhn automatisch tot 4.000 keer de warmte van de luchtstroom. Het apparaat beschikt ook over ionen technologie en keramische verwarmingselementen voor een glanzend, niet statisch en gezonde haar. Je krijgt bij aankoop 2 blaasmonden en een diffuser meegeleverd.

Ben jij op zoek naar een krachtige föhn? Dan raden wij de Philips Moisture Protect HP8280/00 aan. Dit apparaat heeft een vermogen van 2.300 watt en een maximale snelheid van 120 km per uur. Ook deze haardroger beschikt over een infrarood technologie om je haar te beoordelen en de temperatuur aan te passen. Hierdoor blijf jij jouw natuurlijke vochtbalans behouden. De snoerlengte van 2,5 meter is vrij lang. Hierdoor heb jij genoeg bewegingsvrijheid. De haarföhn heeft 3 snelheden en 3 warmtestanden Bij aankoop krijg je een blaasmond en diffuser meegeleverd.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een haardroger aanschaffen? Dan raden wij de Remington D5706 Curl & Straight Confidence aan. Deze föhn is erg licht in gewicht, namelijk 615 gram. Daarnaast is dit apparaat erg krachtig, met een vermogen van 2.200 watt en een maximale snelheid van 90 km/u. Kies uit 3 warmtestanden en 2 snelheden om jouw haar in de gewenste look te brengen. Bij aankoop krijg je 2 blaasmonden, een diffuser en een ronde borstel van 45 mm meegeleverd. Op gebied van prijs en kwaliteit scoort deze föhn erg hoog. Voor een lage prijs krijg je een krachtig apparaat.

Samenvatting beste Föhns van 2024

In iedere huishouden hebben wij allemaal een föhn thuis. Na verloop van tijd gaat het stuk en ben je op zoek naar een nieuwe haardroger. Een haarföhn doet meer dan alleen jouw haren drogen. Tegenwoordig hebben deze apparaten verschillende functionaliteiten en eigenschappen, waardoor jij jouw haar gezond houdt en een mooie resultaat geeft. De föhn is ook een dagelijkse verzorgingsroutine geworden, vooral bij vrouwen. Het is een veelzijdige stylingstool. Door de juiste technieken en kopstukken kan jij meer uit je haar krijgen. Creëer zo verschillende looks waar jij altijd van gedroomd hebt. Iedereen heeft een andere haar soort. De één dikker haar, terwijl de ander dunne haar heeft. Bij elke type haar past een specifieke föhn beter bij. Houd dat goed in je achterhoofd. Anders beschadig jij zo jouw haar. In dit artikel sommen wij de top 5 beste haarföhns van 2024 op:

Zo heeft iedere föhn z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste haarföhns met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Ben jij op zoek naar een föhn voor jouw krullen? Neem een kijkje naar ons artikel over de föhn voor krullen. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Föhn

Hoe kan ik mijn haar föhnen zonder het te beschadigen?

Door ons geschreven tips op te volgen. Het is van gelang om de juiste temperatuur te gebruiken tijdens het föhnen. Ieder haar soort is anders. De één heeft dikke haar, terwijl de ander dunne haar heeft. Ook is het belangrijk om de föhn in constante beweging te houden.

Kan ik een Föhn gebruiken als ik beschadigd haar heb?

Ja, dat kan. Het is aangeraden om een lage temperatuur te gebruiken. Verder moet je voor het föhnen ook je haar insmeren met hittebescherming spray.