Beste Föhn voor krullen
Techform.nl

Beste Föhn voor krullen van 2024

Een goede föhn hebben, heeft veel impact op je mooie bos krullen. Een goede föhn zorgt voor het creëren van meer volume. Het zorgt ervoor dat je haar mooi in model blijft en geeft je haar een mooie glans. Zo zijn er verschillende soorten föhns aanwezig om je krullen goed te verzorgen. Een föhn met diffuser kan jou zeker ook hiermee helpen.

Beste Föhn voor krullen

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste föhn voor krullen voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste föhns voor krullen voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van de föhn voor krullen. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de föhn voor krullen, zodat jij kan focussen op andere zaken. Ben je meer op zoek naar een gewone haarföhn? Neem een kijkje naar ons artikel over de föhn. Misschien vind jij daar jouw product wel!

Wat is de beste Föhn voor krullen van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een föhn voor krullen? Dan wil jij weten: wat is de beste föhn voor krullen? Uit onze test is gebleken dat de BaByliss 6000E Le Pro Digital de beste föhn voor krullen is van 2024. Deze föhn heeft een digitale motor, die een constante veilige temperatuur kan garanderen van 70°C. Deze temperatuur is ideaal voor je haar, waardoor het niet wordt beschadigd. Daarnaast zorgt deze BaByliss föhn voor langdurig glanzend en zacht haar. De föhn heeft een krachtige luchtstroom, waardoor het haar snel opdroogt. Zo heeft deze föhn meerdere goede eigenschappen, zoals het lichte gewicht, zeer hoge comfort, ionische technologie, zeer vriendelijke gebruik en meegeleverd met 3 opzetstukken.

De top 10 beste Föhns voor krullen van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 föhns voor krullen van jouw favoriete online webshops!

Wat doet een Föhn voor krullen?

Een föhn voor je krullen? Bij het aanschaffen van een nieuwe föhn wordt er een föhn met diffuser aangeraden. Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn. Het opzetstuk beschermt je haar tegen de hitte van de föhn. De lucht wordt gelijkmatig verdeeld door je haar, zodat je krullen mooi en compact in model blijft. Zonder een diffuser kan de warme lucht van de föhn je krullen uit elkaar blazen of zelfs je krullen laten verdwijnen.

Een diffuser wordt aan de uiteinde van de föhn vastgemaakt. De diffuser heeft pinnen, die zorgen dat je haar op zijn plek blijft tijdens het föhnen. De breedte en grootte van de diffuser zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt, zodat je haar een natuurlijke vorm opgedragen krijgt.

Ieder haartype is anders, dus voor ieder persoon is een andere type föhn beter passend. In dit artikel hebben wij de beste föhns voor krullen voor jou onderzocht!

Welke type technologie zijn er aanwezig?

Er zijn twee type technologie aanwezig bij de haarföhn: ionische technologie en keramische technologie. De ionische technologie is goed om statisch- en pluizig haar te voorkomen. Tijdens het föhnen van je haar worden negatieve ionen verspreid. Deze zorgen ervoor dat waterdruppels getransformeerd worden in microscopisch kleine watermoleculen, die door je haar worden opgenomen. Je haar wordt hierdoor glad, doordat je haarschubben sluiten.

De keramische technologie heeft twee voordelen voor je haar. De keramiek heeft bij aanrakingen van je haar een anti-pluis werking, denk hierbij aan een stijltang. Daarnaast zorgt het ervoor dat de warmte egaal wordt verspreid. Je haar krijgt dan overal evenveel warmte.

Welke factoren zijn belangrijk voor de Föhn voor krullen?

Er zijn een aantal factoren van belang tijdens het aanschaffen van een föhn voor krullen. Ten eerste biedt een föhn met diffuser een betere ervaring voor je krullen. Tijdens het drogen zorgen deze föhns dat je haren niet beschadigd worden. Daarnaast geeft het een mooie glans en extra volume.

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de aantal warmtestanden en snelheden. Zo kan je flexibel een stand uitkiezen wat perfect is voor jou en je haren. De föhns van tegenwoordig bevatten technologieën om voor te zorgen voor een glanzend, pluisvrij en gezond uitziend haar.

Als laatst is het belangrijk te kijken naar het wattage van de föhn. De type haar speelt hierbij ook een rol. Mocht je dun haar hebben, dan is meestal een föhn met een laag wattage, die lage temperatuur heeft en niet zo hard blaast al prima. Mocht je dik haar hebben, dan raden wij een föhn aan met een hoog wattage, die hoge temperatuur afgeeft en ook eens hard blaast. Natuurlijk vraag jij je nu af, wat is voor mij een geschikte aantal wattage föhn? In de onderstaande opsomming zijn deze richtlijnen af te lezen:

 • Pluizig en droog haar : Kies een föhn met ionische technologie;
 • Chemisch behandeld en beschadigd haar: Kies een föhn met keramische technologie;
 • Dun haar: Een föhn van 1200 – 1500 W is al voldoende;
 • Haar met normaal dikte: Een föhn van 1300 – 1800 W is al voldoende;
 • Dik haar: Een föhn van 1600 – 2200 W wordt aangeraden.

Beste Föhns voor krullen van 2024


Remington Silk Dryer AC9096

De Remington Silk Dryer haarföhn is een professionele en krachtige haardroger. Deze föhn staat definitief voor een uitstekend en snel droogresultaat. De föhn geeft een excellente resultaat door de ionische conditionering, Silk Ceramic rooster, 2.400 watt AC-motor en een blaaskracht van 140 km per uur. Met een turboboostfunctie verhoogt de blaaskracht met nog eens 10%. Hierdoor wordt je haar sneller droog van.

Bij aankoop van dit product krijg je 3 opzetstukken meegeleverd. Deze föhn geeft met zekere zin meer volume in je krullend haar door de diffuser. Met een lange snoer van 3 meter bereik kan je gemakkelijk bij het stopcontact.

Merk:
Remington.
Wattage:
2.400 W
Blaassnelheid:
Max. 140 km/u.
Gewicht product:
1,308 kg.

Remington Silk Dryer AC9096

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 2 snelheden / 3 warmtestanden / Turbofunctie / 3 opzetstukken.

Pluspunten

 • Krachtige AC-motor van 2.400 Watt;
 • Lange snoerlengte van 3 meter. Heeft een hoog bereik;
 • Bevat ionen technologie voor minder pluis, statisch haar en mooie glans;
 • Krachtige luchtstroom voor snelle droogresultaat;
 • Bevat turbofunctie;
 • Bevat een keramische functie, waardoor deze je haar beschermd tegen beschadigingen;
 • 5 jaar garantie;
 • Bevat bij aankoop 3 opzetstukken.

Minpunten

 • De föhn heeft geen beveiliging voor oververhitting.

Philips Moisture Protect HP8280/00

De Philips Moisture Protect föhn zorgt ervoor dat je haar wordt beschermd en geeft een gezonde glans. De föhn bevat een Moisture Protect-sensor, die infraroodtechnologie gebruikt om je haar te beoordelen. Daarnaast past deze sensor de temperatuur aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden.

De föhn kent veel goede kenmerken, zoals de ThermoProtect-temperatuurinstelling, 6 warmtestanden, Coolshot-functie en ionenconditioner. Door de vele functie in deze föhn is het zeker één van de beste föhns voor krullen.

Merk:
Philips.
Wattage:
2.100 – 2.300 W.
Blaassnelheid:
Max. 120 km/u.
Gewicht product:
1,095 kg.

Philips Moisture Protect HP8280/00

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 6 snelheden en warmtestanden / MoistureProtect-infraroodtechnologie / ThermoProtect-temperatuurinstelling / 2 opzetstukken.

Pluspunten

 • Bevat MoistureProtect-technologie met infraroodtechnologie, die de temperatuur aanpast om de natuurlijke vochtbalans te behouden;
 • Door de ThermoProtect-temperatuurinstelling wordt je haar beschermd tegen oververhitting;
 • De ionenconditioner zorgt voor pluisvrij en glanzend haar;
 • De föhn bevat 6 snelheden en warmtestanden voor perfecte controle;
 • Bevat een CoolShot-knop, als koudeluchtstand;
 • Bij aankoop krijg je 2 opzetstukken geleverd.

Minpunten

 • De föhn bevat een DC-motor. Deze gaat minder lang mee in verhouding met de AC-motor.

BaByliss 6000E Le Pro Digital

De BaByliss 6000E Le Pro Digital Föhn heeft een digitale motor, die een constante veilige temperatuur kan garanderen van 70°C. Deze temperatuur is ideaal voor je haar, waardoor het niet wordt beschadigd. Daarnaast zorgt deze BaByliss föhn voor langdurig glanzend en zacht haar.

De föhn heeft een krachtige luchtstroom, waardoor het haar snel opdroogt. Zo heeft de föhn meerdere kenmerken, zoals het lichte gewicht, zeer hoge comfort, ionische technologie, zeer vriendelijke gebruik en meegeleverd met 3 opzetstukken.

Merk:
BaByliss.
Wattage:
2.200 W.
Blaassnelheid:
Max. 208 km/u.
Gewicht product:
0,443 kg.

BaByliss 6000E Le Pro Digital

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Cool-Shot functie / 8 snelheden en warmtestanden / Turbo functie / 3 opzetstukken.

Pluspunten

 • Bevat een digitale motor, die krachtig kan blazen: 208 km/u;
 • Bevat negatieve ionen, die statisch haar en pluizen tegen gaat;
 • Lange snoer voor meer bereik;
 • Hoge comfort door gewicht en vormgeving van de haarföhn;
 • Voorzien van een turbo functie en een cool shot functie;
 • 8 verschillende snelheden/temperatuur instellingen;
 • Tot wel 7 jaar garantie;
 • Bij aankoop krijg je 3 opzetstukken geleverd.

Minpunten

 • De föhn kan vrij luid zijn.

Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 Professional

De Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 Föhn beschikt over unieke combinatie van professionele prestaties en intelligente sensor technologie, die gewone föhns niet beschikken. Deze föhn heeft ingebouwde sensoren, die de temperatuur ongeveer 600 keer per minuut meten en aanpassen tot een optimale niveau. Daarnaast zorgt deze Braun föhn voor gelijkmatige verdeling van krachtige luchtstroom, zodat de haardroger niet oververhit raakt en je haar kan beschadigen. Deze levert als resultaat een langhoudend stijl met een gezonde glans.

Een aantal kenmerken wat deze föhn heeft, zijn o.a. een AC-motor, Cold Shot functie, professionele opzetstukken en ionische technologie. Zo zorg je goed voor je haren en staat deze Satin Hair 7 SensoDryer ook in de toplijst van ons.

Merk:
Braun.
Wattage:
2.000 W.
Blaassnelheid:
Max. 130 km/u.
Gewicht product:
1,208 kg.

Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 Professional

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Cool-Shot functie / 2 snelheden en warmtestanden / Thermo Sensor / 2 opzetstukken.

Pluspunten

 • Bevat een optimale temperatuurcontrole voor professionele stylingsresultaten;
 • Heeft een krachtige AC-motor, die 5x langer mee kan gaan dan de conventionele motors;
 • Bevat een Cold Shot functie;
 • Heeft ingebouwde sensoren, die automatische aanpassen tot een optimaal niveau;
 • Heeft een IONTEC-technologie, voor een gezond en glanzend resultaat;
 • Bij aankoop krijg je 2 opzetstukken geleverd.

Minpunten

 • De opzetstukken kunnen lastig erop gaan.

Dyson Supersonic

De Dyson Supersonic is een föhn, die door de speciaal ontworpen techniek het haar niet beschadigd. Hierdoor blijft het haar glanzend en gezond. Door de 5 verschillende soorten magnetische opzetstukken is het haar makkelijk in model te brengen en te stylen. Dyson heeft de standaarden op hun kop gezet en de motor in de handgreep geplaatst. De digitale V9-motor maakt tot 110.000 tpm en verplaatst 13 liter lucht per seconde naar de versterker, waardoor dit apparaat stiller, sneller en lichter is dan andere motoren.

Door de intelligente warmteregelaar wordt de temperatuur meer dan 40 keer per seconde gemeten, waardoor hoge temperaturen voorkomen worden en het haar niet beschadigd kan raken. De opzetstukken zijn eenvoudig bevestigen en draaien tijdens het stylen. Dankzij de Heat Shield technologie blijft de buitenkant van de opzetstukken koel.

Merk:
Dyson.
Wattage:
1.600 W.
Blaassnelheid:
Max. 75 km/u.
Gewicht product:
0,63 kg.

Dyson Supersonic - Föhn voor krullen

Ionentechnologie / Keramische warmte-elementen / Koudeluchtstand / 3 snelheden en 4 warmtestanden / 5 magnetische opzetstukken.

Pluspunten

 • Door de heat shield technologie blijft de buitenkant van de opzetstukken koud, zodat je ze tussendoor veilig verwisselt;
 • Met de intelligente warmteregelaar meet de föhn de luchttemperatuur 40 keer per seconde, om beschadiging door hoge temperaturen te voorkomen;
 • Dankzij het speciale opzetstuk voor glad haar maak je pluizig haar glad en creëer je een glanzend resultaat.

Minpunten

 • Prijs kan aan de hoge kant zijn, maar het is zeker een uniek product en een goede investering.

Welke merken maken de beste Föhn voor krullen?

BaByliss

Het merk “BaByliss” is al meer dan 50 jaar de specialist in beauty. Het is opgericht door een Franse kapper, die eerst begon met een elektrische krultang. BaByliss ontwikkelde als eerst een föhn met een AC-motor. Deze zijn duurzamer dan de DC-motor. In 2015 kwamen zij ook met digitale motor voor de föhn. BaByliss heeft met zekere zin goede föhns en veel tevreden kopers.

Philips

Phillips is opgericht in 1891 in Eindhoven. Philips is een Nederlands merk en is ook erg bekend. Ze produceren veel elektronicaproducten, waaronder ook föhns. Zij begonnen als producent van gloeilampen, waarnaar ze steeds verder uitgebreid zijn naar gebruiksartikelen en medische apparaten. De föhns van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk!

Remington

Remington is opgericht in 1937 en verkoopt wereldwijd hun föhns. Naast Föhns staat Remington ook bekend voor de krultangen, stijltangen en scheerapparaten voor mannen. Remington valt ook onder de populairste merken voor föhns voor krullen en is met zekere zin ook een goede investering.

Hoe kan je het beste je krullend haar Föhnen?

Je kan van nature al krullend haar hebben. Hoe zorg je ervoor dat je haren het beste föhnt voor krullen?

 1. Na het wassen van je haar moet je zorgen dat je haren goed doorkammen. Je wilt alle klitten uit je haar verwijderen. Als je pluis wilt voorkomen, laat je haar niet te droog worden.
 2. Maak gebruik van een föhn met een diffuser.
 3. Laat een gedeelte van je haren in de diffuser zakken. Zorg ervoor dat je de föhn en diffuser stilhoudt. Bij beweging maakt de krul er niet mooier op. Dit kan uiteindelijk meer pluis opleveren.
 4. Na het drogen van je haren met een diffuser kan je haren versteviging geven door het spuiten van haarlak.
 5. Zorg dat je haren goed opdroogt. Er is een kans dat je krullen weer sneller gaan uitzakken.

Wat is een diffuser haardroger precies?

Een diffuser haardroger is een accessoire dat je op de uitlaat van een haardroger kan bevestigen om het haar op een specifieke manier te drogen en te stylen. De diffuser is gemaakt van een zachte, rubberen of kunststofkap met een aantal kleine gaatjes erin. De kap is bedoeld om het haar op z’n plek te houden en de luchtstroom van de haardroger gelijkmatig in een groter oppervlak te verspreiden, in plaats van het haar rechtstreeks te drogen. Zo creëer je meer volume en kan jouw haren in een natuurlijke vorm opgedroogd worden.

De diffuser haardroger kan worden gebruikt om het haar te drogen en te stylen zonder het te beschadigen of te verzwaren. Het is vooral handig voor mensen met krullend of golvend haar. Het kan helpen om de natuurlijke krullen of golven te behouden en te versterken. Sommige diffusers hebben ook een warmte-isolatie functie om te voorkomen dat het haar te veel warmte krijgt.

Hoe kies je de beste Föhn voor krullen?

Bij het maken van de juiste keuze is het van belang wat het doeleinde is. Mocht je een föhn zoeken voor krullen, dan zijn de bovenstaande 5 beschreven producten zeker een aanrader. Ieder product heeft zijn eigen voor- en nadelen. De uitgekozen producten bevatten allemaal een diffuser voor je krullend haar. Mocht je een andere type haar hebben, dan zijn de bovenstaande föhns ook een goede optie. Bij het maken van de juiste keuze moet je ook goed in je achterhoofd hebben, wat voor functie je erop wilt hebben. Deze factoren zijn van belang:

 • Aantal wattage: dit hangt af van je type haar. Bij dik haar is een hoger wattage aangeraden. Bij dun haar is een lager wattage aangeraden;
 • Blaassnelheid van de föhn: wil je een föhn met een hoge of lage blaassnelheid. Probeer te achterhalen wat het beste bij jou past;
 • Aantal opzetstukken: biedt meer variatie voor je haar door het kunnen verwisselen van opzetstukken;
 • Aantal snelheid- en temperatuur instellingen: flexibel kunnen instellen van jou gewenste comfort.

Zo zijn er meerdere factoren, die een rol kunnen spelen bij het maken van je keuze. Voor een duurdere product krijg je meer technologische snufjes op de föhn en verwacht je ook zeker een uniek product.

Budgetgerichte keuze van de Föhn voor krullen van 2024

Mocht je moeite hebben met een keuze maken? Dan proberen wij in dit stuk jou verder mee te helpen. Mocht je een haarföhn willen met veel temperatuur- en snelheid instellingen? Dan raden wij de BaByliss 6000E Le Pro Digital Föhn aan. Deze föhn heeft veel instellingen, waardoor heel flexibel jou gewenste stand uitgekozen kan worden. Daarnaast is het ook meegeleverd met 3 opzetstukken. Dit betekent dat het geschikt is voor ieder soort haartype!

Ben jij op zoek naar een speciale haarföhn met magnetische opzetstukken? Kies dan voor de Dyson Supersonic. Dit apparaat droogt zowel krullend als steile haar. Als resultaat is jouw haar pluisvrij door een blaasmond te gebruiken met een ingebouwde kam of een opzetstuk voor glad haar. De motor is verwerkt in het handvat, waardoor het apparaat fijn in de hand zit. Kies uit 3 blaasstanden en 4 temperatuurstanden. Na gebruik kan je de coolshot functie gebruiken om het haar in model te houden. Je krijgt 5 opzetstukken meegeleverd, die magnetisch op de föhn bevestigd kunnen worden. De warmteregelaar is intelligent. Deze meet 40 keer per seconde de luchttemperatuur en stelt deze ook bij. Hierdoor raakt jouw haar niet beschadigd door een te hoge temperatuur.

Let je vooral op je budget? Dan is de Remington Silk Dryer haarföhn een goede keuze voor jou. Qua prijs- en kwaliteitsverhouding scoort deze haarföhn zeker hoog met vele positieve klanten. Natuurlijk zijn de andere 3 haarföhns ook goed. Wij raden altijd onze klanten aan om toch een iets duurder product aan te schaffen, wegens een hoogwaardig kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast heeft het product ook meer intelligenter technologieën en snufjes, voor meer plezier en comfort tijdens het gebruik.

Samenvatting beste Föhns voor krullen van 2024

Een professionele föhn biedt vele voordelen op ten opzichte van de goedkope producten. Tijdens het drogen van je haren bieden deze föhns een goede kwaliteit. De föhns drogen je haar zonder het te beschadigen. Een goede föhn zorgt ervoor dat je haar snel droog wordt en geeft een mooie glans en extra volume. Hieronder zijn de beste föhns voor krullen van 2024 opgesomd:

Iedere haarföhn heeft zijn plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken, te kijken naar wat voor type haar je hebt. Je haartype zegt ook veel voor de bijpassende föhn. In dit artikel hebben wij verschillende producten beschreven en overzichtelijk gemaakt. Maak je set meteen compleet met een bijpassende stijltang. Mocht je geïnteresseerd zijn? Neem dan gerust een kijk bij ons artikel over de stijltang. Je kan natuurlijk ook de stijltang combineren met een krultang. Mocht jij in één beweging willen drogen en het stylen van het haar? Misschien past een föhnborstel beter bij jou. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Föhn voor krullen

Wat is een Föhn voor krullen?

Een föhn voor krullen is eigenlijk een normale föhn met extra opzetstukken, die je helpen om je haren te stijlen naar de gewenste krullen. De opzetstukken bestaan uit: een diffuser en lucht concentrator. De aantal opzetstukken kan per merk en model verschillen, maar deze opzetstukken helpen je om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe minimaliseer ik haarbeschadiging tijdens het stylen met de Föhn voor krullen?

Gebruik een hittebeschermende haarspray, style je haar op een lage warmte instelling en maak gebruik van de coolshot om de gewenste stijl te fixeren.