Beste Elektrische Tandenborstel van 2022

Poetsen zonder zorgen
Poetsen zonder zorgen

Wat is de beste elektrische tandenborstel van 2022? In dit artikel wordt de beste elektrische tandenborstel voor jouw aankoopgemak opgesomd en uitgebreid beoordeeld, zodat dit artikel jou een stap verder helpt met het maken van een keuze tijdens je aankoop.

Waarom is onze mondhygiëne zo belangrijk? Onze tanden en orale hygiëne speelt een grote rol in onze dagelijkse leven. Je moet tenslotte heel je leven met je gebit mee doen. Want natuurlijk wil je zeker weten geen gaatjes of tandbederf krijgen. Zo bespaar je ook wat centjes op je tandzorg.

Mocht je tegenwoordig nog niet over een elektrische tandenborstel beschikken? Dan is het nu tijd om er een aan te schaffen! Gelukkig ben je bij ons op het juiste adres voor onafhankelijk advies. Elektrische tandenpoetsen is immers velen malen beter en sneller dan een normale handborstel. Meeste elektrische hebben een ronde opzetborstel met een goed reden. Deze kunt elke hoek van de tand en kies goede bereiken. Daarnaast heb je 9900 rotatie per minuut (RPM) tot je beschikking en kun je met de hand deze snelheden nooit bereiken. De reden waarom een elektrische tandenborstel zo snel moet bewegen, is om de tandplak zo goed mogelijk van je gebit te kunnen verwijderen.

Wat is de beste elektrische tandenborstel van 2022?

Uit onze test is gebleken dat Oral-B Pro 3 de beste elektrische tandenborstel is van 2022. Als je kijkt naar de verhouding van prijs en kwaliteit, blaast deze elektrische tandenborstel zijn duurder varianten gemakkelijk om ver. Hou je niet van een elektrische tandenborstel die over een bluetooth functie of andere technische snufjes hebben? Dan is deze elektrische tandenborstel het perfecte tandenborstel voor jou. Geen fan van Oral-B?Bekijk dan de beste elektrische tandenborstel van Philips namelijk: Philips Sonicare Series 3100. Heb je iets meer budget en wil je meer slimme en handige functies hebben kijk dan naar de duurdere tandenborstels in onze lijst.

Beste elektrische tandenborstels van 2022

De top 10 beste Elektrische Tandenborstels van 2022

Klik op een van knop hieronder voor een korte overzicht van de top 10 beste elektrische tandenborstels van jouw favoriete online webshops!


Oral-B Pro 3

De Oral-B Pro 3 is de beste elektrische tandenborstel in onze lijst als je kijkt naar de verhouding van prijs en kwaliteit. Het elektrische tandenborstel doet precies wat je van het verwacht. Je tanden schoon poetsen zonder gedoe met het bluetooth verbinden of dat je een toegewijde app moet openen op je smartphone.

Deze elektrische tandenborstel is een mooie instap in het elektrisch tandenpoetsen. De Oral-B Pro 3 poetsstanden: Dagelijkse reiniging, Whitening en Gevoelige tanden. Verder wordt er houtskool doordrenkte opzetborstel meegeleverd voor extra schone reiniging van tandplak. Tevens gaat de Oral-B Pro 3 met de Lithium-Ionbatterij met in oplaadbeurt meer dan 2 weken mee. Daarnaast zorgt de ingebouwde timer dat je ook daadwerkelijk die volle 2 minuut poetst.


Tot slot helpt de tandenborstel u ook uw gevoelige tandvlees te beschermen met de poetsdrukcontrole die de poetssnelheid vermindert en u waarschuwt als u te hard poetst.

Oral-B Pro 3 elektrische tandenborstel

Ook geschikt voor kinderen / Inclusief poets timer per 30 seconden / 3D: roterend en vibrerend / licht- en trilsensor / Batterijduur: 60 min / Batterij-indicator.

Pluspunten
 • – 360° poetsdrukcontrole;
 • – 2+ weken batterijduur;
 • – 3 poetstanden;
 • – Timer per 30 seconden;
 • – Keuze uit 5 verschillende kleuren waaronder 2 kleur speciaal voor kinderen.
Minpunten
 • – Kan glad aanvoelen wanneer het tandenborstel nat is;
 • – Geen reisetui.

Philips ProtectiveClean 3100

De Philips ProtectiveClean 3100 is de instap concurrentie van de Oral-B Pro 3. Mocht je niet van Oral-B houden is deze een goede alternatief. Deze instap elektrische tandenborstel van Philips is een goede instap model als je van het handmatig tanden poetsen wilt afkomen.

Philips heeft een innovatie die Oral-B helaas niet heeft, namelijk: Easy start de Easy Start programma biedt je de mogelijkheid om de eerste 14 keer dat je de nieuwe tandenborstel gebruikt geleidelijk de poetskracht te verhogen. Zo kun je wennen aan het elektrisch tandenpoetsen.

Daarnaast verwijdert de Philips ProtectiveClean 3100 drie keer beter tandplak dan een gewone tandenborstel. Het verwijdert tandplak langs de tandvleesrand en beschermt je tandvlees. Door dat Philips hun eigen innovatie hebben, namelijk: geavanceerde sonisch technologie. Deze krachtige borstelhaar trillingen maken microbellen diep tussen jouw tanden en langs jouw tanden en tandvleesrand voor een zachte en verfrissende poets ervaring.

Net zoals Oral-B beschikt de Philips ProtectiveClean 3100 ook over een ingebouwde druksensor die detecteert wanneer je te veel druk uitoefent. Verder kun je ook zorgenloos poetsen zonder tijd in de gaten te houden. Door de smart timer van 2 minuten en de QuadPacer van 30 seconden poets je alle gebieden van jouw mond gedurende de aanbevolen tijd voor een volledige reiniging.

Tenslotte beschikt de Philips ProtectiveClean 3100 over een gave innovatie, namelijk: BrushSync-vervangingsherinnering. De BrushSync-technologie houdt bij hoe lang je jouw opzetborstel al hebt gebruikt en hoe hard je hebt gepoetst. De BrushSyncvervangingsherinnering op het handvat en een korte pieptoon laten je weten wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen.

Philips ProtectiveClean 3100 elektrische tandenborstel

Geschikt voor volwassenen / Inclusief timer / Batterijduur 56 min / Batterij indicator / Sonisch vibrerend.


Pluspunten
 • – Beschikt over brush sync, je krijgt een seintje wanneer het tijd is de opzetborstel te vervangen;
 • – Beschikt over druk sensor voor bescherming van je tanden en tandvlees;
 • – Beschikt over easystart technologie, wat zorgt voor een vlotte overgang van handmatig tanden poetsen.
Minpunten
 • – Geleverd zonder USB-adapter.


Oral-B iO 8n

De Oral-B iO 8n heeft de beste reiniging ooit van Oral-B elektrische tandenborstel met revolutionaire magnetische iO technologie voor een professioneel schoon gevoel en een zachte poetservaring

Oral-B heeft zijn uiterste best gedaan om een poetservaring te creëren die alle andere overtreft. De Oral-B iO is de nieuwste serie elektrische tandenborstels die compleet opnieuw is bedacht en ontworpen. De beste klinische prestaties ooit gecombineerd met een superieure gebruikerservaring maken de Oral-B iO de geavanceerdste elektrische tandenborstel op de markt met een strakke look.

Als u van een manuele naar een elektrische tandenborstel overschakelt, poetst je uiteraard beter. Maar als u van een elektrische tandenborstel naar een iO elektrische tandenborstel overschakelt, gaat u van een gewone naar een werkelijk buitengewone poetservaring die u op een andere manier ziet, hoort en voelt.

Oral-B iO 8n beschikt over een nieuwe interactief kleurenscherm. Deze weergeeft belangrijke informatie en maakt het mogelijk om tussen 6 poetsstanden te kiezen. Met vernieuwde opzetborstel poets je hierdoor schoner en laat het een frisser gevoel voor je tanden achter.

Verder beschermt de Intelligente Poetsdruksensor je. Deze waarschuwt met een rood lichtje wanneer je teveel druk uitoefent en met een groen lichtje wanneer je poetst zoals het hoort.

Met de toegewijde app kun je de mondkaart zien een weet je precies welke tanden in je mond je goed poetst of juist beter moet poetsen.

Tenslotte hoef je nooit bang te zijn als je het tandenborstel vergeten op te laden want deze is binnen 3 uur opgeladen.


Oral-B iO 8n elektrische tandenborstel

Geschikt voor volwassenen / Inclusief timer / Batterijduur 60 min / Roterend, vibrerend en pulserend / Licht en trilsensor/ App bediening.


Pluspunten
 • – Beschikt over 6 smart poetsstanden;
 • – Slimme poetssensor met verschillende kleuren;
 • – Interactieve oled display die essentiële informatie weergeeft;
 • – Artificiële intelligentie die je poetsstijl herkent en je begeleidt;
 • – Magnetische oplaadstation;
 • – Vol geladen in slechts 3 uur.
Minpunten
 • – Om gebruik te maken van de tracking dien je wel je smartphone mee de badkamer in te nemen.

Philips Sonicare Prestige 9900 

De Philips Sonicare Prestige 9900 is dé hoogeind elektrische tandenborstel van Philips. Zeker met de luxe uitstraling en kwaliteit. Dit zie je ook terug in het reisetui die ook tegelijk dient als een oplaadstation.

Krijg allerlei gepersonaliseerde functies en weet precies wat je nodig hebt tijdens het tandenpoetsen met de Sonicare 9900 Prestige met SenseIQ-technologie. Met de Philips bewezen sonische technologie wordt aangevuld met intelligentie: de tandenborstel detecteert de omstandigheden en past zich aan voor een ultieme mondverzorging.

Philips Sonicare Prestige 9900 heeft velen belangrijke kenmerken om te zorgen dat jij de ultieme tandenpoets ervaring krijgt.

Tijdens het poetsen wordt er 100 keer per seconde de druk,beweging, dekking etc opgemeten door de tandenborstel. De tandenborstel past dan de intensiteit aan als je te hard poetst. Zo zorgt de Philips Sonicare Prestige 9900 dat jij moeiteloos en goed jouw tanden kunt poetsen. Ook wordt er standaard met deze serie de A3 Premium alles in een opzetborstels bijgeleverd. En met de BrushSync functie wordt je na 3 maanden gebruik aan herinnerd dat het bijna tijd is om ze te vervangen.

Je krijgt ook een stukje persoonlijke begeleiding. Mensen die van apps en visuele data houden is dit een groot pluspunt. De Philips Sonicare-app is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en werkt in perfecte harmonie met de tandenborstel. Gebruik de app voor de begeleiden poetsen met informatie in realtime over druk, beweging, dekking, duur en frequentie. Bekijk voortgangsrapporten per dag, week, maand en jaar. Ontvang persoonlijke aanbevelingen en praktische stappen om beter te poetsen. Tegelijkertijd houdt de automatische synchronisatie de poetsgegevens up-to-date in de app, zelfs wanneer als de app tijdens het poetsen niet in de buurt is.

Tenslotte verwijder je meer tandplak met de sonische tandenborstel, Met 62.000 borstelbewegingen per minuut wordt jouw tandpasta en vloeistof tussen de tanden door gestuwd, en reinig je zelfs moeilijk bereikbare plaatsen. Daardoor voelt jouw mond uitzonderlijk fris en schoon aan.

Philips Sonicare Prestige 9900  elektrische tandenborstel

Geschikt voor volwassenen / Batterijduur 16 uur / Inclusief timer / Sonisch vibrerend / Licht en trilsensor / Batterij indicator.


Pluspunten
 • – Luxe design;
 • – 5 verschillende poetsstanden;
 • – Met de SenseIQ technologie past de tandenborstel zelf de poetsintensiteit aan;
 • – Op de mondkaart in de app zie je precies welke tanden je goed poetst of juist beter moet poetsen;
 • – Je laadt jouw tandenborstel gemakkelijk onderweg op met het luxe oplaadbare reisetui;
 • – Meegeleverd met premium opzetborstels van Philips;
 • – Draadloos connectie met telefoon en app.
Minpunten
 • – Prijzige opzetborstels;
 • – Om gebruik te maken van de tracking dien je wel je smartphone mee de badkamer in te nemen.

Oral-B Genius X

De Oral-B Genius X was de nummer een elektrische tandenborstel van Oral-B tot dat de iO series uit kwam. Het tandenborstel is voorzien van bewegingssensoren en aangedreven door artificiële intelligentie om uw poetsstijl te herkennen en u elke dag te begeleiden voor uw beste resultaten.

Het beschikt over 6 zichtbare poetsstanden: Dagelijkse reiniging, Pro Clean, Gevoelige tanden, Whitening, Tandvleesverzorging en Tongreiniging. Verder beschermt het tandenborstel je tanden en tandvlees. De poetsdruksensor vertraagt de snelheid van de borstel automatisch en waarschuwt je zichtbaar als je te hard poetst.

Verder wordt er met kunstmatige intelligentie jouw poetsgedrag analyseert en hierop acteert. Zo beschermt deze tandenborstel je gevoelige tandvlees en helpt toekomstige problemen. Deze informatie kun je tevens terug vinden in de app.
Veder vind je ook de mondkaart in de app, zo zie je precies welke tanden in je mond je goed poetst of juist beter moet poetsen.

Tenslotte gaat deze tandenborstel voor ruim twee weken mee. Helaas heeft de Oral-B Genius X geen snellaad functie.

Oral-B Genius X Philips Sonicare Prestige 9900 

Geschikt voor: Volwassenen/ Inclusief timer / Batterijduur 56 min / Batterij-indicator / 3D roterend en vibrerend.


Pluspunten
 • – Beschikt over 6 verschillende intensiteitsstanden;
 • – Begeleid je tijdens het poetsen via een mobiele app;
 • – Je poetsgedrag wordt geanalyseert en past hierop aan;
 • – Visuele batterij indicator;
 • – Begeleid je tijdens het poetsen via een mobiele app.
Minpunten
 • – Basis pakket heeft geen reisetui.

De populairste merken van de beste Elektrische Tanden borstels

Soms is een keuze maken erg lastig en wil je altijd het beste product hebben dat bij jou past. Daarom is het ook handig om even naar de populairste merken te kijken, want zij hebben al jaren ervaring en onder anderen marktleiders in hun branche.

Oral-B
Oral-B oftewel “Oral-Brush” is de marktleider in het gebied van orale hygiëne. Deze merk bestaat als sinds 1930 en is de creatie van parodontist Dr. Robert W. Hutson. Na 1930 is Oral-B gaan innoveren in andere producten zoals tandenpasta, mondwater en flosdraden. In 1984 is Oral-B overgenomen door Gilette en Braun. Braun heeft sinds dien alle elektrische motoren geproduceerd voor alle Oral-B tandenborstels.

Philips
De Koninklijke Philips, wie kent hem niet? Philips is één van de beroemdste merken van de Nederlandse bodem en inmiddels wereld bekend. De geschiedenis van Philips begon in 1891 toen Gerard Philips in Eindhoven gloeilampen begon te maken. Door de jaren heen heeft Philips, alles wat te maken heeft met elektronica, geïmplementeerd met hun innovatie en techniek.

Wat is beter Oral-B of Phillips?

Dit is een veelgestelde vraag die waarschijnlijk nooit definitief zal worden beantwoord, omdat er zoveel variabelen zijn.

Simpel gezegd, bij correct gebruik kan een Oral-B of een Philips Sonicare-tandenborstel je tanden goed reinigen.

Het is uiteindelijk beter voor jou en je tanden om het een of het ander te gaan gebruiken dan je te veel zorgen te maken over wat ‘het beste’ is.

Als we alleen naar de reinigingsresultaten kijken, is er bewijs voor de kant van beide bedrijven en hun verschillende poetstechnologie. Het kan ook zo zijn dat tandartsen hun eigen voorkeuren hebben.

Maar in een overzicht van bestaande klinische bewijs, heeft Oral-B een klein voordeel met hun ronde opzetborstel. Dat gezegd hebbende, suggereert diezelfde beoordeling dat er meer onderzoek voor nodig is.

Schoonmaakresultaten zijn natuurlijk belangrijk, maar er zijn nog andere factoren die meespelen bij het maken van een keuze tussen modellen of merken. Zaken als functionaliteit, inhoud van de doos, prijs en kwaliteit spelen allemaal een rol.

Hoe vaak moet je een opzetborstel vervangen?

Volgens de Amercian Dental Association (ADA) is het aanbevolen om je tandenborstel ongeveer elke drie tot vier maanden te vervangen. Tenzij je opzetborstel vóór die tijd al versleten is. Omdat Oral-B verschillende soorten opzetborstel hebben, zullen elke opzetborstel op verschillende tempo en manier gaan verslijten. Immer versleten kunnen ze hun effectiviteit gaan verliezen en zullen je poetsbeurten minder schoon zijn. Daarnaast zult het poets beurt ook anders gaan aanvoelen. Nieuwe en sterkere opzetborstel verwijdert meert tandplak, daarom is het aanbevolen dat jij je opzetborstel regelmatig vervangt.

Tegenwoordig heeft Oral-B opzetborstels die van zelf gaan verkleuren als ze aan vervanging toe zijn. Er handig dus! Zo hoef je ook niet meer terug te kijken hoe lang je huidige opzetborstel aan het gebruiken bent. Gelukkig geldt dit ook voor de Philips opzetborstels. Ga je gebruik maken van Philips, dan laat de elektrische tandenborstel die over brush sync beschikken je weten wanneer je opzetborstel versleten zijn.

Top 10 tips tegen een slechte adem

Zorg goed voor uw tanden en tandvlees. Zo voorkomt u tandproblemen.

 • Poets uw tanden en kiezen goed, poets minstens 3 keer per dag.
 • Gebruik flosdraad of een goede waterpik.
 • Haal een wit of geel laagje bacterie op de tong weg met een tongschraper of met een zachte tandenborstel.
 • Eet geen knoflook. Uw adem kan door de knoflook nog meer gaan ruiken.
 • Stop met roken.
 • Ga elk jaar of elk half jaar voor controle naar de tandarts.
 • Kauwgom, Een suikervrije kauwgom kunt slechte adem minder laten ruiken.
 • Ga naar de mondhygiënist als uw tandarts dat adviseert.
 • Gebruik een tongschraper.
 • Maak gebruik van mondspoeling zonder alcohol.

Welke soorten opzetborstels bestaan er?

Oral B elektrische tandenborstels:

 • Ronde borstelkop.
 • Ronddraaiende poetsbeweging, vaak ook trillend tegelijkertijd.
 • Bereikt dankzij de kleine borstelkop gemakkelijk moeilijk bereikbare plekken in je mond.


Philips Sonicare elektrische tandenborstels:

 • Langwerpige borstelkop.
 • Trillende poetsbeweging, heen-en-weer.
 • Lijkt qua vorm op een handtandenborstel, wat de overstap naar elektrisch poetsen gemakkelijk maakt.

Welke poetstechnieken zijn er?

Roterend 2D

Deze techniek wordt gebruikt bij ronde tandenborstels. Het geeft aan dat de borstel alleen statief/stil ronddraait.

Roterend 3D

Een 3D roterende tandenborstel draait rond en pulseert tegelijk. Het gaat hierbij om ronde tandenborstels. Wordt alleen gebruikt door Oral-B

Sonisch

Tijdens het poetsen beweegt de langwerpige borstelkop heen en weer en trilt tegelijkertijd. De vorm van de borstelkop en de poetsbeweging lijken op die van een handtandenborstel. Hierdoor is de overstap van een handtandenborstel naar sonisch poetsen vaak gemakkelijker en fijner.

Het maken van de juiste keuze

Het kopen van een goede elektrische tandenborstel is bij veel mensen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Er zijn daarom een aantal verschillende keuzes die je moet maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we hier wat punten op een rij gezet die je mee moet nemen bij het kiezen van een elektrische tandenborstel:

Opzetborstels: Belangrijk bij het kopen van een elektrische tandenborstel is ook om te kijken naar de opzetborstel. Oral-B heeft ronde opzetborstels, daarnaast beschikken ze over verschillende soorten opzetborstel voor verschillende einddoelen. Philips beschikken over de vertrouwde opzetborstels. Daardoor kun je makkelijker overstappen naar Philips omdat je dan meer gewend aan de vorm van de opzetborstels.

Poetstechniek: Allereerst moet je letten op de poetstechniek, waarbij er onderscheidt wordt gemaakt tussen roterend 2D (alleen ronddraaien), roterend 3D (ronddraaien en pulseren) en sonisch (borstelkop beweegt heen en weer).

Poetsdruksensor: Een tweede punt is de poetsdruksensor. Heb je de neiging om te hard te poetsen, dan kan deze sensor helpen. Deze sensor licht namelijk op als je te hard poetst, waarmee je de kans op geïrriteerd of terugtrekkend tandvlees reduceert. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de borstelkop langer goed blijft.

Connectie met smartphone: Is het belangrijk dat jouw elektrische tandenborstel met mobiele toestel moet verbinden? Mensen die gek zijn op nieuwe technologieën is dit een hele belangrijke eis, die een elektrische tandenborstel moet voldoen. Zo krijg je bij het poets verschillende feedback die erg handig kunnen zijn. Zo kun je ook jouw poetstechniek gaan verbeteren en zie je op welke plekken je niet goed hebt gepoetst.

Accuduur: Tot slot hebben we nog de accuduur, een aspect dat eigenlijk bij elk type elektronica belangrijk is. Neem hierbij ook mee als je bijvoorbeeld een week weggaat of ergens anders verblijft. Wil je dab voorkomen dat je je oplader mee moet nemen, dan kan een accuduur van meer dan een half uur aan te raden zijn.

Samenvatting beste Elektrische Tandenborstel van 2022

Een schoon gebit, oftewel schone orale hygiëne zorgt voor een fijne levenskwaliteit. Gaatjes, kiespijn of tandbederf zult niet alleen je portemonnee raken maar ook je gezondheid en ook een stukje zelfvertrouwen. Een elektrische tandenborstel is dus logische investering voor een fijne verbetering van je levenskwaliteit. Zo bespaar je ook nog eens tijd vóór het slapen gaan en ook vóór dat je naar werk moet gaan. Zo is het ook verder bewezen dat je met de hand nooit beter tandplak zult verwijderen dan een elektrische tandenborstel.

Zo past er bij iedere persoon een juiste elektrische tandborstel. Elk type elektrische tandenborstel heeft zijn plus- en minpunten. Zo hopen wij je verder goed geholpen te hebben met het uitkiezen van een juiste elektrische tandenborstel. Zorg ervoor dat je rekening houdt wat soort eisen jouw elektrische tandenborstel moet beschikken, zodat uit uitkiezen een makkelijke keuze zult zijn.