Beste Elektrische Deken

Beste Elektrische Deken van 2024

Wat is de beste elektrische deken? Het zomerseizoen is afgelopen. De dagen worden steeds kouder en opstaan wordt ook nog eens lastiger. Door de gestegen gasprijzen is een investering in elektrische verwarming een goede zet voor je portemonnee. Met de elektrische deken heb je geen probleem meer met de koude nachten en avonden. Met één druk op de knop wordt jouw bed opgewarmd, voordat jij erin stapt. Niet alleen verwarmd het jouw bed, maar het is ook goed voor je stijve spieren, voor mensen met reumatische pijn en voor mensen met een slechte bloedcirculatie.

Beste Elektrische Deken

Er komen veel vragen bij kijken bij een goede aanschaf van een elektrische deken. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste warmtedekens voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals materiaal, opwarmtijd, wasbaarheid, formaat en nog meer. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de elektrische warmtedeken, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Elektrische Deken van 2024?

Voordat jij jouw aankoop doet, moet je goed kijken of je een bovendeken wilt of een onderdeken. Wij hebben deze twee soorten grondig onderzocht. Uit onze test is gebleken dat de ProfiCare WZD 3061 – Bovendeken de beste verwarmingsdeken is van 2024. Deze bovendeken heeft 10 warmtestanden en wordt binnen 5 minuten opgewarmd. De elektrische deken heeft een instelbare timer voor automatische uitschakeling na 1–9 uur. Ook is het mogelijk om deze deken in de wasmachine te stoppen.

Ben jij eerder op zoek naar een onderdeken? Dan is de Inventum HN197V – Onderdeken onze aanrader. Deze elektrische deken is op gebied van prijs aan de hoge kant, maar je haalt jouw waarde uit jouw deken. De warmtedeken beschikt over 9 warmtestanden en is verdeeld in 2 zones, namelijk een voetengedeelte en een lichaamsgedeelte. Voor iedere zone kan je een aparte warmtestand selecteren. Ook beschikt deze elektrische deken over meerdere functie en goede eigenschappen, zoals anti-allergie functie, antibacteriële coating, Automatische uitschakeling instelbaar tot 12 uur, wasbaar en noem het maar op.

De top 10 beste Elektrische Dekens van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 beste elektrische dekens van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Elektrische Deken kopen?

Er zijn genoeg redenen waarom je een elektrische deken zou kopen. Mocht het weer kouder worden? Dan is vaak 1 deken niet genoeg zijn om de avonden en nachten te overleven in de kou. Je kan met een elektrische deken jouw bed opwarmen, zodat je heerlijk in bed stapt. Mocht je vaak bezig zijn met sporten of zit je de hele dag achter je computer? Dan heb je weleens last van stijve spieren. De elektrische deken verhelpt ook jouw stijve spieren en zorgt voor een beter nachtrust. Mocht jij snel in slaap vallen? Veel modellen beschikken over een timer, waardoor jij van tevoren kan instellen wanneer de elektrische deken uit moet. De elektrische deken is ook goed voor mensen met reumatische pijn en voor mensen met een slechte bloedcirculatie.

Mocht je lekker met je partner genieten van een film op de bank? Dan kan in de winterdagen zeker koud zijn. Er zijn ook elektrische dekens aanwezig, die gebruikt kunnen worden als omslagdoek. Jij en jouw partner blijven dan samen knus en warm in het koud seizoen. De belangrijkste reden voor het aanschaffen, is toch wel de gasprijzen. Wil je toch lekker warm liggen en de kachel uit om geld te besparen? Dan is de elektrische deken wel een goede oplossing.

Welke soorten Elektrische Dekens zijn er?

Mocht je op zoek zijn naar een elektrische deken? Dan kom je tijdens jouw zoektocht verschillende soorten dekens tegen. Hierin beschrijven wij alle soorten, zodat jij niet de verkeerde elektrische deken aanschaft tijdens jouw koop.

Allereerst is er een bovendeken. De bovendeken leg je bovenop jouw onderlaken. De deken blijft op jouw bed liggen. De deken beschikt over temperatuurbeveiliging en verschillende warmtestanden. Sommige dekens zijn de warmteverdeling verdeeld in meerdere zones. Hierdoor kan jij voor iedere zone een gewenste warmtestand selecteren.

Vervolgens is er ook een onderdeken. De elektrische onderdeken is de bekendste variant als het gaat om elektrische deken. Deze warmtedeken leg je op je matras, onder je dekbedovertrek. De deken heeft verschillende bevestigingslussen, die aan je bed vastgemaakt kan worden. Ook deze deken is voorzien van een temperatuurbeveiliging en verschillende warmtestanden. Als laatst is er een omslagdeken. Deze deken kan ook worden gebruikt op de bank. Mocht je thuiswerken en koud hebben in jouw stoel? Dan kan je de omslagdeken ook prima gebruiken om jezelf warm te houden.

Beste Elektrische Dekens van 2024


ProfiCare WZD 3061

De ProfiCare WZD 3061 is een warmtedeken voor gelijkmatige en langdurige warmte. Het is pluizig, huidvriendelijk en soepel. Deze warmtedeken kan individueel worden aangepast aan je behoeften. De krachtige 180 watt deken warmt snel op. Dankzij het formaat van 130 x 180 cm is dit product flexibel inzetbaar.

Bovendien overtuigt de knuffeldeken met een instelbare timer tussen 1 tot 9 uur, voor een automatische uitschakeling. Stel de temperatuur naar wens in met behulp van de handschakelaar. Daarnaast kan je de gekozen stand zien op het hoogwaardige LED-display. Je kunt kiezen uit 10 temperatuurstanden. De hoes van de deken is geschikt voor een snelle en eenvoudige reiniging in wasmachines tot 40°C. Belangrijk om de weten, is dat de deken maximaal 5 keer tijdens de levensduur in een wasmachine mag worden gewassen.

Merk:
Clatronic.
Afmetingen (lxb):
180 x 130 cm.
Materiaal:
100% polyester.
Gewicht product:
1,6 kg.

ProfiCare WZD 3061 - Elektrische knuffeldeken - Bovendeken

Bovendeken / Eenpersoons / 10 warmtestanden / Timer / Wasbaar / Snoer Lengte: 2 m / Vermogen: 180 W / Opwarmtijd: 5 min.

Pluspunten

 • Instelbare timer voor automatische uitschakeling na 1–9 uur;
 • Snelle verwarming;
 • 10 temperatuurniveaus instelbaar;
 • Hoogwaardig bedieningspaneel met LED-display;
 • Wasbaar tot 40°C.

Minpunten

 • Het materiaal kan glad ervaren worden.

DistinQ

De DistinQ is warmer dan de warmste fleecedeken. Dankzij het krachtige 160 Watt warmte-element is de DistinQ Elektrische deken binnen een korte tijd op temperatuur. Deze verwarmingsdeken is voorzien van smart-features en 9 warmtestanden. Het is Ontwikkeld voor gebruik op maat, namelijk voor een eenpersoons.

Met afmetingen van 160x120cm laat de warmtedeken zich makkelijk gebruiken als voetenwarmer, benenwarmer of elektrische bovendeken. Daarnaast val je tijdens gebruik gerust in slaap, dankzij de smart-timer. Zo slaat het warmte-element na 180 minuten óf bij een oververhitting automatisch af. Verwijder gemakkelijk de bedrading, zodat je de elektrische deken in de was kan stoppen. Zo heeft dit product een donker grijs ultra-stof uitstraling, waardoor je zacht en warm door de koude dagen heen gaat.

Merk:
DistinQ.
Afmetingen (lxb):
160 x 120 cm.
Materiaal:
Fleece.
Gewicht product:
1,84 kg.

DistinQ Elektrische Bovendeken 160x120 cm

Bovendeken / Omslagdoek / Eenpersoons / 9 warmtestanden / Timer / Wasbaar / Snoer Lengte: 2,4 m / Vermogen: 160 W / Opwarmtijd: 2 min.

Pluspunten

 • Door de smart-timer slaat de elektrische deken automatisch af na 180 minuten of bij oververhitting;
 • Snelle verwarming;
 • 9 temperatuurniveaus instelbaar;
 • Kan ook gebruikt worden als een fleece deken;
 • Wasbaar.

Minpunten

 • De timer functie kan in het begin lastig zijn.

Medisana HU 665 Ökotex

Na een dag hard werken, wil je natuurlijk niets liever dan heerlijk onbezorgd in slaap vallen en ontspannen. Je wilt opgeladen zijn voor de volgende dag. Dat is niet mogelijk in een koud bed. Daarom is de Medisana HU 665 Ökotex ideaal. Deze elektrische warmtedeken sluit precies aan bij de wens om je dag onbezorgd en warm af te sluiten. De elektrische deken is beveiligd tegen oververhitting en er is een automatische uitschakeling na 180 minuten. Handig als je al lekker in dromenland bent beland.

De toplaag is gemaakt volgens de maatschappelijk verantwoorde Textielrichtlijn: “Ökotex Standard 100”. Zo weet je zeker dat het gebruikte textiel van goede kwaliteit is en op ecologisch verantwoorde manier gefabriceerd is.

De 60-Watt verwarming zorgt ervoor dat je sneller kunt genieten van de warmte. Door middel van de afstandbediening stel je gemakkelijk één van de 3 warmtestanden in. Het bedieningsdeel is afneembaar, waardoor de deken geschikt is voor de handwas. Hierdoor blijft jouw warme dekentje altijd fris en mooi.

Merk:
Medisana.
Afmetingen (lxb):
150 x 80 cm.
Materiaal:
Polyester.
Gewicht product:
1,24 kg.

Medisana HU 665 Wasbare Elektrische Onderdeken - Ökotex

Onderdeken / Eenpersoons / 3 warmtestanden / Timer / Wasbaar / Snoer Lengte: 1,5 m / Vermogen: 60 W / Opwarmtijd: 10 min.

Pluspunten

 • Door de smart-timer slaat de elektrische deken automatisch af na 180 minuten of bij oververhitting;
 • Materiaal is volgens Textielrichtlijn: Öko TEX standard 100;
 • Gebruiksvriendelijk bedieningselement;
 • Wasbaar.

Minpunten

 • Warmt niet snel op.

Alpina

De Alpina Warmtedeken is een heerlijk zachte, elektrische bovendeken. Het is gemaakt van flanel, die je lichaam verwarmt. Met afmetingen van 180×130 centimeter heeft de elektrische deken een ruim formaat voor 1 persoon. Je kan ook knus tegen elkaar zitten, want dit product is zelfs groot genoeg voor 2 personen. De beige warmtedeken is zeer comfortabel om ’s winters mee op de bank te kruipen of over je heen te leggen in bed. Met zijn vermogen van 180 Watt warmt hij snel op.

Je kan de elektrische deken bedienen met de bedrade afstandsbediening. Deze heeft een digitale display en 3 knoppen, namelijk een timerknop, een temperatuurknop en een aan-/uitknop. De warmtedeken werkt heel simpel. Doe de stekker in het stopcontact en zet hem vervolgens aan. Met de temperatuurknop stel je de gewenste warmte in op 1 van de 10 standen. De timerknop gebruik je voor de tijdschakelaar. Deze varieert van 1 tot 9 uur. Na de ingestelde tijd schakelt de warmtedeken zichzelf automatisch uit. De tijdklok helpt je bij besparing van energie en geeft extra veiligheid. Stel je geen tijd in? Dan schakelt de deken zichzelf uit na 3 uur.

De elektrische deken is ook wasbaar. Je kan deze loskoppelen van de afstandsbediening en vervolgens in de wasmachine stoppen tot 40°C. Mocht je liever met de hand doen? Dan is dit zeker ook geen probleem.

Merk:
Alpina.
Afmetingen (lxb):
180 x 130 cm.
Materiaal:
Polyester en kunststof.
Gewicht product:
2 kg.

alpina Elektrische Deken - Warmtedeken 1 Persoons - Bovendeken - 10 Standen

Bovendeken / Extra breed / 10 warmtestanden / Timer / Wasbaar / Snoer Lengte: 0,7 m / Vermogen: 180 W / Binnen 5 min opgewarmd.

Pluspunten

 • Instelbare timer voor automatische uitschakeling na 1–9 uur;
 • Snelle verwarming;
 • 10 temperatuurniveaus instelbaar;
 • Beschikt over een digitale display en 3 knoppen;
 • Extra breed;
 • Wasbaar tot 40°C.

Minpunten

 • Een korte snoerlengte van 0,7 meter.

Inventum HN197V

De Inventum HN197V zorgt dat je elke avond in een voorverwarmd bed instapt. De elektrische deken heeft 9 warmtestanden en is verdeeld in 2 zones: een voetengedeelte en een lichaamsgedeelte. Per zone kun je een eigen warmtestand kiezen. Over de hygiëne hoef je je ook geen zorgen te maken. Deze verwarmingsdeken is wasbaar in de wasmachine op 30°C en is voorzien van een antibacteriële coating. Als je regelmatig de speciale anti-allergie stand gebruikt, blijft de elektrische warmtedeken ook huisstofmijt vrij.

Door middel van de eco-control kun je het energieverbruik van de elektrische deken aflezen in kWh. De schakelaar heeft een verlicht display. Dit kan je ook loskoppelen van je deken. Met de turbostand is jouw bed in 15 min lekker warm. De elektrische deken is voorzien van een anti-allergie functie. In het 12 uur durende proces droogt jouw matras en bed goed op en wordt het mijtvrij gemaakt. Tegelijkertijd blijft je bed ook schimmelvrij.

Merk:
Inventum.
Afmetingen (lxb):
160 x 80 cm.
Materiaal:
Katoen en fleece.
Gewicht product:
1,565 kg.

Inventum HN197V - Elektrische onderdeken - Aparte voetenzone

Onderdeken / Eenpersoons / 9 warmtestanden / 2 zones / Anti-allergie functie / Antibacteriële coating / Timer / Wasbaar / Snoer Lengte: 2 m / Vermogen: 60 W / Opwarmtijd: 15 min.

Pluspunten

 • Automatische uitschakeling instelbaar tot 12 uur met oververhittingsbeveiliging;
 • De deken heeft 9 warmtestanden en is verdeeld in 2 zones: een lichaamsgedeelte en een voetengedeelte;
 • Beschikt over een anti-allergie functie;
 • Antibacteriële coating;
 • Wasbaar op 30°C.

Minpunten

 • Opwarmtijd van 15 minuten.

Welke merken maken de beste Elektrische Deken?

Clatronic

Clatronic zorgt ervoor dat de vervelende klusjes in een handomdraai gedaan zijn. Ze willen de hedendaagse bezigheden nog leuker maken. Dit doet het Duitse merk door kleine huishoudelijke apparatuur van hoogwaardige kwaliteit te leveren. Het grootste deel van het assortiment bevat apparatuur voor in de keuken. Zo kan je bij hun terecht voor een handig koffiezetapparaat of een simpele magnetron. Maar ook voor een popcornmaker of een echte vleesmolen ben je bij Clatronic aan het goede adres. Hiernaast kan je genoeg producten vinden voor de persoonlijke verzorging en het stylen van je haar. Maar ook voor strijkijzers, weegschalen en ventilators zit je bij Clatronic goed. Maak de vloer snel en makkelijk schoon of maak van koken weer een plezierige bezigheid. Geniet van het leven met Clatronic.

Inventum

Wat kan een gewone avond net iets beter maken? Inventum! Dit merk zorgt ervoor dat jij even helemaal in het moment op kan gaan. Je kan de hele dag van genieten, want het assortiment van Inventum is groot genoeg om je hele huis te voorzien van topproducten. Dat verschil is voelbaar en zichtbaar voor je hele gezin. De apparaten zijn allemaal gemaakt van de beste materialen op een duurzame wijze. Mede om die reden gaan de producten langer mee. Dit bespaart een boel centen in jouw portemonnee.

Medisana

Medisana biedt innovatie en stijlvolle life style producten, die jou helpen naar een bewuste, ontspannende en gezonde levensstijl. De medisch gecertificeerde gezondheidsproducten van Medisana maken het mogelijk alle lichaamsinspanningen en -functies nauwkeurig te meten en te analyseren. Medisana is marktleider op het gebied van personenweegschalen en biedt ook een uitgebreid assortiment om je allergieën en bloeddruk onder controle te houden. Je maakt je huis een “healthy home” met de warmte- en massageproducten van Medisana. Laat je huid weer stralen met persoonlijke verzorgingsproducten van Medisana. Bij Medisana is jouw gezondheid in goede handen!

Hoe kies je de beste Elektrische Deken?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de best passende elektrische deken halen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn, namelijk:

 • Het gewicht van het product;
 • Waarvoor ga je het gebruiken? Maak dan een keuze of je een onderdeken, een bovendeken of een omslagdoek wilt hebben;
 • Formaat van het product. Eenpersoons of tweepersoons;
 • Aantal warmtestanden van het product. Beschikt het ook over een zoneverdeling;
 • Heeft het product een timer? Alle gekozen elektrische dekens in dit artikel beschikken over een timer;
 • Kan het product gewassen worden? Alle gekozen elektrische dekens in dit artikel zijn allemaal wasbaar;
 • Snoerlengte van het product;
 • Aantal vermogen en opwarmtijd van het product;
 • Materiaal van het product;
 • Wat voor overige eigenschappen en functies moet het product bevatten?

Budgetgerichte keuze van de beste Elektrische Deken van 2024

Het budget is een belangrijke factor voor het aanschaffen van een elektrische deken. Bedenk van te voren welke eigenschappen en functies jij allemaal wilt hebben op jouw elektrische deken. Wil jij een bovendeken hebben? Dan raden wij de ProfiCare WZD 3061 aan. Deze bovendeken beschikt over 10 warmtestanden, een timer, een opwarmtijd van 5 min en nog meer goede functies en eigenschappen.

Mocht je liever een onderdeken willen hebben? Dan raden wij de Inventum HN197V aan. Deze onderdeken beschikt ook over vele goede eigenschappen en functies. Bij het opwarmen van jouw deken kan jij 2 verschillende zones een eigen warmtestand selecteren. Ook heeft deze deken een anti-allergie functie, waardoor in het 12 uur durende proces jouw matras en bed goed opdroogt en mijtvrij wordt gemaakt.

Ben jij op zoek naar een eenpersoons of tweepersoons deken? Voor eenpersoons raden wij de Inventum HN197V aan. Voor een tweepersoons raden wij de Alpina Warmtedeken aan. Is een snelle opwarmtijd voor jou erg belangrijk? Dan raden wij de DistinQ aan. Deze elektrische deken is in 2 minuten als opgewarmd.

Mocht je liever een zo goedkoop mogelijk deken willen, dat op gebied van prijs- en kwaliteit goed rankt? Dan is de Medisana HU 665 Ökotex de ideale keuze voor jou. Deze onderdeken beschikt over 3 warmtestanden en een timer. Mocht je in slaap vallen terwijl de deken nog aan staat? Dan schakelt de elektrische deken automatisch af na 180 minuten of bij oververhitting. Na de koude winterdagen kan je deze deken in de was stoppen en vervolgens opbergen in de kast. Deze deken heeft een afmeting van 150 x 80 cm.

Samenvatting beste Elektrische Dekens van 2024

In de koude dagen kan in je huis best koud zijn. Na een lange (werk)dag wil je jouw dag goed afsluiten met een goede nachtrust. Mocht het erg koud zijn? Dan kan vaak één deken niet warm genoeg zijn. Tegenwoordig zijn de gasprijzen erg hoog. Veel mensen proberen dan de kachel niet aan te zetten. Als oplossing kan je gebruik maken van de elektrische deken. Deze deken heeft meerdere doeleinde. Je kan het gebruiken om jouw bed op te warmen of tijdens het tv kijken heb jij een warme deken om je heen. In dit artikel zijn verschillende elektrische dekens met elkaar vergeleken. Hieronder sommen wij de top 5 beste elektrische dekens op van 2024:

Zo heeft iedere elektrische deken z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben van jouw toekomstige elektrische deken. In dit artikel hebben wij de beste elektrische warmtedekens onderbouwd. Mocht jij liever meer warmte willen in jouw woning zonder een te hoge gasrekening door de radiator? Neem dan een kijkje naar onze artikelen over de convectorkachel, de radiatorventilator, de radiatorfolie, de gaskachel en de tochtstrip. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Elektrische Deken

Kan je een Elektrische Deken wassen?

Ja, een elektrische deken kan prima gewassen worden, maar overschrijd niet de aanbevolen temperatuur. Het is ook handig om de elektrische deken op de zachte was instelling te wassen om een langere levensduur van het product te garanderen.

Kan ik een Elektrische Deken op een bank of stoel gebruiken?

Ja, in dit geval moet je dan een elektrische bovendeken aanschaffen. Deze deken kan je om jezelf heen wikkelen. De elektrische onderdeken wordt daarentegen onder het hoeslaken gebruikt.

Kan je een Elektrische Deken de hele nacht aan laten staan?

Nee, probeer niet te lang aan een stuk een elektrische deken te gebruiken. Dit zorgt voor hyperpigmentatie op de huid. Gebruik alleen een elektrische deken om in slaap te vallen en zet een timer aan.

Kan je een Elektrische Deken programmeren om automatisch aan- en uit te zetten?

Ja, dit is mogelijk door een slimme stekker te gebruiken. Door middel van een slimme stekker kan je tijden programmeren om de elektrische deken aan- en uit te zetten. Erg handig voor koude winterdagen. Zo stap je op de juiste tijd in een warm bed als je gaat slapen.