Beste Eierkoker

Beste Eierkoker van 2024

Wat is de beste eierkoker? Elke ochtend wakker worden en nog eens druk hebben met klaarmaken? Een lekkere ontbijtje is belangrijk en wordt vaak vergeten. Maak een broodje in een broodrooster, een tosti in de tosti ijzer of een lekkere sapje met een blender. Tegenwoordig kan je het proces om eieren te maken ook versimpelen. Nooit meer hoef je eieren in de pan te zetten en dit nog eens monitoren. Met een eierkoker kan je genoeg eieren maken voor het hele gezin. Je kan de gaarheid afstemmen op ieders wensen. De eierkoker doet zijn werk, terwijl jij kan focussen op andere werkzaamheden, zoals jezelf klaarmaken voor werk. Als het apparaat klaar is met koken, schakelt dit vanzelf uit en geeft het een geluidssignaal. Hierdoor hoef jij nooit meer een timer bij te pakken om de eieren in de gaten te houden.

Beste Eierkoker

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste elektrische eierkoker voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste elektrische eierkokers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de eierkoker, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Eierkoker van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een eierkoker? Dan wil jij weten: wat is de beste eierkoker? Uit onze test is gebleken dat de WMF Stelio de beste eierkoker is van 2024. Het apparaat is geschikt om tot 7 eieren te maken in één kooksessie. Zo beschikt het apparaat over veel goede functionaliteiten en eigenschappen, namelijk de door kookfunctie, een verlichte aan- en uitknop, een RVS kookplaat, een automatische signaal voor de kookstop, bescherming tegen oververhitting, het kunnen afstemmen op gaarheid, een piepsignaal bij de afronding en de snoeropbergruimte. Bij aankoop van de eierkoker krijg je een maatbeker met eierprikker meegeleverd.

€47,33
€49,95
Op voorraad
Bol.com

Wat zijn de top 10 beste Eierkokers van 2024?

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste eierkokers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Eierkoker kopen?

Een eierkoker hebben, kan veel voordelen met zich meenemen. Ben jij vaak aan het koken? Dan kan je een eierkoker zijn werk laten doen, terwijl jij zorgen maakt om andere bezigheden. Je bespaart hierdoor tijd. Het apparaat maakt het bereiden van eieren veel eenvoudiger. Je hoeft nooit meer de eieren in een pan te doen en het proces in de gaten te houden. Het apparaat doet het werk voor je. De meeste eierkokers beschikken over een automatische uitschakeling functie. Na het uitschakelen, kan het ook een geluidssignaal afgeven. Dan kan je meteen beginnen met pellen.

De hardheid van de eieren bepaal je vaak door de hoeveelheid water. Hoe meer water je toevoegt, des te harder jouw eitje wordt. Je kan ook modellen aanschaffen met een ingebouwde functie om de hardheid in te stellen. Hierdoor wordt het maken van een ei veel gemakkelijker. Daarnaast heb je minder water nodig om eieren te koken en verbruik je geen gas. Je verbruikt minder energie, waardoor je energie efficiënter bent.

De eierkokers kunnen meerdere eieren tegelijkertijd bereiden. Zo zijn er ook modellen beschikbaar waar je eten kan stomen, zoals groenten, couscous, rijst, etc. Hierdoor kan je het apparaat ook inschakelen voor meerdere klusjes. Als laatst hebben deze apparaten een ingebouwde temperatuurregeling. Zo is de kans op barsten van de eierschalen veel kleiner.

Beste Eierkokers van 2024


Russell Hobbs Stylo 14048-56

De Russell Hobbs Stylo 14048-56 heeft plaats voor 7 gekookte eieren of 3 gepocheerde eieren. Het apparaat heeft een transparant deksel en schakelt na 2 uur automatisch uit door de veiligheidsuitschakeling. Bij aankoop krijg je een maatbeker meegeleverd. Na gebruik kan je de eierkoker gemakkelijk reinigen. De aan- en uitschakelaar kan je gemakkelijk zien door de LED indicatie. De behuizing is van elegante RVS.

Merk:
Russell Hobbs.
Afmetingen (bxdxh):
18,5 x 20 x 16,5 cm.
Gewicht:
1,177 kg.

Russell Hobbs Stylo 14048-56 Eierkoker

7 eieren / Snoerlengte: 0,9 m / Indicatie afgerond / Automatisch uitschakelen.

Pluspunten

 • De eierkoker is goed schoon te houden;
 • Krijgt een maatbeker meegeleverd;
 • Schakelt automatisch na 2 uur uit;
 • Het apparaat geeft een indicatie van de afronding.

Minpunten

 • De deksel van de eierkoker kan je lastig vasthouden.

GoodForce Elektrische Eierkoker

De GoodForce Elektrische Eierkoker is gemakkelijk te gebruiken. In een handomdraai maak jij de lekkerste gekookte eieren. Het apparaat kan 6 eieren tegelijk maken. Bij het maken, hoef je nooit zorgen te maken dat de eieren te lang koken. Door de automatische uitknop gaat de eierkoker vanzelf uit en laat de alarm weten dat jouw eitjes gereed zijn. Je kan de hardheid van de eieren iedere keer instellen. Na gebruik kan je het eierrekje en de stoomkap in de vaatwasser stoppen. Deze twee onderdelen zijn vaatwasserbestendig. De basis van de eierkoker en het verhittingselement zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtig doekje.

Merk:
GoodForce.
Afmetingen (bxdxh):
21 x 15,2 x 14,5 cm.
Gewicht:
1,15 kg.

GoodForce Elektrische Eierkoker

6 eieren / Snoerlengte: 0,9 m / Indicatie afgerond / Automatisch uitschakelen / Switch on timer / Verstelbare boiledness.

Pluspunten

 • De eierkoker is gemakkelijk schoon te maken;
 • Het apparaat gaat automatisch uit door de timer met een alarm;
 • Je kan de eieren naar gewenste hardheid maken;
 • Krijgt een maatbeker en eierprikker meegeleverd.

Minpunten

 • Het geluid van de zoemer kan zacht zijn als je ver weg staat.

HR Goods Eierkoker Elektrisch

De HR Goods Eierkoker Elektrisch is een handig en eenvoudig apparaat. Je kookt 14 eieren per keer binnen een korte tijd. Handig als jouw huishouden groot is. Mocht je eitjes klaar zijn, dan gaat er een buzzer af. Je kan de eierkoker ook gebruiken om voedsel te stomen. Zo kan je gemakkelijk vis, rijst, couscous of groenten mee stomen. Je kan dit gelijktijdig doen met het koken van de eieren. Na gebruik kan je de plastic delen in de vaatwasser stoppen. Het apparaat beschikt verder over een oververhitting sensor en schakelt dit zich automatisch uit. De meegeleverde maatbeker bepaalt hoe je jouw ei gekookt wilt hebben.

Merk:
HR Goods.
Afmetingen (bxdxh):
15 x 15 x 21 cm.
Gewicht:
0,4 kg.

HR Goods Eierkoker Elektrisch

14 eieren / Snoerlengte: 1 m / Indicatie afgerond / Automatisch uitschakelen.

Pluspunten

 • De eierkoker is gemakkelijk schoon te maken;
 • Voedsel stomen en gelijktijdig het koken van eieren;
 • In één keer 14 eieren maken;
 • Maakt een buzzer geluid en het apparaat gaat automatisch uit;
 • Krijgt een maatbeker meegeleverd.

Minpunten

 • Sommige apparaten kunnen geen geluid geven.

Tristar EK-3074

Met de Tristar EK-3074 Eierkoker maak je gemakkelijk 7 eieren in één sessie. Plaats de eieren in het eierrekje en meet de hoeveelheid water af met de bijgeleverde maatbeker. Als het apparaat klaar is, slaat het automatisch af en geeft het een zoemgeluid. De maatbeker heeft aan de bodem een eierprikker. De deksel heeft een stoomuitlaat, waardoor de stoom kan ontsnappen.

Merk:
Tristar.
Afmetingen (bxdxh):
17 x 17,5 x 16,5 cm.
Gewicht:
0,54 kg.

Tristar EK-3074

7 eieren / Snoerlengte: 0,3 m / Indicatie afgerond / Automatisch uitschakelen.

Pluspunten

 • Kook maximaal 7 eieren snel en eenvoudig;
 • Het apparaat gaat automatisch uit door de timer met een zoemgeluid;
 • Krijgt een maatbeker en eierprikker meegeleverd;
 • De eierkoker is gemakkelijk schoon te maken.

Minpunten

 • Een korte kabelsnoer van 0,3 meter.

WMF Stelio

De WMF Stelio is geschikt om tot 7 eieren tegelijk mee te koken. Je kan de gaarheid afstemmen op ieders wensen. De eierkoker is een onmisbare keukenhulp door de piep aan het einde van de kooktijd, de snoeropbergruimte en de aparte aan- en uitschakelaar. Het apparaat heeft meerdere goede eigenschappen, namelijk de door kookfunctie, een verlichte aan- en uitknop, een RVS kookplaat, een automatische signaal voor de kookstop en is beveiligd tegen oververhitting. Bij aankoop van de eierkoker krijg je een maatbeker met eierprikker meegeleverd.

Merk:
WMF.
Afmetingen (bxdxh):
18,2 x 18,2 x 15,6 cm.
Gewicht:
0,953 kg.

WMF Stelio

7 eieren / Snoerlengte: 1,2 m / Indicatie afgerond / Automatisch uitschakelen / Koord opslagruimte / Verstelbare boiledness.

Pluspunten

 • De eierkoker is gemakkelijk schoon te maken;
 • Het apparaat gaat automatisch uit door de timer met een piepgeluid;
 • RVS kookplaat en deksel;
 • De eierkoker heeft een opbergruimte voor de snoer;
 • Krijgt een maatbeker met eierprikker meegeleverd.

Minpunten

 • De eierkoker kan best prijzig zijn.

Welke merken maken de beste Eierkoker?

Russell Hobbs

Russell Hobbs is een Britse merk van huishoudelijke apparaten, dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. De producten van Russell Hobbs hebben een modern design. Het bedrijf werd in 1952 in Engeland opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde merken op het gebied van huishoudelijke apparaten.

Tristar

Tristar biedt huishoudelijke apparaten, outdoor living producten en consumentenelektronica aan. Dit merk maakt producten in verschillende designs en prijsklassen, waardoor het heel interessant en aantrekkelijk is voor ieder huishouden. Tristar is een geliefd en bekend merk door de prijs- en kwaliteitsverhouding. Zo heb je voor elke bezigheid een product binnen handbereik.

WMF

WMF staat voor Württembergische Metallwarenfabrik. Dit merk is opgericht in 1853 als een fabriek voor zilvergerei en borden. WMF maak zowel professionele koffiemachines tot aan keukengerei voor de alledaagse consumenten. In 2008 zijn ze officieel begonnen met het maken van thuis keukengerei voor de consumenten. Hun producten zijn van robuust kwaliteit en gebruiksvriendelijk voor iedereen.

Hoe kies je de beste Eierkoker?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de meest passende eierkoker aanschaffen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Hieronder stellen wij jou allemaal vragen waar jij rekening mee moet houden en/of het voor jou van belang is:

 • Hoeveel eieren kan er in een eierrek;
 • Wil ik de eierkoker gebruiken om gepocheerde eieren te maken;
 • Van welke materiaal moet de eierkoker gemaakt zijn;
 • Krijg ik accessoires meegeleverd, zoals een maatbeker, eierprikker, etc;
 • Hoe maak ik de eierkoker schoon en kan deze in de vaatwasser;
 • Hoe lang is de snoer van het apparaat;
 • Schakelt de eierkoker automatisch uit als de eieren gereed zijn;
 • Kan je de hardheid verstellen met een (draai)knop;
 • Kan de eierkoker ook andere voedsel stomen, zoals vis, groentes, rijst, etc;
 • Beschikt de eierkoker over de instelling om koken voort te zetten;
 • Geeft de eierkoker een piepgeluid, geluidssignaal of zoemer als de eieren gereed zijn;
 • Is de eierkoker beveiligd tegen oververhitting;
 • Beschikt de eierkoker over een koord opslagruimte?

Budgetgerichte keuze van de beste Eierkoker van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht jouw huishouden groot zijn? Dan is het handig om een eierkoker aan te schaffen die meerdere eieren tegelijkertijd kan maken. De HR Goods Eierkoker Elektrisch is het perfecte product voor jou. Dit apparaat kan 14 eieren tegelijkertijd maken. De eierkoker is ook geschikt om ander voedsel mee te stomen, zoals groenten, rijst, couscous, etc.

Mocht je op zoek zijn naar een eierkoker met verstelbare boiledness? Dan raden wij de WMF Stelio aan. Deze eierkoker heeft een instelbaarheid van: zacht, middelmatig en hard. Met de gewenste stand kan jij eenvoudig jouw eitje naar wens maken. Er is ook een instelling om koken voort te zetten. Zo kan je de eieren op verschillende wijzes voorbereiden. De één krijgt een zacht gekookt eitje, terwijl de andere een hard eitje op zijn bordje krijgt. Als de eieren gereed zijn, schakelt de eierkoker automatisch uit en gaat piepen. Hierdoor hoor je meteen dat jouw eieren gereed zijn. Na gebruik kan je de eierkoker gemakkelijk schoonmaken en de snoer opbergen in de snoeropbergruimte. Het apparaat kan tot 7 eieren in één sessie koken.

Let jij op budget en wil jij niet al te duur een eierkoker aanschaffen? Dan raden wij de Tristar EK-3074 Eierkoker aan. De eierkoker is erg simpel en gemakkelijk te gebruiken. Je kan tot 7 eieren koken met dit apparaat. Om perfecte zacht, medium of hardgekookte eieren te maken, doe je door de juiste hoeveelheid water toe te voegen. Bij aankoop krijg je maatbeker met eierprikker meegeleverd, waarmee je eenvoudig een gaatje in de eieren prikt. De deksel met stoomuitlaat en automatische afslag biedt voor extra veiligheid. Op gebied van prijs- en kwaliteit is dit product onze aanrader. Je betaalt minder voor het goede werk dat het apparaat verricht.

Samenvatting beste Eierkokers van 2024

Het proces versimpelen om eieren te maken? Met een eierkoker kan je snel en eenvoudig perfecte eieren naar wens maken. Je kan de hardheid van de eieren bepalen door de hoeveelheid toegevoegde water of standen van het apparaat. Bij iedere eierkoker krijg je vaak een maatbeker meegeleverd. Een eierkoker brengt meerdere voordelen met zich mee, zoals tijdbesparend, gebruiksgemak en de manier voor het bereiden van de eieren. Zo kan je meerdere eieren tegelijkertijd maken voor de hele huishouden. Maak de eieren in de eierkoker, terwijl jij kan focussen op andere bezigheden. Mocht de eieren klaar zijn? Dan schakelt de eierkoker automatisch af. Hierdoor raken de eieren nooit overkookt. Om het nog gemakkelijker te maken, kan je kiezen voor een apparaat die een geluidssignaal, zoemer, of piepgeluid maakt. Dan weet je meteen dat jouw eieren klaar zijn en kunnen deze gepeld worden. Hieronder sommen wij de top 5 beste eierkokers van 2024 op:

Zo heeft iedere eierkoker z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de eierkokers onderbouwd. Wil je meer variantie hebben in jouw ontbijt? Bekijk dan ons artikel over de wafelijzer. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk met jouw nieuwe aankoop.


Veelgestelde vragen over de Eierkoker

Hoe bepaal je de hardheid van de eieren?

Bij de eierkokers moet je altijd water toevoegen om de gewenste hardheid van de eieren te krijgen. Bij aankoop krijg je een handleiding van hoeveel water je moet toevoegen voor zacht, medium of hardgekookte eieren. Vrijwel alle apparaten geven een maatbeker om dit proces makkelijker te maken. Er zijn ook eierkokers beschikbaar met een ingebouwde (draai)knop. Hierdoor kan jij de hardheid van de eieren iedere keer instellen.

Waar gebruik ik een eierprikker voor?

Er is altijd een kans dat eieren kunnen breken. Om de kans te verkleinen, kan je met een eierprikker een kleine gaatje prikken aan de bovenkant van het ei. Dit proces voer je uit voordat je de eieren gaat koken. Het gaatje zorgt er ook voor dat het ei zich makkelijk laat pellen.