Logitech MX Master3

Beste Draadloze Muis van 2024

Geen zin meer in die bedrade muis van je? In dit artikel hebben wij de top 5 beste draadloze muizen van 2024 met elkaar beoordeeld en vergeleken. Deze resultaten hebben wij voor jou opgesomd in een handig lijstje hieronder. Je kan onze uitgebreide review lezen over de verschillende draadloze muizen en de voor- en nadelen. Zo hopen wij dat dit artikel jou een stap verder helpt met het maken van een juiste aankoop keuze.

Beste Draadloze Muis

Één van de belangrijkste computer randapparatuur is wel de muis. Zo werk je snel en efficiënt, vooral als je een Windows laptop hebt, waarbij het trackpad niet de beste feature is van de laptop. Zo is een muis een onmisbare randapparatuur als je vaak onderweg bent met je laptop. Je kan immers veel sneller en efficiënter werken met een muis en zeker ook minder gefrutsel met een draadloze muis. Of wil je een schone computer set-up voor thuis creëren? Dan is een draadloze muis de ultieme oplossing.

Draadloze muizen komen in verschillende vormen en maten. Daarom is het goed om van tevoren vast te stellen aan welke eisen jouw draadloze muis moet voldoen. Is comfort een belangrijke factor voor jou? Dan kan je al enkele merken afkruisen. Of gebruik je Mac en Windows computer tegelijkertijd? Dan is dit een heel belangrijke factor waar je op moet letten bij het kiezen van jouw draadloze muis. En hoe zit het dan met de batterij duur? Je wilt natuurlijk niet om de paar dagen je muis opladen wanneer je het meest nodig heb.

Qua functionaliteit hebben de normale draadloze muizen het volgende: scroll wiel, duim wiel, aanpasbare knoppen en muis snelheidsknoppen. Als je voor het dagelijkse leven en kantoorwerk een draadloze muis moet gebruiken? Dan zou ik niet te veel opletten naar de snelheid van de muis. Tenslotte is het ook erg belangrijk om te kijken of het bepaalde serie en merk een linkshandige versie draadloze muis heeft.

Wat is de beste Draadloze Muis van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een draadloze muis? Dan wil jij weten: wat is de beste draadloze muis? Uit onze test is gebleken dat de Logitech MX Master 3S de beste draadloze muis is van 2024. Deze draadloze muis is in goede verhouding met prijs en kwaliteit. Het is een perfecte muis voor werk en privé. Deze muis is ergonomisch genoeg om te zorgen dat je minder last zal krijgen na een lange dag werken. Een snelle muis zorgt ervoor dat je ook nog eens spoeler en efficiënter kan werken.

Mocht je de beste draadloze muis willen die ook nog eens ergonomisch is? Kies dan voor de Logitech MX Vertical. Deze muis zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je arm- en polspositie. Zo kan je langer en comfortabeler werken. Voor de mensen die een kleine hand hebben, past de Logitech Lift beter bij jou.

De top 10 beste Draadloze Muis van 2024

Geen zin of houdt je niet van lezen? Klik op één van knop hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste draadloze muizen van jouw favoriete online webshops!

Beste Draadloze Muis van 2024


Logitech MX Master 3S

De Logitech MX Master 3S is de nieuwste versie van de succesvolle MX Master 3. Deze muis is nu nog stiller dan zijn vorige model. Met de 8k dpi sensor werk je gemakkelijk op elke ondergrond. Zo is handig als je in een café gaat werken zonder muis mat. Door de ergonomisch design kan je de muis langdurig gaan gebruiken en kan je scrollen tot 1.000 regels per seconde. Een volle opgeladen MX Master 3S gaat tot wel 70 dagen mee.

Verder kan je met de FLOW Cross-Computer Controle gemakkelijk op meerdere computers of laptops tegelijk werken. Zo zet je tekst, afbeeldingen en bestanden over tussen Windows en MacOS. Je kan, zoals alle Logitech muizen in dit artikel, de knoppen naar wens aanpassen met de Logi Option+. Zo stel je specifieke app profielen in en werk je soepel en efficiënt.

Geschikt voor besturingssysteem:
MacOS / Windows / Linux.
Batterij duur:
70± dagen.
Gewicht muis:
144 gr.

Logitech MX Master 3S - Muis

Geschikt voor: kleine handen / Rechtshandig / Geschikt voor Mac OS en Windows / DPI van 50 – 8.000 / Aantal knoppen: 7 / Programmeerbare knoppen: 3 / USB-C aansluiting / Aantal te pairen apparaat: 3.

Pluspunten

 • Muisstille knoppen;
 • Snelle scrollwiel, die 1.000 regels per seconde kan scrollen;
 • Soepel switchen tussen Windows en MacOS systemen;
 • Ergonomisch silhouet voor beter comfort.

Minpunten

 • Alleen geschikt voor rechtshandige gebruikers.

Logitech MX Vertical

De Logitech MX Vertical is één van de beste draadloze ergonomische muis. Het ergonomie zorgt voor de beste polshouding door de verticale hoek (57°), waarop je de muis gebruikt. Een normale muis langdurig gebruiken heeft veel gevolgen op je pols en arm. Verder kan je nauwkeurig werken door de 4.000 dpi sensor. Zo bespaar je tot 4 keer minder handbewegingen en verminder je spier vermoeidheid.

Met 2 duimknoppen navigeer je eenvoudig door mappen en websites. Zo bepaal jij ook met de speciale dpi knop hoe snel de cursor over je scherm beweegt. Je verbindt de MX Vertical op één van deze 3 manieren: met de meegeleverde USB ontvanger, direct via bluetooth of via de meegeleverde USB-C kabel. De MX Vertical gaat volledig opgeladen vier maanden mee en na één minuut snelladen kan je weer drie uur vooruit. Je kan deze muis ook met verschillende platformen verbinden. Zo kan je soepel tussen twee verschillende systemen schakelen.

Geschikt voor besturingssysteem:
Mac OS / Windows.
Batterij duur:
124± dagen.
Gewicht muis:
135 gr.

Logitech MX Vertical - Draadloze Ergonomische Muis

Geschikt voor: middel tot grote handen / Rechtshandig / Geschikt voor Mac OS en Windows / DPI van 4.000 / Aantal knoppen: 4 / USB-C aansluiting / Programmeerbare knoppen: 2.

Pluspunten

 • Beste muishouding, doordat je de muis verticaal gebruikt;
 • Lange batterijduur van 4 maanden (124 dagen);
 • Beschikt over 2 programmeerbare knoppen;
 • Gebruik de MX Vertical draadloos via de meegeleverde ontvanger of maak direct verbinding via bluetooth;
 • Geschikt voor elke ondergrond.

Minpunten

 • De MX Vertical is alleen geschikt voor rechtshandige gebruikers.


Logitech Lift

De Logitech Lift in de kleine broertje van de Logitech MX Vertical. Deze versie is vernieuwd en verkleind. Verder is de muis in linkshandig versie beschikbaar. Eerder moesten mensen, die linkshandige muis gebruiken, naar een ander merk gaan voor een linkshandige draadloos muis. De muis gebruikt een hoek van 57 graden voor een optimale polspositie (handdruk positie). Met de handdruk positie voorkom je klachten en pijn aan je pols/arm. De draadloze muis is gemaakt voor klein tot middelgrote handen. In tegenstelling tot de Logitech MX Vertical, die is alleen gemaakt voor grote handen.

Verder kan je gemakkelijk schakelen tussen 3 apparaten. Met de Bluetooth Low Energy kan je met één batterij 2 jaar lang de muis gebruiken. Tenslotte kan je de handig applicatie genaamd: Logitech Option+ de functies van je knoppen aanpassen naar wens.

Geschikt voor besturingssysteem:
Mac OS / Windows / Linux / iPad OS.
Batterij duur:
2 jaar.
Gewicht muis:
100 gr.

Logitech Lift - Verticale ergonomische muis

Geschikt voor: kleine handen / Rechtshandige en linkshandige versie / Geschikt voor: Mac OS, Windows en Linux / DPI van max. 4.000 / Aantal knoppen: 4 / Programmeerbare knoppen: 2 / Aantal te pairen apparaat: 3.


Pluspunten

 • Voorkom arm- en polsklachten door de ergonomische vormgeving van de muis;
 • Door de 4 programmeerbare knoppen navigeer je eenvoudig door je browser en je programma’s;
 • De Logitech lift is Ergo gecertificeerd.

Minpunten

 • Bij bol.com krijg je geen meegeleverde USB-adapter.

Apple Magic Mouse 2 (2021)

De Apple Magic Mouse 2 heeft een elegant ontwerp. Maar helaas is het alleen handig om deze muis te gebruiken als je over een Apple device beschikt. De muis zal voor velen mensen niet lekker in de hand liggen. Doordat deze zo soepel geïntegreerd is in de Apple Ecosysteem zie je deze minpunt al gauw over het hoofd.

Je scroll, swipe en klik op het multi touch oppervlak zonder knoppen. Hiermee heb je eigenlijk een magic trackpad in je hand, die vrij kan bewegen. Deze muis is zowel links als rechtshandig. Verder kan je met een volledige oplaadbeurt de muis een maand lang gebruiken. Helaas is dit wel aan de korte kant in vergelijking met andere draadloze Logitech muizen in dit artikel. Verbinding van deze muis gebeurt gelukkig wel automatisch. Zo hoef je alleen maar de muis te bewegen bij de eerste initialiseren van de muis.

Geschikt voor besturingssysteem:
MacOS.
Batterij duur:
30± dagen.
Gewicht muis:
99 gr.

Apple Magic Mouse 2 - Draadloze Bluetooth muis - 2021 USB-C model

Geschikt voor: grote handen / Rechtshandige en linkshandige versie / Geschikt voor: Mac OS / DPI van max 1.300.

Pluspunten

 • Mooi design;
 • Verbinding met de computer gebeurt automatisch;
 • Scroll, swipe en klik op het multi touch oppervlak zonder knoppen.

Minpunten

 • Je kan de muis niet gebruiken tijdens het opladen;
 • Beschikt niet over programmeerbare knoppen.

Logitech Signature M650 L 

De Logitech Signature M650 L is de budgetgerichte draadloze muis uit onze lijst. Qua prijs, kwaliteit en functionaliteit is de draadloze de beste in de budgetgerichte categorie. Het ontwerp van deze muis is comfortabel en ligt goed in de hand. Hierdoor krijg je minder last van je pols en arm. Gebruik de muis draadloos via de USB ontvanger of sluit hem aan via bluetooth en ga gelijk aan de slag.

Deze muis is zowel links als rechtshandig. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken als je linkshandig bent. Heb je een kleinere hand? Dan is het aangeraden om de kleinere versie aan te schaffen. De muisklikken zijn muisstil en verder heb je 2 aanpasbare zijknoppen tot je beschikking. Dit doe je door de Logi Option+ applicatie te installeren. Met deze applicatie kan je jouw aanpasbare knoppen helemaal naar wens instellen. Tenslotte hoef je geen zorgen te maken over de batterij duur. Met één batterij surf je tot 24 maanden lang.

Geschikt voor besturingssysteem:
Mac OS / Windows / Linux / iPad OS.
Batterij duur:
2 jaar.
Gewicht muis:
112 gr.

Logitech Signature M650 L - Draadloze Muis - Met Bluetooth

Geschikt voor: middel tot grote handen / Zowel rechtshandige als linkshandige versie / Geschikt voor: Mac OS, Windows en Linux / DPI van max. 4.000 / Aantal knoppen: 5 / Programmeerbare knoppen: 2 / Aantal te pairen apparaat: 1.


Pluspunten

 • De muisklikken zijn super stil;
 • Zowel rechtshandige als linkshandige variant;
 • Goede verhouding in prijs, kwaliteit en functionaliteit.

Minpunten

 • Geen DPI knop. Deze is alleen in te stellen in de Logi Option+ applicatie.

Welke merken maken de beste Draadloze Muis?

Soms is een keuze maken erg lastig en wil je altijd het beste product hebben dat bij jou past. Daarom is het ook handig om even naar de populairste merken te kijken, want zij hebben al jaren ervaring en zijn marktleiders in hun branche.

Apple

De creatie van de genie: Steve Jobs. Hij statte zijn bedrijf vanuit een garage, die vandaag ruim een bescheiden 450 Triljoen euro waard is. Apple staat bekend om zijn simpliciteit. Dit zie je vooral terug in hun design en gebruikersinterface. Innovatie staat bij Apple op plek nummer 1. Integratie tussen de Apple-producten is de meeste soepele ervaring wat je kan beleven.

Logitech

Iedereen heeft tegenwoordig wel iets van het merk “Logitech” in huis. Logitech, misschien wel het bekendste merk als het om computer technologieën gaat. Ze zijn een Zwitsers bedrijf, die in Amerika is gevestigd. Ze richten zich vooral op innovatie en kwaliteit.

Hoe herken je klachten, zoals muisarm (RSI)?

Muisarm is een term voor langdurig dezelfde computerhandelingen uitvoeren. Dit doe je met je hele arm, pols en elleboog. Denk aan het bewegen van je arm, elleboog en pols. Dag in, dag uit, zulke handelingen uitvoeren met je pols en arm kan je na een tijdje muisarm krijgen. Daarom is het belangrijk om een goede ergonomische werkhouding te hebben. Een goede muis zoals de Logitech zal hierbij goed van pas komen. Voorkomen van deze klachten is beter dan genezen.

RSI is een afkorting voor repetitive strain/stress injury. Een verzamelnaam voor ontzettend veel (pijn)klachten aan het bewegingsapparaat, die vaak arbeidsgebonden zijn. RSI is de meest gebruikte naam, maar internationaal worden ook termen gebruikt, zoals Occupational Overuse Syndrome. In de onderstaande tekst herken jij of je hier last van hebt.

Fase 1: Je ervaart een licht irriterende pijn. Een stijve spier of vermoeidheid? Je kan er nog weinig over zeggen. Morgen zal het wel over gaan. Vaak gebeurt dit ook. Het kan echter ook de verkeerde kant op gaan.
Fase 2: de pijn is al enkele dagen aanwezig en lijkt niet weg te gaan. Het wordt zelfs erger, beetje bij beetje. Je krijgt nu ook zwellingen. De coördinatie in de spieren verloopt niet meer soepel en je voelt je enigszins beperkt. Zowel op het werk als thuis.
Fase 3: hier treedt verzuim op. Je kunt door de pijn niet meer functioneren. Simpele dingen als iets opschrijven of een beker koffie optillen gaan zelfs niet meer. De klachten hebben je in hun greep en op herstel afwachten is niet meer voldoende.

Hoe kies je het juiste muisformaat?

Meet eerst je eigen hand
Eerst kijk je hoe groot jouw hand is. Je vergelijkt deze grootte en daarna de grootte van de muis die je wilt aanschaffen. Ook de vorm en de ergonomie van de draadloze muis spelen een belangrijke rol voor het kiezen van het juist formaat. Zodra je deze stappen hebt gedaan, kan je aan de hand van de grootte van je hand en de grootte van de muis bepalen of deze goed bij jouw hand past.

Hoe groot is een muis nou precies? Op het plaatje is dat vaak lastig af te lezen. Daarom hebben we voor jou de onderstaande vuistregel bedacht. Kies een muis, die qua oppervlakte, meer dan de helft van de afmetingen van jouw hand inneemt. De afmetingen van de muis vind je onder de specificaties. Je handen zijn veelal 2 keer langer van je pols tot het puntje van je middelvinger, dan dat ze breed zijn van je pink tot de knokkel van je duim. Hoe dichter een muis in lengte en breedte bij 60% van de lengte en breedte van jouw handen komt, des te waarschijnlijker het is dat de muis bij jou lekkerder in de hand ligt.

Grootte van een muis
Een muis heeft normaal gesproken 3 groottes: klein, middel en groot.

 • Klein: kleine muis is kleiner dan <11 cm in de lengte en kleiner dan <6,5 cm in de breedte;
 • Middel: middelgrote muis is tussen 11 – 12,5 cm in de lengte en tussen 6,5 – 7 cm in de breedte;
 • Groot: grote muis is groter of gelijk aan 12,5 cm in de lengte en 7 cm in breedte.

Hoe kies je de beste Draadloze Muis?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende producten op de markt en jij wilt natuurlijk de beste draadloze muis halen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn, namelijk:

 • Aantal programmeerbare knoppen: het is handig om te weten hoeveel programmeerbare knoppen op de muis bevindt. Deze knoppen kunnen erg handig zijn in bepaalde applicatie en web browser. Zo kan je efficiënter en sneller werken;
 • DPI-snelheid: hoe snel houd je ervan om met je muis te bewegen? Hoe hoger de DPI instelling, des te gevoeliger de muiscursor reageert op jouw bewegingen. Het fijn om te weten dat een muis een te hoge DPI heeft dan te laag. Kies daarom een muis waarvan de DPI instelling hoog genoeg is. Mocht je het te snel vinden? Dan kan je vervolgens de snelheid gemakkelijk lager instellen;
 • Formaat en ergonomie: hoe groot wil je dat jouw muis is? Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe groot jouw handen zijn. Zo kan je bepalen of de muis comfortabel in jouw hand gaat zitten. Ergonomie is ook een belangrijk factor. Werk je urenlang op kantoor of thuis? Schaf in dit geval dan een muis aan die ergonomisch en gecertificeerd is. Zo heb je na een lange dag werken geen last van jouw pols en arm.
 • Rechts- of linkshandig: de meeste muizen op de huidige markt zijn bijna altijd rechtshandig. Helaas hebben linkshandige muizen geen prioriteit, omdat de meeste mensen rechtshandig zijn. Kijk daarom bij het kiezen of de muis een linkshandige optie heeft;
 • Type muis: wat voor muis wil jij hebben? Gebruik jij een muis tijdens het werken en vind jij de kabel vervelend? Dan raden wij een draadloze muis aan. Mocht je het liever voor gamen gebruiken? Dan kan jij kiezen voor een gaming muis met snoer of een draadloze gaming muis;
 • Welke platformen: heb je een Windows laptop of computer op kantoor en gebruik je thuis een Apple MacBook of iMac? Dan is het wel zo fijn om te weten dat de muis tussen deze twee platformen naadloos kan switchen. Zo kan je werken met twee computers tegelijkertijd.

Budgetgerichte keuze van de beste Draadloze Muis van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht je een draadloze muis willen hebben die in goed verhouding is in prijs, kwaliteit en functionaliteit? Dan raden we je de Logitech Signature M650 L aan. Met deze muis werk je snel en efficiënt. Met de lange batterijduur van 24 maanden hoef je nooit zorgen te maken dat die snel leeg zal raken. Je hoeft 1 keer per twee jaar de AA batterij te vervangen.

Voor de mensen die meer een ergonomische muis willen hebben, raden we de Logitech lift aan voor mensen met klein handen. Deze muis is ook verkrijgbaar voor mensen onder ons die linkshandig zijn. Heb je een middel tot grote hand? Kies dan voor de Logitech MX Vertical.

Mocht je toch een regulier muis willen hebben? Dan is de Logitech MX 3S de perfecte keus. Maar voor de meest comfortabele werkhouding raden we toch een ergonomische muis aan. Alle draadloze muizen in onze lijst werken goed samen tussen verschillende platformen, zoals Windows, Mac, Linux en IpadOS. Zo kan je gemakkelijk overspringen tussen verschillende platformen.

Samenvatting beste Draadloze Muis van 2024

De draadloze muis is eigenlijk een voorkeur. In tegenstelling tot een muis met draad is de draadloze muis veel handiger in het dagelijks leven. Een draadloze muis is eigenlijk vrijwel onmisbaar in je leven als je veel reist met je laptop. Het is verder ook veel handiger. Zo hoef je niet te rommelen met de kabels, die in de weg gaan zitten. Als je een draadloze muis gebruikt, dan is jouw bureau ook wat meer aan de nette kant. Hieronder sommen wij de top 5 beste draadloze muizen van 2024 op:

Zo past er bij ieder situatie en voorkeur een perfecte draadloze muis voor jou. Wil je een muis die ergonomisch is en ook nog eens draadloos? Of wil je een draadloze muis om makkelijker te switchen van zakelijke computer en privé? Deze zijn allemaal belangrijke punten waar je naar moet kijken als je een draadloze muis wilt aanschaffen. Gelukkig hebben wij de beste draadloze muizen met elkaar beoordeeld en vergeleken. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Draadloze Muis

Wat is DPI?

DPI betekent dots per inch. Dit is een meeteenheid, waarop de muis leest waar die zich bevindt. Hoe hoger je deze instelt, des te heftiger de muis reageert op kleine bewegingen. Deze instelling kan je bij ieder moderne muis instellen. Hou je van een snelle muis? Stel dan deze instelling hoger in.

Welke DPI snelheid moet ik kiezen?

Merk je dat je de muis omhoog moet pakken bij het gebruik? Maak dan je muiscursor sneller. De meeste muizen hebben een DPI knop bovenop de muis. Deze verhoogt de DPI snelheid met één stap van steeds 400. Is een stap van 400 misschien iets te weinig of juist te veel? Dan kan je handmatig de DPI of snelheidspercentage verhogen naar eigen wens. Is je muis te snel en raak je het zicht van je muiscursor kwijt wanneer je snel beweegt? Dan moet je deze snelheid verminderen, totdat jij hier comfortabel mee kan werken.

Wat kan je doen tegen RSI?

Er zijn een aantal handelingen wat jij kan uitvoeren, namelijk het verbeteren van jouw werkhouding, RSI oefeningen uitvoeren, een ergonomische muis gebruiken (zoals de Logitech MX Vertical), neem regelmatig korte en lange pauzes en werk minder indien mogelijk.