Beste Bureaustoel

Beste Bureaustoel van 2024

Zit je nog steeds in een stoel die slecht is voor jouw rug en werkhouding? Wees niet bang, want in dit artikel hebben wij de top 5 beste bureaustoelen met elkaar vergeleken en beoordeeld. Een goede bureaustoel in belangrijk als je lange uren moet werken achter een bureau. Zo kan het oncomfortabel worden na een paar uur zitten op een slechte bureaustoel. Wellicht merk je dan dat je de heel de tijd van positie moet veranderen. Je merkt snel dat je oncomfortabel zit en krijgt ook snel last van je rug. Herken je deze problemen? Overweeg dan om één van de beste bureaustoelen in dit artikel aan te schaffen. Producten vergelijken? Dat hoef je niet meer te doen. Wij hebben het zware werk al voor jou gedaan. Zo hoef je er tenslotte alleen nog één uit te kiezen, wel zo handig!

Beste Bureaustoel

Bij het kiezen van een bureaustoel is het van belang dat je eerst kijkt of de stoel een (N)EN 1335- of een NPR 1813-Norm tot beschikking heeft. Alleen de bureaustoelen die voldoen aan de Arbowet- en regelgeving krijgen één van deze twee certificering.

Nu kijken wij naar de belangrijke functionaliteiten, zoals is de stoel kantelbaar, heeft het een verstelbare rugleuning, verstelbaarheid van de stoel en de zitting. Verder kijk je of een stoel goed geschikt is voor jou lengte. Dit geldt voor de minimale gebruikerslengte en de maximale gebruikerslengte van een stoel. Je wilt natuurlijk niet dat jouw benen zwevend in de lucht hangen terwijl je werkt. Zo doende moet je ook kijken of de armleuning ondersteuning beweegbaar is in twee, drie, of vier richtingen. Hoe meer richtingen je de armleuning kan bewegen, des te comfortabeler het voor jouw armen zijn.

Wat is de beste Bureaustoel van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een bureaustoel? Dan wil jij weten: wat is de beste ergonomische bureaustoel? Uit onze test is het gebleken dat de Ahrend 2020 Verta Bureaustoel de beste bureaustoel is van 2024. De bureaustoel is goed in verhouding met prijs, kwaliteit, functionaliteit en comfort. Met deze bureaustoel werk je comfortabel en voorkom je lichamelijk klachten. Je kan deze stoel verder helemaal passend instellen op jouw lichaam. Zo zit je tot wel 8 uur lang comfortabel op deze stoel.

Ben je wat kleiner en wil je een hoofdsteun erbij hebben? Dan raden wij jou de Euroseats Verona ergonomisch bureaustoel met hoofdsteun aan. Deze stoel is niet alleen goed voor jou ergonomie en rug, maar het ondersteunt ook nog eens je hoofd. Deze bureaustoel is een goede allrounder als het neer komt op prijs, kwaliteit, comfort en functionaliteit. Tevens is deze bureaustoel met NEN 1335 arbo normering gecertificeerd.

De top 10 beste Bureaustoelen van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste bureaustoelen van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Bureaustoel kopen?

Als je lang achter je bureau moet werken, is het van belang dat je een goede bureaustoel moet aanschaffen. Langdurig zitten is slecht voor jouw rug en lichaam. Een bureaustoel is immers niet zomaar een stoel. Heb je een goede bureaustoel? Dan is het niet alleen goed voor je zitcomfort, maar het is ook van belang voor jou gezondheid. Ben jij in jou vrije tijd een fanatieke gamer? Bekijk dan even ons artikel over de game stoel en het gaming bureau.

Beste Bureaustoelen van 2024Ahrend 2020 Verta Bureaustoel

De Ahrend 2020 Verta Bureaustoel is de beste bureaustoel als je kijkt naar de verhouding van prijs, kwaliteit, zitcomfort en functionaliteiten. Deze stoel heeft een luxe uitstraling met een fijne zitcomfort. Deze bureaustoel stel je eenvoudig naar je eisen wens in. Verder voldoet de stoel aan de ergonomische eisen. Deze eisen heet: de arbo normering. De NPR 1813 normering om precies te zijn. Zo kan je in totaal 8 uur lang comfortabel op deze stoel zitten. Zo kan je de zitdiepte verkleinen en vergroten.

Verder beschikt deze bureaustoel over een synchroon beweging mechanisme. Dit zorgt ervoor dat je altijd op een actieve werkhouding zit. Dit mechanisme is strak verwerkt in de stoel, wat zorgt voor een mooi en strak design. Verder heb je een netspanning materiaal dat jouw rug ventilerend ondersteund. De stoel komt ook met de handig rug ondersteuning. Deze kan je ook naar eigen wens verstellen. Verder kan je de leuningen eenvoudig aanpassen door op de knoppen te drukken. Je past de zitting en armleggers op de maten van jouw lichaam en voorkeur aan.

Merk:
Ahrend.
Arbo normering:
NPR 1813.
Bureaustoel gewicht:
21 kg.

Ahrend 2020 Verta Bureaustoel

Geschikt om aantal uren te zitten: 8 uren / Maximale gebruikerslengte: 195 cm / Materiaal: Kunststof en metaal / 4D verstelbare armleuning / Zitdiepte verstelbaar / Verstelbaar rugsteun / Kantelbaar rugleuning en zitting / Max. lichaamsgewicht: 110 kg / Zithoogte 40 – 46 cm.

Pluspunten

 • Je kan de hoogte, breedte, diepte en draaibaarheid van de armleuningen verstellen (4D armleuning);
 • Dankzij het netspanning rug materiaal wordt je rug goed ondersteund en geventileerd;
 • Veel verstelbaarheid voor een fijne zitcomfort;
 • Kwalitatief en robuust stoel;
 • Geschikt voor tapijt en harde vloeren.

Minpunten

 • Kan te groot zijn voor een kortere persoon. Ideale lengte voor deze stoel begint rond de 190 cm;
 • Geen hoofdsteun.

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

De Gispen Zinn Smart Bureaustoel heeft een stijlvol en ergonomisch design. De stoel heeft genoeg verstelmogelijkheden, waardoor je een aangename zitcomfort creëert. Dankzij de flexibele rugsteun met net gespannen materiaal vormt dit zich naar je lichaam en zorgt het voor een prettige ondersteuning en ventilatie. De verstelbare lendensteun ondersteunt je rug aan jouw lichaamsvorm. Dit alles maakt deze bureaustoel zo comfortabel mogelijk. Tevens heb je tot wel 2 arbo normeringen beschikbaar. Mocht je te lang of korter zijn? Er is altijd wel een bureaustoel van dit model die bij jou past. Ben je langer dan 192? Dan raden wij om de NPR 1813 model aan te schaffen.

Vind je afwisseling tussen stilzitten en bewegen wel prettig tijdens het werk? Dat is mogelijk dankzij het dynamische synchroon mechanisme. In combinatie met de 3D-verstelbare armleggers is deze bureaustoel helemaal compleet. 

Merk:
Gispen.
Arbo normering:
NEN 1335.
Bureaustoel gewicht:
16 kg.

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Geschikt om aantal uren te zitten: 8 uren / Maximale gebruikerslengte: 200 cm / Materiaal: Kunststof en metaal / 3D verstelbare armleuning / Verstelbaar rugsteun (hoogte) / Verstelbare zitdiepte / Kantelbaar zitting en rugleuning / Max. lichaamsgewicht: 110 kg / Zithoogte: 41 – 55 cm.

Pluspunten

 • Eenvoudig in te stellen;
 • Altijd de juiste ondersteuning tijdens het werk;
 • Multifunctionele wielen. Geschikt voor zowel harde als zachte vloeren;
 • Verstelbare zitdiepte;
 • Stevig en robuuste bureaustoel.

Minpunten

 • De rug ondersteuning kan hard aanvoelen.

Euroseats Curve Bureaustoel

De Euroseats Curve Bureaustoel is een NEN arbo gecertificeerde bureaustoel, geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter. Of je de stoel nu thuis of op kantoor gebruikt. Door de NEN-certificering weet je zeker dat in een gezonde ergonomische houding zit. In deze curve stoel zit je automatisch in een actieve houding, waardoor je de kans op lichamelijke klachten verkleint. Aan de onderkant van de rugsteun zit een lendensteun voor extra ondersteuning.

Ook deze bureaustoel komt in het net gespannen mesh materiaal in de rugleuning. Dit voelt prettig aan en zorgt er ook voor dat je geen last hebt van warmte achter je rug.

Merk:
Euroseats.
Arbo normering:
NEN 1335.
Bureaustoel gewicht:
22 kg.

Euroseats Curve Bureaustoel

Geschikt om aantal uren te zitten: 8 uren / Maximale gebruikerslengte 192 cm / 3D verstelbare armleuning / Zitdiepte verstelbaar / Verstelbaar rugsteun / Kantelbaar rugleuning / Max. lichaamsgewicht: 100 kg / Zithoogte: 47 – 56 cm.

Pluspunten

 • Hoogte verstelbare rugsteun;
 • Geschikt voor lengte van 151 t/m 192 cm;
 • Instelbare zitdiepte;
 • Geschikt voor zowel harde vloeren als tapijt;
 • Synchroontechniek en instelbare gewichtsregeling.

Minpunten

 • De armleuningen zijn niet in de breedte te verstellen.

Euroseats Torino NPR Mesh Bureaustoel

De Euroseats Torino NPR Mesh Bureaustoel is een robuuste bureaustoel, die NPR 1813 arbo gecertificeerd is. Dit betekent dat het ook voor langer mensen geschikt is. Deze bureaustoel komt met alle functionaliteiten die belangrijk zijn. Namelijk: 3D verstelbare armleuning, instelbare rugsteun en instelbare zitdiepte.

Deze bureaustoel is ontworpen voor ergonomie. Zo verminder je de kans op lichamelijke klachten als je urenlang zittend werkt. De rugleuning bestaat uit net gespannen materiaal, dat beter is voor de ventilatie van je rug. Je verstelt deze bureaustoel eenvoudig de zitting, armleuningen en rugleuning, zodat je de juiste zithouding aanneemt voor jouw lichaamslengte en lichaamsbouw. Deze bureaustoel biedt jou veel verstelmogelijkheden, waardoor je deze helemaal naar eigen wens kan instellen.

Merk:
Euroseats.
Arbo normering:
NPR 1813.
Bureaustoel gewicht:
21 kg.

Euroseats Torino NPR Mesh Bureaustoel

Geschikt om aantal uren te zitten: 8 uren / Maximale gebruikerslengte 204 cm / 5D verstelbare armleuning / Zitdiepte verstelbaar / Verstelbaar rugsteun (hoogte) / Kantelbaar rugleuning / Max. lichaamsgewicht: 110 kg / Zithoogte: 43 – 56,5 cm.

Pluspunten

 • 5D verstelbaarheid armleuning (hoogte, breedte, diepte en draaibaarheid);
 • Veel verstelmogelijkheden, waardoor je deze stoel helemaal naar wens kan verstellen;
 • Verstelbare rug steun(hoogte);
 • Robuust en kwalitatief.

Minpunten

 • Hoofdsteun is apart verkrijgbaar.

Euroseats Verona Ergonomisch Bureaustoel

De Euroseats Verona Ergonomisch Bureaustoel heeft niet alleen een mooi design. Het is een bureaustoel die de zithouding gezond corrigeert. De stoel is zo ergonomisch mogelijk ontworpen. Deze stoel beschikt over veel goede eigenschappen, zoals 3D verstelbare armleuning, rugsteun en instelbare zitdiepte. Het wordt ook meegeleverd met een hoofdsteun. Dit kan voor veel mensen erg handig en fijn zijn. Soms wil je natuurlijk even je nek spieren ontspannen.

Zoals de meeste stoelen in deze lijst zijn de rugleuning gemaakt van een net gespannen materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat je rug goed ondersteund en geventileerd wordt. Verder kan je de rugsteun verstellen, zitdiepte verstellen en armleuning verstellen. Deze stoel beschikt ook over de NEN 1335 arbo normering. Dit betekent dat je tot wel 8 uur lang op deze stoel kan werken. De stoel is geschikt voor een lengte van 155 t/m 192 cm. Hou er wel rekening mee dat de hoofdsteun voor lange mensen wat oncomfortabel zal zijn.

Merk:
Euroseats.
Arbo normering:
NEN 1335.
Bureaustoel gewicht:
17 kg.

Euroseats Verona Ergonomisch Bureaustoel

Geschikt om aantal uren te zitten: 8 uren / Maximale gebruikerslengte 195 cm / 3D verstelbare armleuning / Zitdiepte verstelbaar / Verstelbaar rugsteun / Kantelbaar rugleuning en zitting / Max. lichaamsgewicht: 110 kg / Zithoogte: 48 – 58 cm.

Pluspunten

 • Ergonomisch bureaustoel met hoofdsteun;
 • 3D verstelbare armleuning;
 • Instelbare zitdiepte;
 • Fraai en ergonomisch design;
 • Hoogte verstelbare rugsteun.

Minpunten

 • De hoofdsteun is wat minder comfortabel voor wat langere mensen.

Welke merken maken de beste Bureaustoel?

Ahrend

Ahrend is een Nederlandse bedrijf die 128 jaar bestaat. Het bedrijf is officieel begonnen in 1896 en is begonnen met het maken en ontwerpen van tafels, stoelen en meubilair. Duurzaamheid en innovatie staat bij Ahrend vooraan. Tegenwoordig exporteert Ahrend naar meer dan 60 landen en is een ware marktleider in het bedrijf “meubilair”.

Euroseats

Euroseats is ook een bedrijf uit de Nederlandse bodem. Het bedrijf is opgericht in 2005 en richt zich op het ontwerpen en produceren van het hedendaagse kantoormeubilair. Het bedrijf heeft een grote assortiment, waaronder kantoorstoelen, vergaderstoelen, wachtkamer stoelen en lounge meubilair.

Gispen

Gispen werd in 1916 opgericht door Willem Hendrik Gispen. Het bedrijf ontwerpt en produceert verschillende meubilair voor kantoor, zorg en onderwijs. Al meer dan 100 jaar nemen de Gispen producten een bijzondere plek in de wereld van design, innovatie en kwaliteit.

Welke arbo-normering heeft een Bureaustoel?

In Nederland kennen wij de volgende 2 arbo-normeringen: de NEN 1335 en NPR 1813. Deze 2 arbo-normeringen worden aan een bureaustoel gegeven, die geschikt is om urenlang op te blijven zitten. Op deze bureaustoelen zit je in een ergonomisch en gezonde houding. Bureaustoelen met één van deze 2 normeringen kunnen de lichamelijke klachten van te lang zittend werken sterk verminderen.

NEN 1335

De NEN 1335 is een Nederlandse benaming voor de Europese Norm (EN). De eerste ‘N’ staat voor Nederland. De bureaustoelen met een NEN certificering zijn voor 95% van de Nederlandse bevolking geschikt. Het verschil in de gemiddelde lichaamslengte van Europeanen zijn erg groot. Hierdoor zijn de bureaustoelen met deze norm geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter. Zo zit je met deze lichaamslengte ergonomisch in een bureaustoel met deze normering.

NPR 1813

De NPR-normering staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Deze arbo normering richt zich vooral op Nederlanders die wat langer zijn dan de gemiddelde lichaamslengte. Bureaustoelen met de NPR norm zijn voor de mensen die langer zijn dan 192 centimeter.

Wat zijn de eisen van een Bureaustoel met NEN 1335 normering?

 • De zithoogte is verstelbaar tussen de 40 en 51 cm;
 • De zitdiepte is verstelbaar tussen 40 en 42 cm;
 • De diepte van de zitting is minimaal 38 cm;
 • De hoogte van de rugleuning is minimaal 22 cm;
 • De lengte van de armleuning is minimaal 20 cm;
 • De breedte van de armleuning is minimaal 4 cm;
 • Hoogte armleuning is verstelbaar tussen 20 en 25 cm boven de zitting;
 • De armleggers moeten minstens 10 cm van de voorzijde van de zitting geplaatst zijn;
 • Indien de breedte tussen de armleuning niet instelbaar is, moet de ruimte tussen de armleuning afstand tussen de 46 en 51 cm zijn.

Wat zijn de eisen van een Bureaustoel met NPR 1813 normering?

 • De zithoogte is verstelbaar zijn tussen de 41 en 55 cm;
 • De zitdiepte is verstelbaar tussen 38 en 48 cm;
 • De diepte van de zitting bedraagt minimaal 44 cm;
 • De hoogte van de rugleuning is minimaal 37 cm;
 • De lengte van de armleuning is minimaal 15 cm;
 • De breedte van de armleuning moet minimaal 5 cm zijn;
 • Hoogte armleuning is verstelbaar tussen 20 en 30 cm;
 • Armleuningen zijn minstens 20 cm van de voorzijde van de zitting af geplaatst.

Wat zijn het verschil tussen NEN 1335 en NPR 1813 normering?

De verschillen zitten in de maten, zoals zithoogte, zitdiepte etc. Het grootste verschil is dat de NEN 1335 meer geschikt is voor mensen die een lengte hebben van 151 t/m 192 cm. De NPR 1813 bureaustoelen zijn geschikt voor mensen vanaf een lengte van 192 cm. De NPR 1813 bureaustoelen hebben een verstelbare zitdiepte van 38 t/m 48 cm en de NEN 1335 bureaustoelen hebben een verstelbare diepte van 40 t/m 42 cm.

Hoe kies je de beste Bureaustoel?

De juiste keuze maken kan erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende bureaustoelen op de markt en jij wilt natuurlijk de beste bureaustoel aanschaffen. In dit stuk proberen wij jou verder te helpen, zodat het maken van een keuze veel makkelijker wordt. Er zijn enkele factoren die van belang zijn, namelijk:

 • Arbo-normering: heb je een lengte tussen de 155 en 192 cm? Dan is het wel aangeraden om een stoel te nemen met NEN 1335 normering, omdat deze beter bij jou lengte past. Ben je rond 190 cm en langer? Dan is een NPR 1813 een geschikte bureaustoel voor jou;
 • Rugsteun: bureaustoelen met een rugsteun is fijner voor jou rug. Zo biedt een rugsteun tegenkracht op jouw ruggengraat waardoor je een ergonomische houding creëert. Zo zak je niet door je rugsteun heen;
 • Hoofdsteun: sommige mensen vinden het fijn om een hoofdsteun te hebben. Zo kan je soms even met je hoofd naar achter leunen wanneer je een beetje moe wordt. Bij het gebruik van een hoofdsteun raken jouw nekspieren minder vermoeid. Hierdoor krijg je minder last van je nek na een lange werkdag;
 • Rugsteun materiaal: tegenwoordig is een netspanning materiaal razend populair. Dit biedt genoeg weerstand en hierdoor ademt je rug. Zo krijg je geen vervelende zweetplekken;
 • Verstelbaarheid armleuning: bekijk ook hoeveel richtingen een armleuning versteld kan worden. Is het 2D? Dan kan je alleen van voren naar achter en van boven naar beneden verstellen. Zo heb je ook 3D, 4D en 5D richting armleuning verstelbaarheid.

Budgetgerichte keuze van de beste Bureaustoel van 2024

Een budgetgerichte bureaustoel is moeilijk om aan te raden. Goedkoop is meestal duurkoop. Je wilt verder niet geld besparen op iets wat jouw gezondheid negatief kan beïnvloeden. Daarom hebben wij deze lijst met veel zorg samengesteld. De stoelen in dit artikel zijn allemaal ontworpen om de ergonomie van jouw zithouding te optimaliseren.

Maar wees niet getreurd, want de Euroseats Verona Bureaustoel met hoofdsteun is zeker niet slecht geprijsd voor zijn functionaliteit, kwaliteit, prijs en comfort. Hoewel deze stoel wat duurder is voor een budgetgericht stoel, is deze stoel op alle vlakken beter dan een budgetgericht bureaustoel.

Mocht je de hoofdsteun niet fijn vinden? Dan raden wij jou de Euroseats Curve Bureaustoel aan. Deze stoel is een goede middenklasse keuze.

Heb je iets meer budget tot jouw beschikking en wil je de beste ergonomische bureaustoel hebben? Dan raden wij jou de Ahrend 2020 Verta Bureaustoel. Deze bureaustoel heeft enorm veel instel mogelijkheden, waardoor je deze stoel helemaal naar jouw eigen wens kan aanpassen. Mocht je een alternatief willen? Dan is de Gispen Zinn Smart 2.0 een goede keuze. Wel heb je bij deze stoel minder instelmogelijkheden.

Samenvatting beste Bureaustoelen van 2024

Ben je nog zoek naar een bureaustoel? Zoek dan niet verder. Wij hebben het zware werk al voor je gedaan. In dit artikel hebben wij de top 5 beste bureaustoelen met elkaar vergeleken en beoordeeld. Tevens zijn er veel verschillende soorten bureaustoelen op de markt. Welke bureaustoel past goed bij mij en mijn routines? Hieronder sommen wij de top 5 beste bureaustoelen van 2024 op:

Nu weet je dat een goede bureaustoel ontzettend belangrijk is voor jouw gezondheid en werkhouding. Verder past er bij iedereen wel een goede bureaustoel. Het gaat er echter om jouw voorkeur, functionaliteit en budget. Iedere bureaustoel heeft zijn plus- en minpunten. Daarom is het belangrijk om te kijken naar het budget, functionaliteit, zitcomfort en kwaliteit. In dit artikel hebben wij de beste bureaustoelen met elkaar onderbouwd, vergeleken en beoordeeld. Maak je set-up compleet en combineer de bureaustoel met een zit-sta bureau. Zo hopen wij jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Bureaustoel?

Wat voor Bureaustoelen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten bureaustoelen beschikbaar, zoals ergonomische stoelen, werkstoelen, draaistoelen, een eenvoudige bureaustoel en gaming bureaustoelen.

Hoe vaak moet ik mijn Bureaustoel vervangen?

Dit is afhankelijk van hoe vaak de stoel gebruikt wordt en hoe goed je de stoel onderhoudt. Een zwaar gebruikte stoel zal eerder vervangen moeten worden. Een gemiddelde levensduur van een bureaustoel is ongeveer 7-10 jaar.

Welke functies zijn belangrijk bij een Bureaustoel?

De belangrijke functies zijn: verstelbare rugsteun, armleuningen, zithoogte, zitdiepte, en zitbreedte.

Hoeveel geld zou ik moeten uitgeven aan een bureaustoel?

Een bureaustoel met een goede kwaliteit begint meestal bij €300 en de duurste bureaustoelen kunnen tot €1000 oplopen. Denk hierbij aan Herman Miller stoelen.