Beste Broodrooster
Techform.nl

Beste Broodrooster van 2024

Om je dag goed te beginnen is het ontbijt erg belangrijk. Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk het ontbijt is en slaan het over. Er is namelijk een gezegde: ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Na het slapen heeft jouw lichaam minstens 8 uur niets gegeten of gedronken. Jouw lichaam heeft dan in de ochtend energie en voedingsstoffen nodig. Hierdoor presteer jij beter op de dag door een goed ontbijtje. Zo kun je kiezen uit verschillende maaltijden, zoals brood met een gebakken eitje, een weight gainer, zoetige wafels met een wafelijzer, geroosterd brood, een gekookte ei met een eierkoker en noem het maar op. Of combineer jouw ontbijt met een toast en een lekkere drankje uit de blender.

Beste Broodrooster

Om jouw toast zo perfect mogelijk te maken, is het belangrijk om een goed apparaat aan te schaffen. Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste broodrooster voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste toasters voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren, die erg belangrijk zijn, zoals de functionaliteiten, gebruiksgemak en goede eigenschappen van de broodrooster. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de broodrooster, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Broodrooster van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een broodrooster? Dan wil jij weten: wat is de beste toaster? Uit onze test is gebleken dat de SMEG TSF01BLEU de beste broodrooster is van 2024. Deze retro broodrooster heeft een uniek design. Het heeft de jaren 50 stijl lijn, waardoor dit apparaat in de keuken prachtig staat. Met 4 standen en 6 bruiningsniveaus kan jij jouw broodjes naar wens roosteren. De broodrooster beschikt over 2 grote brede sleuven en een automatische pop-up. Je kan uit 13 verschillende kleuren kiezen!

€139,00
Op voorraad
Bol.com

De top 10 beste Broodroosters van 2024

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 broodroosters van jouw favoriete online webshops!

Welke soorten Broodroosters zijn er?

Er zijn twee soorten broodroosters op de markt, namelijk de horizontale en verticale broodroosters. Bij de horizontale broodroosters wordt het brood verticaal op de broodrooster gelegd. Door de verwarmingselementen wordt het brood geroosterd. Je moet handmatig de brood keren, zodat beiden kanten geroosterd worden. Vaak hebben deze modellen een groter formaat, waardoor je meerdere boterhammen tegelijkertijd kan roosteren.

Daarnaast zijn er ook verticale broodroosters. Deze variant kom je vaker tegen. Je plaatst het brood aan de bovenkant van het apparaat, namelijk in de sleuven. Als jouw brood klaar is met roosteren, schiet het apparaat jouw brood naar boven. Dit komt door het toast lift functie. De verticale modellen zijn makkelijker te gebruiken en het is ook minder waarschijnlijk dat jij jouw vingers verbrandt. In dit artikel hebben wij het focus gelegd op verticale broodroosters. Deze modellen zijn meer geschikt bij de huishoudens.

Beste Broodroosters van 2024


SMEG TSF01BLEU

Met de SMEG TSF01BLEU kan jij lekker genieten van een bagel of een geroosterd broodje. Je kan naar wens roosteren door 4 standen, namelijk opwarmen, ontdooien, normaal en bagel. Daarnaast heb je ook 6 bruiningsniveaus. De broodrooster heeft een bijzonder design. Het heeft een jaren 50 stijl lijn en staat prachtig bij elke keuken. Je kan de stroomsnoer onder de broodrooster wikkelen, waardoor deze niet storend is. Ook heeft dit apparaat kruimellade, zodat jouw keuken altijd netjes blijft.

De broodrooster beschikt over 2 brede sleuven en een automatische pop-up. Het brood plaats je in de sleuven en duw je met de hendel omlaag. Wanneer de sneetjes krokant genoeg zijn, worden ze automatisch omhoog geduwd. Deze broodrooster is beschikbaar in 13 kleuren!

Merk:
SMEG.
Afmetingen (lxbxh):
31 x 19,5 x 19,8 cm.
Gewicht product:
2,45 kg.

SMEG TSF01BLEU - Broodrooster

2 boterhammen / Variabele gleufbreedte / Ontdooi- & annuleer functionaliteit / Toast lift / Zes bruiningsniveaus / 4 standen / Kruimellade / Vermogen: 950W.

Pluspunten

 • Beschikt over zes bruiningsniveaus en 4 standen;
 • Hoogwaardig kwaliteit en eenvoudig te gebruiken;
 • Door de extra brede sleuven rooster je ook gemakkelijk dikke sneden brood.

Minpunten

 • Je krijgt geen warmhoudrooster meegeleverd, zodat jouw pistolets of croissants langer warm houdt.

Russell Hobbs 23334-56 Colours Plus+

De Russell Hobbs 23334-56 Colours Plus+ is geschikt voor meerdere soorten brood. Het apparaat heeft een snelle roostertechnologie. Deze broodrooster roostert namelijk tot wel 50% sneller. Mocht je afwisseling willen, plaats gewoon een croissant, bagel of iets lekkers van de bakkerij op het opwarmrek. Met de broodrooster weet je overal raad mee met elk soort brood. Met de handige instelbare bruiningsgraad en broodcentrering wordt jouw brood overal gelijkmatig geroosterd.

Twijfel je of je het apparaat wel op de juiste stand hebt ingesteld? Maak dan gebruik van de Lift & Look-functie. Met extra hoge lift kan jij kijken hoe bruin je brood al is. Zo hoef je de broodrooster niet opnieuw in te stellen en ook hoef je niet bang te zijn dat jouw brood verbrandt. De broodrooster beschikt over een uitneembare kruimellade. Deze lade kan eenvoudig verwijderen worden en geleegd worden in de prullenbak. Berg het snoer na gebruik op in de voet van de broodrooster. Zo houd je jouw keuken opgeruimd en netjes. De antislippootjes zorgen dat de broodrooster stevig staat en veilig kan worden bediend.

Merk:
Russell Hobbs.
Afmetingen (lxbxh):
28 x 16 x 20 cm.
Gewicht product:
1,5 kg.

Russell Hobbs 23334-56 Colours Plus+

2 boterhammen / Brede broodsleuven / Ontdooi- & annuleer functionaliteit / Snelle roostertechnologie / Lift & Look-functie / Variabele instelling v.d bruiningsgraad / Kruimellade / Opwarmrek / Vermogen: 1100W.

Pluspunten

 • Met de uitschuifbare kruimellade maak je het broodrooster na gebruik gemakkelijk schoon;
 • Op het warmhoudrooster hou jij jouw croissants of pistolets langer warm;
 • Rooster jouw brood 50% sneller door de innovatieve, snelle roostertechnologie.

Minpunten

 • Het broodrooster heeft geen functie voor het eenzijdig roosteren van brood.

Philips Daily HD2581/90

Met de Philips Daily HD2581/90 maak jij elke dag de lekkerste geroosterde broodjes. Dit compacte broodrooster wordt geleverd met 8 standen en 2 grote, variabele broodsleuven, zodat jouw brood
gelijkmatig wordt geroosterd. Tijdens het roosteren kan je de bruiningsstand aanpassen door aan de bruiningsknop te draaien. Zo wordt het brood ten alle tijden heerlijk geroosterd. Het bruiningsresultaat is namelijk afhankelijk van het soort brood, de dikte van de sneden en de toestand van het brood.

Om optimaal gebruik te maken van de broodrooster, raden wij je aan om 1 soort brood tegelijkertijd te roosteren voor het gewenste bruiningsresultaat. Het brood wordt bewaard in het midden voor gelijkmatige bruiningsresultaat aan beide zijden, dankzij de zelf centrerende functie. Het apparaat is geschikt voor meerdere broodsoorten. Met de ingebouwde opzethouder kan je ook jouw favoriete broodjes of gebak opwarmen. De broodrooster is eenvoudig schoon te maken dankzij de uitneembare kruimellade.

Merk:
Philips.
Afmetingen (lxbxh):
30,4 x 18,4 x 21,4 cm.
Gewicht product:
1,05 kg.

Philips Daily HD2581/90 - Broodrooster

2 boterhammen / Variabele gleufbreedte / Ontdooi- & annuleer functionaliteit / 8 bruiningsniveaus / Lift functie / Variabele instelling v.d bruiningsgraad / Kruimellade / Ingebouwde opzethouder / Vermogen: 830W.

Pluspunten

 • Door de uitschuifbare kruimellade maak je het apparaat gemakkelijk schoon;
 • Koele wand voor extra bescherming bij gebruik;
 • Beschikt over 4 functies in het apparaat: opwarmen, ontdooien, annuleren en 8 bruiningsniveaus;
 • Dankzij de extra brede sleuven rooster je gemakkelijk dikke sneden brood.

Minpunten

 • Kwaliteit is wat minder vergeleken de duurdere modellen.

Estus Iconic

De Estus Iconic is speciaal geschikt voor elke gangbare soort brood en heeft zelfs ruimte voor twee boterhammen. Voor tosti liefhebbers is een tostiklem inbegrepen van RVS materiaal. De broodrooster beschikt over drie handige brood accessoires en extra brede sleuven voor croissants, broodjes, sandwiches en noem het maar op. Dankzij het duurzame RVS en retro design gaat de broodrooster extra lang mee en is het een smaakvolle product voor elke keuken.

Deze broodrooster bevat veel handige extra functies. Zo zorgt de reheat functie er voor dat de toast snel opgewarmd kan worden. Heb je voorgesneden brood in de vriezer? Geen probleem. Zelfs bevroren boterhammen kunnen worden geroosterd dankzij de handige ontdooifunctie. Ben je tevreden over de goud-bruine kleur van het brood? Stop met roosten door gebruik te maken van de annuleer functie. Geef een draai aan de zes verschillende warmtestanden om je toast naar jouw persoonlijke voorkeur te toasten. Door de extra brede sleuven en uitneembare kruimellade reinig je het broodrooster met gemak. Reinig de uitneembare kruimellade in de vaatwasser of met de hand!

Merk:
Estus.
Afmetingen (lxbxh):
27,5 x 18 x 19 cm.
Gewicht product:
1,4 kg.

Estus Iconic Broodrooster Zwart - Broodrooster met Tostiklemmen - Broodrooster Retro - Extra brede sleuven - Volledig RVS

4 boterhammen / Brede gleufbreedte / Ontdooi- & annuleer functionaliteit / 6 warmtestanden / 3 toast standen / Lift functie / 2 tostiklemmen / Kruimellade / Vermogen: 825W.

Pluspunten

 • 4 boterhammen kunnen tegelijkertijd geroosterd worden;
 • Bevat tosti klemmen, waardoor je ook tosti’s kan maken;
 • Uitschuifbare kruimellade kan in de vaatwasser of met de hand schoongemaakt worden;
 • Beschikt over 6 warmtestanden en 3 verschillende toast standen.

Minpunten

 • De tostiklemmen kunnen niet handig zijn, omdat de tosti moeilijk in- en uitgaat.

KitchenBrothers Retro

De KitchenBrothers Retro maakt heerlijk geroosterd broodjes voor in de ochtend. Ook is het mogelijk om bagels en wafels te verwarmen op dit apparaat. Om een perfecte brood te maken naar wens kan jij kiezen uit 6 hitteniveaus en 3 warmtestanden: ontdooien, normaal en opwarmen. Het rode LED lampje geeft aan welke stand je gekozen hebt. Zo rooster je elke keer weer een perfect stukje brood!

Dankzij de 4 brede sleuven kan jij snel meerdere toast maken. Het stijlvolle retro design past in elke keuken, van moderne tot ouderwetse keukens. Om je keuken heerlijk netjes achter te laten, heeft de broodrooster 2 verwijderbare kruimelladefs. Je kan ook stroomsnoer onder het apparaat opbergen. De broodrooster is zeer eenvoudig te gebruiken. Dankzij het extra hoge liftsysteem haal jij jouw brood eenvoudig uit de toaster. De automatische broodcentrering en de antiblokkeringsfunctie zorgen ervoor dat het brood nooit vast komt te zitten.

Merk:
KitchenBrothers.
Afmetingen (lxbxh):
33,3 x 29,8 x 18,1 cm.
Gewicht product:
2,2 kg.

KitchenBrothers Retro Broodrooster - Toaster - 6 Warmteniveaus - 4 Extra Brede Sleuven

4 boterhammen / Ontdooi- & annuleer functionaliteit / 3 standen / 6 hitteniveaus / Lift functie / Variabele instelling v.d bruiningsgraad / 2 kruimellades / Vermogen: 1.630W.

Pluspunten

 • 4 boterhammen kunnen tegelijkertijd geroosterd worden;
 • Door de 2 uitschuifbare kruimellade maak je het broodrooster na gebruik gemakkelijk schoon;
 • Beschikt over 6 hitteniveaus en 3 verschillende toast standen.

Minpunten

 • De broodrooster neemt veel plek in.

Welke merken maken de beste Broodrooster?

Philips

Phillips is opgericht in 1891 in Eindhoven. Philips is een Nederlands merk en is ook erg bekend. Ze produceren veel elektronicaproducten, waaronder ook broodroosters. Zij begonnen als producent van gloeilampen, waarnaar ze steeds verder uitgebreid zijn naar gebruiksartikelen en medische apparaten. De broodroosters van Philips zijn zeker op hoogwaardig kwaliteit en ook nog eens een bekend merk.

Russell Hobbs

Russell Hobbs is in 1952 opgericht. Ze zijn uitgegroeid tot een bekend merk in keukenapparatuur. Design en innovatie hebben altijd hoog bij het merk gestaan. Zo was Russell Hobbs de uitvinder van de elektrische waterkoker en koffiezetapparaat. Het merk heeft een breed assortiment aan keukenproducten: van aantrekkelijke design ontbijt collecties met koffiezetapparaten, waterkokers en broodroosters tot producten voor voedselbereiding zoals grills, blenders en slowcookers. Het merk is marktleider in Groot Brittannië en neemt in steeds meer landen een meer aanzienlijk plaats in.

SMEG

Een echt Italiaans design is niet alleen elegant en aanzienlijk, maar ook van goede kwaliteit en origineel. Al deze eigenschappen heeft dit merk perfect samengebracht in een mooi assortiment. Dit bedrijf gaat mee met de laatste ontwikkelingen en trends, maar het echte Italiaanse gevoel blijft altijd aanwezig. Kies dus niet alleen voor het gebruiksgemak, maar ook voor de excellentie en voelbare passie van dit merk. SMEG heeft al met vele internationaal beroemde architecten samengewerkt en weet als geen ander design en technologie te combineren. Met aandacht voor detail en de wens om jouw interieur te verrijken, worden de producten voorzien van alle behoeften en wensen. Wanneer je kiest voor de keukenapparatuur van SMEG haal je geen koelkast, maar een belevenis in huis. Verbeeld je in het traditionele Italië en maak van de keuken een plek waar de hele familie graag samenkomt om te genieten, te eten en te proosten.

Hoe kies je de beste Broodrooster?

Wat is de perfecte broodrooster voor mij? Een keuze maken kan erg lastig zijn. Je wilt niet een willekeurig product aanschaffen en erachter komen dat je de verkeerde koop hebt gedaan. Er zijn verschillende factoren waar jij rekening mee moet houden. Welke functies wil je op jouw broodrooster hebben? Welke soort broodrooster wil jij hebben? Wil ik alleen broodjes maken op mijn broodrooster of zijn er meerdere doeleinde? Bij aankoop moet je rekening houden met:

 • Aantal vermogen: hoe snel wil jij jouw broodje geroosterd hebben? Hoe hoger de vermogen, des te sneller jouw broodjes gereed is. Snel geroosterd broodje betekent niet altijd dat het beter is. Jouw broodje kan vaak ook sneller verbrand worden;
 • Aantal sleuven: hoe groot is jouw gezin? Mocht jouw huishouden uit meerdere personen bestaan? Dan is het handiger om een broodrooster te hebben met meerdere sleuven. Hierdoor kan jij meerdere toast maken en bespaar jij meer tijd;
 • Annuleer functionaliteit: mocht je broodje al goed zijn, dan kan je gelijk de broodrooster stoppen met deze functie;
 • Automatisch centrering: met deze functie blijft jouw brood in het midden van de sleuf zitten en wordt het gelijkmatig geroosterd;
 • Automatische pop-up: nadat jouw broodjes klaar zijn in de broodrooster springt de broodjes omhoog met de automatische pop-up functie;
 • Bagel functie: met deze functie toast jij het brood aan één kant. De andere kant wordt dan verwarmd;
 • Bruiningsniveau: er zijn apparaten waarbij je de bruiningsniveau kan selecteren. Dit kan handig zijn. Ieder persoon heeft een voorkeur hoe bruin zij het broodje willen hebben;
 • Gleufbreedte: wat voor soort brood wil jij gaan toasten? De één is wat dikker dan de ander. Je kan ook kiezen voor een variabele gleufbreedte. Hierdoor kan je de breedte gemakkelijk aanpassen. Schaf vaak een brede gleufbreedte aan, zodat je alle soorten brood erin kan plaatsen;
 • Koele wand: de zijkanten worden niet heet. Hierdoor verbrand jij je niet aan de broodrooster;
 • Kruimellade: de kruimels vallen in deze lade. Hierdoor blijft jouw broodrooster schoner. De meeste broodroosters hebben een uitschuifbare kruimellade, waardoor je na gebruik de lade in de prullenbak kan omkiepen;
 • Lift functie: mocht je tussentijds jouw brood willen bekijken? Dan is het handig om deze functie te hebben. Zonder dat de broodrooster stopt met roosteren, kan jij het brood omhoog liften om de kijken hoever die geroosterd is. Je wilt niet in contact komen met de sleuven. Er is dan een kans dat jij jouw vingers verbrand;
 • Ontdooi functie: ontdooi jouw bevroren broodje in de broodrooster met deze functie;
 • Opwarmrek: een rek boven de gleuven. Hierdoor kan je andere soort broodjes opwarmen, zoals croissant, bagels of iets lekkers van de bakkerij;
 • Soort broodrooster: waarvoor wil jij jouw broodrooster inzetten? Is het voor het maken van toast voor jouw gezin, dan is de verticale broodroosters de perfect keuze. De horizontale broodroosters zijn minder handig voor het gezin. In dit artikel zijn alleen de verticale broodroosters geselecteerd;
 • Toast standen: je kan kiezen uit verschillende warmtestanden;
 • Tosti klemmen: gebruik deze tosti klemmen om tosti te maken in de broodrooster. Je hoeft dan geen tosti ijzer meer te gebruiken om tosti’s te maken.

Budgetgerichte keuze van de beste Broodrooster van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht je de broodroosters ook willen gebruiken om tosti’s te maken? Dan raden wij de Estus Iconic aan. Deze broodroosters bevat twee brede gleuven. Per gleuf kan jij 2 boterhammen in stoppen. Zo kan je met de tosti klemmen lekkere tosti’s maken.

Wil jij ook andere soort broodjes willen opwarmen dan alleen toast? Met de Russell Hobbs 23334-56 Colours Plus+ kan je 50% sneller broodjes roosteren door de snelle roostertechnologie. Het beschikt over een opwarmrek, waar jij een croissant, bagel of iets lekkers van de bakkerij erop kan plaatsen.

Heb jij een groot gezin en wil jij meerdere toast tegelijkertijd maken? Dan raden wij de KitchenBrothers Retro aan. Deze broodrooster kan 4 broodjes tegelijkertijd roosteren. Je bent 2 keer zo snel klaar dan een broodrooster met 2 gleuven.

Mocht budget voor jou erg belangrijk zijn, dan raden wij de Philips Daily HD2581/90 aan. Deze broodrooster is erg goedkoop en op gebied van prijs- en kwaliteit scoort dit product erg hoog. Dit product heeft ook meerdere goede eigenschappen en functionaliteiten, zoals variabele gleufbreedte, 8 bruiningsniveaus, lift functie ontdooi functionaliteit, kruimellade en noem het maar op.

Samenvatting beste Broodroosters van 2024

Ontbijten is de belangrijkste maaltijd van de dag. Na het slapen heeft jouw lichaam minimaal 8 uurtjes niets gegeten. Door een goed ontbijt presteer jij beter in de loop van de dag. Er zijn veel maaltijden wat je kan eten in de ochtend. Wil je voor een lekkere toast gaan? Dan is het belangrijk om een goede broodrooster te beschikken. Dit artikel kan jou verder helpen om de beste broodrooster aan te schaffen. Hieronder sommen wij de top 5 beste broodroosters van 2024 op:

Zo heeft iedere broodrooster z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en functies die jij wilt hebben van jouw broodrooster. In dit artikel hebben wij de beste toasters onderbouwd. Wil je jouw ontbijtvariatie uitbreiden? Wat dacht je dan van vlees grillen in plaats van brood? Bekijk dan ons artikel over de contactgrill. Wij hopen jou genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jou veel geluk toe met jouw nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Broodrooster

Hoe maak ik een Broodrooster schoon?

Wacht eerst tot de broodrooster afgekoeld is, voordat je dit apparaat schoonmaakt. Trek de stroomkabel uit het stopcontact. Verwijder de kruimels en ander vuil met een kruimeldief of stofzuiger en leeg de kruimellade. Sommige modellen beschikken ook een uitneembare kruimellade voor eenvoudige reiniging.

Kan je bevroren brood in de Broodrooster klaarmaken?

Ja, maak hierbij gebruik van de ontdooifunctie. Met deze functie kan je bevroren brood ontdooien en klaarmaken in de broodrooster.