Beste Bosmaaier
Techform.nl

Beste Bosmaaier van 2023

Weg met onkruid en ongewilde planten met behulp van de bosmaaier.

Weg met onkruid en ongewilde planten met behulp van de bosmaaier.

Mocht je een tuin hebben? Dan heb je een plek waar je helemaal tot rust kan komen. In de zomer kan je lekker genieten van de zon in je tuin. Je kan veel activiteiten in je tuin uitvoeren. Er komen ook verantwoordelijkheden bij kijken. De tuin onderhouden is daar 1 van. Je hebt natuurlijk de juiste tuingereedschap nodig. Er zijn veel plekken waar je met een grasmaaier niet bij kan komen. Met een degelijke en krachtige bosmaaier kan je ervoor zorgen dat je in een mum van tijd ongewilde planten of onkruid verwijdert. De bosmaaier kan je behendig bedienen, zodat je makkelijk langs randen of andere objecten heen kan leiden.

Beste Bosmaaier

Een specifieke bosmaaier halen kan best lastig zijn. Er is onderscheid te maken tussen een elektrische bosmaaier, een bosmaaier op benzine en een accu bosmaaier. Natuurlijk vraag jij je af wat de beste bosmaaier is en welke soort je moet halen? In dit artikel voeren wij je onderzoek uit, zodat jij bij het aanschaffen van een bosmaaier rekening houdt met alle factoren.

Wat is de beste Bosmaaier van 2023?

Mocht jij op zoek zijn naar een bosmaaier? Dan wil jij weten: wat is de beste bosmaaier? Uit onze test is gebleken dat de Bosch AFS 23-37 de beste bosmaaier is van 2023. Deze elektrische bosmaaier is een simpel model. Je kan kiezen om te bosmaaien met een mes of draad. Het draad, met een diameter van 37 cm, kan je gazons en graskanten bewerken. Met het mes van 23 cm snoei je gemakkelijk hardnekkig onkruid. De bosmaaier heeft een capaciteit van 950 watt en een vermogen van 1,3 pk. Het is geschikt voor het zwaardere werken en levert natuurlijk uitstekende snoeiprestaties. De bosmaaier heeft een verstelbare schouderriem en een fijne handgreep voor een comfortabel maaisessie.

€119,20
Op voorraad
Bol.com

De top 10 beste Bosmaaiers van 2023

Klik op één van de knoppen hieronder voor een korte overzicht van de top 10 bosmaaiers van jouw favoriete online webshops!

Wat is een Bosmaaier en wat kan je allemaal ermee doen?

Als je gras gaat maaien, kan je een grasmaaier gebruiken. Op veel plekken is het lastig om met een grasmaaier bij te komen. Een bosmaaier is een oplossing hiervoor. De bosmaaier wordt ingezet voor het maaien van stevig onkruid, hoog gras, riet en zelfs houtige gewassen. De bosmaaier biedt meer mogelijkheden in vergelijking met de standaard grasmaaier. Afhankelijk van het type bosmaaier ben je natuurlijk in staat om onkruid en meer weg te maaien. De bosmaaiers beschikken over plastic draden of maaischijven, die op hoge snelheid roteren door het kopstuk van de bosmaaier. De plastic draad zit op een spoel en er steken een aantal draden aan de buitenkant uit. Hierdoor wordt het onkruid of gras verwijderd. Er zijn twee methodes om de uitvoering van de draad te bedienen. Je kan het handmatig of automatisch bedienen. Je moet wel opletten dat het draad niet terug gaat in het kopstuk.

Een grasmaaier is zodanig ontwikkeld om hem naar voren te duwen. Een bosmaaier draag je deze om je rug. Je draagt de bosmaaier met stevige schouderriemen en draagriemen. Hierdoor wordt het werk veel aangenamer en minder zwaar. Veel bosmaaiers beschikken ook speciale handgrepen, die zorgen voor meer grip. Hierdoor kun je de bosmaaier makkelijker naar links of rechts sturen.

Wat is het verschil tussen een Bosmaaier en een Grastrimmer?

Mocht je een bosmaaier aanschaffen? Dan vind je vaak een grastrimmer bij je zoektocht. In feite is er weinig verschil tussen deze twee tuingereedschappen. Het grootste verschil is het vermogen en de materialen die het tuingereedschap aan kan. De grastrimmer wordt gebruikt voor gras en klein onkruid. De bosmaaier is veel krachtiger, waardoor het bijna alles op zijn pad kan maaien. Het is goed geschikt voor stugge, dikkere soorten begroeiingen. Per soort bosmaaier heeft verschillende eigenschappen, waardoor ze niet allemaal geschikt zijn voor dezelfde klus.  

Welke soorten Bosmaaiers zijn er?

Mocht je een keer op zoek zijn naar een bosmaaier? Dan kan je verschillende soorten tegenkomen. Welke soorten zijn er eigenlijk aanwezig en wat kan je verwachten?

Elektrische bosmaaiers
Bosmaaiers op netstroom zijn de lichtste bosmaaiers. Ze maken bovendien weinig lawaai en zijn niet al te duur. De elektrische bosmaaier heeft een krachtige motor, maar moet wel van stroom voorzien zijn. Je moet deze bosmaaiers ook voorzien van een verlengkabel of kabelhaspel. De kabel van de elektrische bosmaaiers zijn vrij kort, zodat je de kabel van het toestel niet beschadigd (met het toestel zelf). Je hebt natuurlijk extra werk door het uitrollen en opruimen van de kabelhaspel of verlengkabel.

Accu bosmaaiers
Bosmaaiers met een accu hebben een groot voordeel. Je werkt namelijk volledig draadloos. Je bewegingsvrijheid is groot en je kan snel doorwerken. Bosmaaiers op accu zijn zeer flexibel en je kan op alle plaatsen werken. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact. Je moet wel rekening houden met de hoeveelheid accu. Je moet hem van te voren eerst volledig opladen, zodat je er een lange tijd mee kunt werken. De accu’s van de bosmaaier kan ook vrij prijzig zijn. De accu maakt de bosmaaier wat zwaarder. Mocht de accu leeg zijn, dan is de bosmaaier meteen onbruikbaar. Dit kan zeer vervelend zijn.    

Bosmaaiers op benzine
Bosmaaiers op benzine zijn meestal de krachtige en professionele toestellen. Je kan deze bosmaaier ook dragen. Ook bij deze soort bosmaaier heb je geen stopcontact nodig om het apparaat aan te sluiten. Je bent niet beperkt in bewegingsvrijheid. Dit apparaat maakt echter veel geluid. Met de benzinemotor kun je een zwaar mes laten ronddraaien om hoog onkruid en kleine stukken struiken te maaien. Dit toestel kan prijzig zijn en er moet regelmatig benzine bijgevuld worden. De bosmaaier met benzine is de beste keuze voor zware klussen of voor personen die regelmatig de bosmaaier gebruiken.

Maaimethode
De bosmaaier heeft een bepaalde manier hoe het maait. De bosmaaier bevat een maaidraad, mes of beiden. Een bosmaaier met draad is geschikt voor dikke begroeiingen en grassoorten. Mocht je klus wat intensiever zijn en je moet takjes en struiken maaien? Dan is de bosmaaier met een mes een betere uitkomst. Deze methode is idealer voor het grover gedeelte.

Beste Bosmaaiers van 2023


Bosch AFS 23-37

De Bosch AFS 23-37 Bosmaaier is een simpel model. Je kan kiezen om te bosmaaien met een mes of draad. Het draad, met een diameter van 37 cm, kan je gazons en graskanten bewerken. Met het mes van 23 cm snoei je gemakkelijk hardnekkig onkruid. De bosmaaier heeft een capaciteit van 950 watt en een vermogen van 1,3 pk. Het is geschikt voor het zwaardere werken en levert natuurlijk uitstekende snoeiprestaties. De bosmaaier heeft een verstelbare schouderriem en een fijne handgreep voor een comfortabel maaisessie. De bosmaaier is een elektrisch model, die op netstroom aangesloten moet worden. Mocht je te werk gaan, dan heb je een verlengsnoer nodig om overal bij te kunnen.

Merk:
Bosch.
Type:
Elektrisch.
Gewicht product:
5,3 kg.

Bosch AFS 23-37

Elektrisch / Vermogen van 950 watt / 1,3 pk / Draad en mes / Verstelbare schouderriem en handgreep / Maaidiameter: 20 – 30 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • De bosmaaier heeft een verstelbare schouderriem en handgreep;
 • Uitstekende snoeiprestatie door de 1,3 pk vermogen;
 • Makkelijk te wisselen tussen de mes en de sterke draadspoel;
 • Aangesloten op netstroom. Je kan zonder te stoppen doorgaan met maaien.

Minpunten

 • Je hebt een verlengsnoer nodig om overal bij te kunnen;
 • Je hebt een stopcontact in de buurt nodig om de bosmaaier te kunnen gebruiken.

Kibani Kantenmaaier 4 in 1

De Kibani Kantenmaaier 4 in 1 met 55 cc baant zich met gemak een weg door gras, struiken en onkruid. De bosmaaier heeft een 1,9 pk 2-takt benzinemotor en werkt met een onkruidborstel, zaagblad, draadkop of mes. Door de 4 in 1 multitool is het makkelijk om overal in te zetten. De draadkop is geschikt voor het maaien van graskanten en minder stug onkruid. Ook is de draadkop voorzien van het Tap&Go systeem. Zo hoef je niet te stoppen met maaien om de draadkop te corrigeren. Is je werk wat intensiever en moet je onkruid of ander houtachtig of stevig gewas verwijderen? Dan kan de 3-tands mes zeker goed van pas komen. Je kan ook kiezen voor de 40-tands zaagblad om de klus nog sneller af te ronden. Je kan ook de oprit, stoep of tuinbestrating piekfijn laten uitzien door de onkruidborstel. Het gedraaide staaldraad van de onkruidborstel verwijdert makkelijk al het onkruid.

De multitool is voorzien van een verstelbare draagriem en handgrepen. De motor bedien je met de gashendel op de handgreep. Hierdoor is het makkelijk om dit toestel te gebruiken. De steel is ook in de hoogte verstelbaar, waardoor het extra gebruiksvriendelijk is.

Merk:
Kibani Germany.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
6,8 kg.

Kibani Kantenmaaier 4 in 1

Benzine / Vermogen van 1.400 watt / 1,9 pk / 2-takt 52 cc motor / Maaidraad, zaagblad, mes en onkruidborstel / Draagriem en handgreep / Maaidiameter: 43 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • 4 in 1 multitool, waardoor het geschikt is voor alle tuinwerken en onderhoud;
 • In enkele seconden kan je de koppen wisselen, zodat het een ander gereedschap is;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

Powertech 5 in 1 Multitool

De Powertech 5 in 1 Multitool haal je eenvoudig te gebruiken all-in-machine in huis. Het is zeer geschikt voor alle tuinwerken en onderhoud. Door de krachtige 2-takt motor en de bijgeleverde accessoires maak je in enkele seconden een haagschaar, bosmaaier, kettingzaag of snoeizaag. Deze multitool heeft een totale lengte van 2,3m, waardoor je veilig en moeiteloos op de grond bomen of heggen kan snoeien tot wel 3m hoog. Het is zeker een handige 5 in 1 multitool als jij vaak je tuin aan het onderhouden bent.

Merk:
Powertech.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
6,0 kg.

Powertech 5 in 1 Multitool

Benzine / Vermogen van 2.200 watt / 2-takt 52 cc motor / 5 in 1 Multitool: haagschaar, bosmaaier, kettingzaag, snoeizaag, draadspoel en maaimessen / Draagriem / Maaidiameter: 30 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • 5 in 1 multitool, waardoor het geschikt is voor alle tuinwerken en onderhoud;
 • In enkele seconden kan je de koppen wisselen, zodat het een ander gereedschap is;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

Herzberg HG-5200

De Herzberg HG-5200 Bosmaaier heeft een modulair en compact ontwerp, dat een perfect comfort garandeert. Met de krachtige motor lijkt het alsof het door een professional gedaan is. Of je nou kantelt of maait, het werk is moeiteloos. Door de betrouwbare luchtgekoelde tweetakt 55cc motor is deze bosmaaier goed voor zowel landscaping als voor de meest veeleisende projecten een fluitje van een cent. De bosmaaier is eenvoudig te starten en onderhouden. Deze bosmaaier op benzine is een lange termijn oplossing voor verschillende trimwerkzaamheden.

Merk:
Rotfuchs.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
9,0 kg.

Herzberg HG-5200

Benzine / Vermogen van 2.000 watt / 2-takt 52 cc motor / Nylon trimmerkop en metalen blad / Draagriem en anti vibratie handgreep / Maaidiameter: 20 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Bevat een antivibratie handvat voor maximale controle en verhoogt de stabiliteit;
 • De krachtige 2-takt 55cc motor is geschikt voor extreme bodembedekkingsomstandigheden;
 • Stabiel en eenvoudig te gebruiken opstartsysteem;
 • Laag energieverbruik en laag geluidsniveau;
 • Bevat een geavanceerde beschermingsplaat voor betere gebruikersbescherming;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • Zware bosmaaier;
 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

Powerplus Pro POWPG40140

De Powerplus Pro POWPG40140 is geschikt voor hoge begroeiing wegmaaien en hoog gras trimmen. Deze maaier werkt met zowel een draad als met messen. Met een maaicirkel van 22,5 cm of 46 cm draad ben je binnen de kortste keren klaar met maaien. De draagriem zorgt voor comfort tijdens je maaisessie. Deze bosmaaier werkt ook op benzine met een ruime benzinetank van 1L. Hierdoor kan je draadloos vrij rond bewegen in je tuin of andere plekken. Dankzij de easy start motor start je dit toestel makkelijk op met één trek aan de startkoord. Daarnaast beschikt de bosmaaier over een anti-vibratieststeem en een fietshandgreep voor extra comfort.

Merk:
PowerPlus.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
13,16 kg.

Powerplus Pro POWPG40140

Benzine / 1L / Vermogen van 1.720 watt / 2-takt 41,2 cc motor / Draadspoel en mes / Draagriem, fietshandgreep en anti-vibratiesysteem / Maaidiameter: 46 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Bevat draad en messen, waardoor je de bosmaaier ook als trimmer kan gebruiken;
 • De bosmaaier is voorzien van een fietsstuur handgreep, waardoor je langere tijd achter elkaar kan gebruiken;
 • Het anti-vibratiesysteem geeft meer comfort;
 • Een ruime benzinetank van 1L, waardoor je de bosmaaier lang kan gebruiken;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • Zware bosmaaier;
 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

McCulloch B40 B Elite

De McCulloch B40 B Elite Bosmaaier werkt op benzine. De 1,5 kW maaier heeft een cilinderinhoud van 40 cc en een zeer ruime maaibreedte van 43 cm. Hierdoor ben je snel klaar met je werkzaamheden. Ze beschikken over een dubbel gevoerd harnas, een compleet anti-vibratiesysteem en een fietsstuur handgreep. Door deze combinatie heb je meer gebruikscomfort tijdens langdurig gebruik. De bosmaaier heeft een 1L brandstoftank, waardoor je niet vaak hoeft te tanken. De Tap ‘N Go functie zorgt ervoor dat je wordt voorzien van een nieuw trimdraad door met de trimkop op de grond te tikken. Je kan ook met het mes te werk gaan. Dit is meer geschikt voor grovere begroeiing. De B40 B Elite is zeker een optimaal en krachtige bosmaaier, die je zeker niet zal teleurstellen.

Merk:
McCulloch.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
7,3 kg.

McCulloch B40 B Elite

Benzine / 1,0L / Vermogen van 1.500 watt / 2-takt 40 cc motor / Draad en mes / Draagriem en fietsstuur handgreep / Maaibreedte: 43 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Bevat draad en grasmessen, waardoor je de bosmaaier ook als trimmer kan gebruiken;
 • De bosmaaier is voorzien van een fietsstuur handgreep, waardoor je het voor een langere tijd achter elkaar kan gebruiken;
 • Een ruime maaibreedte van 43 cm voor snelle werkzaamheden;
 • Bevat een Tap ‘N Go functie, waardoor je voorzien wordt van een nieuw trimdraad;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

Makita EM2600U

De Makita EM2600U Bosmaaier is een krachtige bosmaaier, die ideaal is voor het zwaardere maaiwerk, zoals maaien van slootkanten en gras. Je kan deze bosmaaier makkelijk starten door de extra veer bij de startinrichting en opvoerpomp. Niet alleen is deze bosmaaier krachtig, maar ook milieuvriendelijk door de ingebouwde katalysator. Deze zorgt voor een efficiënte verbranding. Daarnaast heeft het een fietsstuur greep, die ervoor dat je het zonder problemen langdurig kan gebruiken. Dankzij de 2-takt motor werk je geheel draadloos. Je krijgt bij aankoop een snijblad, draaggordel, transsportbescherming en een draadkop meegeleverd.

Merk:
Makita.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
5,0 kg.

Makita EM2600U

Benzine / 0,6L / Vermogen van 850 watt / 2-takt 26 cc motor / Draadkop en snijblad / Draaggordel en fietsstuur handgreep / Maaibreedte: 43 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Bevat draad en messen, waardoor je de bosmaaier ook als trimmer kan gebruiken;
 • De bosmaaier is voorzien van een fietsstuur handgreep, waardoor je langere tijd achter elkaar kan gebruiken;
 • Een ruime maaibreedte van 43 cm voor snelle werkzaamheden;
 • Niet alleen is de bosmaaier krachtig, maar ook milieuvriendelijk;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

McCulloch B33PS

De McCulloch B33PS Bosmaaier trimt hoge begroeiing weg in je tuin. Deze bosmaaier werkt op benzine, waardoor je geen stopcontact in de buurt nodig hebt om te maaien. Je kan het overal meenemen. Je kan de lengte van de bosmaaier naar eigen wens aanpassen door de telescopische steel. De draaibare kop zorgt er ook voor dat je moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk kan bereiken. Met het extra handvat heb je meer grip, waardoor het prettig is tijdens het maaien. Bij aankoop krijg je een draadspoel en trimdraad erbij.

Merk:
McCulloch.
Type:
Benzine.
Gewicht product:
5,5 kg.

McCulloch B33PS

Benzine / 0,7L / Vermogen van 900 watt / 2-takt 33 cc motor / Draad / Draaggordel, telescopische steel en extra handvat / Maaibreedte: 42 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Verstelbaar telescopische steel voor een comfortabele werkhouding;
 • Een draadharnas zorgt voor een verhoogd comfort tijdens het trimmen;
 • De draaibare kop maakt het mogelijk om op moeilijke bereikbare plekken te trimmen;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • De benzinemotor vereist meer onderhoud dan bij andere aandrijving.

Stiga SBC 500 AE

De Stiga SBC 500 AE Bosmaaier is een stevig en krachtige accu bosmaaier. Dit model is stiller, lichter en zonder uitstoot. Deze bosmaaier is een draadloze bosmaaier met brushless inductiemotor en bevat verschillende snelheden voor betere prestaties en energie efficiëntie. De bosmaaier heeft een maaibreedte van 35 tot 40 cm. Met de Tap & Go functie wordt de draadspoel verlengt met nylondraad door een tik tegen de grond. Door de Bump&Work draadspoel met dubbele nylondraad is het fijn en snel werken. Je kan met het viertands maaimes onkruid en hoog gras verwijderen. Door de deelbare steel en verstelbare ronde handgreep is deze bosmaaier perfect voor comfortabel werken en makkelijk op te bergen. Het gewicht is ook licht, waardoor het erg prettig is om mee te werken.

Merk:
Stiga.
Type:
Accu.
Gewicht product:
4,0 kg.

Stiga SBC 500 AE

Accu / 48 V / Vermogen v. 500 watt / Nylondraad en mes / Draaggordel en verstelbare ronde handgreep / Maaibreedte: 40 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Bevat draad en messen, waardoor je de bosmaaier ook bij grover gedeelte kan gebruiken;
 • Bevat deelbare steel en verstelbare ronde handgreep voor comfortabel werken en makkelijk op te bergen;
 • Bevat Tap & Go draadspoel voor een verlenging van de nylondraad met een tik op de grond;
 • Licht gewicht;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • Deze bosmaaier moet wel opgeladen zijn voor een lang gebruik.

Makita DUR368LZ

De Makita DUR368LZ Bosmaaier functioneert op accu. Mocht je meerdere producten hebben van dit merk, dan past deze 18V LXT Makita accu op ruim 250 machines. Deze professionele bosmaaier heeft lage trillingen, optimaal vermogen, laag gewicht, lage geluidsproductie en zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Deze bosmaaier is zeer geschikt voor het maaien van licht onkruid, fijner materiaal en graskanten. Je krijgt natuurlijk bij aankoop ook meerdere draadkoppen en andere snijgarnituren erbij. Door het gebruik van Lithium-ion accu is deze bosmaaier milieuvriendelijk. De bosmaaier bevat een dubbele accu systeem, waardoor je het gemak van 18 V hebt en de kracht van 36 V. Al met al het is zeker een goede bosmaaier.

Merk:
Makita.
Type:
Accu.
Gewicht product:
4,5 kg.

Makita DUR368LZ

Accu / 36 V / Vermogen v. 550 watt / Draad en mes / Draaggordel en ronde handgreep / Maaibreedte: 35 cm.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

 • Bevat verschillende kopstukken, waardoor het geschikt is voor meerdere werkzaamheden;
 • De LXT 18V accu past in ruim 250 machines;
 • Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu;
 • Bevat een indicator voor overbelasting en accucapaciteit;
 • Uitgerust met acculading waarschuwingssysteem (één voor elke accu);
 • Licht gewicht;
 • De bosmaaier is draadloos, waardoor het zeer flexibel is.

Minpunten

 • Op sommige website krijg je geen accu’s en lader mee;
 • Deze bosmaaier moet wel opgeladen zijn voor een lang gebruik.

Welke merken maken de beste Bosmaaier?

Bosch

Bosch is zeker een bekend merk. Wie kent het nou niet? Mocht je thuis naar je gereedschap bekijken, dan heb je vast minstens 1 product van Bosch. Bosch is een internationaal technologisch en dienstverlenend bedrijf. Bosch is opgericht in 1886 en bestaan uit consumentenproducten, industriële technologie, automobieltechnologie, energie en bouwtechnologie. Bosch maakt zijn producten zeer gebruiksvriendelijk en de bosmaaiers van Bosch is zeker een aanrader!

Kibani

Kibani Germany is inmiddels een bekend merk in Nederland. Hun assortiment bestaat voornamelijk uit gereedschap en tuingereedschap. Ondanks de prijzen ontzettend scherp zijn, kan je prima kwaliteit verwachten van de machines.

Makita

Makita wordt wereldwijd door miljoenen vakmensen herkend om de kwaliteit van de producten. Makita werkt dag in dag uit aan verbeteringen en nieuwe machines. De passie voor het creëren van deze machines ontstond in Japan in 1915. Makita ontwikkelt, produceert en verkoopt alleen gereedschap. Hun assortiment bestaat wereldwijd uit meer dan 1500 verschillende machines. Je kan zeker hoog kwaliteit verwachten als je een Makita bosmaaier aanschaft.

McCulloch

De belangrijkste kenmerken van McCulloch zijn krachtig en betrouwbaar. Sinds de jaren 70 is dit merk een begrip voor iedere consument op het gebied van tuinproducten. Je kan met de McCulloch producten snel de tuinklussen uitvoeren. Van kettingzaag tot tuinproducten, jouw tuin krijgt dankzij de gebruiksvriendelijke producten van McCulloch de optimale verzorging. Ze ontwikkelen continu nieuwe designs en technieken om veiligheid te kunnen garanderen. Naast veiligheid voor de gebruiker is veiligheid voor het milieu ook van groot belang voor McCulloch. Zij werken met producten die het milieu zo minimaal mogelijk belasten. Met deze randvoorwaarden blijf jij optimaal genieten van je prachtige tuin en draag jij een steentje bij aan de natuur met de McCulloch producten.

Stiga

Het merk “Stiga” is opgericht in Zweden in 1934. Zij bieden al meer dan 80 jaar tuingereedschap voor iedere soort tuin. Zij hebben als doel om met de Stiga tuingereedschap het onderhoud van de tuin makkelijker te maken. Zo kan iedere tuinliefhebber optimaal genieten. Stiga heeft een groot assortiment, denkend aan grasmaaier, bosmaaier, heggenschaar, etc. Met de jaren ervaring in hun vakmanschap kan je zeker hoogwaardige producten verwachten van de Stiga bosmaaiers.

Welke brandstof heeft een Bosmaaier op benzine nodig?

Een bosmaaier op benzine heeft de juiste brandstof nodig. Bij aankoop is het aangeraden om benzine te halen waar 2% 2-takt olie aanwezig is. Je zou bijvoorbeeld Aspen 2 brandstof kunnen halen in huis. Je kan ook kiezen om zelf de brandstofmengsel maken. Dat heeft een bepaalde verhouding van benzine en smeerolie. De verhouding verschilt per type bosmaaier. Dit vind je terug in de producteigenschappen van elke bosmaaier. Mocht je onzeker zijn, dan kun je ook kiezen voor de kant-en-klare 2-takt olie. Deze is ook geschikt voor andere machines, zoals trimmers, heggenscharen en kettingzagen. De juiste brandstof halen is belangrijk voor optimale prestaties en een duurzamer gebruik van de motor.

Hoe kies je de beste Bosmaaier?

Het maken van de juiste keuze kan erg lastig zijn. Probeer eerst te kijken waarvoor je de bosmaaier gaat gebruiken. Is het voor professioneel, werk, privé of hobby? Mocht je dit weten, dan moet je kijken wat beter bij je past. Wil je liever een elektrische bosmaaier, een accu bosmaaier of een bosmaaier op benzine.

Mocht je een klein en simpele tuin hebben? Dan kan een elektrische bosmaaier al goed zijn. Met een stopcontact in de buurt kan je de machine gebruiken. Hou wel rekening mee dat je een verlengsnoer nodig hebt, omdat de snoer van deze modellen vrij kort zijn. Heb je een grote tuin of wil je liever de bosmaaier buiten huis gebruiken, dan kan een bosmaaier op accu of benzine een betere uitkomst. Deze bosmaaiers zijn draadloos, waardoor je het overal kan gebruiken. De bosmaaier met accu moet wel opgeladen zijn, voordat je het gaat gebruiken. De bosmaaier op benzine moet eens in de tijd getankt worden. Voor professioneel werk is een duurdere bosmaaier op benzine wel een betere uitkomst, wegens de sterke kracht van de motor. Hierdoor kun je de grofste ondergronden mee maaien.

Mocht je vaak je tuin onderhouden? Dan is het vervelend om ieder keer een ander gereedschap te gebruiken. Er zijn multitools aanwezig, die de werking van haagschaar, bosmaaier, kettingzaag en snoeizaag kunnen bevatten. Binnen enkele seconden kan je makkelijk de kop verwisselen, waardoor het gereedschap een andere werking heeft. Er zijn ook andere factoren, die een rol kunnen spelen voor jou keuze:

 • Aantal meegeleverde accessoires. Hierdoor kan je de kopstukken veranderen, waardoor de machine geschikt is voor bepaalde plekken;
 • Anti-vibratie systeem;
 • Verstelbare steel;
 • Bevat een draagriem, schouderriem en/of handgreep. Verstelbaar of niet verstelbaar?
 • De capaciteit van de benzinetank;
 • De capaciteit van de accu;
 • Het gewicht van de bosmaaier;
 • Een Tap ‘N Go functie, waardoor je voorzien wordt van een nieuw trimdraad;
 • De maaibreedte of maaidiameter van de messen of draadspoel;
 • De vermogen van de motor.

Budgetgerichte keuze van de Bosmaaier van 2023

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk naar jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Mocht je op zoek zijn naar een elektrische bosmaaier? Dan raden wij de Bosch AFS 23-37 aan. Deze bosmaaier is simpel, laag in prijs, bevat verschillende kopstukken, noem het maar op.

Wil je liever een bosmaaier hebben zonder een stopcontact nodig te hebben? Dan kan de accu bosmaaier en de bosmaaier met benzine een uitstekende keuze zijn. Mocht je op zoek zijn naar een accu bosmaaier? Dan raden wij de Makita DUR368LZ aan. Deze bosmaaier bevat vele voordelen, zoals licht gewicht, milieuvriendelijk, flexibel, etc. Mocht je toevallig meerdere Makita machines hebben, dan past deze 18V LXT Makita accu op ruim 250 machines. Het is zeker handig om meer accu’s te hebben, zodat je aan één stuk door kan werken.

Mocht je toch liever op zoek zijn naar een bosmaaier op benzine? Dan raden wij de Powerplus Pro POWPG40140 aan. Deze krachtige bosmaaier is ideaal voor het zwaardere maaiwerk. Het heeft een ruime benzinetank van 1L, waardoor je minder vaak hoeft te tanken. Naast de capaciteit van de benzinetank heeft deze bosmaaier ook een ruime maaidiameter van 46 cm. Hierdoor kun je snel je werkzaamheden afronden.

Mocht je op zoek zijn naar een professionele bosmaaier? Dan raden wij de McCulloch B40 B Elite aan. Deze bosmaaier bevat veel handige functies, waardoor het werk leuker en gemakkelijker wordt. Het is aangeraden voor professionals of personen die vaak de bosmaaiers gebruiken.

Mocht je op zoek zijn naar een multitool? Dan raden wij de Powertech 5 in 1 Multitool aan. Deze bosmaaier is een all-in-machine in huis. Het is geschikt voor alle tuinwerken en onderhoud. De multitool is een haagschaar, bosmaaier, kettingzaag en snoeizaag.

Mocht je budget niet zo hoog zijn? Dan raden wij de Herzberg HG-5200 aan. Deze bosmaaier is de goedkoopste uit deze lijst en heeft een goede prijs- en kwaliteitverhouding. Is jouw budget toch hoger? Neem dan een kijkje naar de andere varianten. Vaak hebben deze bosmaaiers meer functies, waardoor het werk soepeler en sneller verloopt.

Samenvatting beste Bosmaaiers van 2023

Het is fijn om te genieten van een lekker zonnige dag in de tuin. Om optimaal te kunnen genieten, moet je tuin ook strak uitzien. Het onderhouden van je tuin is één van je verantwoordelijkheden. Er zijn veel plekken waar een grasmaaier niet bij kan komen. De bosmaaier is dan de perfecte oplossing. De bosmaaier wordt ingezet voor het maaien van stevig onkruid, hoog gras, riet en zelfs houtige gewassen. De bosmaaier biedt meer mogelijkheden in vergelijking met de standaard grasmaaier. Afhankelijk van het type bosmaaier ben je natuurlijk in staat om onkruid en meer weg te maaien. Mocht je een keuze maken, dan kunnen verschillende factoren een rol spelen. Denk hierbij aan de soort bosmaaier, de kracht, de maaimethodes, noem het maar op. In dit artikel hebben wij de beste bosmaaiers op een rijtje voor jou gezet:

Iedere bosmaaier heeft zijn plus- en minpunten. In dit artikel hebben wij per product onderzocht en overzichtelijk gemaakt. Kijk waar jij de bosmaaier wilt inzetten? Wil je het gebruiken voor werk of in je eigen tuin? Naast hobby of privé gebruik, kan je de bosmaaier ook voor professioneel gebruiken. Weet jij waarvoor jij de bosmaaier wilt gebruiken? Bekijk dan welke functies je erop wilt hebben, zodat jij sneller een keuze kan maken. Hopende wij jou hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en veel plezier met maaien!