Beste Bladblazer van 2024

Voor een schoon en nette voor- en achtertuin is het belangrijk om jaarlijks 2 tot 4 keer het huis grondig te onderhouden. Dat is wel afhankelijk van het weer en bepaalde werkomstandigheden. Zo kan je de bladblazer inzetten bij elk seizoen. In de lengte pak jij het snoeiafval aan. In de zomer gebruik je de bladblazer om het terras schoon te houden. Hierdoor hoef jij niet met een bezem urenlang alle vuil te verzamelen. In de herfst kan je gemakkelijk de bladeren verzamelen en in de winter blaas je de poedersneeuw aan de kant.

Zo is een bladblazer een onmisbaar tuinonderhoudsgereedschap. Het apparaat transformeert arbeidsintensief werk naar een simpele klus. Hierdoor ben je sneller klaar met opruimen van het tuinafval en gevallen bladeren. Niet alleen past dit apparaat bij iemand met groene vingers. Het kan ook goed gebruikt worden door oudere mensen en mensen die fysiek beperkt zijn. Zo kan iedereen met plezier tuinieren. Het bespaar je tijd, energie en moeite bij het behouden van een nette en verzorgde voor- en achtertuin. Wil jij oppervlakken vliegensvlug reinigen? Misschien past een hogedrukreiniger goed in jouw collectie.

Beste Bladblazer

Er komen veel vragen bij kijken bij de goede aanschaf van de beste bladblazer voor jou. Je raakt vaak verdwaald in jouw zoektocht. Gelukkig hebben wij de beste bladblazers voor jou op een rijtje gezet. We kijken naar verschillende soorten factoren die erg belangrijk zijn, zoals de batterij ecosysteem, functionaliteiten, blaaskracht, gebruiksgemak en goede eigenschappen van het product. In dit artikel voeren wij jouw onderzoek uit over de bladblazer, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Wat is de beste Bladblazer van 2024?

Mocht jij op zoek zijn naar een bladblazer? Dan wil jij weten: wat is de beste accu bladblazer? Uit onze test is het gebleken dat de Bosch AdvancedLeafBlower de beste bladblazer is van 2024. Deze bladblazer is erg krachtig met een blaascapaciteit van 200 km/h, een luchtvolume van 750 m3/h, een axiale ventilator en de Syneon technologie. Hierdoor kan jij vliegensvlug de voor- en achtertuin schoonblazen. Met de variabele toerentalregeling kies jij het optimaal vermogen, looptijd en geluidsniveau uit. Het gewicht van het apparaat is goed uitgebalanceerd, waardoor je werkt zonder belasting. Je krijgt een 36 V accu meegeleverd. Het mondstuk is met een draai- en klikmethode eenvoudig in- en uit elkaar te zetten. Na gebruik berg je de bladblazer optimaal op.

De top 10 beste Bladblazers van 2024

Houd je niet van lezen? Klik op één van de knoppen hieronder voor een kort overzicht van de top 10 beste bladblazers van jouw favoriete online webshops!

Waarom zou ik een Bladblazer kopen?

Het is aangeraden om 2 tot 4 keer de tuin per jaar te onderhouden om een optimale conditie te behouden. Bij elk seizoen van het jaar kan je wel een bepaalde tuin werkzaamheden uitvoeren. Bladeren en kleine takje opruimen met een hark is een zeer moeizame taak om het handmatig uit te voeren. Vaak moet je dan nog een keer langs je voor- en achtertuin heen gaan om de gemiste groen afval op te rapen. Met een bladblazer blaas je het groenafval gemakkelijk weg of in een bergje. Dit kan je dan gemakkelijk in de gft-bak dumpen of deze netjes inleveren in de milieustraat.

Een bladerblazer is verder één van de velen tuingereedschappen die een huiseigenaar met groene vingers nodig heeft. Het is een handig stuk gereedschap dat moeizame werk versneld en vergemakkelijkt. Een bladblazer geeft je verder ook een voldaan gevoel. Zo zie je een net en opgeruimd tuin, nadat je jouw gazon en tuin hebt schoon geblazen. Verder is een bladblazer geschikt voor mensen van alle leeftijden. Een bladblazer is handig voor ouderen en mensen die minder beperkt zijn in fysieke inspanningen en toch tuinwerkzaamheden willen uitvoeren.

Beste Bladblazers van 2024


Makita DUB362PT2

De Makita DUB362PT2 kan elke seizoen gebruikt. In de lengte ruim je het snoeiafval op. In de zomer kan je het terras schoon blazen in plaats van een bezem gebruiken. In de herfst kan je alle bladeren mee bladblazen en zelfs in de winter kan je de poedersneeuw aan de kant blazen. Deze bladblazer werkt op accu. Deze accu klik je eenvoudig op het apparaat en zo ga je meteen aan de slag. Je krijgt 2 accu’s van 18 V lithium-ion meegeleverd, waardoor je ongebroken kan doorblazen. Deze accu bladblazer zijn vrij stil, onderhoudsarm en je hebt weinig van stinkende uitlaatgassen.

De accu 18 volt LXT Makita past op ruim 160 machines. Je hebt een ontspannen greep door de duimtoetsen. Je hebt de maximale bewegingsvrijheid en de blaaspijp is 3-staps verstelbaar met een bereik van 100 mm. Druk op de Vario schakelaar en kies uit 6 verschillende standen.

Merk:
Makita.
Gewicht:
3,5 kg.

Makita DUB362PT2 - 36V (2x 18V) Li-Ion Accu Bladblazer set (2x 5,0Ah accu)

36 V / 2x 18 V lithium-ion accu’s (5.000 mAh) / Geluidsniveau: 93,5 dB / Blaascapaciteit: 198 km per uur / Luchtvolume: 804 m3 per uur / Aantal snelheden: 6.

Pluspunten

 • Meegeleverd met 2 accu’s;
 • De Makita LXT 18V accu kan op ruim 160 machine gebruikt worden;
 • Beschikt over meerdere standen;
 • Beschikt over een hoge blaaskracht;
 • Draai- en klik systeem om het mondstuk in- en uit elkaar te halen. Hierdoor kan je de bladblazer compact opbergen.

Minpunten

 • De bladblazer is vrij prijzig.

Bosch Professional GBL

De Bosch Professional GBL heeft een blaaskracht van 198 km/h en een luchtstroom van 780 m3/h. De bladblazer is voorzien van een variabele toerentalregeling, waardoor jij volledig controle hebt over het apparaat. Kies uit het optimale vermogen, de looptijd en het geluidsniveau. Start meteen met al jouw werkzaamheden met het draai- en klik mondstuk. Hierdoor kan jij de bladblazer eenvoudig in- en uit elkaar halen. Tijdens het opbergen gaat dit veel gemakkelijker.

Het apparaat heeft een ergonomische ontwerp, dat licht in gewicht is. Hierdoor kan jij probleemloos te werk gaan. De axiale ventilator levert krachtige prestaties op om snel bladeren en vuil weg te blazen. De bladblazer functioneert op accu, waardoor je een maximale bewegingsvrijheid hebt. De Bosch 18 V accu en oplader is ook geschikt voor andere Bosch Professional 18 V System.

Merk:
Bosch.
Gewicht:
2,8 kg.

Bosch Professional GBL 18V-750 Accu Bladblazer 18V Basic Body - 06008D2000

18 V / Geluidsniveau: 96 dB / Blaascapaciteit: 198 km per uur / Luchtvolume: 780 m3 per uur / Verstelbare snelheid.

Pluspunten

 • De oplader en accu van dit apparaat is ook geschikt voor andere apparaten van de Bosch Professional 18 V System lijn;
 • Beschikt over een hoge blaaskracht;
 • Beschikt over een variabele toerentalregeling;
 • Draai- en klik systeem om het mondstuk in- en uit elkaar te halen. Hierdoor kan je de bladblazer compact opbergen.

Minpunten

 • De bladblazer beschikt niet over een zuig- en versnipperfunctie. Het apparaat blaast alleen de bladeren weg.

Bosch AdvancedLeafBlower

De Bosch AdvancedLeafBlower beschikt over een sterke accu van 36 V. Hierdoor kan jij in een lange tijd grote opruimklussen afronden. Door de Syneon Technology en de duurzame borstelloze motor levert dit apparaat het benodigde vermogen. Hierdoor kan jij alle vuil in jouw tuin met een hoge snelheid wegblazen. De bladblazer beschikt over een variabel toerental, die zorgt voor flexibiliteit bij elke klus. Het apparaat levert een krachtige blaaskracht op van 750 m3/h.

Gebruik het laag tot gemiddeld toerental voor een bevredigde resultaat met een langere looptijd. Daarnaast maakt het minder lawaai. Het gewicht van het apparaat is goed uitgebalanceerd, waardoor de belasting op de armen en polsen beperkt worden tot een minimum.

Merk:
Bosch.
Gewicht:
3,5 kg.

Bosch Advanced LeafBlower 36V-750 Bladblazer - Met 1 x 36 V accu en lader

36 V / Geluidsniveau: 96 dB / Blaascapaciteit: 200 km per uur / Luchtvolume: 750 m3 per uur / Verstelbare snelheid.

Pluspunten

 • Beschikt over een hoge blaaskracht;
 • Maximaal uithoudingsvermogen en optimale kracht door de Syneon Technology;
 • Beschikt over een variabele toerentalregeling;
 • Een sterke 36 V accu voor een langdurig gebruik;
 • Draai- en klik systeem om het mondstuk in- en uit elkaar te halen. Hierdoor kan je de bladblazer compact opbergen;
 • De accu is ook geschikt voor andere tuin apparatuur van de Bosch lijn.

Minpunten

 • Geen extra accu meegeleverd.

Milwaukee M18 FBL-0

De Milwaukee M18 FBL-0 is een krachtige bladblazer met een luchtvolume van 764,4 m3/h en een blaascapaciteit van 193 km/h. Hierdoor kan jij rommel en vuil eenvoudig verwijderen van de voor- en achtertuin. Het apparaat heeft een ergonomisch design en werkt met alle Milwaukee M18 accu’s. De koolborstelloze POWERSTATE motor gaat langer mee, levert maximaal vermogen en biedt een verhoogde efficiëntie. Door de REDLINK PLUS intelligentiesysteem heb je een geavanceerde digitale overbelastingsbeveiliging. De bladblazer beschikt over een variabele snelheidshendel en een vergrendelbare schakelaar. Hierdoor heb jij de optimale controle tijdens jouw werkzaamheden.

Merk:
Milwaukee.
Gewicht:
3,13 kg.

Milwaukee M18 FBL-0 18V Li-Ion accu bladblazer body

18 V / Geluidsniveau: 97 dB / Blaascapaciteit: 193 km per uur / Luchtvolume: 764,4 m3 per uur / Verstelbare snelheid.

Pluspunten

 • Draai- en klik systeem om het mondstuk in- en uit elkaar te halen. Hierdoor kan je de bladblazer compact opbergen;
 • De M18 accu’s zijn ook geschikt voor andere tuin apparatuur van de Milwaukee lijn;
 • Beschikt over een variabele toerentalregeling;
 • Beschikt over een hoge blaaskracht;
 • Blijvende prestaties door de REDLINK PLUS intelligentiesysteem.

Minpunten

 • Niet meegeleverd met een oplader en een accu.

Makita DUB187Z LXT

De Makita DUB187Z LXT is ideaal voor het opzuigen van bladeren door de gemonteerde opzuigbuis en opvangzak. Door een klik op de schakelaar kan je de werking van het apparaat aanpassen. Hierdoor kan het apparaat gebruik worden als een bladblazer. Het opgevangen materiaal wordt verkleind door de hakselmessen op de waaier. Dit apparaat beschikt over variabele snelheden door middel van de schakelaar met cruise controle functie. De LXT 18 V Makita accu kan op ruim 350 machines toegepast worden.

Je gebruikt dit apparaat eerst als een bladblazer om alle bladeren te verzamelen. Vervolgens gebruik je de bladzuiger om jouw tuin eenvoudig schoon te maken. De opvangzak kan een capaciteit van 25 liter opvangen. Dit 2-in-1 apparaat beschikt over een blaaskracht van 216 km/h en een luchtvolume van 240 m3h.

Merk:
Makita.
Gewicht:
4 kg.

Makita DUB187Z LXT 18 V Bladblazer/-zuiger

18 V / Geluidsniveau: 94,3 dB / Blaascapaciteit: 216 km per uur / Luchtvolume: 240 m3 per uur / Opvangcapaciteit: 25 L / Verstelbare snelheid.

Pluspunten

 • Beschikt over een schouderband, zodat het werken met dit apparaat minder belastend is;
 • Beschikt over een hoge blaaskracht;
 • Makkelijk te schakelen tussen blaas- en zuigfunctie;
 • Een ruime opvangcapaciteit van 25 liter;
 • Beschikt over een cruise control functie;
 • De LXT 18 V Makita accu kan op ruim 350 machines gebruikt worden;
 • Draai- en klik systeem om het mondstuk in- en uit elkaar te halen. Ook kan je de opvangzak loskoppelen van het apparaat.

Minpunten

 • Het apparaat wordt geleverd zonder accu en lader.

Welke merken maken de beste Bladblazer?

Bosch

Bosch is zeker een bekend merk. Wie kent het nou niet? Mocht je thuis naar je gereedschap bekijken, dan heb je vast minstens 1 product van Bosch. Bosch is een internationaal technologisch en dienstverlenend bedrijf. Bosch is opgericht in 1886 en bestaan uit consumentenproducten, industriële technologie, automobieltechnologie, energie en bouwtechnologie. De eerste wasmachine van Bosch kwam uit in 1958. Zij hebben veel ervaring met elektronica en na verloop van tijd komen er steeds nieuwe innovaties bij kijken. Bosch maakt zijn producten zeer gebruiksvriendelijk en de bladblazers van Bosch is zeker een aanrader!

Makita

Makita is opgericht in 1915 in Anjo, Japan. Het Japans merk heeft zich gevestigd als een toonaangevende wereldwijde marktleider op het gebied van elektrische gereedschappen. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een diepe betrokkenheid voor innovatie en vakmanschap. Met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar heeft Makita een hoge reputatie opgebouwd. Het merk wordt wereldwijd door miljoenen vakmensen herkend om de kwaliteit van de producten. Makita werkt dag in dag uit aan verbeteringen en nieuwe machines. Makita ontwikkelt, produceert en verkoopt alleen gereedschap. Hun assortiment bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Je kan zeker hoog kwaliteit verwachten als je een Makita bladblazers aanschaft.

Milwaukee

Milwaukee Tool is een Amerikaans merk, opgericht in 1924. Het is een vooruitstrevend merk dat wereldwijd bekend staat om zijn duurzame, hoogwaardige en innovatieve elektrische gereedschappen en accessoires. Wat begon als een bescheiden gereedschapsservicebedrijf is uitgegroeid tot een erkende marktleider in gereedschappen voor zowel doe-het-zelvers als professionele aannemers van alle branches. Milwaukee heeft een voortdurende toewijding aan vakmanschap en prestaties. Bij dit merk kan je vertrouwen op de innovatie en kwaliteit van hun gereedschappen.

Hoe kies je de beste Bladblazer?

Het kiezen van de beste bladblazer hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van je tuin, het type bladeren dat je moet opruimen, het budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden bij het selecteren van een bladblazer:

 • Batterij ecosysteem: elk merk gereedschap heeft zijn eigen lijn accu’s. Deze accu lijn zal 9 van 10 keer goed passen bij hetzelfde merk accu gereedschap. De accu, van bijvoorbeeld de accuboormachine, zal ook passen op de bladblazer van hetzelfde lijn en merk. Het is raadzaam om eerst te kijken naar het gereedschap dat je al in huis hebt, tenzij je bewust meerdere merken gereedschap wilt gebruiken. Hierdoor behoud je niet alleen compatibiliteit, maar maak je het ook eenvoudiger om accu’s uit te wisselen tussen verschillende apparaten;
 • Soorten bladblazers: heb jij toch liever een accu bladblazer of een bladblazer met opzuigfunctie? Zo zijn er ook bladblazers die ook tegelijk als een bladzuiger functioneert. Deze beschikken ook over een hakselaar, die de bladeren in kleinere stukje maalt terwijl die deze opzuigt. Verder heb je ook de keuze om bladblazers met een snoer aan te schaffen. Zo hoef je nooit zorg te maken dat je accu leeg raakt;
 • Vermogen en prestaties: het vermogen van een bladblazer wordt bepaald door de luchtsnelheid, de luchtstroom en het vermogen van de batterij. Hoe hoger deze getallen zijn, des te beter een bepaalde bladblazer is. Bedrade bladblazers worden aanduid in wattages. Bij deze apparaten hoef jij geen zorgen te maken dat de batterij en blaaskracht vermindert;
 • Geluidsniveau: controleer het geluidsniveau van de bladblazer, vooral als je in een buurt woont met geluidsbeperkingen. Elektrische modellen zijn over het algemeen stiller dan benzine aangedreven bladblazers;
 • Onderhoud: het is belangrijk om te weten dat het gereedschap dat je gebruikt goed onderhouden moeten worden om een lange levensduur en betrouwbaarheid te garanderen. Bij bladblazers moet je dit apparaat direct schoonmaken na gebruik. Controleer of de luchtrooster vrij is van vuil en bladeren. Heb je een bladblazer met zuigfunctie? Dan moet je de hakselaar en de opvangzak goed schoonmaken en legen na het gebruik.

Tuinonderhoud kalender 2024: maandelijkse gids en tips.

Tuinonderhoud is een werk en proces dat het hele jaar door aandacht voor nodig is. Verschillende seizoenen brengen verschillende taken met zich mee. Zo geldt dit ook voor verschillende planten, bloemen en groente. Deze brengen ook verschillende eisen en taken met zich mee. Zo kan de één beter tegen de koud en vorst. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van wanneer je ongeveer verschillende tuinonderhoudswerkzaamheden kan uitvoeren:

Lente (maart t/m april):

 • Begin met het opruimen van tuinafval, takken en bladeren die zich hebben opgehoopt tijdens de winter;
 • Maak de grond los en voeg compost toe om de bodem te verrijken van voedingsstoffen;
 • Start met het zaaien en planten van nieuwe bloemen, groenten en struiken;
 • Snoei de winterharde planten en struiken weg.

Zomer: (mei t/m juni):

 • Blijf het onkruid verwijderen indien nodig of gebruik een onkruidverwijderaar indien gewenst;
 • Geef de tuin, planten, bloemen en gazons regelmatig water. Vooral tijdens droge en warme periodes;
 • Knip uitgebloeide bloemen af om de nieuwe groei van de plant te stimuleren;
 • Controleer op plagen en neem indien nodig maatregelen.

Herfst (september t/m oktober):

 • Ruim gevallen bladeren en andere takjes op;
 • Snoei bomen en struiken indien dat nodig is;
 • Plant bloembollen en andere planten voor het volgend voorjaar;
 • Geef de tuin extra water, voordat de koude wintermaanden beginnen.

Winter (november t/m februari):

 • Bescherm vorstgevoelige planten. Zet deze binnen indien nodig;
 • Controleer, reinig en repareer tuingereedschappen;
 • Plan en organiseer tuinprojecten voor het komend voorjaar;
 • Voer indien nodig onderhoud uit aan gazons en paden.

Deze richtlijnen kunnen variëren afhankelijk van je locatie en specifieke planten in je tuin. Regelmatig tuinonderhoud helpt niet alleen om de buitenruimte er mooi uit te laten zien, maar bevordert ook een gezonde groei van planten. Het is altijd een goed idee om het lokale klimaat en specifieke plantbehoeften in overweging te nemen bij het plannen van tuinwerkzaamheden.

Budgetgericht keuze van de beste Bladblazer van 2024

Een budgetgerichte keuze maken, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Ben jij op zoek naar een krachtige bladblazer? Kies dan voor de Bosch AdvancedLeafBlower. Dit apparaat beschikt over een blaascapaciteit van 200 km per uur en een luchtvolume van 750 m3 per uur. Je hebt de optimale kracht en maximaal uithoudingsvermogen door de Syneon technologie. De 36 V Bosch accu kan gebruikt worden op andere Bosch lijn apparatuur. Na het gebruik kan je het mondstuk eenvoudig los klikken en berg je dit apparaat optimaal op.

Ben je op zoek naar een apparaat met meerdere accessoires? Kies dan voor de Makita DUB362PT2. Deze bladblazer beschikt over een blaaskracht van 198 km/h en een luchtvolume van 804 m3/h. Bij aankoop krijg je 2 LXT 18 V Makita accu’s meegeleverd. Hierdoor kan jij tijdens jouw werkzaamheden op een hoge tempo doorwerken. Daarnaast is deze bladblazer geleverd met een 3-traps instelbare blaaspijp met een verstelbereik van 10 cm. Als laatst krijg je een vlakke en een ronde blaasmond meegeleverd. Na het gebruik klik je het mondstuk los van het apparaat en berg je de bladblazer compact op.

Ben jij niet alleen op zoek naar een bladblazer, maar wil je ook een bladzuiger hebben? Dan raden wij de Makita DUB187Z LXT aan. Dit apparaat is eenvoudig monteer- en demonteerbaar. De bladblazer en -zuiger beschikt over wieltjes. Hierdoor hoef jij niet gedurende de opruimsessie het apparaat vast te houden. Gebruik de blaasfunctie om de bladeren te verzamelen. Met één druk op de knop kan jij snel schakelen van blazen naar zuigen. De opvangzak heeft een capaciteit van 25 liter. Het opgevangen materiaal wordt in stukjes verkleind door de hakselmessen op de waaier. Dit apparaat beschikt over variabele snelheden met cruise control functie.

Let jij op het budget en wil jij niet al te duur een bladblazer aanschaffen? Kies dan voor de Bosch Professional GBL. Bij aankoop krijg je bij deze bladblazer een Bosch 18 V accu meegeleverd. Dit apparaat beschikt over een hoge blaaskracht en luchtvolume. Met de variabele toerentalregeling kan jij de gewenste stand, geluidsniveau en looptijd kiezen. Na gebruik koppel je het mondstuk los van de bladblazer en berg je het apparaat met het mondstuk gemakkelijk op. Met de axiale ventilator levert deze bladblazer krachtige prestaties op om bladeren en vuil te verwijderen.

Samenvatting beste Bladblazers van 2024

Beschik jij over een voor- en achtertuin? Dan wil jij elk seizoen van het jaar een keurige en nette tuin hebben. Met een bezem elk vuil verzamelen of met een hark alle bladeren en kleine takjes verzamelen? Dit werk kan zeer intensief zijn. Wil jij dit proces versnellen en minder intensief maken voor jezelf? Dan is een bladblazer het perfect apparaat voor jou. Met een bladblazer blaas je alle kleine takjes en bladeren in een bergje. Hierdoor gaat het opruimen veel gemakkelijker. Je kan de bladblazer gebruiken voor elk seizoen. In de winter kan je poedersneeuw aan de kant blazen, terwijl je in de herfst alle bladeren en kleine takjes verzamelt. Bespaar tijd, energie en moeite bij het onderhouden van jouw tuin. Hieronder sommen wij de top 5 beste bladblazers van 2024 op:

Zo heeft iedere bladblazer z’n plus- en minpunten. Probeer tijdens een keuze te maken te kijken naar de prijs en eigenschappen die jij wilt hebben. In dit artikel hebben wij de beste bladblazers met elkaar getest, vergeleken en beoordeeld. Mocht jij vaak bezig zijn met het onderhouden van jouw tuin? Dan past een bosmaaier of een elektrische heggenschaar zeker bij jouw tuingereedschap arsenaal. Mocht jij binnenhuis vaak bezig zijn met klussen? Bekijk dan ons artikel over de accuboormachine. Hopende jou genoeg geïnformeerd te hebben en wij wensen jou veel geluk toe met jou nieuwe aankoop!


Veelgestelde vragen over de Bladblazer

Wat is beter: een Bladblazer of een bladzuiger?

De één is het ander niet. De combinatie van bladblazer en bladzuiger is echter wel de handigste combinatie. Zo blaas je gemakkelijk tuinafval op een hoop en zuig je deze vervolgens weer op door middel van de zuigfunctie. De keuze ligt bij welk apparaat je het handigste vindt werken. Een bladblazer met blad opzuigfunctie vereist ook meer onderhoud, doordat het apparaat bladeren opzuigt en versnippert.

Hoelang gaat de accu van een Bladblazer mee?

Afhankelijk van het type model, de voltage accu en de sterkte van de bladblazer kan je een accuduur verwachten van 22 minuten tot aan 40 minuten. Bekijk wat voor merken apparaten je thuis al bezit en probeer hetzelfde merk aan te schaffen. De meeste accu’s van hetzelfde merk kunnen ook gebruik worden op andere apparaten. Hierdoor heb je altijd een extra accu klaarstaan om jouw werkzaamheden op volle tempo af te ronden.

Werken de Bladblazers op natte bladeren?

Ja, de meeste bladblazers zijn ontworpen om effectief te werken op natte bladeren en tuinafval. Krachtige bladblazers met voldoende luchtsnelheid en -volume kunnen natte bladeren gemakkelijk wegblazen en opzuigen. In een te natte omgeving, zoals na een hevig regenval, is het gewenst om langzaam en rustig te werken, zodat je alle bladeren kan meepakken.

Hoe onderhoud ik een Bladblazer?

Maak de bladblazer schoon na gebruik en berg het droog op. Heb je een bladblazer met zuigfunctie? Dan moet je na het gebruik direct de hakselaar leegruimen en droog maken. Dit geldt ook voor de opvangzak van de bladzuiger. Bekijk verder in de luchtrooster of er geen bladeren en vuil tussen zitten. Tenslotte is het belangrijk om de batterijen volgens de instructie op te laden en op te bergen.