Apple AirTag
Techform.nl

Apple AirTag Review 2024

Ben jij vaak vergeetachtig en raak jij altijd je spullen kwijt? Mocht je fan zijn van Apple producten, dan is de Apple AirTag het perfecte product voor jou. De Apple AirTag kan je bevestigen aan verschillende dingen, zoals aan je sleutels, je portemonnee, je koffer en zelfs je huisdier. De locatie van de AirTag verschijnt op de kaart in de “zoek mijn app” app. Mocht je wat kwijt zijn, dan kan de AirTag geluid afspelen via de ingebouwde speakers. Je kan via de app jouw verloren voorwerp terugvinden of bij het toevoegen van de AirTag product, kan je vermelden wat voor product het is. Mocht je de AirTag aan een portemonnee hebben bevestigd? Dan kan je dat noteren in de “zoek mijn app” app. Via “hé, Siri” kan je meteen vragen om je portemonnee te zoeken. Mocht het verloren product in dezelfde ruimte zijn als jij? Dan kan je simpelweg geluid afspelen, zodat je het meteen kan opsporen.

Apple AirTag

Veel nieuwe modellen van de iPhones bevatten “nauwkeurig zoeken”. Deze hebben ingebouwde ultra wideband-technologie, waardoor je ziet welke richting je precies uit moet en hoe ver. De functie van “nauwkeurig zoeken” is te gebruiken vanaf iPhone 11 of nieuwere modellen. Met de standaard batterij kan de AirTag een jaar lang meegaan, voordat je het moet vervangen. Deze kan je zeker eenvoudig vervangen. Je iPhone geeft een melding wanneer het tijd is voor een nieuwe batterij. Dit is zeker handig!

Mocht je een keer je spullen laten vallen in een plas waar je AirTag aan vastzit? Dan is dit geen probleem! De AirTag is waterbestendig. Heb je een keertje iets laten liggen op andere plekken, bijvoorbeeld in de sportschool of bij een restaurant? Dan kan je je AirTag opsporen met behulp van “Zoek mijn”-netwerk. Dit bestaat uit honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs overal ter wereld. Je privacy is natuurlijk op alle fronten beschermd. Bij het traceren van je AirTag wordt een beveiligd bluetooth-signaal uitgezonden, dat wordt opgepikt door devices in het “Zoek mijn”-netwerk. Die sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Als resultaat kan je op de kaart in de “zoek mijn”-app zien waar je AirTag is. Dit proces werkt heel efficiënt. Je hoeft vooral geen zorgen te maken over je dataverbruik of je batterijduur.

Mochten mensen jouw product vinden met een AirTag eraan vast? Je kan bij je AirTag instellen dat mensen je contactgegevens ontvangen, zodra ze je AirTag aantikken met hun smartphone. De smartphone moet natuurlijk ook geschikt zijn voor NFC.


Apple AirTag

De Apple AirTag is ook beschikbaar in meerdere packs. Je kan een setje halen, waardoor je aan meerdere producten je AirTags kan koppelen.

Helaas is de hanger van de AirTag niet meegeleverd. Deze moet je apart aanschaffen.

Merk:
Apple.
Afmeting product (diameter, dikte):
31,9mm – 8 mm dik.
Gewicht product:
40 gr.

InStockUSD5,,1,,,1,

Pluspunten

  • Nauwkeurige navigatie naar jouw AirTag;
  • Speelt geluid af om je AirTag te vinden;
  • Koppel je AirTag aan HomeKit om hem te laten samenwerken met je andere Apple apparaten;
  • Je kan de Tracker eenvoudig vastmaken aan waardevolle spullen met een bijpassende hanger.

Minpunten

  • De hanger wordt niet standaard meegeleverd;
  • Werkt niet voor Android toestellen. Voor iPhone toestellen zijn vanaf iPhone 11 en nieuwe modellen compatibel met het nauwkeurig zoeken via WideBand.

Meer informatie over het merk

Apple, de wereld beroemdste en de meest welvarende techgigant van Silicon Valley. Van het maken van de eerste volledige touch mobiel tot personal computers. Apple heeft verschillende soorten technologieën toegepast in hun producten. Ja, het klopt dat je bij de competitie vaker nieuwere technologieën en snufjes kan vinden, maar Apple geeft zijn eigen spin op de producten die zij produceren. De Apple producten is zeker een aanrader als je goed wilt zitten. 

Mocht je een Android toestel hebben of wil je liever één sleutelvinder hebben die compatibel is voor meerdere besturingssystemen? Bekijk dan het artikel over de Tile sleutelvinder.